|
|
#391 | |
|
Z deszczem w butach
|
Dot.: Majówki 2016 - część trzecia
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#392 |
|
Zadomowienie
|
Majówki 2016 - część trzecia
Mnie raz chwyciła tak mocno, zabolało ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Ja kupiłam czuczu zagadki i były fajne różne kategorie wiekowe są Mia, puzzle czuczu tez są fajne
Edytowane przez ola0605 Czas edycji: 2016-11-08 o 12:21 |
|
|
|
#393 |
|
Zadomowienie
|
gryzą ... hehe to mało powiedziane - chwyta mnie dziąsłami i chce wyjść z pokoju bo w kuchni akurat coś zaszeleściło i trzeba to sprawdzić
|
#394 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem czy tego cofania się na materacu tez gratulować, czy współczuć Cytat:
), ramiączka od stanika, wszelkie kosmyki włosów ![]() Cytat:
My lecimy w trójkach, ale u nas waga piórkowa trochę ponad 6,6 kg. Jak tak patrzę na jego chudziutką dupcię, to wydaje mi się, ze 4 tak szybko nie będzie. @-letni bratanek męża w sumie nosi teraz 4+. Cytat:
Co do prezentu - nie wiem czy ten młodszy 3-latek lubi klocki to np. nieśmiertelne lego lub geomag. Dla 6-latki chyba jakaś grę bym się skłaniała lub książeczkę. Może rodzice będą w stanie coś podpowiedzieć? Ja zawsze pytam szwagierki ![]() Zadarza się - zwłaszcza w fazie głodzilli. Cytat:
![]() Teraz jakieś bajeczki w trakcie dnia. No ale czasem to trwa 5 minut, czasem dłużej. W zależności ile daje rade wysiedzieć Rymowanki też mi się zdarzyło.
Edytowane przez Anika1986 Czas edycji: 2016-11-08 o 12:26 |
|||||
|
|
|
#395 | ||
|
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
Mia zrobilas sobie morfologie? ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Tak i to bardzo :/ ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#396 |
|
Zadomowienie
|
W ogóle mój mąż uwielbia różne gry planszowe i cieszy się ze wreszcie będzie miał towarzyszkę
ja tam wole właśnie książki czy puzzle
|
|
|
|
#397 |
|
Raczkowanie
|
Bo u mnie coś okropnego . Złapie i ciągnie . Nie wiem czy to ma jakiś związek z zębami?
|
|
|
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie niedawno się obudziliśmy. Jestem w piżamie, jem owsiankę i piję kawę.
|
#399 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- nooo pozazdrościć ... można tylko nieśmiało zapytać o której zasnęliście
|
|
#400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, dziecko podrzuciłaś do skrzynki? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#401 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
|
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
Ta, to moja uczy się z radością rozdrabniania. Mam wrażenie, że mi odgryzie... i jeszcze jak chwyci, to ciągnie...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#403 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Iwonia, a probowalas smoczkow avent? One prawie nie dotykaja buzki
20161108_124353.jpg |
|
|
|
#404 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moze podrzuc mezowi pomysl na swiateczny prezent 😂 Ja mialam w domu jeden w zyciu domek dls lalek z pudelka kartonowego - brat mi zrobil. Byl przepiekny Cytat:
![]() Mialysmy taki etap ale przeszlo jej. Nie dosc ze gryzla to szarpala jak reksio szynke 😲 Cytat:
Lubie kupowac prezenty dzieciom mojej siostry bo uwielbiaja gry, ksiazki i puzzle. Nawet jak kupie setna ksiazke to jest radosc. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzieki za przypomnienie zrobiłam - nie odebralam wynikow Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||||
|
|
|
#405 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Mia, wez se cos na pamiec jeszcze lyknij emerytko
|
|
|
|
#406 |
|
Zakorzenienie
|
Jak nie zapomne 😘
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Ola ja w aptece czesto zamawiam kosmetyki dla siebie, zapas tabletek przeciwbolowych dla meza i cos na zgage, ostatnio tez zaopatrzylam go w leki w razie infekcji - juz sie przydaly niestety. Biore zapas soli fizjologicznej bo idzie to jak woda, platkow kosmetycznych i innych do codziennej higieny.Polecam tez olej kokosowy bo jest dobry na wszystko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#407 |
|
Rozeznanie
|
Mia, ja kupiłam dla 2 latka tablicę magnetyczną z literkami, cyferkami, z drugiej strony był papier i mazaki
Dla 7 latka grę "było sobie życie" ogólnie w empiku jest dużo fajnych gier dla dzieci. Brawa za ząbki My kończymy ostatnią paczkę pampersow 3. |
|
|
|
#408 |
|
Zadomowienie
|
Też mam chrześniaka, któremu niestety rodzice pozwalają na gry w stylu zrzucanie człowieka ze schodów i im więcej krwi tym więcej punktów
teraz chodzi do pierwszej klasy, wcześniej jak był mniejszy za każdym razem jak przychodził do nas w odwiedziny to próbowałam spędzić z nim czas, jakoś go zainteresować, kupowałam mu jakieś książeczki, naklejki - on się tym nawet zainteresował, był szczęśliwy, że ktoś skupia uwagę tylko na nim. Niestety jego rodzice skwitowali to hasłem, że ciotka jest zacofana bo zatrzymała się na etapie wyklejanek, a teraz to już inne czasy - laptopy, komórki itp. No coż ... ręce mi opadły. Notabene szanowny tatuś tego chrześniaka mego stwierdził, że teraz za często nas nie będą odwiedzać bo takie niemowlaki jak Ala to kupą śmierdzą - chrześniak jak to dziecko podchwycił hasło i też to powtarza
|
#409 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Dzieki dziewczyny
stres jest bo zeby to wszystko jakos sie udalo. Dzisiaj troche podupadlam na silach bo mam taki okresowy bol brzucha.. pewnie cos juz zaczyna sie zblizac jestem ciekawa jak bedzie wygladac ten pierwszy okres, zwlaszcza ze nadal jest ten miesniak w macicy a podobno przy nich miesiaczki sa obfitsze :/ W weekend byl u nas ksiadz w odwiedzinach zeby w ogole powiedziec co i jak to bedzie wygladac. Bylam milo zaskoczona ze proboszcz moze byc tak mily i skromny. No ale tutaj jest podatek koscielny to tyle hajsu nie maja i ciesza sie z kazdego katolika Organizuja nawet msze dla rodzicow z dzidziusiami, zeby tylko ludzie chcieli przychodzic ;D Chyba sie kiedys przejdziemy Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Artur dostal taki jakby.. trapez drewniany (ze tam zwisaja koraliki a on sobie lezy i w nie uderza, uklada koraliki itp.) no i ja jestem bardzo zadowolona bo on pol dnia z tym spedza. Cytat:
Cytat:
U nas smoczki na razie w uzytku beda te 3-6. Kupilam juz te powyzej 6 miesiaca ale tez mi sie wydaja takie ogromne |
||||||
|
|
|
#410 | |
|
Rozeznanie
|
Aha Mia zerknij sobie jeszcze na wątek "prezenty dla dzieci- wątek zbiorczy"
---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
ojciec roku
|
|
|
|
|
#411 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie normalnie poszliśmy spać, ale mały coś podziębiony był. Obudził się po 8, ale jeszcze go spacyfikowałam i tak dospaliśmy do 12. Czuję się jak młody bóg. Hahahha.
|
#412 |
|
Rozeznanie
|
My w tamtym roku kupiliśmy na gwiazdke tablice z jednej str kreda z drugiej mazaki, dziewczyny 4 i 6 latek, obydwie były zachwycone
teraz tez mamy problem bo niewiemy co kupic...
|
|
|
|
#413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z drewnianych zabawek bardzo podobaja mi sie propozycje Djeco i Janod. Zakochana jestem w sorterze Djeco tyle ze cena czyni cuda ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#414 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jakaś masakra. Ja już się nie mogę doczekać jak z moim będę się bawić w rysowanie, wyklejanie i inne podobne. Uwielbiam to. Mam nawet w planach w swoim gabinecie zrobić małemu osobne stanowisko do takich zabaw. Tylko muszę ten mój gabinet najpierw ogarnąć i z pokoju z cyklu 1001 drobiazgów zrobić rzeczywiście pokój biurowy ;D Cytat:
|
|
#415 |
|
Zadomowienie
|
A pampersy już 4 mamy
|
|
|
|
#416 |
|
Zakorzenienie
|
Z prezentów dla 4-latki kupowałam projektor do rysowania. Był szał.
Dla 12-latka mp3. A teraz nie mam kompletnie pomysłu na prezent na roczek, dla sześciolatki i dla gimnazjalisty. A nie! Dla sześciolatki zamówiłam plecak na ali: https://pl.aliexpress.com/item/New-A...ryId=200001420 Tylko to na urodzinki. A co na gwiazdkę?
|
#417 |
|
Zadomowienie
|
Mia dzięki, olej kokosowy mam i uwielbiam
|
|
|
|
#418 |
|
Zakorzenienie
|
Tez 4, bo 3 jakoś ciasne mi się wydawały. Młody waży jakieś 7200g.
|
#419 |
|
Zakorzenienie
|
Jaaaak ja uwielbiam spacery jesienią! Latem były dla mnie obowiązkiem a teraz mogłabym łazić i łazić, jest cudownie!
Dziś u nas dzień dobroci dla sprzętu domowego. Pralka i zmywarka mają puste przebiegi ze środkami czyszczącymi, bo coś wczoraj zmywara kwękala, mam nadzieję że się nie popsuje ![]() Dziewczyny mam pytanko. Jakie badania warto wykonać? W sensie krwi? Jutro się wybieram do labu i chciałabym kompleksowo sprawdzić czy długo jeszcze pociągnę ten wagonik ![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Aaaaaaaa, i zaczynam wszystko pryskac tym płynem do czyszczenia I odkazania bo rano przyjechał
|
|
#420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My jeszcze na 3 jedziemy. Ale o ile pampersy oryginalne są już małe to dady 3 jeszcze dają radę. Innych nie używamy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.

jeśli jeszcze coś macie to piszcie bo wieczorem zamawiam 

), ramiączka od stanika, wszelkie kosmyki włosów
nie zeby plakala ale budzila sie odlozona i smiala. ale rano za to spanie do 10 z cyckiem w budzi

teraz chodzi do pierwszej klasy, wcześniej jak był mniejszy za każdym razem jak przychodził do nas w odwiedziny to próbowałam spędzić z nim czas, jakoś go zainteresować, kupowałam mu jakieś książeczki, naklejki - on się tym nawet zainteresował, był szczęśliwy, że ktoś skupia uwagę tylko na nim. Niestety jego rodzice skwitowali to hasłem, że ciotka jest zacofana bo zatrzymała się na etapie wyklejanek, a teraz to już inne czasy - laptopy, komórki itp. No coż ... ręce mi opadły. Notabene szanowny tatuś tego chrześniaka mego stwierdził, że teraz za często nas nie będą odwiedzać bo takie niemowlaki jak Ala to kupą śmierdzą - chrześniak jak to dziecko podchwycił hasło i też to powtarza 

ojciec roku