![]() |
#4141 |
Zadomowienie
|
Dot.: Planowanie ciąży cz. 2
Kochana koncze tabletki za 4 dni (4miesiace tak szybko minely)
<jupi> a za 1,5 tyg mam zabieg. I potem zobaczymy w jakim czasie dojde do siebie. Lekarz mowil ze okolo miesiac minie i mozna zaczac sie starac ![]() ![]() Chyba dzieki temu ze tak sobie mysle-to jakos na razie sie nie boje. Opowiadaj co u ciebie? A reszta dziewczyn? Halo! Tez sie cos dawno odzywalyscie... ![]()
#4142 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4143 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że jesteś pierwsza w tej turze ![]() ja jestem teraz w 18dc temp 36.7 i jakieś dziwne plamienie, nie wiem co myśleć w ogole. To czekanie strasznie uczy cierpliwości ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4144 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
Dziekuje za cieple słowa i gratulacje ![]() ![]() Dzisiejszy test nadal potwierdza ciażę ![]() Jutro ide do lekarza rodzinnego, bo irlandii dopiero w 12 tc robi sie usg. Ale bede niedlugo w polsce wiec pojde do ginekologa poogladac fasolkę ![]() Jednak faktycznie po tabletkach anty szybko idzie ![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki za kolejne z Was, na pewno sie uda ![]()
#4145 |
Wtajemniczenie
|
Justyna ja tez mieszkam w IE w Dhbkinie a TY w jakim miescie??? Mam nadzieję że niedługo dołączę do ciebie rodaczko hehe trzymam kciuki za wizytę
![]() ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Oczywiście w Dublinie miałam na myśli |
![]() ![]() |
![]() |
#4146 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Też dawno nie pisałam, nie wiem czy ktoś mnie pamięta, w każdym razie miałam cykle bezowulacyjne. W tym cyklu brałam Lamette, w 10dc widać było pęcherzyk owulacyjny, 11 dc dostałam zastrzyk (Pregnyl) i tabletki jakieś na zwiększenie ilości śluzu. Wszystko byłoby pięknie, do owulacji doszło bo byłam u lekarza, ale jedno mnie zastanawia - lekarz mówił by starać się 24-36godz po zastrzyku (sobota, niedziela) i niestety więcej razy sie nie staraliśmy a ból w jajniku/kłucie czułam wyraźnie dopiero w nocy z wtorku na środę i obawiam sie że dopiero wtedy była owulacja. Pozostaje wierzyć w to, że plemnik żyje ze 3 dni ![]() ![]() Btw odkąd się staramy o dziecko seks przestał być taki jak zawsze, czuję jakbym co najmniej męża przymuszała ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4147 |
Zakorzenienie
|
Siva szybko zlecialo. Czyli w sumie od swiat zaczynacie starania
![]() ![]() Sreberko spokojnie ja tez po zastrzyku sie kochalam mniej wiecej 24 h po i tyle. I efekt taki ze juz 4 miesiac sie zaczyna. Wiec spokojnie. Nie bylas potwierdzic czy pecherzyk pekl? A z tym seksem ciezko... jedyne co to probowac samej zaczac i nie skupiac sie ze musi zaskoczyc. Choc wiem ze to nie latwe. My akurat zrobilismy sobie kolacje, winko, swiece...
#4148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4149 |
Rozeznanie
|
Ja ostatnio byłam u ginekologa dwa dni później u endykronologa. U ginekologa byłam w 12 dcm. Lekarz zrobił mi usg i powiedział że pęcherzyk pękł dzień wcześniej, na monitorku pokazał mi mój śluz płody(nie wiem czy dobrze to nazwałam) pytał czy był stosunek wcześniej i był codziennie 😊😊 ogólnie wyszłam pełna optymizmu po wizycie. Dwa dni później byłam u Endo, Tsh 2,93 obniżyło mi się (5,11) oczywiście dostałam mocniejsze tabletki z 25 na 50. Kazali przyjść za trzy miesiące lub przyjść z ciążą😋
|
![]() ![]() |
![]() |
#4150 |
Rozeznanie
|
Eskav8 ja mieszkam w Cork
![]() Jednak wybralam sie do irlandzkiego lekarza, w sumie wszystko ok, zrobil mi test ciazowy, bialko, pobral krew i mocz, za tydzien wyniki, ale mialam za wysokie cisnienie i to go zmartwilo. Mnie rowniez. Chociaz ja zawsze mialam wysokie. Reraz czekam niecierpliwie co bedzie, za trzy tygodnie lecevdo polski mam nadzieje ze mi pozwoli leciec. Martwie sie teraz strasznie ![]()
#4151 |
Wtajemniczenie
|
Witam
Zrobiłam test i mam II krechy ![]() Trzymam kciuki teraz za was!!! ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Justyna nie zaglądałam tu ostatnio i nie pamiętam czy Ci gratulowałam - jeśli nie to GRATULUJĘ ![]()
Ubi tu, ibi ego 08.08.2015 Edytowane przez chudziaszek11 Czas edycji: 2015-10-20 o 19:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4152 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4153 |
Zadomowienie
|
Gratuluje!!! Kolejna szczesciara
![]() Wsxystkiego dobrego zycze ![]()
#4154 |
Wtajemniczenie
|
Justyna nie stresuj się zw tydzień będziesz wiedziała, na pewno będzie ok
![]() Chudziaszek gratuluję, mówiłam Justyna rozpoczęła ta turę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4155 |
Rozeznanie
|
Chudziaszek gratuluje
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Eskav8 chcialam isc do polaka, ale w najblizszej okolicy mamy polke ktora nie ma dobrych opinii, na angine leczyla mnie kiedys ponad miesiac, a kobiety w ciazy to od razu wysyla do szpitala, starszy ze ciaza obumiera, a w szpitalu mowia ze wszystko ok i ze ona sieje panike, no i za badania w ciazy kaze placic. Jedntm slowem nie nadaje sie. Do innych musialabym dojezdzac, a samochodu nie mam. Juz dwie moje kolezanki chodzily do tego irlandczyka i sa zadowolone, wiec moze nie bedzie tak zle. Jedynie boje sie ze czegos nie zrozumiem, albo nie bede potrafila czegos wytlumaczyc. Ale mąż tlumaczy mi ze dam rade, jak nie to translator w komorce i tyle ![]() Pochwalilam sie juz w pracy, moja menadzer zaproponowala lzejsze zmiany jesli chce, dziewczyny sie ucieszyly... A jedna podsumowala ze to jeszcze za wczesno, ze moze sie nie utrzymac... I ze zna to z wlasnego doswiadczenia. Wiem ze nie chciala zle, ze chciala moze mnie uswiadomic, moze nie sadzila ze mnie to urazi, ale smutno mi sie zrobilo i przykro, bo ja tu latam cala w skowronkach. Rozumiem, ze miala swoje przejscia (wazne ze ma synka 10mc) ale tak strasznie mnie zasmucila tym ![]() No i teraz to juz w ogole matrwie sie wszystkim ![]()
#4156 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4157 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za dobre słowo. Dalej to trochę dla mnie nie realne i trudno mi uwierzyć, że się udało. Wizytę mam 06.11 (dopiero) i wtedy dopiero się upewnię czy wszystko ok, mam nadzieję że zobaczę już serduszko. Mam nadzieję, że już niebawem przeczytam tak samo dobre wieści od was
![]() ![]() ![]()
#4158 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Stwierdzono u mnie PCO. Podobno mam cykle bezowulacyjne. Dostałam 1/4 clostilbegyt ( od 5 do 9 dc) i metformax. Czytałam, że takie połączenie leków jest skuteczne. Czy któraś z Was stosowała takie leki? W następnym tygodniu lecę na monitoring, zobaczymy czy cokolwiek urośnie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4159 |
Zadomowienie
|
Ja bralam tylko metformax i infolic i mialam kuracje tabletkami anty. Po odstawieniu anty metformax bralam dalej. Clo miałam brać jakby się nie udało w 6 cyklu starań. Ale nie było takiej potrzeby bo w 3 cyklu zaszlam w ciążę
![]()
#4160 |
Raczkowanie
|
Planowanie ciąży cz. 2
Cześć dziewczyn u mnie kolejny cykl starań , w niedziele mam termin @ , od owulacji bolały mnie piersi ale od wczoraj mniej bolą ale są nabrzmiałe wogole czuje sie taka jakbym przytyła jestem jakaś wzdeta , pobolewanie z lewej strony , mam nadzieje ze sie udało i @ nie przyjdzie . Czy któraś z was miała podobne odczucia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4161 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No ale we wrześniu nic, może październik okaże się łaskawszy? ![]() Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4162 |
Raczkowanie
|
Planowanie ciąży cz. 2
Ja mam od owulacji pobolewanie z lewej strony owulacje miałam 11.10
---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- Chociaż kiedyś tez myślałam ze sie udało a potem przyszła @ i rozczarowanie , czasem chcemytak mocno być w ciąży ze wyolbrzymiamy dolegliwości przed @ ze to ciąża ![]() Edytowane przez magdalena0310 Czas edycji: 2015-10-23 o 08:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4163 |
Rozeznanie
|
Jak mi się spóźnial okres też wracałam sobie objawy ciąży, niestety za każdym razem przychodziła @. Później było rozczarowanie i płacz
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4164 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny,
od pewnego czasu staramy się z mężem o dziecko. Zawsze miałam nieregularne cykle, także już w kwietniu ginekolog skierował mnie do Endykronologa. minęło ponad pół roku, a jak do tej pory lekarz zleca mi wykonywanie kolejnych badań i obserwowanie cykli-chociaż nie ma co tu obserwować,skoro cykle mam 28-60 dniowe.żadnych działań, żadnych wniosków. Zdołowałam się ostatnio i w listopadzie mam wizytę u swojego ginekologa-pokażę mu wszystkie wyniki badań,może on coś mi da na uregulowanie cyklu. Od 2 tygodni robię też testy owulacyjne-ciągle były negatywne. Mąz kazał mi przestać, bojak to określił" patrzę na te obsikane paseczki i tylko się dołuję" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4165 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zmienilam lekarza, który na 1 wizycie zdrozyl cały plan działania. Po zakończeniu leczenia udało się w 3cs.
![]() |
#4166 |
Konto usunięte
|
Ja kupiłam testy owulacyjne ale zapomniałam o nich.
Mam nadzieję, że i dla nas niedziela będzie szczęśliwa, my już po kolacji, pijemy winko i takie tam ![]() Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4167 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() W tej części forum jeszcze mnie nie było... Ten paradoks że kiedyś unikaliśmy ciąży a teraz się staramy ![]() Troszkę o mnie. Przed około 8 lat przyjmowałam tabletki YASMIN. Od około 6/7 miesięcy jestem czysta i z mężem planujemy zapełnić nasze mieszkanko fasolkami ![]()
![]() |
#4168 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4169 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny odczuwałyście jakieś bóle po odstawieniu clostilbegyt ? Podczas brania 5-9dc bolały mnie jajniki, teraz jestem w 11 dc i nic... Jutro idę na monitoring, ale coś czuję, że pęcherzyk wcale nie urósł
|
![]() ![]() |
![]() |
#4170 |
Zadomowienie
|
witam dziewczyny po dłuzszej przerwie, widze ze tu prawdziwy wysyp 2 kreseczek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:59.