|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 1o
witam
![]() humor mi dopisuje, oczywiście za sprawą wagi ![]() po pierwszym dniu P i @ dziś na wadze -0,5kg czyli pieknie schodzi ze mnie woda po warzywkach i ta związana z comiesięczną dolegliwością no zyć nie umierać ![]() miłego dnia kochane
|
#4142 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie!!!!!
Wszystkiego najlepszego dzieciaki ![]() Jak wasze spadki????
|
#4143 |
|
Przyczajenie
|
dzien dobry wszystkim znad kawy, omletow ze mlekiem slodzonym slodzikiem i 0% i serka wiejeskiego
![]() przede wszytskim gratuluje jak zwykle waszych spadkow! jestem pod ogromnym wrazeniem i zazdroszcze potwornie...musze przyznac, ze gdyby nie to forum, to bym juz dawno rzucila diete w cholere.. ja po tym obrzydliwym ciescie w niedziele postanowilam jednak przedluzyc faze I o wczoraj jeszcze i tym sposobem jadlam wczoraj caly dzien proteiny i to cala mase, na kolacja zjadlam jednego wielkiego kurczaka. czulam sie lekko i bylam pewna spadku wagi, a tu dzis rano niestety 54,0.. dla przypomnienia dodam ze wczoraj bylo 53,9.. to pewnie to okropne ciasto wogole jestem zalamana, sesja mnie wykancza, mojemu synkowi ida zabki, ojciec malego robi mi problemy (rozeszlismy sie) i do tego jeszcze dieta nie wiem czy dam rade, ale bardzo bym chciala.. dzis zaczynam faze II, naprawde 2 kg mniej bez jojo i bylabym zadowolona a tu babcia przyjezdza do mnie w czwartek z polski (mieszkam w niemczech) i bedzie dopiero zgroza poprzywozi tych wedlow, batonikow pawelkow i chalw ^^ no i ona przejmie teren kuchni....... a wiem ze jak jej powiem niesmialo, ze ja kurczaka gotuje na parze, to bedzie straszna obraza i co tu robic ... ![]() pozdraiwam serdecznie jestescie wytrwale i podziwiam was !! |
|
|
|
#4144 |
|
Zakorzenienie
|
tak,tak, wszystkiego najpiekniejszego Dzieciaczkom!
a ja dzis zaczelam. . pierwszy posilek wlasnie przede mna, na razie tylko szklanka wody poszla tryskam optymizmem!
|
|
#4145 |
|
Przyczajenie
|
witam wszystkie piękne Panie(i nie tylko?)!
![]() jestem na diecie od 3 tygodni, już jest 6,5 kilo mniej ) dieta jest świetna, praktycznie nie mam "skutków ubocznych" jak zmęczenie, uczucie głodu itp. jestem mega zadowolona! jeszcze tylko 5,5 w dół i będzie koniec
|
|
|
|
#4146 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uprzyj się i już. Dlaczego babcia ma narzucać swoje poglądy w Twoim domu?Wytłumacz babci, że jesteś na diecie i zaproponuj, że tym razem Ty jej coś przyrządzisz. Nie podchodź do tego: "Bo wiesz babciu ja to jestem na diecie i tego nie mogę, tego też nie, a tego to na pewno...". Weź babcię z zaskoczenia : "Ah, babciu jestem na takiej fajnej diecie, zaraz Ci coś przygotuję z przepisów, zobaczysz sama jakie to wspaniałe". Czy coś takiego.Możliwe, że babcia się pogniewa lub będzie jej przykro. Ale przecież nie obrazi się na Ciebie na całe życie, a jeśli odpowiednio jej wytłumaczysz, to zrozumie. Zadaj sobie pytanie: co jest dla mnie lepsze? Wytłumaczenie babci, że jestem na diecie i ewentualna odmowa, czy jedzenie tego co przygotuje ona i późniejsze wyrzuty sumienia i odrabianie strat?
|
|
|
#4147 |
|
Zadomowienie
|
Czesc kochane Dukanki!
Migrena mi przeszła Tak sobie was czytam, i ja Wam powiem, ze mnie dieta kosztuje mniej niż wczesniejsze odzywianie. Coprawda pęka jakies 60-100zł na tydzien moze... moze nawet nie, ale wczesniej kupe kasy przejadałam. Niby moze zakupy cotygodniowe nie kosztowaly az tyle, ale za to w ciagu dnia to batonik, to zestawik w kfc, to jakas bulka, to obiadek na miescie, to pizza wieczorkiem.... to cos tam.... dla mnie ta dieta to jest ratunek dla mojego portfela aaaa i jeszcze jedno, nie wiem czy pamietacie jak na poczatku diety mowilam, ze kupilam ciasna sukienke w H&M i mam 28 dni na jej zwrot. Jesli schudne to ją zostawię, jesli nie to oddam... No więc.... jest juz lużniejsza!!!!! Jeszcze boczki odstają ale to nie to co było te 3 tyg temu KOCHAM DUKANA!! I WAS oczywiscie!!!!
|
#4148 |
|
Raczkowanie
|
Hejka wszystkim, tak jak wczoraj pisalam od dzisiaj zaczynam diete... mam tylko pytanko, czy rosołek można jeść?? oczywiście bez makaronu
|
|
|
|
#4149 |
|
Raczkowanie
|
Własnie zjadłam ala leczo z szynką z indyka
a teraz popije czajem na obiad udko z kurczaka ![]() a Wy co macie ciekawego dzisiaj do jedzenia ??
|
#4150 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na drugiej na pw owszem, tylko zbierz tłuszcz z góry (najlepiej wstawić do lodówki, poczekać aż wypłynie i zastygnie i usunąć ). W 2 fazie w dni P w sumie też można, tylko sam wywar bez warzyw też z usuniętym tłuszczem.---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
Sypnęłam do masy na placki łyżeczkę kawy, słodzik, aromacik śmietrankowy i
|
|
|
#4151 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluje Wam serdecznie takich spadków, ja dopiero zaczełam wczoraj
a dziś na śniadanie było twaróg chudy z tunczykiem
|
#4152 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Możesz mi dac szybki przepis na te placuszki? i z czym je jeszcze jesz??
|
|
#4153 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tu co.... juz jestem glodna, wiec zaraz zjem placki z twarogiem i pewnie do 15 bede glodowala
|
|
#4154 |
|
Raczkowanie
|
zastanawiam się co tu zjesc, piszecie tak o tych placuszkach dukanowych ... musze sprobowac. na obiadek mam juz przygotowana rybke
|
#4155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4156 |
|
Zadomowienie
|
heja Dzieciaki
![]() u mnie bez zmian z waga ... jeszcze przede mna 5,2 kg albo 7,2kg zalezy jak bede wygladac i sie czuc pry wadze 58kg![]() ogolnie to nie chce narzekac ale .... ciagle chce mi sie spac .... sobie kawe zrobie ... chociaz? ona chyba bardzej mnie usypia niz pomaga bleeee![]() ps: gratki za spadki wszystkim
|
|
#4157 |
|
Zadomowienie
|
kochane, to chodzi o te zwykle placuszki otrebowe plus te dodatki, które podala AYU. Przepis jest w ksiazce w rozdziale o 1 fazie - nagłówek SNIADANIE.
2 lyzki otrebow owsianych 1 lyzka pszennych 1 lyzka serka homo (lub serek wiejski, wtedy sa rozupstne) 1 jajko przyprawy mieszamy i na patelnie posmarowaną kroplą oleju rozprowadzoną recznikiem papierowym.
Edytowane przez czarownica3006 Czas edycji: 2010-06-01 o 09:13 |
|
|
|
#4158 |
|
Zadomowienie
|
Cześć ;]
Jestem własnie po śniadanku i po porannym ważeniu - po dniu PW zastój ale dobrze, że nie wzrost ;P Na śniadanko zjadłam osławione placuszki (przepis: 3 łyżki otrąb owsianych, 1 łyżka otrąb pszennych, 1 łyżka twarogu i 1 jajko). Ja sobie dziś sypnęłam na nie cynamon Popijam kawkę i sobie rozmyślam co by tu na obiad...Aha, zdecydowałam z poradą Marty33 że będę szła trybem 1/1 więc dziś proteinki
|
#4159 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Mam dobry humor, bo wcześnie wstałam i już zdążyłam zrobić część zaplowanych rzeczy jednak dobra organizacja czasu to podstawa walczę z moją prokrastynacją ![]() na śniadanie zjadłam owsiankę, a raczej otrębiankę z mlekiem chudym i odrobiną kakao. miałam ochotę na coś budyniowego, ale mam teraz mały zastój, więc póki co odpuszczę sobie takie przysmaki ![]() ach nie! co ja piszę! jest spadek! - 0,3 kg ale to i tak cały czas krążenie w okół tej samej wagi. Kiedyś byłam na diecie 1000 kcal i z 72 kg schudłam do 61. wyglądałam super. teraz, zaczynając dukana ważyłam 68. W obu przypadkach w okolicach 64 kg pojawił się dłuuugi zastój. O co chodzi..? Pozdrawiam znad kawy zagryzanej ogórkiem (porcelanka, porcelanka..)A od mamy dostałam dzisiaj prezent na dzień dziecka... kosmetyki, lusterko i... książkę Dukana tą nową, zieloną
Edytowane przez blackcoffee Czas edycji: 2010-06-01 o 09:21 |
|
|
|
#4160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mysle,czy mam sie wazyc codziennie? bedzie widac roznice? niestety nie mam dokladnej wagi na razie,wiec chyba nie bedzie widac roznicy
|
|
|
#4161 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry wszystkim!
U mnie dzisiaj na śniadanko naleśnik (taki z mleka w proszku i jajka) upchany po brzegi twarogiem na slodko z cynamonem, pyszności Muszę wymyślić coś warzywnego, bo jeszcze dzisiaj i jutro warzywka, a ja ani weny ani ochoty na nie. Jak jestem na samym P to tęsknię za pomidorami, jak jestem na PW to nie mogę na nie patrzeć i trzeba mi jak gęsi rurką do gardła niemalże Czarownico - gratuluję kolejnego zgubionego kilogramka! No i tej sukienki, pewnie śliczna
|
|
#4162 |
|
Zadomowienie
|
ja tez przylaczam sie do zyczen z okazji Dnia Dziecka, buziaki dla wszystkich
ja po 2 dniu PW mam zastoj waga od wczoraj ani drgnela co zanotowalam, to to ze jestem bardziej szczesliwa, dzisiaj robiac sniadanie nawet tanczylam sobie w rytm muzyki z radia, nawet brzydka pogoda za oknem mnie nie doluje co do cellilitu, bo pisalyscie ze wam znika, to ja nwet na swoje nogi nie patrzylam, bo mam masywne i nie przyszlo mi nawet do glowy, ze mi tez moze troche zniknac, a tu prosze dzis sie tak przyjzalam i szok u mnie tez znika jak te rezultaty po 19 dniach diety!wszystkim gratuluje spadkow ![]() i ide Was czytac
|
#4163 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tak robie codziennie, bo pn-pt pracuje na 8 wiec rano nie mialabym czasu. a wazyc sie lepiej co 2-3 dni ale ja ostatnio jak waga leci to waze sie codziennie ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
a co do warzyw, moim ulubionym daniem na PW sa mielone z indyka w nalesniku i do tego papryka, ogorki, salata. Prawie jak kebab na sniadanie jem to co zwykle a do tego pudelko warzywek. i jakos tak leci. a w planach mam placki z kalafiora ale jeszcze przez 2xPW mi sie nie udalo zebrac i zrobic, moze na nastepnym mi sie w koncu uda;D
|
|
#4164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
alez tryskam optymizmem! az siebie nie poznaje! oby waga leciala - zycze wszystkim
|
|
|
#4165 |
|
Zadomowienie
|
pozdrawiam znad omletu z wędlinka
pyyyyyyyyyyyszota![]() ![]() hehehe
|
|
#4166 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
Mogę do was dołączyć? Na Dukanie od 25.05.2010 Od dziś faza II 1/1
|
#4167 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ksiazka przeczytana??? test Dukana zrobiony?? ![]() zyczymy powodzenia i wytrwałosci ![]() ps: ile masz do zrzucenia?
|
|
|
#4168 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie wciągnęłam serek Bieluch z odrobinką kakao - mniam
|
#4169 |
|
Raczkowanie
|
Chciałabym się pozbyć 9 kilosów...
|
#4170 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() po perturbacjach z PW i dziwnym pierwszym dniu P w końcu zeszłam poniżej wagi sprzed PW łącznie od wczoraj -0,5 Ależ mi to humor z samego rana poprawiło
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.

wogole jestem zalamana, sesja mnie wykancza, mojemu synkowi ida zabki, ojciec malego robi mi problemy (rozeszlismy sie) i do tego jeszcze dieta
poprzywozi tych wedlow, batonikow pawelkow i chalw ^^ no i ona przejmie teren kuchni....... a wiem ze jak jej powiem niesmialo, ze ja kurczaka gotuje na parze, to bedzie straszna obraza 

Popijam kawkę i sobie rozmyślam co by tu na obiad...Aha, zdecydowałam z poradą Marty33 że będę szła trybem 1/1 więc dziś proteinki
27 lipca 2013