Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM2012czV - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł części numer 6 powinien brzmieć:
My dalej w amoku, niekończącym się słowotoku - bo nasze śluby już w przyszłym roku - PM 2012 6 10,53%
Pierwsze suknie to jest znak, że za rok powiemy TAK! - PM 2012 36 63,16%
Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 15 26,32%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-14, 22:35   #4141
__Paulinka__
Zakorzenienie

Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Źle się wyraziłam, w 2010 roku właścicielka powiedziała nam, że cena na 2010 to 130 zł, na 2011- 140 zł, więc PRAWDOPODOBNIE na 2012 to 150 zł.

My ustalamy sobie pewne limity. Za strój Młodego chcielibyśmy zapłacić max 2200 zł (garnitur, mucha, koszula, buty), za mój strój 4500 zł, chcemy jechać jakimś eleganckim, ale zwykłym samochodem np. BMW 5, prawdopodobnie pożyczymy od znajomych więc liczymy, że wyniesie to max. 500 zł, obrączki max. 500 zł (mamy dużo swojego złota), zaproszenia max. 200, kościół ok. 1000 zł z organistą i kościelnym... Ale szczerze mówiąc nie do końca wiem ile co kosztuje (np. tort, ciasta, autobus), więc ciężko coś zakładać. Mieszkamy w Krakowie, ślub na lubelszczyźnie, więc ceny się sporo różnią. Na liście mamy dokładnie 153 osoby, ale z tego co wiem, to ostatnio sporo odmawia, mam nadzieję, że przyjdzie chociaż 130.
myslę, ze Wasze limity są i tak wysokie ja za suknię np nie dalabym 4500zł ale kazdy ma swoje widzimisie i tyle

Cytat:
Napisane przez martuha24 Pokaż wiadomość
Kurcze dziewczyny jak da mnie to dużo wyjdą Wasze wesela ja na dzien dzisiejszy jak obliczyłam to wyszło mi 22 tysiące ale mysle ze 30tyś to jest max jaki wydamy...ale wszystko wyjdzie w praniu nie wiemy jeszcze ile osob odmówi przyjscia na wesele...my równiez jak nena szukamy wszystkiego jak najtaniej ale na poziomie
Mój Tż zadeklarował się że on może sam gotować na swoim weselu potrzebowałby 2 dni i jedną dobrze radzącą sobie osobę w kuchni i mówił że dałby rade...i tylko jedna kucharke wynająć i kelnerki aby wszystko szykowały donosily....oczywiscie sie nie zgodzilam bo nie mam ochoty patrzec jak on w dniu slubu nie bedzie mial siły sie bawic

taniej moze by i bylo, ale ile Ty bys miala nerwów... dobrze, ze sie na to nie zgadzasz
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 22:48   #4142
sikoreczka111
Zakorzenienie

GG do sikoreczka111
Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
myslę, ze Wasze limity są i tak wysokie ja za suknię np nie dalabym 4500zł ale kazdy ma swoje widzimisie i tyle

ona pisała strój ... ja liczę też ok. 4000 i w to wlicza się strój weselny - max 3000 - suknia, bielizna, pończochy, welon, halki, buty ( jakies buty na zmianę w razie czego ), biżuteria + strój na drugi dzień max 1000 : suknia, bielizna, buty, biżuteria

iskierka zgasła...
sikoreczka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 22:49   #4143
martuha24
Rozeznanie

Szukam frajnego filmu żeby sobie oglądnac dzisiaj jeszcze ...moze doradzicie cos moze byc komedia, jakies romansidło(bo JA lubie Tż niekoniecznie)...
Wczoraj dostałam prezent "wstępny" urodzinowy od TŻ...są to perfumy....śmiałam się wczoraj bo z moją kolekcją perfum mogłabym otworzyc perfumerie bo co jakies świeto to dostaje perfumy od TŻ wiec wczoraj zaznaczył że to wstepny prezent...a swoja droga to on zawsze trafia z tymi perfumami i nie ma nigdy problemu przy wyborze
Stary 2011-06-14, 23:02   #4144
(kicia)
Zakorzenienie

pomóżcie mi wymyślić alternatywę spędzenia rocznicy nie siedząc na dupie w domu w deszczowy dzień myślę nad kinem kolacją itp ehh

a tak cieszyłam się na ten wyjazd

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

kurde nawet w kinie nic nie ma...

kac vegas widzieliśmy... jak obejrzę kolejny film o tańcu w stylu Step up to się porzygam a na kreskówkę jakoś mi się nie chce iść
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 23:14   #4145
martuha24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
pomóżcie mi wymyślić alternatywę spędzenia rocznicy nie siedząc na dupie w domu w deszczowy dzień myślę nad kinem kolacją itp ehh

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

kac vegas widzieliśmy... jak obejrzę kolejny film o tańcu w stylu Step up to się porzygam a na kreskówkę jakoś mi się nie chce iść
Powiem Ci że my do kina nie chodzimy...wszystkie filmy oglądamy na ekinie ...nie ma tam za wiele nowosci ale zawsze cos tam sobie znajdziemy ...
Kiedys spotykałam sie z takim chlopakiem dlugo przed Tż-cikiem i on wiecznie do kina mnie ciagnał c sie spotykalismy to KINO...że aż mi zbrzydło
może idźcie gdzies na kolacje a pozniej idźcie sie gdzies pobawic

Edytowane przez martuha24
Czas edycji: 2011-06-14 o 23:15
martuha24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 23:16   #4146
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sikoreczka111 Pokaż wiadomość
ona pisała strój ... ja liczę też ok. 4000 i w to wlicza się strój weselny - max 3000 - suknia, bielizna, pończochy, welon, halki, buty ( jakies buty na zmianę w razie czego ), biżuteria + strój na drugi dzień max 1000 : suknia, bielizna, buty, biżuteria

aaa to troche zle zrozumialam tak sumując to wszystko, to pewnie gdzies tyle wyjdzie

Cytat:
Szukam frajnego filmu żeby sobie oglądnac dzisiaj jeszcze ...moze doradzicie cos moze byc komedia, jakies romansidło(bo JA lubie Tż niekoniecznie)...
Wczoraj dostałam prezent "wstępny" urodzinowy od TŻ...są to perfumy....śmiałam się wczoraj bo z moją kolekcją perfum mogłabym otworzyc perfumerie bo co jakies świeto to dostaje perfumy od TŻ wiec wczoraj zaznaczył że to wstepny prezent...a swoja droga to on zawsze trafia z tymi perfumami i nie ma nigdy problemu przy wyborze
ja uwielbiam dostawac perfumy i zawsze sobie jakis wywącham i Moj TZ wie jakie lubię A JAKIE TERAZ DOSTALAS?

Cytat:

MOZE SPA??? sie zrelaksujecie wspolnie masazyki, jacuzzi, sauna, grota solna itp My to uwielbiamy i to juz jest taki nasz puznkt staly gdzie sie wybieramy jak jestesmy w PL
Stary 2011-06-14, 23:20   #4147
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
MOZE SPA??? sie zrelaksujecie wspolnie masazyki, jacuzzi, sauna, grota solna itp My to uwielbiamy i to juz jest taki nasz puznkt staly gdzie sie wybieramy jak jestesmy w PL
SPA to raczej nie w stylu mojego TŻ ehhh głupia pogoda co roku to samo

Stary 2011-06-14, 23:24   #4148
martuha24
Rozeznanie

Paulinka tym razem Truth Calvina Klein...jak narazie z tych co od niego dostałam to te mi sie najmniej podobaja...liczyłam na Burberry
Stary 2011-06-14, 23:26   #4149
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:

taniej moze by i bylo, ale ile Ty bys miala nerwów... dobrze, ze sie na to nie zgadzasz
Cytat:
dokładnie, 4500 zł za suknię, welon, buty i bieliznę. Nie mamy drugiego dnia, więc problem z głowy
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 23:26   #4150
(kicia)
Zakorzenienie

lece spać dziewuszki dobranoc

Stary 2011-06-14, 23:27   #4151
carmelova
Zakorzenienie

kicia romantyczna kolacja w fajnej restauracji jest zawsze dobrym wyjściem. Musicie się trochę przyszykować, wystroić i jest zupełnie inaczej niż w domu

Ja za romantycznymi komediami nie przepadam, ale ta była całkiem niezła: http://www.filmweb.pl/film/%C5%BBona...by-2011-554812 oglądaliśmy na kompie (jest na torrentach).

Edytowane przez carmelova
Czas edycji: 2011-06-14 o 23:29
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 23:30   #4152
martuha24
Rozeznanie

Cytat:
lece spać dziewuszki dobranoc
Dobranoc
Stary 2011-06-14, 23:33   #4153
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
SPA to raczej nie w stylu mojego TŻ ehhh głupia pogoda co roku to samo

uu to szkoda... My to moglibysmy siedziec tam calymi dniami:P a w jacuzzi tylko we dwoje, swieczki, szampa/wino.. jest super moze Twoj TZ jeszcze nie byl i nawet nie wie jakie to fajne? bo w kinie to tylko poprzytulac sie mozna i sie patzrec na film, a skoro jeszcze nic fajnego nie ma to troszke nie ma sensu... ew. kolacja zostaje.. tez jest fajnie

Cytat:
Paulinka tym razem Truth Calvina Klein...jak narazie z tych co od niego dostałam to te mi sie najmniej podobaja...liczyłam na Burberry
tego nie znam musze obwąchac heh ja rok temu wywąchałam i sie zakochalam sie w Versace bright cristal i na 4 rocznice dostalam od TZta jeszcze musze sobie do tego balsamik dokupic wtedy jest gites
Stary 2011-06-14, 23:46   #4154
martuha24
Rozeznanie

Cytat:
uu to szkoda... My to moglibysmy siedziec tam calymi dniami:P a w jacuzzi tylko we dwoje, swieczki, szampa/wino.. jest super moze Twoj TZ jeszcze nie byl i nawet nie wie jakie to fajne? bo w kinie to tylko poprzytulac sie mozna i sie patzrec na film, a skoro jeszcze nic fajnego nie ma to troszke nie ma sensu... ew. kolacja zostaje.. tez jest fajnie

tego nie znam musze obwąchac heh ja rok temu wywąchałam i sie zakochalam sie w Versace bright cristal i na 4 rocznice dostalam od TZta jeszcze musze sobie do tego balsamik dokupic wtedy jest gites
A to też nie znam.... pierwsze jakie dostałam od Tź to Dolce&Gabana light blue (byłam w nich zakochana normalnie każdy mówił że są za cięzkie ale ja normalnie miałam szał pozniej Euforia CK własnie z balsamem no i jeszcze troche innych nie bede wymieniac
Stary 2011-06-14, 23:56   #4155
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
My z TŻtem właśnie kombinujemy naszą filmową czołówkę, normalnie zajawkę mamy nie z tej ziemi (dosłownie, bo czołówka kosmiczna)
Ach, ach, ciekawa jestem efektu Mam nadzieję, że po ślubie się tu z nami jakoś dyskretnie podzielisz, chociaż fragmentami

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale akcja Opowiedziałam mamie całą sytuację. I tak się zdenerwowała, że powiedziała, że idziemy do salonu wygarnąć kobiecie takie traktowanie. Kobiety już nie było. Była ta pani ze wczoraj. Opowiedziałyśmy całą sytuację a ona, że to nie możliwe, że suknia jest niby za mała o cały rozmiar. Kazała mi mierzyć ją jeszcze raz. Tym razem zawiązała mi wszystkie sznurki, porządnie zapięła zamek i brakuje mi tylko 4 cm, żeby była idealna. Tamta mnie nie związała porządnie i nawet zamka nie zapięła Mówię wam, że po południu wyglądałam jak lachon pierwsza klasa. Miałam super talię, pięknie układała się na biodrach. Brakuje tylko 4 cm z tyłu. Ale da się wszystko poluzować i to starczy. Dla spokojnego sumienia przymierzyłam jeszcze inne suknie ale w żadnej nie było wow Także klamka zapadła i pierwszą ratę wpłaciłam
dla Mamusi za medalową akcję! Hehe, nie ma to jak wsparcie bliskich w takich sytuacjach. Super, że wszystko okazało się jednak WOW i że suknia już jest zaklepana!

Cytat:
Ciekawa jestem ile planujecie zaprosić osób na wesele i jaki budżet chcecie przeznaczyć na tą okazję. Myślałyście już o tym?
U nas nieco ponad 170 osób będzie na liście gości. Nasz budżet to 55 tys. zł. Wesele dwudniowe. W sumie od ustalenia budżetu zaczynaliśmy planowanie wesela - najpierw podowiadywaliśmy się mniej więcej co ile kosztuje i ile wyniesie nas lokal, potem to wszystko spisaliśmy i uznaliśmy, że finansowo damy radę. Oczywiście finansowo wspomogą nas Nasze Mamy My z TŻ ze swojej strony przeznaczamy po 18 tys. zł z własnych oszczędności, a Mamy pokrywają koszty lokalu za gości z rodziny (my płacimy za znajomych).

Cytat:
kicia to całkiem sporo. My mamy nadzieję, że zmieścimy się w 40-45 tys. przy ok 130 osobach. Robimy w restauracji, rok temu właścicielka powiedziała nam, że koszt na osobę to ok 150 zł. Mam nadzieję, że cena się nie zwiększy
W ten weekend kuzyn robił wesele na 190 os. w remizie z kucharką i całkowity koszt to 55 tys...
Hm, szczerze mówiąc, to sądziłam, że przy dużych weselach opcja z kucharką wychodzi taniej, ale jak widać na tym przykładzie niekoniecznie. Tylko 20 gości więcej, a koszt taki jak u nas za dwudniowe wesele.

Cytat:
ja też jutro proszę o kciuki koło 8.45 ostatnie zaliczenie z chemii
Powodzenia!

kindziulindzia, wiesz, że masz nasze wsparcie! Wszystko pójdzie pomyślnie!

Cytat:
ustalacie sobie jakies limity, których nie chcecie przekroczyć za jakąś konkretną rzecz??
My mamy limity, ale mamy również priorytety. To znaczy, że przy niektórych elementach (wodzirej, kamerzysta) głównym czynnikiem decydującym była jakość, a nie cena. Byliśmy też dosyć wybredni w tych kwestiach i mało który usługodawca nam odpowiadał, więc jak już znaleźliśmy tych, co do których nie mieliśmy żadnych "ale", to po prostu zdecydowaliśmy się na ich usługi. W sumie największa część wydatków weselnych to prawie zawsze koszty przyjęcia w lokalu, dlatego szukaliśmy sali o dobrych opiniach i blisko kościoła (odpadają wysokie koszty transportu) z rozsądną ceną za osobę. Ja np. w życiu nie zrobiłabym wesela w lokalu, gdzie płaci się 200zł za osobę za jeden dzień, bo w naszym regionie to najwyższa cena jaką słyszałam i - jak dla mnie - straszna rozrzutność. Ale wiem, że w innych rejonach Polski to po prostu standard. W lubelskim uznałabym to jednak za snobizm.
Stary 2011-06-15, 00:02   #4156
martuha24
Rozeznanie

znalazłam suknie...podoba mi sie bardzo.. ta 2 tez nawet bardziej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Suknia 5.jpg (116,5 KB, 36 załadowań)

Czas edycji: 2011-06-15 o 00:04
Stary 2011-06-15, 00:06   #4157
martuha24
Rozeznanie

tu 2 bo wczesniej mi sie nie wgrało....chyba któraś Pamka wklejała ta 2...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg suknia 6.jpg (28,2 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg suknia 7.jpg (29,9 KB, 26 załadowań)
Stary 2011-06-15, 00:10   #4158
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
A to też nie znam.... pierwsze jakie dostałam od Tź to Dolce&Gabana light blue (byłam w nich zakochana normalnie każdy mówił że są za cięzkie ale ja normalnie miałam szał pozniej Euforia CK własnie z balsamem no i jeszcze troche innych nie bede wymieniac

tez moglabym sie rozpisac na temat perfumikow, bo mam taki "mały" ołtarzyk:P heh moj TZ tylko sie dziwi jak ja tak szybko te perfumy zuzywam:P a ja na to ze przeciez kobietą jestem:P i mi sie nie musi skonczyc, poprostu mi sie juz poprzedni nudzi:P heh:P moj TZ tak nie ma, Jak Mu kupię jeden, to nastepny dopiero jak sie skonczy ten pierwszy:P

---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------

Cytat:
znalazłam suknie...podoba mi sie bardzo.. ta 2 tez nawet bardziej

ale piękna powiedz co to za sukienka?

a ta druga chyba kicia kiedys wklejala tez jest super!
Stary 2011-06-15, 00:18   #4159
martuha24
Rozeznanie

Cytat:
tez moglabym sie rozpisac na temat perfumikow, bo mam taki "mały" ołtarzyk:P heh moj TZ tylko sie dziwi jak ja tak szybko te perfumy zuzywam:P a ja na to ze przeciez kobietą jestem:P i mi sie nie musi skonczyc, poprostu mi sie juz poprzedni nudzi:P heh:P moj TZ tak nie ma, Jak Mu kupię jeden, to nastepny dopiero jak sie skonczy ten pierwszy:P

---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------

ale piękna powiedz co to za sukienka?

a ta druga chyba kicia kiedys wklejala tez jest super!
ta pierwsza to Killian Bridal Gown (2010) a druga Jolie Bridal Gown (2010).

Jak się doprowadzę do takiego chociaż troszkę podobnego stanu jak ta Pani modelka na zdjęciu to taka sukna będzie moją suknią slubną na ślubie....ale zamieszałam

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Dobra uciekam bo Tż właśnie z pracy wrócił ide szykowac mu kolacje...
Dobranoc

Czas edycji: 2011-06-15 o 00:16
Stary 2011-06-15, 06:12   #4160
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
tu 2 bo wczesniej mi sie nie wgrało....chyba któraś Pamka wklejała ta 2...
Kiedyś się w niej kochałam. Prawie nawet ją kupiłam. Mierzyłam taką ale była mega duża i i długa. Nie mogłam zobaczyć jak się układa. A ponoć pięknie wygląda nawet bez halki. Wszyscy ją chwalą ale do mnie jednak nie przemówiła. I wydaje mi się że przez te warstwy titlu jest ich sporo jest zdeka nie wygodna. Ale być może to moje odczucie. Dla mnie minusem też było to że jest na zamek a nie wiązana

Stary 2011-06-15, 08:00   #4161
Magdzia0108
Zadomowienie

Cytat:
http://aim2012.pobieramysie.pl/index.php

nasza stronka tylko dawno nic na niej nie robiłam tylko trochę inspiracje pozmieniałam
Ja bym nie dawała tam zdjęć np sukni, fryzury itp, bo wolałabym, żeby to była niespodzianka dla m. in. gości

nena śliczna ta suknia, pewnie niedostępna w Polen

martuha to na ile osób wesele, że tylko 22 tyś planujecie wydać? My za samą sale szacunkowo na max 90 osób wydamy ok 13-14 tyś :/

kicia proponuję kolację, wypad na kręgle?

Filcowo, biżutowo:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365901&p age=12

06.07.2004r razem
01.01.2010r zaręczyny
23.06.2012r Żonka
Magdzia0108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 08:44   #4162
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piekielny_Aniolek Pokaż wiadomość
Hm... a masz to na piśmie? Jeśli tak to spokojna głowa jeśli nie to zawsze możesz powiedzieć, że taką cenę Wam "obiecała". My też mieliśmy podobną sytuację i powiedzieliśmy (tzn. ja bo mój Tż woli się nie odzywać ) że cena będzie taka i taka i ma mi to zapisać na umowie żeby problemów nie było swoją drogą robimy wesele 1 dniowe i dostaniemy pokój tak się targowałam
my mamy w cenie pokój dla młodych z łóżkiem wodnym i sejfem na kasę i dobrze bo nie będziemy musieli zawozic kasy z czepka

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

dziewczyny czytam sobie na stronie mojej parafii jakie dokumenty musimy przynieśc do ślubu i pisze "Ostatnie świadectwo z katechezy szkolnej" tzn? ostatnie świadectwo ze szkoły średniej?

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 08:49   #4163
__Paulinka__
Zakorzenienie

Heejka

Witam sie z Wami i spadam do pracy Milego dniaa

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

dziewczyny czytam sobie na stronie mojej parafii jakie dokumenty musimy przynieśc do ślubu i pisze "Ostatnie świadectwo z katechezy szkolnej" tzn? ostatnie świadectwo ze szkoły średniej?
tak
Stary 2011-06-15, 08:59   #4164
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Witajcie Kochane! Wczoraj mnie wieczorkiem nie było, bo siedziałam nad tlumaczeniem. Dzisiajsze popołudnie i wieczorek też mi tak upłynie, więc wykorzystuję siedzenie w pracy, żeby się z Wami przywitać

Cytat:
dlatego ja kupuję etapami... wydalam już 1000 zł na suknię, kupiłam welon, teraz kupię buty. mamy już garniak na ślub i poprawiny. W sierpniu chcemy kupić buty TŻ. Na jesieni zamówimy zaproszenia i zbieramy na obrączki a potem bedziemy zbierać na rzeczy które przed samym weselem trzeba kupić.
U mnie też wszystko idzie etapami. Nie wyobrażam sobie, żeby wydać tyle kasy za jednym zamachem. To w naszym przypadku niemożliwe. Część kasy jest, ale część jest jeszcze na bierząco ciułana z wypłaty
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 09:01   #4165
jagodzia133
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki
Cytat:
Napisane przez tusia_m Pokaż wiadomość
JAGODZIU !!!!!! Z okazji Twoich urodzin chciałam złożyć Ci najserdeczniejsze życzenia: zdrowia, szczęścia, miłości, radości, uśmiechu każdego dnia oraz by ziściły się wszystkie Twoje marzenia!!! STO LAT !!!!
Cytat:
Napisane przez ewika19 Pokaż wiadomość
Jagodziu!! Życzę Ci wszystkiego najlepszego, dużo szczęścia, zdrowia miłości i spełnienia wszystkich marzeń!!
Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
Jagodziu wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń i duużo miłości
Cytat:
Napisane przez karka1986 Pokaż wiadomość
Jagodzia wszystkiego najlepszego, dużo miłości i uśmiechu
dziękuję wam Kochane
Cytat:
Dziewczyny ale akcja Opowiedziałam mamie całą sytuację. I tak się zdenerwowała, że powiedziała, że idziemy do salonu wygarnąć kobiecie takie traktowanie. Kobiety już nie było. Była ta pani ze wczoraj. Opowiedziałyśmy całą sytuację a ona, że to nie możliwe, że suknia jest niby za mała o cały rozmiar. Kazała mi mierzyć ją jeszcze raz. Tym razem zawiązała mi wszystkie sznurki, porządnie zapięła zamek i brakuje mi tylko 4 cm, żeby była idealna. Tamta mnie nie związała porządnie i nawet zamka nie zapięła Mówię wam, że po południu wyglądałam jak lachon pierwsza klasa. Miałam super talię, pięknie układała się na biodrach. Brakuje tylko 4 cm z tyłu. Ale da się wszystko poluzować i to starczy. Dla spokojnego sumienia przymierzyłam jeszcze inne suknie ale w żadnej nie było wow Także klamka zapadła i pierwszą ratę wpłaciłam
no i widzisz nie trzeba było się martwić
Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Jagodzia Wszystkiego najlepszego, przede wszystkim zdrówka, dużo miłości od tż, spełnienia marzeń i rewelacyjnego ślubu takiego o jakim marzysz!!!
Cytat:
Napisane przez Piekielny_Aniolek Pokaż wiadomość
Jagodziu wszystkiego najlepszego
dzięki wielkie
Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
bardzo Was proszę trzymajcie jutro bardzo mocno kciuki

Cytat:
Ciekawa jestem ile planujecie zaprosić osób na wesele i jaki budżet chcecie przeznaczyć na tą okazję. Myślałyście już o tym?
osób będzie 130 myślę że z suknią garniakiem noclegami zamkniemy się 36tysiącach góra w 40tys z takimi małymi poprawinami (no ok. 60 osób taki obiadek 5 godzinny z 2posiłkami gorącymi)
Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
wpadam dziś tylko z życzeniami dla Jagodzi!
Kochana dużo dużo zdrówka, jeszcze więcej szczęścia a najwięcej miłości i oczywiście spełnienia marzeń!
dziękuję

kicia
Lili & Gabryś

Edytowane przez jagodzia133
Czas edycji: 2011-06-15 o 10:46
jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 09:09   #4166
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:

Jeżeli ostatni raz miałaś katechezę w szkole średniej, to właśnie dajesz to ostatnie świadectwo, gdzie masz ocenę z religii.
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 09:23   #4167
Jamee
Zakorzenienie

Dzień dobry. Dzisiaj zamierzam podgonić naukę

Cytat:
W sobotę zaklepaliśmy termin ślubu w kościele, będzie więc 21 lipca 2012 o godz. 16:00

za zaklepanie godziny. My planujemy zamknąć się ze wszystkim w 30 tyś. Na weselu będzie ok. 80-90 osób.

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Jamee za suknię! A gdzie kupowałaś??
W tym małym salonie niedaleko Mc'Donalda. Nazywa się Szyk.

Cytat:
Mój uwielbia siedzieć w jacuzzi. Nawet planuje żebyśmy sobie do łazienki takie dwu osobowe jacuzzi sprawili

Cytat:

A co jeśli ja nie uczęszczałam na religię w liceum? Czy wystarczy świadectwo z gimnazjum? Nie uśmiecha mi się chodzenie na jakieś kursy z katechezy

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 09:26   #4168
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry. Dzisiaj zamierzam podgonić naukę

za zaklepanie godziny. My planujemy zamknąć się ze wszystkim w 30 tyś. Na weselu będzie ok. 80-90 osób.

W tym małym salonie niedaleko Mc'Donalda. Nazywa się Szyk.

Mój uwielbia siedzieć w jacuzzi. Nawet planuje żebyśmy sobie do łazienki takie dwu osobowe jacuzzi sprawili

A co jeśli ja nie uczęszczałam na religię w liceum? Czy wystarczy świadectwo z gimnazjum? Nie uśmiecha mi się chodzenie na jakieś kursy z katechezy
a nie uczęszczałaś bo ? zmienilaś poglądy czy był jakiś inny powód bo chyba właśnie żeby wziąc ślub kościelny musisz uczęszczac na katechezę bo po co byłby im ten papiurek chociaż pisze że ostatnie świadectwo katechezy a nie pisze że to ma byc świadectwo ze szkoły średniej

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 09:47   #4169
vesna84
Zakorzenienie

dzien dobry!!!

ja byłam wczoraj u fryzjera kocham moje idealnie wyprostowane włosyyyy

zamówiłam juz nawet taką prostownice jak miala babka w salonie

co do swiadectwa uczeszczania na katechezę, to rozmawialam z księdzem, przynosi sie im albo indeks katechizacji albo swiadectwo z ostatniej klasy szkoly ponadpodstawowej, tak sie wyraził.

Edytowane przez vesna84
Czas edycji: 2011-06-15 o 09:56
vesna84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 09:56   #4170
jagodzia133
Zakorzenienie

a ja mam proste włosy jak druty i mam problem bo się ciężko układają muszę mieć tonę lakieru włosy sztywne żeby się trzymały więc nie wiem jaką fryzurę mogę mieć na ślub
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości