|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.4.
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39618044]ja teraz tylko na to czekam
![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- oby oby, bo został mi tylko balkon do umycia [/QUOTE]a ja umyłam lodówkę
|
#4142 |
|
Raczkowanie
|
Hej wszystkim, nie wiem czy mnie pamietacie kiedyś pisałam na temat mojej pracy i mobbingu. Nadal pracuje w tamtej pracy i wciąż szukam czegoś nowego.
Fajnie że tyle osób znalazło prace - to daje nadzieje dla innych. Ja miałam kilka zaproszeń na rozmowy ale warunki i prace okazały się na podobnym poziomie do mojej obecnej pracy. Tusia mam pytanie - czy dałabyś rade zerknąć na moje CV - może coś mi doradzisz bo powoli wpadam w depresje?
|
#4143 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4144 |
|
Rozeznanie
|
Dawno mnie tu nie było. I od razu gratuluję wszystkim, którzy w ostatnim czasie znaleźli pracę
![]() Ja dzisiaj zarejestrowałam się w urzędzie pracy, wzięłam papiery do wypełnienia żeby starać się o pożyczkę na działalność. I mam nadzieję, że teraz będzie już tylko do przodu Jak czekałam w kolejce to usłyszałam, że to już ostatni rok takich bezzwrotnych pożyczek, później będzie trzeba w ciągu 7 lat pieniądze zwrócić. Tak więc nie mam nic do stracenia (no prawie) i zaryzykuję.
|
#4145 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tajkuna, rozumiem, że największą przeszkodą byłyby pieniądze na bilet za granicę, ale często nie jest to aż tak wielka kwota, żeby nie dało się jej w jakiś sposób zorganizować (pożyczyć na przykład). Za chwilę zaczyna się sezon na zbiory owoców, mogłabyś wyjechać właśnie na 2-3 miesiące, zarobić coś, pomóc mamie i mieć na lepszy start.
|
|
#4146 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
podeślę Ci zaraz mój mail i dajesz ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- to jest mój cel na piątek! ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
Gratuluję! |
|||
|
|
|
#4147 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co ciekawe, w obecnym miejscu zamieszkania w Warszawie mam tę samą odległość ponad 20 km do centrum i nikt nie uznał tej odległości za przeszkodę, pomimo że czas dojazdu jest bardzo wydłużony w godzinach szczytu. Tusia, trzymam mocno kciuki! Jeżeli Ci się uda z tą ofertą to nawet nie odczujesz braku pracy. |
|
|
|
|
#4148 |
|
Zakorzenienie
|
A ja ostatnio chyba przychodzę do Was pomarudzić, zaraz mnie stąd wyrzucicie za to - oczywiście mam doła, bo niby nie specjalnie i pewnie nie było to zamierzone, ale rodzice jakoś dziwnie podkreślają, że Sz. (syn sąsiadów) dostał się do urzędu miasta, że R. (kolejny syn sąsiadów) będzie animatorem na orliku, że A. (córka sąsiadów) będzie położną - tylko ja się czuję jak ten ostatni debil, co roboty nie ma i niańczy córkę kuzynki (swoją drogą nie chce mi się, jednak 10 h to dla mnie długo, bo nic produktywnego zrobić nie mogę, bo mała marudzi, zaraz jej zęby będą wychodzić, i trzeba ciągle przy niej być, bo zaraz w ryk) - jestem poirytowana, wolałabym iść do jakiejś roboty, odbębnić swoje 8h, gdzie wiem co i jak mam zrobić i wracać do domu, a tak... dupa.
I po prostu nóż w kieszeni mi się otwiera, jak słyszę pytania czy mam pracę Ech
|
|
|
|
#4149 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4150 |
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39625374]dla mnie to jest głupota niestety, bo dojazd to problem pracownika a nie pracodawcy! ja wiem, że dojazd do pracy jest ważny (musi być w miarę ok, aby się nie spóźniać) ale bez przesady!
dokładnie, nawet jakby to była praca na okres kilku miesięcy to przygarnę, bo ciut inna branża i nowe doświadczenie ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Słonko, nie łam się. Ja myślę, że też po części "wychwytujesz" te informacje i jesteś na nie wyczulona, bo jesteś bez pracy. Znajdziesz coś. Idzie wiosna, życie się budzi. Uszy do góry! Dzięki :-* jestem tak nabuzowana że chyba niedlugo komuś wpierdzielę... dobrze że jutro już tz przyjeżdża to się wyprztulam chociaż. |
|
|
|
#4151 |
|
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39625374]
Słonko, nie łam się. Ja myślę, że też po części "wychwytujesz" te informacje i jesteś na nie wyczulona, bo jesteś bez pracy. Znajdziesz coś. Idzie wiosna, życie się budzi. Uszy do góry! Dokładnie też tak miałam, że ze wszystkich rozmów wychwytywałam tylko wkurzające mnie kwestie odnośnie pracy, ale powiem Ci że mimo tego, że udało mi się na staż załapać to dalej słyszę takie teksty więc to jest normalne, ale będąc na bezrobociu większą uwagę się na to zwraca Poza tym przekonałam się niestety, że ludzie potrafią być bardzo zazdrośni...usłyszałam parę niemiłych tekstów odnośnie tego, że mi się udało do biura załapać, a inni muszą w sklepie pracować...nosz ku....wa człowiek się cieszy jak głupi, a tu takie coś no i zazdrość też na to, że bez znajomości się gdzieś załapałam...no i oczywiście, że napewno mnie nie przyjmą do pracy bo jest 6 stażystów, a mają przyjąć 2 więc małe szanse
|
#4152 |
|
Rozeznanie
|
Monia nie ma się co przejmować opinią zazdrosnych osób (niech sobie wsadzą gdzieś swoje teksty), dalej rób swoje jak najlepiej a wszystko będzie super. I pamiętaj, cięzko pracowałaś na ten staż i Ci się on całkowicie należał i to tylko się liczy
|
|
|
|
#4153 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4154 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja nie mam zamiaru mieć wyrzutów sumienia przez to, że mi się udało, a innym nie. Długo czekałam i się doczekałam Jak ktoś się nie umie cieszyć z tego mojego małego sukcesu razem ze mną to niech spada na drzewo ![]() Ale wiecie co, to jest przykre bo w momencie jak innym znajomym udawało się znaleźć pracę, czy ogólnie coś im się udawało w życiu to ja się cieszyłam razem z nimi (w głębi serca wiadomo zazdrościłam, ale była to zdrowa zazdrość), a teraz od niektórych słyszy się takie rzeczy...
"Nie trać swojego czasu na kogoś, kto nie ma go, aby spędzać go razem z Tobą" " ![]() Edytowane przez !!&*Monia*&!! Czas edycji: 2013-03-07 o 09:55 |
|
|
|
|
#4155 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- dokładnie! |
|
|
|
|
#4156 |
|
Rozeznanie
|
Mogę się do was przyłączyć?
Ja też od prawie 1,5 miesiąca szukam pracy i już jestem totalnie załamana, skończyłam studia jestem inżynierem i na co mi to? Teraz trochę żałuję, że w ogóle zaczęłam studia bo teraz i tak one mi nic nie dają. Niby wszyscy tzn rodzina mówia masz studia to i prace znajdziesz bo praca jest, tak owszem jest praca ale w call center w wiekszosci ![]() Już to szukanie mnie dobija kompletnie, bo ile mozna siedziec w domu
|
|
|
|
#4157 |
|
Konto usunięte
|
Hej!
![]() Pracuje w pracy tymczasowej. Szkoda, że to tylko 3 tygodnie . Mówiłam wam, że odzwonili do mnie z jeszcze jednego miejsca, gdzie składałam CV. Byłam na dniu próbnym, ale nie odzwonili. W pracy miałabym 2 dziewczyny w moim wieku. One wybierają sobie pracownika. Z jednej strony ok, ale z drugiej równie dobrze mogą siedzieć i nic nie robić. A mi mówić :,,Zrób to, to i tamto...'' Jestem dobrej myśli . Za tydzień zacznę składać CV do sklepów w CH. Może się coś tam znajdzie
|
|
|
|
#4158 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
dziewczyny mam rozmowę kolejną we wtorek!!! na asystentkę managera, pani prześle mi maila to obczaję firmę |
|
|
|
|
#4159 |
|
Konto usunięte
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39630466]praca w sklepie jest fajna i ciężka. ja mogłabym wrócić do sklepu
dziewczyny mam rozmowę kolejną we wtorek!!! na asystentkę managera, pani prześle mi maila to obczaję firmę Praca w Centrum Handlowym pewnie nie jest taka zła. Sama od dawien dawna nad tym myślę. Popracowałabym 2 lata w sklepie odzieżowym, a później poszukałabym czegoś bardziej rozwijającego |
|
|
|
#4160 | |
|
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39630466]praca w sklepie jest fajna i ciężka. ja mogłabym wrócić do sklepu
dziewczyny mam rozmowę kolejną we wtorek!!! na asystentkę managera, pani prześle mi maila to obczaję firmę Tusia, rozmowa za rozmową na pewno szybko znajdziesz nowa pracę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4161 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak słyszę takie teksty zazdrośników to sobie myślę, że mogłąbym pracę dostać, nie po to żebym to ja była szczęśliwa, ale po to żeby takie osoby szlak trafił |
|
|
|
|
#4162 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- właśnie poczytałam opinie i nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- ja awansowałam po 3mcach więc trzeba być pracowitym i dobrym w fachu i po balu |
|
|
|
|
#4163 |
|
Konto usunięte
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39632214]ja tak pracowałam dwa lata i żyję
![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- właśnie poczytałam opinie i nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- ja awansowałam po 3mcach więc trzeba być pracowitym i dobrym w fachu i po balu Wiecie co? ![]() Tak sobie myślę, że miałam szczęście, że przez 3 lata miałam kiepskiego pracodawcę. Wyłączanie ogrzewania, gdy nie ma klientów. Oszczędność na pracowników na maksa. Słuchanie narzekania jaka jestem zła i niedobra przy klientach. Teraz idę do pracy. Dziewczyny narzekają na szefową, a mi się śmiać chce. Wiem, że mogło być gorzej
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4164 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4165 |
|
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39630466]
dziewczyny mam rozmowę kolejną we wtorek!!! na asystentkę managera, pani prześle mi maila to obczaję firmę Szalejesz ale dobrze się zapowiada powodzenia ![]() A opinii nie czytaj bo mogą być nieprawdziwe :P
|
#4166 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4167 |
|
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39634948]wiem, tylko oni faktycznie kogoś ciągle szukają, mają mega rotację. na rozmowę pójdę, co mi tam.[/QUOTE]
Idź, idź, poćwiczysz rozmowy przynajmniej. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4168 |
|
Raczkowanie
|
Hej,
byłam w UP podpisać się i znowu nic .. jak zwykle, kolejny termin za miesiąc. Nie wiem po co tam jestem zarejstrowana, czas przestać wierzyć w cuda
|
#4169 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4170 |
|
Przyczajenie
|
Ja poprzez gumowe drzewko załapałam się do pracy, dorywczo, na dwa tygodnie, ale zawsze na jedzenie będzie. Płaca niezła, praca po 11 godzin jako hostessa w CH. Moja "szefowa" jest młodziutka, ma może z 25-26 lat? Świetnie się z nią dogadałam, więc dostałam jeszcze genialną ofertę: za rozniesienie plakatów do 10 szkół w moim mieście dostanę dodatkowe 100zł. Taka praca to przyjemność
A w międzyczasie szukam dalej, próbuję w ofertach na cały sezon nad morzem. Ma któraś z Was doświadczenie w tej dziedzinie, aby coś podpowiedzieć, na co uważać? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.

Ja wiem, że niektórzy studjują i chcieliby pracować w zawodzie i dobrze zarabiać, ale w życiu różne bywa.