|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
Cytat:
|
|
|
|
|
#4112 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
|
|
|
|
#4113 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
witam po kilkudniowej nieobecnosci, Alguien kurcze to moze juz to sa te skurcze , chyba zawsze sie zaczyna nieregularnie mnie zostalo 10 dni pracy w ciagu 2 tygodni, juz sie nie moge doczekac ogolnie mam juz dosc siusianie, tykania w szyjce ( jak tykanie zegarka czasem ), i chyba mog w moich zebrach kiedys mu sie dostanie za to hahaw koncu firma kurierska sie wywiozala i mam wozek i jestem happy
|
|
#4114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Serduszko fajny wozek a dosyc ja tez juz mam czkawek, diet i ciuchow ciazowych |
|
|
|
|
#4115 |
|
Zadomowienie
|
A mi na pewno odszedl czop (fragment pewnie). Nie mam watpliwosci, bo byla to taka brunatna galaretka!! I mierze juz skurcze, bo nie ustapily narazie, takze kto wie, moze wkrotce trafie do szpitala!!!
|
|
|
|
#4116 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hmmm... teraz będziemy obstawiać, która pierwsza się rozpakuje ja chyba zawału dostanę jak mi czop puści ![]() fakt faktem że teraz akcja może się zacząć już albo za 2-3 tygodnie ![]() serduszkoiz - fajny wózek ja na kuriera też czekam ![]() ps. właśnie pochłonęłam ćwiartkę dużego arbuza aaaaaleeeee będę spała po tym! chyba w kibelku heheh już mnie ciśnie na sikanie, a to dopiero początek ![]() ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- Cytat:
będę czekać na wieści biorę laptopa do łóżka - postanowione, małża nie ma to chociaż się do kompa przytulę
|
|
#4117 |
|
Rozeznanie
|
alquien to mierz skurcze i jakby co do szpitala.
jaszczka ja mam nadzieje ze maly jeszcze wytrzyma pare dni bo jednak jeszcze troszku za wczesnie, a nawet jesli juz sie urodzi to nie i tak juz nie ma wiekszego zagrozenia. wczoraj sie pojawily pierwszy skurcze przepowiadajace a dzisiaj sie nasilily ciekawe co z tego bedzie....... wszystko sie zaczelo jak bylam odwiedzic znajoma w szpitalu czyzby malemu sie tam spodobalo? nie chce cie stresowac ale mam termin na dzien po Tobie
|
|
|
|
#4118 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
rzeczywiście dzień po mnie ![]() ej no to teraz myślę, że już się posypiemy jak nie dziś czy jutro to i tak niedługo nas czeka a twój maluszek niech jeszcze troszkę w brzuszku posiedzi, ma jeszcze czas, masz rację - niebezpieczeństwa w sumie nie ma ale każdy dzień u mamy w brzuszku jest cenny i na pewno mu nie zaszkodzi ![]() hmmm... ciekawe co u Alguien.. tak zniknęła nagle normalnie nie będę mogła spać z emocji!! a jeżeli to rzczywiście poród to życzę ci Alguien tak leciutkiego i bezbolesnego jak się tylko da!! trzymaj się!!
|
|
#4119 |
|
Rozeznanie
|
tez jestem ciekawa co z alquien jakby co mam do niej numer
jak sie jedna posypie to juz sie zacznie na dobre u nas ja tez nie wiem czy dzisiaj usne jeszcze na dodatek u nas ma byc burza i mnie maz denerwuje ze moze urodze |
|
|
|
#4120 |
|
Zadomowienie
|
no dobra ja już w łóżku, mam książkę, może mnie uśpi
![]() a arbuz działa już 3 razy byłam sikać ![]() Basiu nic się burzy nie bój i męża nie słuchaj dobrze ci radzę bo jak ty urodzisz to ja naprawdę zacznę panikować
|
#4121 |
|
Rozeznanie
|
a ktora u ciebie godzina?? wylacz laptopa to szybciej usniesz
|
|
|
|
#4122 |
|
Zadomowienie
|
dopiero 2
jestem tylko godzinkę różnicy w stosunku do Polski...chyba masz rację... wyłączę bo będę się budzić i sprawdzać co chwilkę ![]() to dobranoc!
|
#4123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nie mogę.. dziewczyny nie sypcie się jeszcze ![]() Nie gadaj To ja zawału dostanę jak Wam faktycznie te czopy poodchodzą i zaczniecie mi tu rodzić A ze stresu to albo urodzę zaraz po pierwszych albo tak się zblokuję, że w ogóle nie urodzę i będe z takim babmolem chodzić jak słoń 2 lata xD Serduszkoiz - fajny wózeczek, stelaż ma podobny do mojego tylko u mnie większe nieco te przednie kółka ale Twoja spacerówka mi się podoba bardziej chyba ![]() Tak czy owak, dobrze mieć już pojazd przy sobie
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#4124 |
|
Rozeznanie
|
siala nie panikuj
ja w wiekszym strachu![]() wyslalam przed chwila smsa do alguien nie odpisuje wiec moze rodzi |
|
|
|
#4125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ja chyba idę w kimonko ![]() A Ty co tu tak koczujesz nocą?
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#4126 |
|
Rozeznanie
|
siala u mnie dopiero 9 wieczorem a u niej 10 wiec nie sadze ze spi. a Ty czemu nie spisz????
|
|
|
|
#4127 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
![]() anoxa lepiej zostaw te okna masz racje basia super te rzeczy , swietny gest, o rety o czym ja tu czytam ja mam termin tylko 3 dni po tobie ![]() alguien nie wiem czy to juz ale trzymam mocnoserduszkoiz fajny wózek Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-06-06 o 06:28 |
|
|
|
#4128 |
|
Zadomowienie
|
jestem w szpitalu, przyjeli mnie, skurcze co 4-6 min, rozwarcie na poczatku 3cm, teraz 4cm. Skoro jest progres, to zostawiaja mnie na noc i wyglada na to, ze bede rodzic!!
|
|
|
|
#4129 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny z USA jak ja Wam zazdroszczę tych warunków na porodówce. Zawsze to jeden stres z głowy, komfort, relaks. Nie to co u nas. Ja wczoraj cały dzień na powietrzu. Dziś jedziemy do znajomych pod Żywiec na prażone. Taka cudowna pogoda więc trzeba korzystać. |
||
|
|
|
#4130 |
|
Zadomowienie
|
tak sie zastanawiam ile minelo czasu od czopa do regularnych skurczy? trzymaj sie Basia!!! ciekawe co u Farminki ![]() U nas piekna pogoda, slicznie mnie wczoraj opalilo, dzis powtorka ![]() a w poniedzialek niestety do pracy ;/ |
|
|
|
#4131 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie no uspokójcie sie co??? mamy jeszcze miesiąc czasu!! Poc oc sie rozpędxać, no poza Alquien bo jej to już wypada
Ale reszta?? Basia? hehehe wiem,,, nie da się tego opanować. Przeciez ja jestem nawet przed tobą!!!!!
|
|
|
|
#4132 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szybkie i bezbolesne![]() Cytat:
![]() Życze by bylo Szybko i bez bolesnie ![]() Dzis to sobie pospalam, dopiero sie obudzilam. Wczoraj sie opalilam troszke ![]() Mala uciska mnie na pecherz, szyjke i czuje takie lekkie skurcze czasem, a teraz sobie kopie Pogoda piekna u nas
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
||
|
|
|
#4133 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Łoo matko ![]() Dziewczyny nie sypcie się jeszcze Nie jestem gotowa na to żeby nam się wątek posypał Przecież jeszcze mamy czas A tak na poważnie - Alguien trzymam kciuki z sprawny poród
|
|
|
#4134 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no podobno jak juz z krwiom odejdzie to porod w ciagu kilku dni nastepuje ale to to wyczytalam z neta z doswiadczenia jeszcze nie wiem ![]() Cytat:
Cytat:
kochana jestesmy z toba trzymam kciukasy za szybki i bezbolesny porod koniecznie daj nam znac po co i jak!!!!!!!!!! ale sie zestresowalam tymi waszymi porodami i czopami a z drugiej strony ciesze sie ze u nas tez sie rusza!!!!!! ja jade do siostry do wieczora dziewczyny
|
|
#4135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za was dziewczyny oby poszło łatwo, szybko i bezboleśnie
|
|
|
|
|
#4136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszcze!
|
|
|
|
|
#4137 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() trzymam KCIUKI i czekam na pierwsze foty pierwszego forumowego maluszka! i po cichu troche zazdroszczę, też bym chciala JUZ a wiem, że jeszcze nie mogę
|
|
#4138 |
|
Raczkowanie
|
Alguien trzymam kciuki za bezproblemowy ,ekspresowy i lekki porod!
No nie i u nas sie zaczelo Trzeba zmienic nazwe kolejnej czesci watku
|
|
#4139 |
|
Zakorzenienie
|
Alguien trzymam kciuki za szybki i lekki porod !!!
a moja corka od kilku dni ma codziennie czkawke... na szczescie dla mnie nie jest to uciazliwe bo czuje tylko leciutenkie miarowe pukanie a ja sie tak zjaralam na tym sloncu ze masakra, wygladam jak glupek
|
|
|
|
#4140 |
|
Wtajemniczenie
|
No no no ale się podziało od wczoraj
Alguien trzymam kciuki za lekki poród i zdrową córcię.Basia wygląda na to,że też mnie wyprzedzisz,bo u mnie skurczy nadal brak.Tak jak przewidywałam- mała postraszyła,a teraz będę inne w kolejce przepuszczać No bo teoretycznie jak Alguien się posypała to ja następna w kolejce... Aż gęsiej skórki dostałam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:43.

a wiedziala ze mamy juz duszo ubranek to kupila na 12-18 miesiecy bedzie jak znalazl na przyszly rok
słyszałam ze jak już w brzuchu zacznie sie mu puszczac to jak potem usłyszy na zewnątrz to ise uspokoi bo przypomni mu sie maminy brzuszek
kiedys mu sie dostanie za to haha
hmmm... teraz będziemy obstawiać, która pierwsza się rozpakuje 

rzeczywiście dzień po mnie 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
ja mam termin tylko 3 dni po tobie
mocno

bo widze ze wy to juz bardzo zzyte ze soba jestescie