![]() |
#4111 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie ciąży cz. 2
Puffa przykro mi
![]() Witam wszsytkie nowe dziewczyny. ![]() ![]() ![]() Ja dopiero teraz, bo zamknięcie miesiąca u mnie w pracy to przawdziwy hardcore. Na dodatek jeszcze dziewczyna, którą zastepuje poszła do szpitala, tak więc spedziłam tam więcej czasu, niż spałam.... Byłam we wtorek z TŻ na wizycie. I w sumie to sama nie wiem, co mam myśleć. PO pierwsze jestem z niego dumna, bo widziałam, ile go to kosztowało. Rzadko, a w zasadzie chyba tylko na śłubie widziałam go tak zestresowanego, jak wtedy. Wszedł więc do gabinetu sam i siedziął tam dosyć długo. Lekarz zrobił dokładny wywyad, dopytał o wszsytkie ew. czynniki środowiskowe, zrobił badanie, przestudiował wszsytkie wyniki badań, jakie do tej pory TŻ zrobił u urologa i androloga. Stwierdził, że żeby podejmować jakieś działanie potrzebuje jeszcze kilku badań hormonalnych i wtedy obiora jakąś konkretną strategie. TŻ wyszedł więc z lista badań do zrobienia i z ultka suplementu diety dla niego + przykazem powrotu z wynikami. Zapisany jest do niego ponownie za miesiąc, bo to był najbiższy termin. Suplement wykupiliśmy mimo, że uważam go za małą ściemę (150 zeta za zwykłe witaminy na miesiąc ![]() Na plus, że coś sie dzieje i że następna wizyta juz nie będzie dla mojego męża takim przeżyciem ![]() Ja oczywiście jestem w gorącej wodzie kąpana i wyobrażałam sobie, że to wszsytko jakos przyspieszy: dzisiaj badania, max za tydzien wizyta i po miesiącu mamy jasny obraz sytuacji ![]() ![]() Na razie skupiam się naiwnie na obecnym cyklu. tydzień temu ładna owulacja (test owu pozytywny i wyraźne kłucie w lewym jajniku) i od tego czasu niemiłosiernie bolą mnie sutki. Nawet sama, jak dotykam, to boli. Zastanawiam się, na co to zrzucić.....? Trzymam kciuki za wszsytkie nas tutaj!!! Figa, a u Ciebie to juz chyba powolutku półmetek? ![]() ![]() ![]() ![]()
#4112 |
Konto usunięte
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4113 |
Zakorzenienie
|
Wpadaj
![]()
#4114 |
Raczkowanie
|
Chciałam przywitać wszystkie dziewczyny udzielające się w tej grupie
![]() ![]() ![]() Czy nadwaga może być bardzo znaczącym czynnikiem uniemożliwiającym zajście w ciąże? |
![]() ![]() |
![]() |
#4115 |
Konto usunięte
|
Super, miło mi
![]() ![]() ![]() Dlatego temat bardzo mi pasuje i bardzo dla mnie na czasie ![]() ![]() 3 tygodnie temu wzięliśmy ślub. O dzieciach rozmawialiśmy prawie od samego początku związku i obydwoje bardzo chcemy. Od 2 lat jestem w trakcie leczenia padaczki (temat skomplikowany bo choroba nie jest udokumentowana, po prostu mam ataki ale zmiany w EEG żadnych (!!). Odkąd biorę leki wszystko jest ok. Byłam przekonana, że lekarz powie, że za parę lat dopiero będzie możliwość starania się o dziecko ale na ostatniej wizycie powiedziałam, że bardzo byśmy chcieli. A on, że nie ma żadnych przeciwwskazań bo dawka, którą biorę jest niewielka i nie ma to żadnego wpływu na płód. W czwartek bolał mnie brzuch, byłam prawie pewna, że to owulacja więc piszę do chłopa smsa "nie ma bata, po pracy przychodzisz i działamy" ![]() A wczoraj byłam u ginekologa i potwierdziła, że owulacja była i że może coś z tego być. Ale nie nastawiam się bardzo, będzie co będzie ![]() Kwas foliowy biorę od 2 tygodni, w poniedziałek idę na badania: toksoplazmoza i CMV. Pani doktor powiedziała, że ginekologicznie jestem w pełni zdrowa i że mamy próbować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4116 |
Wtajemniczenie
|
_Schmetterling i claay witajcie
![]() Mam pytanie odnośnie testów owulacyjnych, w piątek była druga blada kreska, w sobotę obie były tej samej barwy. Dziś rano zrobiłam i jedna krecha Co to znaczy? że już owulacja była ? będzie? czy to jest dziwne czy tak po prostu jest?
#4117 | |
Zakorzenienie
|
Midusia ja już na półmetku i niestety zaczynają się przeboje... ale znam to już z poprzedniej ciąży, więc jestem dobrej myśli. Ruchy już czuje bardzo mocno, a płeć może poznam w czwartek na połówkowym.
Co do suplementów u męża, też nie wierzyłam, ale jakoś w ciąży jestem, więc wiesz ![]() claay witaj i mam nadzieję, że na długo tutaj nie zagościsz ;-) Pytanie jak dużą masz nadwagę i z czego wynika, bo jeśli z jakiejś choroby to trzeba by się dowiedzieć jaki ma wpływ na począcie i później ciąże. Jak Wam się bardzo nie śpieszy to bym jeszcze kilka cykli odpuściła na spokojnie, a z badan możesz zrobić odrazu podstawowe. A i łykaj kwas foliowy. Cytat:
![]() Edytowane przez figa84 Czas edycji: 2015-10-04 o 19:10 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4118 |
Zakorzenienie
|
Figa, maz wcina tabsy i zakładamy, ze zaszkodzić nie zaszkodzi, a kto wie
![]() Chudziaszek, bierzesz pod uwagę ten test, gdzie druga kreska jest równie ciemna, jak ta testowa. To okres największego wyrzutu hormonu do organizmu. 24-48 godzin pozniej powinna nastąpić owulacja. "Powinna" bo może sie zdarzyć jednak, ze i tam pęcherzyk nie pęknie. Ja po zobaczeniu bladej kreski robię pozniej testy 2-3 razy dziennie, żeby nie przegapić tej ciemnej ![]()
#4119 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Pytałam pani doktor czy mąż też ma coś przyjmować, powiedziała, że nic nie trzeba. Ale oglądałam ostatnio jakiś program i było, że witamina A zwiększa ilość plemników? Ale nie jestem pewna bo oglądałam wyrywkowo i nawet nie pamiętam co to było ![]() edit: sorki, doczytałam o jakie suplementy chodzi ![]() Edytowane przez 193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 Czas edycji: 2015-10-04 o 21:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4120 |
Zakorzenienie
|
Bry. Wpadam poczytac co u Was.
Midusia. Wazne ze robicie cos konkretnego i lekarz wie co robi a to juz istotne. Teraz juz na pewno pojdzie z gorki. Puffa szkoda ze ta wredna @ przylazla. Ale jeszcze sie uda. Witam nowe dziewczyny. Co do nadwagi to, tak moze byc utrudnieniem.. ale tak samo jak niedowaga
#4121 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny, ja właśnie zaczęłam pomiary temperatury, narazie trzymają się na poziomie 36,1-36,2 ale mam pytanie, jak to jest z tą temperatura przed owulacja? Idzie do góry?? troche czytałam, ale jednak wolę zapytać Was
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4122 |
Raczkowanie
|
Hej . Czy moge sie przylaczyc ? . My tez z mezem planujemy dziecko i dzialamy juz 2 cykl . Boje sie ze to bedzie dlugi czas niczem zajde w ciaze . Narazie czekam na @ ma byc w poniedzialek . Mam duza nadzieje ze nie bedzie .
#4123 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4124 |
Raczkowanie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;53071722]Cześć
![]() Czemu się boisz?[/QUOTE] Hej . Boje sie ze dlugo bedziemy sie starac o dziecko ; ( bo tyle sie oczytalam jak dziewczyny sie staraja .
#4125 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4126 |
Raczkowanie
|
Niestety dzis przyszla @ ; ( i jest mi bardzo smutno ; (
#4127 |
Rozeznanie
|
Justynka, nie przejmuj sie, moze za bardzo sie stresujesz? Czasami tak bywa. Życze codziennego seksu i wiecej luzu a sie uda.
Ja czekam do czwartku na @ i zobaczymy oby sie udalo. Czuje sie jak w grypie, brzuch mnie boli, glowa, plecy, spac po nocy nie moge, a do tego kazdy mi wmawia ciaze, a ja licze po cichu ale nie chce sie nastawiac. Jeszcze trzy dni i zobaczymy ![]()
#4128 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#4129 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Z resztą w miesiącu po odstawieniu tabletek podobno nie ma co liczyć na cud, choć zdarza się że i tak można. ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
Nie martw się, ja też dopiero zaczynam ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4130 |
Raczkowanie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;53094770]ja w tamtym tygodniu byłam chora, ból głowy, przemęczenie. Do tego dolegliwości żołądkowe. Lekarz powiedział, że to mogą być objawy ciąży no ale niestety, planowo przyszła @
![]() Z resztą w miesiącu po odstawieniu tabletek podobno nie ma co liczyć na cud, choć zdarza się że i tak można. ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- To wiem ale myślałam, że masz jakieś zdrowotne problemy. Nie martw się, ja też dopiero zaczynam ![]() ![]() Glowa do gory ![]() ![]()
#4131 |
Wtajemniczenie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;53094770]ja w tamtym tygodniu byłam chora, ból głowy, przemęczenie. Do tego dolegliwości żołądkowe. Lekarz powiedział, że to mogą być objawy ciąży no ale niestety, planowo przyszła @
![]() Z resztą w miesiącu po odstawieniu tabletek podobno nie ma co liczyć na cud, choć zdarza się że i tak można.[/QUOTE] Schmetterling odstawienie pigułek często powoduje wzmożone działanie jajników. I może powodować, że płodność jest wyższa nawet przez 3 miesiące po odstawieniu. Słyszałam też że czasem lekarze przepisują kurację tabletkami anty w celu pobudzenia jajników ![]() PS co tu tak cicho ?mam nadzieję, że dobrymi wieściami nie chcecie się jeszcze dzielić ![]()
Ubi tu, ibi ego 08.08.2015 Edytowane przez chudziaszek11 Czas edycji: 2015-10-13 o 21:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#4132 |
Rozeznanie
|
No nie wytrzymałam i zrobiłam test.
![]() ![]() Teraz potwierdzenie u lekarza ![]()
#4133 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale gratulacje! Tylko dla pewnosci zrob jeszcze jeden za kilka dni. No chybaze na dniach masz lekarza ![]() ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- Ja sie tyle nie odzywam ale czytam na biezaco ![]() ![]() Ale oby laparo poszlo jak po masle i w listopadzie mozna zaczac staranka ![]()
![]() |
#4134 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Razem z Tobą mam nadzieję, że w listopadzie będzie można coś działac. Idzie zima więc trzeba się przytulać! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4135 |
Zakorzenienie
|
Mi wraz z końcem roku również miną 3 lata starań. Ale ostatnio przestałam się tym przejmować i jestem optymistycznie nastawiona
![]() Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
#4136 |
Zadomowienie
|
I tego optymizmu sie trzymajmy
![]()
#4137 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Może nowa seria się zaczyna na wątku? zazwyczaj tu parami dziewczyny zachodziły ... ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4138 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4139 |
Rozeznanie
|
Justyna szczere gratulacje 😍ja wczoraj byłam na wizycie kontrolnej u giną. Moje Tsh spadło do 2,93 nie jest idealnie ale pomału obnizam. We wtorek miałam bardzo bolesne jajeczkowianie, może coś się przyjemnie. Myślę że do końca roku obnize Tsh do 1 i jeśli nie będę w ciąży to w styczniu idziemy na insemnacje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powtorz test lub do lekarza... Siva no wlasnie mialam pytac kiedy pigulki konczysz.. Cisza tu u Was.. a mi Was brakuje...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.