|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Pięknie proszę o ocenę i ewentualnego kopa, żeby mi się więcej nie chciało robić takich brzydkich jadłospisów, bo wiem, że jest brzydki i dlatego właśnie wstawiam, żebym wiedziała co poprawiać... RRR
śniadanie: grahamka z serkiem lekkim do smarowania, pomidor drugie: jogurt naturalny z otrębami pszennymi, łyżeczka nasion słonecznika, pół kawy 3 w 1 ![]() obiad: 2 gołąbki z mięsem i ryżem, pół bułeczki razowej podwieczorek: duuuuża marchewka, mały banan kolacja: serek wiejski lekki całe opakowanie, pół bułeczki razowej z ogórkiem zielonym jem za dużo pieczywa prawda? mogę zjeść taką kolację na 3-4 godziny przed snem? |
![]() ![]() |
![]() |
#4142 |
Zakorzenienie
|
1. owsiannna z jaśkami toffi i sosem toffi, kawa z mlekiem i cynmonowym cukrem
2. petitki lu go! niebieskie:P, wielka grahamka z sezamem oraz twarożkiem domowym, wędliną i pomidorkiem 3. zupa wielowarzywna z ryżem, ziemniaczki, mizeria, pierś z kurczaka z serem, panierowana kawka, sporo jaśków toffi- pyyyszne są 4. dwa jabłka, micha lodów z sosem toffi i orzechami zmielonymi 5. a niedługo sobie pewnie skonsumuję chlebek z camembertem i keczupem bo mam mega ochotę. ![]() łaaaaaadnie? ![]() ![]()
![]() |
#4143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jw.
![]() |
#4144 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Na podwieczorek nie powinnaś jeść banana - owoce jedzone po godzinie 16 mogą utrudniać chudnięcie. Zamiast tego wszamaj serek homogenizowany albo jajko żeby dostarczyć białka ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Jorelia Czas edycji: 2009-05-05 o 19:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pośliniałm sie wcinając skromną białkową kolacje ![]()
![]() |
#4146 |
Rozeznanie
|
Jorelia, Orzeszku - dziękuję za ocenę
![]() faktycznie, to pieczywo do obiadu i kolacji powinnam sobie darować... no nic, jutro też jest dzień na poprawę! |
![]() ![]() |
![]() |
#4147 |
Rozeznanie
|
Moje rrrrrrr
Śniadanie-owsianka z serkiem homo waniliowym i 10 g orzechów włoskich II śniadanie-kromka chleba żytniego z pasztetem drobiowym z papryką, ogórek kiszony, pomidor, banan Obiad-gulasz wieprzowy z sosem(kilkanaście małych kawałków mięska), duża surówka Podwieczorek-jogurt naturalny z 2 łyżeczkami otrębów pszennych Kolacja-serek wiejski, 2 plastry polędwicy Jako przekąskę zjadłam dodatkowo 4 wafle ryżowe. Z ćwiczeń-całość układu The Ultimate Dance Workout oraz 40 min hula-hop. Bardzo proszę o ocenę i z góry dziękuję ![]()
![]() |
#4148 |
Zakorzenienie
|
moje U:
śn: 2 jajka na miękko z solą, pieprzem i majonezem (tego majonezu sporo waliłam, spokojnie wyszła potężna łycha XD); kromka grahama z tuńczykiem w s/w i kilkoma plastrami pomidora i ogórka; kubek mleka z łyżką miodu przekąska: resztka jajka i pół paczki migdałów w szkole: kanapka z piersią z kurczaka, plasterkiem żółtego sera i pomidorem; kanapka z połową jajka i plasterkiem szynki obiad: 1,5 schabowego w panierce + 3 potężne łychy ziemniaków z tłuszczem + kilka łyżek mizerii i kilka małych korniszonków; herbata czarna z cytryną po treningu: 250ml odżywki węglowodanowo-białkowej (z kolekcji brata ![]() kolacja: sałatka z serka wiejskiego- 2 plasterki chudej szynki, rzodkiewka, odrobina ketchupu, opakowanie serka wiejskiego lekkiego i trochę majeranku; zielona herbata; marchewka (może jeszcze coś wpadnie tuż przed snem). i jak? ![]()
![]() |
#4149 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4150 |
Rozeznanie
|
U.
1. dwie kromki słonecznikowego z serem białym i pomidorem, herbata 2. podwójna kanapka z chleba jw. z masłem i serem hochland z szynką 3. miska żurku + 2 jajka 3godzinny spacer 4. dwie kromki chleba jw. dużo dużo masła orzechowego, twarożek domowy po 3/4 tabliczki gorzkiej czeko.
#4151 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
po drugie: dlaczego tylko cztery posiłki? jemy 5-6 po trzecie: za mało wartościowo; nikła ilość białka, zero zdrowych tłuszczy..^
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4152 |
Rozeznanie
|
Dontknow dziękuję.
![]() Owoców w domu nie było żadnych, więc wyszło jak wyszło. Boli mnie brzuch. Nawet nie wiem po czym.
#4153 |
Rozeznanie
|
P:
Ś: jajecznica z 3 wiejskich jaj z szynką, pomidorem, szczypiorkiem, polana keczupem, bułka z ziarnami 100g z masłem czosnkowym, wiejski 200g z bananem i cynamonem, kawa z mlekiem 3,2% lód twister ŚII: duża grahamka z masłem, serem żółtym i dżemem truskawkowym baton Lion sok marchwiowy jednodniowy O: zupa szczawiowa z jajkiem 2 kotlety mielone, ziemniaki, buraczki zasmażane ![]() D: galaretka z owocami, cappuccino ajerkoniakowe P: jogurt naturalny 400g z dużą ilością crunchy fruit jabłko, kilka cukierków nadziewanych cappuccino z magnezem K: zapiekanka "Pomysł na..." z ziemniakami i kiełbasą Po: pół opakowania mieszanki orzeszkowej, tropikalnej Felix I jak? ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Kawwaa Czas edycji: 2009-05-05 o 21:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4154 |
Wtajemniczenie
|
Orzeszku- tak surówka kupna, ale pilnie sprawdzam skład i zawsze są warzywa, ocet, olej, przyprawy, pilnuję cukru pilnie
![]() ![]() ![]() A co do figury ;> I KTO TO MÓWI? ;> Ty naprawdę masz super figurę, też widziałam :P |
![]() ![]() |
![]() |
#4155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ogólnie bardzo ładnie, tylko trochę brakuje mi warzyw... ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4156 |
Raczkowanie
|
Zaczynam już wątpić w siebie
![]() Mam takie pytanie czy zbyt długie przerwy między posiłkami mogą sprawić, że nie będę chudła mimo poprawnego jadłospisu ? U mnie najgorszym problemem jest brak regularności w spożywaniu posiłków ;/ Moje R: I śniadanie godz.5.00: Owsianka (3 łyżki płatków owsianych, 1/4 szklanki mleka 2%, serek homo naturalny 130g, ), kawa parzona z 2 łyżeczkami cukru (wiem cukier... ![]() Przerwa 5 godzin między posiłkami :/ II śniadanie godz. 10.30: 2 kromki chleba słonecznikowego (z "Biedronki" ![]() Tutaj też prawie 5 godzin ;/ Tak po 13stej wychodzę z praktyk i odrazy lecę na busa do domu... Obiad 15.15 :: pół woreczka kaszy gryczanej, 4 kotlety sojowe (firmy Sante) ugotowane w vegecie , 150 g gotowanej fasolki szparagowej, 200g gotowanego kalafiora, 1 surowa marchewka. Kolacja godz .19:15: Około 170g sera białego chudego, wymieszane z 1/4 szklanki mleka 2%, pół łyżeczki cynamonu. Taka kolacja może być tak na godzinę przed snem ? Tak, tak kładę się spać tak po 20stej z racji wczesnego wstawania ![]() Natomiast podczas weekendu mam tak zwany tryb nocny... Piątek sobota pracuje w pubie. Pracuje tak do 2, 3 w nocy... Jak zgłodnieje to... co jeśc i do której ? Proszę o ocenę, jakieś rady wskazówki. Edytowane przez pidzamcia Czas edycji: 2009-05-06 o 09:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4158 |
Zakorzenienie
|
Witam.
Dzisiejsza R,niewiele rozniaca sie od wczorajszej ![]() Sn:dwie kromki pelnoziarnistego chleba (100g)z masłem,serek wiejski lekki200g,jabłko,posypane cynamonem,herbata miętowa 2Sn: garsc mieszanki orzechów,niecałe dwie marchewki aeroby O: bedzie piers z kurczaka ugotowana(chili,curry),1ł yzeczka oliwy z oliwek,ugotowane warzywa(cebula,pieczarki i szparagi ciekawe jak smakują ![]() P:dwa plasterki łososia,pół papryki K:2łyzki tunczyka wsw,jajko na półmiękko,pół ogórka
Yesterday I was sad Today I am happy Yesterday I had a problem Today I still have a problem But today I changed the way I look at it Edytowane przez orzeszek01 Czas edycji: 2009-05-06 o 12:20 Powód: zmiana warzyw:) |
![]() ![]() |
![]() |
#4159 |
Zakorzenienie
|
wczorajsze Rrrrr, proszę o ocenę, wskazówki, rady...
Ś: pół skrojonego i podpieczonego w mikrofali z cynamonem jabłuszka, pół skrojonego banana, łyżka otrębów, 3 łyżki pł. owsianych z wieśniakiem, kawa rozp. z cykorią i mlekiem 2Ś: sałatka z szynki, fasolki szparagowej, groszku, pora, ziół z 1 kromką chleba litewskiego potem gruszka basen (ale malutko, bo przyszły szkoły i zajęły wszystkie tory..) i sauna - jakieś 30min. O: ryż z warzywami na patelnię z piersią z indyka (mniejsza połowa opak.) na oliwie P: 3 ![]() K: i kolejny grzeszek: omlet z 2 jaj z zarodkami i siemieniem lnianym z dżemem niskosł. z czarnych porzeczek duży kubeł zielonej, dużo wody Dzisiejsze Rrrrr: Ś: pół skrojonego i podpieczonego w mikrofali z cynamonem jabłuszka, pół skrojonego banana, łyżka otrębów, 3 łyżki pł. owsianych z wieśniakiem, kawa rozp. z cykorią i mlekiem 2Ś: sałatka z: skrojonego mango (pół), banana (pół), 4 szuszonych morel z jog.nat. (jakaś łyżka-dwie) i zarodkami O: cukinia faszerowana mięsem mielonym (indyczym) i pieczarkami P: łosoś w puszce i ugotowana 'mieszanka wiosenna' - warzywa: gł. zielone K: sałatka z szynki, fasolki szparagowej, groszku, pora, ziół, ponieważ mało już jej zostało dodam jeszcze do niej gotowane jajo. z góry dziękuję za ocenę
#4160 |
Wtajemniczenie
|
Moje dzisiejsze R
9,00 Sniadanie: owsianka(3 lyzki owsianki, mleko 2%, morela suszona, 2 plasterki malego suszonego banana, lyzka otręb orkiszowych, miarka xenei błonnik, polowa jablka pokrojona w kostke, szczypta cynamonu) + 1/3 kefiru z 4 kawałeczkami pomarańczy 12,00 II Sniadanie: 2 kanapki z razowego ze slonecznikiem z szynka, 3 plasterkami bialego sera chudego, kawalki papryki, kawalki ogórka, salata + banan 40 min twistera 15,00 Obiad: troszke gulaszu z miesem plus kawaleczek piersi z kurczaka grilowanej, 1/3 torebki brazowego ryzu, jajecznica z 2 jajek ze szczypiorkiem 20 min biegu 18,00 Podwieczorek: serek homo naturalny z lyzka otrębów orkiszowych, 2 miarki xenei błonnik, orzechów (1 włoski 2 laskowe migddal i ziemny) 8min buns legs arms abs stretch (40min) 21,00 Kolacja: Wedzona makrela z połową pomidorka W ciągu dnia 1.5 litry wody + zielona herbatka Edytowane przez olalola24 Czas edycji: 2009-05-06 o 15:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4161 |
Rozeznanie
|
niesmiale P...
sn; 2 kromki chleba orkiszowego wymoczone w jajku i usmazone na teflonie z ketchupem, salata szynka serem zoltym cukinia sosem pikantnym, 2 cukierki raczki 2 sn (bus); drozdzowka z toffi, pol kubusia 3 sn (uczelnia); pol kubusia, grzesiek toffi ob; 5 pierogow ruskich (dosc spore) z sosem pieczeniowym, smazone na masle, lizak chupa chups waniliowy ![]() litr pepsi (mam straszna chcice ![]() ko; 100g serkawiejskiego z przyprawa tzazyki, pol ogora, bulka pszenno-zytnia lepiej troche? zaznaczam ze dzieki Airwaves sie rozkrecam ![]() Edytowane przez Sherrie Czas edycji: 2009-05-06 o 15:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4162 |
Wtajemniczenie
|
Na nowo zmobilizowana eRka
![]() 1. 3 kromki kwadratowe grahama, 2 plastry szynki, łyżeczka twarogu półtłustego, sałata, pomidor, ogórek świeży, pietrucha, kubek mleka 2% z kakao nat. 2. serek wiejski lekki, łyżka orzechów, łyżeczka płatków migdałowych, małe jabłko 3. filet z miruny, jajko, warzywa na patelnię, 50g ryżu, łyżeczka oleju trening siłowy obwodowy 3x 12 pow. każdego ćwiczenia + 20 minut aerobów 4. serek wiejski zwykły, sałata, rzodkiewki, cebula (kromka chleba może być?? ) |
![]() ![]() |
![]() |
#4163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4164 |
Zadomowienie
|
Maturalne (niestety
![]() Ś: jajecznica z dwóch jaj+ parówka+ dwie kromki chleba wieloziarnistego+ pomidor+ szczypiorek+ trójkącik serka topionego IIŚ: serek wiejski+ mega gruszka O: łosoś w sosie z białego wina (z mrożonki)+ miseczka kaszy gryczanej+ sałatka z: sałaty+ pomidora+ szczypiorka+ dwie łyżki oliwy z pestek winogron+ na deser paczka sezamków P: 0,5l soku warzywnego+ wafel ryżowy+ dwa chlebki sonko+ pół kromki chleba wieloziarnistego (resztki wyjadałam wszystkiego)+ pomidor+ rzodkiewki K: surówka z czerwonej kapusty+ pierś z kurczaka gotowana Proszę o ocenkę bardzo...
#4165 |
Raczkowanie
|
Chorobowe ;( U ;(
Śn: grahamka jedna połówka z pasztetem sałatą pomidorem i ogórkiem , druga z serkiem ,, Mój ulubiony '' sałatą pomidorem i ogorkiem 2śn: banan pokrojony w plasterki zalany jogurcikiem serduszko truskawkowym (150g) O: ziemniaczki , sałata z śmietaną 12% , i schabowy P: jabłuszko K: jejecznica z 3 jajek na margarynce i kiełbasce , szkalnka wody truskawkowej i tak mi nie dobrze dzisiaj ;(
#4166 |
Rozeznanie
|
Moje W/U
![]() I.Owsianka: cztery łyżki płatków owsianych, dwie duże łyżki serka wiejskiego, dwie mandarynki, rodzynki, garść migdałów. II. Jogurt naturalny z wtartą połową jabłka, cynamonem i łyżką musli. III. Kromka grahama z białym serem, sałatą i pomidorem, kostka milki jogurtowo - truskawkowej. IV. Filet z mintaja smażony na teflonie, trochę makaronu żytniego, sałatka z papryki, białej fasoli, ogórka i czosnku. V. Sałatka z jajka na twardo, pomidora, papryki szczypiorku i łyżki serka wiejskiego. |
![]() ![]() |
![]() |
#4167 |
Rozeznanie
|
U
Śniadanie (7:30): szklanka mleka 0,5%+ otręby owsiane+ rodzynki+ mały wkrojony do tego banan. Przekąska(10:30): kromka chleba żytniego z polędwicą i plasterkiem sera.+ jogurt activia II Przekąska (13:30): sałatka grecka (oliwki, sałata, rzodkiewki, pomidory, ogórki, ser feta) Obiad (16:00): Krem z brokułów, małe kawałki filetu z kurczaka w sosie słodko kwaśnym, jabłko Kolacja (18:30): pół serka wiejskiego, pomidor, ogórek, 2x wasa, parę plasterków polędwicy. Idę jeszcze dzisiaj na siłownię więc 2h przed zjem jakieś węgle.. Może być? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4168 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
UP !!n ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4169 |
Zakorzenienie
|
Dawno mnie tutaj nie było, więc może dziś wrzucę moje nieudane i grzeszne niby RRR ;
7:30 Ś-> placki owsiane(jajko, pół startego jabłka, płatki, otręby, rodzynki, aromat arakowy, naturalne kakao) 9:30 Przekąska-> 1 daktyl suszony+2 "batoniki" owsiane domowej roboty (skład jak w plackach+odrobinka cukru waniliowego i kilka daktyli suszonych wkrojonych) 11:00 II Ś-> 2 kromki chleba żytniego pełnoziarnistego z serkiem topionym/musiałam go skończyć.../ i ogórkiem zielonym 13:30 O-> 4 kotlety sojowe+makaron pełnoziarnisty+warzywa na patelnię - to wszystko podduszone na patelni z olejem z pestek winogron 16:00 P-> sałatka meksykańska z tuńczykiem /a tam....kukurydza, fasola i konserwanty ![]() 19:00 K-> serek homo naturalny Teraz możecie mnie bić i krzyczeć... Pozwalam, a wręcz oczekuję ![]() Ogólnie to wiem co jest nie tak, ale oczekuję obiektywnej ocenki... Będę wdzięczna, gdy ktoś z zewnątrz mnie skrytykuje.
Edytowane przez Rodzynka1989 Czas edycji: 2009-05-06 o 18:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4170 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
PROSZE O ocene ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:23.