|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 |
kobieta za ladą
|
Dot.: Od słowa mama do randkowania czyli maluchów cała nasza zgraja
kiszonka domowa melduje sie
z tym ze ja wybyłam dziś z domu bo wyplata przyszła no i maraton lidl-biedronka-knajpa-tesco zaliczona z tż w lidlu mają fajne rajstopy po niecałe 9 zeta nabyłam oczywiście rózowe ![]() mam piwko ide smażyć frytki ![]() ![]()
#4142 |
Wtajemniczenie
|
Miłego dnia baby
![]() ![]() ![]() Piję kawulca ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4143 |
kobieta za ladą
|
siemka
u nas taka pogoda ze szkoda słów normalnie....kiszonka na maksa Anetko ty wiesz co se wymyśliłam ? czekam na to futro dla mojej laluni musze na żywo zobaczyć kolor ![]() ![]() ide po 2 kawkę aaaaaaaaaa najważniejsze ANETKO POWODZENIA NA ROZMOWIE!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]()
#4144 |
BAN stały
|
Czesc mamusie, takze zycze milego dnia
![]() Milenka oglada Myszke Miki, ja szukam na necie mieszkan, mama w kuchni, zaraz idziemy do mista po agencjach wynajecia domow pochodzic, moze maja cos nowego bo na razie kicha. Pogoda ladna, sloneczko swieci ![]() A do domu wracam okolo 14. zeby obiad zdazyc zrobic przed wyjsciem tz do pracy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4145 |
kobieta za ladą
|
Aga to trzymam i za ciebie kciuki----życze apartamentu w cenie szeregowca
![]() ![]()
#4146 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() jam o 2 dni jak zombi chodze,tyle co mała potrafi w nocy wstać to normalnie szok ![]() nie wiem co sie jej odwidziało może jakiś skok rozwojowy,bo normalnie już na łeb dostaje. Jutro formalina przyjedzie,tak mnie wku.rwiła wtedy na obiedzie,że jej żyć nie dam.znowu ma ten zjazd na studiach z tym że nie na tydzień ale na 3 dni,ale i tak weekend spaprany ![]() moja znajoma nazywa teściową Flanelcia(zdrobnienie od szmaty) ![]() Maciej ma torbiel na wardze,z wewnętrznej strony,dokładnie mukocele i w poniedziałek jedzie na usuwanie,nie wiem jak on to przeżyje bo na widok igły mdleje,a operacja ze znieczuleniem miejscowym. ide sprawdzić czy Zuzia wyro nie rozniosła i wracam |
![]() ![]() |
![]() |
#4147 |
kobieta za ladą
|
dodałam 2 tagi
![]() ira mojej też sie spanie popzrestawiało....od czasu jej urodzenia mam najbardziej męczacy okres nocny nawet za niemowlaka tak nie spała wczoraj np zasneła o 22,20---do 3 nad ranem 12 pobudek ![]() bez grubej warstwy fluidu nie wychodze z domu bo normalnie strasze ludzi wyglądem.....
#4148 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() no moja od 3 tygodnia przesypiała całe nocy,mniej więcej od 6 miesiąca jedna pobudka co drugi dzien przeważnie,ale od 9 miesiąca 10 raz potrafi wstawac w nocy,a każdy mi wcześniej mówił im starsze dziecko tym lepiej śpi,i samo sobą sie zajmie,taaaaa u mnie jest na odwrót powiedzmy w wieku 5,6 miesięcy leżała na kocyku trześla grzechotką,zajmowała sie sama sobą a ja miałam czas na sprzątanie ,pranie czy obiad,w nocy spała bez pobudek a teraz...wszedzie węjdzie,wszystko sciąga na siebie,dziś sprzątałąmłazienke na 3 raty przez 1,5 godziny bo jak ją olewam i nie zwracam uwagi to tej odrazu piszczałka włącza,teraz śpi,a ja nawet garami postukac nie mogę,bo sie obudzi ![]() pewnie max za 30 min obudzi i IDZIEMY sprzątać kuchnie ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- czy wam wizaż też sie wszerz rozlażł,czy ja mam coś z oczami? a co do fliudu,jak bym tone nałożyła to i tak moich worów nic nie zamaskuje,normalnie strasznie nie wysypiam ostatnio,echhh,ale cóż takie życie,coś za coś. wyśpie sie jak mała pójdzie na studia Edytowane przez ira21 Czas edycji: 2009-10-08 o 11:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4149 |
kobieta za ladą
|
o ile nie będzie po nocach łaziła a ty nie będziesz czekać na nią
![]() czego ci osobiście nie życze ![]()
#4150 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Rozmowa...pomyślnie przebiegła....i mam pracę...Ale teraz nie wiem czy zostać w obecnej czy też lecieć na nową piaskownicę....Stare kusi kasą a nowe nowością...bo kasa raczej marna....No i mam drobny dylemat....Do jutra mam dać odpowiedź ....Prześpię się z tym.... ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Współczuję najazdu ![]() A moja sfrormalinkowana flanelka wróciła z ośrodka i se wpada do mnie na kawę codziennie.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez atenk1 Czas edycji: 2009-10-08 o 18:05 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4151 |
kobieta za ladą
|
Anetka gratuluje pracy-----ja bym chyba poszła do nowej skoro w starej same flanele
![]() hmm przybywaj ino na namiot za zimno heheheh bo u mnie na tym metrażu raczej sie nie zmieścisz chociaż ![]() i czekam only an futro bo inaczej ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- w przyszłym tygodniu ma padać snieg ![]() ![]()
#4152 |
Wtajemniczenie
|
Ziewam...zaraz kawuchę machnę....Kubusiowy lezie zębisko...a myślałam że jeszcze z tydzień będzie spokojnie
![]() ![]() Decyzja podjęta...myślę,że dobra...Ale co przyniesie okaże się w ![]() Kuba i reszta na nogach...jezuuuuuuuuuuuuu uu spać mi się chce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4153 |
Wtajemniczenie
|
Ja po spacerku
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4154 |
Zadomowienie
|
witam
![]() a my po spacerku i obiadku ![]() teściowa ok 14 będzie,bo na 15 ma zajęcia,ja se dziś robie wychodne idę sie odchamić,bo jobla można dostać z takim towarzystwem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4155 |
kobieta za ladą
|
my po spacerku obiadku ale za to przed myciem OGROMNEJ sterty garów...skąd ja mam tyle rzeczy
![]() ![]() wyszłam bo słońce..ale tak mnie pzrewiało ze szok..od rana zapitalam nawet nie siadłam dopiero teraz daje sobie 15 minut i do garów....
#4156 |
Wtajemniczenie
|
Ja padam...jutro 12 godzin maratonu....
![]() Jakby co miłego odpoczywania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4157 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4158 |
kobieta za ladą
|
ja sie grzeje ciepłą kawą bo zrobiłam coś durnego...zachciało mi sie łąbędzi karmić
![]() wziełam małą i poszliśmy...tak mnie wygwizdało ze masakra... do wiosny nie wychodze ..niech se Julka sama łazi ![]()
#4159 |
kobieta za ladą
|
Dla cudownej pary, z najlepszymi życzeniami,
By szczęście nie znało miary, By codziennie świeciło słońce, A Wasze uczucie było wyjątkowo gorące. IRA CUDOWNEGO DNIA!!
#4160 |
Wtajemniczenie
|
Kiniu życzę Wam dużo spokoju, wiary w przyszłość i dobrej bezinteresownej i wiecznej miłości, bo tylko dlatego warto żyć.
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4161 |
Zadomowienie
|
babeczki,dziękuje bardzo,kochane jeśteście
![]() u nas szaro,buro i ponuro,wielce panisko pojechało,ale to był najdłuższy weekend w moim życiu ![]() ![]() mała nadal budzi sie milion razy w nocy,ale już przyzwyczaiłam do tego,wstaje robie mleko,albo daje wode,szukam smoczka i tak w kółko z częstotliwością 2 razy na godzinę ![]() mała ładnie wstaje przy ścianie ![]() wczoraj zjadła mi husteczkę hgigieniczną,ale akurat to niej jest normą ![]() lece położyc bobasa i zrobić kawę ![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- dziś jestem sama do 21 ,bo Maciek lezie na siatkówke ![]() ![]() aha i do pracy już na bank lezę na marzec,tak mi sie nie chce,i Zuzi szkoda dawać do żłobka,ale cóż coś za coś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4162 |
BAN stały
|
Czesc mamcie
![]() Kinguś współczuję Ci tych nocek, może spróbuj odzwyczaić mała od mleka w nocy? Bo to niezdrowo na zeby w nocy pić mleko, lepiej wodę. Ja karmiłam cycem do 7. miesiąca w nocy też a potem już nic w nocy nie dawałam tylko smoczek i się nie budziła już potem. Gratulacje kolejnego etapu w rozwoju Zuzi ![]() Wczoraj: B: Milenka chcesz braciszka? M: Taaaak! B: A siostrzyczkę? M: Taaak! B:To musisz isć już spać bo tata ma coś do zrobienia M:Nie (krótkie i rzeczowe) ![]() Niusiek zaczyna cos w koncu mowic i ostatnio mozna sobie z nia porozmawiac ![]() Jedzemy samochodem od rodzicow w sobote i przejezdzamy kolo Mcdonalda: M:mamaaaa Ja:Tak? M:Mniam Mniam Ja:Mcdonald? M:taaak Ja:chcesz isc do mcdonalda? M:taaak Ja:ale jedzemy do domu, zjemy platki na mleku na kolcaje dobrze? M:Tak ![]() Albo wrocilam z boot sale tydzien temu z worem zabawek Mo-jej mama oooooo Ja:mama cos dla ciebie ma ![]() M:maniam mniaaam ![]() ja: nie, nie jedzenie, patrz tutaj pokazuje zabawki Mo-jej ojej , mama idziś? Ja:widze widze, pobawimy sie? M:taaaak ![]() Poza tym na tate mowi tata -kaka kaczka-kaka mama moja siostra - nana moj brat- Łuka moj tato- nic nie mowi bo sie go boi, nie wiem czemu ![]() tak -kak lub tak nie mniam mniam widzis - idziś karetka, straz, policja - ojoojo lalka - lala babcia - baba kotek - mniał piesek - ohoh swinka- chrumka udajac swinke ![]() krowa - uuuuuuu jak ktos spi - a-a-a-a poduszka - a-a-a-a bajka - baja Wiecej nie pamietam ale i tak jak na jej wiek wydaje mi sie ze za malo mowi , nie chce powotarzac, tylko proste wyrazy i wie ze i tak wszyscy ją zrozumieją jak pokaze palcem co chce. Poza tym wczoraj byl c.d. namawiac na bobasa ![]() ![]() Wow ale sie rozpisalam ![]() ![]() ![]() Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2009-10-12 o 09:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#4163 |
kobieta za ladą
|
Aga a pisz pisz i to oby tak częściej
a mój ma wolne ale siedze sama bo go gardełko boli i umiera i leży w drugim pokoju nie mam sie jak iść umyć.... ehhh ira u mnie sie skończyły nocne wstawania...śpi na kołderce nie przykryta i śpi jak zabita wiec chyba jej było za gorąco ![]() miłego dnia...dokońzce kawe i za obiad...life...
#4164 |
Zadomowienie
|
hehehhe,Aga z Milenki równa babka
![]() ![]() u mnie mała spała bez pobudek od ok 3-4 tygodnia,ale od miesiąca jej sie odmieniło,daje jej wodę zamiast mleka,ale po pól godzinie budzi,pluje wodą i muszę jej zrobić mleko,na te 5-6 pobudek tylko raz dostaje mleko,bo zazwyczaj jedziemy na wodzie ![]() Dudi moja śpi odkryta,nie toleruje ani spiworków,ani kołdry,ani kocyka dlatego raczej pościel jej nie przeszkadza |
![]() ![]() |
![]() |
#4165 |
Wtajemniczenie
|
Heloł
![]() U mnie pada śnieg z deszczem...wieje okrutnie i pizga.... ![]() ![]() Kubusiowy ząb prawie prawie na wierzchu...więc pewnie po niedzieli się wyśpię.... ![]() Dziś wcina prąd....albo linie się zrywają taka zawierucha...więc mam szanse pracować krócej....Choć jak znam życie...akurat na mojej zmianie wsio działać będzie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4166 |
kobieta za ladą
|
a ja sie będę kisić w domu i to w dodatku sama bo tż 2 zmiana...
za oknem dzrewa wielkie kłaniają sie w pół matko nie pamiętam takiej wichury....śniegu brak jak na razie dziecie może zaraz uśnie taką mam nadzieje to może kawkę w spokoju wypije? chociaż wczoraj po 15 wypiłam kawę i...przysnełam na sofie ![]() ![]()
#4167 |
Rozeznanie
|
Dudi mi tez po kawie spac sie chce hehe
U nas snieg i wiatrysko, masakra normlanie do 12 to taka byla sniezyca ze swiata nie bylo widac ![]()
#4168 |
kobieta za ladą
|
Magda ja dziś od 13 do 17 bez prądu byłam
![]() dziecko 1 raz w życiu obiadu nie zjadło jak wstała z drzemki dostała jogurt 2 kanapki z szynką a jak zjedliśmy to włączyli i na obiad było za puzno ![]() jakby nie włączyli to nie wiem co by było bo cała chałupa na prąd.... a ja sama w domu bo tż 2 zmiana ![]() wyjść sie nie dało do teściów 3 km cała ulica ciemna w tym zamknięte tesco...a jak sie dowiedziałam wsio było pozamykane cała moja wiocha... rany...
#4169 |
Wtajemniczenie
|
Cześć babeczki kochane
![]() U mnie wiatrzycha i deszczu ciąg dalszy....Pogoda pod psem ![]() Obiadowo w lesie ...pomysła nie mam...Może ziemniaczki buraczki i mielone? Prańsko zaraz wstawiam...ogarnę się ![]() ![]() Miłego dnia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4170 |
Zadomowienie
|
Witam wszystkie kiszonki co zima zastaław kapciach i śpiworku
![]() baby PIĘKNA ŻIMA TEJ JESIENI,nieprawdaż ![]() u nas co prawda bez śniegu,ale wieje masakrycznie,zakupiłam małej śpiworek do wózka,babka sama szyje,mogłam wybrać kolor śpiworku i "wyściólki" ![]() jak któraś by chciała to wstawiam linka,mój jest ten ostatni,poza allegro po 80 są. http://www.allegro.pl/item784066052_...ofilowany.html Izun Ciebie nie dotyczy ![]() a ja wczoraj miałam dzień cięzkiej pracy,odkręciłam przewijak z komody,obniżyłam małej wyrko ![]() teraz kłade mała i lece pić kaffffke |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:56.