|
|
#391 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopadówki 2017 ❤ cz. 1
Super!!!!!!!!!!!!!!!!
Cytat:
Dziś też powiedzieliśmy mojej mamie. Cytat:
|
|
|
#392 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#393 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z Samsunga Galaxy J3
|
|
|
#394 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gratulacje ![]() Cytat:
Jak ja bym już chciała, żeby był 29.03 (termin mojej wizyty) i żebym mogła zobaczyć, czy wszystko dobrze .
|
||
|
|
|
#395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój ponad 1,5 roczniak "wie". Jak pytam gdzie jest dzidziuś to pokazuje paluszkiem na moj brzuch. Obstawiam, że niewiele z tego rozumie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
W sobotę córcia kończy 2 latka 😊 jeszcze nie wie o rodzeństwie, ale bardzo chce mieć braciszka, bo jej najlepszy kolega od 3 miesiecy ma młodszego braciszka, który bardzo jej się spodobał - bujała maluszka w leżaczku, głaskała po głowce i chciała nakarmić winogronem 😎
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
Molise, Madera - planowalyscie te ciaze? Tak z ciekawości pytam, bo mamy dzieci w podobnym wieku
![]() Mój synek często wraca do moich zdjęć z sesji brzuszkowej - wie że tam siedział więc planuje zaczekać az wyskoczy mi brzuch. Tylko czy to nie będzie za późno?Gratuluję serduszka kolejnego! |
|
|
|
#398 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
U nas to mega zaskoczenie. Nie planowaliśmy, nie teraz. Przy naszej częstotliwości to w ogóle cud
![]() Dodatkowo... karmię jeszcze piersią... Nie wiem jak to wszystko poukładam. |
|
|
|
#400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My planowaliśmy. O Małą staraliśmy się 4 lata, więc postawnowiliśmy iść na żywioł... i gdyby wszystko poszło zgodnie z planem rodziłabym 24.03... a dziewczynki miałyby urodziny w tym samym czasie... i odstęp równo 2 lata. Z dwoma takimi maluszkami jest cieżko, bo starszak domaga się maksimum uwagi, nie jest jeszcze w 100% samodzielny... będąc w poprzedniej ciąży udało mi się odpieluchować Córę (miała 17 miesięcy), teraz coraz ładniej je sama posiłki, powolutku uczymy się rozbierać i ubierać... do listopada duzo czasu 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#401 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ile ma starszak ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
Janik ma 26 m-cy.
Odpieluchowany nie jest i coś cZuje że jeszcze długo z pielucha będzie chodził za to zagadac potrafi na śmierć.Śmieje się, że będzie recytowal Pana Tadeusza a w gatki będzie walił ![]() Z jedzeniem bez problemu - je wszystko sztuccami - rozszerzalam mu dietę metoda BLW. Do listopada niby daleko... ale jednak całkiem niedaleko... eh. ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Molise, ja tez poukladalam swoje życie zawodowe... Ale prywatne życie ważniejsze |
|
|
|
#403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście, że ważniejsze ! Ja spróbuje juniora odpieluchowac w lato. Rozszerzania blw zazdroszczę ! Moj łobuz nie wykazywał chęci brania jedzenia do ręki, miał odruch wymiotny jak złapał makaron do ręki za to teraz wsuwa ręką. Jadł już widelcem, ale odkrył, ze ręką szybciej. Niech zajada jak mu wygodnie, byle zajadał sam. Możemy przynajmniej razem jeść obiady ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) mówi całymi zdaniami, recytuje wierszyki (Pan Tadeusz jeszcze nie, ale za to Leń Brzechwy to jej popisowy numer), liczy do 10, zna kolory i literki (nie wszystkie, ale uczymy się)... ale to wszystko dlatego, ze moglam poswiecic jej max mojego czasu... z drugim nie bedzie juz tak kolorowo, czas trzeba bedzie dzielic na półWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#405 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#406 | ||
|
Idealna Źona; )
|
Cytat:
Cytat:
Dobry; ) Wczoraj po kłótni z rodzinka ryczałam 2h; (hormony juz działają; ( |
||
|
|
|
#407 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#408 |
|
Wtajemniczenie
|
On juz planuje że będą obchodzić urodziny w podobnym czasie więc będą razem wyprawiać. Ale martwi się czy "się uda" bo on bardzo przeżył moje wcześniejsze niepowodzenia.
|
|
#409 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry dziewczyny
![]() Ja mam 5 latka w domu ale jeszcze nic nie wie, myślę poczekamy jeszcze z ta informacją dla niego bo wiemy że on bardzo by chciał braciszka (ja po cichu marzę żeby tym razem była to dziewczyna chociaż marne szanse na to bo prawdopodobnie zaszłam w ciążę w dzień owulacji) U mnie an razie nikt nie wie tylko mąż. Rodzice myślę dowiedzą się w ten weekend a w pracy nie wiem . Szczerze nie wiem jak się za to zabrać aby powiedzieć. Madziuniusia na prawdę fajna okazja nie wiem czy 50 funt to dużo ale quinni to super wózek. Ja mam wózek jeszcze po swoim synku. Jakos strasznie nie wygląda i myślę ze tylko gondole bym wykorzystała a spacerówkę nowa kupiła. Tak sobie myślę że mało z dzieciaczkami listopadowymi w gondoli się pojeździ. dziewczyny czy możemy na początku strony dać taką listę wszystkich mamusiek ?
Edytowane przez ultraradiola Czas edycji: 2017-03-21 o 08:52 |
|
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
Ultraradiola- to max 250 zł :-D więc naprawdę nie dużo :-D
Wiecie? Powiedziałam mojej przyjaciółce o tym zestawie. Ona ma synka 1.5 roku i jest w ciazy, 6 tygodni więcej niż ja. A ta mi zaczęła wyjeżdżać z wadami, że trzy kółka, że mała gondola, a ja w końcu będe mieć zimowe dziecko, a jak już wyskoczyła z niepompowanym przednim kolkiem to mnie krew zalała! Nie dość że kupiłam po taniosci to miałabym zwracać uwagę na takie rzeczy?? Pff. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z juniorem sierpniowym w gondoli jeździłam aż do lutego, całą zimę spacerowaliśmy ostro. Wózek miałam od siostry pożyczony, tym razem jak będę kupować to zwrócę uwagę na dużą gondole, żeby maluch się zmieścił z śpiworkiem itd. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#412 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry w pierwszy dzień wiosny!
Dziewczyny, niektóre z Was mają już ciąże za sobą, podpowiedzcie... Jakiś czas temu wyskoczyła mi okropna alergia na dłoniach, swędzi okrutnie. Generalnie u mnie wszystkie alergie ujawniają się na grzbietowej stronie dłoni. Normalnie posmarowałabym to sterydem i w jeden dzień miałabym spokój, ale teraz? Mogę chociaż wapno wypić? Internety oczywiście donoszą, że wapna nie, ale nie proponują nic w zamian ![]() Lekarza mam dopiero za jakiś czas, a to tak swędzi okrutnie
|
|
|
|
#413 | |
|
Wtajemniczenie
|
Madziuniusia cena super
![]() Cytat:
![]() ![]() dziobun bardzo bym chciała pomóc ale nie stety nie kompletnie nie wiem jak. A jakieś maści dla dzieciaczków delikatne ?
|
|
#414 |
|
Raczkowanie
|
A dlaczego wapna nie ? Można wypić wapno
dziewczyny, jak to jest z jesiennymi dzieciaczkami. Ważna jest duża gondola i pompowane koła do jazdy w śniegu ?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#415 |
|
Zakorzenienie
|
Koleżanka Ci najzwyczajniej zawiści...
![]() Super sprzęt nic tylko brac ![]() Ja mam pompowane kola w gondoli po synku. Spacerowe kupiłam z niepomopowanymi. Jak dla mnie żadnej różnicy w prowadzeniu wózka ![]() Co do wapna to nie pomogę. Nie wiem Pewnie, można wrzucić listę mam na 1. stronę. |
|
|
|
#416 |
|
Raczkowanie
|
Mozna wapno w ciazy
jezeli masz watpliwosci to moze chociaz do lekarza rodzinnego zadzwon? My mamy wozek po synku i gondola duza, ale nie wyobrazam sobie samotnego zimowego spaceru ze starszym dzieckiem i wozkiem, dlatego bedziemy sie chustowac ❤ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja teraz patrzę inaczej na wózek, bo będę kupowała nowy (albo używany), w każdym razie kupowała, nie pożyczała ![]() Duża gondola dla mnie jest ważna, bo aż do marca będziemy pewnie jeździć w spiworku. A taki 5-cio miesięcznik jest już całkiem spory. Junior wyrósł z gondoli jak miał pół roku. Chciałabym cała zimę w gondoli przejeździć, spacerówka jednak nie jest tak zabudowana. Teraz mamy pompowane koła, w gondoli tez mieliśmy i ja bardzo polecam. Aktualnie szukamy dla juniora spacerówki lekkiej i składanej i tutaj pani nam doradziła koła piankowe, wózek jest lżejszy przez to. Jak pojawi się drugie dziecko to będziemy już mieszkać w swoim domu, wiec wózek może być ciężki, nie będę go wnosić. I zdecyduję się na koła pompowane. Raczej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#418 |
|
Zadomowienie
|
Takie wózki jak mi sie podobaja to sa niedostępne stacjonarne NIGDZIE. Wszystkie maja skrętne kółka, a ja chciałabym taki tradycyjny wózek, z dużymi pompowanymi kołami... W necie strasznie dużo kosztują, a ja bym się chciała jednak do niego przymierzyć....
|
|
|
|
#419 |
|
Zakorzenienie
|
Też jestem za listą w 1 poście
|
|
#420 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.

16,59 mm 

.

) mówi całymi zdaniami, recytuje wierszyki (Pan Tadeusz jeszcze nie, ale za to Leń Brzechwy to jej popisowy numer), liczy do 10, zna kolory i literki (nie wszystkie, ale uczymy się)... ale to wszystko dlatego, ze moglam poswiecic jej max mojego czasu... z drugim nie bedzie juz tak kolorowo, czas trzeba bedzie dzielic na pół
przytulam