![]() |
#391 | ||
Kokon pro
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II
Cytat:
![]() Cytat:
ketonal zwykly lub forte ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i nie znikaj ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
Raczkowanie
|
hehe wiem ze podobno po dzieciach przechodzi ale narazie chce skonczyc studia a pozniej dzieci
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny,
strasznie długo mnie nie było ale po obronie od razu wykupiłam wycieczkę last minute do grecji ![]() Wszystkim którzy trzymali kciuki gorąco dziękuję ![]() co do mojego aparaciku to jestem strasznie zawiedziona bo minęły 2 miesiące a tu ani milimetra zmiany. Teraz jak oglądam zdjęcia to na każdym widać szpary po 4 :-( Tak się czuję okropnie niekomfortowo z tymi dziurami że aż mnie samą to przeraża. pocieszam się tym żę od poniedziałku wracam do pracy i pewnie będe tak zarobiona że nie będę miała czasu myśleć o swoich strasznych zębolach ![]() obym tylko w pracoholizm nie wpadła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Rozeznanie
|
Złośnica gratuluję
![]() minie trochę czasu zanim szpary po wyrwanych czwórkach się zamkną i nie jest to kwestia dwóch czy nawet czterech miesięcy, ale trochę dłuższego okresu |
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
Raczkowanie
|
oj to mnie nie pocieszyłaś miałam nadzieję że do września już ich nie będzie tak mocno widać.
![]() No ale trudno jak się już podjęło decyzję o leczeniu to trzeba brnąć dalej... a może nagle dostaną takiego "kopa" że się zaczną szybciej przemieszczać? Warto mieć marzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Rozeznanie
|
złośnica raczej coś tam powinno się ruszyć, ale nie licz na szybkie pozbycie się przerwy, a z resztą to sprawa indywidualna, jak prawie wszystko związane z noszeniem aparatu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Wtajemniczenie
|
złośnica GRATULACJE!!!
![]() ![]() ![]() a przerwy to jednak kwestia czasu... u mnie po 9 miesiącach dziury po zębach nadal są. po dwóch już "prawie" nie ma śladu, ale po jednej piątce dziura jest przeogromna ![]() ![]() ![]() jeszcze raz gratuluję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#398 |
Zakorzenienie
|
a mnie bolą szósteczki
![]() ![]() ![]() śniło mi się dzisiaj, że poodpadały mi zamki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Raczkowanie
|
strasznie bola mi zeby od tego hasa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
Zadomowienie
|
Ja jestem na tym etapie że myję po każdym posiłku, a teraz mam trochę utrudnione zadanie bo goi się dziura po piątce, no i trudno jest domyć czwórkę i szóstkę...Ale po słodkim to na pewno bym myła, poza tym odechciało mi się póki co podjadać - przez tą dziurę. Dziewczyny, kiedy to się całkiem zasklepi?
![]() |
#402 |
Zakorzenienie
|
Właśnie kiedy ta dziura sie do konca zagoi?? Bo właśnie tez mam taki problem ze mycie zebow utrudnione bo nie chce sobie nic tam uszkodzic. Zreszta i tak dziasla mi krwawia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Raczkowanie
|
9 miesięcy???
![]() Z drugiej strony moja siostra też miała wyrywane 4 a aparat zdjęła pół roku temu i teraz mówi że nie do końca jej się zeby zeszły i teraz jej jedzenie wchodzi ![]() ![]() A co do dziur po zębolach to bez paniki dziewczyny. po 2 tygodniach można spokojnie wszystko wcinać tylko przy myciu trzeba uważać ![]() co do dziur po zębach (no nie moge tego przeboleć normalnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#404 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() stronkę tej dziewczyny widziałam, podnosi na duchu ![]() ![]() ![]() ![]() no dobra, tak naprawdę mnie też już wkurza ta duża przerwa po piątce... ale staram się być cierpliwa... ![]() Maricken tak całkiem zasklepi się po paru miesiącach ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
Rozeznanie
|
współczuje wam tych dziur po wyrwanych zębach... Mnie to na szczęście ominęło
![]() ![]() Tak sobie patrze na ząbki i w sumie została mi tylko ta dwójka... i dwójki później lekko "wyciągnąć" w dół, ale orto powiedziała że to to na samym końcu ![]()
#406 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#407 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() http://www.public.iastate.edu/~lora/..._decision.html cichy_podmuch_wiatru ja na dole mam poprzekręcane dwójki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Zadomowienie
|
No to nieźle, u mnie też będzie przekręcanie zębów...super :P Normalnie nie mogę się doczekać
![]()
#409 |
Rozeznanie
|
uaaa to aż się boje tego bólu... już ostatnio orto tak naciskała ale było za mało miejsca żeby ja podpiąć, ale tak mnie bolało że myslałam że nie wytrzymam... hmmm ja mam przekręconą o jakieś 45 stopni... a w ile ci się wyprostowała??
![]() |
#410 |
Raczkowanie
|
Czy ktoś z was zrezygnował z ekspandera juz po jego założeniu? Będę musiała to zrobic, niestety okoliczności, których nie przewidziałam zmuszają mnie do tego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Zadomowienie
|
maniaem, a co się stało? Może uda się pójść na jakiś kompromis? Ja słyszałam, że ściągali aparat bo ktoś nie mógł wytrzymać z bólu, ale skoro masz zalecany ekspander, to orto jakąś alternatywę musi zaproponować. Chociaż nie wiem jak Twoj orto zareaguje na to...
#412 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() noszę aparat ponad 9 miesięcy, zęby jeszcze nie są ustawione tak jak być powinny, ale poprawa jest znaczna ![]() daję fotki jak to się zmieniło ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pierwsze zdjęcie jest z listopada, drugie ze stycznia. nie wiem czy dobrze widać jak bardzo były krzywe te moje zębole ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Raczkowanie
|
wiecie co dziewczynki:Pnie wiem co jest ale nosze dopiero 5 dzien aparat a miedzyu 5 i 6 czuje tak jakby sie jakies miejsce zrobilo,bo jak myje zabki to czuje jak miedzy nimi woda sie prze;ewa??czyzby cos sie dzialo??
|
![]() ![]() |
![]() |
#414 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Ja noszę aparat już drugi rok - 28 września będzie dokładnie 2 lata ![]() ![]() ![]() Powiem Wam, że po drodzę czyli podczas leczenia miałam i szpary między jedynkami, których wcześniej nie miałam ... ah, dużo tego było, jedynkę miałam wycofaną do przodu. Ale potem znowu poszłam na podkręcenie do dentysty i po 2 dniach szpary znikały. Dodam, że miałam krzywy zgryz- górna szczęka, i miałam wyrywane 4 ![]() Zęby nie są jeszcze proste bo szpara po 4 jeszcze jest ale niedługo zniknie bo ostatnio tzn. pod koniec moja dentystka jakoś tak mi podkręca aparat, że szybko widać efekty :P
![]() |
#415 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() także zdejmuję we wrześniu, na dobry start w studenckie życie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Zadomowienie
|
niedlugo jade na piaskowanie... ak wroce napisze wszystko jak bylo i czy widac efekty jakies
![]() ![]() ![]() ![]() edit: wlasnie wrocilam... poszlo bardzo szybko.... troche nieprzyjemne to bylo ale slodkie ![]() ![]() ![]() Edytowane przez agiii Czas edycji: 2007-07-23 o 17:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#417 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#418 |
Raczkowanie
|
Maricken, chodzi o to, że decyzje o założeniu aparatu podjełam przed pewnymi wydarzeniami, które mialy miejsce w mojej rodzinie...nie chciałabym o tym mówic, w każdym razie to bardzo, bardzo przykra sytuacja
![]() Teraz noszę ekspander, od kilku dni bez przerwy płaczę, biorę tabletki uspokojające, ale po jakimś czasie to znowu się zaczyna. Problemy rodzinne połączyły się z niemożnością wyrażenia swoich uczuć. w dalszym ciagu mam problemy w mówieniem. i nie dość, że straciłam na wadze przez te problemy,- teraz jeszcze nie mogę normalnie jeść- patrząc na liczby na wadze, jestem załamana. A co gorsza, umowa juz zostala podpisana. czasami łapię się na myśli, że chciałabym mieć jakiś wypadek, w którym doznalabym urazu szczęki...żeby byl pretekst do zdjecia ekspandera :/ To na tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
#419 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#420 |
Zadomowienie
|
emeczka a jak ci smaruja tym fluorem?? bo mi chyba nie zrobila.... a ty zawsze po masz takie piekne i bez zadnego osadu? bo ja widze to pomiedzy jedynkami i nie wiem czy nie doczyscila, czy sie nie da....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.