Mamusie listopad-grudzien 2011 - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-18, 18:58   #4111
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
to dużo gości chyba mieliście

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

baha odpuść sobie, to podobno syf jest straszny
tenkiu
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 18:59   #4112
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:

no glównie ze względu na kase - tam opieka wbrew pozorom naprawde jest fachowa (pewnie zdarzaja się wyjatki jak wszędzie niestety)
a masz doswiadczenie z panstwowymi zlobkami?
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 19:00   #4113
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
a jak często się budzi? może jeść chce a nie pić albo zębale?
ona jak się przebudzi to zawsze pije. A teraz picia nie smoka nie. Zęby pewnie tak. A w nocy mi nie je już bardzo długo tylko pije

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 19:02   #4114
Oliveira79
Zadomowienie

na poprawę humoru

ta wersja mi się podoba - oryginał w ogóle

http://www.youtube.com/watch?v=CZqEbv0-VC8

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 19:07   #4115
glamourous
Zakorzenienie

Oli jak sie ustawi sznureczek to jeszcze licytacje zrobie i kase na tym zgarne
Jakos mam wszystkich i wszystkiego dosc
Stary 2012-05-18, 19:24   #4116
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Haha. Podczytuje ale zebyscie wiedzialy
Moja mama powiedziala ze za komuny tak sie robilo wiec poszlam z cala trojka cud ze sie w dzwiach urzedu zmiescilam a chlopcy wlepiali w pania bardzo oskarzycielskie spojrzenia - co do nich niepodobne bo zazwyczaj sie smieja
Oczywiscie zaproszenia nie bylo mimo ze pani dyrektor z olsztyna Osobiscie przekazala do rak wlasnyh komus tam z elblaga
Tylko ze ten ktos akurat wyjechal w teren i niestety panie z jego kancelarii nie wiedza kiedy wroci ( fajnie ze nie wiedza i nie moga sie dowiedziec w dobie telefonow komorkowych )
Ale nie ze mna te numery- powiedzialam ze ja w tamim razie zaczekam bo mialam obiecane na dzis, urzad pracuje do 15 jest 12 a mi sie nie oplaca z tymi dzieciakami do domu wracac : no i sie okazalo ze jednak mozna go zlapac i ustalic kiedy bedzie w urzedzie
A juz sie nastawilam na przepychanki z ochroniarzami
co za
bo my tu juz stesknilysmy sie za Toba \najwazniejsze ze swoje wywalczylas, szkoda ze musialas walczyc o to co powinno byc od reki

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Napisane przez agulan82 Pokaż wiadomość

A mam pytanie do dziewczyn, które chrzciły już swoje maluszki jakie dzieciaczki dostały prezenty, bo mnie tu rodzinka podpytuje i ja za bardzo nie mam pomysłów
tylko kase

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:
Ja sie ciesze bo soni przedszkole mamy blizej niz nasz smietnik przydomowy a zlobek jakies max 15 min spacerkiem wiec zle nie jest
no to super

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:
słuchajcie - własnie wyprawiłam TŻ z Bianką do biedry... i nie byłoby w tym nic dziwnego poza tym że pierwszy raz poszli zachustowani

trochę mial opory, bo bał się co będzie jak mu zacznie jazde robic po drodze, ale wytłumaczyłam ze do biedry ma max 10 min w tę i z powrotem wiec na pewno da radę, no i poszli

teraz sie zastanawiam czy dobrze zrobilam, bo to chyba najlepszy wabik na laski facet sam z dzieckiem i do tego w chuście

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

no to naprawde wymarzona sytuacja

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

mam pytanko w sprawie glutu - kupiłam dzisiaj kasze manne - taka prawdziwa czystą do gotowania na wodzie - czy moge sobie troche wiecej ugotowac na kilka dni i trzymac w lodówce? czy trzeba ja spozyc tego samego dnia?
odwazny Tz moj dalby sie wyprawic z nosidlem, z chusta to nie wiem
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 19:26   #4117
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Baha każda mama daje co uważa. Ja nie mówię, że danonki to zło no ale najzdrowsze to one nie są

Aniolina choć nieświadome to i tak brzmi cuuuudnie

Oliveira gości było dużo, bo i rodzina chłopa duża, ok 50 osób. A u nich wszyscy się proszą to i potem trzeba odprosić.

Elfik u nas znów na łokciach kaszka wczoraj dałam żółtko i jadłam świeże ogórki (zapomniałam, że nie powinnam ) i chyba to ją wysypało. Tylko mogłoby dopiero po całym dniu dopiero wyjść?

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 19:29   #4118
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny,
Zyję, żyję
Ale tyle piszecie, że Was nie nadgoniłam ... wybaczcie ...

Witam nową mamusię (tą od skazy białkowej )

My walczymy dalej ze skazą białkową i łazimy po lekarzach. Byliśmy nawet u dermatologa i masakra jakaś jest. Wg niego to skaza na 100% + coś jeszcze. Alergolog obstawia marchewkę. Ja już nic nie jem. Martynka też nic oprócz mojego mleka, a to dziadostwo nie chce zejść i każdy rozkłada ręce. Teraz jest podejrzenie, że meble uczulają Wszystkie pluszaki musieliśmy zlikwidować z martynki pokoju. Nawet ubrania moje i tż kazali nam prać w proszku dla bobasów. I przez 2 tyg. nie będziemy chodzić na basen... może wysypka zniknie. A wygląda ona okropnie, czerwona pokrzywka zaczęła pękać i teraz tak jakby płaty skóry małej odchodzą.
Współczuje trzymam kciuki, zebyście szybko znaleźli co was uczula.

[QUOTE=Oliveira79;34203489]słuchajcie - własnie wyprawiłam TŻ z Bianką do biedry... i nie byłoby w tym nic dziwnego poza tym że pierwszy raz poszli zachustowani

trochę mial opory, bo bał się co będzie jak mu zacznie jazde robic po drodze, ale wytłumaczyłam ze do biedry ma max 10 min w tę i z powrotem wiec na pewno da radę, no i poszli

teraz sie zastanawiam czy dobrze zrobilam, bo to chyba najlepszy wabik na laski facet sam z dzieckiem i do tego w chuście

Moj powiedział, nigdy w życiu! Apropo chodzenia w chuscie, czy nie przeszkadzaja wam podczas chodzenia nózki maleństwa/? bo mi mojej juz tak. U mnie nadal patrzą na mnie jak na kosmitkę kiedy mam małą w chuscie, mimo iż codziennie rano idziemy razem do biedry.

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 19:33   #4119
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Joamic ślicznie Olivka wygląda, i mamusia też
gdzie mozna Joe obejrzec w nowej fryzurze?

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość
to fajnie masz,ja do parku poludniowego tak piechota mam z pol godzinki,blizej mam skowroni
a jestem dzis tak wkurzona ze masakra,wczesniej szczepilismy nasza mala u tesciow,tam tez chodzila do lekarza,a teraz przenieslismy jej karte do jednej przychodni we wrocku,i ja nie wiem co za slepa baba tam pracuje no w kazdym razie wypisala inna szczepionke,a lekarka na ta inna wydala repte(na 5w1 3 dawke,a wczesniej byly 2 dawki 6w1) moj tz-et oczywiscie nic nie zauwazyl bo jak to powiedzial nie zna sie na tym- i teraz nie wiem co mam robic :/ zaszczepic ja tym co kupilismy choc wczesniej miala co innego?pani w aptece najpierw powiedziala ze jak przyjedziemy z paragonem wezmie od nas ta szczepionke,przyjechalism y a ona zmienila zdanie-szczepionki nie podlegaja reklamacji(ja bym tam dym zrobila ale moj tz nie bedzie sie z nikim klocil) i powiedziala ze mozemy ja zaszczepic tym i dodatkowa nie platna szczepionka na zoltaczke,bo tego brakuje w tej 5 w1
nie wiem co bym zrobila w tej sytuacji...
Stary 2012-05-18, 19:34   #4120
agnieszka 0605
Zakorzenienie

kkasik może faktycznie ta wysypka od basenu???

Stary 2012-05-18, 19:36   #4121
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
Powiem mojemu to se dwoch przywiaze, jeden z przodu drugi z tylu a panienki beda sie dobieraly ZBOKU
Glam jak Ty juz coś powiesz....

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
odwazny Tz moj dalby sie wyprawic z nosidlem, z chusta to nie wiem
moj nie dalby sie wyprawic nawet z wózkiem...wiec i tak gratki dla waszych.
dziecko spi, musze pozmywac i wieczór dla siebie (tzta nie ma - i dobrze! - poszedł grać w pilke) tz mnie ostatnio z nerw wyprowadza wiec niech sobie idzie i nie wraca oo! tylko ja z tym dzieckiem wiecznie w tym domu...dzis też cale 25 min spaceru i wrzask, zaczynam sie zastanawiać nad sensem wychodzenia z nim wogole;/ szkda że nie mam jakiejś lawki pod domem to wogole wyszlabym z nim posiedzieć, przynajmniej bym go nosić nie musiała. dobra nie marudze ide zmywać
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 19:38   #4122
goldika
Zakorzenienie

my bylismy na zakupach w tesciami. kupilam sobie okulary przeciwsloneczne w koncu.

Tesc wiekszosc zakupow nosil malucha na rekach, jakos tak nieszczescliwie, ze sie przesikal, tak ze spodnie cale mokre z przodu byly i tesc tez musialam na szybko kupic mu nowe spodenki na przebranie.

A teraz Tz z tesciem w szpitalu sa bo tesc ma cos z okiem :/

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
Glam jak Ty juz coś powiesz....

dziecko spi, musze pozmywac i wieczór dla siebie (tzta nie ma - i dobrze! - poszedł grać w pilke) tz mnie ostatnio z nerw wyprowadza wiec niech sobie idzie i nie wraca oo! tylko ja z tym dzieckiem wiecznie w tym domu...dzis też cale 25 min spaceru i wrzask, zaczynam sie zastanawiać nad sensem wychodzenia z nim wogole;/ szkda że nie mam jakiejś lawki pod domem to wogole wyszlabym z nim posiedzieć, przynajmniej bym go nosić nie musiała. dobra nie marudze ide zmywać
kurde to dla Tz... tak nie powinno byc, to wspolne dziecko.
Moj na poczatku mial zapal, potem mu przeszlo, olal mlodego, tzn 20min na dobe z nim mu wystarczalo. Ale zrobilam to co umiem najlepiej - awanture i znowu wrocil mu zapal... ale na jak dlugo to nie wiem
Stary 2012-05-18, 19:38   #4123
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Nettka wiesz co
Mnie wkur.. Ylo w tej sytuacji?
W
Gadasku to wydaja niemal od reki, raz moja babcia skladala wniosek o zaproszenie dla rodIny mojego meza na nasze wesele
Tam rano pojechali z nia rodzice, po poludniu zaproszenie gotowe- i co dalo sie w jeden dzien? A dla babci to zadna rodzina

Tu jest ojciec 3 dZieci, maz--a jak dzwonie po 3 tygodniach to slysze ze o co ja sie w ogole awanturuje bo oni na to maja miesiac
I zeczemu nie dalam aktu slubu lub urodzenia dzieci to by bylo szybciej
A ja zanioslam bo np w irlandii akt slubu a nie dochod to byla podstawa przy wydawaniu wizy- z tym ze pani w urzedzie nie wziela bo powiedziala ze nie trzeba
Po nie wiem ilu telefonach, prosbach, ponagleniach dostalam zaproszenie raptem 5 dni przed uplywem miesiaca. Mimo ze prosilam o szybsze zalatwienie bo od przyjazdu meza zalezy moj powrot do pracy i to czy ta praca dla mnie bedzie

ja bym ich wszystkich ubiła

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 19:40   #4124
karolinka_12
Raczkowanie

Witajcie
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

zmieniałam - z nr 1 do nr 3 i
Poza tym ona już dwa razy wypiła 100 i 70, więc chyba umie pić tylko uparte dziecko nie chce i koniec
myślałam raczej o kształcie smoczka

Cytat:
u nas identico
dzisiaj np w domu temp spadla do 19st no ale przeciez nie będę ogrzewania włączać (poza tym my to w ogóle zimny wychów jestesmy - nawet zimą temp u nas nie przkracza 21 st) to mała poza rajstopkami jeszcze ma spodenki (oczywiście różowe ) no i bodziak (zielony ) na długi rękaw
u nas temperatura oscyluje między 19 a 22 więc rajstopki zamiast spodni i jeszcze jakaś bluza albo sweterek

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
muszę kupić jakąs bezglutenową kaszkę
Bobowita i nestle robią kleiki ryżowe i kukurydziane bez dodatków więc mozna i do warzyw i do owoców i do mleka i są bezglutenowe i bez cukru

A my za 3 dni kończymy 6 m-cy Tomek waży około 8300 na długość nike wiem ale branka 68 i powoli 74.
Tomek jest na moim mleku ale od przeszło 3 tygodni dostaje mowe posiłki 2 lub 3 razy dziennie

rano tarte surowe jabłko zblendowane z bananem/morelą+ kleik ryżowy,kukurydziany
na obiadek ważywka gotowanie w różnych proporcjach i mieszankach ziemniak, dynia, marchew, burak, jabłko dzieś doszła pietruszka + kleik ryżowy/kukurydziany na wodzie na wodzie
wieczorem poranne owocki zblendowane z kleikiem ryżowym +moje mleko i do butli w miedzy czasie pije z piersi jak ma ochotę ale w nocy budzi sie regularnie co 3-4 h

w niedziele idziemy na zajecia na basen zobaczymy jak będzie

zabawek jak spadną nie myję i nic mu nie jest zazwyczaj je przywiązuję wiec nie spadają (zasadniczo nie ma żadnych uczuleń)ostatnio Tomek ma radochę głaskania tz po brodzie i psa po futerku (tylko muszę uważać żeby nie złapał za mocno)

Jeszcze z rzeczy które mnie niepokoją Tomek nadal sie nie obraca, nie podciąga główki do góry jak leży na pleckach a gorzej że odgina ja do tyłu i to mnie martwi ... zna któraś jakieś ćwiczenia na to
Dopiero niedawno zaczął ciągnąć głókę jak się go podciaga za rączki

nie wiem co jeszcze napisać ale strasznie duzo piszecie

3080g 50 cm i ciągle rośnie
2 t.ż. - 3600g
3 t.ż. -4160g
6 t.ż. -5330g/59 cm
13 t.ż. - 6500/65 cm
20 t.ż.-7300/67 cm
26 t.ż,-8300/~72 cm i ciągle rośnie
http://suwaczki.maluchy.pl/li-57299.png

Edytowane przez karolinka_12
Czas edycji: 2012-05-18 o 20:03
karolinka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 19:40   #4125
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Cytat:
Napisane przez agulan82 Pokaż wiadomość
A mam pytanie do dziewczyn, które chrzciły już swoje maluszki jakie dzieciaczki dostały prezenty, bo mnie tu rodzinka podpytuje i ja za bardzo nie mam pomysłów
Helen dostała poza kasą: od chrzestnej złoty łańcuszek i biblie dla dzieci a od chrzestnego posrebrzany obrazek z Aniołem stróżem na odwrocie z datą chrztu i dedykacją
cos w tym stylu:
http://image.ceneo.pl/data/products/...rozem-9894.jpg

a i od dziadków polisę ubezpieczeniową, co miesiąc coś tam jej wpłacają

Cytat:
mój chyba był za krótko bo żadna go nie zdązyła zagadnąć a tak powaznie to tż powiedział ze ludzie się gapili mysle że zachustowane dziecko i to w dodatku na facecie to jednak rzadkość
mój czasem chodzi z małą w chuście ale i ze mną obok. Robi wrażenie
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 19:42   #4126
nettka_
Zadomowienie

Cytat:

mam pytanko w sprawie glutu - kupiłam dzisiaj kasze manne - taka prawdziwa czystą do gotowania na wodzie - czy moge sobie troche wiecej ugotowac na kilka dni i trzymac w lodówce? czy trzeba ja spozyc tego samego dnia?
Jasne, ja też ugotowałam na dwa dni i nic temu się nie stało

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
Stary 2012-05-18, 19:43   #4127
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Dziewczyny zobaczcie na piosenkę Irlandii na Euro:
http://www.youtube.com/watch?v=Q_I0-ZPSFWo

bardzo ale to bardzo mi sie podoba.
Nogi mi same chodzą jak to słyszę, bo trochę tańczyłam tańców irlandzkich
Stary 2012-05-18, 19:44   #4128
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość

Dziewczyny oriętujecie sioę od kiedy można podawać DANONKI ??
Chyba po roczku

Stary 2012-05-18, 19:46   #4129
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Elf-w klubie to pytanko napisałam

jutro postaram się was nadrobic
dobranoc

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

nie mam maty edukacyjnej-i dobrze bo musiałabym ją codziennie prać tylko by nie nadązyła schnąć...

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

a masz sklep stacjonarny czy internetowy??
codziennie prać? przez ulewanie?
powiem szczerze, że mój tez czasem uleje, codziennie zaślinia, jak leży na brzuchu, ale nie piorę jej codziennie

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Znam doskonale te rejony .
Na Orzechowej pracowałam, a na Kamienną chodziłam do gienka i mieszka tam moja wryzjerka

BTW. NA Śródmieściu mieszkałam 22 lata mojego życia

Dziewczyny oriętujecie sioę od kiedy można podawać DANONKI ??
najlepiej w ogóle, sam cukier, piekielnie drogo wychodzi
najlepiej przyzyczaić malucha do jogurtu naturalnego plus np wkrojony banan lub inny miękki owoc

chociaż my danio dajemy, głównie akt desperacji przy nagłym głodzie dziecka połączonym z naszym brakiem czasu, ale mówie o starszym

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-18, 19:47   #4130
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość

My walczymy dalej ze skazą białkową i łazimy po lekarzach. Byliśmy nawet u dermatologa i masakra jakaś jest. Wg niego to skaza na 100% + coś jeszcze. Alergolog obstawia marchewkę. Ja już nic nie jem. Martynka też nic oprócz mojego mleka, a to dziadostwo nie chce zejść i każdy rozkłada ręce. Teraz jest podejrzenie, że meble uczulają Wszystkie pluszaki musieliśmy zlikwidować z martynki pokoju. Nawet ubrania moje i tż kazali nam prać w proszku dla bobasów. I przez 2 tyg. nie będziemy chodzić na basen... może wysypka zniknie. A wygląda ona okropnie, czerwona pokrzywka zaczęła pękać i teraz tak jakby płaty skóry małej odchodzą.

Ojeju biedactwo małe

Stary 2012-05-18, 19:47   #4131
karolinka_12
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość
Dziewczyny zobaczcie na piosenkę Irlandii na Euro:
http://www.youtube.com/watch?v=Q_I0-ZPSFWo

bardzo ale to bardzo mi sie podoba.
Nogi mi same chodzą jak to słyszę, bo trochę tańczyłam tańców irlandzkich
ja już słyszałam i fajna jest ale ja mam słabość do Irlandii

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
codziennie prać? przez ulewanie?
powiem szczerze, że mój tez czasem uleje, codziennie zaślinia, jak leży na brzuchu, ale nie piorę jej codziennie
ja podkładam pieluchę pod plującą i ulewającą paszczę i już

3080g 50 cm i ciągle rośnie
2 t.ż. - 3600g
3 t.ż. -4160g
6 t.ż. -5330g/59 cm
13 t.ż. - 6500/65 cm
20 t.ż.-7300/67 cm
26 t.ż,-8300/~72 cm i ciągle rośnie
http://suwaczki.maluchy.pl/li-57299.png
karolinka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 19:50   #4132
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość

kurde to dla Tz... tak nie powinno byc, to wspolne dziecko.
Moj na poczatku mial zapal, potem mu przeszlo, olal mlodego, tzn 20min na dobe z nim mu wystarczalo. Ale zrobilam to co umiem najlepiej - awanture i znowu wrocil mu zapal... ale na jak dlugo to nie wiem
ooo dokałdnie tak było u nas! na poczatku to poprostu oh i ah! a teraz ja w awanturach właśnie dobra nie jestem ale podszkole sie
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 19:50   #4133
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Olusia - Ty lubisz dekorować pięknie stół
i dla wszystkich które maja problem co zrobić ze słoiczkami po obiadkach i deserkach
http://zszywka.pl/p/lampiony-226012.html

Edytowane przez mszpilka
Czas edycji: 2012-05-18 o 20:00
Stary 2012-05-18, 19:53   #4134
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
zaraz smigam na basen, ale sie jeszcze pochwale, ze Kasia dzis po raz pierwszy wymamrotala mama, oczywiscie nie swiadomie, ona jeszcze glownie leci w aaaaa, ale i tak cudnie brzmialo
uuuuu zazdroszczę też bym już chciała to usłyszeć

Stary 2012-05-18, 19:55   #4135
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
ooo dokałdnie tak było u nas! na poczatku to poprostu oh i ah! a teraz ja w awanturach właśnie dobra nie jestem ale podszkole sie
zapraszam do mnie na korepetycje
Stary 2012-05-18, 19:55   #4136
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Cytat:
mój chyba był za krótko bo żadna go nie zdązyła zagadnąć a tak powaznie to tż powiedział ze ludzie się gapili mysle że zachustowane dziecko i to w dodatku na facecie to jednak rzadkość
Hehe, na mojego też się gapią, tylko on nosi w nosidełku a nie w chuście. Zainteresowanie wzbudza nie powiem Ile razy go wytykali palcami i pokazywali...a najbardziej to mamy z wózkami, ale dlaczego to nie wiem
Stary 2012-05-18, 19:56   #4137
goldika
Zakorzenienie

Aniolina gratuluje pierwsze mama

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

aaa bylam dzis na solarium pierwszy raz od 3LO ale bylo przyjemnie... karnecik nawet kupilam
Stary 2012-05-18, 20:02   #4138
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
na poprawę humoru

ta wersja mi się podoba - oryginał w ogóle

http://www.youtube.com/watch?v=CZqEbv0-VC8
to chyba dzisiaj w ddtvn leciało

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Cytat:

Ja też sama i mój tż też gra dzisiaj w piłkę

Stary 2012-05-18, 20:07   #4139
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinka_12 Pokaż wiadomość
myślałam raczej o kształcie smoczka

Bobowita i nestle robią kleiki ryżowe i kukurydziane bez dodatków więc mozna i do warzyw i do owoców i do mleka i są bezglutenowe i bez cukru
to też zmieniałam już, choć chyba nie o to chodzi bo dwa razy się napiła mleka i umiała, a teraz już nie

czystego białego cukru nie, ale mają maltodekstynę - substancja słodząca

Stary 2012-05-18, 20:14   #4140
nettka_
Zadomowienie

A ja sobie kupuje danonki

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości