Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-25, 13:55   #4111
dzoan
Zakorzenienie

Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

My po godzinnym spacerze, z czego Mały tylko pół godzinki przespał.. Zimno, że mi z nosa kapało

Zjadłabym coś, ale musiałabym obrać ziemniaki do kotletów..a przy Małym na razie nie mam szans.. no i znowu chleb z dżemem..jeszcze trochę i będę nim
A w lodówce ile by się nie kupiło, to pusto..marna ze mnie pani domu

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 14:01   #4112
Ewusia709
Zadomowienie

Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
otóż to

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

a jabłka lub soczek...mogę dać czy też jeszcze nie?
Lepiej dynia itp?
a ja sobie wymyśliłam, że daję ok 60ml klekiku kukurydzianego + 30ml jabłek prażonych na 2 śniadanie. Na obiadek ok 100-120ml przecieru jarzynowego (marchewka, ziemniak, dynia ziemniak lub zupka jarzynowa z hipp) po zupce poprawia 120ml mm, a narazie więcej zupki nie chce jeść protestuje i zaczyna płakać. A dodatkowo jest napisane w naszej książeczce zdrowia aby podawać 50-100ml picia na dzień - my dajemy herbatkę rumiankową z granulatu lub soczek rozcieńczony wodą 1:1, raz wypije, raz pluje i nie chce, zależy od dnia i chętniej pije podgrzane. Dawałam też z 2 razy kaszkę ryżową z bananem. I w tamtym tygodniu dodawałam po łyżce manny do przecieru jarzynowego, aby zacząć z tym glutenem. W tym tyg jesteśmy u teściów więc nie brałam tych wszystkich kaszek. Ale dziś na podwieczorek Tymuś dostanie 1/2 słoiczka bananów z Hipp

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
My po godzinnym spacerze, z czego Mały tylko pół godzinki przespał.. Zimno, że mi z nosa kapało

Zjadłabym coś, ale musiałabym obrać ziemniaki do kotletów..a przy Małym na razie nie mam szans.. no i znowu chleb z dżemem..jeszcze trochę i będę nim
a ja jadłam kanapki z masłem, bo jestem u teściów lodówka pusta, oni pojechali rano Zosię pilnować, bo ma katar i nie przyjechała tutaj aby Tymusia nie zarazić, nie mam jak się wybrać tutaj do sklepu bo cały dzień z Tymusiem, a tż lata z różnymi sprawami i wciąż czekam na niego aby jechać do sklepu.

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 14:11   #4113
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
a ja sobie wymyśliłam, że daję ok 60ml klekiku kukurydzianego + 30ml jabłek prażonych na 2 śniadanie. Na obiadek ok 100-120ml przecieru jarzynowego (marchewka, ziemniak, dynia ziemniak lub zupka jarzynowa z hipp) po zupce poprawia 120ml mm, a narazie więcej zupki nie chce jeść protestuje i zaczyna płakać. A dodatkowo jest napisane w naszej książeczce zdrowia aby podawać 50-100ml picia na dzień - my dajemy herbatkę rumiankową z granulatu lub soczek rozcieńczony wodą 1:1, raz wypije, raz pluje i nie chce, zależy od dnia i chętniej pije podgrzane. Dawałam też z 2 razy kaszkę ryżową z bananem. I w tamtym tygodniu dodawałam po łyżce manny do przecieru jarzynowego, aby zacząć z tym glutenem. W tym tyg jesteśmy u teściów więc nie brałam tych wszystkich kaszek. Ale dziś na podwieczorek Tymuś dostanie 1/2 słoiczka bananów z Hipp

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

a ja jadłam kanapki z masłem, bo jestem u teściów lodówka pusta, oni pojechali rano Zosię pilnować, bo ma katar i nie przyjechała tutaj aby Tymusia nie zarazić, nie mam jak się wybrać tutaj do sklepu bo cały dzień z Tymusiem, a tż lata z różnymi sprawami i wciąż czekam na niego aby jechać do sklepu.
dzęki Ewusia od Ciebie inf. też lecą do moich zapisek

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 14:11   #4114
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Rozwalilaś mnie tą zakatarzoną kupką
Tweed no to ćwicze z Tobą machne se te 50 a co tam
Ale podobnie jak Dzoan nie chce mieć aż takiego doopska jak ta pani na zdjęciu
no co, w necie tak pisza

Super, przynajmniej nie jestem sama na placu boju A o taka dupke martwic sie nie musicie, bo to wymaga super diety i mnoooostwa cwiczeń
Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
tweed, przyłączam się zjem obiad i robię Chciałam uskutecznić skakanie na skakance ale gdzieś mi się zagubiła...a za chodakowską zabieram się już 2 miesiące... moze się uda w tym tygodniu.

Chyba nas skoku nawiedził. Mały nie chce jeść, mało śpi w ciągu dnia i w ogóle się rozregulował...a już tak fajnie było Dzisiaj godzina na dworze i ryk...może za zimno też było, nie wiem.
Ekstra
Ja mialam podejscie do chodakowskiej rok temu, ale straszna nuda

trzymam kciuki, zeby skoku spadal jak najszybciej. Mój Alik tez sie wczoraj wydzierał na spacerze, ale ja dla odmiany ubrałam go za grubo chłodnolubne to moje dziecie. No ale co zrobic jak tam zimno okropnie, ja sie rozgrzeje chodzeniem, ale maly lezy jak kloda nastepnym razem odpuszcze i ubiore warstwe mniej
Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość

Tari pysznie brzmi ta zupka. Ja uwielbiam krem z brokułów
Madi to sporawo kosztują mieszkania...Chciałabym się wyprowadzić. Serio. Tylko że wczoraj wykminiłam że teściowa przychodzi teraz raz w tyg na godzinę a gdybym mieszkała tak daleko od niej to by przyjechała na kilka dni 24 h na dobę z teściową aaaaaaaaa
no co racja, to racja, ale pomysl sobie o tych tygodniach spokoju
Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
I w ogóle jak to jest z tymi kupkami??? bo Elaine wtedy pisała, że jak nie ma tych grudek w kupce to znaczy, że układ pokarmowy dobrze pracuje tak?? bo ostatnio zauważyłam, że Adaś robi jednolite kupki bez tych grudek i już nie wiem czy to dobrze czy źle
Mój Alik od samego początku robił grudkowate kupki. A co chciałam zauważyć, dzisiaj alik zrobi jedna z bardzo duza iloscia sporych grudek - takze tutaj coraz bardziej sie upewniam, ze nie pasi mu moj nabial. Robimy ostry OUT (mam ochotę na pizzę bez sera, sa sa sa)
Cytat:

dzoan, podziwiam za spacer, Ali spi mi juz 2h przy otwartym balkonie, ja sie bunkruje a polarze
Co do jedzenia, u nas tez dzisiaj króluje dzemor i to jaki rarytas, bez masla
Zadzwonie do tzta, zeby cos kupil po pracy i tak musi jechac do lidla po tuzursy. albo namowie go na ta pizze, o

A co do odwiecznego swiatla w lodowce - nie jestes marna gospodynia, tylko tak juz jest inna sprawa, ze u nas zawsze szybko sie oproznia lodowka, bo my dosc sporo jemy.

kurcze, madi, ja wiedzialam, ze mieszkania we wro sa drogie, ale jakos piszac konkretna kwote bardziej mi to uswiadomilas chyba musze pomyslec nad powrotem do tesciowej
Co do ograniczen zywieniowych - ile kobiet, tyle pomyslo. Sa dzieci, ktore nic nie uczula, a sa takie, ktore wszystko. Alikowi nic nie przeszkadzalo, czosnek i cebule wcinam bardzo czesto (ale to moze rzeczywiscie wynika z tego, ze zawsze wcinalam ich duzo, cala ciaze tez), ale ten nabial ewidentnie mu nie pasi.

Zastanawiam się jeszcze czy u alika nie ma przypadkiem nietolerancji laktozy stale jezdzi mu po brzuszku, teraz te kupki, ostatnio mecza go wybitnie baczki... no nic zobacze jak bedzie bez tych przetworow mlecznych. Moze to i dobrze, w sumie nabiał do najzdrowszych nie nalezy, wiec nie dziwota, ze taki maluszek tak reaguje.
Stary 2013-11-25, 14:13   #4115
madi82
Zakorzenienie

Cytat:

nie martw się ja po tyg. "niebycia" w domu też mam tylko światło
Na szczęście mama zapakowała niezłą wyprawkę=wałówkę

A tak wogóle to wczoraj zrobiła pyszne kotlety....
Flety z kurczaka lekko utłukła,przyprawiłą solą pieprzem, lecusienko majonez dała na wierzch i na to starta marchewkę.
Zapiekła.
Niebo w gębie!!!

28.07.2013r.
Stary 2013-11-25, 14:18   #4116
idzia111
Zakorzenienie

Hej,

tylko troszkę nadrobilam, tak mnie boli glowa dziś, że aż zwymiotowałam Ulżyło mi ale nadal zle sie czuje.

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
Wpadam tylko podzielić się linkiem, o którym pisała Idzia (na porządniejszą fotoksiążkę też za darmo). Inny kod rabatowy i ważny do 27 listopada

http://landings.photobox.pl/v3/pl/fo...24173842611346
o to to ... najlepsze, że ja nie wiedziałam jak weszłam na tę stronę

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43869813]Kurcze serio aż tak przestrzegacie tego stroju dziennego/nocnego? Ja nie przebieram Artka do snu. W dzień i tak chodzi w wygodnych, bawełnianych rzeczach. Oczywiście po kąpieli, ulaniu czy big kupie dostaje czyste rzeczy, ale nie ma u nas "pizamek", nie wiem, kiedy je wprowadze...

My po pierwszym, Mały usypia, a ja zasiadam do przyjaciela z plastiku.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

ja od zawsze przebieram, na noc pajace, w dzien zazwyczaj body i spodenki, czasami tez pajac jakis taki ładniejszy

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Laski, ja znowu z moim odwiecznym problemem
Wczoraj tż zbił mnie z tropu, stwierdzając, że kupa alka normalna jest przecież ja już nie wiem czy to mi pada na łeb, czy co. Dzisiaj walnął mega kupsko, znowu ciągnące się, ale już przyznam szczerze że sama nie wiem, czy to ciągnięcie w granicach normy czy śluz. Gdzieś wyczytałam, że taki śluz wtygląda jak katar w pieluszce. U nas mam wrażenie, że ten śluz jest połączony z kupką i w tym kolorze. Przepraszam wrażoliwe za dokłądny opis, ale sama nie wiem, co robić. Bo raz mam wrażenie, że coś się dzieje i lekarz koniecznie, a raz, że mi na łeb już wali i szukam problemów, bo oprócz tego Alik jest normalnym pogodnym dzieckiem - właśnie się do mnie uśmiecha i guga.
Nie wiem czy dzwonić po taksę i za ostatnie grosze jechać do lekarza czy po prostu odstawić wszelkie możliwe alergeny i obserwować.
ale czy ta kupka jest po prostu bardziej zbita, lepka, papkowata niż wcześniejsze? Bo u nas było tak, że przez 1,5 miesiąca młody robił ok 8 kupek na dobę, które były wręcz wodniste. Potem zaczął robić max 1 dziennie, a najczesciej to jedna na 2-3 dni, zmieniła się też konsystecja. Jest własnie taka papkowata, nie mogę powiedzieć, że gęsta, ale w porównaniu do tego co było (czyli płynnej mocno) jest zdecydowanie gęściejsza i właśnie papkowata, ciągnąca. Martwiłam się i też dumałam i raz jak byliśmy u lekarza to młody narobił w gabinecie i dr mówiła, że taka kupka jest też normalna, jest to kupka ,,doroślejsza" już. Śluz wg niej to takie pasma pojedyncze, rozciągliwe, ciągnące się. Zdarzył nam się kilka razy, ale wg niej to też norma. Podobno w każdej kupce on jest tylko jest jego tak mało, że go nie widać normalnie. Tyle ode mnie

Sorry, za dosłowny opis, ale tylko tak da się zobrazować o co chodzi.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 14:19   #4117
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
otóż to

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Lepiej dynia itp?
Ja dawałam kompocik z jabłek (surowe jabłka gotowałam w wodzie)
Dziś dalam soczek jabłkowy hipp w proporcji 1:1 z wodą, bąki puszczał po nim wielkie

Cytat:

Ja byłam pół godz bo zapomniałam rekawiczek i mi rece skostnoały

Wrócił tż z pracy, nie ma obiadu i nie odzywam sie do siebie. Dobrze że mam teraz tel i moge w kazdej chwili z Wami pisać i pogadac
Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 14:21   #4118
taribari
Zadomowienie

Cytat:
otóż to

Lepiej dynia itp?
Na poczatek zalecane sa warzywa. U mnie sprawdzil sie model: dynia przez 3 dni- 4, 6, 8 łyżeczek. Jak było ok to do dyni 90 ml dodalam ziemniaka (też przez 3 dni). Gdy sie sprawdzilo to dodatkowo wprowadziłam podwieczorek- jabłuszko tym samym sposobem. Do sprawdzonego dynia+ziemniak dodaje teraz po kolejnym warzywku. Jak sprawdza sie nowy zestaw wprowadzam kolejny owoc. U nas teraz karmienie wyglada tak:

7.00- 180 ml mleka
11.00- 180 ml mleka
14.00- 90 ml zupki + 90 ml mleka
17.00- 90 ml owocu + 90 ml mleka
20.30- 180 mleka z 3 łyżeczkami kleiku kukurydzianego.

W przyszłym tyg. obiad i podwieczorek chce juz podawac bez mleka.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 14:21   #4119
idzia111
Zakorzenienie

my dzis w domku, bo ja zle sie czuje i zimno okropnie, wiatrzysko straszne jest

Nawiedził mnie dziś listonosz ...
Stary 2013-11-25, 14:25   #4120
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
nie martw się ja po tyg. "niebycia" w domu też mam tylko światło
Na szczęście mama zapakowała niezłą wyprawkę=wałówkę

Flety z kurczaka lekko utłukła,przyprawiłą solą pieprzem, lecusienko majonez dała na wierzch i na to starta marchewkę.
Zapiekła.
Niebo w gębie!!!
jadłabym.
ale ja po tym dzisiejszym dzemie taka wyposzczona
w ogole po tym wekendzie, kiedy krolowal u mnie chleb z maslem taka bylam wyglodniala, ze jak tz kupil wczoraj salami to chyba z 10kromek wsunelam

A a propos kotleta jeszcze teraz kiedy przegladam oferty mieszkan, jednym z glownym czynnikow, ktore przykluwaja moja uwage, jest piekarnik
Stary 2013-11-25, 14:37   #4121
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
Jak było ok to do dyni 90 ml dodalam ziemniaka (też przez 3 dni).
jak liczysz tą pojemność? zupkę robisz w butli?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-25, 14:37   #4122
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
A daj spokój, jaka marna gospodyni jak Ty takie obiady trzaskasz
U nas też w lodówce niewiele a na koncie 20 zł czekam na kasę z ZUS mam nadzieję, że jutro już będzie na koncie.....bo jak nie to znów z zaskórniaków trzeba skubnąć

Cytat:
Mój Alik od samego początku robił grudkowate kupki. A co chciałam zauważyć, dzisiaj alik zrobi jedna z bardzo duza iloscia sporych grudek - takze tutaj coraz bardziej sie upewniam, ze nie pasi mu moj nabial. Robimy ostry OUT (mam ochotę na pizzę bez sera, sa sa sa)
No Adaś też do tej pory robil z grudkami a ostatnio kupczy bez nich no i mam rozkminę czemu tak jest.

Cytat:

Zapiekła.
Niebo w gębie!!!
Pysznie brzmi
Zrobiłabym ale jest jeden mały problem - nie mam piekarnika

Edytowane przez magolina
Czas edycji: 2013-11-25 o 14:39
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 14:42   #4123
jakierka
Zadomowienie

O matko, znow spamujecie

Napisze tylko, ze mamy nawrot wysypki i to w takim tempie Jutro znow lekarz. Mam dosc!!
Poczytam Was pozniej.

Milego dnia i pozdrawiamy

Stary 2013-11-25, 14:52   #4124
mela1234
Zakorzenienie

Jejku dziewczyny zastrzelcie mnie.
Zrobiłam tą książkę. Zrobiłam przelew i gites.
Teraz chciałam drugą więc zalogowałam się na męża konto i... dupa. Jest promocja 1 kupiona + 1 gratis. Czy to to samo, czy trzeba jedną kupić i drugą dostanie się gratis? Bo ja już zgłupiałam do reszty. Tak się namęczyłam przy tym kompie że nic już nie jarzę.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 14:55   #4125
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Teraz chciałam drugą więc zalogowałam się na męża konto i... dupa. Jest promocja 1 kupiona + 1 gratis. Czy to to samo, czy trzeba jedną kupić i drugą dostanie się gratis? Bo ja już zgłupiałam do reszty. Tak się namęczyłam przy tym kompie że nic już nie jarzę.
wejdz z meila na ich stronę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-25, 14:56   #4126
fiazo
Zakorzenienie

Kotlety z marchewka brzmi pysznie. Musze sie rozejrzeć jutro za piersiami

Tari chyba bede sie na Tobie wzorować. U mamy powinna być jeszcze dynia nie ruszona.

Synek
Stary 2013-11-25, 15:09   #4127
taribari
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
jak liczysz tą pojemność? zupkę robisz w butli?
Mam pojemniczek od podgrzewacza do zupek z miarką

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Mela może IP pamięta albo ciasteczka? Spróbuj wyczyścić pamięc przegladarki.

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Stary 2013-11-25, 15:13   #4128
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Heja! Dziś małż na jakaś konferencję chce się dostać, więc do późna pewnie będziemy siedzieć z Fi we dwoje...

Możecie na mnie głosować? chodzi o ten banerek

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 15:18   #4129
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pojemniczek od podgrzewacza do zupek z miarką

Skubana:p

Stary 2013-11-25, 15:21   #4130
AgaPlast
Zadomowienie

ehhhhhhh łeb mi peka. sorki ze tak mnie mało i tylko o sobie ale naprawd padam. W ogole to zasłużyłam na miano matki roku. dzisiaj mój dziec budził sie z wrzaskiem mniej wiecej co 1,5 godz od 18. i tak juz o 4 rano gdy uruchomiła syrene ja juz byłam tak nieprzytomna ze odwróciłam sie od niej i mówie : Bianka juz nie udawaj ze tak cie boli spij w koncu. ml

no po prostu patrzec na siebie nie moge
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 15:31   #4131
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Dzień Misie Ptysie Kolorowe (Madi )

Najpierw rzeczy przyjemne czyli impreza

A to z okazji zacnej czyli ukończenia przez mojego diabła 5 miesięcy w dniu dzisiejszym

Cytat:
I jakby się którejśą chciało, to zapraszam do akcji, bo przysiady robię czasem nawet w łazience, jak alik szaleje
Może sie przyłącze. Z dniem dzisiejszym zaczęłam swoje któreś z kolej odchudzanie. Ale święta idą trzeba jakoś wyglądać

Cytat:

Dzis do sprawdzonego zestawu dynia + ziemniaki dodam brokuły. Ponoć dobre na kupki. Na podwieczorek jabłka z bananem, które są tak pyszne że sama bym z chęcią wciągnęła
Serio?
A ja wyczytałam, że są wzdymające i u dzieci z problemami brzuszkowymi nie podawać wcześniej, tylko odczekać.

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
dziewczyny, kupujące słoiczki HIPP, gdzie wychodzą one najtaniej? w sumie są one wszędzie; ross, auchan, tesco itd. macie jakieś sprawdzone sklepy?
W sumie nie wiem. U mnie jeden tylko sklep na całe miasto, które posiada słoiczki Hippa

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Madi u mnie nie sprawdza sie kleik ryzowy, ale mój to delikatny brzusio ma
U nas kaszka ryżowa też nie bardzo. Choć Franek ją lubi.

Cytat:
Lepiej dynia itp?
U nas ze względu na brzuszek zaczęłam od soczku jabłkowego, śliwkowego i marchewkowy (ten został odstawiony jak na razie). Potem wprowadziłam Jabłuszko i marchewkę. A następnie dynia z ziemniakami, kalafior. I pomiędzy kaszkę i kleik. I mimo, że zaczęliśmy od owocu Franuś wsuwa z chęcią warzywa

Cytat:
a co sie sprawdza zatem??
kleik kukurydziany

A na ząbki stosowaliśmy dentinox i czasami sachool. Smarowałam tylko wtedy kiedy zaczynał się rzucać na pięści i zabawki. Bo gdy tak sobie ciumkał ręce to nie - wiadomo, że maści to jednak zawierają jakieś tam substancję. Kiedy było już na prawdę źle i zanosił się płaczem podawałam Camilie i troszkę przeciwbólowego.

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
O matko, znow spamujecie

Napisze tylko, ze mamy nawrot wysypki i to w takim tempie Jutro znow lekarz. Mam dosc!!
Poczytam Was pozniej.

Biedny Edzio. Przytulam

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Wejdz w ten sam link, który miałaś i będziesz mogła sie zarejestrowac. Ta promocja to nie to samo.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12

Edytowane przez ona8686
Czas edycji: 2013-11-25 o 15:33
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 15:41   #4132
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Sorki dziewczynki ze mnie nie ma, ale ostatnimi czasy maly przesypia mi duzo w dzien a ja uskuteczniam super duper potrawy obiadowe

Wczoraj zaserwowalam ciachniętą brukselke z migdalami capsnkiem i makaronem pelnoziarnistym
Dzis zrobilam zapiekaną potrawkę z pieczonego baklazana, cukinii, dynii, pomidorow, papryki i cebuli z jaśminowym ryżem pychotka!!!!

Poza tym w sobote zaliczylismy z chlopakami basen z Olesnicy
Bylo szczerze tak sobie, bo troche zadyma z dwójka... Ale stwierdzam ze jeden i drugi są w wodzie urodzeni
Leonsio wyluzowany na maksa, ciamkal caly czas raczki, rozgladal sie dookola, usmiechal do wszystkich i generalnie luz blues. .
A starszak nurkuje na calego i lada chwila bedzie plywal jednak basen od wrzesnia w przedszkolu daje super efekty.

A w niedziele zrobilismy sobie w koncu sesje zdjeciowa u przyjaciolki
Bylo superowo, niepotrzebnie stresowalam sie troche ze maly bedzie kwękal czy jeczal... Wszystkich pomyslow nie udalo sie zrealizowac, ale tez co zrobilismy beda cudne no i byla super zabawa jak dostane zdjecia to pokażu

Maly przymarza do gondoli na tarasie
Dzisiaj tak mi spal prawie 3 godziny !!! he he mrozik mu sluzy tak jak mamusi !!! Uwielbiam jak jest taka pogoda jak dzisiaj, zimno i swieci slonce

Sorki ze tylko o sobie, ale nie nadrobilam nic a nic...
Postaram sie pozniej poczytac bo mam dzisiaj wieczor tylko dla siebie chlopakow nie ma na noc wiec impreza
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 15:48   #4133
malaczarnakejt
Zakorzenienie

0 matko! matko! wpadam się pochwalić - mój syn zaśmiał się w głos! pierwszy raz

Filipiśko

Stary 2013-11-25, 15:49   #4134
madi82
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43878467]Sorki dziewczynki ze mnie nie ma, ale ostatnimi czasy maly przesypia mi duzo w dzien a ja uskuteczniam super duper potrawy obiadowe

Wczoraj zaserwowalam ciachniętą brukselke z migdalami capsnkiem i makaronem pelnoziarnistym
Dzis zrobilam zapiekaną potrawkę z pieczonego baklazana, cukinii, dynii, pomidorow, papryki i cebuli z jaśminowym ryżem pychotka!!!!

Bylo szczerze tak sobie, bo troche zadyma z dwójka... Ale stwierdzam ze jeden i drugi są w wodzie urodzeni
Leonsio wyluzowany na maksa, ciamkal caly czas raczki, rozgladal sie dookola, usmiechal do wszystkich i generalnie luz blues. .
A starszak nurkuje na calego i lada chwila bedzie plywal jednak basen od wrzesnia w przedszkolu daje super efekty.

Bylo superowo, niepotrzebnie stresowalam sie troche ze maly bedzie kwękal czy jeczal... Wszystkich pomyslow nie udalo sie zrealizowac, ale tez co zrobilismy beda cudne no i byla super zabawa jak dostane zdjecia to pokażu

Dzisiaj tak mi spal prawie 3 godziny !!! he he mrozik mu sluzy tak jak mamusi !!! Uwielbiam jak jest taka pogoda jak dzisiaj, zimno i swieci slonce

Postaram sie pozniej poczytac bo mam dzisiaj wieczor tylko dla siebie chlopakow nie ma na noc wiec impreza [/QUOTE]

Teso a ta Twoja kumpela ma jakies studio czy w plenerze robi?
Kurcze chciałam kupić taką sesję rodzinną dla kuzynki na chrzest jej dziecka, mieli by pamiątkę...ale ceny są kosmiczne...

PS. Gdzie chłopaków sprzedałaś...Leonsia tez??

28.07.2013r.
Stary 2013-11-25, 15:50   #4135
taribari
Zadomowienie

Ona wlasnie dostalam dowod w pieluszce ze brokul dobry na kupke w koncu nie przypomina kasztanka. Ja wyczytalam odwrotnie jak Ty- ze kalafior wzdymajacy hehe. Pryków nasilonych nie stwierdzono- brzuch zaakceptował. To bedzie dobry duet dla marchewki w takim razie

Jakierka biedny Edziu. Czyli to nie nabiał skoro odstawiłaś cholerka.

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Stary 2013-11-25, 15:53   #4136
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
brawo a co go tak rozsmieszyło?

ONA i dziewczynki dzięki za info odnosne tego zywienia wszystko sobie notuję żeby potem nie pytac milion razy...choc pytania i tak pewnie bedą nadal

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
O matko, znow spamujecie

Poczytam Was pozniej.

kurcze,tez sie macie z ta wysypką...

A ja stwerdziłam,ze mój mały ma suchą skórę na nóżkach, poleccie jakis krem nawilzający czy cuś...traktuje tooliwką ale nc to nie daje.

28.07.2013r.
Stary 2013-11-25, 15:53   #4137
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość

Czy Wasze dzieci leżą grzecznie na brzuszku?? Tymuś od kilku dni nauczył się podnosić na rączkach i wywija nóżkami jak szalony, tak, że on nie leży na brzuszku tylko pełza i trze noskiem po kocyku, dupka w górze. Ani chwili już nie poleży spokojnie, tylko ciągle kombinuje, a męczy się przy tym biedak, że aż sapie.
Obracać się z brzucha na plecy jakoś nie chce i nawet nie próbuje.
Franek tak samo. Jak leży na brzuszku to interesuje sie najbardziej swoimi rączkami i przyciąga zabawki, które leżą obok. Z plecków na brzuch tez nie chce. Za to przekręca sie na boczki.
Jak czytam, że juz młodsze dzieci na wątku sie przekręcają, to czekam az mojemu sie zachce.

Franuś
Stary 2013-11-25, 15:56   #4138
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Madi zrobiłam mu "frrrrr" w dół :P W sensie miałam go na rękach i taki samolocik jakby spadał na dół

Filipiśko

Stary 2013-11-25, 15:57   #4139
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43878467]

Postaram sie pozniej poczytac bo mam dzisiaj wieczor tylko dla siebie chlopakow nie ma na noc wiec impreza [/QUOTE]

Próbowałam sama zrobić sesje, Młody nie chciał współpracować
A chłopaków, komuś oddała?

Cytat:
Ona wlasnie dostalam dowod w pieluszce ze brokul dobry na kupke w koncu nie przypomina kasztanka. Ja wyczytalam odwrotnie jak Ty- ze kalafior wzdymajacy hehe. Pryków nasilonych nie stwierdzono- brzuch zaakceptował. To bedzie dobry duet dla marchewki w takim razie

Jakierka biedny Edziu. Czyli to nie nabiał skoro odstawiłaś cholerka.

O masz No nic kalafior smakował i nic po nim nie było. Ale wczoraj rano już kupsko ciężko szło i właśnie takie groszki były. Zrobiłam odstawkę od słoiczków i kleików, kaszek i dziś kupol jak marzenie

Franuś
Stary 2013-11-25, 16:04   #4140
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Super

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43878467]Sorki dziewczynki ze mnie nie ma, ale ostatnimi czasy maly przesypia mi duzo w dzien a ja uskuteczniam super duper potrawy obiadowe

Postaram sie pozniej poczytac bo mam dzisiaj wieczor tylko dla siebie chlopakow nie ma na noc wiec impreza [/QUOTE]koniecznie pochwal sie fotami.

Moj mężulek sie opamietal że głodny i wstawił frytki. Czy bedzie pamietał o żonie, to jest pytanie

Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app

Synek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości