|
|||||||
| Notka |
|
| Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Technik farmacji -warto?
Wampa ale mi wstyd , że w ogóle napisałam ten wcześniejszy post ja pierniczę mam chyba dziury w pamięci. Dostałam dopiero olśnienia w drodze do apteki, że to przecież proszki się robi ...
chyba zgłoszę tamten post do moderacji aby usunęli ale wieś...Dziękuję bardzo, że chciało Ci się odpowiadać na to głupie b. pytanie |
|
|
|
#4142 |
|
Raczkowanie
|
A ktoś może orientuje się czy cieżko jest znaleźć staż w kuj-pomorskim? Własnie zaczelam szkołę farmaceutyczną i nie napawa mnie optymizmem fakt, ze mogą być problemy ze znalezieniem stażu...
|
#4143 |
|
Zadomowienie
|
Mam (trochę głupie
) pytanie do dziewczyn które już miały praktyki lub je dopiero zaczynają:Jak prowadziłyście zeszyt praktyk?Tzn. pisałyście godzina po godzinie, czy poszczególne czynności? Opisywałyście w nim recepty? Prowadziłyście go w aptece, czy uzupełniałyście po zajęciach?
|
#4144 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
starałam sie w miare na bieżąco ale skończyło sie uzupełnianie hurtem;p
...wiosna już dorosła naboje ma w kieszeniach.. ;] Edytowane przez wampa Czas edycji: 2011-09-08 o 09:46 |
||
|
|
|
#4145 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki za wsparcie ;P
Jednak kiedy widzę, że trzeba rozwiązywać te recepty - obliczać itd...to ja już czuję, że będzie mi strasznie ciężko Z myśleniem logicznym mam problem :P I jeszcze piszecie, że tak trudno znaleźć pracę...Masakra |
|
|
|
#4146 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4147 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4148 |
|
Zadomowienie
|
|
#4149 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4150 |
|
Raczkowanie
|
U mnie jest też dziewczyny ze znalezieniem stażu.. a dokładnie chodzi mi o województwo Wlkp. :/ Już byłam w tylu aptekach, że głowa mała..
---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- tam miałam napisać, że też mam "problem" ze znalezieniem stażu bo jeden wyraz mi uciekł :P |
|
|
|
#4151 |
|
Zakorzenienie
|
Po przeczytaniu naszych postów jakie są problemy ze znaleznienem stażu mysle, że wiele osob się zastanowi czy jednak warto iść na ten kierunek
|
|
|
|
#4152 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a najlepiej by było jakby 2 lata pracować za darmo wtedy bylibyśmy rozchwytywani jak ciepłe bułeczki;p
...wiosna już dorosła naboje ma w kieszeniach.. ;] Edytowane przez wampa Czas edycji: 2011-09-08 o 18:16 |
|
|
|
|
#4153 |
|
Zadomowienie
|
^^ To jest właśnie najgorsze, bo gdzieś trzeba ten staż wcześniej odrobić a przy takim podejściu pracodawców nie ma gdzie, błędne koło.
|
|
|
|
#4154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4155 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam wrażenie, że oni nawet za darmo nas nie chcą...Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4156 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie z grupy nadal nikt nie ma stażu a jak komuś proponują to na pół etatu za mniej niż 500 zł nawet ... Tylko, że pół etatu = 4 lata stażu, pozostawię to bez komentarza.
Na pewno są takie województwa gdzie naprawdę potrzebują techników tylko nie każdy na tyle dobrze trafił. Niby apteki wyrastają jak grzyby po deszczu bo idąc przez miasta widzę aptekę przy aptece a pracy ni ma. Powalone to wszystko ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- na pewno się zastanowią. Ja idąc na ten kierunek myślałam, że naprawdę będzie super fajnie i każdy znajomy ma nawet takie przekonania jak ja fajnie wybrałam itd. Okaże się w przyszłości |
|
|
|
#4157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4158 |
|
Raczkowanie
|
Jak komuś bardzo zależy to znajdzie.Chociaż teraz na pewno będzie dużo gorzej bo w Grudziądzu teraz wyjdzie kolejny rocznik absolwentów no i jak Ty będziesz kończyła to będzie Ci znacznie trudniej.Ale nie poddawaj się .Upór i dążenie do celu oraz wytrwałość górą i tego się trzymaj.A gdzie chodzisz do szkoły?
|
|
|
|
#4159 |
|
Wtajemniczenie
|
no sieciówki mają moc przebicia niestety.
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4160 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=Alyssum;29297321]no sieciówki mają moc przebicia niestety.[/QU
ja i sporo moich kolezanek dostalysmy staze wlasnie w tych sieciowkach
|
|
|
|
#4161 | |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=lumidee89;29309712]
Cytat:
1. Zarobki ok? 2. Warunki pracy? 3.Godziny pracy? 4. Jesteś rzucona odrazu na glęboka wode czy masz " nauczyciela" który nad Tobą ma piecze.... |
|
|
|
|
#4162 |
|
Raczkowanie
|
Do Miminka, ja sie ucze w skzole w Bydgoszczy. Przeciez co roku koncza jacys absolwenci farmacji, wiec jakas rotacja mus byc...
|
#4163 |
|
BAN stały
|
hej wtym tygodniu byłam pierwszy dzień na praktykach, straszni się stresowałam. Głównie rozkładałam towar i zdarzyło się że włożyłam nie lek do odpowiedniej półki, ale wtopa....
wyszło że nie znam leków |
|
|
|
#4164 |
|
Zakorzenienie
|
Ciężko jest znać każdy lek, mi też takie sytuacje się zdarzały
poza tym w szkołach jest głównie nacisk na substancje czynne, a co ma jakie nazwy handlowe to dopiero w praniu wychodzi![]() Jak jak czegoś nie wiedziałam to brałam się za ulotkę
|
|
#4165 |
|
Wtajemniczenie
|
kochana nie przejmuj się z takimi problemami mają nawet do czynienia magistrzy na stażu ! uwierz mi co piszę. Mi szef powiedział, że jak nie będę czegoś pewna to najprościej wejść na sprzedaż wpisać dany lek wcisnąć F4 i jeszcze raz F4 i wyskoczy karta leku a na dole będzie zaznaczony jego wykaz A, B, N, lub ! w trójkącie.
|
|
|
|
#4166 |
|
Przyczajenie
|
Kurczę tak straszycie z tym brakiem stażu, że zaczynam się obawiać, mimo, że dopiero zaczęłam naukę
Ale jestem dobrej myśli... w sumie muszę być dobrej myśli.Jeszcze mam pytanie, jakie przedmioty są na egzaminie zawodowym? Jakich zagadnień jest najwięcej? Czy dużo jest pytań z analizy? Bo jak na razie to ten przedmiot przeraża mnie najbardziej. |
|
|
|
#4167 |
|
Zadomowienie
|
W 1 części egzaminu teoretycznego są pytania z TPL (najwięcej), farmakologii, farmakognozji, prawa farmaceutycznego, bhp. Pytań z analizy nie ma w ogóle.
|
|
|
|
#4168 |
|
Zakorzenienie
|
Z analizy nie ma nic na egzaminie od paru lat, kiedyś coś tam podobno się zdarzało. Nie da się powiedzieć czego jest najwięcej - jest wszystko tpl, farmakologia, farmakognozja, w tym roku pytania dotyczące farmakologii były moim zdaniem bajecznie proste
w sumie test nie był ciężki patrząc z perspektywy![]() Na projekcie jest TPL - piszesz w końcu projekt realizacji leku - to co powinno być n zajęciach, ja np. miałam bardzo mało projektów w szkole, uczyłam się i przeglądałam w necie sama, za to wykonywaliśmy dużo leków, nie wiem co lepsze, w aptece pewnie umiejętności zrobienia receptury, na egzaminnie umiejętność napisania projektu ![]() Najważniejsze, że dałam radę
|
|
#4169 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wg mnie najwięcej pytań jest z tpl-u, farmakologii gnozja to jakieś rodzynki :P |
|
|
|
|
#4170 | |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=ewemar;29310653]
Cytat:
fakt ze odgornie jest narzucone np. sposob ustawiania lay-outu (ekspozycja towaru na polkach), rytm pracy, wewnetrzny regulamin spolki itp ale sa: Miesieczne premie (w zaleznosci od zajmowanego stanowiska-ja na stazu kilkaset zl , bony na swieta (tyle warte co premie, do zrealizowania w kazdym sklepie, drogerii itp), finansuja nam "wigilie" w restauracji (i to w sumie w takich juz dobrych knajpach pracuje 8h dziennie (8-16, albo 12-20), kazda niedziele mam wolna, swieta oczywiscie tez, w miesiacu zdazy mi sie 1 sobota, ale za nia odbieram sobie dzien wolny w tygodniu zawsze ktos ze mna jest, zadne moje pytanie nie pozostaje bez odpowiedzi, no ale wiesz to po prostu ja trafilam na takich zaje**stych ludzi a wiadomo ze w dzisiejszych czasach roznie bywa ..
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:15.

ale wieś...

) pytanie do dziewczyn które już miały praktyki lub je dopiero zaczynają:
Z myśleniem logicznym mam problem :P I jeszcze piszecie, że tak trudno znaleźć pracę...Masakra 

wyszło że nie znam leków