|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 |
Zadomowienie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - część III
|
![]() ![]() |
![]() |
#4112 |
Wtajemniczenie
|
Oh, ale mam dziś piękne włosy!
![]() Polecam baaardzo olejek Alterra z papają ! Po nim wydaje mi się, że mam jakby efekt "odświeżonego" koloru włosów, są takie...żywsze ^^ nie wiem, czy wiecie o co mi chodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4113 |
BAN stały
|
witajcie ponownie, ja mam pytanie, czy jak olejujecie włosy, to stosujecie tylko odżywki bez silikonu i szampony bez SLS, czy można zrobić tak, że stosuję olej na noc, zmywam szamponem z SLS a później odżywka z silikonem?? Czy tylko olej, szapon bez sls i odżywka bez silikonu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4114 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
a mi on w ogóle nie podszedł... włosy były po nim jakieś takie matowe... i w ogóle łe ![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
jedne dziewczyny robią tak, drugie tak ![]() zależy co której włosy lubią ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4115 |
BAN stały
|
o, to fajnie, dziękuję
|
![]() ![]() |
![]() |
#4116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4117 | ||
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4118 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=DMkAnia;30717057]Spróbuj, to naprawdę wystarczy
![]() Ja wczoraj tak zrobiłam, pierwszy raz delikatnie wyszorowałam skalp, a włosy umyłam odżywką glorią, piankę ze skalpu przeciągnęłam delikatnie po długości i było ekstra ![]() ![]() niestety dziś już smalec heh choć winię za to seboradin, który wcieram wieczorami w skalp, niebawem użyję czegoś z sls dziewczyny czy fitomed mydlnica lekarska do wlosów suchych wystarczy? on ma sls, ale daleko w składzie, czy wystarczy do porządnego oczyszczenia czy lepiej coś silniejszego użyć? |
![]() ![]() |
![]() |
#4119 |
Raczkowanie
|
Ja do was z pytaniem i prośbą o pomoc. Oleje stosuje ponad rok(kokosowy, babydreamfur mama, amla, łopianowy, czosnkowy i teraz macerat z kilku ziół) , srednio 2 razy w tyg, czasem częściej, oprócz tego delikatne szampony (sławny babydream) i odzywki maski o prawie bezsilikonowych składach (prawie bo z dimethicone). I nie widzę efektów. Sa ale te krótkotrwałe i nie takie o jakich wy piszecie, znaczy sie odzywienie nawilzenie wygładzenie. Moje sa nadal tak jakby napuszone, jakby im czegoś brakowało. I tu pytanie do was, czego co robię źle?
Witaminy łykam, odzywiam sie zdrowo, ostatnio pije drożdże. Nie wiem
#4120 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4121 |
Strażnik Wizażu
|
Może nie trafiłaś jeszcze na 'swój' olej? Kup po jednym z każdej grupy i testuj...
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4123 | |
BAN stały
|
witajcie ponownie, o jej a ja wczoraj kupiłam specjalnie szampon z babydream..., ale wypróbuję, jak włosy zareagują. Tak mam z SLS. A teraz odnośnie silikonów, mam je w odżywkach, to zazwyczaj dimethicone. Czy mogę zrobić tak, że na noc zastosuję olej, w niewielkiej ilości tylko na końcówki, rano myję skalp szamponem z SLS (np. rzepa, ale tylko skalp) a piana będzie leciała i domyje końcówki, jeśli nie to użyję na końcówki szamponu babydream, bez SLS i na osuszone ręcznikiem włosy zastosuję odżywkę z silikonem...?Jakie polecacie odżywki bez silikonu? I czy sesę i vatikę kokosową można kupić tylko przez net? Wczoraj kupiłam sobie nowy olej z pestek z winogron
![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4124 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny a gdzie szukać lej listy olejów, podziału na grupy?
gdzieś kiedyś widziała, czytałam, ale mi umknęło |
![]() ![]() |
![]() |
#4125 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=839
![]() |
#4126 | ||
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4127 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4128 |
Rozeznanie
|
ania smerfetka dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4129 |
BAN stały
|
dziękuję a odnośnie mojego wcześniejszego postu. Czytałam sobie wiadomości Elloe77 i pisała, że można używać oleju na noc, rano np. szampon z rzepą i później odżywka z silikonem, tylko raz na jakiś czas trzeba dobrze oczyścić włosy z silikonu. A wtedy olej zadziała. Ja mam odżywki tylko z dimethicone. A na umyte włosy w końcówki można nałożyć produkt zabezpieczający włosy.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4130 |
Zakorzenienie
|
Hey
![]() Ja na razie jestem początkująca, bo dopiero od niedawna nakładam oleje i na razie miałam styczność z olejkiem z Babydream i oliwą z oliwek. Wczoraj pierwszy raz nałożyłam olej kokosowy Efavit i jestem na razie mile zaskoczona ![]() Mam nadzieję, że będzie tak dalej i, że wpłynie korzystnie na moje włoski ![]() Dzisiaj jeszcze będę próbować dawać go na końcówki po umyciu w celu zabezpieczenia, tylko troszkę się obawiam strączków na głowie, bo mam do tego tendencję, ale liczę, że mikroskopijna ilość mi nie zaszkodzi ![]()
#4131 |
Rozeznanie
|
izus ja mam kręcone i kokos mi nie posłużył solo, bo zmieszany z odżywką wczoraj uczynił cuda
dawałam do po umyciu, roztartą krople w rękach wgniatałam i owszem sprawdził się, podkreślił skręt, ale po kilku godzinach tłusto na głowie, innym razem próbowałam na końcówki jak Eloe radziła, też się nie sprawdził, wyglądały jakby były mokre ale to moje wrażenia, ja mam kręcone włosy jak pisałam u mnie się sprawdził w połączeniu z odżykwą garniera ak ![]() też szukam czegoś dla siebie, ale nie da się inaczej jak metodą prób i błedów ojeju ile to cierpliwości trzeba mieć, na szczęście cierpliwość to mój zawód ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4132 |
BAN stały
|
wczoraj kupiłam olejek z pestek z winogron. On chyba bardziej wnika we włosy? Ma też wit.E
---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- jest wyciskany prosto z pestek |
![]() ![]() |
![]() |
#4133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja na razie mam krótką przygodę z olejami, będę próbować po kolei. Kokos nie był drogi, a ma na tyle wszechstronne zastosowania, że w razie co wykorzystam go do innych celów ![]() Będę musiała kiedyś spróbować tej Twojej metody z mieszaniem z odżywką, akurat mam tą co Ty i jestem z niej zadowolona ![]()
![]() |
#4134 |
BAN stały
|
o ja też kupię olejek kokosowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4135 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Zakupiłam olej Heenara. W najmniejszej wersji i po jednym nałożeniu już wiem, że zainwestuję w większą butlę. Olej pod względem zapachu i konsystencji jest super, a włosy są mięciutkie i ani śladu łupieżu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4136 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyn
![]() ja w końcu stałam się szczęśliwą posiadaczką vatiki kokosowej oraz oleju z avokado. Dotałam również od przyjaciółki do wypróbowania taki oto olej: http://www.himalayaherbs.pl/207-koko...sow-dabur.html (DUDHI HAIR OIL - firmy Hesh), słyszałyście o takim? Stosowałyście? Ma dość specyficzyny zapach i jest bardzo płynny (mało oleisty). Ciekawa jestem go bardzo, choć trochę się boje go przetestować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4137 | |
Zadomowienie
|
Di
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4138 |
Zakorzenienie
|
miałyscie może olejek z drzewa herbacianego z helfów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4139 |
Zakorzenienie
|
Nalozylam wczoraj olej ze slodkich migdalow na skalp + kokos na koncowki. Rano umylam wlosy BD i mam wrazenie, ze olej nie splukal sie calkowicie...
Wracam do mycia szamponem z SLS (mam olbrzymia - 750ml - butle do wykonczenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.