|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Dziewczyny, ponawiam swoje pytanie o jakieś przekąski na imprezę? Macie jakieś sprawdzone przepisy??
#4142 | |
BAN stały
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
![]() Ja z moim mężem najpierw spotykałam się 2 lata,zaszłam w ciąże,w sierpniu 1991 wzięliśmy slub,a Gosia urodziła się już w październiku. Niby też się sobą nie nacieszylismy,ale nie moglismy się doczekać małej ![]() Mówię Ci,Wasze życie we trójkę będzie wspaniałe ![]() Dziecko daje mnóstwo radości ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4143 |
Rozeznanie
|
werka moze i dobrze ze nie mieliscie takich chwil bo przynajmniej nie bedzie Wam ich brakowalo, ja sie troszke wystraszylam jak dowiedzialam sie ze jestem w ciazy, bo my z mezem we dwojke od 5 lat i zylismy tak z dnia na dzien troche dla siebie, wracalismy do domku pozno w nocy, albo na drugi dzien, rano wstawalismy i caly dzien w biegu, a czasem fajnie bylo polezec i poleniuchowac, teraz czesto o tym rozmawiamy czy znajdzie sie taki czas zebysmy pograli w karty (bo moze to smieszne ale gramy nagminnie, prawie co wieczor
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4144 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4145 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() My za to z mężem mieszkamy razem już 6 lat prawie (od roku jako małżeństwo), także nam się ta odmiana przyda ![]() Cytat:
![]() Albo kanapeczki - koreczki z ulubionymi dodatkami... W tym roku siedzimy raczej w domu, nie chce mi się iść do znajomych, może do nas ktoś przyjdzie, także menu raczej skromne przygotuję ![]() Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-12-29 o 11:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4146 |
Zadomowienie
|
dziewczyny z tym porodem do wody to nie jest tak że nie ma w Polsce procedur. Właśnie kiedyś były normalnie porody do wody i położne je przyjmowały ale nam w szpitalu powiedziano, że zmieniono jakieś przepis że odbierający poród do wody muszą mieć jakiś certyfikat który otrzymuje się po jakimś przeszkoleniu. No i wiele osób które już te porody do wody przyjmowały nie ma takiego papierka i nie może juz przyjmować porodów do wody. Muszą dopiero uczestniczyć w szkoleniu i otrzymać ten certyfikat. Pewnie w niektórych rejonach Polski ktoś już ten certyfikat sobie zrobił i stąd jest możliwość porodu do wody a w innych jeszcze tych szkoleń nie przeprowadzono.
A propo tego filmiku to mnie najbardziej przeraziła pozycja tej kobiety. Przecież ona bidulka musiała leżeć całkiem na płasko i jeszcze to nacięcie, wydaje mi się, że zrobiono je nie zwracając uwagi czy trzeba, przecież jeszcze główka nawet za bardzo nie napierała na to krocze. I mam wielką prośbę do kogoś kto ma zakupiony fotelik samochodowy Coneco. Bo ja go też mam tylko od bratowej i nie ma już do niego instrukcji. Byłaby któraś z Was tak uprzejma i mi przeskanowała tą instrukcję i wysłała na maila vilya.az@gmail.com. Byłabym bardzo wdzięczna. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4147 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój synek boi się tego ,że coś mi się stanie, że będzie mnie bolało. A przygotowujemy go na przyjście siostry jako coś czego to On bardzo pragnie i wszystko co kupujemy konsultujemy z Nim.Nawet to On wybrał imię ![]() Cytat:
sanetka synek jest boski ![]()
![]() |
#4148 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do kapieli. My mamy wannę, ale przewaznie korzystam z prysznica, kapiel leżaca w wannie robie sobie raz w tygodniu na odprężenie.Moja Nadia lubi i prysznic i wylegiwanie sie w wannie, raczej jest spokojna wtedy...reaguje tylko kopniaczkami gdy leże w wannie, wystaje mi brzuszek i by nie zmarzł polewam go goraca woda, wyciskając ja z gabki...fajnie wtedy reaguje na taki strumień wody ![]() ![]() A co do Sylwestra, my mielismy isc do znajomych...ale skoro musze lezec zostajemy w domu, poczatkowo mielismy byc sami ale jednak babcia i dziadek do nas przychodzą..sylwester z dziadkami ![]() ![]()
![]() |
#4149 |
Zadomowienie
|
my spędzimy sylwka pewnie we własnym gronie. Kolega meża coś wspomniał, że chętnie by z nami posiedział, ale wątpie czy dojdzie to do skutku. Pozatym jak nie będzie gości nie będe musiała gotować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4150 |
BAN stały
|
Justynko,tak,wystraszył się.
skoro mama wpadła w płacz,tata pobiegł po płaszcz,i za minutę nas nie było... Odkąd wrócilismy ze szpitala był zły,więc pewnie masz rację z tym obwinianiem. Wiesz,my też wszystko z małym konsultujemy,przy każdych zakupach dla małej kupujemy coś i jemu,żeby nie czuł się odsunięty. Do tej pory był szczęśliwy,a wczoraj mu się odmieniło,tyle,że w stosunku do mnie. Mam nadzieje,że jak teść z nim porozmawia,to wszystko wróci do normy,bo jak nie,to sobie chyba w łeb palnę! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4151 | ||||
Zakorzenienie
|
a ja pisalam posta z telefonu w nocy i mi sie nie wyslal... nie spalam od 1.30 do 3.30 a potem od 6.15 do 8.30 - powod- chora corka.... mowie wam czuje sie jak zombie. jeszcze nlody jakios sie tak wywiercil ze chyba dupke ma teraz z lewej str a byla z prawwej. nie moge siedziec, oddychac. marze o obnizeniu brzucha!!!!
mi swieta minely kiepsko przez problemy zdrowotne. na sylwestra nawet nie zcekam, w tym roku jestem u tesciow i mam zamiar isc spac o normalnej porze i przespac wsytko. obudzic sie w nowym roku ktory mam nadzieje bedzie lepszy i troche laskawszy dla nas. chociaz pod wzgledem zdrowotnym bo to co sie etraz dzieje to jakies przegiecie. czekam niecierpliwie do nastenego poniedzialku, tj 3 stycznia. wtedy mam ostatnia wizyte a 5 dni pozneij CC..... boje sie choc juz bardzo chce miec wsuztsko za sobą.... najbardziej sie boje, czy mlody bedzie zdrowy ![]() Cytat:
![]() no chyba zartujesz ![]() Cytat:
Cytat:
zoltaczka sie nie przehjmuj, wsyztsko wczesniaczki maja. MOja tez miala choc nie bylaw wczesniakiem, wypisali nas ze szpitala z wysoka zoltaczka i pediatra pozyczala nam lampy do naswietlana, prawie miesiac ja naswietlalismy i bylo ok. zazdroszzcze personelu, w polsce to chyba marzenie.... nawet w prywatnej klinice. brawo ![]() monitro oddechu polecam angel care, u nas kosztuje 600 zł. to jest monitor i niania w jednym, pokazuje tez temp u dziecka w pokoju, muisisz poczytac. u siostry sprawdzal sie super, a jej corka dostala tylko 4 pkt m.in za brak oddechu w momencie porodu (przez cc) i kazai jej kupic. w domu zapiszczal kilka razy wiec na ;prawde przydatna rzecz. Cytat:
musze leciec z kompa bo mi sie niewygodnie siedzi... vhyba zaczyna mi szwankowac kosc ogonowa jak niekktorym z was. wiecie jaka jezxze przypadlosc mam od wigilii?? lzawi mi prawe oko. caly czas... wkurzajace to. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4152 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Twoja córeczka napewno urodzi sie zdrowa i nie dopuszczaj nawet innych myśłi do głowy..ja tez wierzę, ze moja urodzi się zdrowa, modlę sie o to codziennie odkad dowiedziałam sie o ciąży, więc musi być dobrze. ![]() A co do imienia spotkało nas troche przykrości ze strony najblizszych i nie darowałabym sobie jakby sie okazało, że mają racje, że z mojej córeczki śmieją się w szkole z powodu imienia, (mam nadzieje , że tak nie bedzie, coraz to wiecej takich nowych nietuzinkowych imion, zreszta zanim pojdzie do szkoly pewnie to imie bedzie popularne, tak samo jak mojeje siostrze wybraliśmy imię NIKOLA, rodzina sie dziwila , że co to za imie...a w szkole nikt sie z niej nie smieje i znamy już bardzo duzo NIkoli)albo rodzina męza urzadzi jej kiedys taki cyrk jak nam "Naduś...Naduś guzik" i bedzie jej przykro....normalnie bym ich chyba udusiła....mam nadzieje, że po tym co im wygarnęłam w 1 dzień świat nie odwaza sie wiecej poruszac tematu imienia NASZEJ córki. Dziekuje za słowa pocieszenia ![]()
![]() |
#4153 | |
Rozeznanie
|
ło matko ja to bym juz dawno zamarzła, z reguły jestem z tych co ciepło w domu lubia..
![]() heheh.. i jaki wybrany?? u mnie pewnie Amelka wybierze ![]() Cytat:
Sanetka śliczny chłopczyk Chantelle cudne dziewczynki Marika gratuluje pierwszego swiadomego uśmiechu.. Wera dobrze ze z Toba juz lepiej, ale jeszcze na siebie uważaj zebys sie do konca wykurowala.. dziewczyny ja normalnie musze co chwile chodzic do WC, nie wiem czy mi sie mała jakos przesuneła czy co ale normalnie jak mi zaczyna sie wiercic to normalnie musze leciec szybko zeby sie nie posikac.. tez tak macie?? Jelly małemu przejdzie, jest jeszcze malutki i nie zawsze przeciez wszystko zrozumie, a że kocha juz swoja siostrzyczke to sie o nia martwi.. moja Amelka za to cały czas powtarza ze juz nie moze sie doczekac jak Liwia bedzie z nami bo chciałaby zebym ja na ręce wzieła (tzn podniosła) bo przez ten brzuszek nie moge ![]() Justine1988 co do sutków to sie nie przejmuj ja tez sie bałam ze nie bede mogła Amelki karmic ale jakos chwyciła i dobrze było, a sutki miałam raczej nie wypukłe ![]() ![]() co do imion to sie dziewczyny nie przejmujcie gderaniem innych, moja Liwia sie tez nikomu nie podoba.. ![]() ![]() a ja jutro koncze 35tc ![]()
![]() |
#4154 |
Zadomowienie
|
Co do przypadłości dziwnych - mi od trzech dni drga prawe oko, tzn. powieka..niby takie drgania znaczą, ze jest za mało magnezu, ale przecież ja zażywam max. dawkę, także zastanawia mnie, czy czasami nadmiar magnezu też takich drgań nie powoduje...
Z tym Sylwestrem to jest tak, że jeszcze miesiąc temu chętnie umawialiśmy się ze znajomymi, ale ostatnimi czasy nic mi się nie chce...wole sobie z mężem posiedzieć po prostu...trochę mi głupio, bo już obiecałam przyjaciółce, że albo my do nich, albo oni do nas wpadną, ale jakoś mi się serio nie chce...sądzę, że się nie obrazi, bo 2 stycznia ich Mała ma chrzciny, także też za bardzo imprezować nie mogą...No, zobaczymy, nie nastawiam się na wielką imprę, ten Sylwester mogę spędzić nawet z Jedynką ![]() Justine - nie przejmuj się, ważne, ze Wam się imię podoba ![]() Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-12-29 o 11:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#4155 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzieki ![]()
![]() |
#4156 |
Zadomowienie
|
A ja zauwazylam ze dzidzius moj reaguje kiedy stukam kotlety schabowe ,najwyrazniej sie boi i na szuszarke .Zawsze szybko koncze te stukanie w mieso bo na obiad robie 3 kotlety a na swieta mielismy gosci wiec na tluklam tego sporo a malenstwo dalo mi popalic .Ostatnio mnie juz wcale nie kopie tylko sie rozpycha i to tak mocno a jeszcze sobie upodobalo moje biodra i ciagle mnie tam pcha
![]() Wasze maluszki daja wam typowe kopniaczki? co do sylwestra to mozliwe ze bedziemy sami ,bo w smie nie umowilismy sie wczesniej ze znajomymi i oni dostali juz zaproszenie do kogos innego ,tak wiec nie wiadomo.a tam ,sobie sylwestra odbijemy z mezem jak juz bedziemy miec mozliwosc zostawienia dzieci pod opieke babci ooo ![]() jejku a mi na palcu prawej reki wyskoczyl doslownie jakis wrzod ,strasznie spchl mi palec a z rany saczy sie mnostwo ropy ,az mi ciezko cokolwiek robic bo to prawa dlon
#4157 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4158 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
o tak, mała nie pozwala mi krzyczeć na swojego braciszka ![]() ![]()
![]() |
#4159 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
- 2 chleby tostowe (takie żeby miały jak najbardziej wkadratowe kromki) - 1 puszka tuńczyka sałatkowego (odlać wodę) - 2 pomidory - 1 0górek - sałata zielona - ok 30deg. jakiejś najzwyklejeszej wędliny - majonez babuni (zielony) albo 2 małe albo 1 duży słoik bierzesz jakąś blache, kromki chleba sobie delikatnie skrop wodą żeby zmiękły i podziel tak żeby wystarczyło chleba na 4 warstwy (ja przeważnie mam 6 kanapek całych, 5 połwek i 1 taki mały kwadrat 1/4 kromki na warstwe - bo akurat tak mi na blache pasuje). i układasz 1-chleb, na to majonez i tuńczyk 2-chleb majonez i ogórek z pomidorem (najlepiej pokrić je w plastry a optem w kostke) i możesz dać też sałaty (ja zawsze też roje delikanie w paski) 3 - chleb majonez i szynka pokrojona też w plastry a potem w kostke 4- chleb majonez ogórek i pomidor + sałata tu się mozesz pobawić i poukładac w jakieś wzorki bo to warstwa dekoracyna), boki sobie też obsmaruj majonez i poprzylepiaj sałatę zieloną. potem pokroisz na kawałki tak jak placek albo sobie smi ludzie będa kroić i gwarantuje że bardzo szybko zniknie ze stołu. Ja to uwielbiam, a kto tego spróbował to każdy wzioł przepis ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4160 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() do opisu porodu zapomnialam dodac o zzo, dla mnie byl to najkoszmarniejszy bol w zyciu,wydarlam sie, odskoczylam i poryczalam sie. A niby twardy zawodnik ze mnie...tylko to zle wspominam,ze strachu i bolu dostalam drgawek,a oni do mnie ze mam sie nie ruszac,heh.. Reszta super, młode juz w solsrium siedzą,, ciekawe ile to potrwa ![]()
![]() |
#4161 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
s_a_j Ty to codziennie masz gości. Podziel się sernikiem. ![]() Cytat:
Moja mama mi zawsze powtarza, że nigdy nie zapomni mojej miny gdy wnosili do domu mojego brata... Dwa latka miałam i mordowałam wzrokiem. Więc coś z tą zazdrością jest. Potem się oczywiście biliśmy i kłóciliśmy, ale nigdy nie było takiej prawdziwej niechęci. Myślę, że synkowi przejdzie. A jak mała będzie na świecie to już nic nie będzie pamiętał. BTW. Dziadek musi mieć naprawdę silną osobowość... Cytat:
Zawsze mam to samo. ![]() ![]() Cytat:
Dziewczyny, Piccolo jest niedobre, mdłe niemiłosiernie... ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ale Nadia się chyba właśnie od rosyjskiej wersji Nadzieja wywodzi. ![]() Cytat:
Ruski szampan... ![]() ![]() Cytat:
Bo mam ten sam problem... |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4162 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A kiedys cos pisałyście o masażu krocza by uniknac nacięcia...chyba już za późno na takie masaże co?(33 tydzień) wspominałam wczoraj męzowi i jest za..jeśli można mi tylko jakoś ulżyć to on bardzo chętnie ![]() ![]() ![]() ![]() A jak u Was z rezstępami???U mnie jest gorzej niz myślałam...mimo smarowania od 3 miesiaca ciazy ( Babydream emulsja i olejek przeciw rozstepom, potem cos na "F" z apteki, w miedzy czasie jeszcze oliwka bambino ) i...rozstepy mam na boczkach kilka, po wewnętrznej stronie ud, 3 prawej piersi, troche na posladkach i wczoraj mąż zauwązyl , ze robia mi się juz na brzuchu na dole...ja ich nie widze...ale są ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
![]() |
#4163 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
u mnie poki co rostepów nowych brak mam juz pare po Amelce ale one juz stare małe i ledwo widoczne.. ![]() MACIE PRZEPIS NA JAKAS DOBRA SAŁATKE Z SELERA TAKIEGO ZE SŁOICZKA W TAKICH PASECZKA??
![]() |
#4164 |
Zadomowienie
|
ja mam ten do 13 kg. Zresztą one wszystkie są takie same, bo mąż złamał tą fiszbinę plastikową od budki i zamawiałam w serwisie coneco tą fiszbinę. Więc ja pisałam żeby mi przysłali do Pioneer Plus - i to było to.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4165 |
Zakorzenienie
|
uff nadrobiłam
![]() MURON GRATULUJE KURCZAKA!!!!!!! Sanetka - śliczny jest! Chantelle - piękniusie, tylko ile to roboty będzie przy 2óch! ja od świąt zmagam się z bólami mięśni brzucha.tak mnie czasami rwie pod cyckami, że nie mogę się wyprostować,więc od 3dni leżę,schylać to w ogóle się nie mogę,jakoś żyję. Chciałam powiedzieć, że chyba będę pierwszą osobą,która umrze na zgagę. W nocy się budzę z bólu zgagowego i jak wstaje rano to jestem tak zmęczona że ledwie żyje.. ale święta zaliczam do udanych ![]() Justine - moja znajoma ma córkę Nadię i nikt się z niej nie śmieje. Olej wszystkich co im się nie podoba. |
![]() ![]() |
![]() |
#4166 |
Zakorzenienie
|
czytam, czytam i nie mam weny pisać........
anka_bzzz wiem, ze pisałaś o tym, tylko dla mnie babcia jak matka i też uważam, że jest odważna ![]() hehe do do temperatur to ja mieszkam w starym budowictwie ![]() ![]() Leże w łóżku bo jakoś dziwnie się teraz poczułam. Dzieciak cały pod żebrami i teraz ściska mnie żołądek i wszystko wokół |
![]() ![]() |
![]() |
#4167 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() To jest normalnie polskie imie. Imieniny obchodzi 15.05 i w Polsce jest juz ponad 5000 tys dziewczynek o tym imieniu. NAM SIE PODOBA I KONIEC ŚlICZNE IMIE!!!! ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4168 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.coneco.pl/index.php?go=kontakt ja kiedys pisałam do jakiejs tam firmy z wózkiem Amelki i bez problemu i podesłali na maila ![]()
![]() |
#4169 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A telewizora brak u nas, więc ani Dwójka, ani Jedynka, ani nawet TVN. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4170 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:45.