|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4142 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.
Jak Ci za dużo naklikają to dostaniesz zestaw Olay
![]() ![]() Ja mamie podaruję jeżeli wygram golarkę + olay
#4143 |
Zadomowienie
|
witajcie my wigilie spedzilismy w 3 miejscach i jakos poszlo dzis do 11 w lozku odpoczynek bylismy obejrzec zywa szopke i pospacerowac na Rynku niestety tż troche podziebiony i marudny ale dajemy rade
![]() ![]() ![]() Jokr zdrowka dla mamy zycze i trzymaj sie mam nadzieje ze czas przy bobasie szybko zleci i juz bedziesz mogla pojechac do rodzicow na wakacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4144 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez poproszę o 2 kliki ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
współczuję ... mi by było bardzo ciężko bez moich ![]() nie da rady ich wcześniej odwiedzić?
![]() |
#4145 |
Zakorzenienie
|
Iza poszedł jeden
i zaraz będzie drugi ![]() ![]()
#4146 |
Zakorzenienie
|
dziękuję Montii
![]() choć i tak już pewnie nie wrócę do rankingu ![]() postanowiłam wziąć udział w konkursie kulinarnym ![]() ten wizaż mnie wykończy w te święta
#4147 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do avatarku to tak jakos mnie wzielo, bo ta diablice to mam juz chyba od 3 lat i gdzie bym nie pisala to ciagle to samo zdejcie. To teraz dla odmiany oczko bedzie ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4148 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najgorzej tak naprawde moim zdaniem sie jeździ z dzieckiem tak od 6miesiąca do roku, bo wtedy potrafi bardzo marudzić w aucie, ma juz długie okresy czuwania, a jest jeszcze za małe, zeby mu wytłumaczyc lub zająć jakoś sensownie czas i niestety czasem trzeba jechać dalej z ryczącym dzieckiem, bo nic nie działa... szczepienia robi sie dopiero w drugim miesiącu zycia, minimum po 6 tygodniach od pierwszego szczepienia ( czyli dla tych co rodza w szpitalu- od dnia porodu, domówki zazwyczaj szczepia swoje dzieci kilka dni po porodzie, więc liczy sie 6 tygodni od dnia szczepienia) , kolejne po kolejnych 6 tygodniach . Generalnie az do 6-7 msca robi sie szczepienia co 6 tygodni, oczywiście jesli dziecko w międzyczasie np. nie zachoruje, wtedy sa obsuwy w szczepieniach, więc tutaj z tym szczepieniem to nie ma jakiegos problemu, tylko wpasowac w wyjazd.
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-12-26 o 01:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4149 |
Zadomowienie
|
Witajcie kochane !!!
Nie było mnie przez kilka dni i nie złożyłam Wam jeszcze życzeń, chociaż już prawie po Świętach. Życzę Wam radości z każdego dnia, oraz oby przyszły Rok był najszczęśliwszym w Waszym życiu ![]() ![]() ![]() A dziś wstałam wcześniej i piekę kaczkę na obiadek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4150 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry Kobietki
![]() Ja nareszcie już u siebie w domku, z TŻ i naszym brzucholem. wszędzie dobrze, ale u siebie w domu najlepiej. Wigilia niestety do udanych nie należała, mój brat zepsuł cały urok świąt, bardziej niż można się było spodziewać... O ile ja mogę nabrać dystansu i zająć czymś jego dzieciaki , żeby nie było im przykro- tak patrzenie na łzy Mamy przez całą Wigilię i pierwszy dzień Świąt - jest bólem nie do opisania. serce się kroi.... ale cóż, mogę tylko być...oby nie spełnił się przesąd, ze jaka Wigilia - taki cały rok... ![]() Dawno nie było takich smutnych Świąt..... ale... dziś jesteśmy już u siebie- jestem już spokojniejsza. kryzys w głowie minął... po południu jedziemy tylko do dziadków TŻ posiedzieć przy kawie, ale to rzut beretem od nas. Wczoraj mój Mały był bardzo aktywny, cały dzień szalał, miał może ze dwie przerwy godzinne, kiedy spał, a tak to caluśki dzień szalał ![]() Pewnie posmakowały Mu świąteczne dobroci ![]() Wczoraj kilka razy miałam skurcze , tak na wysokości pępka- jakby ktoś mnie pasem ścisnął, bolało tuż pod skórą. i przy tym brzuchol robił się bardzo twardy, ale na szczęście po minucie dwóch to przechodziło., więc nie panikuję. być może też dlatego Mały był taki aktywny. Spuchłam niemiłosiernie. wczoraj nie byłam w stanie u Rodziców założyć butów, bo kostki miałam jak bomby. założyłam kozaki, ale nie dałam rady ich zasunąć i wracałam w takich rozbebłanych. dzisiaj ciut mniej, ale nadal jestem spuchnięta. głownie stopy, kostki i łydki. pierwszy raz mi się to zdarzyło w takim stopniu.. Aaa... no i przyznam się, zgrzeszyłam i napiłam się pół kieliszka wina do Wigilii... Ależ mi smakowało... ![]() Jok3r - zdrówka dla Mamy ! A, klikam w Wasze aniołki namiętnie! widzę, ze w rankingu jest kilka z Was- cieszę się, ze uda się Wam coś wygrać ![]() Dobrej reszty Świąt Wam Kobietki, odpoczywajcie w spokoju i radości ![]() Jedzcie , pijcie i leżcie brzucholami do góry- należy Wam się. Za rok nasze pociechy będą już pełzały pod choinkę po prezenty ![]() posyłam wirtualną pyszną kawę ![]()
...Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoło i klęka... ...Pure Happiness... Edytowane przez subtelle Czas edycji: 2010-12-26 o 08:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#4151 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
Zebys wiedziala najpiekniejsze swieta to w polsce...chocby bez sniegu...ale ta atmosfera swiat jest przepiekna....wspolczuje szczerze twojemu tz towi ze sam jest...wyobrazam sobie co czuje ..ja chociaz z mezem...a i ty pewnie tesknisz jak nie wiem co ...oby te swieta juz mijaly... |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym u Nas w szpitalu jeszcze robią przesiewowe badanie słuchu, bo mamy sprzęt z WOŚP. Jok3r współczuję. Ale to coś z układem pokarmowym, że na diecie?? Rzeczywiście podróż z maluchem może być, ale samochodem im mniejszy bąbel tym lepiej. Ech ja się może i objadłam, ale małymi porcjami, bo mi się żołądek powykrzywiał ![]() We wtorek idę do gina, już nie mogę się doczekać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do kieliszka wina - na zdrowie kochana nasze dzieci są na tyle duże że te pół kieliszka na pewno im nie zaszkodzi ![]() a co do tego że nasze pociechy będą już pełzały pod choinkę za rok to ja też się na wigilię rozczuliłam bo mama mówi no za rok to już mały będzie sobie ciumkał opłatek w buzi ![]() ![]() dobra lecę znów na śniadanko (pierwszą połowę już zjadłam ![]() ![]()
![]() |
#4154 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
No wlasnie samochodem, a my niestety nie posiadamy tego luksusu i jestesmy skazani na pociag/kuszete. Poza tym w wakacje wyprawiamy chrzciny, wiec jakbym pojechala w maju czy czerwcu to nie nie mialo by sensu znowu sie meczyc i wracac do SC, zeby za 3 tyg czy miesiac jechac znowu. Po 1 maz by sie nie zgodzil na tak dluga rozlake, po 2 w lipcu idziemy na wesele. Aja mama dochowala sie cukrzycy i miala w pewnym momencie ok 500 cukru i grozil jej szpital i cala masa kosekwencji. Musi byc na bardzo ostrej diecie, bo jak nawet zje odrobinke czegos nie dozwolonego to zaraz cukier jej skacze i bardzo zle sie czuje. Ma starszne zawroty glowy, nie moze utrzymac rownowagi i juz 2 razy sie przewrocila. Nie jest za ciekawie. Jesli sie jej nie polepszy to bedzie musiala brac zastrzyki z insuliny, a tego starsznie sie boi. Jest zapisana do dietetyka, zeby jej ulozyl diete, ale wiadomo, ze na kase chorych to sie czeka dlugo, wiec poki co je to na co jej "pozwala" ksiazeczka od lekarki. Subtelle ja z moim bratem mialam podobna sytuacje jakies 2-3 lata temu. Tez nam "urozmaicil" swieta. Co do wina to kochana ja juz mam na koncie cale piwo, 2 kielony wina, karmi nie powiem ile, bo troche juz ich bylo i to by bylo na tyle. Na sylwka szampana tez sobie nie odmowie tz lampki ![]()
Mateusz 19.02.2011 ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-51501.png Jestem oaza spokoju ... pier... kur... za...iście wyluzowanym kwiatem lotosu na tafli jeziora Edytowane przez Jok3r Czas edycji: 2010-12-26 o 10:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4155 |
Zakorzenienie
|
trzyrazyi obiecałam mu,że to były OSTATNIE takie Święta! ...jeszcze tylko Sylwester-też będzie cięzko :/
![]() |
#4156 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki proszę o kliki w aniołka
![]() ![]() ![]()
#4157 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4158 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny
![]() piszecie że jesteście obżarte- ja też strasznie się najadłam. ![]() Wigilie z TŻ mieliśmy - cały czas na nogach tzn od rana na zakupach biegałam i jeszcze kilka prezentów dokupić musiałam, niestety wszystkich nie dostałam- dlatego jak tylko tż wrócił jechaliśmy jeszcze do marketów, później do galerii bo mój kupował sobie buty,następnie wróciliśmy do domu a to już było po 15 i zabraliśmy się za ubieranie choinki ( bo dopiero rano po 7 przynieśliśmy ją do domku) potem zrobiła się ta godzina a jechaliśmy na 17,30 do tż do rodziny na wigilie więc szybko się wyszykowałam wsialiśmy w samochód i pojechaliśmy następnie po 20 jechaliśmy na kolejną wigilię do mojej rodzinki. tak więc byłam taka wieczorem padnięta jak nigdy ... ![]() ![]() Edytowane przez laseczkaa Czas edycji: 2010-12-26 o 12:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4159 | |
Wtajemniczenie
|
hej laseczki, Jok3r, fajny nowy avatarek
![]() Cytat:
![]() subtelle, współczuję takich wrażeń w święta, ale chyba nic na to poradzić się nie da... ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4160 |
Zadomowienie
|
Nasza choinka i my
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też proszę o kliki, no marzy mi się ta suszara, ale ciągle mnie ktoś goni i przegania...już mam doła przez ten konkurs, dwa tygodnie z życia wyjęte.Mogli to przed świętami skończyć, ale nie - jeszcze przedłużyli o dzień... ![]() Jak ja nie lubię świąt...dobrze, że już po... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4162 |
Zadomowienie
|
megi2015 ale super brzuszek
![]() mój powolutku też zaczyna rosnąć i ja cała też ![]() ![]()
![]() |
#4163 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4164 | |
Zakorzenienie
|
śliczna, uśmiechnięta - tak trzymać
![]() Cytat:
![]() dziękuję ![]() ![]()
![]() |
#4165 |
Zadomowienie
|
Nika i Eirene dziękuję
![]() Aniołki kliknięte dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4166 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
i już po Świętach ... ahhh ... ![]() jak ten czas szybko biegnie ... ![]() cieszy mnie, że mój tż będzie miał teraz tydzień urlopu, więc pobędziemy trochę razem ![]() a w Sylwestra jak się okazało teściowa zaprosiła nas na urodziny, więc pójdziemy bo innych planów nie mamy ![]()
#4167 |
Zadomowienie
|
Witam kochane poświątecznie
![]() Joker życzę dużo zdrówka dla mamy Prunelle współczuje zepsutej wigilii i nie wierz w przesądy że jaka wigilia taki cały rok, będzie dobrze ![]() Megi ślicznie wyglądasz ![]() Eirene nie widzę u ciebie aniołka ![]() Ja właśnie kończę sernik świąteczny, nie ma to jak zaczynać dzień od ciasta ![]() ![]() ![]() wczoraj brzuch napinał mi się przez cały dzień i to z mojej winy bo miałam leżeć a jeździliśmy po rodzinie ![]()
#4168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ciasto na śniadanie ? ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4169 |
Raczkowanie
|
Witajcie poświątecznie. Święta i po Świętach, nie odczułam...
Dziękuję Wam za słowa otuchy. Megi- cudownie wyglądasz ![]() Twardnieje mi brzuch nadal. tyle, że już nie boli, ale często robi się twardy na wysokości pępka [tylko]. tak, jakby pas mi ktoś zaciskał. Niemiłe uczucie.... Wczoraj cały dzień tak mi się stawiał, a dziś wstałam już rano z takim twardym...puszcza po pół minuty, ale zaraz znów łapie... po bokach, na dole jest miękki, ale wokoło pępka skała. zaczynam się martwić, bo to dopiero 28 tc, więc chyba za wcześnie na tak częste skurcze przepowiadające....
#4170 | |
Zadomowienie
|
cześć dziewczynki
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
Ja chyba dzisiaj się wybiore do lekarza,bo wczoraj przez bóle chodzić nie mogłam,w nocy cały czas na boku.. ehh.Mam nadzieję,że nie zrobiło mi się rozwarcie
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.