|
|
#4111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
Cytat:
pewnie robili to mężczyźni a oni swojego gatunku przecież maltretowac nie będą :P:P:P:P
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#4112 |
|
Raczkowanie
|
Moje wrażenia po 16 dniach z Yaz:
- okres był bardzo skąpy trwał 3 dni, po tym czasie codziennie mam plamienie/krwawienie, kilka kropel ale jednak jest - cera mi się poprawiła - mam troszkę większy apetyt ale nie wiem czy mogę to zwalić na tabletki - mam odrobinkę więcej humorków Poza tym bez zmian, jestem zadowolona, krwawienie mam nadzieję przejdzie przy drugim opakowaniu. |
|
|
|
#4113 |
|
Rozeznanie
|
Zastanawia mnie jedna rzecz, skoro YAZ to najnowsze tabletki na rynku, najdrozsze, z najmniejsza dawka hormonow to czy sa najlepsze? Biore je od 5 miesiecy i dobrze na mnie dzialaja, najwiekszym minusem jest ich cena bo 44 zl to sporo, kupuje oczywiscie po 1 opakowaniu bo jesli mialabym kupic od razu 3 to bym sie zrujnowala. Mysle o tym zeby zmienic je na tansze ale boje sie ze starsze tabletki beda wywolywac jakies skutki uboczne
|
|
|
|
#4114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To wszystko jest kwestia biznesu, nie oszukujmy się. |
|
|
|
|
#4115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4117 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny więc proszę powiedzcie mi, bo nie wiem
![]() Więc niektóre tabletki kosztuja 5zł, a inne 50zł, czy to dlatego że niektore są refundowane? Jeżeli tak to dlaczego nie wszystkie? |
|
|
|
#4118 |
|
Zakorzenienie
|
Jak juz pisalam w innym wątku. Antykoncepcja w Polsce nie jest refundowana. Te tabletki które są refundowane to nie są tabletki stricte antykoncepcyjne tylko tabletki które służą do leczenia zaburzeń hormonalnych a ich skutkiem ubocznym, a nie podstawowym jest działanie antykoncepcyjne.
|
#4119 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięki za szybką odp, przyznam ze bardzo mnie zszokowała |
|
|
|
|
#4120 |
|
Zakorzenienie
|
czemu Cie zszokowała?
|
#4121 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4122 |
|
Zadomowienie
|
bo ciągle myślałam, że tabletki kosztujące d0 15-18zł są częściowo refundowane, a jednak tak nie jest.
|
|
|
|
#4123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zapomnij....
|
|
#4124 |
|
Raczkowanie
|
Ja właśnie kończe drugie opakowanie.
Przy pierwszym to miałam małe gwiezdne wojny ^^ Przez pierwszy tydzień straszne huśtawki nastroju. Jak wziełam pierwszą tabletke TŻ powiedział, że mnie nigdy nei widział takiej wesołej i że zachowuje się jak po zapaleniu trawki XD Natomiast następnego dnia potrafiłam płakać z byle powodu, a jeszcze następnego wszystko i wszyscy mnie wkurzali ... Byłam jak bomba zegarowa, która w każdej chwili mogła wybuchnąć. Zmniejszył mi się apetyt, więc nie przytyłam. Nawet schudłam 3 kg ![]() Cały bity miesiąc plamienia... to było dla mnie najgorsze. Już miałam powoli ich dość i chciałam przestać brać, ale stwierdziłam, że zakupie jeszcze jedno opakowanie. No... i teraz jest git. =)
|
#4125 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4126 |
|
Zakorzenienie
|
zdecydowanie
![]() a tak mnie teraz naszło... w Polsce lekarz może odmówić wypisania tabletek anty/tabletki "po" jeżeli jest to niezgodne z jego sumieniem, w innych krajach tez tak jest?
|
#4127 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie w innych krajach tak nie jest (no oprocz afryki) W ogóle sama wiedza na temat antykoncepcji w Polsce to klęska. |
|
|
|
|
#4128 |
|
Rozeznanie
|
Mi sie wydaje ze w Polsce jest dobra wiedza na temat antykoncepcji, watpie zeby w innych krajach byla lepsza. Tyle sie slyszy o wpadkach nawet slawnych ludzi. Nie sadze abysmy jakos odstawali pod tym zwgledem. No jedynie w innych panstwach jest prawo do aborcji wiec kobiety zachodza w ciaze i natychmiast ja usuwaja:/
|
|
|
|
#4129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4130 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
Mam problem, biorę już 4 opakowanie tabletek yaz i jestem juz na 17 dniu i jest problem bo zgubila mi sie jedna różowa tabletka cyzli mam na 23 dni a nie na 24 co mam zrobić, czy przyśpieszyć miesiączke czy cio. Dziewczyny pomóżcie
|
|
|
|
#4131 |
|
Zakorzenienie
|
Przeczytaj co jest w ulotce napisane na temat zapomnienia w 3 tygodniu i tak zrób.
|
#4132 |
|
Przyczajenie
|
witam
mam takie zapytanie, brałam 2 opakowanie Yaz`u i zjadłam tylko 2 białe tabletki, ponieważ nie pasował mi dzień w którym dostawałam wcześniej okresu i chciałam go przesunąć o 2 dni więc, tak jak jest w ulotce zażyłam tylko 2 białe tableteczki i rozpoczęłam 3 opakowanie, było to dokładnie 12 dni temu i okresu nadal brak ;|| co prawda mam częste bóle podbrzusza , ale zero plamienia i okresu. nie wiem co może być nie tak, skoro wcześniej okres miałam zawsze normalnie, ciąża jest raczej wykluczona chyba ;> |
|
|
|
#4133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4134 |
|
Raczkowanie
|
Hej kochane
ja też biorę Yaz dzisiaj zażyłam 5 tabletkę.Pierwszą wzięłam w 5 dniu okresu i okres się zatrzymał co mnie bardzo cieszy Plamień nie mam w sumie to żadnych skutków ubocznych, no może stałam się troszkę drażliwa ale przy moim dzióbku to akurat nie problem bo mnie wspiera Pewnie to jeszcze za wcześnie żeby cokolwiek mówić o skutkach no ale na chwilę obecną jest ok Jeszcze mam takie pytanka: czy urosły Wam piersi jeśli tak to po ilu tabletkach i jak bardzo i co z Waszą wagą(w dół czy w górę a może bez zmian) To mnie najbardziej interesuje Pozdrawiam dziewuszki i całuję![]()
|
|
|
|
#4135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4136 |
|
Raczkowanie
|
Czytalam kilkadziesiat stron ale nie bylo zawiele o tym kilka wypowiedzi i na tym sie konczylo wiec pomyslalam ze ktos odpowie
|
|
|
|
#4137 |
|
Raczkowanie
|
Mój TŻ powiedział, że moje piersi stały się pełniejsze =D
|
#4138 |
|
Raczkowanie
|
A po ilu tabletkach to zauwazyliscie?
i jak twoja waga?
|
|
|
|
#4139 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, mam problem.
Chodzi o to, że od kilku miesięcy biorę Yaz i działa bez zarzutów. Jednak w bieżącym miesiącu 2 razy wymiotowałam godzinę po wzięciu tabletki. Kiedy skończyły się wymioty wzięłam następną tabletkę. Teraz powinny zostać mi 2 różowe, ale wzięłam je kiedy zwymiotowałam te normalne i w efekcie zostały mi tylko 4 białe. Nie wiem teraz co robić, ponieważ brakuje mi różowych tabletek, a białe powinnam brać dopiero za 2 dni. CO ROBIĆ?
|
#4140 |
|
Raczkowanie
|
Aha i jeszcze odnosnie tego ze wzielam pierwsza tabletke 5 dnia okresu to czy wystarczy jak przez pierwszy tydzien bedziemy sie dodatkowo zabezpieczac a pozniej juz normalnie?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:50.

dzięki za szybką odp, przyznam ze bardzo mnie zszokowała

ja też biorę Yaz dzisiaj zażyłam 5 tabletkę.Pierwszą wzięłam w 5 dniu okresu i okres się zatrzymał co mnie bardzo cieszy