Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz.IV - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-29, 10:44   #4141
kma1982
Wtajemniczenie

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

Dziewczyny, ponawiam swoje pytanie o jakieś przekąski na imprezę? Macie jakieś sprawdzone przepisy??
Stary 2010-12-29, 10:47   #4142
Jelly37
BAN stały

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

Cytat:
Napisane przez weraa11 Pokaż wiadomość
Ja wlasnie wielu z Was tego zazdroszcze, ze sie cieszycie, ze juz nie bedziecie sami...ze juz bedziecie w trojke a nie tylko w dwojke... A ja zawsze marzylam o tym, zeby w koncu mieszkac z TŻem, miec go dla siebie, zeby robic z nim co chce i kiedy chce... A niestety juz nas ten etap ominie bo sami w 2 juz nigdy nie bedziemy chyba ze jak dopiero odchowamy dzieci i wlasnie tego jest mi zal...bo bardzo duzo myslalam o tym okresie co bedziemy sami i potem dopiero starania o dziecko... No ale coz...moze tak mialo byc i tak bedzie lepiej
Zobaczysz,Twoje nastawienie zmieni się,jak urodzisz maluszka
Ja z moim mężem najpierw spotykałam się 2 lata,zaszłam w ciąże,w sierpniu 1991 wzięliśmy slub,a Gosia urodziła się już w październiku.
Niby też się sobą nie nacieszylismy,ale nie moglismy się doczekać małej
Mówię Ci,Wasze życie we trójkę będzie wspaniałe
Dziecko daje mnóstwo radości
Jelly37 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 10:51   #4143
ligotka
Rozeznanie

werka moze i dobrze ze nie mieliscie takich chwil bo przynajmniej nie bedzie Wam ich brakowalo, ja sie troszke wystraszylam jak dowiedzialam sie ze jestem w ciazy, bo my z mezem we dwojke od 5 lat i zylismy tak z dnia na dzien troche dla siebie, wracalismy do domku pozno w nocy, albo na drugi dzien, rano wstawalismy i caly dzien w biegu, a czasem fajnie bylo polezec i poleniuchowac, teraz czesto o tym rozmawiamy czy znajdzie sie taki czas zebysmy pograli w karty (bo moze to smieszne ale gramy nagminnie, prawie co wieczor ) dla nas to bedzie taki szok troszke, licze ze damy rade...
ligotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 10:53   #4144
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Ja wlasnie wielu z Was tego zazdroszcze, ze sie cieszycie, ze juz nie bedziecie sami...ze juz bedziecie w trojke a nie tylko w dwojke... A ja zawsze marzylam o tym, zeby w koncu mieszkac z TŻem, miec go dla siebie, zeby robic z nim co chce i kiedy chce... A niestety juz nas ten etap ominie bo sami w 2 juz nigdy nie bedziemy chyba ze jak dopiero odchowamy dzieci i wlasnie tego jest mi zal...bo bardzo duzo myslalam o tym okresie co bedziemy sami i potem dopiero starania o dziecko... No ale coz...moze tak mialo byc i tak bedzie lepiej
Nawet gdybyś zamieszkała już ze swoim TŻem nigdy nie byłoby ci dość.. My mieszkamy od 1,5 roku ze sobą, a od 6 jesteśmy razem (w styczniu bedzie..) i ja żałuje, że tylko tak krótko. Bo jak się jest z kimś to chce się być wiecej...
Cytat:
Napisane przez kma1982 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ponawiam swoje pytanie o jakieś przekąski na imprezę? Macie jakieś sprawdzone przepisy??
hm.. ja ostatnio byłam na imprezie gdzie była pocięta bagietka na małe kawałki i na każdej jakiś dodatek: pasta z makreli (ale robiona nie gotowa), ser Valbon i na to pomidor suszony itp.. wszyscy się zajadali tymi kanapeczkami

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 10:56   #4145
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Dokładnie - tak miało być. Zawsze szukaj pozytywnych stron. Moja przyjaciółka ojca córeczki poznała w lutym, w listopadzie była już w ciąży, a dopiero po urodzeniu zamieszkali razem u jej rodziców - i są bardzo szczęśliwi, naprawdę!
My za to z mężem mieszkamy razem już 6 lat prawie (od roku jako małżeństwo), także nam się ta odmiana przyda .

Cytat:
Ja zwykle jeśli chodzi o przekąski imprezowe, to robię małe kotleciki z piersi kurczaka, takie na jeden kęs, albo parówki w cieście drożdżowym, bo męska część towarzystwa je uwielbia. Albo kupuję cisto francuskie i wymyślam różne farsze do niego - z kurczaka, warzyw etc.
Albo kanapeczki - koreczki z ulubionymi dodatkami...
W tym roku siedzimy raczej w domu, nie chce mi się iść do znajomych, może do nas ktoś przyjdzie, także menu raczej skromne przygotuję.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2010-12-29 o 11:00
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 10:56   #4146
vilya
Zadomowienie

dziewczyny z tym porodem do wody to nie jest tak że nie ma w Polsce procedur. Właśnie kiedyś były normalnie porody do wody i położne je przyjmowały ale nam w szpitalu powiedziano, że zmieniono jakieś przepis że odbierający poród do wody muszą mieć jakiś certyfikat który otrzymuje się po jakimś przeszkoleniu. No i wiele osób które już te porody do wody przyjmowały nie ma takiego papierka i nie może juz przyjmować porodów do wody. Muszą dopiero uczestniczyć w szkoleniu i otrzymać ten certyfikat. Pewnie w niektórych rejonach Polski ktoś już ten certyfikat sobie zrobił i stąd jest możliwość porodu do wody a w innych jeszcze tych szkoleń nie przeprowadzono.

A propo tego filmiku to mnie najbardziej przeraziła pozycja tej kobiety. Przecież ona bidulka musiała leżeć całkiem na płasko i jeszcze to nacięcie, wydaje mi się, że zrobiono je nie zwracając uwagi czy trzeba, przecież jeszcze główka nawet za bardzo nie napierała na to krocze.

I mam wielką prośbę do kogoś kto ma zakupiony fotelik samochodowy Coneco. Bo ja go też mam tylko od bratowej i nie ma już do niego instrukcji. Byłaby któraś z Was tak uprzejma i mi przeskanowała tą instrukcję i wysłała na maila vilya.az@gmail.com. Byłabym bardzo wdzięczna.
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 11:03   #4147
Justyna M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jelly37 Pokaż wiadomość

Kurka,jak on ma teraz okres buntu,to co będzie za 10 lat

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Co do synka-ja już nie wiem,co robić.
Mąż mi powiedział,że chyba do swojego ojca zadzwoni,bo teść ma świetne kontakty z Marcinem.
Może to coś da,na razie jestem podłamana tą sytuacją.
To przeciez moje dziecko..
wiesz, myśmy przerabiali to samo i wydaje mi się że On raczej bał się o to ,że to Ciebie nie będzie ,bo spędzisz kilka dni w szpitalu ,po prostu boi się tego ,że będzie sam. Pewnie przed Waszym wyjazdem do szpitala zrobiła się nerwowa atmosfera i mały wystraszył się tego zamieszania.Nagle znikłaś Ty i Tata ,a ze ktoś musi być winny to padło na Ciebie.
Mój synek boi się tego ,że coś mi się stanie, że będzie mnie bolało.
A przygotowujemy go na przyjście siostry jako coś czego to On bardzo pragnie i wszystko co kupujemy konsultujemy z Nim.Nawet to On wybrał imię

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
A jeszcze zapytanm o cos bo zapomne. Dziewczyny, czy wasze sutki zmieniają kształt??Tzn. mi sie wydaje, ze moje juz powinny sie robic takie wystające bo poki co nie wyobrażam sobie jak Nadia je ma uchwycic:-/Jak jest u Was???
z tymi sutkami to też mam problem ,bo mimo dużych piersi ,sutki są płaskie jak deski i między innymi dlatego nie karmiłam piersią .

sanetka synek jest boski

Galeria pazurkowa
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=215208&page=23
Justyna M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 11:04   #4148
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chantalle Pokaż wiadomość
tak na szybko, krotka relacja:
jak wiecie, w wigilie urodzilam przez cc 2 cory, Matyldę i Malwinę, był to 33 tyg + 2 dni. Dzien wczesniej nad ranem czulaam jak Matylda sie obraca(wpierw byla glową do dołu) i tak jakby nogą przebiła swoj worek.
Sa werjse, to moglo by przyczyna lub moja infekcja-paciorkowiec.

Przez dobe utrzymali mnie w szpitalu, 2 razy podali sterdy na pluca i wio na CC(Matylda blizej wyjscia, ulozona posladkowo).
o 10.30 i 10.31 młode zostały wyjete z mojego brzucha. Tatus byl caly czas ze mna, szybko dostal jedna na rece. Na sali bylo jakies 12 osob,przed operacja kazdy nam sie przedstawil,podal reke,wytlumaczyl co bedzie robil. Na koniec kazdy tez zachwycony i usmiechniety gratulowal i skladal zyczenia wigilijne. Super podejscie.
Dziewczyny wazyły 1790 g i 1770 g, obie 42 cm, obie 10 punktow.
Jestesmy w szpitalu, mlode jedza przez sonde, ja walcze z laktatorem,moje mleko dostaja tez przez sondy. czesto tez sa przystawiane do piersi, ladnie ssa,tylko predko sie mecza.
Sa piekne i ja jestem bardzo szczesliwa. Jednak strasznie sie boje o nie,jak wrocimy do domu,sa takie kruche.w 2 dobie Matylda zapomniala oddychac,wiec juz postanowione, ze kupujemy monitory oddechu,musze sie tylko zdecydowac na najlepszy,poczytac o nich.
wlasnie okazalo sie ze maja zoltaczke.

pozdrawiam
Super podejscie personelu i jeszcze raz gratuluje dwóch śłicznych córeczek. To musiało być cudowne przeżycie. A zastanawia mnie fakt jak oni podaja te sterydy na płucka???Pozdrawiam , 3majcie sie ciepło, wszystkie 3

Co do kapieli. My mamy wannę, ale przewaznie korzystam z prysznica, kapiel leżaca w wannie robie sobie raz w tygodniu na odprężenie.Moja Nadia lubi i prysznic i wylegiwanie sie w wannie, raczej jest spokojna wtedy...reaguje tylko kopniaczkami gdy leże w wannie, wystaje mi brzuszek i by nie zmarzł polewam go goraca woda, wyciskając ja z gabki...fajnie wtedy reaguje na taki strumień wody

A co do Sylwestra, my mielismy isc do znajomych...ale skoro musze lezec zostajemy w domu, poczatkowo mielismy byc sami ale jednak babcia i dziadek do nas przychodzą..sylwester z dziadkamizapewne pierwszy i ostatni raz w życiuale co tam zawsze toweselej, męzus wypije sobie z dziadkiem...ja się z nich posmieje, pogadam sobie z babcia i jakos minie wieczorek.Będe miała piccolo i mam juz zakupione karmi takze impreza na całego!!!!

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 11:08   #4149
mysiopez
Zadomowienie

my spędzimy sylwka pewnie we własnym gronie. Kolega meża coś wspomniał, że chętnie by z nami posiedział, ale wątpie czy dojdzie to do skutku. Pozatym jak nie będzie gości nie będe musiała gotować a to plus dla mnie.

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 11:08   #4150
Jelly37
BAN stały

Justynko,tak,wystraszył się.
skoro mama wpadła w płacz,tata pobiegł po płaszcz,i za minutę nas nie było...
Odkąd wrócilismy ze szpitala był zły,więc pewnie masz rację z tym obwinianiem.

Wiesz,my też wszystko z małym konsultujemy,przy każdych zakupach dla małej kupujemy coś i jemu,żeby nie czuł się odsunięty.
Do tej pory był szczęśliwy,a wczoraj mu się odmieniło,tyle,że w stosunku do mnie.
Mam nadzieje,że jak teść z nim porozmawia,to wszystko wróci do normy,bo jak nie,to sobie chyba w łeb palnę!
Jelly37 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 11:10   #4151
gosiaczek071
Zakorzenienie

a ja pisalam posta z telefonu w nocy i mi sie nie wyslal... nie spalam od 1.30 do 3.30 a potem od 6.15 do 8.30 - powod- chora corka.... mowie wam czuje sie jak zombie. jeszcze nlody jakios sie tak wywiercil ze chyba dupke ma teraz z lewej str a byla z prawwej. nie moge siedziec, oddychac. marze o obnizeniu brzucha!!!!

mi swieta minely kiepsko przez problemy zdrowotne.

na sylwestra nawet nie zcekam, w tym roku jestem u tesciow i mam zamiar isc spac o normalnej porze i przespac wsytko. obudzic sie w nowym roku ktory mam nadzieje bedzie lepszy i troche laskawszy dla nas. chociaz pod wzgledem zdrowotnym bo to co sie etraz dzieje to jakies przegiecie.

czekam niecierpliwie do nastenego poniedzialku, tj 3 stycznia. wtedy mam ostatnia wizyte a 5 dni pozneij CC..... boje sie choc juz bardzo chce miec wsuztsko za sobą.... najbardziej sie boje, czy mlody bedzie zdrowy

Cytat:
Witam z rana

Dziś mam dzień lenistwa,jutro i pojutrze też
Olbko,będę lezeć,i widzę,że to pomaga,bo dziecko sie spokojniejsze zrobiło.
Zresztą,po słowach mojego synka wiem,że jemu tez zależy na tym,żeby z siostrą było wszystko dobrze(sądziłam,że niewiele rozumie z tej całej sytuacji,ma przecież 4 lata).
Dni odliczać będę,mam nadzieję,że 2 tygodnie miną dość szybko
Mój mąż już wyszedł do sklepu,powiedział,że zrobi dziś śniadanie,obiad i kolację,pranie,prasowan ie,i szybkie sprzątanie.
Trochę niekomfortowo się z tym wszystkim czuję,ale nie ruszę się z łóżka-dla mojej córci wszystko
ty zawsze taka wrazliwa jestes czy tylko w ciazy??wez pod uwage, ze to dziecko i moze nie powiedzial tego jakos spoecjalnie po to by cie urazic. wiesz jakie sa dzieci.... moja wiele rzeczy mowi ale nie wsyztskim trzeba sie przejmowac... glowa do gory

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
eeee no dobra: kuchnia 12 st, łazienka 5 st
no chyba zartujesz czemu tak?????????

Cytat:
dla mnie 19-21 st to idealna temperatura

za to u teściowej 27 st i masakra, nie umiem oddychać, duszę się, i zauważyłam, że namiętnie puchnę, szczególnie łydki u kostki ( aż się popłakałam zakładając buty jak wychodziliśmy, bo do tej pory to bez problemu to robiłam)
tak ja tez puchne jak goraco jest. lubie 21-22 st. jest git wtedy. a latem uwielbiam ok 28-30 st. (w sensie na dworze)

Cytat:
Napisane przez Chantalle Pokaż wiadomość
tak na szybko, krotka relacja:
jak wiecie, w wigilie urodzilam przez cc 2 cory, Matyldę i Malwinę, był to 33 tyg + 2 dni. Dzien wczesniej nad ranem czulaam jak Matylda sie obraca(wpierw byla glową do dołu) i tak jakby nogą przebiła swoj worek.
Sa werjse, to moglo by przyczyna lub moja infekcja-paciorkowiec.

Przez dobe utrzymali mnie w szpitalu, 2 razy podali sterdy na pluca i wio na CC(Matylda blizej wyjscia, ulozona posladkowo).
o 10.30 i 10.31 młode zostały wyjete z mojego brzucha. Tatus byl caly czas ze mna, szybko dostal jedna na rece. Na sali bylo jakies 12 osob,przed operacja kazdy nam sie przedstawil,podal reke,wytlumaczyl co bedzie robil. Na koniec kazdy tez zachwycony i usmiechniety gratulowal i skladal zyczenia wigilijne. Super podejscie.
Dziewczyny wazyły 1790 g i 1770 g, obie 42 cm, obie 10 punktow.
Jestesmy w szpitalu, mlode jedza przez sonde, ja walcze z laktatorem,moje mleko dostaja tez przez sondy. czesto tez sa przystawiane do piersi, ladnie ssa,tylko predko sie mecza.
Sa piekne i ja jestem bardzo szczesliwa. Jednak strasznie sie boje o nie,jak wrocimy do domu,sa takie kruche.w 2 dobie Matylda zapomniala oddychac,wiec juz postanowione, ze kupujemy monitory oddechu,musze sie tylko zdecydowac na najlepszy,poczytac o nich.
wlasnie okazalo sie ze maja zoltaczke.

pozdrawiam
slonce to normalka ze boisz sie bobasow dotykac... moja siostra urodzila w 33 tc i synek wazyl 1800 g mial 45 chyba cm. Wygladal jak kurczaczek. ona go nosila w beciku najpierw bo sie bala, no ale trzeba sie nauczyc pielegnowac takie maluszki.
zoltaczka sie nie przehjmuj, wsyztsko wczesniaczki maja. MOja tez miala choc nie bylaw wczesniakiem, wypisali nas ze szpitala z wysoka zoltaczka i pediatra pozyczala nam lampy do naswietlana, prawie miesiac ja naswietlalismy i bylo ok.
zazdroszzcze personelu, w polsce to chyba marzenie.... nawet w prywatnej klinice. brawo

monitro oddechu polecam angel care, u nas kosztuje 600 zł. to jest monitor i niania w jednym, pokazuje tez temp u dziecka w pokoju, muisisz poczytac.
u siostry sprawdzal sie super, a jej corka dostala tylko 4 pkt m.in za brak oddechu w momencie porodu (przez cc) i kazai jej kupic. w domu zapiszczal kilka razy wiec na ;prawde przydatna rzecz.

Cytat:
A jeszcze zapytanm o cos bo zapomne. Dziewczyny, czy wasze sutki zmieniają kształt??Tzn. mi sie wydaje, ze moje juz powinny sie robic takie wystające bo poki co nie wyobrażam sobie jak Nadia je ma uchwycic:-/Jak jest u Was???
ja przed pierwsza ciaza malam nawet male otoczki, male brodawki, wklesle. generalnie nie cierpie dotykania moich sutkow, jak maz dotykal to mnie wnerwialo to zawsze. jak zaszlam w ciaze to otoczka bardzo urosla i bardzo sciemniala. hania i laktator troche mi wyciAgnely sutki, ze zrobily sie wystajace. etraz w tej ciazy otoczka jeszcze urosla i sciemniala, sutki pozostaly jak po 1 ciazy- troche wystajace. ALe nie duzo, bo np moja siostra ma takie dzyndzle i nie miala problemow z karmieniem, ja niestety tak. nie cierpie ani moich cyckow ani tcyh wielkich otoczek, uwazam ze sa paskudne i czelam az sie zmniejsza. no i nie bede takie mega brazowe.

musze leciec z kompa bo mi sie niewygodnie siedzi... vhyba zaczyna mi szwankowac kosc ogonowa jak niekktorym z was.

wiecie jaka jezxze przypadlosc mam od wigilii?? lzawi mi prawe oko. caly czas... wkurzajace to.
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-29, 11:15   #4152
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Ale to szybko leci...33 tc
Nie dziwię Ci się,że nie możesz się doczekać maleństwa,ja mam dokładnie to samo
Oby tylko moja urodziła się zdrowa...
Co do imienia-pozwolicie,że się wtrącę
Mnie się imię Nadia podoba,ładne,i rzadko spotykane.
Ja moim dzieciom dałam dość popularne imiona,sama zresztą nie mam oryginalnego imienia(Dorota),może dlatego bardziej podobają mi się te ''unikatowe'',że tak powiem.
Rodzinami się nie przejmujcie,naprawdę-to tylko i wyłącznie Wasz wybór.
I jeśli Wam takie imię odpowiada,to mówiąc brzydko ''olejcie'' wszystkim i postawcie na swoim
Leci szybko...naprawde tydzień za tygodniem...
Twoja córeczka napewno urodzi sie zdrowa i nie dopuszczaj nawet innych myśłi do głowy..ja tez wierzę, ze moja urodzi się zdrowa, modlę sie o to codziennie odkad dowiedziałam sie o ciąży, więc musi być dobrze.
A co do imienia spotkało nas troche przykrości ze strony najblizszych i nie darowałabym sobie jakby sie okazało, że mają racje, że z mojej córeczki śmieją się w szkole z powodu imienia, (mam nadzieje , że tak nie bedzie, coraz to wiecej takich nowych nietuzinkowych imion, zreszta zanim pojdzie do szkoly pewnie to imie bedzie popularne, tak samo jak mojeje siostrze wybraliśmy imię NIKOLA, rodzina sie dziwila , że co to za imie...a w szkole nikt sie z niej nie smieje i znamy już bardzo duzo NIkoli)albo rodzina męza urzadzi jej kiedys taki cyrk jak nam "Naduś...Naduś guzik" i bedzie jej przykro....normalnie bym ich chyba udusiła....mam nadzieje, że po tym co im wygarnęłam w 1 dzień świat nie odwaza sie wiecej poruszac tematu imienia NASZEJ córki.
Dziekuje za słowa pocieszenia

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2010-12-29, 11:15   #4153
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
eeee no dobra: kuchnia 12 st, łazienka 5 st
ło matko ja to bym juz dawno zamarzła, z reguły jestem z tych co ciepło w domu lubia..

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
miałam dziś dylemat... JAKI SMAK PICCOLO
heheh.. i jaki wybrany?? u mnie pewnie Amelka wybierze

Cytat:
ja nie pomogę bo ja zawsze ten sam problem mam..

Sanetka śliczny chłopczyk

Chantelle cudne dziewczynki

Marika gratuluje pierwszego swiadomego uśmiechu..

Wera dobrze ze z Toba juz lepiej, ale jeszcze na siebie uważaj zebys sie do konca wykurowala..

dziewczyny ja normalnie musze co chwile chodzic do WC, nie wiem czy mi sie mała jakos przesuneła czy co ale normalnie jak mi zaczyna sie wiercic to normalnie musze leciec szybko zeby sie nie posikac..
tez tak macie??

Jelly małemu przejdzie, jest jeszcze malutki i nie zawsze przeciez wszystko zrozumie, a że kocha juz swoja siostrzyczke to sie o nia martwi..
moja Amelka za to cały czas powtarza ze juz nie moze sie doczekac jak Liwia bedzie z nami bo chciałaby zebym ja na ręce wzieła (tzn podniosła) bo przez ten brzuszek nie moge

Justine1988 co do sutków to sie nie przejmuj ja tez sie bałam ze nie bede mogła Amelki karmic ale jakos chwyciła i dobrze było, a sutki miałam raczej nie wypukłe

co do imion to sie dziewczyny nie przejmujcie gderaniem innych, moja Liwia sie tez nikomu nie podoba.. oczywiście oprócz nas.. ale zmieniac nie bedziemy.. moja Amelka nie mowi juz dzidzis tylko Liwia

a ja jutro koncze 35tc
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 11:17   #4154
cytrynka3002
Zadomowienie

Co do przypadłości dziwnych - mi od trzech dni drga prawe oko, tzn. powieka..niby takie drgania znaczą, ze jest za mało magnezu, ale przecież ja zażywam max. dawkę, także zastanawia mnie, czy czasami nadmiar magnezu też takich drgań nie powoduje...

Z tym Sylwestrem to jest tak, że jeszcze miesiąc temu chętnie umawialiśmy się ze znajomymi, ale ostatnimi czasy nic mi się nie chce...wole sobie z mężem posiedzieć po prostu...trochę mi głupio, bo już obiecałam przyjaciółce, że albo my do nich, albo oni do nas wpadną, ale jakoś mi się serio nie chce...sądzę, że się nie obrazi, bo 2 stycznia ich Mała ma chrzciny, także też za bardzo imprezować nie mogą...No, zobaczymy, nie nastawiam się na wielką imprę, ten Sylwester mogę spędzić nawet z Jedynką.

Justine - nie przejmuj się, ważne, ze Wam się imię podoba . U mnie znowu wszystkim się raczej imię podoba, w szczególności babci, bo jest "takie papieskie" :P:P.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2010-12-29 o 11:20
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 11:22   #4155
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez e_rosa Pokaż wiadomość
Kochana przstań się przejmowac tą głupia z wigilii!!! wasze dziecko i jak się wam podoba takie imie to tak ją nazwijcie!!! a jak się komus nie podoba to won...
Masz racje, zdrowe podejście...i takie tez mamy. My wybraliśmy imie, które nam obojgu sie podoba i nie zamierzamy zmieniac zdania tylko dlatego, ze rodzina ma powód do żartów...to o nich źle świadczy,że nie potrafią zaakceptowac naszego wyboru i głupio sie podsmiewują...ja powiem tak bratowa męża i jego siostra, zachowały sie jak gówniary...poczekamy zobaczymy, jak to one beda w ciazy...i spotkają sie z takimi docinkami..a szczerze im tego zycze...ja nie bede sie smiała bo nie jestem taka jak one..takie zarty z imienia sa złośliwe...o gustach sie nie dysktuje i nie grzecznie tak śmiac sie z czyjegos wyboru.
Dzieki

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2010-12-29, 11:26   #4156
karinaaa
Zadomowienie

A ja zauwazylam ze dzidzius moj reaguje kiedy stukam kotlety schabowe ,najwyrazniej sie boi i na szuszarke .Zawsze szybko koncze te stukanie w mieso bo na obiad robie 3 kotlety a na swieta mielismy gosci wiec na tluklam tego sporo a malenstwo dalo mi popalic .Ostatnio mnie juz wcale nie kopie tylko sie rozpycha i to tak mocno a jeszcze sobie upodobalo moje biodra i ciagle mnie tam pcha

Wasze maluszki daja wam typowe kopniaczki?

co do sylwestra to mozliwe ze bedziemy sami ,bo w smie nie umowilismy sie wczesniej ze znajomymi i oni dostali juz zaproszenie do kogos innego ,tak wiec nie wiadomo.a tam ,sobie sylwestra odbijemy z mezem jak juz bedziemy miec mozliwosc zostawienia dzieci pod opieke babci ooo

jejku a mi na palcu prawej reki wyskoczyl doslownie jakis wrzod ,strasznie spchl mi palec a z rany saczy sie mnostwo ropy ,az mi ciezko cokolwiek robic bo to prawa dlon
karinaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 11:29   #4157
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
Muron gratuluję.

Któraś z Was pytała ile leżeliśmy w szpitalu- 11 dni. do 6 doby mały był dogrzewany i leżał na oddzielnej sali. później mi go dali i zaczął się terror laktacyjny, nie miałam pokarmu, a rzadko małego dokarmiali.
waga nie rosła i zostawili mnie na święta. Na szczęście wtedy zmieniła się lekarka, zaczęłam dostawać mleko do dokarmiania do pokoju, podawałam butelkę i w 3 dni przybraliśmy tyle że można było wyjść.
W sumie jak to dziecko miało przybierać jak z piersi wyciągało góra 10 ml, czasem dopoili 20 ml mleka a potem oszukiwali glukozą U mnie na butli doi teraz po 50ml przy jednym karmieniu.
Teraz karmię Bebilonem Nenatalem, co 2-3 karmienie udaje mi się odciągnąć wystarczającą ilość z piersi i podaję też pierś, zawsze mały postymuluję a i przytulić się lubi
Chyba ja ptałam ile byliscie w szpitalu. To w sumie nie tak długo, dało sie przeżyc. A jaka nagroda, masz śliczniutkiego synka, śłodziutki bobasek. Serdecznie gratuluje

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2010-12-29, 11:31   #4158
Justyna M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karinaaa Pokaż wiadomość
A ja zauwazylam ze dzidzius moj reaguje kiedy stukam kotlety schabowe ,najwyrazniej sie boi i na szuszarke .Zawsze szybko koncze te stukanie w mieso bo na obiad robie 3 kotlety a na swieta mielismy gosci wiec na tluklam tego sporo a malenstwo dalo mi popalic .Ostatnio mnie juz wcale nie kopie tylko sie rozpycha i to tak mocno a jeszcze sobie upodobalo moje biodra i ciagle mnie tam pcha

Wasze maluszki daja wam typowe kopniaczki?

o tak, mała nie pozwala mi krzyczeć na swojego braciszka bardzo mocno kopie mnie wtedy (pindzia mała , jeszcze w brzuchu a już broni braciszka)

Galeria pazurkowa
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=215208&page=23
Justyna M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 11:33   #4159
e_rosa
Raczkowanie

Cytat:
ja ci podam przepis na cos fajnego, szybko i niedrogo a efektownie, u nas się to nazywa tort szwecki.

- 2 chleby tostowe (takie żeby miały jak najbardziej wkadratowe kromki)
- 1 puszka tuńczyka sałatkowego (odlać wodę)
- 2 pomidory
- 1 0górek
- sałata zielona
- ok 30deg. jakiejś najzwyklejeszej wędliny
- majonez babuni (zielony) albo 2 małe albo 1 duży słoik

bierzesz jakąś blache, kromki chleba sobie delikatnie skrop wodą żeby zmiękły i podziel tak żeby wystarczyło chleba na 4 warstwy (ja przeważnie mam 6 kanapek całych, 5 połwek i 1 taki mały kwadrat 1/4 kromki na warstwe - bo akurat tak mi na blache pasuje). i układasz

1-chleb, na to majonez i tuńczyk
2-chleb majonez i ogórek z pomidorem (najlepiej pokrić je w plastry a optem w kostke) i możesz dać też sałaty (ja zawsze też roje delikanie w paski)
3 - chleb majonez i szynka pokrojona też w plastry a potem w kostke
4- chleb majonez ogórek i pomidor + sałata tu się mozesz pobawić i poukładac w jakieś wzorki bo to warstwa dekoracyna), boki sobie też obsmaruj majonez i poprzylepiaj sałatę zieloną.

potem pokroisz na kawałki tak jak placek albo sobie smi ludzie będa kroić i gwarantuje że bardzo szybko zniknie ze stołu. Ja to uwielbiam, a kto tego spróbował to każdy wzioł przepis
e_rosa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-29, 11:36   #4160
Chantalle
Raczkowanie

Cytat:
Super podejscie personelu i jeszcze raz gratuluje dwóch śłicznych córeczek. To musiało być cudowne przeżycie. A zastanawia mnie fakt jak oni podaja te sterydy na płucka???Pozdrawiam , 3majcie sie ciepło, wszystkie 3
boleśnie-matce w tyłek
do opisu porodu zapomnialam dodac o zzo, dla mnie byl to najkoszmarniejszy bol w zyciu,wydarlam sie, odskoczylam i poryczalam sie. A niby twardy zawodnik ze mnie...tylko to zle wspominam,ze strachu i bolu dostalam drgawek,a oni do mnie ze mam sie nie ruszac,heh..
Reszta super, młode juz w solsrium siedzą,, ciekawe ile to potrwa

SLEEP WITH ME, SLEEP WITH MY PIT BULL !!!
Moje dziewczynki:
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37k6nlp0b0isba.png
Chantalle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 11:38   #4161
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
Witam laski,
ale się sernika nawpie..., noc raczej udana, teraz troszkę się po domu pokręcę, bo gości mieć będziemy.

s_a_j Ty to codziennie masz gości. Podziel się sernikiem.

Cytat:
Co do synka-ja już nie wiem,co robić.
Mąż mi powiedział,że chyba do swojego ojca zadzwoni,bo teść ma świetne kontakty z Marcinem.
Może to coś da,na razie jestem podłamana tą sytuacją.
To przeciez moje dziecko..

Moja mama mi zawsze powtarza, że nigdy nie zapomni mojej miny gdy wnosili do domu mojego brata... Dwa latka miałam i mordowałam wzrokiem. Więc coś z tą zazdrością jest. Potem się oczywiście biliśmy i kłóciliśmy, ale nigdy nie było takiej prawdziwej niechęci.
Myślę, że synkowi przejdzie. A jak mała będzie na świecie to już nic nie będzie pamiętał.
BTW. Dziadek musi mieć naprawdę silną osobowość...

Cytat:
Napisane przez e_rosa Pokaż wiadomość
kurde a jutro jeszcze ksiądz po kolędzie ma przyjść - uwielbiam tą drętwą atmosferę i mysli "idz już, idź już"

Zawsze mam to samo. W tym roku liczę po cichu, że przemknie jak ja w szpitalu będę.

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Witam się środowo - jeszcze 2 dni i witamy Nowy Rok. Trzeba by zakupić Piccolo jakieś.
.

Dziewczyny, Piccolo jest niedobre, mdłe niemiłosiernie...

Cytat:
tak nawiasem mówiąc to 7 stycznia moja babcia będzie miała robioną endoprotezę stawu biodrowego (czy jak to tam się dokładnie nazywa) w wieku 71 lat. To dopiero odwaga jak to stwierdził mój dziadek. Też się o nią boję, bo nawet nie będę mogła jej pomóc, bo w tym stanie to już nic nie zrobię. Na szczęście jest z nimi siostra. Ciekawe, czy będę mogła ją odwiedzić w szpitalu, bo przecież mamy sezon grypowy.................. ......
Lilijko pisałam Ci już, że powodzenie tego typu zabiegu nie zależy od wieku. Wiem, o czym piszę, bo moja mama miała taką operację w 2004. Ona wylewała z siebie siódme poty stawiając pierwsze kroki, a starsza kobieta, która miała taki sam zabieg (z tym, że endo była cementowa) bardzo szybko doszła do siebie i o kulach śmigała, potem już prawie bez. Myślę, że będzie dobrze. Zwłaszcza, jeśli babcia nie miała żadnych zwyrodnień wcześniej.

Cytat:
Moja mama od razu powiedziala ze brzydkie imie ze moze lepiej jakies inne itp itd a ostatnio sie zapytala czy nadal tak chcemy to skomentowala jeszcze ze Nadia to to samo co Nadzieja Mowie do niej ze to sa inne imiona i bedzie Nadia i koniec.

Ale Nadia się chyba właśnie od rosyjskiej wersji Nadzieja wywodzi.

Cytat:
A tak poważnie, zwykle szampana piłam na Sylwka właśnie, jakoś nie jest to mój ulubiony alkohol, ale powiem Wam, że aż mi ślinka leci na myśl o tym ruskim szampanie...

Ruski szampan... Aż mnie ochota naszła. Szkoda, że TŻ tej zachcianki nie spełni.

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
I mam wielką prośbę do kogoś kto ma zakupiony fotelik samochodowy Coneco. Bo ja go też mam tylko od bratowej i nie ma już do niego instrukcji. Byłaby któraś z Was tak uprzejma i mi przeskanowała tą instrukcję i wysłała na maila vilya.az@gmail.com. Byłabym bardzo wdzięczna.
A który masz?
Bo mam ten sam problem...
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 11:42   #4162
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
A może masz tzw. płaskie sutki. Ale nie martw się - i na takie rzeczy jest rada - po prostu przed karmieniem Mała będzie musiała trochę wargami podrażnić Tobie sutka i wtedy powinno być dobrze - czyt. stojąco. Czytałam w książce nt. karmienia piersią, bo ja sama mam takie sutki, że dopiero pod wpływem "czynników zewnętrznych" stają.

Ale słodki Maluszek!

Ja już zrobiłam pranie, teraz ogarniam trochę chałupę...dziś mam tylko sr, ale nie wiem, czy damy radę z mężem się wybrać, bo jak na złość mąż musi zawieźć po pracy auto do naprawy - nie ma kiedy się psuć.

Werka - super, że temperatura spada - znaczy się, że pokonałaś choróbsko!
No własnie mam dokładnie tak jak ty, wystajace robia się dopiero jak to ładnie ujęłas "pod wpływem czynników zewnetrznych"...myślisz , że takie podraznienie przez mała wargami przed karmieniem wystraczy???Może sa na to juz teraz jakieś sposoby???

A kiedys cos pisałyście o masażu krocza by uniknac nacięcia...chyba już za późno na takie masaże co?(33 tydzień) wspominałam wczoraj męzowi i jest za..jeśli można mi tylko jakoś ulżyć to on bardzo chętnieale chyba z apóźno sie obudziłam co???

A jak u Was z rezstępami???U mnie jest gorzej niz myślałam...mimo smarowania od 3 miesiaca ciazy ( Babydream emulsja i olejek przeciw rozstepom, potem cos na "F" z apteki, w miedzy czasie jeszcze oliwka bambino ) i...rozstepy mam na boczkach kilka, po wewnętrznej stronie ud, 3 prawej piersi, troche na posladkach i wczoraj mąż zauwązyl , ze robia mi się juz na brzuchu na dole...ja ich nie widze...ale sądziś mi mąz ma po pracy zakupic jeszcze Perfecta mama...spróbuje .juz pewnie to nic nie da ale musze się czyms smarować bo do końca lutego jeszcze troche czasu a ja rosne i rosne...

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
A może masz tzw. płaskie sutki. Ale nie martw się - i na takie rzeczy jest rada - po prostu przed karmieniem Mała będzie musiała trochę wargami podrażnić Tobie sutka i wtedy powinno być dobrze - czyt. stojąco. Czytałam w książce nt. karmienia piersią, bo ja sama mam takie sutki, że dopiero pod wpływem "czynników zewnętrznych" stają.

Ale słodki Maluszek!

Ja już zrobiłam pranie, teraz ogarniam trochę chałupę...dziś mam tylko sr, ale nie wiem, czy damy radę z mężem się wybrać, bo jak na złość mąż musi zawieźć po pracy auto do naprawy - nie ma kiedy się psuć.

Werka - super, że temperatura spada - znaczy się, że pokonałaś choróbsko!
Cytrynko jeszcze mi się przypomniało,że na tę przypadłośc(płaskich sutków) świetnie sprawdzaja się kapturki (nakładki silikonowe na sutki) koleżanka stosowała i było ok...co o tym myślisz??

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2010-12-29, 11:43   #4163
kaskup
Rozeznanie

Cytat:

A jak u Was z rezstępami???U mnie jest gorzej niz myślałam...mimo smarowania od 3 miesiaca ciazy ( Babydream emulsja i olejek przeciw rozstepom, potem cos na "F" z apteki, w miedzy czasie jeszcze oliwka bambino ) i...rozstepy mam na boczkach kilka, po wewnętrznej stronie ud, 3 prawej piersi, troche na posladkach i wczoraj mąż zauwązyl , ze robia mi się juz na brzuchu na dole...ja ich nie widze...ale sądziś mi mąz ma po pracy zakupic jeszcze Perfecta mama...spróbuje .juz pewnie to nic nie da ale musze się czyms smarować bo do końca lutego jeszcze troche czasu a ja rosne i rosne...

u mnie poki co rostepów nowych brak mam juz pare po Amelce ale one juz stare małe i ledwo widoczne..

MACIE PRZEPIS NA JAKAS DOBRA SAŁATKE Z SELERA TAKIEGO ZE SŁOICZKA W TAKICH PASECZKA??
Stary 2010-12-29, 11:44   #4164
vilya
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość

A który masz?
Bo mam ten sam problem...
ja mam ten do 13 kg. Zresztą one wszystkie są takie same, bo mąż złamał tą fiszbinę plastikową od budki i zamawiałam w serwisie coneco tą fiszbinę. Więc ja pisałam żeby mi przysłali do Pioneer Plus - i to było to.
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 11:45   #4165
Koperco
Zakorzenienie

uff nadrobiłam

MURON GRATULUJE KURCZAKA!!!!!!!
Sanetka - śliczny jest!
Chantelle - piękniusie, tylko ile to roboty będzie przy 2óch!

ja od świąt zmagam się z bólami mięśni brzucha.tak mnie czasami rwie pod cyckami, że nie mogę się wyprostować,więc od 3dni leżę,schylać to w ogóle się nie mogę,jakoś żyję. Chciałam powiedzieć, że chyba będę pierwszą osobą,która umrze na zgagę. W nocy się budzę z bólu zgagowego i jak wstaje rano to jestem tak zmęczona że ledwie żyje..

ale święta zaliczam do udanych
Justine - moja znajoma ma córkę Nadię i nikt się z niej nie śmieje. Olej wszystkich co im się nie podoba.
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 11:48   #4166
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

czytam, czytam i nie mam weny pisać........

anka_bzzz wiem, ze pisałaś o tym, tylko dla mnie babcia jak matka i też uważam, że jest odważna

hehe do do temperatur to ja mieszkam w starym budowictwie Idzie się przyzwyczaić. A nawet polubić

Leże w łóżku bo jakoś dziwnie się teraz poczułam. Dzieciak cały pod żebrami i teraz ściska mnie żołądek i wszystko wokół
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 11:49   #4167
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Moja mama od razu powiedziala ze brzydkie imie ze moze lepiej jakies inne itp itd a ostatnio sie zapytala czy nadal tak chcemy to skomentowala jeszcze ze Nadia to to samo co Nadzieja Mowie do niej ze to sa inne imiona i bedzie Nadia i koniec.Tesciowa nic nie mowi bo nie ma odwagi ale pewnie tez sie jej nie podoba ,jednak ja nie zwracam uwagi.Uwazam ze jest to bardzo ladne imie i nam sie podoba takze smialo ty tez tak swoja ksieznicze nazwij i sie nie przejmuj

A fajnie jest w czasie boli porodowych skorzystac z wanny w szpitalu ,bardzo taka kapiel relaksuje ,mi pozwolili byc w wodzie ok 40 min ale to byla wielka ulga

Justyne mysle ze co chodzi o chwytanie podczas karmienia jest to indywidualna sprawa ale dzieciaczki sobie zazwyczaj radza ,u nas bylo kilka prob ,polozna w szpitalu pokazuje jak najlepiej przystawic a pozniej to mala bez problemu nauczyla sie odpowiednio zlapac.

Pamietam ze napady dusznosci i goraca mialam poporodzie .
Ja czytałam tez , że Nadia to polski odpowiednik rosyjskiego imienia Nadjeżda...kiedyś zazartowaliśmy i powiedzielismy o tym rodzince męza..wtedy to sie naśmieli...mówili , ze jak bedziemy mieli przyjechac z wizyta to beda sie smieli :"nadjeżdża Nadjeżda" co za dowcipna rodzinka
To jest normalnie polskie imie. Imieniny obchodzi 15.05 i w Polsce jest juz ponad 5000 tys dziewczynek o tym imieniu.

NAM SIE PODOBA I KONIEC ŚlICZNE IMIE!!!!:love :kojarzy mi sie z taka mała śliczną dziewczynką

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2010-12-29, 11:49   #4168
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
może spróbuj zadzwonic albo napisac do firmy bezpośrednio
http://www.coneco.pl/index.php?go=kontakt
ja kiedys pisałam do jakiejs tam firmy z wózkiem Amelki i bez problemu i podesłali na maila
Stary 2010-12-29, 11:51   #4169
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Leci szybko...naprawde tydzień za tygodniem...
Twoja córeczka napewno urodzi sie zdrowa i nie dopuszczaj nawet innych myśłi do głowy..ja tez wierzę, ze moja urodzi się zdrowa, modlę sie o to codziennie odkad dowiedziałam sie o ciąży, więc musi być dobrze.
A co do imienia spotkało nas troche przykrości ze strony najblizszych i nie darowałabym sobie jakby sie okazało, że mają racje, że z mojej córeczki śmieją się w szkole z powodu imienia, (mam nadzieje , że tak nie bedzie, coraz to wiecej takich nowych nietuzinkowych imion, zreszta zanim pojdzie do szkoly pewnie to imie bedzie popularne, tak samo jak mojeje siostrze wybraliśmy imię NIKOLA, rodzina sie dziwila , że co to za imie...a w szkole nikt sie z niej nie smieje i znamy już bardzo duzo NIkoli)albo rodzina męza urzadzi jej kiedys taki cyrk jak nam "Naduś...Naduś guzik" i bedzie jej przykro....normalnie bym ich chyba udusiła....mam nadzieje, że po tym co im wygarnęłam w 1 dzień świat nie odwaza sie wiecej poruszac tematu imienia NASZEJ córki.
Dziekuje za słowa pocieszenia
Justine - ja rozumiem, że imię się może nie podobać, ale to wymyślanie, że niby dzieci się będą śmiać jest żałosne. Równie dobrze mogą się śmiać z popularnych imion. A co mają powiedzieć Brajany i Kewiny? A rodzice dają takie imiona i jakoś jest. Imię ma się podobać Wam. To tak jak ja bym zapragnęła nagle zmienić imię, bo się ojej ciotce nie podoba ( a nie podoba jej się, bo ma złe skojarzenia, które mnie mało obchodzą).

Cytat:
Z tym Sylwestrem to jest tak, że jeszcze miesiąc temu chętnie umawialiśmy się ze znajomymi, ale ostatnimi czasy nic mi się nie chce...wole sobie z mężem posiedzieć po prostu...trochę mi głupio, bo już obiecałam przyjaciółce, że albo my do nich, albo oni do nas wpadną, ale jakoś mi się serio nie chce...sądzę, że się nie obrazi, bo 2 stycznia ich Mała ma chrzciny, także też za bardzo imprezować nie mogą...No, zobaczymy, nie nastawiam się na wielką imprę, ten Sylwester mogę spędzić nawet z Jedynką.
Ja mam identycznie - wprosiła się do nas dwójka znajomych, jeszcze chyba koleżanka wpadnie do tego a ja mam ochotę na relaks z mężem. Zwłaszcza, że on po pracy będzie, a tu pewnie przyjdzie mi coś upichcić. Znajomi obiecują nam sesję brzuszkową, ale ja już nie mam ochoty, bo wyglądam jak ogrzyca (Fiona). Kolega męża się ze swojej żony śmiał, że nie jest źle, póki się zielona nie zrobi.
A telewizora brak u nas, więc ani Dwójka, ani Jedynka, ani nawet TVN. Za to cała masa filmów do obejrzenia na dysku...
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 11:55   #4170
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
A ty przypadkiem nie powinnaś leżeć???Muszę Ci poprawić trochę morałówNie dawno ze szpitala wyszłaś, miałaś się oszczędzać a Ty na domówkę się wybierasz i jeszcze zamierzasz cos szykować??Nie przesadzasz???

24.02.2011 r.

Nadia:
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości