|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
My po godzinnym spacerze, z czego Mały tylko pół godzinki przespał.. Zimno, że mi z nosa kapało
![]() Zjadłabym coś, ale musiałabym obrać ziemniaki do kotletów..a przy Małym na razie nie mam szans.. no i znowu chleb z dżemem..jeszcze trochę i będę nim ![]() A w lodówce ile by się nie kupiło, to pusto..marna ze mnie pani domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4112 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4114 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super, przynajmniej nie jestem sama na placu boju ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja mialam podejscie do chodakowskiej rok temu, ale straszna nuda ![]() trzymam kciuki, zeby skoku spadal jak najszybciej. Mój Alik tez sie wczoraj wydzierał na spacerze, ale ja dla odmiany ubrałam go za grubo ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do jedzenia, u nas tez dzisiaj króluje dzemor ![]() ![]() Zadzwonie do tzta, zeby cos kupil po pracy i tak musi jechac do lidla po tuzursy. albo namowie go na ta pizze, o ![]() A co do odwiecznego swiatla w lodowce - nie jestes marna gospodynia, tylko tak juz jest ![]() kurcze, madi, ja wiedzialam, ze mieszkania we wro sa drogie, ale jakos piszac konkretna kwote bardziej mi to uswiadomilas ![]() ![]() Co do ograniczen zywieniowych - ile kobiet, tyle pomyslo. Sa dzieci, ktore nic nie uczula, a sa takie, ktore wszystko. Alikowi nic nie przeszkadzalo, czosnek i cebule wcinam bardzo czesto (ale to moze rzeczywiscie wynika z tego, ze zawsze wcinalam ich duzo, cala ciaze tez), ale ten nabial ewidentnie mu nie pasi. Zastanawiam się jeszcze czy u alika nie ma przypadkiem nietolerancji laktozy ![]()
![]() |
#4115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na szczęście mama zapakowała niezłą wyprawkę=wałówkę ![]() A tak wogóle to wczoraj zrobiła pyszne kotlety.... Flety z kurczaka lekko utłukła,przyprawiłą solą pieprzem, lecusienko majonez dała na wierzch i na to starta marchewkę. Zapiekła. Niebo w gębie!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4116 | ||
Zakorzenienie
|
Hej,
tylko troszkę nadrobilam, tak mnie boli glowa dziś, że aż zwymiotowałam ![]() ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43869813]Kurcze serio aż tak przestrzegacie tego stroju dziennego/nocnego? Ja nie przebieram Artka do snu. W dzień i tak chodzi w wygodnych, bawełnianych rzeczach. Oczywiście po kąpieli, ulaniu czy big kupie dostaje czyste rzeczy, ale nie ma u nas "pizamek", nie wiem, kiedy je wprowadze... My po pierwszym, Mały usypia, a ja zasiadam do przyjaciela z plastiku. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] ja od zawsze przebieram, na noc pajace, w dzien zazwyczaj body i spodenki, czasami tez pajac jakis taki ładniejszy Cytat:
![]() ![]() ![]() Sorry, za dosłowny opis, ale tylko tak da się zobrazować o co chodzi. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4117 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś dalam soczek jabłkowy hipp w proporcji 1:1 z wodą, bąki puszczał po nim wielkie Cytat:
Wrócił tż z pracy, nie ma obiadu i nie odzywam sie do siebie. Dobrze że mam teraz tel i moge w kazdej chwili z Wami pisać i pogadac ![]() Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4118 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
7.00- 180 ml mleka 11.00- 180 ml mleka 14.00- 90 ml zupki + 90 ml mleka 17.00- 90 ml owocu + 90 ml mleka 20.30- 180 mleka z 3 łyżeczkami kleiku kukurydzianego. W przyszłym tyg. obiad i podwieczorek chce juz podawac bez mleka. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4119 |
Zakorzenienie
|
my dzis w domku, bo ja zle sie czuje i zimno okropnie, wiatrzysko straszne jest
Nawiedził mnie dziś listonosz ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale ja po tym dzisiejszym dzemie taka wyposzczona ![]() w ogole po tym wekendzie, kiedy krolowal u mnie chleb z maslem taka bylam wyglodniala, ze jak tz kupil wczoraj salami to chyba z 10kromek wsunelam ![]() A a propos kotleta jeszcze ![]() ![]()
![]() |
#4121 |
Zakorzenienie
|
jak liczysz tą pojemność?
![]() ![]()
#4122 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U nas też w lodówce niewiele a na koncie 20 zł ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zrobiłabym ale jest jeden mały problem - nie mam piekarnika ![]() Edytowane przez magolina Czas edycji: 2013-11-25 o 14:39 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4123 |
Zadomowienie
|
O matko, znow spamujecie
![]() Napisze tylko, ze mamy nawrot wysypki i to w takim tempie ![]() Poczytam Was pozniej. Milego dnia i pozdrawiamy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4124 |
Zakorzenienie
|
Jejku dziewczyny zastrzelcie mnie.
Zrobiłam tą książkę. Zrobiłam przelew i gites. Teraz chciałam drugą więc zalogowałam się na męża konto i... dupa. Jest promocja 1 kupiona + 1 gratis. Czy to to samo, czy trzeba jedną kupić i drugą dostanie się gratis? Bo ja już zgłupiałam do reszty. Tak się namęczyłam przy tym kompie że nic już nie jarzę.
#4125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4126 |
Zakorzenienie
|
Kotlety z marchewka brzmi pysznie. Musze sie rozejrzeć jutro za piersiami
![]() Tari chyba bede sie na Tobie wzorować. U mamy powinna być jeszcze dynia nie ruszona. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4127 |
Zadomowienie
|
Mam pojemniczek od podgrzewacza do zupek z miarką
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Mela może IP pamięta albo ciasteczka? Spróbuj wyczyścić pamięc przegladarki. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4128 |
Zakorzenienie
|
Heja! Dziś małż na jakaś konferencję chce się dostać, więc do późna pewnie będziemy siedzieć z Fi we dwoje...
![]() Możecie na mnie głosować? chodzi o ten banerek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4130 |
Zadomowienie
|
ehhhhhhh łeb mi peka. sorki ze tak mnie mało i tylko o sobie ale naprawd padam. W ogole to zasłużyłam na miano matki roku. dzisiaj mój dziec budził sie z wrzaskiem mniej wiecej co 1,5 godz od 18. i tak juz o 4 rano gdy uruchomiła syrene ja juz byłam tak nieprzytomna ze odwróciłam sie od niej i mówie : Bianka juz nie udawaj ze tak cie boli spij w koncu. ml
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4131 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A ja wyczytałam, że są wzdymające i u dzieci z problemami brzuszkowymi nie podawać wcześniej, tylko odczekać. Cytat:
Cytat:
U nas ze względu na brzuszek zaczęłam od soczku jabłkowego, śliwkowego i marchewkowy (ten został odstawiony jak na razie). Potem wprowadziłam Jabłuszko i marchewkę. A następnie dynia z ziemniakami, kalafior. I pomiędzy kaszkę i kleik. I mimo, że zaczęliśmy od owocu Franuś wsuwa z chęcią warzywa ![]() kleik kukurydziany A na ząbki stosowaliśmy dentinox i czasami sachool. Smarowałam tylko wtedy kiedy zaczynał się rzucać na pięści i zabawki. Bo gdy tak sobie ciumkał ręce to nie - wiadomo, że maści to jednak zawierają jakieś tam substancję. Kiedy było już na prawdę źle i zanosił się płaczem podawałam Camilie i troszkę przeciwbólowego. ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2013-11-25 o 15:33 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4132 |
Konto usunięte
|
Sorki dziewczynki ze mnie nie ma, ale ostatnimi czasy maly przesypia mi duzo w dzien a ja uskuteczniam super duper potrawy obiadowe
![]() Wczoraj zaserwowalam ciachniętą brukselke z migdalami capsnkiem i makaronem pelnoziarnistym ![]() Dzis zrobilam zapiekaną potrawkę z pieczonego baklazana, cukinii, dynii, pomidorow, papryki i cebuli z jaśminowym ryżem ![]() Poza tym w sobote zaliczylismy z chlopakami basen z Olesnicy ![]() Bylo szczerze tak sobie, bo troche zadyma z dwójka... Ale stwierdzam ze jeden i drugi są w wodzie urodzeni ![]() Leonsio wyluzowany na maksa, ciamkal caly czas raczki, rozgladal sie dookola, usmiechal do wszystkich i generalnie luz blues. ![]() ![]() A starszak nurkuje na calego i lada chwila bedzie plywal ![]() ![]() A w niedziele zrobilismy sobie w koncu sesje zdjeciowa u przyjaciolki ![]() Bylo superowo, niepotrzebnie stresowalam sie troche ze maly bedzie kwękal czy jeczal... Wszystkich pomyslow nie udalo sie zrealizowac, ale tez co zrobilismy beda cudne no i byla super zabawa ![]() ![]() Maly przymarza do gondoli na tarasie ![]() Dzisiaj tak mi spal prawie 3 godziny !!! ![]() ![]() Sorki ze tylko o sobie, ale nie nadrobilam nic a nic... Postaram sie pozniej poczytac bo mam dzisiaj wieczor tylko dla siebie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4133 |
Zakorzenienie
|
0 matko! matko! wpadam się pochwalić - mój syn zaśmiał się w głos! pierwszy raz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4134 |
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43878467]Sorki dziewczynki ze mnie nie ma, ale ostatnimi czasy maly przesypia mi duzo w dzien a ja uskuteczniam super duper potrawy obiadowe
![]() Wczoraj zaserwowalam ciachniętą brukselke z migdalami capsnkiem i makaronem pelnoziarnistym ![]() Dzis zrobilam zapiekaną potrawkę z pieczonego baklazana, cukinii, dynii, pomidorow, papryki i cebuli z jaśminowym ryżem ![]() Poza tym w sobote zaliczylismy z chlopakami basen z Olesnicy ![]() Bylo szczerze tak sobie, bo troche zadyma z dwójka... Ale stwierdzam ze jeden i drugi są w wodzie urodzeni ![]() Leonsio wyluzowany na maksa, ciamkal caly czas raczki, rozgladal sie dookola, usmiechal do wszystkich i generalnie luz blues. ![]() ![]() A starszak nurkuje na calego i lada chwila bedzie plywal ![]() ![]() A w niedziele zrobilismy sobie w koncu sesje zdjeciowa u przyjaciolki ![]() Bylo superowo, niepotrzebnie stresowalam sie troche ze maly bedzie kwękal czy jeczal... Wszystkich pomyslow nie udalo sie zrealizowac, ale tez co zrobilismy beda cudne no i byla super zabawa ![]() ![]() Maly przymarza do gondoli na tarasie ![]() Dzisiaj tak mi spal prawie 3 godziny !!! ![]() ![]() Sorki ze tylko o sobie, ale nie nadrobilam nic a nic... Postaram sie pozniej poczytac bo mam dzisiaj wieczor tylko dla siebie ![]() ![]() Teso a ta Twoja kumpela ma jakies studio czy w plenerze robi? Kurcze chciałam kupić taką sesję rodzinną dla kuzynki na chrzest jej dziecka, mieli by pamiątkę...ale ceny są kosmiczne... PS. Gdzie chłopaków sprzedałaś...Leonsia tez?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4135 |
Zadomowienie
|
Ona wlasnie dostalam dowod w pieluszce ze brokul dobry na kupke
![]() ![]() Jakierka biedny Edziu. Czyli to nie nabiał skoro odstawiłaś cholerka. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4136 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ONA i dziewczynki dzięki za info odnosne tego zywienia wszystko sobie notuję żeby potem nie pytac milion razy...choc pytania i tak pewnie bedą nadal ![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
A ja stwerdziłam,ze mój mały ma suchą skórę na nóżkach, poleccie jakis krem nawilzający czy cuś...traktuje tooliwką ale nc to nie daje. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak czytam, że juz młodsze dzieci na wątku sie przekręcają, to czekam az mojemu sie zachce. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4138 |
Zakorzenienie
|
Madi zrobiłam mu "frrrrr" w dół :P W sensie miałam go na rękach i taki samolocik jakby spadał na dół
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4139 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43878467] A w niedziele zrobilismy sobie w koncu sesje zdjeciowa u przyjaciolki ![]() Bylo superowo, niepotrzebnie stresowalam sie troche ze maly bedzie kwękal czy jeczal... Wszystkich pomyslow nie udalo sie zrealizowac, ale tez co zrobilismy beda cudne no i byla super zabawa ![]() ![]() Sorki ze tylko o sobie, ale nie nadrobilam nic a nic... Postaram sie pozniej poczytac bo mam dzisiaj wieczor tylko dla siebie ![]() ![]() Próbowałam sama zrobić sesje, Młody nie chciał współpracować ![]() A chłopaków, komuś oddała? Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43878467]Sorki dziewczynki ze mnie nie ma, ale ostatnimi czasy maly przesypia mi duzo w dzien a ja uskuteczniam super duper potrawy obiadowe ![]() Wczoraj zaserwowalam ciachniętą brukselke z migdalami capsnkiem i makaronem pelnoziarnistym ![]() Dzis zrobilam zapiekaną potrawkę z pieczonego baklazana, cukinii, dynii, pomidorow, papryki i cebuli z jaśminowym ryżem ![]() Poza tym w sobote zaliczylismy z chlopakami basen z Olesnicy ![]() Bylo szczerze tak sobie, bo troche zadyma z dwójka... Ale stwierdzam ze jeden i drugi są w wodzie urodzeni ![]() Leonsio wyluzowany na maksa, ciamkal caly czas raczki, rozgladal sie dookola, usmiechal do wszystkich i generalnie luz blues. ![]() ![]() A starszak nurkuje na calego i lada chwila bedzie plywal ![]() ![]() A w niedziele zrobilismy sobie w koncu sesje zdjeciowa u przyjaciolki ![]() Bylo superowo, niepotrzebnie stresowalam sie troche ze maly bedzie kwękal czy jeczal... Wszystkich pomyslow nie udalo sie zrealizowac, ale tez co zrobilismy beda cudne no i byla super zabawa ![]() ![]() Maly przymarza do gondoli na tarasie ![]() Dzisiaj tak mi spal prawie 3 godziny !!! ![]() ![]() Sorki ze tylko o sobie, ale nie nadrobilam nic a nic... Postaram sie pozniej poczytac bo mam dzisiaj wieczor tylko dla siebie ![]() ![]() Moj mężulek sie opamietal że głodny i wstawił frytki. Czy bedzie pamietał o żonie, to jest pytanie Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:20.