|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 |
Zakorzenienie
|
Dot.: METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje
No i padło na same szerosci. Pokoj pomalowany, ale... farba stała przez noc i po malowaniu drugiego dnia przy suficie są jasniejsze pasy, farby juz nie ma, zreszta nie ma sensu wyrownywac, bo musialabym malowac od nowa.
Macie jakies pomysly zeby to bylo mniej widoczne, a moze cos tam malowac, przykleic? Sama nie wiem. Narazie to średnio ciekawie wygląda. |
![]() ![]() |
![]() |
#4142 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny pomóżcie. Chciałabym zmienić coś w moim pokoju-gabinecie. Jest to pokoik na poddaszu ze skosem,raczej ciemny. Obecnie kolor ścian to zieleń-raczej jaśniejsza niż ciemniejsza. Chciałabym jednak ten pokój przemalować,aby go rozjaśnić,rozweselić. No i mam problem bo nie wiem na jaki kolor? Myślałam o farbach Dulux z tymi cząsteczkami,które odbijają światło,konkretnie kolor "świetlisty poranek",ale nie wiem czy byłby to dobry pomysł?!
Dla ułatwienia dodaję link o które farby mi chodzi http://www.dulux.pl/p_light_space.html Jaki kolor mebli byłby do tego koloru ścian najlepszy i jakie dodatki? Pokoik ma wyglądać na jasny,wesoły,przytulny i stylowy ![]() Edytowane przez Champs Czas edycji: 2009-03-02 o 09:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4143 |
Zakorzenienie
|
Załącz fotki pokoju
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4145 |
Przyczajenie
|
jak umeblowac
Hmmm...
Marzy mi sie duze łóżko,szafa,biurko na kompa laptopa i do pracek recznych,miejce na ksiazki,toaletka,stolik na kawke......tylko nie wiem jak to zmiescic i umeblowac.prosze o pomoc pozdrawiam ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- nie moge wstawic obrazu!!!!!!!!!!!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4146 |
Przyczajenie
|
jak umeblowac
nio w końcu.....
|
![]() ![]() |
![]() |
#4147 |
Przyczajenie
|
Dot.: jak umeblowac
Moja córka ma w pokoju czerwony dywan z żółtymi dodatkami. Jak ma pomalować pokój?? Chciałaby w jakieś wzorki ale sama nie wie jakie. Proszę o radę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4148 |
Przyczajenie
|
Witam. Chciałabym sie poradzić. Jakiś czas temu miałam remont pokoju. Załączam zdjęcia (kiepska jakoś, bo robione komórką i w złym świetle, ale mysle, ze coś tam widać). Jeszcze nie mam list przypodłogowych
![]() http://www.youtube.com/watch?v=7ThHP...eature=related Może wiecie w jakim sklepie można takie dostać? |
![]() ![]() |
![]() |
#4149 |
Zakorzenienie
|
Bardzo mi się podoba Twój pokoik
![]() szukaj listw cokołowych, one są wyższe niż zwykłe przypodłogowe o na przykład taka, w Komforcie http://www.komfort.pl/akcesoria/info...195/PG/3/POZ/2 w Castoramie i Liroyu też mogą być Myślę, że też można kupić w dziale z listwami drewnianymi takie szerokie listwy, pomalować, przyciąć odpowiednio, przykręcić śrubami, śruby wpuścić głębiej w deski i te miejsca uzupełnić szpachlą do drewna a następnie pomalować całość białą lakierobejcą. Pomalowałam kilka dni temu taką bejcą łóżko i jestem zachwycona, wygląda jak bielone drewno ale jak się da więcej warstw to ładnie pokryje i słoje drzewa nie będą widoczne ![]() mam teraz remont i też będę kupować białe dodatki, wiklinę sama pomaluję na biało bo mam dużo różnych fajnych koszy ![]()
#4150 |
Rozeznanie
|
knefelek bardzo ładny pokoik
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a tak w temacie... ![]()
#4151 |
Zakorzenienie
|
Takie listwy wystarczy zrobić u stolarza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4152 |
Rozeznanie
|
pushit reeeewelacyjny pokoj poduszki świeczki
![]()
#4153 |
Przyczajenie
|
trojka dzieki wielkie za wyczerpującą odpowiedź
![]() ![]() ![]() Surya rzeczywiście nasze pokoje są podobne. Chyba mamy po prostu gust podobny ![]() Dzięki jeszcze raz wszystkim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4154 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() Czy da się ze sobą połączyć kolor różowy z zebrą tak, aby nie wyglądało to tandetnie? Bardzo proszę o pomoc... |
![]() ![]() |
![]() |
#4155 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4156 |
Zakorzenienie
|
Ściany mam jeszcze żółto-zielone, ale zmieniam ten wystrój bo m isię znudził
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4157 |
Zadomowienie
|
ja bym poszła dalej w ten róż,ale wybrała dwa, góra trzy odcienie w tonacji jasnego różu i pomalowała ściany na różne odcienie.
#4159 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4160 |
Raczkowanie
|
Witam.
Może Wy mi pomożecie.Potrzebuje jakąś aranżacje na nietypowe okno w łazience.Dodam,ze nie chcę żaluzji i rolet . |
![]() ![]() |
![]() |
#4161 |
Raczkowanie
|
witam, pomalowaliśmy pokój córki na popiel bo tak sobie wybrała i teraz zastanawiamy się co dalej.myślę o czerwonych dodatkach np. dywanik, krzesło do biurka,tymczasem narzuta na rozkładaną leżankę (docelowo czerwona sofa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4162 |
Rozeznanie
|
Olkaa - to moze sciany pomaluj na kremowy, chodzi o to zeby był jasny, ale nie biały, z zebra bedzie grac, z rózowymi fotelami tez, dodatki mozesz dodac w rozu intensywnym, czerni, graficie czy popielu, a nawet kremie, sprobowałabym, tez z bordo, np. narzuty na fotele, jak ci sie te rozowe znudza...a jak ci sie znudzi to wszystko to krem na scianach jest bardzo uniwersalny bedzie pasował do roznych zestawien kolorystycznych
Evuska - czerwien jest ok, byle nie za duzo bo to pobudliwy kolor i moze byc meczacy w nadmiarze, a moze pomarancz Wam podpasuje? albo mebelki na biało plus tylko dodatki w czerwieni, bordo, a nawet pojsc dalej z tymi białymi mebelkami tak w styl pensjonarsko - romantyczny: rozyczki, decoupage itp
![]() |
#4163 |
Rozeznanie
|
witam. mam pewien problem bo nie wie mgdzie zakupić mozna taka tablice?? jak w załączniku. chcialabym na niej fotki poprzypinac.
a moze jakos inaczej tez mozna?? bo tak do samej tapety to nieestetycznie wygląda. jakas podstawa musi być, tło ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4164 |
BAN stały
|
Wygląda jak ramka do obrazu
|
![]() ![]() |
![]() |
#4165 |
Zakorzenienie
|
teraz w Castoramie są takie ogrooomne tablice korkowe z fajną drewnianą ramką
![]() w sobotę je właśnie wykładali z paczek, aż się zatrzymałam by je pooglądać, niestety ceny jeszcze nie było na nich.
#4166 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Djana Czas edycji: 2009-05-04 o 07:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4167 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4168 |
Przyczajenie
|
Witam! Może i ja poproszę o Waszą pomoc
![]() Mam mały pokój, wąski, długi i średnio oświetlony. Będę robiła tylko malowanie, więc ściany muszą pasowań do niebieskiego żyrandola kinkietu. Meble mają kolor olchy miodowej, kanapa odcień jasny brąz, ale i tak zazwyczaj jest nakryta. Poszukuję koloru, który pasowałby do brązu i niebieskiego. Myślałam nad zielonym, ale nie wiem jaki odcień. Ciemny pewnie odpada, ale może którąś ścianę pomalować na ciemniejszy? Albo w ogóle inny kolor niż zielony? Drugi problem to ustawienie mebli. Teraz jak stoją jest dobrze, ale znudziło mi się takie rozstawienie. A inaczej to chyba w tym moim kąciku nie da rady... Poroszę o pomoc i z góry dziękuję za rady ![]() Pzdr. zdjęcia pokoju. http://img220.imageshack.us/my.php?image=img4318.jpg http://img205.imageshack.us/my.php?image=img4319.jpg http://img7.imageshack.us/my.php?image=img4320h.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#4169 |
Rozeznanie
|
masz ładne meble i podłogę
![]() ![]() pozatym ja bym nie podporzadkowywała wszystkiego pod zyrandol, sciany malujesz na kilka lat i w tym czasie moze ci sie uda zmienic zyrandol? zielony lub pistacjowy mi sie podoba ![]()
![]() |
#4170 |
Przyczajenie
|
Dzięki za odpowiedź. Obawiam się, że żyrandola i kinkietu tak prędko nie zmienię
![]() ![]() Pzdr. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:06.