Majówki 2016 - część trzecia - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-08, 11:10   #391
daggmara
Z deszczem w butach

Dot.: Majówki 2016 - część trzecia

Cytat:
Napisane przez ola0605 Pokaż wiadomość
Ja chrześniakowi tez kupiłam kiedyś karty czuczu do nauki to leżą No bo to trzeba usiąść z dzieckiem. A niektórzy na mnie dziwnie patrzą ze dziecku już wierszyki czytam
Dzięki dziewczyny, od razu koszyk się powiększa jeśli jeszcze coś macie to piszcie bo wieczorem zamawiam
O wlasnie! Czuczu ma fajne rzeczy. Mamy memorki, domino, literki i zagadki. W naszym wypadku najmniej zainteresowania wzbudza domino.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 11:19   #392
ola0605
Zadomowienie

Majówki 2016 - część trzecia

Cytat:
Napisane przez majlla Pokaż wiadomość
Czy wasze maluchy gryzą Was dziaslami podczas karmienia ???

Mnie raz chwyciła tak mocno, zabolało

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Ja kupiłam czuczu zagadki i były fajne różne kategorie wiekowe są Mia, puzzle czuczu tez są fajne

Edytowane przez ola0605
Czas edycji: 2016-11-08 o 11:21
ola0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 11:20   #393
czekooladki
Zadomowienie

Cytat:
gryzą ... hehe to mało powiedziane - chwyta mnie dziąsłami i chce wyjść z pokoju bo w kuchni akurat coś zaszeleściło i trzeba to sprawdzić
Stary 2016-11-08, 11:21   #394
Anika1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Muszę sprostowac wczorajsze info o braku zabka - właśnie przebila się dolna jedyneczka i tak pięknie stuka o łyżeczkę. Niestety mama znalazła i musi płacić

Gratulacje Nie wiem czy tego cofania się na materacu tez gratulować, czy współczuć

Cytat:
Napisane przez czekooladki Pokaż wiadomość
taaaaa i najlepsza zabawa to podczas karmienia złapać matkę za twarz i sprawdzić stan uzębienia
Spoko mój chwyta jeszcze za nos, próbuje za oczy (mąż ma okulary, które też są super i zastanawiam się, czy przez to wlaśnie nie poluje tak na oczy ), ramiączka od stanika, wszelkie kosmyki włosów

Cytat:
Napisane przez anulus17 Pokaż wiadomość
Lenka tez juz ma pierwszy milimetr zabka he he
Jakie uzywacie rozmiary pampersow? my konczymy ostatnie opakowanie 3 i zaczynamy 4.
Wczoraj po 4 probach odlozenia do lozeczka wyladowala u nas o 12. nie zeby plakala ale budzila sie odlozona i smiala. ale rano za to spanie do 10 z cyckiem w budzi
Gratulacje za ząbek My lecimy w trójkach, ale u nas waga piórkowa trochę ponad 6,6 kg. Jak tak patrzę na jego chudziutką dupcię, to wydaje mi się, ze 4 tak szybko nie będzie. @-letni bratanek męża w sumie nosi teraz 4+.

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość

Ja tez zawsze bardzo chetnie ide w gry, tylko z niektorymi rodzicami jest problem bo nie chca z dzieckiem grac - wtedy dziecko nie cieszy sie z prezentu. To samo mam z ksiazkami w tamtym roku wybralam ucieszona super pozycje- w swieta przeczytalam ksiazeczki po sto razy od tej pory chyba nie ruszone bo na dobranoc leci bajka z laptopa
Takze przez rodzicow ktorzy swojej 5 latce kupili tablet bo zajmuje im calymi dniami laptopa na bajkach mam problem z wybraniem prezentu.
Nie mówię, bo pewnie w tygodniu jak wrócę do pracy będzie ciężko z czasem, ale jednak chciałabym wieczorem chociaż przez te pół godzinki poczytać dziecku. Jakieś gry pewnie zostaną wtedy na weekendy.

Co do prezentu - nie wiem czy ten młodszy 3-latek lubi klocki to np. nieśmiertelne lego lub geomag. Dla 6-latki chyba jakaś grę bym się skłaniała lub książeczkę. Może rodzice będą w stanie coś podpowiedzieć? Ja zawsze pytam szwagierki

Cytat:
Zadarza się - zwłaszcza w fazie głodzilli.

Cytat:
Ja chrześniakowi tez kupiłam kiedyś karty czuczu do nauki to leżą No bo to trzeba usiąść z dzieckiem. A niektórzy na mnie dziwnie patrzą ze dziecku już wierszyki czytam
heh, jak był mniejszy to czytałam wiadomości albo posty z wizażu na głos

Teraz jakieś bajeczki w trakcie dnia. No ale czasem to trwa 5 minut, czasem dłużej. W zależności ile daje rade wysiedzieć Rymowanki też mi się zdarzyło.

Edytowane przez Anika1986
Czas edycji: 2016-11-08 o 11:26
Anika1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 11:24   #395
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość

Ja tez zawsze bardzo chetnie ide w gry, tylko z niektorymi rodzicami jest problem bo nie chca z dzieckiem grac - wtedy dziecko nie cieszy sie z prezentu. To samo mam z ksiazkami w tamtym roku wybralam ucieszona super pozycje- w swieta przeczytalam ksiazeczki po sto razy od tej pory chyba nie ruszone bo na dobranoc leci bajka z laptopa
Takze przez rodzicow ktorzy swojej 5 latce kupili tablet bo zajmuje im calymi dniami laptopa na bajkach mam problem z wybraniem prezentu.
Mamy taki problem z chrzesniakiem meza. Zabawki edukacyjne juz go nawet nie interesuja. Tablet, tv i durne zabawy z przemoca. Teraz zazyczyl sobie xboxa ale nie mamy zamiaru wydawac tyle kasy na kolejnego oglupiacza. Szkoda mi tego dzieciaka. Ma 8 lat.

Mia zrobilas sobie morfologie?

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Tak i to bardzo :/

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Cytat:
gryzą ... hehe to mało powiedziane - chwyta mnie dziąsłami i chce wyjść z pokoju bo w kuchni akurat coś zaszeleściło i trzeba to sprawdzić
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 11:27   #396
ola0605
Zadomowienie

W ogóle mój mąż uwielbia różne gry planszowe i cieszy się ze wreszcie będzie miał towarzyszkę ja tam wole właśnie książki czy puzzle
Stary 2016-11-08, 11:27   #397
majlla
Raczkowanie

Bo u mnie coś okropnego . Złapie i ciągnie . Nie wiem czy to ma jakiś związek z zębami?
majlla jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-11-08, 11:35   #398
_itakinie_
Zakorzenienie

Właśnie niedawno się obudziliśmy. Jestem w piżamie, jem owsiankę i piję kawę.
Stary 2016-11-08, 11:38   #399
czekooladki
Zadomowienie

Cytat:
Bo u mnie coś okropnego . Złapie i ciągnie . Nie wiem czy to ma jakiś związek z zębami?
Ja póki co związku nie widzę - sutki mam jak dwa jednorożce, a zębów ani śladu. Ale gdzieś czytałam, że to kolejny level - dziecko uczy się rozdrabniania pokarmów dziąsłami czy jakoś tak

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
Napisane przez _itakinie_ Pokaż wiadomość
nooo pozazdrościć ... można tylko nieśmiało zapytać o której zasnęliście
Stary 2016-11-08, 11:41   #400
dzustam
Zakorzenienie

Cytat:
To chyba jak za czasów ciążowych , dziecko podrzuciłaś do skrzynki?

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 11:43   #401
czekooladki
Zadomowienie

Cytat:
W ogóle mój mąż uwielbia różne gry planszowe i cieszy się ze wreszcie będzie miał towarzyszkę ja tam wole właśnie książki czy puzzle
Też się już nie mogę doczekać puzzli, klocków - nawet oglądałam już jakieś takie first

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Cytat:
Napisane przez dzustam Pokaż wiadomość
To chyba jak za czasów ciążowych , dziecko podrzuciłaś do skrzynki?

eh niedaleko pada jabłko od jabłoni - to trzeba umieć sobie Syna wyszkolić
Stary 2016-11-08, 11:43   #402
dzustam
Zakorzenienie

Ta, to moja uczy się z radością rozdrabniania. Mam wrażenie, że mi odgryzie... i jeszcze jak chwyci, to ciągnie...

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 11:45   #403
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Iwonia, a probowalas smoczkow avent? One prawie nie dotykaja buzki
20161108_124353.jpg
Stary 2016-11-08, 11:48   #404
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Lenka tez juz ma pierwszy milimetr zabka he he
Jakie uzywacie rozmiary pampersow? my konczymy ostatnie opakowanie 3 i zaczynamy 4.
Wczoraj po 4 probach odlozenia do lozeczka wyladowala u nas o 12. nie zeby plakala ale budzila sie odlozona i smiala. ale rano za to spanie do 10 z cyckiem w budzi
My jeszcze 3.
Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Mia w Lidlu od 14.11 będą w ofercie fajne drewniane zabawki w tym piękny domek dla lalek, sama bym taki chciała

Edit: gazetka jest od 14.11 ale akurat zabawki od 17.11
Dzięki
Moze podrzuc mezowi pomysl na swiateczny prezent 😂
Ja mialam w domu jeden w zyciu domek dls lalek z pudelka kartonowego - brat mi zrobil. Byl przepiekny
Cytat:
Moze jakies lego dla dziewczynek? Albo jakies ksiazki? Gra? Nie polece nic konkretnego, bo nie mamy w rodzinie takich dzieci.
Dziekuje za propozycje. Mi sie koncza pomysly bo co roku cos trzeba kupic na trzy rozne okazje. Dzieci mamy w rodzinie pelno dobrze ze na milolaja robimy tylko chrzesniakom i ich rodzenstwu bo tak glupio z pusta reką do nich
Cytat:
Mialysmy taki etap ale przeszlo jej. Nie dosc ze gryzla to szarpala jak reksio szynke 😲
Cytat:
Dzięki dziewczyny, od razu koszyk się powiększa jeśli jeszcze coś macie to piszcie bo wieczorem zamawiam
Widzisz mam ten sam problem ze na mnie dziwnie patrza jak kupie coś edukacyjnego
Lubie kupowac prezenty dzieciom mojej siostry bo uwielbiaja gry, ksiazki i puzzle. Nawet jak kupie setna ksiazke to jest radosc.

Cytat:
Mnie raz chwyciła tak mocno, zabolało

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Ja kupiłam czuczu zagadki i były fajne różne kategorie wiekowe są Mia, puzzle czuczu tez są fajne
Zerkne najwyzej zmusimy dziadka do zabawy z nimi skoro rodzicom brak czasu

Cytat:
Napisane przez Anika1986 Pokaż wiadomość
Gratulacje Nie wiem czy tego cofania się na materacu tez gratulować, czy współczuć

Spoko mój chwyta jeszcze za nos, próbuje za oczy (mąż ma okulary, które też są super i zastanawiam się, czy przez to wlaśnie nie poluje tak na oczy ), ramiączka od stanika, wszelkie kosmyki włosów

Gratulacje za ząbek My lecimy w trójkach, ale u nas waga piórkowa trochę ponad 6,6 kg. Jak tak patrzę na jego chudziutką dupcię, to wydaje mi się, ze 4 tak szybko nie będzie. @-letni bratanek męża w sumie nosi teraz 4+.

Nie mówię, bo pewnie w tygodniu jak wrócę do pracy będzie ciężko z czasem, ale jednak chciałabym wieczorem chociaż przez te pół godzinki poczytać dziecku. Jakieś gry pewnie zostaną wtedy na weekendy.

Co do prezentu - nie wiem czy ten młodszy 3-latek lubi klocki to np. nieśmiertelne lego lub geomag. Dla 6-latki chyba jakaś grę bym się skłaniała lub książeczkę. Może rodzice będą w stanie coś podpowiedzieć? Ja zawsze pytam szwagierki

Zadarza się - zwłaszcza w fazie głodzilli.

heh, jak był mniejszy to czytałam wiadomości albo posty z wizażu na głos

Teraz jakieś bajeczki w trakcie dnia. No ale czasem to trwa 5 minut, czasem dłużej. W zależności ile daje rade wysiedzieć Rymowanki też mi się zdarzyło.
Zapytalam nie dostalam podpowiedzi

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
Mamy taki problem z chrzesniakiem meza. Zabawki edukacyjne juz go nawet nie interesuja. Tablet, tv i durne zabawy z przemoca. Teraz zazyczyl sobie xboxa ale nie mamy zamiaru wydawac tyle kasy na kolejnego oglupiacza. Szkoda mi tego dzieciaka. Ma 8 lat.

Mia zrobilas sobie morfologie?

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Tak i to bardzo :/

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Ja wiem ze czego nie kupie to przegra z laptopem, juz nawet kiedys kupilam bajki kinowe na plycie skoro rodzice im pozwalaja zalegac to przynajmniej trafie z prezentem - i pewnego razu znalazlam te plyty miedzy zabawkami upackane w czekoladzie iinnych przekaskach bo wiecie na necie jest wszystko

Dzieki za przypomnienie zrobiłam - nie odebralam wynikow

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Stare dobre czasy 😀😂

mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 11:51   #405
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Mia, wez se cos na pamiec jeszcze lyknij emerytko
Stary 2016-11-08, 12:07   #406
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
Mia, wez se cos na pamiec jeszcze lyknij emerytko
Jak nie zapomne 😘

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Ola ja w aptece czesto zamawiam kosmetyki dla siebie, zapas tabletek przeciwbolowych dla meza i cos na zgage, ostatnio tez zaopatrzylam go w leki w razie infekcji - juz sie przydaly niestety.
Biore zapas soli fizjologicznej bo idzie to jak woda, platkow kosmetycznych i innych do codziennej higieny.Polecam tez olej kokosowy bo jest dobry na wszystko

Stary 2016-11-08, 12:07   #407
gosiaczekbtm
Rozeznanie

Mia, ja kupiłam dla 2 latka tablicę magnetyczną z literkami, cyferkami, z drugiej strony był papier i mazaki
Dla 7 latka grę "było sobie życie" ogólnie w empiku jest dużo fajnych gier dla dzieci.

Brawa za ząbki

My kończymy ostatnią paczkę pampersow 3.
gosiaczekbtm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 12:09   #408
czekooladki
Zadomowienie

Też mam chrześniaka, któremu niestety rodzice pozwalają na gry w stylu zrzucanie człowieka ze schodów i im więcej krwi tym więcej punktów teraz chodzi do pierwszej klasy, wcześniej jak był mniejszy za każdym razem jak przychodził do nas w odwiedziny to próbowałam spędzić z nim czas, jakoś go zainteresować, kupowałam mu jakieś książeczki, naklejki - on się tym nawet zainteresował, był szczęśliwy, że ktoś skupia uwagę tylko na nim. Niestety jego rodzice skwitowali to hasłem, że ciotka jest zacofana bo zatrzymała się na etapie wyklejanek, a teraz to już inne czasy - laptopy, komórki itp. No coż ... ręce mi opadły. Notabene szanowny tatuś tego chrześniaka mego stwierdził, że teraz za często nas nie będą odwiedzać bo takie niemowlaki jak Ala to kupą śmierdzą - chrześniak jak to dziecko podchwycił hasło i też to powtarza a teraz chodzi do szkoły i jak przyjdzie cokolwiek narysować to włącza tutoriala na yt bo zero wyobraźni - no może podziękować tylko szanownym rodzicom
Stary 2016-11-08, 12:09   #409
201701091517
Konto usunięte

Dzieki dziewczyny stres jest bo zeby to wszystko jakos sie udalo. Dzisiaj troche podupadlam na silach bo mam taki okresowy bol brzucha.. pewnie cos juz zaczyna sie zblizac jestem ciekawa jak bedzie wygladac ten pierwszy okres, zwlaszcza ze nadal jest ten miesniak w macicy a podobno przy nich miesiaczki sa obfitsze :/

W weekend byl u nas ksiadz w odwiedzinach zeby w ogole powiedziec co i jak to bedzie wygladac. Bylam milo zaskoczona ze proboszcz moze byc tak mily i skromny. No ale tutaj jest podatek koscielny to tyle hajsu nie maja i ciesza sie z kazdego katolika Organizuja nawet msze dla rodzicow z dzidziusiami, zeby tylko ludzie chcieli przychodzic ;D Chyba sie kiedys przejdziemy

Cytat:
Martunia, gratulacje ząbkowe - u nas ani widu ani słychu.

Ola, kilka dni temu w gemini zamawiałam smoczki 6-18 lovi, witaminy mama dha, kubek treningowy ten co Mona polecała, nenedent baby - pasta do zębów dla Ali + szczoteczka silikonowa, krem sopelek na zimę do buzi.

Alicja ostatnio ćwiczy plucie smoczkiem na odległość z łóżeczka podczas spania a potem wrzask, że jej wypadł. Wczoraj włączyła syreny, szukam smoczka po całym łóżeczku, a smoczul za łóżeczkiem, zanim go znalazłam to już było po spaniu. Doszłam też do wniosku, że na basen z Alą bym nie mogła iść bo ona jakby zobaczyła tyle wody to by chciała ją całą wypić. W wanience przy kąpieli to chlapie tak żeby jak najwięcej się wody nałykać

Lambada, podziwiam
u nas w wannie takie chlapanie ze po kapieli ja i maz jestesmy cali zalani woda ;D

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Moje dziecko zaczęło pelzac do tyłu. Zwiewa z maty i lize podloge

Miałam iść go zważyć do przychodni ale była kolejka. Na samą myśl mi się słabo robi

Tymus mistrz

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
Czesc. Jestem dooo dooopyyy
Czuje sie jakbym stała obok, wszystko jakies w zwolnionym tempie. Wniosek- cos mnie bierze. A skoro mleka goracego nie moge, miodu tez nie to coo??? Powietrzem sie nie wylecze.
Noc masakra. Karmienia trzy ale co chwile wstawalam a to smoczul a to na bok a to sie rozkrył
Kciuki za ząbale.
moze ibuprofen?? i herbata z imbirem? zdrowka duzo

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Mia w Lidlu od 14.11 będą w ofercie fajne drewniane zabawki w tym piękny domek dla lalek, sama bym taki chciała

Edit: gazetka jest od 14.11 ale akurat zabawki od 17.11
drewniane zabawki tez i ja polecam
Artur dostal taki jakby.. trapez drewniany (ze tam zwisaja koraliki a on sobie lezy i w nie uderza, uklada koraliki itp.) no i ja jestem bardzo zadowolona bo on pol dnia z tym spedza.

Cytat:
Moze jakies lego dla dziewczynek? Albo jakies ksiazki? Gra? Nie polece nic konkretnego, bo nie mamy w rodzinie takich dzieci.
My mamy duplo (mojego meza z dziecinstwa :O ) no i w sumie jak tak sie im przygladalam to bardzo ladne zabawki dla takich dzieci. Duze,kolorowe i tez pobudzaja wyobraznie. Maz sie nie moze doczekac az bedzie znowu ukladac z juniorem ;D

Cytat:
Cytat:
gryzie.. i jeszcze odpycha sie raczka wiec ciagnie tak jakby.. ja nie wiem chcial oderwac. Boli czasami cholernie, ze az mi sie kp odechciewa :/

U nas smoczki na razie w uzytku beda te 3-6. Kupilam juz te powyzej 6 miesiaca ale tez mi sie wydaja takie ogromne
201701091517 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 12:15   #410
gosiaczekbtm
Rozeznanie

Aha Mia zerknij sobie jeszcze na wątek "prezenty dla dzieci- wątek zbiorczy"

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
Też mam chrześniaka, któremu niestety rodzice pozwalają na gry w stylu zrzucanie człowieka ze schodów i im więcej krwi tym więcej punktów teraz chodzi do pierwszej klasy, wcześniej jak był mniejszy za każdym razem jak przychodził do nas w odwiedziny to próbowałam spędzić z nim czas, jakoś go zainteresować, kupowałam mu jakieś książeczki, naklejki - on się tym nawet zainteresował, był szczęśliwy, że ktoś skupia uwagę tylko na nim. Niestety jego rodzice skwitowali to hasłem, że ciotka jest zacofana bo zatrzymała się na etapie wyklejanek, a teraz to już inne czasy - laptopy, komórki itp. No coż ... ręce mi opadły. Notabene szanowny tatuś tego chrześniaka mego stwierdził, że teraz za często nas nie będą odwiedzać bo takie niemowlaki jak Ala to kupą śmierdzą - chrześniak jak to dziecko podchwycił hasło i też to powtarza a teraz chodzi do szkoły i jak przyjdzie cokolwiek narysować to włącza tutoriala na yt bo zero wyobraźni - no może podziękować tylko szanownym rodzicom
Masakra ojciec roku
gosiaczekbtm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 12:17   #411
_itakinie_
Zakorzenienie

Cytat:

nooo pozazdrościć ... można tylko nieśmiało zapytać o której zasnęliście
W sumie normalnie poszliśmy spać, ale mały coś podziębiony był. Obudził się po 8, ale jeszcze go spacyfikowałam i tak dospaliśmy do 12. Czuję się jak młody bóg. Hahahha.
Stary 2016-11-08, 12:20   #412
monika2736
Rozeznanie

My w tamtym roku kupiliśmy na gwiazdke tablice z jednej str kreda z drugiej mazaki, dziewczyny 4 i 6 latek, obydwie były zachwycone teraz tez mamy problem bo niewiemy co kupic...
monika2736 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 12:25   #413
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lambadaa Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny stres jest bo zeby to wszystko jakos sie udalo. Dzisiaj troche podupadlam na silach bo mam taki okresowy bol brzucha.. pewnie cos juz zaczyna sie zblizac jestem ciekawa jak bedzie wygladac ten pierwszy okres, zwlaszcza ze nadal jest ten miesniak w macicy a podobno przy nich miesiaczki sa obfitsze :/

W weekend byl u nas ksiadz w odwiedzinach zeby w ogole powiedziec co i jak to bedzie wygladac. Bylam milo zaskoczona ze proboszcz moze byc tak mily i skromny. No ale tutaj jest podatek koscielny to tyle hajsu nie maja i ciesza sie z kazdego katolika Organizuja nawet msze dla rodzicow z dzidziusiami, zeby tylko ludzie chcieli przychodzic ;D Chyba sie kiedys przejdziemy

u nas w wannie takie chlapanie ze po kapieli ja i maz jestesmy cali zalani woda ;D

Tymus mistrz

moze ibuprofen?? i herbata z imbirem? zdrowka duzo

drewniane zabawki tez i ja polecam
Artur dostal taki jakby.. trapez drewniany (ze tam zwisaja koraliki a on sobie lezy i w nie uderza, uklada koraliki itp.) no i ja jestem bardzo zadowolona bo on pol dnia z tym spedza.

My mamy duplo (mojego meza z dziecinstwa :O ) no i w sumie jak tak sie im przygladalam to bardzo ladne zabawki dla takich dzieci. Duze,kolorowe i tez pobudzaja wyobraznie. Maz sie nie moze doczekac az bedzie znowu ukladac z juniorem ;D

gryzie.. i jeszcze odpycha sie raczka wiec ciagnie tak jakby.. ja nie wiem chcial oderwac. Boli czasami cholernie, ze az mi sie kp odechciewa :/

U nas smoczki na razie w uzytku beda te 3-6. Kupilam juz te powyzej 6 miesiaca ale tez mi sie wydaja takie ogromne
Moze Cie troszke pociesze, ze mnie przed okresem lekko pobolewa brzuch, a w trakcie nic, zupelnie nic, zapominam ze go mam. Dodam ze przed ciaza przy mojej endonetriozie konałam z bolu, bolal mnie kregoslup miednica, brzuch i uda. Byla masakra. Okres mam od lipca i kazdy bezbolesny

Z drewnianych zabawek bardzo podobaja mi sie propozycje Djeco i Janod. Zakochana jestem w sorterze Djeco tyle ze cena czyni cuda

Cytat:
Napisane przez gosiaczekbtm Pokaż wiadomość
Aha Mia zerknij sobie jeszcze na wątek "prezenty dla dzieci- wątek zbiorczy"

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Masakra ojciec roku
Dzięki Ci bardzo

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-11-08, 12:36   #414
_itakinie_
Zakorzenienie

Cytat:

To jakaś masakra. Ja już się nie mogę doczekać jak z moim będę się bawić w rysowanie, wyklejanie i inne podobne. Uwielbiam to. Mam nawet w planach w swoim gabinecie zrobić małemu osobne stanowisko do takich zabaw. Tylko muszę ten mój gabinet najpierw ogarnąć i z pokoju z cyklu 1001 drobiazgów zrobić rzeczywiście pokój biurowy ;D

Cytat:
Napisane przez Lambadaa Pokaż wiadomość

My też w ten weekend chrzcimy. Ale nie odważyłam się żeby samej robić jedzenie. Idziemy do knajpy. Przyjeżdzają jeszcze moi rodzice i w ogóle będzie zamieszanie. Dorosłych będzie 15 osob, jedno dziecko i Wojtek. A młody jest teraz taką marudą, że nie ogarniam. Nie wiem kiedy posprzątam ogólny syf ma chacie... a co tu dopiero mówić o gotowaniu. Także szacun
Stary 2016-11-08, 12:38   #415
ola0605
Zadomowienie

A pampersy już 4 mamy
Stary 2016-11-08, 12:38   #416
_itakinie_
Zakorzenienie

Z prezentów dla 4-latki kupowałam projektor do rysowania. Był szał.
Dla 12-latka mp3.

A teraz nie mam kompletnie pomysłu na prezent na roczek, dla sześciolatki i dla gimnazjalisty.

A nie! Dla sześciolatki zamówiłam plecak na ali: https://pl.aliexpress.com/item/New-A...ryId=200001420
Tylko to na urodzinki. A co na gwiazdkę?
Stary 2016-11-08, 12:39   #417
ola0605
Zadomowienie

Mia dzięki, olej kokosowy mam i uwielbiam
Stary 2016-11-08, 12:39   #418
_itakinie_
Zakorzenienie

Cytat:
A pampersy już 4 mamy
Tez 4, bo 3 jakoś ciasne mi się wydawały. Młody waży jakieś 7200g.
Stary 2016-11-08, 13:18   #419
Monanka83
Zakorzenienie

Jaaaak ja uwielbiam spacery jesienią! Latem były dla mnie obowiązkiem a teraz mogłabym łazić i łazić, jest cudownie!

Dziś u nas dzień dobroci dla sprzętu domowego. Pralka i zmywarka mają puste przebiegi ze środkami czyszczącymi, bo coś wczoraj zmywara kwękala, mam nadzieję że się nie popsuje

Dziewczyny mam pytanko. Jakie badania warto wykonać? W sensie krwi? Jutro się wybieram do labu i chciałabym kompleksowo sprawdzić czy długo jeszcze pociągnę ten wagonik

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Aaaaaaaa, i zaczynam wszystko pryskac tym płynem do czyszczenia I odkazania bo rano przyjechał
Stary 2016-11-08, 13:28   #420
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Jaaaak ja uwielbiam spacery jesienią! Latem były dla mnie obowiązkiem a teraz mogłabym łazić i łazić, jest cudownie!

Dziś u nas dzień dobroci dla sprzętu domowego. Pralka i zmywarka mają puste przebiegi ze środkami czyszczącymi, bo coś wczoraj zmywara kwękala, mam nadzieję że się nie popsuje

Dziewczyny mam pytanko. Jakie badania warto wykonać? W sensie krwi? Jutro się wybieram do labu i chciałabym kompleksowo sprawdzić czy długo jeszcze pociągnę ten wagonik

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Aaaaaaaa, i zaczynam wszystko pryskac tym płynem do czyszczenia I odkazania bo rano przyjechał
Ja musze sobie zrobić tsh i wapń

My jeszcze na 3 jedziemy. Ale o ile pampersy oryginalne są już małe to dady 3 jeszcze dają radę. Innych nie używamy

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości