|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 cz. VII
Sztuczka z formatu A4 wychodzi mi 6 winietek (wymiary około 10,5x5 po złożeniu) Ciężko wytłumaczyć jak robię te kokardki
Robię po swojemu jak zwykle Znalazłam instrukcję do podobnej, ale błędny link mi się wkleja... Wpisz w google "jak zrobić kokardki do zaproszeń" i wejdź w pierwszą stronkę (powinno pisać FOTOinstrukcja na początku)
|
#4142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moi rodzice byli sceptycznie nastawieni do winietek ale my wiemy kto z kim się lubi kto z kim wolałby siedziec i po przygodzie na weselu bez winietek nie widzę innej możliwości jak karteczki
11.10.2005-RAZEM 10.10.2009r-ZARĘCZENI ![]() JAKO ŻONA ![]() 27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem Edytowane przez madzia2306 Czas edycji: 2011-07-30 o 15:37 |
|
|
|
|
#4143 | ||
|
Rozeznanie
|
Oki, teraz nadrobię to co wczoraj sobie zachomikowałam
![]() Cytat:
Wiesz, spróbuj może kupić sobie ziołowy, naturalny specyfik (oczywiście bez recepty!) – nazywa się Castagnus i kosztuje w aptece ok. 15,50zł – starcza na miesiąc, bierzesz 1 tableteczkę dziennie. Generalnie jest on na złagodzenie objawów PMS i na wyregulowanie cyklu. Jak ja biorę go codziennie i nie zapominam (ostatnio zaniedbałam…) to powiem Ci, że jest u mnie lepiej – wtedy cykl to tak 31-33dni (aktualnie też do 40kilku dni mi dobija :/) – także spróbuj sobie proszę ![]() Cytat:
Hmm… dziwne… w szczecińskiej Lissie można było cykać – ile się chciało! Myślałam, że to standard dla wszystkich salonów Tę drugą suknię (greczynkę) która wstawiłaś, Sztuczka w połowie czerwca mierzyła, wyglądała jak szczupaczek Fotka poniżej ![]() Jeśli chodzi o tę pierwszą – nad którą się zastanawiasz – to muszę przyznać, że jest bardzo ładna i elegancka, taka z klasą przez duże „K” J Szkoda faktycznie, że fotek w niej nie masz… Ale jasne – zastanów się jeszcze na spokojnie
|
|
#4144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4145 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zadzwonić zawsze można ale też mam problem bo ja na swoim slubie duzo ludzi w ogóle nie bedę znała.. bo to jest rodzina mojego TŻ która za czesto się nie odwiedza wiec nie było okazji bliżej poznać i ciezko by mi było wszystkich ustawic chyba
|
|
|
|
|
#4146 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam zamiar robić takie prawie kwadratowe winietki, wyjdą dość małe, bo zmieści mi się 8 winietek na jednej kartce A4 - wtedy po złożeniu wysokość to ok. 5,5cm a szerokość 7,5cm - ot, takie niestandardowe I powiem Ci, że planowała zarówno do zaproszeń jak i do winietek robić takie normalne, zawiązywane kokardki (tak samo jak się sznuruje buty ) ale te Twoje wyglądają naprawdę ślicznie i chyba mnie zmotywowałaś Super ta instrukcja, dziękuję bardzo za zapodanie Cytat:
Ale jak mówiłam – tym lepiej = każda z nas będzie zupełnie inaczej wyglądała tego dnia, a to SUPER (wszystkie inne, każda piękna!) Niom, a jak wiesz taneczne buciki piętki mają pozakrywane, więc git majonez Ja kocham odkryte buty – od dzieciństwa, uwielbiam po prostu! – a taneczne to już szczególnie, prześliczne są dla mnie I właśnie chcę przełamać trochę tę moją stylizację w pseudo-księżniczkowej sukni – chcę jej nadać więcej lekkości i finezji Myślę, że fioletowe, niestandardowe dodatki świetnie się tu sprawdzą Też jestem ciekawa jak ten imidż ostatecznie wyjdzie ![]() [1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;28428343]dziewczyny a może w trakcie poszukiwań swoich sukni rzuciła wam się w oczy gdzieś podobna do tej ze zdjęcia na dole? bo zakochałam się jak zobaczyłam na zdjęciu w gazecie ale to kolekcja 2012. i szukam teraz podobnej-z podobnym ozdobieniem gorsetu, ale albo jest mało cyrkonii albo cały gorset w nich [/QUOTE] O, jak Ci przed chwilą odpisywałam skąd mam moją suknię to tak coś mi się wydawało, że to właśnie Ty wklejałaś tę sukienkę Zacytowałam Cię wczoraj (znaczy się, właśnie tę wypowiedź na którą odpowiadam ) bo chciałam powiedzieć, że moja suknia jest bardzo podobna w stylu (mimo, że u mnie ozdoby kamyczkowo-koralikowe nie są rozproszone tylko nieco skumulowane w wybranych obszarach) Trzymam kciuki byś znalazła podobną Nasza monikazmc ma podobą ![]() Cytat:
Hmm… no wiesz, ona widocznie twierdziła, że wygląda „supcio”… ![]() Cytat:
Gratulacje! ![]() Podoba mi się pierwsza (mimo, iż styl nie mój to uważam, że jest urokliwa )Cytat:
Cytat:
TEŻ KOCHAM SZAKIRĘ!!!
Edytowane przez sztuczka_magiczka Czas edycji: 2011-07-30 o 15:46 Powód: nieprawidłowy format teksu |
||||||
|
|
|
#4147 | |
|
Rozeznanie
|
Hmm... nieumyślnie - wybaczcie mi
Po prostu skopiowałam wielocytowanie wczoraj pod koniec stażu do worda, przesłałam sobie na pocztę i teraz w domku na spokojnie odpisuję i jakoś się po.sra.ło wszystko ;p Ale jak? Nie można zmieniać czcionek jak coś :P? Nie rozumiem trochę, skąd to poruszenie ^^Cytat:
Fryzurka jest przepiękna! Aż sama sobie ją zapisałam JJeśli chodzi o kwestię halki to jedziemy na jednym wózku Ja nigdy nie chciałam mieć halki z kołem, ale innych nie miałam okazji przymierzać i jednak mocno wątpię w to, by halka z samego tiulu była w stanie utrzymać Twoją czy moją suknię w takim kształcie jak na katalogowym zdjęciu Twojej sukni… Poruszałam tę kwestię kilka dni temu (niestety chyba tylko poza Chateczką coś nie zainteresowała naszego podpowiadajek ) Specjalnie dla Ciebie wrzucam jeszcze raz 2 halki nad którymi się zastanawiam, a obok nich zdjęcia tych halek pod sukniami – żeby wiedzieć jaki kształt kiecce nadają J Pierwsza halka ma 2 koła ale jak dla mnie nadaje sukni kształt litery A, co w przypadku sukienek naszego typu myślę będzie trochę smutnym rozwiązaniem, jakoś bardziej by mi się podobały takie tiulowe puszyściaki I taki efet (jaki ja chcę) myślę że osiągnę z drugą halką, tą która ma 3 (!) koła… Trochę mnie przeraża ilość tych kółek (moja świadkowa się martwi, że to najwyżej umieszczone koło będzie mi się wbijało w tyłeczek podczas siadania hehe kochana jest ) no, ale trzeba przyznać że prześlicznie formuje suknię… Doczytałam, że nie miałaś do tej pory okazji w ogóle mierzyć żadnej halki J Ze swojego doświadczenia i odczuć z przymierzania halek mogę powiedzieć, że są one bardzo wygodne J To nie są takie koła jak 10 lat temu – sztywne i twarde… Facet spokojnie może stać blisko Ciebie (mój tatuś kochany testował ) no i generalnie dla nóg to wybawienie, bo żaden materiał nie majta Ci się między nimi Wiadomo, że trzeba uważać trochę przy siadaniu i przechodzeniu w wąskich przejściach, ale generalnie zachowują się one dość naturalnie Wypowiedz się proszę co myślisz ![]() EDIT: Aha maxwelko Chciałam Ci jeszcze donieść, że parę dni temu pokazywałam swojemu TŻowi wszystkie nasze dotychczasowe suknie wątkowe I wiesz czyja mu się najbardziej podobała? TWOOOOJAAAA ![]()
Edytowane przez sztuczka_magiczka Czas edycji: 2011-07-30 o 16:00 Powód: Dopisek |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4148 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale tą też mam zamiar mierzyć. Masz już wybraną biżu?Cytat:
Tylko ja jeszcze myślę o czymś na spódnicy, nie wiem może jakiś brokacik? Ale to muszę na żywo znaleć taką suknię![]() Cytat:
ale przeglądam katalogi i podobnych znaleść nie mogę. Przymierzę sincerity, poczekam na ladybird (pewnie w październiku wejdzie) i może akurat. A jaką biżu dobierasz do sukni?Moja kumpela miała właśnie tiulową suknię+halkę na 3 kołach i mówiła że było wygodnie Mi się osobiście bardziej podoba z 2- jak jest ta litera A. Ale o tym zdecyduję jak już suknię wybiorę i przymierzę
|
|||
|
|
|
#4149 |
|
Wtajemniczenie
|
http://blog.fabrykafajnychfot.pl/?m=201008 tutaj chyba jest PM w tej Waszej sukni
|
#4150 | |
|
Rozeznanie
|
[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;28451154]
Tak, bardzo ładne zdobienia Tylko ja jeszcze myślę o czymś na spódnicy, nie wiem może jakiś brokacik? Ale to muszę na żywo znaleć taką suknię![]() Dzięki, będę szukać ale przeglądam katalogi i podobnych znaleść nie mogę. Przymierzę sincerity, poczekam na ladybird (pewnie w październiku wejdzie) i może akurat. A jaką biżu dobierasz do sukni?Moja kumpela miała właśnie tiulową suknię+halkę na 3 kołach i mówiła że było wygodnie Mi się osobiście bardziej podoba z 2- jak jest ta litera A. Ale o tym zdecyduję jak już suknię wybiorę i przymierzę [/QUOTE]Dziękuję Ci bardzo, mnie też oczarowała moja suknia Nie wiem czy trafiłaś gdzieś na ten post, ale wielokrotnie pisałam już, że na przymiarce z której pochodzi foto w naszym zestawieniu moja suknia nie leży jeszcze idealnie Będę ją miała zwężaną i dobiorą mi inne miseczki wewnątrz, bo nie będę do niej zakładała biustonosza Właśnie mnie najbardziej się podoba look z takim puszystym dołem - za dużo się w dzieciństwie Kopciuszka naoglądała Sztuczka hihi Jeszcze raz życzę powodzenia w szukaniu idealnej sukni ![]() Teraz mi się przypomniało to, co mi się nie wiedzieć czemu nie zacytowało ![]() Paulinka009 - Szczerze to nie wiem czy w CMŚ sprzedają używane suknie Z moją suknią akurat był taki myk, że przypadkiem znalazłam ją na allegro (wcześniej wykluczałam opcję z używaną suknią, ale po obejrzeniu mojej kompletnie zmieniłam podejście ) zorganizować przymiarkę dla mnie u nich w salonie Dzięki czemu ubierała mnie ich ekspedientka, miałam do dyspozycji duże lustro i podest Na poprawki krawieckie wybieram się właśnie do nich, bo znają suknię i wiem, że fuszerki nie odwalą ![]() Tenebrosko - Jeśli chodzi o Akces2 to faktycznie, w fiolecie mają welur i jeszcze takie sztuczne tworzywo pt. "fioletowy błysk" czy coś w tym stylu, ale ani jedno ani drugie wg mnie nie pasuje i wcale mi się nie podoba Dlatego czekam aż wprowadzą śliwkową satynkę Jak nie to będę kombinowała z zakupem swojego materiału no i żeby mi z tego właśnie uszyli Moje obecne buty taneczne są z cielistej satyny i jakoś tak mi odpowiada ten materiał, śliczne są A i wszelkie zabrudzenia da się delikatną gąbeczką doczyścić ![]() A teraz przepraszam, ale zapomniałam która z Was pytała mnie co zamierzam założyć do odkrytych butków tanecznych Otóż zamierzam założyć cieliste pończochy - sorry, ale nie obchodzi mnie żaden faux pas z tym, że do odkrytych palców nie zakłada się rajstop itp. - wybiorę takie bez wzmocnień na palcach. Wg mnie wygląda to ładnie, no ale fakt - kwestia gustu. Jednak bardziej estetycznie jak dla mnie wyglądają nogi odziane w cieniutkie pończoszki (szczególnie, że koło godziny 20 przewidujemy mały pokaz naszych kizombowo-bachatowych umiejętności, do którego odzieję się w krótką sukienkę - nogi znacznie ładniej będą się prezentowały z delikatnym połyskiem lycrowych rajstop) niż zupełnie bez niczego, szczególnie że przy tylu godzinach moje podatne na obtarcia stopy mogą mieć dosyć - nawet tanecznych butów, powaga ?---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Cytat:
![]() ...ale nie mogę patrzeć ja PMka szura tę suknię siadając na podłodze w tych ruinach Aaaaj... normalnie serce mi się kraja
|
|
#4151 | ||
|
Zakorzenienie
|
Bry
Cytat:
Cytat:
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4152 |
|
Podróżniczka
|
Jeśli osobiście to raczej będziemy wręczać bez koperty
Jednak pocztą siłą rzeczy, muszą być zaadresowane
Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2011-07-30 o 17:17 |
|
|
|
#4153 |
|
Zakorzenienie
|
U widzę tu weekendowo na całego.
Tylko sztuczka szaleje z postami Kurcze u mnie dziś pada cały dzień mgła jak nie wiem aż się odechciewa wszystkiego br. Dziś odebrałam tort na mamy urodziny. Kupiliśmy prezent (zestaw obiadowy bukiet róż i piękną apaszkę na punkcie których ma fioła) i jutro będziemy świętować
|
#4154 |
|
Zakorzenienie
|
Ach, ale się wkurzyłam na siebie, na siostrę, na cały świat. Siostra nawet ze mną nie pogada o co chodzi. Nawet nie mam jak z nią pogadać, bo ma do pewnych spraw inne podejście. I za każdym razem nie rozumie mojego stanowiska.
Do Austrii miałam jechać od następnego tygodnia- nie od września jak było ustalane, niestety nie mogę (czego niektórzy nie potrafią zrozumieć, m.in. moja siostra) więc pracę szlag trafił. jestem wściekła na samą siebie!!!!! I na dodatek ta oferta pracy w fitness klubie jest tylko na papierku, fizycznie nikogo nie potrzebują Do tego mój kot latał nie wiadomo gdzie i ma pchły!!!!!!!! No żesz kurka wodna!!!!!!! Mam już dosyć na dzisiaj!
|
#4155 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć, dawno mnie tu nie było, ale trochę nadrobiłam
Byłam na urlopie i nie miałam dostępu do neta.gosza szkoda, że ta praca w fitness klubie to fikcja ![]() My chyba zabieramy się do wszystkiego od końca, ale są rzeczy, które można kupić wcześniej żeby leżały, bo potem nie będziemy mieć do tego głowy. Skoro mamy załatwioną salę, fotografa, zespół i kościół, to przyszedł czas na... pudełka na gościńce Wstępnie wybraliśmy te: |
|
|
|
#4156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poprostu dziwnie mi się czyta taką czcionką ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- trochę sobie z wami posiedzę bo tŻ poszedł wywozic ekhm.. śmierdzące sprawy
|
|
#4157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o to fajnie że z nami posiedzisz ![]() bo ta pogoda mnie dobija
|
|
#4158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kupiłam sobie nową spódniczkę chciałam ją sobie dzisiaj założyć to się kurna nie da tak zimno jest, a wczoraj fajnie grzało słoneczko
|
|
#4159 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja się już wyszkoliłam na dziś.
Właśnie maluję paznokcie i też idziemy zaraz na piwo do kumpla z całą paczką - miał być bar, ale wyszła domówka Pewnie tematem number one będzie wesele naszych znajomych, które już za 3 tygodnie i na które wyruszamy całą paczką aż w podkarpackie Busa już zamówiliśmy oj coś czuję, że impreza zacznie się już w drodze ![]() Udanego wieczoru, Laseczki!
|
#4160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my przez caly tydzień siedzieliśmy w domu bo po pracy TŻcik był zmęczony to prażyło slońce a dziś jak mamy pierwszą wspólną wolną sobotę od 3 tyg to leje a ja popijam martini
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2011-07-30 o 19:49 |
|
|
|
|
#4161 |
|
Zakorzenienie
|
u nas dzisiaj nie pada ale zimno brrr.... więc pojechaliśmy sobie do marketu potem po kebaby i teraz sobie siedzę tż niedługo powinien przyjśc
![]() jakaś taka rozmemłana jestem przez tą pogodę co to za lato ja się pytam żebym ja musiała w swetrze chodzic
|
#4162 |
|
Zakorzenienie
|
to jak już wszystkie o tym co robią to ja zrobiłam naleśniki
i teraz pałaszujemy z TŻ![]()
|
#4163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mama jeszcze upiekła drożdżowe ze śliwką
|
|
#4164 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mma ostatni weekend wcinania tego co mi się podoba
od poniedziałku tylko zdrowe żarcie raz w tygodniu pozwalam sobie na coś słodkiego a raz na miesiąc na jakieś piwko
|
#4165 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Noo co Ty, nieźle
Zrób potem fotki i pokaż nowe mieszkanko sukni ![]() Cytat:
Ale że nie zrobiłaś fotki żadnej no... ![]() I sto lat, spełnienia marzeń i jak najwięcej miłości Cytat:
Może włącz sobie jakiś luzujący filmik i wyłącz się na trochę ze świata, mi to czasem pomaga.Cytat:
Niezłe macie ogarnięcie w temacie A to takie składane są, czy już Wam takie przyjdą gotowe?Cytat:
![]() A ja dziś byłam z Seagirl na tournee de salon i nawet się Jej udało porobić mi parę zdjęć Niestety nie przyszło nam wcześniej na myśl, żebym dała Jej swój telefon i robiła swoim, a że kabelka nie ma, to wysłała mi mmsem, więc fotki kiepskiej jakości... tylko ostatnia fota robiona już moim, ale oczywiście w każdym salonie fuczały na te zdjęcia, jak głupie. Yh, nie znoszę tych warszawskich salonów, są naprawdę koszmarne, a do Emmi Marriage, to już na pewno więcej nie wejdę - pani łaskawie pozwoliła mi przymierzyć jedną sukienkę, po czym traktowała mnie jak kretynkę w rozmowie. Łeh, aż się otrząsam normalnie.Ale powiem Wam, że cieszę się z tego wypadu (i oczywiście spotkania z Seagirl, maxwelka, żałuj, żeś się wyłamała ![]() A oto fotki (trzecia to ta bez koła, mega wygodna, ale jednak jeszcze nie jedyna... a 4 miałaby szansę być jedyną, gdybym ją przerobiła po swojemu - czyli zrobiła nie na ukos i pozbyła się aplikacji - ale jednak do niej koło było konieczne, więc szukam dalej...) Oczywiście mierzyłam więcej, ale tylko tyle udało się cyknąć. A, evoonia - mierzyłam i Twoją kiecę w Dianie Ale moim biodrom się niestety nie spodobała i nie chciała się dobrze ułożyć :
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2011-07-30 o 20:18 |
||||
|
|
|
#4166 |
|
Zakorzenienie
|
mam pytanie-co sądzicie o tych butkach? jako ślubne to raczej byc nie mogą chyba co? bo typowo białe nie są a suknie będę miec białą, ale kupiłam te buty bo pomyślałam że gdyby te ślubne były jakieś niewygodne to można by potem w trakcie wesela (jak ludzie trochę już popiją
)zmienic je na te, myślicie że nadadzą się?
|
|
|
|
#4167 | |
|
Zakorzenienie
|
Chatko dwie ostatnie cudo
a druga trochę za duży dół za dużo się dzieje ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
|
|
#4168 |
|
Zakorzenienie
|
myślisz? dziękuję, z butami ślubnymi mogę miec problem bo mam takie maleńkie stópki że nawet białe dziecięce komunijne potrafią byc za luźne...
|
|
|
|
#4169 |
|
Zadomowienie
|
A my chyba w przyszłym tygodniu pojedziemy zamówić obrączki.
Teraz siedzimy i oglądamy contry w TV
|
#4170 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
czekamy na odpowiedź od jednego jubilera czy nam je zrobi jak nie to kupujemy oryginał w salonie
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:14.

Robię po swojemu jak zwykle
Znalazłam instrukcję do podobnej, ale błędny link mi się wkleja... 

i teraz pałaszujemy z TŻ
Ale że nie zrobiłaś fotki żadnej no... 
Może włącz sobie jakiś luzujący filmik i wyłącz się na trochę ze świata, mi to czasem pomaga.