|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 |
Raczkowanie
|
Dot.: Uniwersytet Łódzki część II
Na Ekonomie na Uł dostalo sie 660 osob a jest 330 chetnych, na ile oceniacie szanse na to ze zbyt malo osob doniesie papiery czy cos i dodadza wolne miejsca? Moze ktos ma doswiadczenie, informacje jak to wygladalo w poprzednich latach? Zaczynam zalowac Geografii...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4112 |
Raczkowanie
|
magnolia39
Wydaje mi się, że ciężko to tak ocenić. Przeglądałaś programy studiów? Według mnie to w tym mogą tkwić szczegóły.. Każdy z wydziałów przygotowuje to pewnie bardziej pod "swoim kątem" Hejka221 Z tego co widzę to zaczął się już II termin rekrutacji, a ekonomi wśród nich nie ma ( co w ogóle zadziwiające jest gospodarka przestrzenna na NG i ZA :P czyli jest mi lepiej ) więc raczej nie.. a składałaś na coś jeszcze oprócz geografii?
#4113 |
Zakorzenienie
|
szanse praktycznie zerowe
|
![]() ![]() |
![]() |
#4114 | |
BAN stały
|
Cytat:
drugi rok składałam właśnie papiery o stypendium i najpierw zwiększenie dostają osoby, które mają najdalej. Nikt nie da zwiększenia osobom z łódzkiego województwa, na boga. I zapytaj Panią blondynkę w wiadomym budynku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4115 |
Przyczajenie
|
Hej, mam pytanie, być może już się wcześniej pojawiło, przepraszam jeśli je powtarzam. Dostałam się na UŁ, jak wygląda sprawa legitymacji? Kiedy muszę wnieść za nią opłatę?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4116 |
Raczkowanie
|
Poinformują Cie o tym. Co jak co, ale o wpłaceniu kasy przypominają. Spokojnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4117 |
Zakorzenienie
|
ja to załatwiałam jakoś we wrześniu, zawoziłam dowód wpłaty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4118 |
Przyczajenie
|
Pewnie tak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4119 |
Raczkowanie
|
Jakieś wstępne informacje przychodzą listownie (?) do października (chyba, że poczcie polskiej się nie uda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4120 |
Przyczajenie
|
W takim razie nie mam się o co martwić, dziękuję bardzo za pomoc!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4121 |
Raczkowanie
|
Ja się tak zastanawiam czy jest szansa, że będę mogła używać starej legitymacji, oczywiście pod warunkiem, że ją podbiję? Bo jej nie oddałam :P a była ważna do końca marca
![]()
![]() |
#4122 |
Zakorzenienie
|
a czy numer albumu się nie zmieni?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4123 |
Przyczajenie
|
Dostałam się na logistykę, który wydział wybrać: Zarządzania czy Ekonomiczno - socjologiczny
|
![]() ![]() |
![]() |
#4124 |
Raczkowanie
|
No właśnie nie mam bladego pojęcia jak to jest :P i dlatego tak się zastanawiam..
![]() magnolia39 Pisałam już, żebyś zaczęła od przejrzenia programów studiów. ![]() ![]() http://www.eksoc.uni.lodz.pl/wgrane_...-1-stacj_2.pdf http://zarzadzanie.uni.lodz.pl/LinkC...language=en-US
#4125 |
Przyczajenie
|
a ja dalej waham się między GP a biotechnologią i nie moge się zdecydować ;p jak już wybiore i jestem pewna na co złoże to od razu zastanawiam się czy to dobra decyzja i może jednak lepiej na ten drugi ;p
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4126 |
Przyczajenie
|
Wiem przejrzałam już programy na obu wydziałach, są bardzo podobne. Chodzi mi bardziej o opinie nt. wykładowców, zaplecza i ogólnie poziomu nauki na obydwu wydziałach
|
![]() ![]() |
![]() |
#4127 |
Zadomowienie
|
Z opinii ludzi, którzy studiują równolegle mój kierunek i logistykę wnioskuję, że Ek-soc cieszy się lepszymi opiniami jeśli chodzi o zaplecze i wykładowców
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4128 |
Raczkowanie
|
Nie wiem jak wygląda sprawa z mieszkaniem bo mieszkam w akademiku, jestem z łódzkiego i mam zwiększenie a mam mniej niż 100 km
Edytowane przez Kinag Czas edycji: 2014-07-12 o 14:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4129 |
Zakorzenienie
|
Bzdury. Ja jestem z łódzkiego, mam mniej niż 100 km do Łodzi i zwiększenie dostałam.
![]() |
#4130 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wystarczy iść i ich zapytać. Pytałam, dwa razy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4131 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o sam ek-soc skończyłem go w tym roku i w sumie mam mieszane uczucia ![]() ![]() ![]() Zaplecze jest różnie ![]() ![]() hm... poziom tego wszystkiego jest największym problemem :P ja przynajmniej z ekonomii za duzo nie wyniosłem ![]() ![]() Wydziału zarzadzania nie znam ale mysle ze to dalej jest uł wiec diametralnej roznicy pomimedzy nimi nie bedzie ![]() Wiec tak naprawde naprawde myśle że wybierz ten wydział do którego masz łatwiejszy dojazd wiecej znajomych itp. ![]() PS. Wiesz co teraz spojrzałem na siatke godzin Wydziale zarzadzania i tam te studia wydaja się duuzo łatwiejsze przynajmniej na papierze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4132 |
Raczkowanie
|
Hmm, dziekuje za odpowiedzi moje drogie! No coz za swoje decyzje trzeba placic, juz pojde na ta geografie, lubie ja, ale z praca jak moze byc to wiadomo...
Na FiR na studia zaoczne sa miejsca... Co o tym myslicie moje drogie? Patrza krzywym okiem na takich studentow? pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#4133 |
Zadomowienie
|
Ale chcesz zacząć teraz oba? Jeśli to Twoje pierwsze podejście do studiów, to nie polecam. Trzeba się przyzwyczaić, jak bardzo studia się różnią od szkoły w dużej mierze zależy od szkoły, ale tak czy inaczej tryb pracy się trochę zmienia. Poza tym, geografia prosta nie jest, a pierwszy rok na dziennych to często rok odsiewowy, wstępy, zarysy, wprowadzenia i inne kobyły.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4134 |
Raczkowanie
|
Nie, mysle nad tym albo nad tym. Poczekam jeszcze moze zdazy sie cud i na jakiejs ekonomii czy czyms pokrewnym znajda sie wolne miejsca w nastepnych turach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4135 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4136 |
Rozeznanie
|
Szukam i szukam odpowiedzi ale znaleźć nie moge chyba ze stresu. Chciała iść na wydział zarządzania na rachunkowość, niestety dostałam się na marketing. Czy mam składać dokumenty na marketing skoro chciałabym w 2 naborze spróbować jeszcze raz na rachunkowość? i jak wygląda 2 nabór?
#4137 |
Zadomowienie
|
Złóż, najwyżej zabierzesz. Jeśli jesteś blisko pod kreską, to może się na uzupełniający załapiesz, jeśli w ogóle będzie. Na drugi raczej bym nie liczyła.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4138 | |||
Zakorzenienie
|
Może lepiej nie, bo jeśli myślimy o tej samej to jej mina odstrasza
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wiem, że idąc na drugi kierunek legitymacja zostaje ta sama. Swoją drogą, nie podbijałaś jej i nie szkoda ci tego że płaciłaś (o ile kupowałaś jakieś bilety mpk, pkp) normalną cenę? ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
![]() |
#4139 |
Zadomowienie
|
Ciekawi mnie w sumie, dlaczego na ten finance nie zrobili drugiej tury (?), w sensie, że rekrutacja nie jest otwarta dalej, skoro jakieś tam 50 osób na liście, a miejsc przewidzianych 70. Chyba, że nie chcą tam jakichś niskich progów
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlaczego mają patrzeć krzywo, bo tego nie zrozumiałam? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.