Uniwersytet Łódzki część II - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-11, 22:20   #4111
Hejka221
Raczkowanie

Dot.: Uniwersytet Łódzki część II

Na Ekonomie na Uł dostalo sie 660 osob a jest 330 chetnych, na ile oceniacie szanse na to ze zbyt malo osob doniesie papiery czy cos i dodadza wolne miejsca? Moze ktos ma doswiadczenie, informacje jak to wygladalo w poprzednich latach? Zaczynam zalowac Geografii...
Hejka221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 01:27   #4112
turnupthelove
Raczkowanie

magnolia39
Wydaje mi się, że ciężko to tak ocenić. Przeglądałaś programy studiów? Według mnie to w tym mogą tkwić szczegóły.. Każdy z wydziałów przygotowuje to pewnie bardziej pod "swoim kątem"
Hejka221
Z tego co widzę to zaczął się już II termin rekrutacji, a ekonomi wśród nich nie ma ( co w ogóle zadziwiające jest gospodarka przestrzenna na NG i ZA :P czyli jest mi lepiej ) więc raczej nie.. a składałaś na coś jeszcze oprócz geografii?
Stary 2014-07-12, 01:40   #4113
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

Cytat:
Napisane przez Hejka221 Pokaż wiadomość
Na Ekonomie na Uł dostalo sie 660 osob a jest 330 chetnych, na ile oceniacie szanse na to ze zbyt malo osob doniesie papiery czy cos i dodadza wolne miejsca? Moze ktos ma doswiadczenie, informacje jak to wygladalo w poprzednich latach? Zaczynam zalowac Geografii...
szanse praktycznie zerowe
edyta508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 09:55   #4114
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Kinag Pokaż wiadomość
Nie ma żadnego minimum 100 km. "Student studiów stacjonarnych☠, znajdujący się w trudnej sytuacji materialnej,☠może ubiegać się o zwiększenie stawki stypendium☠ socjalnego z tytułu☠ zamieszkania w domu studenckim lub w obiekcie innym☠ niż dom☠ studencki, jeżeli codzienny dojazd z miejsca stałego zamieszkania do uczelni uniemożliwiałby lub w znacznym☠ stopniu utrudniał studiowanie."

Nie ma znaczenia. Jak będziesz mieszkać w akademiku to nie musisz skladac dodatkowych dokumentów a jak w mieszkaniu to musisz bodajże napisać jakieś oświadczenie że byłoby ci trudno codziennie dojeżdżać itp. I chyba musisz podać gdzie będziesz mieszkać ale nie wiem dokładnie jak to wygląda.
nie wiesz jak to wygląda a się wtrącasz? brawo.
drugi rok składałam właśnie papiery o stypendium i najpierw zwiększenie dostają osoby, które mają najdalej. Nikt nie da zwiększenia osobom z łódzkiego województwa, na boga. I zapytaj Panią blondynkę w wiadomym budynku.
pffe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 10:11   #4115
jotanna
Przyczajenie

Hej, mam pytanie, być może już się wcześniej pojawiło, przepraszam jeśli je powtarzam. Dostałam się na UŁ, jak wygląda sprawa legitymacji? Kiedy muszę wnieść za nią opłatę?
jotanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 10:45   #4116
xniji
Raczkowanie

GG do xniji

Poinformują Cie o tym. Co jak co, ale o wpłaceniu kasy przypominają. Spokojnie
xniji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 11:01   #4117
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

ja to załatwiałam jakoś we wrześniu, zawoziłam dowód wpłaty

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-12, 11:03   #4118
jotanna
Przyczajenie

Pewnie tak Ale zastanawiam się czy trzeba to zrobić przed złożeniem podania i reszty dokumentów, czy upomną się o to dopiero później? Bo mam kawałek do Łodzi i chcę żeby wszystko było w porządku, jak już pojadę tam w poniedziałek.
Stary 2014-07-12, 11:05   #4119
xniji
Raczkowanie

GG do xniji

Jakieś wstępne informacje przychodzą listownie (?) do października (chyba, że poczcie polskiej się nie uda ), tam chyba jest informacja o opłacie za legitymacje.
xniji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 11:08   #4120
jotanna
Przyczajenie

W takim razie nie mam się o co martwić, dziękuję bardzo za pomoc!
Stary 2014-07-12, 11:33   #4121
turnupthelove
Raczkowanie

Ja się tak zastanawiam czy jest szansa, że będę mogła używać starej legitymacji, oczywiście pod warunkiem, że ją podbiję? Bo jej nie oddałam :P a była ważna do końca marca
Stary 2014-07-12, 11:39   #4122
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

a czy numer albumu się nie zmieni?
Stary 2014-07-12, 12:54   #4123
magnolia39
Przyczajenie

Dostałam się na logistykę, który wydział wybrać: Zarządzania czy Ekonomiczno - socjologiczny
magnolia39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 13:13   #4124
turnupthelove
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez edyta508 Pokaż wiadomość
a czy numer albumu się nie zmieni?
No właśnie nie mam bladego pojęcia jak to jest :P i dlatego tak się zastanawiam..

magnolia39

Pisałam już, żebyś zaczęła od przejrzenia programów studiów. To zależy czego oczekujesz od tego kierunku.. Ja osobiście skłaniałabym się ku wydziałowi zarządzania, ale to zależy co kto woli..

http://www.eksoc.uni.lodz.pl/wgrane_...-1-stacj_2.pdf

http://zarzadzanie.uni.lodz.pl/LinkC...language=en-US
Stary 2014-07-12, 13:56   #4125
miss_absurdu
Przyczajenie

a ja dalej waham się między GP a biotechnologią i nie moge się zdecydować ;p jak już wybiore i jestem pewna na co złoże to od razu zastanawiam się czy to dobra decyzja i może jednak lepiej na ten drugi ;p
miss_absurdu jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-12, 14:16   #4126
magnolia39
Przyczajenie

Wiem przejrzałam już programy na obu wydziałach, są bardzo podobne. Chodzi mi bardziej o opinie nt. wykładowców, zaplecza i ogólnie poziomu nauki na obydwu wydziałach
magnolia39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 14:50   #4127
dobrusia8e
Zadomowienie

Z opinii ludzi, którzy studiują równolegle mój kierunek i logistykę wnioskuję, że Ek-soc cieszy się lepszymi opiniami jeśli chodzi o zaplecze i wykładowców
dobrusia8e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 14:54   #4128
Kinag
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pffe Pokaż wiadomość
drugi rok składałam właśnie papiery o stypendium i najpierw zwiększenie dostają osoby, które mają najdalej. Nikt nie da zwiększenia osobom z łódzkiego województwa, na boga. I zapytaj Panią blondynkę w wiadomym budynku.
Nie wiem jak wygląda sprawa z mieszkaniem bo mieszkam w akademiku, jestem z łódzkiego i mam zwiększenie a mam mniej niż 100 km

Edytowane przez Kinag
Czas edycji: 2014-07-12 o 14:58
Kinag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 16:45   #4129
Skarfejs
Zakorzenienie

Cytat:
Bzdury. Ja jestem z łódzkiego, mam mniej niż 100 km do Łodzi i zwiększenie dostałam.
Stary 2014-07-12, 16:58   #4130
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Skarfejs Pokaż wiadomość
Bzdury. Ja jestem z łódzkiego, mam mniej niż 100 km do Łodzi i zwiększenie dostałam.
NAJPIERW dostają osoby, które mają dalej. NAJPIERW. a jak zostaną im fundusze to rozdysponują, wiadomo ale jako pierwsi nie dostają z łódzkiego. Tak samo najpierw stypendium przyznawane jest osobom z pierwszej tury rekrutacji a później jak zostaną fundusze to może załapią się osoby z drugiej, trzeciej tury.
Wystarczy iść i ich zapytać. Pytałam, dwa razy.
Stary 2014-07-12, 17:16   #4131
Liquid44
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez magnolia39 Pokaż wiadomość
Wiem przejrzałam już programy na obu wydziałach, są bardzo podobne. Chodzi mi bardziej o opinie nt. wykładowców, zaplecza i ogólnie poziomu nauki na obydwu wydziałach
hejj

Jeśli chodzi o sam ek-soc skończyłem go w tym roku i w sumie mam mieszane uczucia hm ... ogólnie wykładowcy są oki oprócz dwóch przypadków na moim kierunku (ekonomia) zaliczenie każdego realizowanego przez nich przedmiotu nie było jakoś mega problematyczne z reguły wystarczyły dobre notatki i tyle

Zaplecze jest różnie tak naprawde zależy w której sali będziesz miała zajęcia hm ... ogólnie nie jest zle poza dwiema-trzema ? pracowniami komputerowymi ktore pamietaja koniec lat 90-tych :P i faktycznie tam zrobienie czegokolwiek tam to męczarnia :P

hm... poziom tego wszystkiego jest największym problemem :P ja przynajmniej z ekonomii za duzo nie wyniosłem i patrzac po siatce godzin logistyki mysle ze tez szalu nie bd ( z tego cco widze sensowne przedmioty dopiero zaczynaja się na drugim roku a i tak duże rozdrobnienie )

Wydziału zarzadzania nie znam ale mysle ze to dalej jest uł wiec diametralnej roznicy pomimedzy nimi nie bedzie

Wiec tak naprawde naprawde myśle że wybierz ten wydział do którego masz łatwiejszy dojazd wiecej znajomych itp.

PS. Wiesz co teraz spojrzałem na siatke godzin Wydziale zarzadzania i tam te studia wydaja się duuzo łatwiejsze przynajmniej na papierze - praktycznie brak ilościowych przedmiotów taich jak badania operacyjne, prognozowanie, statystyka musisz sama zdecydowac ale faktycznie po siatkach godzin WZ będzie lżejszy w studiowaniu
Liquid44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 17:52   #4132
Hejka221
Raczkowanie

Hmm, dziekuje za odpowiedzi moje drogie! No coz za swoje decyzje trzeba placic, juz pojde na ta geografie, lubie ja, ale z praca jak moze byc to wiadomo...
Na FiR na studia zaoczne sa miejsca... Co o tym myslicie moje drogie? Patrza krzywym okiem na takich studentow? pozdrawiam.
Stary 2014-07-12, 18:08   #4133
casus_belli
Zadomowienie

Ale chcesz zacząć teraz oba? Jeśli to Twoje pierwsze podejście do studiów, to nie polecam. Trzeba się przyzwyczaić, jak bardzo studia się różnią od szkoły w dużej mierze zależy od szkoły, ale tak czy inaczej tryb pracy się trochę zmienia. Poza tym, geografia prosta nie jest, a pierwszy rok na dziennych to często rok odsiewowy, wstępy, zarysy, wprowadzenia i inne kobyły.
casus_belli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 18:33   #4134
Hejka221
Raczkowanie

Nie, mysle nad tym albo nad tym. Poczekam jeszcze moze zdazy sie cud i na jakiejs ekonomii czy czyms pokrewnym znajda sie wolne miejsca w nastepnych turach.
Stary 2014-07-12, 18:36   #4135
pffe
BAN stały

Cytat:
Nie, mysle nad tym albo nad tym. Poczekam jeszcze moze zdazy sie cud i na jakiejs ekonomii czy czyms pokrewnym znajda sie wolne miejsca w nastepnych turach.
na ekonomii? baaardzo wątpię.
Stary 2014-07-12, 19:38   #4136
asia10933
Rozeznanie

Szukam i szukam odpowiedzi ale znaleźć nie moge chyba ze stresu. Chciała iść na wydział zarządzania na rachunkowość, niestety dostałam się na marketing. Czy mam składać dokumenty na marketing skoro chciałabym w 2 naborze spróbować jeszcze raz na rachunkowość? i jak wygląda 2 nabór?

http://jzabawa11.blogspot.com/
asia10933 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 20:41   #4137
casus_belli
Zadomowienie

Złóż, najwyżej zabierzesz. Jeśli jesteś blisko pod kreską, to może się na uzupełniający załapiesz, jeśli w ogóle będzie. Na drugi raczej bym nie liczyła.
casus_belli jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-12, 21:34   #4138
maacieek
Zakorzenienie

Cytat:
I zapytaj Panią blondynkę w wiadomym budynku.
Może lepiej nie, bo jeśli myślimy o tej samej to jej mina odstrasza

Cytat:
Napisane przez jotanna Pokaż wiadomość
Hej, mam pytanie, być może już się wcześniej pojawiło, przepraszam jeśli je powtarzam. Dostałam się na UŁ, jak wygląda sprawa legitymacji? Kiedy muszę wnieść za nią opłatę?
Dostajesz list, że się dostałaś na studia XY i masz czas do któregoś dnia zapłacić za legitymację i dostarczyć. U mnie pamiętam, że wysyłałem potwierdzenie wpłaty i było git, zresztą jak wszelkie dokumenty o przyjęcie czy o akademik i socjala.

Cytat:
Napisane przez turnupthelove Pokaż wiadomość
Ja się tak zastanawiam czy jest szansa, że będę mogła używać starej legitymacji, oczywiście pod warunkiem, że ją podbiję? Bo jej nie oddałam :P a była ważna do końca marca
Chyba normalnie idziesz i dają nalepke
Wiem, że idąc na drugi kierunek legitymacja zostaje ta sama.
Swoją drogą, nie podbijałaś jej i nie szkoda ci tego że płaciłaś (o ile kupowałaś jakieś bilety mpk, pkp) normalną cenę?

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Cytat:
Napisane przez asia10933 Pokaż wiadomość
Szukam i szukam odpowiedzi ale znaleźć nie moge chyba ze stresu. Chciała iść na wydział zarządzania na rachunkowość, niestety dostałam się na marketing. Czy mam składać dokumenty na marketing skoro chciałabym w 2 naborze spróbować jeszcze raz na rachunkowość? i jak wygląda 2 nabór?
Rok temu, przyjęli mniej osób i na pewno była 2 tura, teraz widziałem wzięli więcej osób, jeżeli dużo osób zrezygnuje to będą robić nastepne podejście jeżeli nie, to zostaje ci marketing.
And had a really, really, really good time
Take my hand, let's have a blast
And remember this moment for the rest of our lives
maacieek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 21:42   #4139
serenavanderwoodsen
Zadomowienie

GG do serenavanderwoodsen

Ciekawi mnie w sumie, dlaczego na ten finance nie zrobili drugiej tury (?), w sensie, że rekrutacja nie jest otwarta dalej, skoro jakieś tam 50 osób na liście, a miejsc przewidzianych 70. Chyba, że nie chcą tam jakichś niskich progów .
serenavanderwoodsen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 23:47   #4140
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

Cytat:
Hmm, dziekuje za odpowiedzi moje drogie! No coz za swoje decyzje trzeba placic, juz pojde na ta geografie, lubie ja, ale z praca jak moze byc to wiadomo...
Na FiR na studia zaoczne sa miejsca... Co o tym myslicie moje drogie? Patrza krzywym okiem na takich studentow? pozdrawiam.

dlaczego mają patrzeć krzywo, bo tego nie zrozumiałam?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości