|
|
#4111 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015 :D
Diablica - 3-4 miesiace??? Ojaaaacie, to trzeba kupic meliske hehe
|
|
|
|
|
#4112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?My mamy taką http://www.aptekagemini.pl/baby-ono-...u-dziasel.html Młody uwielbia masowanie dziąsełek ![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Wkraczamy w intensywny okres rozwoju naszych maluchów http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/..._miesiaca.html ...jakoś musieli to nazwać, a że zaczyna się teraz kiedy kończymy 8 ... hehe Nooo to meliska się przyda
|
|
|
#4113 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#4114 | |
|
Zakorzenienie
|
Tu też jest to fajnie napisane
![]() Uśmiałam się... https://parenting.pl/portal/kryzys-osmego-miesiaca ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
Znam to...czasem też się łudzę, że młody u nas w łóżku zaśnie....
|
|
|
#4115 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U nas tez sie chyba zaczelo bo placze jak ja albo tz znikamy z jej pola widzenia |
|
|
|
|
|
#4116 |
|
Zakorzenienie
|
U nas to samo. Mama musi być ciągle w polu widzenia. Problemy z zasypianiem, wybudzanie w nocy, łącznie z fikaniem na brzuch. I humorki, nie chcę kaszki, może jednak się skuszę, nie jednak nie chcę, po czym wyrywa mi doidy z rąk i wypija w sekundzie 60ml. I tak w kółko. Zaczyna się ciekawie
|
|
|
|
|
#4117 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ...kurde ja już próbowałam młodego "przesunąć" z wieczornym zasypianiem o godzinkę by pospać dłużej.. ale nic z tego... Młody ma swój "plan na życie" i tyle ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
Mimo, że mi się dziecko do jedzenia boskie tarfiło... to dzisiaj butlę na noc na raty pił... z przerażeniem patrzyłam jak skończył jeść a tu 100ml zostało...to odkładam butlę..a tu ryk...znowu je...po 20ml przerwa i oglądanie lampy... zabawa bluzką matki....potem z 10 ml...to znowu odkładam (czytaj: chyba więcej jednak nie zje) no i kolejny płacz o butlę...i tak w kółko do końca... ![]() Oj będzie się działo ![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
u nas nadal 2 na górze nic się nie pojawiło.Mnie jeszcze nikt opieką nie "straszył" ale jak tak dalej pójdzie i takie żarty pewnie usłyszymy
|
|
|
#4118 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Dziś rano butla pięknie ładnie, dziecko ideał, zasnęła sobie grzecznie, pospała długo i spokojnie, teraz czas na drugie śniadanko, już była płaczliwa, to policzyłam godziny i ok, robimy kaszkę. Kaszka fuj. Robimy mleczko. Z milionem przerw wypiła połowę. Już się boję co będzie ze słoiczkiem :P
Ja swojej w ogóle do łóżka nie biorę, łóżko jest placem zabaw w ciągu dnia i tyle
|
|
|
#4119 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie co, dobrze slyszec ze nie tylko moja tak grymasi przy jedzeniu :P to znaczy ze to po prostu taki okres ktory w koncu minie
))Moja dzisiaj przed drugim sniadaniem taka glodna, tak marudzila, matka sie spieszy robi szybko, a potem dwa lyki i juz nie chce. Ile sie musialam nagimnastykowac zeby zjadla ... cale 90ml. Masakra... a tz jak ma karmic mowi ze ona od niego nie chce jesc wrrry |
|
|
|
|
#4120 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
A potem histeria w łóżeczku, bawiła się pięknie i raptem ryk jakby ją ze skóry obdzierali. No bo mamusia musiała przylecieć, ułożyć, pogłaskać, przykryć i dziecko w sekundzie spało. A jeszcze parę dni temu po prostu padała w połowie gestu i spała między zabawkami
|
|
|
|
#4121 |
|
Zakorzenienie
|
Boże... mój nigdy nie zasnął ot tak sobie podczas zabawy 😀
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#4122 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja nigdy sama nie zasnela , nie umie sie wyciszyc eh, zreszta usypiala juz w lozeczku a ostatnio znowu bunt i wozek
|
|
|
|
|
#4123 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Moja bardzo rzadko potrzebuje ludzkiego towarzystwa do zasypiania, no, ostatnio jej się przestawiło i ma być trzymanie za łapkę i jeszcze śpiewanie najlepiej
![]() No i fakt, jakoś chyba przedwczoraj bardzo mi brakowało czasów, kiedy używałam gondoli do uspokojenia i uśpienia jej.
|
|
|
#4124 |
|
Wtajemniczenie
|
Elve nie gadaj. Naprawde Ci brakowalo? Uwazaj co mowisz:P
Ps. zapraszam do mnie... |
|
|
|
|
#4125 |
|
po drugiej stronie szafy
|
No brakowało, ale w sensie że czasów, kiedy miałam gondolę, żeby jej użyć i ululać marudzącego dzidziola
|
|
|
#4126 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaa.. to zle zrozumialam. Ja uzywam spacerowki, zdejmuje budę zeby nie bylo za gorąco i jest git:P
|
|
|
|
|
#4127 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Moja tak w spacerówce nie zaśnie niestety, gondola to było TO. Muszę kombinować inaczej.
Ciekawe ile to będzie trwało...
|
|
|
#4128 |
|
Wtajemniczenie
|
To jak sobie teraz radzisz?
|
|
|
|
|
#4129 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Śpiewam...
|
|
|
#4130 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wyobrażam sobie by mój młody w wózku nie spał.... wiem, że jak wszystko inne zawiedzie to jest pewniaki.
A ze spiewaniem u mnie kiepsko.... 😉 Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#4131 |
|
po drugiej stronie szafy
|
U mnie też kiepsko, ale skoro jej się podoba, to co poradzę
Moja młoda w spacerówce śpi, jak najbardziej, ale przy okazji spaceru. Odkąd wózek został zmieniony z gondoli, nie ma opcji wózkowej drzemki w domu. Łóżeczko i tylko ono, czasem poprzedzone maminym noszeniem, tuleniem, śpiewaniem, ych. Nie miała baba problemów, to sobie dziecko zrobiła
|
|
|
#4132 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa to chodzi o drzemkę w wózku ale w domu... nie tego to my juz nie praktykujemy odkąd Młody 2 miesiące skończył.
Nie wiem jakby zareagował na to teraz 😃 Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#4133 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Moja córa bardzo długo z wózka korzystała, pierwsze 2 miesiące był tylko wózek w użyciu, do szóstego miesiąca drzemki w dzień. Gondola była jednym z najważniejszych elementów życia, zaraz po mnie, albo i przede mną
|
|
|
#4134 |
|
Wtajemniczenie
|
Elve musisz ladnie spiewac
bo ja tez nucę kolysanki, ale jakos to nie skutkuje :Pu nas : do 4 msca byly rączki, bo do 3 msca byly kolki i byl histeryczny placz... i niestety wtedy bylo trzeba bujac i to nas chyba zgubilo... od 4 -6 msca gondola Po 6mscu do teraz spacerówka okolo tygodnia udalo sie usypiac w lozeczku, ale znowu jest bunt Juz tracę nadzieję, ze to sie zmieni :/ Ona jest za bardzo nadpobudliwa chyba, nawet w wozku trzeba mocniej pobujac |
|
|
|
|
#4135 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
a to chyba, że tak, myślałam, źe to jest na zasadzie przymusu
![]() to pewnie przez ząbki, minie Cytat:
Cytat:
ale kłótnie też robią swoje... oj potrzebne, moja ostatnia zakonczyła się zakupami i trzema parami nowych szpilek, ach jak ja lubię jak mąż ma wyrzuty sumienia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
moją tez chyba skok dopadł, z jedzeniem jaja sobie robi, boję się, że przez to tak malo je... zasypianie jeszcze gorzej, tylko na rękach i husiu-husiu, nieraz nawet po 45minut, po czym śpi 15... w dalszym ciągu nie śpi w dzień łącznie więcej jak 1,5h, chodzi spać po 23, wstaje po 7, a pomiedzy tym jeszcze 2x je... wymusza noszenie płaczem, ale aż takim, że się zanosi, a na rączkach od razu spokój i niedajboże straci mnie z pola widzenia... po prostu jest tragedia ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
|
#4136 |
|
Wtajemniczenie
|
Hello, jedt tu jeszcze ktos:P
Dajecie swoim maluchom juz chrupki kukurydziane albo jakies biszkopty? |
|
|
|
|
#4137 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem, jestem... u nas kryzys trwa wiec mniej czasu na wizaż
Dużo w ogrodzie siedzimy...Spacery... Jutro lekarz kontrolnie bo badanie moczu nie do końca ok.. ale zobaczymy. Chrupki juz jakieś 2 miesiące mymlamy Obklejony po nich jest cały. O ciuchach nie wspomnę Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#4138 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie krztusi sie tymi chrupkami?
Jaki jest sens ich podawania dziecku? Hm? Mogl byc zle pobrany mocz Do woreczka czy łapałas? |
|
|
|
|
#4139 |
|
Zakorzenienie
|
Nie krztusi się. Sens? Ja mu dawałam by uczył się sam do dzioba coś wpychać. Tego nie odgryzie
nie będzie miał dużego kawałka w buzi. Ja nic innego nie mogę dawać. W biszkopty ch jest mleko.. masło. Chleb tez daje ale mniej jest nim zainteresowany. Mamy zły odczyn ph... trochę za wysoki. Łapałam do woreczka. Myślę, że albo powtórzyć trzeba będzie albo na posiew pobrać. Zobaczę co pediatra powie. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#4140 | ||||
|
po drugiej stronie szafy
|
U nas tragedia, histeria od rana do nocy z przerwami na drzemki, jestem wykończona.
Tragicznie :P Cytat:
Lepiej, dzięki Cytat:
![]() Było ![]() Cytat:
Cytat:
Chrupki są super do nauki gryzienia, a przy okazji to kukurydza, więc dobrze robi na trawienie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:40.

?
u nas nadal 2 

Dużo w ogrodzie siedzimy...Spacery...
nie będzie miał dużego kawałka w buzi. Ja nic innego nie mogę dawać. W biszkopty ch jest mleko.. masło.