![]() |
#4111 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 4
Cześć Adusia
![]() Tak! Piękna jesień, tak ma być do niedzieli, a potem się zobaczy ![]() Chwilo trwaj. ------------ Pozdrówki dla Mani ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4112 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
A dzisiaj jest Światowy Dzień Owoców i Warzyw.
https://www.kalbi.pl/światowy-dzień-owoców-i-warzyw. ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Hej Cyfereczko...!! Do niedzieli. A może piękna pogoda zostanie z nami na troszkę dłużej? Fajnie byłoby. |
![]() ![]() |
![]() |
#4113 |
Zakorzenienie
|
O, jak owocowo się zrobiło.
Bardzo mało jem owoców ![]() z warzyw najczęściej pomidora, ziemniaki i ogórka. Z okazji tego święta zjem jabłko ![]() Kupiłam dzisiaj za namową pani w sklepie, zachwalała, że są pyszne. Polskie, nasze jabłka. Niczym nie smarowane, pachną jabłkiem, to sprawiło, że kupiłam więcej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4114 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferuśku,
również i ja jem niewiele owoców. Nie dlatego, że nie lubię, one szkodzą mi na trzustkę. Na przykład gruszki i śliwki wprost uwielbiam! Ale zawsze po nich odchoruję. Najlepiej czuję się po brzoskwiniach UFO, czywiście obranych ze skórki. No i ich nie żałuję sobie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4115 |
4 pory roku i ja piąta
|
Sobotni poranek. U mnie już wygląda słoneczko, bo ma być piękny, słoneczny dzień. 14*C ale myślę, że Słonko jeszcze dorzuci parę stopni i może być naprawdę ciepło. Okaże się.
Dzień dobry ![]() ![]() ![]() ------------- Jemy z MM sporo owoców i warzyw. Gorzej z młodymi, ale wciskamy ile się da. Nie wiem dlaczego jakoś tak odstają, bo zawsze owoce i warzywa były dostępne w domu. Pamiętam jak jeszcze z kilka lat temu Junior stawał przy krzakach malin i je po prostu zrywał. Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-10-19 o 06:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4116 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Emmi ![]() ![]() Przyszły tydzień też ma być cudny. Taka pogoda sprzyja dobremu samopoczuciu. Dzisiaj młodsze dzieci mam na obiedzie, tradycyjny schabowy będzie. Jak dobrze, że można w sklepie kupić rozbite mięso, strasznie nie lubiłam go tłuc. Ale nie wszyscy korzystają z tej usługi ![]() ![]() ![]() ------------- Zawodowo dzień też udany, miałam kilku konkretnych klientów ![]() Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2024-10-19 o 07:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4117 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferko
![]() ![]() Tradycyjne pytanie zostawiam - jak się Wam spało? Mnie nad podziw dobrze, a noc była krótka, ale wyspałam się. Jedynie co, to o swojej porze zastanawiałam się jaki jest dzisiaj dzień. Na zasadzie - a sobota, to śpimy dalej. Moi Młodzi też dzisiaj pracują. Rzadko kiedy mają 2 dni wolne. Uważam, że każdy zawód powinien mieć w tygodniu gdzieś te 2 dni wolne. W końcu po to jest wymyślany postęp aby nam ludziom żyło się lepiej i wygodniej a nie żeby ścigać się z postępem :/. Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-10-19 o 08:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#4118 |
Zakorzenienie
|
Nadal dwa obozy kotów
![]() -------------- |
![]() ![]() |
![]() |
#4119 |
Zakorzenienie
|
Emmi, obrane ziemniaki?
To pierwszy raz słyszę takie cudeńko, nie spotkałam się z tym. -------- Są różne zawody i nie każdy ma dwa dni wolnego ![]() My służymy ludziom, dzisiaj mają wolne, mogą coś działać. -------------- Emmi spałam, ale z przerwami ![]() Przyszedł synek, pa ![]() Jeszcze wpadnę. |
![]() ![]() |
![]() |
#4120 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferko
![]() Zmykam działać ![]() Młodzi właśnie wybili do pracy... aż szkoda tej pięknej pogody. ------------- Cyferko ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-10-19 o 08:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4121 |
Zakorzenienie
|
Z ostatniej chwili
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4122 |
Zakorzenienie
|
Integracja przy miskach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4123 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Integracja przy miskach, to chyba świetny sposób. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4124 |
Zakorzenienie
|
Adusia czołem
![]() Jak się masz? Słoneczko świeci? ---------- A z kotami oby tak dalej ![]() Dom dzieci jest spokojny, cichy bez chaosu, myślę, że to też pomaga im w oswajaniu się między sobą. |
![]() ![]() |
![]() |
#4125 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Noc miałam spokojną, ze snem bez przerw. Jestem wypoczęta i skora do pracy domowej.
Słonko dosłownie zalewa naszą okolicę. Złota Polska trwaj... trwaj... trwaj... ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Kobitki, z mięsa rozbijanego korzystałam gdy opiekowałam się Manią. W latach gdy jeszcze ten nasz cud-pociąg nie jeździł, to w Łodzi na mojej trasie autobusowo/tramwajowej był taki sklep, w którym mieli maszynę do rozbijania. Często do nich zachodziłam i kupowałam. Mielić mięsa też nie lubię. W sklepiku, pod naszym domem, pani na miejscu mieli łopatkę wieprzową. To dla mnie wielkie ułatwienie. ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- O obranych ziemniakach też nigdy nie słyszałam. W sklepach mojego miasta (chyba?) nie ma tej usługi. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4126 |
4 pory roku i ja piąta
|
Oooo! Fantastycznie jak jedzą razem, super
![]() Adi ![]() Z obranymi ziemniakami to one były w wiaderku z wodą obrane i czekały na chętnych. Nie, że się wiaderko kupowało, tylko jak ogórki kiszone z beczki, kupowało się na wagę takie obrane z wiaderka. Ale nie pytajcie się czy sprzedawczyni potem nalewała do nich wody, chyba tak? No bo takie obrane, bez wody to przecież zaraz czarnieją. Nie wiem, bo ja nigdy nie kupowałam. Dzisiaj mam dzień pralki, 3 pranie leci. Trochę ogarniam dom, chociaż aż się prosi aby wyjść i porobić coś na dworzu, ale znów utknęłam ![]() ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-10-19 o 12:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4127 |
4 pory roku i ja piąta
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4128 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Wspólnej kawki/herbatki to się przecież zawsze chce. Emmi nastawiła ekspres, a więc ja przyniosę małe co nieco. ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Słońce u nas dalej pięknie świeci. Za tydzień zmiana czasu. Ciekawe ile jeszcze lat minie zanim zniosą to dziwactwo. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4129 |
4 pory roku i ja piąta
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4130 |
Zakorzenienie
|
Dobrej nocki wszystkim.
U mnie rodzinny, niedzielny dzień. ☘️❤️ |
![]() ![]() |
![]() |
#4131 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4132 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Taki wschód słońca dzisiaj miałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4133 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Buźka Cyferuś.
![]() Pięknie dzień nam się zaczyna. |
![]() ![]() |
![]() |
#4134 |
Zakorzenienie
|
Cześć Adusia
![]() Niedziela jest fajna ![]() poniedziałek ![]() Spałam od do ![]() A jak Ty Adusia? |
![]() ![]() |
![]() |
#4135 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4136 |
Zakorzenienie
|
Śniadanie dla głodomorków
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ---------- Adusia to zaszalałyśmy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- Rano byłam na cmentarzu. Nikogo nie było ![]() Jeden pomnik lśni i stroik stoi. Jeszcze mi trzy zostały, ale to już nie dzisiaj. |
![]() ![]() |
![]() |
#4137 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4138 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyfereńko,
a więc Ty już nie musisz. Twoje kcal spalone. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4139 |
Zakorzenienie
|
Adusia dobrego dnia
![]() Emmi Tobie również, dobrego i spokojnego dnia ![]() --------------- Pa, mam robotę. |
![]() ![]() |
![]() |
#4140 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferko,
dziękuję, Tobie równie dobrego życzę i pracuj sobie spokojnie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:38.