|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV
Cytat:
![]() ja dziś 16,65 km w 1:43 na głodniaka i bez wody ale nogi mnie poniosły |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4142 |
Raczkowanie
|
dziewczyny a czy wy na dłuższych dystansach zabieracie ze sobą wodę w jakiś bidonach na pasie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4143 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Nażłopę sie wody przed i zaraz po i to musi starczyć.
![]() |
#4144 |
Raczkowanie
|
ja się zastanawiam nad kupnem, ale chyba najpierw wypróbuje i zobaczymy czy się sprawdzają. Teraz mam jak dla mnie długi bieg z przeszkodami i nie wiem czy tam dają coś do picia na trasie. Jak przeżyję to uznam że to moje bieganie ma jednak sens.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4145 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pasow nigdy nie testowalam, ale wydaja mi sie byc niewygodne, a buteleczki maja malutkie - ilosc znikoma. Poza tym moim zubiektywnym zdaniem wygladaja smiesznie. Kojarza mi sie z baba w najnowszej obcislej lajkrze, gadzecikach i mejkapiku biegnaca zolwim tempem 5k. Wiem, okropna jestem i wiem 'swiadomie', ze super, ze sie rusza, i ze nie moj biznes, ale nic nie poradze, ze subiektywnie mam takie brzydkie ![]() Mam jedna handheld bottle. Przydaje mi sie na poranne biegi po parku, gdzie nie moge zostawic butelki jw opisane. Jak biegam rano zaraz po wstaniu, to mnie czasem suszy po nocy. Na takiej wysokosci + smogu mamy bardzo suche powietrze. Nie polecam tego jednak jako stale rozwiazanie, nie wiem jak ktos moze z tym w lapie robic ultra, a przeciez nawet w Born To Run ta laska z taka biegala ![]() Polecic moge za to plecaki nawadniajace. Mamy z TZ dwa CamelBaki. Ja mam taki wiekszy (model MULE), mozna zobaczyc w popisie, bo o nim pisalam na blogu. Na ultra go nie zabiore, bo jednak jest za masywny, ma grube, sztywne paski na ramiona. Plus , ze po roku trenowania z nim, czesto z obciazeniem z 4kg, bo nosilam rzeczy z pracy wracajac biegowo do domu, ze wszystkim na plerach juz pobiegne. Wchodzi tez do niego 3l wody, plus kolejne 2x1.5. Te butelki to na oko, bo nigdy tyle nie pchalam. 3l pchalam, ale w celu treningowym, nigdy nie wypilam az tyle. Za to model Lobo CamelBaka sprawdza sie super. To TZtowy, ale zdecydowalam juz , ze pobiegne z nim Ultra. Wchodzi 2l wody, jest leciutki, waski i ma miekkie, cienkie, ukladajace sie pasy. Zauwaz jednak, ze ja biore 2l na ....63 km w >40C upale w kanionie. Jesli szukasz czegos na 12 km, to problem nie jest w sprzecie, tylko w tobie. Bieganie bez nawodnienia tez trzeba trenowac.
Edytowane przez cacajuate Czas edycji: 2015-04-28 o 04:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4146 |
Zakorzenienie
|
Ja się ostatnio zastanawiałam czy brać wodę, ale na razie robię tak małe dystanse, że wytrzymuję bez. Jak wracam do domu, to piję ile wlezie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4147 |
Zakorzenienie
|
ja do tej pory na 5,10 czy 12 km wody nie brałam, ale wczoraj przy ponad 20 stopniach to żałowałam że nie wzięłam, parę łyczków by mi duzo pomogło
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4148 |
Zakorzenienie
|
Ja mam pas do biegania z dwoma małymi bidonikami(170ml). Zabieram na dłuższe wybiegania, jak upały są. W jeden bidonik nalewam wodę żeby siebie polać, a w drugi izoton. Pas ma miejsce na telefon, klucze, chusteczki, czy drobne. Biegałam z nim ponad 30 km i jest bardzo wygodny. Dłuższe wybiegania robię w takim tempie że na pewno nie odczuwam go jako cegły .
Koleżanki z klubu chwalą sobie bidony takie do dłoni, można kupić w Tesco za około 5 zł wyglądają jak liteka O, tylko ciężki w domyciu.
![]() |
#4149 |
Konto usunięte
|
Witajcie. Wczoraj wybiegłam bo dłuższej przerwie. Ostatnio biegałam z 2 miesiące temu około. Przez tą całą przerwę byłam aktywna fizycznie, bo ćwiczyłam z Chodakowską. I wczoraj mnie wreszcie zachęciła pogoda. To nie był bieg, tylko toczenie się. Zrobiłam może ze 3 km
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4150 |
Zadomowienie
|
Dot.: bieganie po artroskopii kolana
gdzie moge znalezc kalendarz biegowy w polsce na lato? Jade do polandii w lipcu/sierpniu
#4151 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4152 |
Konto usunięte
|
Ja nie biegam tak daleko, żeby mnie porządnie przesuszyło, ale jak jest gorąco i słonecznie - to wiele razy tego żałowałam, ale nie mam ochoty taszczyć ze sobą dodatkowych balastów. Tutaj widzę ludzi biegających ze zwykłą 0,5 l butelką, ale mi się tak ręce pocą, że pewnie by mi się ślizgała. Teraz po prostu biorę jakieś drobne i jak mnie kiedyś przyszpili to gdzieś zawsze kupię, ale póki co piję przed i po - i mi wystarczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4153 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Przyznam sie: rozwazam biegniecie Ultra Karkonoskiego.....
![]() |
#4154 |
Zakorzenienie
|
Ja z takim pytaniem do bardziej doświadczonych. Chodzi o PSYCHIKĘ
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4155 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kolejna taktyka to zajac sie jakas ☠☠☠☠☠☠☠a. Np licz oddech. To trick z medytacji buddyjskiej. Licz wdechy do 10 i znowu i znowu.
![]() |
#4156 |
Zakorzenienie
|
Nie przepadam za mocno za bieganiem (czy robieniem czegokolwiek) w słuchawkach. Mam wrażenie, że wtedy jeszcze bardziej słyszę jak oddycham i sapię
![]() ![]() O liczeniu oddechów nie słyszałam, też muszę spróbować. Tylko boję się, że będzie "ok, doliczę jeszcze raz do tych 10 i idę" ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4157 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4159 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
Mysle, ze Twój nawyk da sie przeskoczyć jednak.
![]() |
#4160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4161 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
Dlatego ostro zaczęłam ogólnie biegać. U mnie jedynym "sprawca" do zatrzymania się podczas biegu są ograniczenia, ze tak powiem znajdujące sie poza mna - tj, np. ból kolan (rok temu), czy zwyczajne zmeczęnie lub gorszy dzień. I takie są momentami nie do przeskoczenia. A te psychiczne - tak jak piszesz - do pokonania. Ja tak pokonuję, jak mam czasem dosc, ale wmawiam sobie ze jeszcze 3 okrazenia, jeszcze dwa, jeszcze jedno i tak idzie ![]()
![]() |
#4162 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam problem. Otóż wczoraj w czasie biegu poczułam ból w odcinku lędźwiowym- w okolicach "dołków" na plecach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4163 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
zgaduje nacisk ma tzw siatic nerve. (Znowu nie wiem, jak to po polsku). przyczyna jest zapewne zla technika biegu oraz slabe miesnie bioder i core. ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- zamien bieganie na robienie bazy silowej na jakis czas ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- swoja droga wplyw podloza na stawy itd jest mocno przereklamowany.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4164 |
Rozeznanie
|
cacajuate nie konsultowałam mojej kontuzji, sama siebie zdiagnozowałam dzięki informacjom znalezionym w internetach
![]() Problem ten, tak dobrze znany biegaczom, opisywany jest pod popularną nazwą shin splints lub bardziej fachową - Medial Tibial Stress Syndrome (MTSS), czyli zespół przeciążenia krawędzi przyśrodkowej piszczeli. Powoduje go stan zapalny okostnej piszczeli (cienkiej, bardzo unerwionej błony otaczającej kość piszczelową) wywołany przez nadmierne pociąganie za nią przez przyczep mięśnia płaszczkowatego lub zginaczy długich palców. http://bieganie.pl/?cat=25&id=6241&show=1 |
![]() ![]() |
![]() |
#4165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hm, zła technika? Jak mogę to ocenić? Wiem, że ogólnie mam tendencję do wypychania odcinka lędźwiowego do tyłu, ale dzięki jodze nauczyłam się chować ogon ![]() Faktycznie muszę popracować nad siłą mięśni, ale ogólnie mam wrażenie(albo mi się tylko tak wydaje?), że odkąd mam anemię(teraz prawie z niej wyszłam, już mam hgb na poziomie 11+ ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4166 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do reszty to nie dam Ci rady, ale mysle, ze powinnas skonsultowac z lekarzem.
![]() |
#4167 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4168 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Nie zaliczyłam wczoraj biegania, bo była taka ściana deszczu, że to się w głowie nie mieści. A nie mam nawet spodni odpowiednich, żeby mi nie nasiąkały deszczem. Mam zamiar iść dziś, jak wrócę z zajęć. I postanowiłam, w wszelkie wolne dni biegać od razu rano, bo potem różnie z pogodą. |
![]() ![]() |
![]() |
#4169 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4170 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dlatego też nie lubię biegać z innymi osobami. Wtedy owszem- biegnę i biegnę bez chodzenia, ale męczy mnie psychicznie to, że nie mogę zwolnić kiedy bym tego chciała, a wstyd się przyznać tej drugiej osobie, że mi się nie chce już biec ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:34.