|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopad 2019- cz. 3
Odgrzebalam zdjęcia i u mnie brzuch taki sam jak w 1 ciąży
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4112 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Nadrobiłam Was
U mnie sobota to zazwyczaj intensywny dzień, a jeszcze zadzwoniłam na płoty do mamy i już w ogóle czas mi uciekł Cytat:
Karpatka! Uwielbiam Ogółem lubię wszelkie ciacha z kremami Ale mąż nie, więc ich nie piekę - dobrze dla mojej figury Jak mu upiekę sernik albo coś z owocami to zazwyczaj sama nawet kawałka nie spróbuję![]() Cytat:
Piękności ![]() Cytat:
Ja tak mam z czytaniem, gorzej z odpisywaniem, bo z tym różnie bywa, ale czytanie musi być z rana i wieczorem ogarnięte ![]() Cytat:
Ja pracuję nad tym wyrzucaniem, bo jak coś za dużo leży to po prostu już nie tknę, przez usta mi nie przejdzie. Ale ostatnio coraz lepiej mi to wychodzi Najgorzej jest ze śmietaną i świeżymi ziołami, to najczęściej ląduje w koszu, bo nie zawsze zużyję. Wędlin mało jemy, ja teraz wcale, a mężowi kupuję paczkowane, bo tylko takie w supermarketach mamy - szukam jak najmniejszych paczek. Szczerze mówiąc czasami wole przepłacić za mniejszy rozmiar produktu niż wyrzucić do kosza, bo się zepsuje. Często też mrożę rzeczy, które można i na które nie mam ochoty/pomysłu Cytat:
Ja mrożę pieczywo, kupuję chleb krojony i np. dzień wczesniej wyciągam tylko potrzebną ilość kromek ACytat:
Dzięki, że o mnie pomyślałaś Czekam na męża, musi najpierw też na żywo oglądnąć, bo narazie tylko zdjęcia widział i wtedy podejmiemy decyzję co do zakupu Ostatnio oglądałam łóżeczko, które starcza do 18 miesiąca życia i możliwe, że wygra z Chicco, bo starczy nam akurat do naszego powrotu ![]() Malutki Choć go widać już Niesamowite jak te nasze brzuchy w różnych tempach rosną sobie![]() Cytat:
Owocowy, przygarnij mnie na jakiś czas i gotuj mi takie pyszności ![]() Cytat:
Mi ostatnio babeczka w samoobsługowej kasie zaniosła koszyk do stanowiska, a dzisiaj facet przepuścił w kolejce, tutaj to niespotykane, więc muszę wyglądać na wielką ![]() Mój dzisiaj trenuje kopniaki w pęcherz, w sumie od wczorajszej nocy. Co chwilę mam wrażenie, że zaraz popuszczę, haha! Prowadzę z nim negocjacje, żeby może jednak się odwrócił, ale nie zapowiada się Myślę, że to zemsta za brak czasu na głaskanie po brzuchu Jak mnie dopadnie zaparcie i oberwę w jelita to muszę przyznać, ze wtedy zaboli...
|
|
#4113 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Standardowo w niedziele czyli w nowym tygodniu skończony 26 tydzień ![]() IMG_7364.jpg Dziś się widzę z rodzicami bo wpadają do nas na śniadanie w drodze z lotniska i już słyszę komentarz mojej mamy „jaka ty gruba jesteś”. Miesiąc mnie nie widziała a w słowach nie przebiera Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mama zazdrości bo pewnie nie wie po kim takie geny masz ![]() U mnie dziś rozpoczęty 25tc Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie robię sałatkę z gruszka, rukola, pistacjami i gorgonzola ! ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4117 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Nadrobiłam Was z wczoraj. Miałam dzień z Synkiem, najpierw wizytę u moich Rodziców, potem trochę w domu i dla odmiany galeria handlowa wieczorem (wieki nigdzie nie byłam, a z Nim to już w ogóle). W Smyku już wszystko przebrane, nic nie ustrzeliłam choć kiedy Synek dojrzał figurki z Psiego Patrolu to było zajęcie na pół godziny.. 50zł za kilku centymetrową zabawkę z plastiku.. Ludzie aż mnie wbiło w podłogę Aliexpress obczajone i takie same mam po 15 Dziś zamówię.Weekendowe ważenie pokazało 61,2kg tj 4,8kg na plusie od wagi wyjściowej także jest super. Cytat:
Ja jeszcze trzy tygodnie w robocie Najbardziej to się martwię obym wszystko koleżankom przekazała ze swoich obowiązków.Cytat:
W pierwszej ciąży też tak skromnie rosłaś? ![]() Cytat:
IMG_20190728_074313.jpgMy też rośniemy sobie i już 24+4 Wanda raczej z tych nie szalejących w brzuchu ![]() Wybaczcie zdjęcie w bieliźnie ale nie chciało mi się iść po spodenki ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
Szczęśliwa. Edytowane przez Ska Czas edycji: 2019-07-28 o 07:49 |
|||
|
|
|
#4118 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
właśnie się zwazylam i jakoś mnie tak to zdziwiło bo od tamtej niedzieli +0.9kg czyli łącznie +3.2. Czyli co mam się nastawić że teraz co tydzień będzie jeden kg do przodu? Wagi mi braknie a tak na serio to dzisiaj witam się w 7 miesięcu ciąży ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4119 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem można korzystać z towarowej 🤣Żartuję ![]() 7 miesiąc... Jeszce dwa! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4121 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Twój brzuszek też zgrabniutki, super! Dzień dobry!
|
|
#4122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moi szykują śniadanie na dole, lubię jak jest rano mąż w domu, zawsze mogę się powylegiwac w łóżku , a on zgarnia dziecko. Niedługo to się skończy ![]() Dzisiaj zapowiada się skwar, więc w planach jezioro ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4123 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja córka nie szalała jakoś specjalnie w brzuchu, a jak się urodziła to od małego wyleżeć nie mogła i tak do dziś. A do tego buzia jej się nie zamyka no chyba, że śpi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Dzień dobry ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4125 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
|
|
|
|
#4126 |
|
Raczkowanie
|
Ja Was nie oglądam bo wpadnę w kompleksy
![]() Dzień dobry ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4127 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wczoraj byłam u cioci i akurat przy mnie wyciągnęła szarlotkę z piekarnika, myślałam, że mnie skręciCytat:
![]() Cytat:
ja się raz najadłam a potem mnie wyrzuty sumienia zżerały, że narażam dziecko. tak samo ostatnio miałam po szynce parmeńskiej, mąż się śmieje, że jestem głupia![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4128 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4129 |
|
Rozeznanie
|
No właśnie miękkich pleśniowych w ogóle nie można. Gdzieś miałam listę:
Examples of these cheeses include:
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4130 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli ten nie? IMG_7367.jpg Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4131 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jeśli przetworzymy taki ser to można jak najbardziej: smażone, jako dodatki do np szpinaku, jako sosy serowe, zupy serowe. Z kolejnej strony: jeśli mamy pewność, że ser był przechowywany w odpowiednich warunkach i jest z mleka pasteryzowanego to- czemu nie? Ale każdy decyduje o sobie ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisane ze we Włoszech Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4133 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nawet nie napisane, czy mleko pasteryzowane, ja bym nie jadła ale jak juz pisałam ja lubię schizować najwyżej sałatka będzie dla gości.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4134 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4135 |
|
Zadomowienie
|
Dobrze ze ja nie lubię takiego typu serów, wszystkie plesniowre, brie itp itd odpadają bo na wymioty mnie bierze
więc jeden problem z głowy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4136 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wygrzebie i odłożę na bok gorgonzole ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
Dzięki ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#4137 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wpuść jednym uchem, drugim wypuść Ona chyba grubej kobiety nie widziała![]() Cytat:
Ja ostatnie 3 tygodnie też tak dużo co tydzień w górę wystrzeliłam, ostatni tydzień ponad 1kg Boję się wchodzić jutro na wagę![]() 7 miesiąc, to już bardzo poważnie się zrobiło Czy to nie jest już powoli III trymestr?![]() Cytat:
Nie ryzykuj, listeria lubi sery pleśniowe Jak wyprodukowany we Włoszech to raczej z niepasteryzowanego, ja często kupuje parmezan z Włoch i zawsze jest z mleka niepasteryzowanego, choć on jest ponoć bezpieczny![]() Cytat:
Śliczny brzusio Wandzia rośnie![]() Dzień dobry Ja też witam się w 26+0 Dzisiaj synuś dał matce pospać, spałam jak zabita Za to obudziłam się ze zgagą
|
|
#4138 | |
|
Raczkowanie
|
Mamusie listopad 2019- cz. 3
Cytat:
Spoko. Moja mama mówi ze mam taki brzuch tak Jak bym miala zaraz rodzic , oto dowód IMG_1564305005.403759.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak na moje oko to jeszcze daleko Twojemu brzuchowi do porodu ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4140 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:24.

U mnie sobota to zazwyczaj intensywny dzień, a jeszcze zadzwoniłam na płoty do mamy i już w ogóle czas mi uciekł

a ja zasiadam do karpatki muszę spróbować co ukreciłam żeby wstydu nie było do gości zawieźć
Ogółem lubię wszelkie ciacha z kremami
no i owoce bo kupuje za dużo a potem zapominam ze kupiłam i się psują. Walczę z tym jak tylko mogę bo niecierpliwe marnować jedzenia. Dużo mrożę albo wekuje. Planuje menu z tygodniowym wyprzedzeniem.
Czekam na męża, musi najpierw też na żywo oglądnąć, bo narazie tylko zdjęcia widział i wtedy podejmiemy decyzję co do zakupu

Aliexpress obczajone i takie same mam po 15
Najbardziej to się martwię obym wszystko koleżankom przekazała ze swoich obowiązków.
ale Wam to dobrze zrobi na głowę i kondycję fizyczną. 

czyli łącznie +3.2. Czyli co mam się nastawić że teraz co tydzień będzie jeden kg do przodu? 

wczoraj byłam u cioci i akurat przy mnie wyciągnęła szarlotkę z piekarnika, myślałam, że mnie skręci

Jak wyprodukowany we Włoszech to raczej z niepasteryzowanego, ja często kupuje parmezan z Włoch i zawsze jest z mleka niepasteryzowanego, choć on jest ponoć bezpieczny