METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-28, 15:41   #4141
różowiutka
Zakorzenienie

Dot.: METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje

No i padło na same szerosci. Pokoj pomalowany, ale... farba stała przez noc i po malowaniu drugiego dnia przy suficie są jasniejsze pasy, farby juz nie ma, zreszta nie ma sensu wyrownywac, bo musialabym malowac od nowa.

Macie jakies pomysly zeby to bylo mniej widoczne, a moze cos tam malowac, przykleic? Sama nie wiem. Narazie to średnio ciekawie wygląda.
różowiutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 09:34   #4142
Champs
Zadomowienie

Dziewczyny pomóżcie. Chciałabym zmienić coś w moim pokoju-gabinecie. Jest to pokoik na poddaszu ze skosem,raczej ciemny. Obecnie kolor ścian to zieleń-raczej jaśniejsza niż ciemniejsza. Chciałabym jednak ten pokój przemalować,aby go rozjaśnić,rozweselić. No i mam problem bo nie wiem na jaki kolor? Myślałam o farbach Dulux z tymi cząsteczkami,które odbijają światło,konkretnie kolor "świetlisty poranek",ale nie wiem czy byłby to dobry pomysł?!
Dla ułatwienia dodaję link o które farby mi chodzi http://www.dulux.pl/p_light_space.html
Jaki kolor mebli byłby do tego koloru ścian najlepszy i jakie dodatki?
Pokoik ma wyglądać na jasny,wesoły,przytulny i stylowy

Edytowane przez Champs
Czas edycji: 2009-03-02 o 09:36
Champs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 10:33   #4143
kliwia
Zakorzenienie

Załącz fotki pokoju
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 13:10   #4144
izzie
Zakorzenienie

GG do izzie

Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
Pushit
przeczytałam o ginie! matko jedyna! Że też nikt po ludzku go po tzw. ryju nie wystrzelał jeszcze!!!

ps. A TERAZ W TEMACIE
dziewczyny pomożecie???
Za 27 dni rodzę i mam straszną chęć zabrać się za pokój mojej Córci i .... kompletnie nie mam talentu do malowania itp. rzeczy. Jedyny ratunek to jakieś gotowe szablony do malowania, gotowe pomysły co i JAK zrobić .
Niestety w sklepach szablony ze zwierzątkami są malutkie bardzo ( i te wykorzystaliśmy do malowania obok łóżeczka, które jest teraz w naszej sypialni- załączam fotkę), ale do pokoju dzidzi, który jest jasno fioletowy nie mamy nic .
Znalazłam na allegro szablon wróżki np. ale kosztuje 80 zł jakoś a to tylko jedna wróżka!
Jakbym chciała pomalować całą ścianę to zbankrutuje!
Macie może jakieś pomysły jak to urządzić i przy okazji nie zbankrutować?
Może są na necie gotowe szablony do wydrukowania w domu? Macie jakieś linki albo fotki?
Prosimy o pomoc i zrozumienie, że talentu w tym temacie mamy zero .
Ja kupiłam szablony w Leroy Merlin i malowałam farbami do ścian, które pozostały z poprzednich remontów. Mogę cyknąć fotki jak chcesz.
izzie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-04, 15:33   #4145
trosia
Przyczajenie

jak umeblowac

Hmmm...
Marzy mi sie duze łóżko,szafa,biurko na kompa laptopa i do pracek recznych,miejce na ksiazki,toaletka,stolik na kawke......tylko nie wiem jak to zmiescic i umeblowac.prosze o pomoc pozdrawiam

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

nie moge wstawic obrazu!!!!!!!!!!!!!!
trosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-04, 15:37   #4146
trosia
Przyczajenie

jak umeblowac

nio w końcu.....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg aaa.jpg (28,1 KB, 42 załadowań)
trosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-12, 13:49   #4147
Simpsonka
Przyczajenie

Dot.: jak umeblowac

Moja córka ma w pokoju czerwony dywan z żółtymi dodatkami. Jak ma pomalować pokój?? Chciałaby w jakieś wzorki ale sama nie wie jakie. Proszę o radę
Simpsonka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-11, 11:08   #4148
knefelek
Przyczajenie

GG do knefelek

Witam. Chciałabym sie poradzić. Jakiś czas temu miałam remont pokoju. Załączam zdjęcia (kiepska jakoś, bo robione komórką i w złym świetle, ale mysle, ze coś tam widać). Jeszcze nie mam list przypodłogowych , ale to dlatego, że nie potrafie znaleść takich jakie bym chciała. Marzą mi się takie wysokie, białe... Jak w filmach amerykańskich. Mam zdjęcie takich listw w gazecie, ale niestety skaner mi nie działa i nie mam wam jak pokazać, ale znalazłam na YT filmik w którym takowe widać ;D

http://www.youtube.com/watch?v=7ThHP...eature=related

Może wiecie w jakim sklepie można takie dostać?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04664.jpg (140,3 KB, 297 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04665.jpg (132,1 KB, 348 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04666.jpg (140,8 KB, 251 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04667.jpg (116,7 KB, 225 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04670.jpg (130,4 KB, 242 załadowań)
knefelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-11, 16:06   #4149
trojka
Zakorzenienie

Bardzo mi się podoba Twój pokoik
szukaj listw cokołowych, one są wyższe niż zwykłe przypodłogowe
o na przykład taka, w Komforcie http://www.komfort.pl/akcesoria/info...195/PG/3/POZ/2 w Castoramie i Liroyu też mogą być

Myślę, że też można kupić w dziale z listwami drewnianymi takie szerokie listwy, pomalować, przyciąć odpowiednio, przykręcić śrubami, śruby wpuścić głębiej w deski i te miejsca uzupełnić szpachlą do drewna a następnie pomalować całość białą lakierobejcą.
Pomalowałam kilka dni temu taką bejcą łóżko i jestem zachwycona, wygląda jak bielone drewno ale jak się da więcej warstw to ładnie pokryje i słoje drzewa nie będą widoczne

mam teraz remont i też będę kupować białe dodatki, wiklinę sama pomaluję na biało bo mam dużo różnych fajnych koszy

Nie dotykajcie ich telefonów!
Nie czytajcie komunikatorów, maili.
Nie szukajcie na siłę problemów!
Słodka niewiedza i szacunek to spokój w związku.
trojka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-11, 19:32   #4150
Surya
Rozeznanie

knefelek bardzo ładny pokoika tu-->https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1239444171 jakbym prawie widziała swój pokój mam bardzo podobny kolor ścian,układ mebli i nawet lustro wisi u mnie w tym samym miejscu..co więcej...ma podobny kształt obrazy też mam w kolorystyce czarno białej zobacz samahttp://deccoria.pl/galeria,id,9338

a tak w temacie... ktoś kiedyś też już szukał takich białych listew przypodłogowych ale w Polsce chyba ciężko będzie je znaleźć.
Surya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-11, 20:46   #4151
kliwia
Zakorzenienie

Takie listwy wystarczy zrobić u stolarza i samemu na bialo pomalować.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-11, 22:01   #4152
sawa_sawa
Rozeznanie

pushit reeeewelacyjny pokoj poduszki świeczki !!! cudownie!!
Stary 2009-04-12, 09:32   #4153
knefelek
Przyczajenie

GG do knefelek

trojka dzieki wielkie za wyczerpującą odpowiedź Cieszę się, że pokój się podoba Właściwie to myślałam tez o malowaniu listw, ale zastanawiałam się czy nie można by po prostu kupić gotowych, ale nigdzie nie znalazłam takich jakieby mi się podobały. Wilkie dzięki za wskazówki. Omówię je z rodzicami

Surya rzeczywiście nasze pokoje są podobne. Chyba mamy po prostu gust podobny Ja chciałam mieć taki retro romantyczny pokoik. Jeszcze sobie nie wymysliłam co z firanami, bo mam niewymiarowe okna i zawsze to jakoś głupio wygląda :/ Macie jakies pomysły?

Dzięki jeszcze raz wszystkim
knefelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-13, 18:39   #4154
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny Mam dylemat, bo chcę sobie odnowić pokój, a pod wpływem impulsu kupiłam sobie narzutę na łózko w "zebrę". A teraz mam dylemat, co z tym fantem zrobić Najgorsze jest to, że na zmianę "droższych dodatków" (fotel, dywan) nie mam kasy. Oba są w kolorze... różowym.

Czy da się ze sobą połączyć kolor różowy z zebrą tak, aby nie wyglądało to tandetnie? Bardzo proszę o pomoc...
Olkaaaa_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-13, 20:03   #4155
mag_rat
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Olkaaaa_s Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Mam dylemat, bo chcę sobie odnowić pokój, a pod wpływem impulsu kupiłam sobie narzutę na łózko w "zebrę". A teraz mam dylemat, co z tym fantem zrobić Najgorsze jest to, że na zmianę "droższych dodatków" (fotel, dywan) nie mam kasy. Oba są w kolorze... różowym.

Czy da się ze sobą połączyć kolor różowy z zebrą tak, aby nie wyglądało to tandetnie? Bardzo proszę o pomoc...
Moim zdaniem taka narzuta doda "pazura" i będzie super wyglądać w towarzystwie różu. A jaki masz kolor ścian? Fajnie by jeszcze wyglądały antyramy z motywem jak na narzucie,ale to zależy jakby się w całość pokoju wkomponowało...

mag_rat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-15, 19:30   #4156
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Ściany mam jeszcze żółto-zielone, ale zmieniam ten wystrój bo m isię znudził Będę malować w długi weekend majowy, i jakby ktoś mógł to prosiłabym tez o pomoc w doborze koloru ścian Mam trochę ciemny pokój, czy to jest istatne w doborze koloru?
Stary 2009-04-15, 19:57   #4157
mag_rat
Zadomowienie

ja bym poszła dalej w ten róż,ale wybrała dwa, góra trzy odcienie w tonacji jasnego różu i pomalowała ściany na różne odcienie.

mag_rat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 06:05   #4158
tarasia
Wtajemniczenie

albo szare ściany. szary ładnie wygląda z różowym i pasuje do zebry bo to odcień czarnego...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg szary4.jpg (45,2 KB, 171 załadowań)

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-17, 19:35   #4159
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mag_rat Pokaż wiadomość
ja bym poszła dalej w ten róż,ale wybrała dwa, góra trzy odcienie w tonacji jasnego różu i pomalowała ściany na różne odcienie.
podoba mi sie ta propozycja... ale z drugiej strony nie wiem czy wytrzymalabym w różowiutkim pokoju... jeszcze sie zastanowie.

Szary odpada
Stary 2009-04-19, 06:45   #4160
Vilemoo
Raczkowanie

Witam.

Może Wy mi pomożecie.Potrzebuje jakąś aranżacje na nietypowe okno w łazience.Dodam,ze nie chcę żaluzji i rolet .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 234.jpg (22,3 KB, 92 załadowań)
Vilemoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-19, 12:32   #4161
evuska
Raczkowanie

witam, pomalowaliśmy pokój córki na popiel bo tak sobie wybrała i teraz zastanawiamy się co dalej.myślę o czerwonych dodatkach np. dywanik, krzesło do biurka,tymczasem narzuta na rozkładaną leżankę (docelowo czerwona sofa),może jakaś lampka i kilka drobiazgów.Ze względów finansowych zakup mebli musimy ograniczyć do minimum, ale można by wykorzystać stare niezniszczone meble (może okleić nie wiem sama), bardzo proszę o jakieś pomysły, sugestie rady . Karnisz planuję stalową linkę i białe lekkie firany, w oknie roleta w ciemnym malinowym kolorze.wymiary pokoju 4.10 na 2,70 na całej wschodniej ścianie okno (szer.2,50) jedno zdjęcie jest sprzed malowania
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN8408.jpg (141,5 KB, 95 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN8409.jpg (67,2 KB, 119 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pokój.jpg (109,6 KB, 213 załadowań)
evuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-20, 11:20   #4162
_agatka
Rozeznanie

Olkaa - to moze sciany pomaluj na kremowy, chodzi o to zeby był jasny, ale nie biały, z zebra bedzie grac, z rózowymi fotelami tez, dodatki mozesz dodac w rozu intensywnym, czerni, graficie czy popielu, a nawet kremie, sprobowałabym, tez z bordo, np. narzuty na fotele, jak ci sie te rozowe znudza...a jak ci sie znudzi to wszystko to krem na scianach jest bardzo uniwersalny bedzie pasował do roznych zestawien kolorystycznych

Evuska - czerwien jest ok, byle nie za duzo bo to pobudliwy kolor i moze byc meczacy w nadmiarze, a moze pomarancz Wam podpasuje?
albo mebelki na biało plus tylko dodatki w czerwieni, bordo, a nawet pojsc dalej z tymi białymi mebelkami tak w styl pensjonarsko - romantyczny: rozyczki, decoupage itp

_agatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-24, 16:48   #4163
kiciaaa
Rozeznanie

witam. mam pewien problem bo nie wie mgdzie zakupić mozna taka tablice?? jak w załączniku. chcialabym na niej fotki poprzypinac.
a moze jakos inaczej tez mozna?? bo tak do samej tapety to nieestetycznie wygląda. jakas podstawa musi być, tło poradzcie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04670.jpg (131,5 KB, 129 załadowań)
kiciaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 20:43   #4164
Niuniaczek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kiciaaa Pokaż wiadomość
witam. mam pewien problem bo nie wie mgdzie zakupić mozna taka tablice?? jak w załączniku. chcialabym na niej fotki poprzypinac.
a moze jakos inaczej tez mozna?? bo tak do samej tapety to nieestetycznie wygląda. jakas podstawa musi być, tło poradzcie
Wygląda jak ramka do obrazu
Niuniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 23:18   #4165
trojka
Zakorzenienie

teraz w Castoramie są takie ogrooomne tablice korkowe z fajną drewnianą ramką
w sobotę je właśnie wykładali z paczek, aż się zatrzymałam by je pooglądać, niestety ceny jeszcze nie było na nich.

Nie dotykajcie ich telefonów!
Nie czytajcie komunikatorów, maili.
Nie szukajcie na siłę problemów!
Słodka niewiedza i szacunek to spokój w związku.
trojka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 07:37   #4166
Djana
Zadomowienie

GG do Djana

Cytat:
Napisane przez kiciaaa Pokaż wiadomość
Tablice korkowa mozesz kupic w prawie kazdym sklepie budowlanym, supermarkecie czy papierniczym - zalezy jaka chcesz duza i jaki fundusz na to planujesz. Taka tablice do przypinania nad biurko mozna zrobic samemu np. z podkladu pod panele - koszt chyba cos ok 5zl za szt. i oblec/okleic cos takiego tapeta albo materialem (sztruksem, polarem, jeansem) jesli chcesz ramke to wystarczy kupic kantowke boazeryjna... Uzyj wyobrazni

Edytowane przez Djana
Czas edycji: 2009-05-04 o 07:39
Djana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-06, 07:05   #4167
Djana
Zadomowienie

GG do Djana

Cytat:
Napisane przez knefelek Pokaż wiadomość
Witam. Chciałabym sie poradzić. Jakiś czas temu miałam remont pokoju. Załączam zdjęcia (kiepska jakoś, bo robione komórką i w złym świetle, ale mysle, ze coś tam widać). Jeszcze nie mam list przypodłogowych , ale to dlatego, że nie potrafie znaleść takich jakie bym chciała. Marzą mi się takie wysokie, białe... Jak w filmach amerykańskich. Mam zdjęcie takich listw w gazecie, ale niestety skaner mi nie działa i nie mam wam jak pokazać, ale znalazłam na YT filmik w którym takowe widać ;D

http://www.youtube.com/watch?v=7ThHP...eature=related

Może wiecie w jakim sklepie można takie dostać?
Takie listwy mozna zasadniczo zrobic samemu Odpowiednio wysokie cokoly (te o ktore ci chodzi to zazwyczaj ok.10-12 cm) przyciac np. z deski lub z plyty MDF(lub OVB) i pomalowac je np. farba akrylowa + lakier akrylowy - co znacznie rozszerzy game kolorystyczna jak i wykonczenie(od polysku po satyne). W twoim przypadku proponowalabym kolor zlamanej bieli np. kosc sloniowa, ecru, kwiat lili. Kwestie montowania na scianie trzebaby przemylec ale mysle ze najwygodniejsze jest przykrecenie takiego cokolu do sciany, gdyz "wieszaki" do cokolow moga okazac sie za slabe. Jesli chcialabys ukryc sruby mozna uzyc maskownic meblarskich albo zwyczajnie je zaszpachlowac po zamontowaniu cokolu(wtedy wykanczamy malowanie juz po montarzu). W takiej listwie mozna takze wyfrezowac rowki na przewody.

Mam ciało boga tylko szkoda, że Buddy
Djana jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-09, 11:29   #4168
westie2
Przyczajenie

GG do westie2

Witam! Może i ja poproszę o Waszą pomoc
Mam mały pokój, wąski, długi i średnio oświetlony. Będę robiła tylko malowanie, więc ściany muszą pasowań do niebieskiego żyrandola kinkietu. Meble mają kolor olchy miodowej, kanapa odcień jasny brąz, ale i tak zazwyczaj jest nakryta. Poszukuję koloru, który pasowałby do brązu i niebieskiego. Myślałam nad zielonym, ale nie wiem jaki odcień. Ciemny pewnie odpada, ale może którąś ścianę pomalować na ciemniejszy? Albo w ogóle inny kolor niż zielony?
Drugi problem to ustawienie mebli. Teraz jak stoją jest dobrze, ale znudziło mi się takie rozstawienie. A inaczej to chyba w tym moim kąciku nie da rady...
Poroszę o pomoc i z góry dziękuję za rady
Pzdr.
zdjęcia pokoju.
http://img220.imageshack.us/my.php?image=img4318.jpg
http://img205.imageshack.us/my.php?image=img4319.jpg
http://img7.imageshack.us/my.php?image=img4320h.jpg
westie2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-11, 09:34   #4169
_agatka
Rozeznanie

masz ładne meble i podłogę pokój jest podłuzny i wąski więc obawiam się że inne ułożenie kanapy wydłuży dodatkowo pokój - mozna temu zaradzic malujac sciane z oknem tak by ja optycznie przyblizyc, czyli na ciemno (tak mi sie wydaje)
pozatym ja bym nie podporzadkowywała wszystkiego pod zyrandol, sciany malujesz na kilka lat i w tym czasie moze ci sie uda zmienic zyrandol?
zielony lub pistacjowy mi sie podoba

_agatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 14:50   #4170
westie2
Przyczajenie

GG do westie2

Dzięki za odpowiedź. Obawiam się, że żyrandola i kinkietu tak prędko nie zmienię Ale chyba do zielonego będzie pasowało, no nie? Też myśłałam o pamalowaniu ściany z oknem na inny kolor, ale nie za bardzo mi się takie rozwiązanie podoba. A z meblami to chyba naprawdę w tym pokoju inaczej się nie da. Trudno. Jeszcze raz dzięki za pomoc
Pzdr.
westie2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości