|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
sillesianna
wow ja to bym chyba się bała, że coś uszkodzę ![]() nie zagłębiam się w te rejony.... Cytat:
najważniejsze to się nie spinać, trzymam kciuki, żeby mleko popłynęło ![]() rozmarzyłam się
|
|
#4112 |
|
Wtajemniczenie
|
Agatus, pomału i Maleńka podrośnie, dobrze, że sama oddycha, a ty zbieraj siły
Aleksandretta, piękny opis, ja mam masakrycznie krwawe smarki, choć ciurkiem mi nie leci jeszcze
|
#4113 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4114 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#4115 |
|
Wtajemniczenie
|
wzięłam wczoraj od lekarki receptę na tą szczepionkę dla Johnego
czekoladka Ty miałaś taką? Ismigen? coś mi się kojarzy, bo to 3 msc po 10 dni w msc... to taką miałaś? tylko jak tu mu wytłumaczyć że tabletka ma się pod językiem rozpuścić ![]() no nic, najpierw niech się wykuruje, a potem zaczynamy... kurde, nie lubie jak jest chory, pomijając oczywiste rzeczy, że się martwię i jest mi go szkoda, to nie wiem czy już mogę go puścić do przedszkola czy też nie... myślałam, żeby jutro go puścić, ale nie wiem sama.... może w czwartek dopiero...
|
#4116 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiem Ci, że moi też się nie wtrącają ale gadamy codziennie z mamą teraz to juz wogóle szczególnie jak wiedzą, ze tzet wyjechał i jestem sama, ale bardzo ich szanuję za to, ze nie wtrącają swoich trzech groszy żyjemy na przyjacielskiej stopieza to mama tzeta nas olewa totalnie potrafi miesiąc nie dzwonic jak my sie nie odezwiemy, trochę mi zal tzeta bo brat ma dwojkę juz wiekszych dzieci i pewnie bardziej sie cieszyla na ich urodzenie niz na naszego smyka, teraz ma inne zajęcia i ma nas w dooodpie ale czasem to nawet sie cieszę niz miałaby za bardzo ingerować... ![]() Cytat:
a z baba współczuje...co za nieprzyjemna sytuacja Cytat:
dzisiaj je chyba zamówię dopiero...ja to mam rułe..![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
uffff umyłam łazienkę....całą...wywali łam kubeł starych kosmetyków i niedających sie do użytku i mam taki twardy brzuch, ze musiałam się położyć ogarniam gemini... potem moze do jakiegoś sklepu podjadę. Edytowane przez Kostka09 Czas edycji: 2014-10-07 o 12:32 |
|||||||
|
|
|
#4117 |
|
Wtajemniczenie
|
Silesianna gdzie Ty tam pchasz paluchy !
![]() Agatus śliczne imię...
|
|
#4118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale obawiam się, że takiej oczywistej racji policja by Ci nie pzyznała... jednak hormony robią swoje
|
|
|
|
|
#4119 |
|
Zadomowienie
|
Wpadam tylko dać znać
Jestem po wizycie ... mój gin dał mi skierowanie do szpitala... Mam iść na oddział bo nie podobają mu się moje ostatnie cukry i wydaje mu się że jest mało wód :/ ... Mała 2300 około waży.. Jade do szpitala jak wróci tżet z pracy... trzymajcie kciuki żeby wszystko dobrze było proszę ![]() Może bede pisac z tel
|
#4120 |
|
Zakorzenienie
|
agatus - jak fajnie, że już masz to za sobą...
|
|
|
|
#4121 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niestety cytrusow nie wolno bo uczulaja :/ Co do pieluch to ja mam 15 bialych tetrowych i 3 kolorowe flanelowe. Cytat:
Cytat:
Moja za to obrala jeszcze inna strategie. Ja jestem jedynaczka i jak wiecie mieszkam za granica. Mama jest sama tzn nie ma faceta. No i jak z nia gadam, to slysze w jej glosie smutek i tesknote. Mowi, ze szkoda ze tak daleko wyemigrowalam, ze rzadko przyjezdzam... Niby nie jest jakies to nachalne ale jak ta powie to mi az w piety idzie. A ja pozniej mysle o niej. Moze to, ze spac w nocy nie moge to nieswiadomie przez to ![]() Takze dziewczyny- im wiecej dzieci tym lepiej. Istnieje wtedy jakas szansa, ze ktores z nich zostanie na starosc przy Was. A nie pozniej tak jak ja mam wyrzuty, ze ona o mnie dbala jak bylam mala, niczego mi nigdy nie brakowalo a teraz biedna sama tam siedzi w tym mieszkaniu. Mi tu jest dobrze gdzie jestem teraz ale wewnetrznie jestem rozerwana. Ona pracuje jeszcze wiec chociaz to dobre bo zajecie ma. A w grudniu przyjezdza na miesiac do nas (m.in na swieta i Nowy Rok). Nauczona doswiadczeniem chcialabym miec 3 dzieci. Jezeli sie da. Ehh to sie wygadalam ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Esti, co za babsztyl! zeby kobiety w ciazy tak oszukiwac. Przeciez i tak maja sppro wydatkow a ta jeszcze im kase kradnie. Zlodziejka jedna! ![]() Benetta, o fuj! kawa z wlasnym mleczkiem
|
|
#4122 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Agatus i też imiona się podobają ![]() Zrobiła sobie kawkę i znowu leń mnie dopadł i nic nie robię, a miałam w planach pochować z szafki klapki i sandałki i wyjąć coś cieplejszego. Ja gdyby nie strach to już bym mogła rodzić, ale w sumie i tak będzie to trzeba przeżyć.
|
|
#4123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że to nic poważnego
|
|
|
|
|
#4124 |
|
Wtajemniczenie
|
Keithlyn, powodzenia i daj znać jak będziesz mogła co w szpitalu powiedzieli
Próbowałam swój pokarm, jest zwyczajnie niesmaczny, mdły i tłustawy.
|
#4125 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
trzymam żeby wszystko było ok i nie trzymali Cię tam za długo jeśli nie będzie potrzeby A co do bożenek... ja NIGDY swojej nie oglądałam w lusterku. Boję się że jak spojrzę po raz pierwszy teraz jak jest taka brzydka murzyńska i opuchnięta jak morda boksera to będę mieć traumę
|
|
#4126 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ważne, że z Malutką wszystko w porządku, dużo zdrówka i wszystkiego co najlepsze.I mam nadzieję, że to już koniec zmagań z cukrzycą
|
|
|
|
|
#4127 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet ja tetry z recznikami i przescieradlami pralam
![]() Zanet z kartonem do szpitala Mgds ja wcale takich najmniejszych rajstop nie mam. Kostka ja mam 10 tetrowych bialych, 5 tetrowych kolor i 5 flanelowych Esti co za babsztyl!!! Zglos ja na policje (juz doczytalam ze zgloszone)...normalnie szok. Zeby kase chociaz oddala... Keithlyn o kurka. To trzymaj sie ![]() Ja dzis bylam na krwi, potem w sklepie, wymarzlam i padam na ryjek. Nie nadaje sie na takie latanie juz. Jeszcze zgaga mnie zlapala znowu.
|
#4128 |
|
Zadomowienie
|
Widze że wszystkie dzisiaj pracują jak mróweczki hihi
ostrego kopa dostałyśmy :Pmoja koszula do karmienia się pierze a ja się zabieram za prasowanie
|
#4129 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz mam wszystko gotowe :p no lozeczko wystroic i przykleic napis na sciane
|
|
#4130 |
|
Zadomowienie
|
Podobno nie ma glupich pytan wiec zadam swoje:
jakie majtki nosicie- na czy pod brzuch? Pytam bo ja pod brzuchem i coraz bardziej mnie gniota. Ehh nie wiem czy to jest zdrowe
|
#4131 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z tego wszystkiego też się wzięłam za robotę, piorę prześcieradełka a potem pewnie nastawię pościele. Jak wyschnie to się poprasuje i siup do szafy, niech czeka za małą.
|
|
|
|
#4132 |
|
Zakorzenienie
|
Fiorella ja pod brzuch. Kupilam sobie na rynku takie zwykle bawelniane xl
|
#4133 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4134 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie już wszystko wyprane i spakowane tylko łóżeczko do ubrania, ale to po powrocie, albo jak będę w szpitalu ktoś ubierze.
Oskarek 24.10.2014 Razem możemy więcej... Edytowane przez sloneczko_1201 Czas edycji: 2014-10-07 o 13:08 |
|
|
|
|
#4135 | |
|
Zakorzenienie
|
będę przynudzać gemini... pieluchy ogarnęłam biorę z gemini własnie, ale do nosa brałyście Fridę czy jednak co innego? i jaką sól morską?
---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4136 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4137 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) Cytat:
|
|
#4138 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam majtki pod brzuchem, luźniejsze trochę.
Sól morską zamówiłam taką dla maluszków, trzeba patrzeć w opis. One wszystkie są podobne, ale te dla noworodków i niemowląt mają trochę mniejszą siłę trysku Raz TŻ kupil dla naszego syna zwykłą, to jak nacisnęłam w domu i strzeliło strumieniem ostro w górę, to stwierdziliśmy, ze małemu chyb do mózgu się dowierci i kupiliśmy nowy, a tamten dla nas został.
|
#4139 |
|
Wtajemniczenie
|
esti - masakra, współczuję sytuacji ze złodziejką :/ Dobrze, że TŻ się tym zajął! I nie dziwię się, że Cie to przybiło, bo to jednak kupa kasy...
Kasia - Wy się lepiej z tymi porodami tak nie sypcie, bo ja jeszcze muszę trochę ponosić, a kurcze jak ruszy, to pewnie lawinowo :P benetta - nie wiem jak z własnym, ale ponoć mleko modyfikowane pite przez dorosłych poprawia wzrok ![]() fiorella - gacie noszę pod brzuchem, tylko większy rozmiar Teraz nosiłam tylko legginsy ciązowe (czyli na brzuch), a w ciągu ostatnich 2 tyg. zrobiło mi się niewygodnie i przerzuciłam się na zwykłe, nieciążowe, ale pod brzuch.agatus - o kurcze, aż chyba potrafię sobie wyobazić minę Twojego Tż jak Ci wody odeszły Dobrze, że nieźle się trzymacie. A cc jak to operacja - z dnia na dzień będziesz się czuła lepiej i będziesz silniejsza ![]() Masz cięcie pionowe czy poziome? W ogóle to taką drobinkę macie trochę, co? Bo tak patrzę po tc i kalendarzu, centylach, że 2kg to trochę mała istotka ![]() słoneczko - a czujesz, że poród się zbliża? ![]() mgds - dzięki kochana hehe mój Tż mówi, że tez nie pamięta jak ja TAM wyglądam i że już zapomniał jak się rusza w czasie seksu hahahaIndra - ja też rajstopki w większości podostawałam po kimś, kilka mam tez z sh. Przydadzą się na chłodniejsze dni ![]() Kostka - ja mam jak dobrze pamiętam 16 pieluch tetrowych (w tym chyba 3 mniejsze) i chyba z 5 flaneli. Tyle, że ja to dostałam Kupiłam tylko 2 flanelki.Martha - u nas ostatnio maaasa rzeczy związanych z nowym lokum. Normalnie mam wrażenie, że im dalej w tej ciąży tym mniej mamy przygotowane I jeszcze milion decyzji do podjęcia co do urządzania mieszkania... mały koszmarek.Rozmawiałam z ginem, kazał zrobic jutro powtórkę bad. moczu ![]() Swoją droga z tymi porodami to jest szaleństwo... dopiero październik się zaczął! ![]() A mój TŻ już też w strachu żyje ostatnio w nocy zdarzyło mi się kilka razy krótko pojęczeć z bólu (np. jak mnie zaczeło nagle rwać coś w szyjce, albo jak wracałam z wc i kładąc się brzuch mi się strasznie napiął), od razu się budzi, napina i pyta co jest, czy wszystko ok, tak, jakby wyczekiwał, że powiem "rodzę" Edytowane przez Kiara_kier Czas edycji: 2014-10-07 o 13:24 |
|
|
|
#4140 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Trzymajcie się dzielnie! Cytat:
Pod. Ale takie meeegaluźne, żeby nic nie uciskało.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.

ja to bym chyba się bała, że coś uszkodzę 

auto mu nagle nienodpalilo woec jechaliśmy moim malutkim
zaraz potem jak zwymiotowałam 

) i ogolnie wtedy ogarniemy, wcześniej no nie ma jak

Jeeezu jakie dziwne uczucie! Takze ten, no, u mnie tez glowa nisko, skoro bez problemu go dotknelam... jutro mam wizyte i sie okaze.[COLOR="Silver"]

mam nadzieję, że to nic poważnego
Ważne, że z Malutką wszystko w porządku, dużo zdrówka i wszystkiego co najlepsze.
23.06.2011
01.06.2013
Dobrze, że nieźle się trzymacie. A cc jak to operacja - z dnia na dzień będziesz się czuła lepiej i będziesz silniejsza
I jeszcze milion decyzji do podjęcia co do urządzania mieszkania... mały koszmarek.