| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2013-11-25, 14:55 | #4111 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-08 
				 | 

Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

My po godzinnym spacerze, z czego Mały tylko pół godzinki przespał.. Zimno, że mi z nosa kapało   Zjadłabym coś, ale musiałabym obrać ziemniaki do kotletów..a przy Małym na razie nie mam szans.. no i znowu chleb z dżemem..jeszcze trochę i będę nim  A w lodówce ile by się nie kupiło, to pusto..marna ze mnie pani domu   | 
|     | 
|  2013-11-25, 15:01 | #4112 | ||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-08 Lokalizacja: Częstochowa 
				 | 

Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

Cytat: 
  ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat: 

__________________ od 27.06.2013 g. 13.10 Tymoteuszek jest już z nami    Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl | ||
|     | 
|  2013-11-25, 15:11 | #4113 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-11 
				 | 

Cytat: 
    | |
|     | 
|  2013-11-25, 15:11 | #4114 | |||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-07 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

Cytat: 
  Super, przynajmniej nie jestem sama na placu boju  A o taka dupke martwic sie nie musicie, bo to wymaga super diety i mnoooostwa cwiczeń  Cytat: 
  Ja mialam podejscie do chodakowskiej rok temu, ale straszna nuda  trzymam kciuki, zeby skoku spadal jak najszybciej. Mój Alik tez sie wczoraj wydzierał na spacerze, ale ja dla odmiany ubrałam go za grubo  chłodnolubne to moje dziecie. No ale co zrobic jak tam zimno okropnie, ja sie rozgrzeje chodzeniem, ale maly lezy jak kloda  nastepnym razem odpuszcze i ubiore warstwe mniej  Cytat: 
  no co racja, to racja, ale pomysl sobie o tych tygodniach spokoju  Cytat: 
  ) Cytat: 
  Co do jedzenia, u nas tez dzisiaj króluje dzemor  i to jaki rarytas, bez masla  Zadzwonie do tzta, zeby cos kupil po pracy i tak musi jechac do lidla po tuzursy. albo namowie go na ta pizze, o  A co do odwiecznego swiatla w lodowce - nie jestes marna gospodynia, tylko tak juz jest  inna sprawa, ze u nas zawsze szybko sie oproznia lodowka, bo my dosc sporo jemy. kurcze, madi, ja wiedzialam, ze mieszkania we wro sa drogie, ale jakos piszac konkretna kwote bardziej mi to uswiadomilas  chyba musze pomyslec nad powrotem do tesciowej  Co do ograniczen zywieniowych - ile kobiet, tyle pomyslo. Sa dzieci, ktore nic nie uczula, a sa takie, ktore wszystko. Alikowi nic nie przeszkadzalo, czosnek i cebule wcinam bardzo czesto (ale to moze rzeczywiscie wynika z tego, ze zawsze wcinalam ich duzo, cala ciaze tez), ale ten nabial ewidentnie mu nie pasi. Zastanawiam się jeszcze czy u alika nie ma przypadkiem nietolerancji laktozy  stale jezdzi mu po brzuszku, teraz te kupki, ostatnio mecza go wybitnie baczki... no nic zobacze jak bedzie bez tych przetworow mlecznych. Moze to i dobrze, w sumie nabiał do najzdrowszych nie nalezy, wiec nie dziwota, ze taki maluszek tak reaguje. 
				__________________ Alek   | |||||
|     | 
|  2013-11-25, 15:13 | #4115 | |
				 | 

Cytat: 
  Na szczęście mama zapakowała niezłą wyprawkę=wałówkę  A tak wogóle to wczoraj zrobiła pyszne kotlety.... Flety z kurczaka lekko utłukła,przyprawiłą solą pieprzem, lecusienko majonez dała na wierzch i na to starta marchewkę. Zapiekła. Niebo w gębie!!! | |
|     | 
|  2013-11-25, 15:18 | #4116 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-08 Lokalizacja: woj. lubelskie 
				 | 

Hej, tylko troszkę nadrobilam, tak mnie boli glowa dziś, że aż zwymiotowałam  Ulżyło mi  ale nadal zle sie czuje. Cytat: 
  [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43869813]Kurcze serio aż tak przestrzegacie tego stroju dziennego/nocnego? Ja nie przebieram Artka do snu. W dzień i tak chodzi w wygodnych, bawełnianych rzeczach. Oczywiście po kąpieli, ulaniu czy big kupie dostaje czyste rzeczy, ale nie ma u nas "pizamek", nie wiem, kiedy je wprowadze... My po pierwszym, Mały usypia, a ja zasiadam do przyjaciela z plastiku. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] ja od zawsze przebieram, na noc pajace, w dzien zazwyczaj body i spodenki, czasami tez pajac jakis taki ładniejszy Cytat: 
  i dr mówiła, że taka kupka jest też normalna, jest to kupka ,,doroślejsza" już. Śluz wg niej to takie pasma pojedyncze, rozciągliwe, ciągnące się. Zdarzył nam się kilka razy, ale wg niej to też norma. Podobno w każdej kupce on jest tylko jest jego tak mało, że go nie widać normalnie. Tyle ode mnie    Sorry, za dosłowny opis, ale tylko tak da się zobrazować o co chodzi. | ||
|     | 
|  2013-11-25, 15:19 | #4117 | ||
				 | 

Cytat: 
 Dziś dalam soczek jabłkowy hipp w proporcji 1:1 z wodą, bąki puszczał po nim wielkie Cytat: 
 Wrócił tż z pracy, nie ma obiadu i nie odzywam sie do siebie. Dobrze że mam teraz tel i moge w kazdej chwili z Wami pisać i pogadac  Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app | ||
|     | 
|  2013-11-25, 15:21 | #4118 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2013-03 
				 | 

Cytat: 
 7.00- 180 ml mleka 11.00- 180 ml mleka 14.00- 90 ml zupki + 90 ml mleka 17.00- 90 ml owocu + 90 ml mleka 20.30- 180 mleka z 3 łyżeczkami kleiku kukurydzianego. W przyszłym tyg. obiad i podwieczorek chce juz podawac bez mleka. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. 
				__________________  Marika (23 tc)   | |
|     | 
|  2013-11-25, 15:21 | #4119 | 
				 | 

my dzis w domku, bo ja zle sie czuje i zimno okropnie, wiatrzysko straszne jest Nawiedził mnie dziś listonosz ...   | 
|     | 
|  2013-11-25, 15:25 | #4120 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-07 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

Cytat: 
  jadłabym. ale ja po tym dzisiejszym dzemie taka wyposzczona  w ogole po tym wekendzie, kiedy krolowal u mnie chleb z maslem taka bylam wyglodniala, ze jak tz kupil wczoraj salami to chyba z 10kromek wsunelam  A a propos kotleta jeszcze  teraz kiedy przegladam oferty mieszkan, jednym z glownym czynnikow, ktore przykluwaja moja uwage, jest piekarnik   
				__________________ Alek   | |
|     | 
|  2013-11-25, 15:37 | #4121 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-11 
				 | 

jak liczysz tą pojemność?   zupkę robisz w butli?   
				__________________ "nie człowieka kocham mniej, lecz naturę bardziej" | 
|     | 
|  2013-11-25, 15:37 | #4122 | |||
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-09 Lokalizacja: świętokrzyskie:) 
				 | 

Cytat: 
  U nas też w lodówce niewiele a na koncie 20 zł  czekam na kasę z ZUS mam nadzieję, że jutro już będzie na koncie.....bo jak nie to znów z zaskórniaków trzeba skubnąć  Cytat: 
  no i mam rozkminę czemu tak jest. Cytat: 
  Zrobiłabym ale jest jeden mały problem - nie mam piekarnika   Edytowane przez magolina Czas edycji: 2013-11-25 o 15:39 | |||
|     | 
|  2013-11-25, 15:42 | #4123 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2012-07 
				 | 

O matko, znow spamujecie   Napisze tylko, ze mamy nawrot wysypki i to w takim tempie  Jutro znow lekarz. Mam dosc!! Poczytam Was pozniej. Milego dnia i pozdrawiamy  Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. 
				__________________ Edziunio | 
|     | 
|  2013-11-25, 15:52 | #4124 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-05 Lokalizacja: Pabianice/k. Łodzi 
				 | 

Jejku dziewczyny zastrzelcie mnie. Zrobiłam tą książkę. Zrobiłam przelew i gites. Teraz chciałam drugą więc zalogowałam się na męża konto i... dupa. Jest promocja 1 kupiona + 1 gratis. Czy to to samo, czy trzeba jedną kupić i drugą dostanie się gratis? Bo ja już zgłupiałam do reszty. Tak się namęczyłam przy tym kompie że nic już nie jarzę. 
				__________________ Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png | 
|     | 
|  2013-11-25, 15:55 | #4125 | |
				 | 

Cytat: 
 | |
|     | 
|  2013-11-25, 15:56 | #4126 | 
				 | 

Kotlety z marchewka brzmi pysznie. Musze sie rozejrzeć jutro za piersiami   Tari chyba bede sie na Tobie wzorować. U mamy powinna być jeszcze dynia nie ruszona. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. | 
|     | 
|  2013-11-25, 16:09 | #4127 | 
				 | 

Mam pojemniczek od podgrzewacza do zupek z miarką   Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Mela może IP pamięta albo ciasteczka? Spróbuj wyczyścić pamięc przegladarki. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. 
				__________________  Marika (23 tc)   | 
|     | 
|  2013-11-25, 16:13 | #4128 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-11 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Heja! Dziś małż na jakaś konferencję chce się dostać, więc do późna pewnie będziemy siedzieć z Fi we dwoje...   Możecie na mnie głosować? chodzi o ten banerek   | 
|     | 
|  2013-11-25, 16:18 | #4129 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-11 
				 | 

Cytat: 
 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. 
				__________________ "nie człowieka kocham mniej, lecz naturę bardziej" | |
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2013-11-25, 16:21 | #4130 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2012-12 
				 | 

ehhhhhhh łeb mi peka. sorki ze tak mnie mało i tylko o sobie ale naprawd padam. W ogole to zasłużyłam na miano matki roku. dzisiaj mój dziec  budził sie z wrzaskiem mniej wiecej co 1,5 godz od 18. i tak juz o 4 rano gdy uruchomiła syrene ja juz byłam tak nieprzytomna ze odwróciłam sie od niej i mówie : Bianka juz nie udawaj ze tak cie boli spij w koncu. ml   no po prostu patrzec na siebie nie moge | 
|     | 
|  2013-11-25, 16:31 | #4131 | |||||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-03 
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
  Cytat: 
 A ja wyczytałam, że są wzdymające i u dzieci z problemami brzuszkowymi nie podawać wcześniej, tylko odczekać. Cytat: 
 Cytat: 
 U nas ze względu na brzuszek zaczęłam od soczku jabłkowego, śliwkowego i marchewkowy (ten został odstawiony jak na razie). Potem wprowadziłam Jabłuszko i marchewkę. A następnie dynia z ziemniakami, kalafior. I pomiędzy kaszkę i kleik. I mimo, że zaczęliśmy od owocu Franuś wsuwa z chęcią warzywa  kleik kukurydziany A na ząbki stosowaliśmy dentinox i czasami sachool. Smarowałam tylko wtedy kiedy zaczynał się rzucać na pięści i zabawki. Bo gdy tak sobie ciumkał ręce to nie - wiadomo, że maści to jednak zawierają jakieś tam substancję. Kiedy było już na prawdę źle i zanosił się płaczem podawałam Camilie i troszkę przeciwbólowego. ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat: 
  Cytat: 
 Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2013-11-25 o 16:33 | |||||||
|     | 
|  2013-11-25, 16:41 | #4132 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2007-07 
				 | 

Sorki dziewczynki ze mnie nie ma, ale ostatnimi czasy maly przesypia mi duzo w dzien a ja uskuteczniam super duper potrawy obiadowe    Wczoraj zaserwowalam ciachniętą brukselke z migdalami capsnkiem i makaronem pelnoziarnistym  Dzis zrobilam zapiekaną potrawkę z pieczonego baklazana, cukinii, dynii, pomidorow, papryki i cebuli z jaśminowym ryżem  pychotka!!!! Poza tym w sobote zaliczylismy z chlopakami basen z Olesnicy  Bylo szczerze tak sobie, bo troche zadyma z dwójka... Ale stwierdzam ze jeden i drugi są w wodzie urodzeni   Leonsio wyluzowany na maksa, ciamkal caly czas raczki, rozgladal sie dookola, usmiechal do wszystkich i generalnie luz blues.  .  A starszak nurkuje na calego i lada chwila bedzie plywal  jednak basen od wrzesnia w przedszkolu daje super efekty.   A w niedziele zrobilismy sobie w koncu sesje zdjeciowa u przyjaciolki  Bylo superowo, niepotrzebnie stresowalam sie troche ze maly bedzie kwękal czy jeczal... Wszystkich pomyslow nie udalo sie zrealizowac, ale tez co zrobilismy beda cudne no i byla super zabawa  jak dostane zdjecia to pokażu  Maly przymarza do gondoli na tarasie  Dzisiaj tak mi spal prawie 3 godziny !!!  he he mrozik mu sluzy tak jak mamusi !!! Uwielbiam jak jest taka pogoda jak dzisiaj, zimno i swieci slonce   Sorki ze tylko o sobie, ale nie nadrobilam nic a nic... Postaram sie pozniej poczytac bo mam dzisiaj wieczor tylko dla siebie  chlopakow nie ma na noc wiec impreza   | 
|     | 
|  2013-11-25, 16:48 | #4133 | 
				 | 

0 matko! matko! wpadam się pochwalić - mój syn zaśmiał się w głos! pierwszy raz     | 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2013-11-25, 16:49 | #4134 | 
				 | 

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12  db3e1b3b563c869fb_62bf7e9  75b609;43878467]Sorki dziewczynki ze mnie nie ma, ale ostatnimi czasy maly przesypia mi duzo w dzien a ja uskuteczniam super duper potrawy obiadowe    Wczoraj zaserwowalam ciachniętą brukselke z migdalami capsnkiem i makaronem pelnoziarnistym  Dzis zrobilam zapiekaną potrawkę z pieczonego baklazana, cukinii, dynii, pomidorow, papryki i cebuli z jaśminowym ryżem  pychotka!!!! Poza tym w sobote zaliczylismy z chlopakami basen z Olesnicy  Bylo szczerze tak sobie, bo troche zadyma z dwójka... Ale stwierdzam ze jeden i drugi są w wodzie urodzeni   Leonsio wyluzowany na maksa, ciamkal caly czas raczki, rozgladal sie dookola, usmiechal do wszystkich i generalnie luz blues.  .  A starszak nurkuje na calego i lada chwila bedzie plywal  jednak basen od wrzesnia w przedszkolu daje super efekty.   A w niedziele zrobilismy sobie w koncu sesje zdjeciowa u przyjaciolki  Bylo superowo, niepotrzebnie stresowalam sie troche ze maly bedzie kwękal czy jeczal... Wszystkich pomyslow nie udalo sie zrealizowac, ale tez co zrobilismy beda cudne no i byla super zabawa  jak dostane zdjecia to pokażu  Maly przymarza do gondoli na tarasie  Dzisiaj tak mi spal prawie 3 godziny !!!  he he mrozik mu sluzy tak jak mamusi !!! Uwielbiam jak jest taka pogoda jak dzisiaj, zimno i swieci slonce   Sorki ze tylko o sobie, ale nie nadrobilam nic a nic... Postaram sie pozniej poczytac bo mam dzisiaj wieczor tylko dla siebie  chlopakow nie ma na noc wiec impreza  [/QUOTE] Teso a ta Twoja kumpela ma jakies studio czy w plenerze robi? Kurcze chciałam kupić taką sesję rodzinną dla kuzynki na chrzest jej dziecka, mieli by pamiątkę...ale ceny są kosmiczne... PS. Gdzie chłopaków sprzedałaś...Leonsia tez?? | 
|     | 
|  2013-11-25, 16:50 | #4135 | 
				 | 

Ona wlasnie dostalam dowod w pieluszce ze brokul dobry na kupke   w koncu nie przypomina kasztanka. Ja wyczytalam odwrotnie jak Ty- ze kalafior wzdymajacy hehe. Pryków nasilonych nie stwierdzono- brzuch zaakceptował. To bedzie dobry duet dla marchewki w takim razie  Jakierka biedny Edziu. Czyli to nie nabiał skoro odstawiłaś cholerka. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. 
				__________________  Marika (23 tc)   | 
|     | 
|  2013-11-25, 16:53 | #4136 | ||
				 | 

Cytat: 
 ONA i dziewczynki dzięki za info odnosne tego zywienia wszystko sobie notuję żeby potem nie pytac milion razy...choc pytania i tak pewnie bedą nadal  ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat: 
 A ja stwerdziłam,ze mój mały ma suchą skórę na nóżkach, poleccie jakis krem nawilzający czy cuś...traktuje tooliwką ale nc to nie daje. | ||
|     | 
|  2013-11-25, 16:53 | #4137 | |
				 | 

Cytat: 
  i przyciąga zabawki, które leżą obok. Z plecków na brzuch tez nie chce. Za to przekręca sie na boczki. Jak czytam, że juz młodsze dzieci na wątku sie przekręcają, to czekam az mojemu sie zachce. | |
|     | 
|  2013-11-25, 16:56 | #4138 | 
				 | 

Madi zrobiłam mu "frrrrr" w dół :P W sensie miałam go na rękach i taki samolocik jakby spadał na dół    | 
|     | 
|  2013-11-25, 16:57 | #4139 | ||
				 | 

Cytat: 
  [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43878467] A w niedziele zrobilismy sobie w koncu sesje zdjeciowa u przyjaciolki  Bylo superowo, niepotrzebnie stresowalam sie troche ze maly bedzie kwękal czy jeczal... Wszystkich pomyslow nie udalo sie zrealizowac, ale tez co zrobilismy beda cudne no i byla super zabawa  jak dostane zdjecia to pokażu  Sorki ze tylko o sobie, ale nie nadrobilam nic a nic... Postaram sie pozniej poczytac bo mam dzisiaj wieczor tylko dla siebie  chlopakow nie ma na noc wiec impreza  [/QUOTE] Próbowałam sama zrobić sesje, Młody nie chciał współpracować  A chłopaków, komuś oddała? Cytat: 
  No nic kalafior smakował i nic po nim nie było. Ale wczoraj rano już  kupsko ciężko szło i właśnie takie groszki były. Zrobiłam odstawkę od słoiczków i kleików, kaszek i  dziś kupol jak marzenie    | ||
|     | 
|  2013-11-25, 17:04 | #4140 | |
				 | 

Cytat: 
  [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43878467]Sorki dziewczynki ze mnie nie ma, ale ostatnimi czasy maly przesypia mi duzo w dzien a ja uskuteczniam super duper potrawy obiadowe   Wczoraj zaserwowalam ciachniętą brukselke z migdalami capsnkiem i makaronem pelnoziarnistym  Dzis zrobilam zapiekaną potrawkę z pieczonego baklazana, cukinii, dynii, pomidorow, papryki i cebuli z jaśminowym ryżem  pychotka!!!! Poza tym w sobote zaliczylismy z chlopakami basen z Olesnicy  Bylo szczerze tak sobie, bo troche zadyma z dwójka... Ale stwierdzam ze jeden i drugi są w wodzie urodzeni   Leonsio wyluzowany na maksa, ciamkal caly czas raczki, rozgladal sie dookola, usmiechal do wszystkich i generalnie luz blues.  .  A starszak nurkuje na calego i lada chwila bedzie plywal  jednak basen od wrzesnia w przedszkolu daje super efekty.   A w niedziele zrobilismy sobie w koncu sesje zdjeciowa u przyjaciolki  Bylo superowo, niepotrzebnie stresowalam sie troche ze maly bedzie kwękal czy jeczal... Wszystkich pomyslow nie udalo sie zrealizowac, ale tez co zrobilismy beda cudne no i byla super zabawa  jak dostane zdjecia to pokażu  Maly przymarza do gondoli na tarasie  Dzisiaj tak mi spal prawie 3 godziny !!!  he he mrozik mu sluzy tak jak mamusi !!! Uwielbiam jak jest taka pogoda jak dzisiaj, zimno i swieci slonce   Sorki ze tylko o sobie, ale nie nadrobilam nic a nic... Postaram sie pozniej poczytac bo mam dzisiaj wieczor tylko dla siebie  chlopakow nie ma na noc wiec impreza  [/QUOTE]koniecznie pochwal sie fotami. Moj mężulek sie opamietal że głodny i wstawił frytki. Czy bedzie pamietał o żonie, to jest pytanie Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app | |
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:20.

24 h na dobę z teściową aaaaaaaaa
 24 h na dobę z teściową aaaaaaaaa