|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Staraczkowe grono 2020 - cz. 3
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4143 | |
Idealna Źona; )
|
Cytat:
Zdrówka zycze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Wanilka5 Czas edycji: 2020-11-11 o 08:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4144 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4145 | |
Idealna Źona; )
|
Cytat:
Życzę autorce posty Zdrowia i żeby to nie był covid bo widzę że "adwokata " już ma. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4146 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4147 |
Rozeznanie
|
Frezjan ja uwazam, ze moze to byc covid, moze nie. Dopoki nie masz wysokiej goraczki nic Ci nie grozi, dziecku tak samo. I nie widze sensu w tym, zeby leciec na test, co to zmieni? Co da, ze sie przekonasz? Na test powinny jechac tak naprawde osoby, ktore mialy kontakt z zarazonym i to nie taki typy miniecie sie w drzwiach. Czekanie w kolejce i jeszcze placenie za to grubej kasy tylko po to, zeby sie utwierdzic nie ma sensu. Izolujcie sie i dbajcie o siebie, tylko gdy pojawiaja sie ciezkie powiklania dzwoncie na pogotowie.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4148 |
Raczkowanie
|
Ryksa, myślę podobnie jak Ty. Nie pójdę robić testu bo zwyczajnie nie widzę w tym sensu, boje się że to covid, ale boje się też że to inny wirus np grypowy. Po prostu boje się chorować na samym początku ciąży. Nie widzę żadnej wartości dodanej w robieniu tego testu. Tak czy siak pracuje z domu, nie spotykam się z nikim. Wczoraj byłam w labie pobrać krew to nawet rękawiczki założyłam, panie też są ubrane w skafandry... Tylko spokój mnie teraz uratuje. Covid może przybrać tyle różnych objawów, że u każdego teraz chorującego można by się go doszukiwać, niestety taka prawda
![]() Dziękuję za wsparcie dziewczyny. Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4149 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem zdania że co mi da ten test? Jeśli i tak siedzę na l4 to po prostu nie wychodzę chora z domu a leków i tak nie mogę brać. Obojętnie co by to nie było. A może nawet lepiej bo już czytam że ludzie antybiotyki dostają (na wirusa....) na nadkażenie bakteryjne na wszelki wypadek tylko nie wiem po co by tylko się osłabiają antybiotykami niepotrzebne. To ja podziekuje niepotrzebne mi to
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4150 |
Raczkowanie
|
Frezjan, ja wieczorem nie czułam delikatnych smaków i zapachów, ale te silne jeszcze tak. Następnego dnia obudziłam się i węchu nie miałam już w ogóle (perfumy wąchałam jak powietrze), a smaki niektóre czułam, np. cytrynę. Słony posmak, tak jak piszesz, też. Dziwne to było. Następnego dnia pozytywny test na covid :/ Ale ja do tego mam inne objawy. Myślę, że warto skonsultować się z lekarzem rodzinnym, wyśle Cię na test i będziesz miała pewność, bo takie zastanawianie się co to jest, to tylko dla Ciebie niepotrzebny stres
![]() Edit: widzę, że w międzyczasie pojawiło się kilka odpowiedzi, na co test itp. Ja np. wolałam wiedzieć, bo byłam w pracy i mogłam zarazić innych, tak samo wiedziałam, żeby nie puszczać dziecka do żłobka, mimo że nie miało żadnych objawów. Każdy w swojej sytuacji musi zdecydować, co jest najlepsze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez anilani Czas edycji: 2020-11-11 o 08:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4151 |
Raczkowanie
|
Anilani a przeszło Ci już? Czy chorujesz jeszcze? Ja poczekam kolejne dni, czy coś dojdzie do tego, tak czy siak siedzę w domu to będę się dalej leczyć domowymi sposobami, jakby było gorzej to będę się kontaktować z rodzinnym. Z tego co wiem to osoba żeby dostała skierowanie na test też musi kilka objawów mieć
Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4152 |
Raczkowanie
|
Frezjan, niestety jeszcze się nie wyleczyłam, oboje z mężem jesteśmy chorzy. Gorączkę mieliśmy oboje po jednym dniu i nie była wysoka. Teraz covid daje tak różne objawy, że lekarze już nie patrzą czy są wszystkie 'z katalogu', by dać skierowanie. Badanie jest bezpłatne, jesteś umówiona na konkretną godzinę, nie masz kontaktu z innymi badanymi. Przynajmniej tak było u mnie.
Wiedza, że ma się wirusa w leczeniu rzeczywiście nic nie zmienia, bo jest ono typowo objawowe, ale przynajmniej już dalej się tego wirusa nie przekaże. Bo osoba chora może się izolować, ale np. zarazić swoich domowników, którzy nie mając objawów mogą chodzić do pracy, szkoły itp. i dalej zarażać. Takie jest moje zdanie, ja sie zbadałam, bo tak uważałam za słuszne, ale każdy robi jak uważa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4153 |
Zakorzenienie
|
Frezjan to wszystko co odpisujesz to tak miałam z covidem.
Czułam tylko czy słodkie czy słone czy ostre . Smaku nic. Młody mógł pierdziec obok i nic... Perfum nie czułam, no dosłownie nic. Mówiłam inaczej, jakbym miała katar którego nie miałam.... Nawet teraz czuję już smak i zapach ale nie jest on aż tak wyraźny jak kiedys |
![]() ![]() |
![]() |
#4154 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Anilani dużo zdrówka ![]() ![]() Frezjan, Tobie również dużo zdrowia ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4155 |
Zakorzenienie
|
Ja poszłam na test, chciałam mieć pewność..
Dziewczyny ta izolacja to była moja 3 cia kwarantanna już od sierpnia... Więc zależało mi będąc chora zeby mieć stwierdzone bo jako osoba która to przeszła już na kwarantanne nie trafie ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- I też nie straciłam gwałtownie smaku i węchu... Jednego dnia zauważyłam zebsłabo czuje laysy cebulowe.. a następnego już nie czułam nic.. Przy zatokach miałam inaczej jak 3 tygodnie nie miałam smaku i węchu bo wtedy to nie czułam nic, ani czy słodkie ani czy slone |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4156 |
Raczkowanie
|
Soniuska, a przeszło Ci już? Jakieś inne objawy doszły?
Ja tak jak mówię, jeśli mam, to trudno, już tego nie przeskocze, uważałam na siebie itd. z domu nie wychodzę nigdzie bo mam home office, od rodziny i znajomych się już dawno izoluje. Osocza nie mogę oddawać tak czy siak - mam za słabe żyły. Zostaje mi tylko spokój teraz i liczyć że szybko przejdzie ![]() Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4157 |
Zakorzenienie
|
Kochana czuje się dużo lepiej, jestem w stanie wyjść z psami na spacer itd. ja dwa pierwsze dni czułam się kiepsko. Potem straciłam węch i smak i byłam słaba, kręciło mi się w głowie. Obecnie bym powiedziała że już jestem zdrowa ale smakcicwech na 100% jeszcze nie wróciły. Są.slabsze niż powinny. Ale wiem że to może być długi proces - koleżance wracał 8tygodni..
Generalnie to też pracuje zdaljiez nawet podczas choroby itd ale wpadłam na jeden dzień do biura, jak pierwszy dzień miałam objawy - wtedy myślałam że.to zatoki. Czułam że katar mi po gardle od zatok spływa - i. Zaraziłam koleżankę z.biura I od tego się zaczęło, następnego dnia miałam temperature już. Ale to trwało dwa dni temperatura A potem już było coraz lepiej ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Moi teściowie dopiero teraz po dwóch tygodniach wracają do życia.wiec.kazdy inaczej. Szwagier i szwagierka okropne bóle mięśni mieli Mnie bardzo glowa bolała np |
![]() ![]() |
![]() |
#4158 |
Raczkowanie
|
No to super, cieszę się że tak słabo to przeszłaś
![]() W okropnych czasach żyjemy, rok temu każdy chory jeszcze u mnie w biurze normalnie do pracy chodził, wszyscy stronili od L4, o pracy zdalnej nie było mowy. A teraz strach głośno powiedzieć że masz katar albo sraczkę... ![]() Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4159 |
Zakorzenienie
|
No masakra co nie?
My obecnie całe biuro na zdalnej mamy.kazdy w domu pracuje. ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Ja np mocno martwię się o swojego syna.bo my ciągle na kwarantannie albo teraz ta.izolacja, on i mąż 17 dni w domu. Albo przedszkole zamknięte było. Zero kontaktu z dziecmi. To jest straszne.. albo jak już mogłam wychodzić z domu to mówię do niego że myślę że możemy się przytulić.. bal się..chciał ale się bał.. przytulił się..i jak sie przytulił to przez 3 dni nie opuszczał mnie na krok. Nawet do kibla za mną chodził.. pracowałam a.on obok mnie siedział. Nie chciał chodzić spać, koczował do 23-24 żeby tylko ze mną siedzieć... |
![]() ![]() |
![]() |
#4160 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wlasnie, dzieci sa bardzo poszkodowane spolecznie przez te sytuacje ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4161 |
Zakorzenienie
|
No to jest straszne..
Albo wiem że jego koleżanka z przedszkola jak się dowiedziała że.mam koronawirusa to pytała.swojej mamy czy ja nie umrę i czy Mikołajowi nic nie bedzie. I np zauważam też że on normalnie się wita z babcią itd ale jak już potem coś się zabawi itd i babcia że chodź przytulimy się to on mówi że nie.bo jest koronawirus. Więc gdzieś to w tych dzieciach siedzi |
![]() ![]() |
![]() |
#4162 |
Zakorzenienie
|
A wiecie co sie z Shadow dzieje ? Dawno jej nie bylo
![]()
![]() |
#4163 |
Wtajemniczenie
|
Shadow odpoczywa od forum
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4164 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Miłego dnia dziewczyny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4165 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
A co tam, dołączę sobie jeśli oczywiście można do Waszego grona ![]() Krótko o sobie...29 lat, córeczka z grudnia 2018. Poród bardzo traumatyczny więc każda wzmianka czy pytanie o kolejną dzidzie tak mnie denerwowały, że lepiej nie mówić. Ale powiem Wam, że w tym miesiącu coś mnie w środku „pcha” do myśli, że może już czas? ![]() Ostatnia @ 31.10. więc zobaczymy jak los zadecyduje, czy to już czy jeszcze nie czas ![]() Trzymam kciuki za wszystkie starające się Panie ![]() Miłego dnia! ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#4166 |
Zakorzenienie
|
Witam Cie i tutaj!
![]() Mam nadzieje, ze nie zasiedzisz sie u Nas ![]()
![]() |
#4167 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() Zobaczymy ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#4168 |
Zakorzenienie
|
Werku powodzenia!
Frezjan trzymam dzis kciuki za betę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4169 |
Zadomowienie
|
Werkuus powodzenia, oby i tym razem udało się za pierwszym razem! Może i dla mnie listopad będzie łaskawy
![]() Jak długie masz cykle? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- PannaMagda a Ty jak tam? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4170 | |
Zakorzenienie
|
Staraczkowe grono 2020 - cz. 3
Cytat:
Dwa dni plamilam.. temp 36.64 wczoraj, dzis 36.60. Nadal nic, test zrobilam ![]() IMG_0371.jpg
![]() Edytowane przez PannaMagda Czas edycji: 2020-11-12 o 09:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:26.