![]() |
#4111 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lubelskie Żonki!!
dzieki dziewczyny za pomoc
juz sie zdecydowalam na zajazd kmicic i mam nadzieje ze dobrze wybralam ![]() pozdrawiam i do zobaczenia w czerwcu '09, kiedy to dolacze do Waszego znamienitego grona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4114 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja mam wesele pod Wrocławiem po Nowym Roku, jedziemy ![]()
![]() |
#4115 |
Zakorzenienie
|
Ejże! Gdzie Wy?
#4116 | |
Zadomowienie
|
Hej!
Cytat:
Ja jestem a wczesniej z Krzysiem i małżem plener.
![]() |
#4117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj laski dzień dobroci w Lu dla ciężarnych. Nie wiem, co się stało, ale dwukrotnie spotkało mnie ze strony ludzi miłe zaskoczenie (przepuszczenie w kolejce), co przez całą ciążę chyba dwa razy mnie spotkało!
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4118 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja mam najazd rodzinki ![]() ![]()
![]() |
#4119 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi też się tylko zdarzało, niestety nie było to regułą.
![]() |
#4120 |
Zakorzenienie
|
E to szkoda...
![]() Sija! Rzuć jednym gofrem, bo mi się wstawać nie chce. ![]()
#4121 |
Zadomowienie
|
Otwórz teleport za jakąś godzinkę, powinny być gotowe
![]()
![]() |
#4122 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jakieś pól roku temu przepuściłam kobietę z pokaźnym brzuszkiem w kolejce i była bardzo zdziwiona - bo to takie rzadkie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Sija a masz jakis dobry pzepis na ciasto na gofry ![]() ![]() Buziaki i miłej nocki ![]()
![]() |
#4124 |
Zakorzenienie
|
dobry wieczór
![]() Bandola cieszę się że kremówki smakowały, już wiecie jak pan S. mnie zdobył ![]() Tola ksiażkę jak obiecałam podrzucę, wiesz że skleroza nie boli ![]() a ja dziś zrobiłam zakupy - kupiłam farby, lampę, lampki nocne , kremy z nuxa i avene i ......................... .bombki ![]() ![]() Tola a Ty jak wiesz że jestem w Lublinie to dzwoń jak gdzieś musisz iść!!! musisz sie oszczędzać a nie po mieście ganiasz!
![]() |
#4125 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Jodie, ale mój małż ma teraz 3 dni wolnego, więc wykorzystuję jego. Wszędzie mnie podwozi, gdzie chcę, tak więc nie przemęczam się zbytnio.
![]() |
#4126 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() Ja zostałam sama, mąż wyjechał na trzy dni na konferencję, więc wielkich planów nie mam- może pojadę na rolki do wąwozu albo na rower do lasu, jakos nie mam ochoty na żadne parady czy wiece. Chcę się też wczytać (i podjąć decyzję może) o praktykach zagranicznych aiesecu. Kusi mnie strasznie, żeby wyjechać, uwielbiam to i to pewnie ostatnia szansa, ale z drugiej strony już może bym sie ustabilizowała i zaczęła pracować "normalnie"... No i nie mam ochoty na kolejne paromiesięczne rozstanie... ech ech, ciężka sprawa. A w piątek byliśmy na koncercie Ptaszyna Wróblewskiego, genialnie, uwielbiam tego człowieka. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4127 |
Zakorzenienie
|
Co do moich dzisiejszych planów, to idę właśnie gotować rosół na obiad. Drugie danie jakieś tam mam. A co później to nie wiem... Mam ochotę się przewietrzyć, chyba ładnie i ciepło się zapowiada, nie? Ale póki co nie mam pomysłu. Na razie wywaliłam małża z domu, żeby mnie nie zdążył zdenerwować do obiadu swoim pałętaniem się po mieszkaniu.
![]()
#4128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja koleżanka mieszkała parę miesięcy w w-wie i opowiadała, że ustępowanie np. starszym jest tam czymś tak normalnym, że człowiek potrafi z drugiego końca autobusu wstać podejść do tego "staruszka", popukać go w ramię i powiedzieć "proszę sobie usiąść", myślę, że z ciężarnymi jest podobnie to chyba jedna z niewielu pozytywnych rzeczy które słyszałam o stolicy ![]() w lublinie sapiące babcie stają nad wyrostkami, którzy nagle z wielkim zainteresowaniem zatracają się w kontemplacji krajobrazu ![]() ![]() ![]() ale pamiętam też z czasów podstawówki, jak jeździłam do szkoły z czechowa, od końcowego, do końcowego, że nienawidziłam stać w tych autobusach, zawsze był taki tłok, że trudno było ustać z plecakiem (niezależnie od tego czy na plecach czy w ręku) a i macaczy się bałam, i też wolałam siedzieć... ![]()
![]() |
#4129 |
Zakorzenienie
|
Hej laseczki
![]() Wreszcie mogę skrobnąć kilka słów. Fasolka strasznie mnie męczy, całe dnie leżę i cierpię ![]() ![]() Miłego dnia życzę |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4130 |
Zakorzenienie
|
Selka
![]()
![]() |
#4131 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#4132 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
zupełnie się to nie zgadza z moimi obserwacjami, dużo częściej widziałam ustępowanie miejsca starszym/ciężarnym w Lublinie niż w Warszawie. Tutaj każdy "na chama" wciska się do autobusu/tramwaju/metra, żeby tylko usiąść (czasami ciężko wysiąść bo ludzie już się wciskają do środka). A jak już siądzie to ma kilka opcji, może się zaczytać (opcja najbardziej popularna), przysnąć (bądź symulować drzemkę) lub odwrócić głowę do okna i udawać że nikogo się nie widzi. A najmniej chętni do ustępowania miejsca siedzącego są (o zgrozo) młodzi, zdrowi, silni panowie ![]() SELKA ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
może to zależy od trasy??? byłam wczoraj w kinie i mogę polecić nowy film braci Cohen - Tajne przez poufne - naprawdę śmieszny ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4134 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Składniki: 0,5 kg mąki pszennej 1 szklanka cukru 5 jaj 1 kostka margaryny 2 szklanki wody 1 proszek do pieczenia (15-16g) Wykonanie: Oddzielić białka od żółtek. Rozpuścić tłuszcz na patelni i następnie przelać go do wysokiego naczynia. Dodać resztę składników (oprócz białek) i dokładnie wymieszać mikserem. Na końcu ubić piane z białek, dodać ją do ciasta i delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto wlewać porcjami do rozgrzanej gofrownicy. Mi wychodzi około 20 gofrów takich 9x14,5 cm. A teraz NAJWAŻNIEJSZE: żeby gofry pozostały chrupiące po upieczeniu, nie wolno ich kłaść na talerzyk, ja zawsze kładę na taką metalową kratkę - podstawkę pod garnek - żeby troszkę przestygły i miały z obu stron dopływ powietrza (nie zaparują jak na talerzyku) a później nakładam dodatki i od razu zjadamy ![]() Wczoraj wyszły pyyycha, ale chyba za dużo zjadłam hihi Jak Wam dziewczyny mija święto? Moja rodzinka już sobie dziś pojechała ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4135 |
Wtajemniczenie
|
o, muszę wypróbować ten przepis, bo mi jeszcze dobre gofry nie wyszły, a próbowalam juz nawet ciasta z piwem. Może mam za slabą gofrownicę... Ale to nieprędko, na razie jestem tak objedzona, że nic bym nie ruszyla... Po powrocie z wojaży weekendowych poszliśmy coś zjeść na miasto - tym razem padło na wypróbowanie polecanej przez znajomych wloskiej knajpki. Rzeczsywiśćie bardzo fajne miejsce, polecam, także na spotkania żonkowe. Co prawda zapomnialam zapytać kelnerkę co oznacza przyklejona na drzwiach naklejka "lokal przyjazny dzieciom", ale na pewno osobna sala dla niepalących jest.
Musze sie Wam pochwalić - przejechalam dziś sama ponad 100 km. W Lublinie już nie chcialam jechać, ale powoli, może zaczne c=ćwiczyć i się przelamię. Mialam dluuugą przerwę, w mieście mi trudniej, bo mam za male stopy i z nogą na sprzęgle ciągle mam naciągnięte ścięgno i zaraz mnie noga boli ![]() ![]() ![]() Trochę bycia poza domem się przydało, mam teraZ świeży zapal do urządzania,a już prawie wszystko mamy. Ostrpwczanka, a jak tam Twoj remoncik??? Szczęśliwa że już po? |
![]() ![]() |
![]() |
#4136 |
Wtajemniczenie
|
hej - a ja już w domku, Szymon spi a mąż poszedł z kolegami na piwo więc mam wolny wieczór
szkoda że omineło mnie kolejne spotkanie ![]() co do ustępowanie miejsc ciężarnym - tylko raz mnie to spotkało w aptece, ale w marketach są specjalne kasy uprzywilejowane dla ciężarnych wiec dziewczyny korzystajcie! Yoolia - Gosie śliczna i faktycznie duża. Lenka - pytałam o mięso odzyskiwane mechanicznie - czy ono jest jakieś mniej zdrowe/gorsze od normalnego? Pytam bo zakupiłam dla Szymka słoiczek z indykiem żeby mu dodawać do zupek a tam w składzie jest wlaśnie takie mięso i zastanawiam sie czy mu takie podawać. Wydawało mi się że taki słoiczek z mięskiem dla dzieci zdrowszy od mięsa niewiadomogo pochodzenia ze sklepu a teraz to już mam wątpliwości bo to przynajmniej w 100% mięso. |
![]() ![]() |
![]() |
#4137 |
Zakorzenienie
|
Oj tak, jeszcze troszkę śmierdzi w domu farbą olejną z lamperii i grzejników, ale generalnie teraz się cieszę, że wymalowaliśmy mieszkanko. Jest czyściutko i przytulnie. Wyszedł nam też dużo ładniejszy kolorek niż był wcześniej - zamiast ostrego oranżu mamy rozbieloną brzoskwinię.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4138 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() Właśnie wróciliśmy z małżem z gór - jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu - przeszliśmy wszystkie wcześniej zaplanowane trasy ![]() Póki co padam, bo od 15 w samochodzie - część drogi z Zakopanego w korkach niestety przestaliśmy ![]() No i przejechałam dziś pierwszy raz kota ![]() ![]() Miłego wieczorku
#4139 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry - a gdzie się wszystkie podziewacie - już 9.30 a tu nikogo...
Miss hot - no faktycznie niemiłe uczucie - też miałam taki wypadek - mąż mi zawsze powtarza żebym w takiej sytuacji nigdy nie kręciła kierownicą bo może się skończyć tak jak kiedyś jednej kobiecie że zamiast kota potrąciła kilkoro dzieci na przystanku auobusowym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4140 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:55.