|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
Cytat:
![]() każda matka jest potrzebna swojemu dziecku gdybyś się spytała czy chce mleczarnie czy matkę to jak myślisz co Pepe by wybrał ???? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4112 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() jesteś potrzebna i to z każdym dniem coraz bardziej ![]() MoniaK a ty długo masz jeszcze tż w domu? dobrze pamiętam że ma urlop ![]() Dla Kubusia i Poli ![]()
![]() |
#4113 |
Wtajemniczenie
|
anulinka co ty mówisz dziewczyno!!!
Ja nie miałam mleka gdy Karolcia skończyła 2 miesiące i zapewniam cie że potrzebuje mnie nadal najbardziej na świecie!!! Ale wiem też, że jest trudno... jak matka to przeżywa... popłacz chwilkę nad "nierozlanym" mlekiem albo zbij jakiś talerz, odetchnij głęboko i z uśmiechem wracaj do dziecka ![]()
#4114 |
Zakorzenienie
|
Amarcia, współczuję stresu, też zaciskam kciuki! To bliska rodzina?
![]() Matall, Hanka w ogóle rozregulowana jest okropnie. Jednie wieczory są stałe: kąpiel, jedzenie, spanie w max 10 min. Chce jeść o 6, 7, a wcześniej o 8... Antropia, piękna nocka ![]() Czy ja dobrze pamiętam, że któraś miała się złuszczać jesienią? Daisy? Dobrze pamiętam? Bo ja za tydzień [po koncercie Lenny'ego] rozpoczynam kurację retinoidami na ryj i szukam Grupy Wsparcia ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4115 |
Zakorzenienie
|
a ja myślałam, że tylko u nas
![]() Nic mi się nie chce. ![]()
#4116 |
Wtajemniczenie
|
mary rodzina najbliższa... Jestem jedynaczką, więc dzieci braci mojej mamy uważam za rodzone rodzeństwo i wlaśnie o brata takiego mojego chodzi... jedynego z resztą... drugi przeszczep
#4117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4118 |
Zakorzenienie
|
Amarcia, mocno trzymam kciuki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4119 | ||||
Rozeznanie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Spóźnione życzenia dla Oli, Darii i Lenki ![]() Cytat:
![]() ![]() amarcia ![]() Polciu, Kubusiu ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() pospać ![]() a u nas ok narazie żaden skok nas nie dopada Maciuś grzecznie śpi przez nocki budząc się na jedzonko ![]() wczoraj jadł pierwszy raz śliweczke wszamał cały słoik bez zastanowienia ![]() ![]() ide poczytac klub bo dawno mnie tam nie było |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4120 |
Wtajemniczenie
|
amarciu
![]() ![]() Andziot nocka jak u mnie ![]() ![]() MAŁŻ ZDAŁ !!!!!!!!! Teraz tylko autko i będziemy się wozić ![]()
#4121 |
Wtajemniczenie
|
dziękuję
![]() |
#4122 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja już tak mam 4 noc .. ale dzisiaj Maja pospała do 5 i pobudka przed 8 .. ;p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4123 |
Zakorzenienie
|
Sandrunia, a karmisz piersią? Ładnie śpi Maja
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- to tego, to lecę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4124 |
Zakorzenienie
|
![]() dziewczyny nie krzyczcie, pytanie było jakiś czas temu, ale nie pamiętam za bardzo ![]() ![]() mam zawsze problem z tym jak małą ubrać :/ mam wrażenie, że ubieram ją za ciepło a to chyba niedobrze jak dziecko przegrzane ![]()
#4125 |
Moderatoreska
|
Hello, melduję się na moment, czasu za wiele nie mam, małż w domu to same rozumiecie
![]() U nas wszystko ok ![]() Pozdrawiamy serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4126 |
Wtajemniczenie
|
eweska pozdrawiamy, całujemy
![]()
#4127 |
Zadomowienie
|
Dziewczonka mnóstwo kciuków i całusów dla Ciebie
![]() ![]() Mary a to tak po zmianie czasu nagle się Hani poprzestawiało??Czy już wcześniej Hanex zaczęła zmianiać plan dnia? ![]() U mnie Anton wciąż idzie "starym czasem".. nie wiem jak go przestawić, ale na siłę nie będę go przetrzymywać.. bo się boję, że się zbuntuje i całkowicie poprzestawia ![]() Anulinka przykro mi, że już koniec mleczka u Ciebie, ale proszę nic sie nie przejmuj i nie mów, ze jesteś Pepusiowi nie potrzebna!! To brednie jakieś.. i tak jesteś bohaterka, bo przez taki długoi okres czasu dzielnie mleczko odciagałaś!!! Antropia ![]() Amarcia ![]() Andziot do kiedy jesteście u baby? Gabrysia dobrze śpi w innym miejscu niż swoje łóżeczko? Dziewczyny używacie jeszcze przewijaków? |
![]() ![]() |
![]() |
#4128 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
w wózku przykrywam kocykiem i koniec ale widziałam też dzieciaczki w zimowych kombinezonach już ![]() Gaba mi się przestawiła zupełnie na dwie drzemki w dzień, ta pierwsza strasznie dłuuuga się robi - śpi już ponad godzinę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4129 | ||
Raczkowanie
|
Polu, Kubusiu ![]() Cytat:
![]() zapytam z autopsji niejako sama do siebie, a coś takiego ISTNIEJE ??? wiem, wiem złośliwa jestem ale dużo się naoglądałam i to tylko czyta teoria/fikcja jak dla mnie, zdarzyło się owszem kilka osób, które wykonywały zawód z powołania, z pasją ale o reszcie....szkoda czasu pisać ![]() Cytat:
![]() sama wiem ile odciąganie wymaga wyrzeczeń, powrotów do domu o określonej porze, ostatnio liczyłam ile czasu na dobę spędzam z laktatorem ![]() dziewczonka ![]() ![]() antropia ![]() ![]() ![]() grazin, ago_pe, poziomko, matall i ja się staram prowadzić małemu pamiętnik ale jakoś tak brak regularności u mnie, zapisuję na kartkach, wrzucam do książki żeby uzupełnić, później zapomninam ![]() matall za pierwszego zębola ![]() także nie myślałam, że ugryzienie 3 mm kawałkiem zęba tak boli ![]() mnie dziś Wiktor tak zadrapał po nosie, że krew poleciała ![]() andziot służy Wam przebywanie u baby ![]() się witam ![]() wczoraj pokrzaczyłam odrobinę ![]() mój synek obudził się o 6ej na jedzenie lecz wstawałam dziś z powodu jojczenia i kwilenia 7 razy, wędruje po łóżku i a to nóżka pomiędzy szczebelkami, a to smok uciekł ![]() teraz drzemka, później deserek i spacerek pięknie za oknem, aż się wierzyć nie chce, że to listopad
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
(mieliśmy już dziś ![]() Śpi ładnie w innym łóżeczku, jeden dzień zawsze jest ciężki bo musi się przestawić ale szybko się aklimatyzuje ![]() przewijaka prawie wcale nie używałam, jak Gabrysia była mała to służył nam jako odbekownik ![]() bo twardo i mała fajnie na brzuszku bekała jak nie mogłam inaczej jej odbeknąć |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4131 |
Wtajemniczenie
|
Loluś ja przewijaka używam nadal i pewnie jeszcze trochę posłuży
#4132 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() eweska ![]() już coraz mniej bo mój Maciuś się nie mieści więc najczęściej przebieram go tam gdzie jestem sypialnia, narożnik lub na macie Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4133 |
Zadomowienie
|
Buziaki dla świetujących wczoraj i dzisiaj dzieciaczków
![]() Hej ![]() U nas noc z dwiema pobudkami, czyli OK. Oliwka nadal chora - robimy inchalcje i pijemy syropki ![]() U rehabilitantki wizyta przebiegla super. Pani powiedziała, ze jej zdaniem wszystko jest OK. Po prostu Olisia potrzebuje wiecej czasu. Mam ja bardziej stymulować do przewracania sie, nie sadzać w bujaczkach, tylko najlepiej, żeby przebywała na podłodze ![]() Dzisiaj byla nasza niania, ale tylko na 3 godzinki na razie. Chcialam, zeby Mala zaczęla sie do niej przyzwyczajać. A tak mi sie nie chce wracac do pracy ![]() antropia ![]() matal gratulujemy ząbka ![]() dziewczonko trzymam kciuki ![]() Ollliwka u nas juz dawno nie było 15 stopni ![]() anulinko nie powinnas tak myślec. Pepe caly czas Cie potrzebuje ![]() ![]() Lolka my uzywamy przewijaka w łazience jak kąpiemy Mała. Kładę przewijak na pralce i mam miejsce, zeby ubrać Oli. Edytowane przez bassienka Czas edycji: 2011-11-02 o 12:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4134 |
Zakorzenienie
|
Blagam o sałatę!!!!!!!!!!!!!
W albumie nowe fotensy dla tych co mnie nie maja na fejsiku. PS. Ostatnie zapisy konkursowe : - odebralam nagrode z Finish-Calgonit - wygralam ksiazke w konkursie Wyd. Czarnego - wygralam ksiazki w Radiu Czworka - wygralam kaszki-mleka w konkursie Humana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4135 |
Zakorzenienie
|
antropia
![]() ![]() eweska ![]() ![]() Mam nadzieje, ze siostrzenica wraca do zdowia! Lolka Ja nigdy nie korzystalam z przewijaka ![]() Ollliwka Wlasnie wrocilam ze spacerku. Naduska miala na sobie bodziaka z dlugim rekawkiem, cieple skarpetki, spodenki, czapeczke i misiowa kurteczke. Niczym jej nie przykrywalam ![]() My po spacerku, Nadia dosypia a ja popijam cappuccino ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4137 |
Zakorzenienie
|
Edit:
- odebralam ksiazke z konkursu Wyd. Czarnego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4138 |
Zakorzenienie
|
Gosiek, nasze Dzeciątka urodzone prawie w tym samym dniu i również masakra. To co u Ciebie - skok + zęby, u mnie już Dentinox był w ruchu. O dziwo dziś pierwsza noc ok ale o tym potem
Mary, tak chciałam się złuszczać, zakupiłam w tym celu Glykol Isipharmy i LRP Effeclar Duo ale jak się okazało (Sama mnie uświadomiłaś za co dziękuję ![]() Antropia, gratulejszyn ![]() Lolus, nadal używam przewijaka, Gabik uwielbia na nim leżeć Dziewczonko, dziś zabieg. Trzymam kciuki !!!!!!!!!!! Anulka, ja z pierwszym narzeczonym zareczałam się w Zaduszki tj 02.11.. .też romantyczna data Nie ma już sladu po pleśniawkach ? Anulinko, nie myśl tak !! choć doskonale Cię rozumiem, bo mam czasem te same myśli Matall, gratulacje za ząbka ![]() ![]() Czesik, czytałam Was z krzaków, wszystko nadrobiłam, na szczęście nie było wiele. My jeszcze u rodziców, ale dziś wyjeżdzamy ![]() Z nowości : Gabik włożył wczoraj nózkę do buzi ale w odwrotnej pozycji, półleżąc na mnie usiadła i niemalże złożyła się w pół w ten sposób że buzią złapała paluszki u nóg. Wystraszyłam się, że mi się złamie ale jak sama samiusieńka to zrobiła to chyba nic jej nie będzie. Na horyzoncie widać ślady 2 zębów oraz jedną białą kreseczkę na dziąsełku. Nieco mnie boli podczas karmienia. Aha i jeszcze jedno... nie udoiłam wczoraj mleczka, chciałam dać Gabi wieczorem kaszke na Enfamilu ale gdy podałam jej z butelki a potem próbowałam łyżeczką płacz był nie z tej ziemi. Nigdy nie płakała podczas jedzenie, wcina wszystko co jej dam, nawet wstrętny brokuł ale mleko modyfikowane niet... fajnie jak w ogóle nie będzie nigdy chciała ![]() ![]() Musze męża pochwalić.... dostałam od niego (nie wiem z jakiej okazji, może coś w delegacji nabroił?? ![]() Może skok nam się skończyl? Bo dziś Gabi jadła o 1,4 i wstałysmy o 10 OBY! Zdrowia dla Anosia i Nikosia !!!!!!!!!!!!!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4140 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja już 2 m-ce nie karmię i powiem Ci, że teraz równie mocno jak wcześniej, czuję, że Eda mnie potrzebuje. Przytula się, uśmiecha do mnie, zasypia trzymając mnie za rękę! Mleczko nie jest najważniejsze :nonono: Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.