KLUB RECENZENTKI - nowy pomysł - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Pokaż wyniki sondy: Czy zapisałabyś się do Klubu Recenzentki?
tak, zapisałbym się do Klubu Recenzentki 1 221 92,71%
nie, nie zapisałabym się do Klubu Recenzentki 96 7,29%
Głosujący: 1317. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-05-20, 17:41   #391
25aneta
Przyczajenie

Dot.: KLUB RECENZENTKI - nowy pomysł

Jestem jak najbardziej za pomysłem, który zaproponowałaś. Chętnie przetestuję na sobie kosmetyki
25aneta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 17:50   #392
Shala
Raczkowanie

Ja tam jestem chętna, ale bardziej podpisuję się pod pytaniami Maleny,
Shala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 17:52   #393
ZuZik GuziK
Raczkowanie

Dla Mnie Bomba!
ZuZik GuziK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 17:54   #394
rachela
Zakorzenienie

OMG, dopiero teraz zauważyłam ten wątek
Gapa ze mnie do kwadratu

Miałam pewne problemy z sondą - nie jestem pewna, czy próbka kosmetyku starczy na napisanie rzetelnej recenzji. Z drugiej strony wszystko zależy od rodzaju kosmetyku; no i od rodzaju cery (uczulenia, brrr). Koniec końców...

Jestem za

Oscar Wilde
rachela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 18:03   #395
larys_a
Przyczajenie

Talking Dot.: KLUB RECENZENTKI - nowy pomysł

halo!hej!jestem nową uczestniczka tego forum i sądzę że kobietka ma świetny pomysł.sama takze chciałabym uczestniczyć w tym przedsięwzięciu.pozdrawia m wszystkie wizażanki.buziaczki
larys_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 18:07   #396
Aga21Aga
Raczkowanie

Dobry pomysł! Ja też zapisuję się na listę chętnych do testowania
Aga21Aga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 18:13   #397
00aga00
Wtajemniczenie

Jestem ZA i mam nadzieję, że 16latki też się do czegoś przydadzą pozdrawiam
00aga00 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-05-20, 18:16   #398
Beekeeper
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do Beekeeper

Cytat:
Napisane przez jowisia
JESTEM NA NIE.

Juz sie tlumacze.

Ogolnie, (o czym pisala juz Anashasia), w regulaminie zawarty jest podpunkt, calkiem logiczny i zrozumialy jak dla mnie, o tym, ze powinno sie wystawiac ocene po przetestowaniu calego kosmetyku, a nie tylko probki, badz ich kilku. Niestety, dzialanie kosmetyku mozna ocenic dopiero po sporym czasie jego uzywania, i nie tyczy sie to tylko balsamow, szamponow, kremow nawilzajacych itp..
Dla mnie oceny na podstawie probek sa najzwyczajniej niemiarodajne.
Coz mozna ocenic : zapach, konsystencje, wchlanianie, rozprowadzanie... kiedy dla mnie najbardziej liczy sie EKEFT.

Ja rozumiem, ze tu zapanowal szal, bo fajnie jest dostac mase probek za darmo i sobie je testowac. Ja was rozumiem, rozumiem ten entuzjazm i radosc. Natomiast dlaczego pozniej oceniac to i wprowadzac zamet do KWC..?

Klub Recenzentki - ok - ocenilam na podstawie probki.
Ale w momencie, kiedy dowiedzialam sie, ze ten caly system ma sie wliczac do statystyk i ocen danego produktu, to jak dla mnie jest zuplenie bez sensu. Taak, wiem, ze fajnie jest sobie poprobowac kosmetyki.
Tutaj, na KWC, jak i w innym miejscu, w ktorym pracuje, takie recenzje byly/sa usuwane natychmiast.

BO nic mnie nie wkurza bardziej niz np. recenzja kremu do pielegnacji biustu, w ktorej zawarte sa pochlebne opinie, jak to on super nie pachnie, a ze wchlania sie, a ze rozprowadza itp, skoro efektu po nim nie widac zadnego, a juz tym bardziej na dluzsza mete, po skonczeniu specyfiku. Przykladow moglabym podac tysiace : ilez to razy okazuje sie, ze testujemy sobie probke niech to bedzie szmaponu i wydaje nam sie, ze jest ok, a po dluzszym stosowaniu okazuje sie jednak, ze na dluzsza mete przesuszawlosy.. Ze balsam jest niby fajny, ladnie skore natluscil, ale na dluzsza mete wcale nie nawilza skory tak jak powinien..?

Klub Recenzentki z zaznaczeniem, ze jest to ocena na podstawie probki - jak najbardziej, natomiast wlaczyc to do recenzji ogolnych na KWC, ktore wiecznie tropie i notorycznie zglaszam, a tym bardziej sumowanie takiej recenzji do oceny ogolnej kosmetyku, sprawia, ze te oceny staja sie jeszcze bardziej niemiarodajne i nic nie wnoszace. BO mnie taka recenzja na podstawie probki nie przekonuje.
Na podstawie probki to sobie mozna ocenic perfumy.

Jest mi przykro, poniewaz do tej pory Wizaz, z wielu podobnych mu for recenzji kosmetykow uwazalam za najlepszy : bo wlasnie tepione sa tu oceny wystawione na podstawie jednego, czy dwoch uzyc produktu, ktore burza rownowage calej ocenie.
Jak dal mnie nie wnosza nic, sa mylace, i sprawiaja, ze traci sie tylko czas.

Moze wiele z was nie wie jeszcze jak to bedzie wygladac, ale ja juz mam doswiadcznie z takimi recenzjami. Wchodzimy na stronke kosmetyku, ktory ma wysoka ogolna ocene i tak naprawde... nie dowiadujemy sie z niego..nic. Oprocz tego, jak pachnie i jaki ma kolorek i konsystencje. Pierwsze wrazenia. Nic glebszego. Wychodze z niej, bo tak naprawde nic sie nie dowiedzialam.

Nie rozumiem, skad nagle, po tak dlugim czasie, kiedy staramy sie wlasnie tepic i usuwac niemiarodajne recenzje wystawione na zasadzie probki, jednego uzycia, "podkoszenia" go mamie, kolezance.. wracamy nagle do systemu, ktory nas tak bardzo denerwowal...
Nie rozumiem.
popieram Mimo to zgadzam się, jeśli tylko to nie będą same próbki tylko produkt do dłuższego wypróbowania (jak np akcja z kremem Normaderm Vichy - wtedy to miało sens )
Stary 2006-05-20, 18:16   #399
Lisa123
Przyczajenie

Smile Dot.: KLUB RECENZENTKI - nowy pomysł

Super pomysł!
Jestem zdecydowanie za!
Tak często kupujemy różne kosmetyki, które ostatecznie nie są odpowiednie dla nas. Możliwość testowania daje nam szanse oceny i wyboru tego, co dobre dla naszej cery czy włosów.
Lisa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 18:19   #400
mrowka004
Raczkowanie

Jestem całkowicie za!
Pomysł rewelacyjny
mrowka004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 18:22   #401
kubus puchatek
Rozeznanie

ja tez jestem za,ale czy to ze nie mieszkam w Polsce nie bedzie stanowilo problemu?kto bedzie oplacal koszt wysylki? bardzo chetnie przestestowalabym kosmetyki naszych rodzimych firm,bo wiem ze sa dobre a nie mam mozliwosci tego robic.pozdrawiam wszystkie wizazanki
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-20, 18:30   #402
myszka62
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez AgaZ
Drogie Wizażanki
Urodził mi się nowy pomysł. Ale chciałabym poznać Waszą opinię.
Mianowicie, chciałabym stworzyć tzw. KLUB RECENZENTKI. Tak szkicowo zasady byłby takie:
a) tworzymy bazę Użytkowniczek, które byłby chętne testować próbki kosmetyków w zamian za recenzję do Kosmetyku Wszech Czasów;

Zło stworzyłby taki dodatkowy panel zgłaszający, gdzie wpisujecie (rok urodzenia, typy cery, rodzaj włosów itp... taki bardziej szczegółowy profil);

b) następnie firma X mówi, że chce osoby od 20 do 25 roku życia, z cerą taką a taką itp...
c) my wyławiamy takie osoby na podstawie profilu i przekazujemy im tę bazę. Z czego, tę bazę będą mogli wykorzystać tylko raz i tylko, i wyłącznie do wysłania próbki, próbek;

- Taka firma musi dostać: Imię, Nazwisko i adres wysyłki;

- Maile i oczywiście nicki zostają in cognito.
- W KWC pojawiłoby się nowe pole do zaznaczenia typu: jestem w Klubie Recenzentki i NIE jestem w klubie Recenzentki; pod zaznaczeniu tego pola wiadomo by było, że dana ocena jest oparta na podstawie testu próbki;

Oczywiście na razie to pomysł i do jego realizacji może troszkę upłynąć. Zwłaszcza stworzenie takiej bazy chętnych do współpracy firm. Ale jestem bardzo ciekawa Waszych opinii i czy w ogóle warto coś takiego tworzyć.
Pomysł bardzo fajny, bardzo mi się spodobał, strzał w dziesiątkę!!!!!!!
myszka62 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 18:40   #403
Minia78
Raczkowanie

Super pomysł !!! Chętnie coś przetestuję.
Minia78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 18:40   #404
Frecia_28
Zadomowienie

GG do Frecia_28

Świetny pomysł Jestem jak najbardziej ZA
Frecia_28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 18:47   #405
pepa83
Raczkowanie

Jak Dla Mnie To Super Sprawa
pepa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 18:52   #406
anka85
Raczkowanie

Talking Dot.: KLUB RECENZENTKI - nowy pomysł

Jestem na tak
anka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 18:59   #407
rawita
Zakorzenienie

Lubię testować i recenzować, więc oczywiście głosuję za
rawita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 19:05   #408
AimiA
SPAMER
Nieopłacona reklama

GG do AimiA Send a message via Skype™ to AimiA

sam koncept mi sie podoba ale chciałam sie odwołać do wypowiedzi jowisi przytoczonej przez Beekeeper(jeszcze nie przeczytałam całego wątku tylko 1 i ostatnią stronę) z jednej strony zgadzam sie z nią bo np. o ile są kosmetyki ktore mozna ocenic po kilku użyciach typu lakier do paznokci bo albo sie sciera dobrze rozprowadza i nie odpryskuje a po zmyciu paznokcie sa przesuszone albo nie, o tyle kosmetyki pielegnacyjne a szczególnie te korekcyjne i lecznicze wbrew zapewnieni producentów nie daja efektu po godzinie od nalozenia. Z drugiej jednak strony wydaje mi sie ze poważna firma nie wyśle po 1 próbce do testowania, bo przecież to producentom bardziej niz konsumenta zalezy na miarodajnej ocenie- w koncu my wyrzucamy w błoto na nietrafiony kosmetyk kilka-kilkadziesiat zlotych a firma produkująca bubel nieporównywalnie wiecej. W tej chwili na KWC recenzje powstają w formie swobodnego tekstu i często brakuje informacji typu rodzaj i kondycja cery wiek skłonnosc do uczuleń itp. dlatego KLUB RECENZENTKI bardzo by mnie ucieszył, tym bardziej ze działa to w druga stronę - jesli recenzja pochodzi od "klubowiczki" mozna przypuszczać ze recenzowała na podstawie próbek, jeśli dana wizażanka uznaje taką recenzję za niemiarodajną to przynajmniej w tym wypadku wie ze ma z nia doczynienia. Chciałabym jeszcze dodac ze cieszy mnie to ze serwis sie rozwija. Jestescie swietni juz teraz a dalej chcecie nam umilać zycie - to sie ceni
AimiA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 19:05   #409
Hanka20
Zakorzenienie

hmm, zaznaczyłam odpowiedz "za", ale teraz nie wiem, czy zrobiłam dobrze. z jednej strony możliwość wypróbowania różnych kosmetyków daje nam wielkie ułatwienie w wyborze najodpowiedniejszego dla siebie. z drugiej - czy po jednej, czy nawet kilku próbkach możemy sie dowiedziec, jak tak naprawde kosmetyk działa na nasza skóre, czy włosy?
mimo wszystko pomysł mi się podoba, i jeśli dojdzie do skutku, to chętnie wezmę udział w jego realizacji

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-20, 19:06   #410
kometta
Przyczajenie

Bardzo fajny pomysl

kometta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 19:10   #411
Tereskaa
Zakorzenienie

bardzo fajny pomys l

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 19:18   #412
bea110
Przyczajenie

Jestem jak najbardziej ZA to bardzo dobry pomysł każda z nas mogłaby na tym skorzystać
bea110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 19:18   #413
_Ya
Zadomowienie

Ja też jestem ZA.
Sama często proszę o próbki w sklepie, ale często to graniczy z cudem.
A tak samo przyjdzie do domu. I podoba mi się pomsł z KWC, ostatanio tam się nieudzielam, tylko całymi dniami siedzę na formu, tak bym miałą motywację
Demon odkaszlnął nerwowo (demony nie oddychają; jednakże dla każdej istoty inteligentnej, oddychającej czy nie, nadchodzą w życiu takie chwile, gdy odkasłuje nerwowo. Jedna z takich chwil nastała właśnie teraz, przynajmniej dla tego konkretnego demona).
_Ya jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-05-20, 19:19   #414
kasia71
Przyczajenie

Mi również pomysł bardzo sie spodobał i jestem za przystąpieniem do klubu
kasia71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 19:29   #415
kasiunia
Przyczajenie

ja tez za
kasiunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 19:33   #416
Trinity
Raczkowanie

GG do Trinity

Jestem za, a nawet bardzo za
Stary 2006-05-20, 19:39   #417
kasiunia
Przyczajenie

ale uważam że bardziej wiarygodne jest testowanie całego kosmetyku a nie tylko próbki; jeśli opinia o produkcie ma byc wydana na podstawie samej probki to powinno się to podkreslić osobiście bardziej ufam opiniom osób które stosują jakiś kosmetyk od wielu miesięcy albo i dłużej

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-05-20, 19:40   #418
martyna05
Raczkowanie

Jestem ZA!! Uważam, że to świetny pomysł
martyna05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 19:48   #419
aniolek199090
Przyczajenie

Thumbs up Dot.: KLUB RECENZENTKI - nowy pomysł

Ja jestem jak najbardziej za chetnie potestowalabym jakies kosmetyki odchudzajace

pozdrawiam wszystkich
aniolek199090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 19:48   #420
kasiunia
Przyczajenie

jeszcze jedno: co za duzo to niezdrowo! wiec nie przesadzmy z tym testowaniem bo skora tego nie lubi!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości