Biedronka - produkty godne polecenia cz. VIII - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-11, 09:15   #4141
maruda80
Zakorzenienie

Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Pianka7 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, po ile są te żele pod prysznic Luksja? Są one w jakiejś promocji?
W ogóle polećcie proszę, jakieś dobre żele pod prysznic dostępne w Biedronce(mogą być produkowane specjalnie dla Biedronki,niekoniecznie jakieś markowe)
Dzięki i pozdrawiam
Tak , są w promocji.

Zestaw 3 szt. kosztuje 9,90

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 09:18   #4142
Dominique_90
BAN stały

Dziewczyny używałyście tego żelu do mycia twarzy w tubce co jest jak micelarny tylko, że żel do mycia? taki niebieski z drobinkami. Był jeszcze peeling w zielonej tubce, ale skusiłam się na ten żel, bo mi się już kończy. Tylko nie wiem czy dobry jest?
Dominique_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 09:32   #4143
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dominique_90 Pokaż wiadomość
Zapomniałam polecić żelki grrryzli (misie) są przepyszne są jeszcze w wersji glizd, ale mnie to trochę obrzydza:P
o tak biedronkowe żelki misie są bardzo dobre nie są twarde
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 09:49   #4144
antunka
Zakorzenienie

A ja jestem szczęśliwą posiadaczką tuszu do rzęs kupionego oczywiście w Biedronce. Do Rossmana mam nie po drodze więc podróż do niego wyszła by mnie drożej niż te 2 zł różnicy
Podkładów było bardzo malutko, w jednej B. widziałam 6 sztuk a w drugiej już ok 20 ale moim zdaniem to i tak mało.
Wzięłam jeszcze balsam do ciała, krem i serum do rąk wszystko z serii green nature. Poza tym ulubione torby ekologiczne i codzienne duperele
antunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 09:55   #4145
actriz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Nawet tych waszych trampek ile u mnie leży!
u mnie też rozmiary 36 i 37

Cytat:
Dziewczyny używałyście tego żelu do mycia twarzy w tubce co jest jak micelarny tylko, że żel do mycia? taki niebieski z drobinkami. Był jeszcze peeling w zielonej tubce, ale skusiłam się na ten żel, bo mi się już kończy. Tylko nie wiem czy dobry jest?
niebieski? to mój KWC! jest najlepszym kosmetykiem do mycia buźki jaki kiedykolwiek używałam i podleczył mi cerę także ja polecam

ja już też po porannych zakupach
- 2 x kremy Veet (u mnie stały dwa pudełka tych kremów - zielonych i niebieskich - więc moim zdaniem to nie za dużo)
- krem i serum do rąk (pięknie pachną )
- zielony żel do mycia buźki
- "nowy" Snikers
- draże orzechowe
- banany
- zielona herbata Feel Green
i 50 zł poszło

co do testerów podkładów to ja widziałam jak stał tylko tester do tego ciemniejszego, także przypuszczam, że są osoby, które wzbogaciły się o tester nie kupując podkładu

~ maniaczka wszelakich mazideł i smarowideł do ust
actriz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 09:57   #4146
Dominique_90
BAN stały

Cytat:
Napisane przez actriz Pokaż wiadomość
niebieski? to mój KWC! jest najlepszym kosmetykiem do mycia buźki jaki kiedykolwiek używałam i podleczył mi cerę także ja polecam
to bardzo się cieszę, bo jeszcze nie używałam i mam trochę pietra szczerze mówiąc, bo moja buzia jest bardzo wybredna co do kosmetyków. A ten zielony peeling- jego można stosować codziennie czy jako peeling? bo nic nie było napisane, a miałam kiedyś żel z peelingiem do codziennego stosowania. Ps.fajny jest?
Stary 2011-05-11, 10:08   #4147
actriz
Zadomowienie

Cytat:
to bardzo się cieszę, bo jeszcze nie używałam i mam trochę pietra szczerze mówiąc, bo moja buzia jest bardzo wybredna co do kosmetyków. A ten zielony peeling- jego można stosować codziennie czy jako peeling? bo nic nie było napisane, a miałam kiedyś żel z peelingiem do codziennego stosowania. Ps.fajny jest?
o zielonym to napiszę jutro jak go przetestuję bo kupiłam pierwszy raz (dopiero teraz się u mnie pojawił ) ale w opakowaniu nie widzę jakiś dużych granulek także myślę, że aż taki ostry nie będzie.

a o niebieskim jak chcesz poznać opinie innych dziewczyn to możesz przeszukać ten wątek albo https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=119300

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
poszukaj może tego zielonego w innych Biedrach. u mnie na 3 był tylko w 1
co do odcienia to za dużo Ci na ten temat nie powiem bo nie wiem niestety

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-11, 10:16   #4148
Dominique_90
BAN stały

actriz dziękuję za link!
Stary 2011-05-11, 10:20   #4149
madzia0007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pianka7 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, po ile są te żele pod prysznic Luksja? Są one w jakiejś promocji?
W ogóle polećcie proszę, jakieś dobre żele pod prysznic dostępne w Biedronce(mogą być produkowane specjalnie dla Biedronki,niekoniecznie jakieś markowe)
Dzięki i pozdrawiam
Bardzo dobre żele pod prysznic są robione dla biedronki - nazywają się Creme, są 3 rodzaje i moim zdaniem wszystkie 3 są godne polecenia pojemność chyba 400 ml, cena 4,49. Są faktycznie kremowe i ładnie pachną, ja mam już drugi.

Cytat:
Napisane przez madzia.a Pokaż wiadomość
dziewczyny, przecież promocja jest od dziś. Więc skąd te oburzenie???
Tak, ale chodziło mi o to że poprzedniego dnia wieczorem wykładane są promocje na dzień następny, czyli domyślnie brakujących rzeczy dziś też nie będzie Ale mam nadzieję że się mylę i że one jakimś cudem będą dzisiaj, zresztą sprawdzę w drugiej biedronce bo akurat dziś mam po drodze

Cytat:

byłam dziś już w biedr. Kupiłam sobie błyszczyk taki jak chciałam i dla Tż-a balsam po goleniu. Ładnie pachną te perfumki za 9,99,najbardziej podobają mi się te w kolorowe kwiatki - słodki tropikalny zapach, wyraźnie czuję tam kokosy i chyba się skuszę na nie.
też mi się spodobał ten zapach, nazwa chyba "diffrent" ? Jednak zastanawiam się jeszcze nad nim gdyż popsikałam się nim i wygląda mi raczej na nietrwały Ale czego oczekiwać za 10 zł, choć przyznaję że zapach ładny

Cytat:
ten niebieski żel jest super, moim zdaniem porównywalny, albo nawet lepszy od micelarnego - ja osobiście najbardziej lubię właśnie ten niebieski.

Cytat:
też mam ten żel i według mnie jest on najgorszy spośród tych trzech, ale i tak godny polecenia. Bardzo podobają mi się te malutkie drobinki, nie to co w niektórych, wielkie grudy które potrafią wybić oko Jak na żel myjący to ma dużo tych drobinek i dobrze peelinguje Ale nie podoba mi się jego zapach i nieco rzadsza konsytencja, dlatego używam naprzemiennie z tym niebieskim. Przy cerze tłustej/mieszanej, myślę że spokojnie możesz używać codziennie
madzia0007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 10:21   #4150
antunka
Zakorzenienie

Cytat:
co do testerów podkładów to ja widziałam jak stał tylko tester do tego ciemniejszego, także przypuszczam, że są osoby, które wzbogaciły się o tester nie kupując podkładu
Dlatego u mnie te kosmetyki Max Factora stały przy kasie w zasięgu wzroku kasjerki. Żeby uniknąć takich sytuacji, że ktoś przywłaszczy sobie tester a nie daj Boże podkład czy tusz albo się umaluje w sklepie

Cytat:
A ten zielony peeling- jego można stosować codziennie czy jako peeling? bo nic nie było napisane, a miałam kiedyś żel z peelingiem do codziennego stosowania. Ps.fajny jest?
Ja już zużyłam kilka tubek zielonego bo u mnie jest od dawna. Przy pierwszym kontakcie z tym żelem wydawało mi się, że drobinki są dość ostre ale teraz wiem, że miałam wtedy podrażnioną twarz stąd moje odczucia. Drobinek nie jest dużo, nie są mocne, można spokojnie stosować codziennie. Sam żel bardzo fajny, dla mnie porównywalny z niebieskim. Ale mimo tłustej cery najlepszy dla mnie jest micelek. Wiele razy wygłaszałam swoją opinię ale jeszcze raz powtórzę, że doskonale zmywa makijaż jak i porannego tłuścioszka A przy tym jest delikatny, nie ściąga skóry, mam wrażenie że wręcz nawilża.
antunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 10:27   #4151
actriz
Zadomowienie

Cytat:
actriz dziękuję za link!

Cytat:
Napisane przez antunka Pokaż wiadomość
Dlatego u mnie te kosmetyki Max Factora stały przy kasie w zasięgu wzroku kasjerki. Żeby uniknąć takich sytuacji, że ktoś przywłaszczy sobie tester a nie daj Boże podkład czy tusz albo się umaluje w sklepie

Ja już zużyłam kilka tubek zielonego bo u mnie jest od dawna. Przy pierwszym kontakcie z tym żelem wydawało mi się, że drobinki są dość ostre ale teraz wiem, że miałam wtedy podrażnioną twarz stąd moje odczucia. Drobinek nie jest dużo, nie są mocne, można spokojnie stosować codziennie. Sam żel bardzo fajny, dla mnie porównywalny z niebieskim. Ale mimo tłustej cery najlepszy dla mnie jest micelek. Wiele razy wygłaszałam swoją opinię ale jeszcze raz powtórzę, że doskonale zmywa makijaż jak i porannego tłuścioszka A przy tym jest delikatny, nie ściąga skóry, mam wrażenie że wręcz nawilża.
w jednej B. jak porównywałam skład krem i serum do rąk a obok stała ta kolorówka to ochroniarza miałam już na plecach a tu zonk bo ja niezainteresowana byłam

hmm czyli ten zielony żel się nawet nieźle zapowiada już się nie mogę doczekać wieczornego mycia

Stary 2011-05-11, 10:29   #4152
Dominique_90
BAN stały

Dziewczyny dziękuję za opinie tych żelów ja mam na wykończeniu stary żel, ale jak tylko użyję tego niebieskiego to dam znać jak mi służy może znalazłam swój idealny żel, który jest tani. Miałam kiedyś świetny, ale kosztował 50 zł. masakra...
Stary 2011-05-11, 10:45   #4153
justynalenka
Zadomowienie

Właśnie wróciłam z B. z dwoma masełkami (oba pachną pięknie, są mega gęste ale błyskawicznie się wchłaniają-no cudo ) i maseczką malinową z AA a no i w końcu dorwałam Chocco białe z ryżem i truskawkami - przepyszne ahh
Wszystkich rzeczy z gazetki urodowej było u mnie dużo i jakoś nie cieszyły się dużym powodzeniem,jedyne co to nie widziałam tego skrzypu w tabletkach...
justynalenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 10:54   #4154
actriz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynalenka Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam z B. z dwoma masełkami (oba pachną pięknie, są mega gęste ale błyskawicznie się wchłaniają-no cudo ) i maseczką malinową z AA a no i w końcu dorwałam Chocco białe z ryżem i truskawkami - przepyszne ahh
Wszystkich rzeczy z gazetki urodowej było u mnie dużo i jakoś nie cieszyły się dużym powodzeniem,jedyne co to nie widziałam tego skrzypu w tabletkach...
a te masła mają drobinki rozświetlające prawda? a maseczka dobra jest?
kurde, tych czekolad a la Kinder Country u mnie nie widzę a jak były to nie kupiłam
a dziewczyna w kolejce przede mną zapytała w kasie panią o skrzyp i ta zawołała dopiero koleżankę, która ten skrzyp jej przyniosła.

Bieromaniaczki czy widziałyście gdzieś w Łodzi te praliny Lindta?

Stary 2011-05-11, 11:07   #4155
justynalenka
Zadomowienie

Cytat:
a te masła mają drobinki rozświetlające prawda? a maseczka dobra jest?
kurde, tych czekolad a la Kinder Country u mnie nie widzę a jak były to nie kupiłam
a dziewczyna w kolejce przede mną zapytała w kasie panią o skrzyp i ta zawołała dopiero koleżankę, która ten skrzyp jej przyniosła.

Bieromaniaczki czy widziałyście gdzieś w Łodzi te praliny Lindta?
Masło Mango ma drobinki (ale bardzo drobne i delikatne ) a limonkowe nie ma wcale
Maseczki jeszcze nie używałam,ale sam wkład malinkowy mnie zachęcił :P
Kurcze też tych pralinek nie znalazłam już u siebie... Przynajmniej dupa większa nie urośnie
Stary 2011-05-11, 11:08   #4156
doloresd
Wtajemniczenie

Dziewczyny, bo ja już się pogubiłam, od kiedy ma być ta prostownica? Od jutra? (12?)
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 11:14   #4157
actriz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez doloresd Pokaż wiadomość
Dziewczyny, bo ja już się pogubiłam, od kiedy ma być ta prostownica? Od jutra? (12?)

Stary 2011-05-11, 11:23   #4158
madzia0007
Zadomowienie

aczkolwiek w niektórych biedrach już jest
madzia0007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 11:46   #4159
kasiakp
Przyczajenie

Dziewczyny
Czatuje na lalke MILA z Biedronki
Orientujecie sie ( a raczej tak widzac ilosc watkow) czy biedronka ma gazetki z okazji Dnia Dziecka?
a moze ma ktoras z was tego bobasa i wie czy mozna go kupic tylko w grudniu czy moze oferta sie powtarza
kasiakp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 12:02   #4160
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiakp Pokaż wiadomość
Dziewczyny
Czatuje na lalke MILA z Biedronki
Orientujecie sie ( a raczej tak widzac ilosc watkow) czy biedronka ma gazetki z okazji Dnia Dziecka?
a moze ma ktoras z was tego bobasa i wie czy mozna go kupic tylko w grudniu czy moze oferta sie powtarza
od 25 maja ma być oferta na Dzień Dziecka ale nie ma jeszcze tej gazetki żeby zobaczyć co tam będzie
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 12:03   #4161
Dominique_90
BAN stały

Mniam właśnie jem jogurt fruvita o smaku mango. Pyszny!!! pojutrze zjem papaję z limetką(mam nadzieję, że też jest tak dobry) ten mango ma pełno kawałków owoców! pojemność to 300g , więc starczy mi na 2 dni nie wiem ile kosztował chyba 1,19 zł. jak znajdę paragon to napiszę cenę
Stary 2011-05-11, 12:04   #4162
zombiak
Raczkowanie

a to masło limonkowe ładnie pachnie? Mango właśnie mi się skończyło, zrobię zapasy, jednak zastanawia mnie również limonka;p

zombiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 12:11   #4163
FK
przyczajona tygrysica

GG do FK

Właśnie wróciłam z Biedrony z maszynkami, żelem niebieskim (micelek już mi się kończy i wzięłam niebieski na spróbowanie ), maseczką ogórkową i mydełkiem tropikalnym. Oprócz tego oczywiście spożywka.

Nie było u mnie max factora (ale w sumie to nic mnie od nich nie interesowało) ani jeszcze suszarek i prostownic.
FK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 12:18   #4164
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość

i kupiłam Magnez z wit.B6 bo kiedyś słyszałam że jak się to wieczorem łyka to nie boli głowa tak często i ...mniejszy apetyt na słodycze się ma
(czekolada zawiera magnez i jak brak w organizmie to ma się napady na słodkie) tylko mnie zdziwiło bo w aptece magnez z wit.B6 to średnio 30-40 zł a w B. był za 5,99 kurna farmaceuta nie jestem
ale czy to nie za duża różnica???
Są różne firmy magnezu. W aptece też są takie tańsze.
agusiowata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 12:20   #4165
justynalenka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zombiak Pokaż wiadomość
a to masło limonkowe ładnie pachnie? Mango właśnie mi się skończyło, zrobię zapasy, jednak zastanawia mnie również limonka;p
Bardzo ładnie! Troszkę jak jogurt cytrynowy z nutką słodyczy
Chyba nawet ładniej pachnie od mangowego
Stary 2011-05-11, 12:34   #4166
bzyczka1
Zakorzenienie

Cytat:
od 25 maja ma być oferta na Dzień Dziecka ale nie ma jeszcze tej gazetki żeby zobaczyć co tam będzie
To chyba ma być oferta Nasze dzieci ale czy to będzie typowo na dzien dziecka, czyli zabawki

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 12:49   #4167
gabriellao0
Zakorzenienie

kupiłam krem veet (dużo jest tego u mnie)
kupiłam magnez z wit. B6 ---aby żreć mniej czekolady
i...kupiłam praliny Lindta
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 12:54   #4168
mgielkaCORP
Rozeznanie

Dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki, czy dostanę jakiś krem, balsam... w B. pachnący wanilią?

Coś w stylu tego z Avonu https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ko-sojowe.html

Normalnie pachnie masakrycznie, nie mogłam przestać go wąchać
mgielkaCORP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 12:56   #4169
Aniap23
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
kupiłam krem veet (dużo jest tego u mnie)
kupiłam magnez z wit. B6 ---aby żreć mniej czekolady
i...kupiłam praliny Lindta
Rozwaliłaś mnie tym

A od czego się je mniej słodyczy?? Od magnezu czy wit B6?? Mnie tez by się przydało
Aniap23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 12:59   #4170
mgielkaCORP
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aniap23 Pokaż wiadomość
Rozwaliłaś mnie tym

A od czego się je mniej słodyczy?? Od magnezu czy wit B6?? Mnie tez by się przydało
Mnie też

Ja również przyłączam się do pytania, ponieważ wit B6 mam już w domku a po magnez trza by się przejść
mgielkaCORP jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości