Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-06-12, 20:25   #391
uskow
Zadomowienie

Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06

Kasiulko! dla Oliwki

uskow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-12, 22:26   #392
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Witajcie!!

Kasiulko wielkie buziaki dla Oliwki .

Joasiu jaka duża juz jest Julcia, chyba podobna do tatusia- śliczna .
Tak jak Płatkowi, też mi się wydawało że masz dłuższe włosy

A my już po chrzcinach. Natalka była bardzo grzeczna . Jak nie spała to rozglądała się dookoła, ale większość Mszy przespała.
Imprezka też się udała, mała padła na posterunku koło 22-ej. Zrobiłam jej wczoraj Dzień Dziecka i jej nie kąpałam. Jak usnęła mi na rękach wykończona całodziennymi wrażeniami, tak ją położyłam w tym co była i spała do 5 rano. Zjadła i obudziła sie dopiero o 10-tej.
W pewnym momencie w kościele miałam schiza, bo zapomniałam wziąść smoczka i bałam się że jak się rozryczy to będzie niezły koncert. Ksiądz w sobotę na próbie mówił, że jak się dziecko rozpłacze to żeby sie nie przejmować jego krzykiem, bo jak komuś przeszkadza płacz dziecka to niech nie przychodzi na mszę kiedy jest chrzest, a jeśli juz to przychodzi na własne ryzyko. Uff.....na szczęście obyło się bez smoczka .

A tak a propo, Natalka była jednym z ośmiorga dzieci chrzczonych. Więc było nas trochę .

I oczywiście wklejam parę fotek z chrztu . To ostatnie to z kończącej się już imprezy .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Resize of DSC00183.JPG (94,7 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Resize of DSC00195.JPG (76,9 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Resize of DSC00201.JPG (94,2 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Resize of DSC00202.JPG (100,5 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Resize of DSC00210.JPG (92,4 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Resize of DSC00215.JPG (86,4 KB, 42 załadowań)

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-13, 07:00   #393
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Bardzo ślicznie wystroiłaś Natalke Kostko , a jacy szczęśliwi rodzice , no Ty dopiero to masz długie, ładne włosy. Widze, że Natalka dostała łańcuszek na chrzciny, my też ostatnio kupiliśmy ale dla chłopca, TŻ był chrzesnym, bardzo żałuje że Mati nie dostał bo to naprawde super pamiątka . Jak nie dostanie na komunie to mama mu sama kupi . Dzieci chyba wyciszją się jak na zawołanie w kościele, więc może Joasiu i Julka będzie spokojna , Meme kiedy Ty chrzcisz Filipka?

Wczoraj byliśmy na spacerku w parku i wzieliśmy koc, aby trochę sobie odpocząć od marudy , ale oczywiście gdy tylko rodzice coś zaplanują to nie wychodzi . Mały się zaraz obudził i musiałam go nakarmić pierwszy raz na dworze , a jak się rozgladał zdziwiony co się dzieje w około niego i gdzie on wogóle jest. Taki był grzeczny szkoda tylko, że w domu taki nie jest.

Joasiu z tymi włosami to mi coś świtało ze zdjeć ze szpitala, chyba dobrze kojarze?
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-13, 07:20   #394
kasiulka
Zakorzenienie

Dziewczyny Joasia pisała ze byla u fryzjera, zreszta w tym samym dniu co ja .
Kostko, przesliczna córunia , cudna sukienka (jednak co Krak to Krak, u nas takich ladnych kiecuszek nie uswiadczysz) i Wy tez pięknie wyglądaliscie (zreszta wpadląs na ten sam pomysl co ja- tez sie na chrzest wystroiłam na kremowo i moj małż stwierdził ze tak samo z Oliwką wyglądamy ). Oliwka na chrzest dostała 2 łancuszki - jeden z medalikiem a drugi z taką malusieńką obrączką z brylancikiem - sliczną, a ja gupia nie wpadłam zeby ją w tych cudach obfotografowac ... chyba ją oblekę jeszcze raz w sukienke i zrobie sesje zdjęciową .
My dzis idziemy sie szczepic, mam nadzieje ze mała dzielnie to zniesie, po dzisiejszej nocy padam na pysk, budzila sie co godzinę, a bylo juz tak pięknie - Joasiu chyba bys niezbyt dobrze wyszla na tej zamianie

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-13, 08:17   #395
uskow
Zadomowienie

Śliczności!!!! Zarówno Natka jak i MAMUSIA!!!!!!!!! Superowe zdjecia! Fajnie że impreza sie udała!!!!!!

uskow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-13, 08:41   #396
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

Kostko śliczna królewna z Twojej córuni. Ale rzeczywiście Ty też wyglądałas niebiańśko! dla Was dziewczynki!

iwonamysza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-13, 08:46   #397
ch_aga
Zadomowienie

Kostko -- córcia śliczna, zresztą mamusia również
Zmykam na zakupy.
Pozdrawiam
ch_aga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-13, 12:27   #398
kasiulka
Zakorzenienie

Hejki
my już po szczepieniu - Oliwka tym razem zniosla ekstra dzielnie - najpierw sie rozpłakała a za 3 sekundy juz sie zaczela smiac
Musze sie Wam pochwalic ze Oliwka zebrala same pochwaly od pani doktor - ponoc jest swietnie rozwinięta i bardzo komunikatywna jak na trzymiesieczniaka - zreszta pogaworzyla sobie z tą doktórką ile wlezie
Przybrała kilogram czyli ma 5330 (ponoc waga ok a ja sie martwilam ze za mało) no i urosła az 7 cm od ostatniej wizyty i ma już 65 cm. Duża dziewucha - po rodzicach, a szczegolnie po tacie

Oliwka
Stary 2006-06-13, 13:20   #399
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

dla dzielnej Oliwki . Widzisz mówiłam Ci Kasiulko, żebyś się nie martwiła na zapas z wagą małej bo nasze dzieciaczki to wielkoludy . Dzisiaj nawet babki w sklepie myślały, że Mati ma przynajmniej pięć miesięcy to co będzie jak dojdziemy do roczku .
Stary 2006-06-13, 13:29   #400
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Kasiulka masz długaśną córcie, moja miesiąc starsza a ma zaledwie 62cm. Wolno rośnie a na wadze szybko przybiera.
Kostka jak widać na zdjęciach impreza się udała. Bardzo ładnie wyglądałyście. A ja musze przełożyć chrzciny Brat wywinął mi numer i mam problem z chrzestnymi. Same problemy. Najchętniej to wypięłabym sie na to wszystko i poszła tylko z TŻ do kościoła i ochrzciła Julkę. Nie wiecie jak to jest gdy chrzestny nie ma ślubu kościelnego? Według kościoła nie może taka osoba iść do spowiedzi, więc chyba też nie może być chrzestnym. Mam ochote powystrzelać moją rodzinke. Zawsze coś im nie pasuje, identycznie było przed naszym ślubem. I pomysleć że utrzymujemy kontakty tylko z najbliższą rodziną.
Płatku zgadza się w ciąży i zaraz po porodzie miałam długie włosy. Ścięłam jakieś 2 tygodnie temu bo mi wychodziły garściami i kiepsko się układały.
Julka nie chce mi jeść łyżeczką. Już tak ładnie wcinała a teraz się wścieka. Ma dostawać dwa posiłki łyzką w ciągu dnia ale jak mam to niby zrobić. Zaraz do jedzeniu jest tak upaćkana że nadaje się tylko do przebrania. Ręce opadają. Pranie i prasowanie na okragło.
Płatek już się o to pytał ale ja też mam z tym problem: jak ubieracie dzieci w te upały? Wczoraj załozyłam Julce body na długi rekaw i cienkie ogrodniczki było jej za gorąco. Dzisiaj ma body na krótki rękaw, sukienke i same skarpetki. Nogi i raczki gołe. Niby ma dłonie i karczek bardzo ciepłe ale ja się troche boje czy jej za bardzo nie rozebrałam.

"Ludzie nie zdają sobie sprawy jak mało istnieją" Leo Lipski
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-13, 13:40   #401
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Joasiu nie rozumiem dlaczego Twoj brat nie mając ślubu nie może być chrzesnym . Nam sam proboszcz ochrzcił małego mimo, że nie mamy ślubu, fakt swoje trzy grosze wcisnął, ale my mamy zamiar się pobrać w przyszłym roku. Obydwoje byliśmy u spowiedzi i dostaliśmy rozgrzeszenie dlaczego dziecko miałoby ucierpieć przez nasze grzechy . Przecież nie świadczy to o tym że nie wychowamy go po chrześcijańsku, nasz kociół bywa mało wyrozumiały.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-06-13, 13:40   #402
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Joasiaa
Nie wiecie jak to jest gdy chrzestny nie ma ślubu kościelnego? Według kościoła nie może taka osoba iść do spowiedzi, więc chyba też nie może być chrzestnym.
Joasiu-według Prawa Koanonicznego do spowiedzi może przystąpić, ale możliwe (nawet bardzo) że nie otrzyma rozgrzeszenia.
Tak mówi o tym KPK:
Kan. 872 - Przyjmujący chrzest powinien mieć, jeśli to możliwe, chrzestnego. Ma on dorosłemu towarzyszyć w chrześcijańskim wtajemniczeniu, a dziecko wraz z rodzicami przedstawiać do chrztu oraz pomagać, żeby ochrzczony prowadził życie chrześcijańskie odpowiadające przyjętemu sakramentowi i wypełniał wiernie złączone z nim obowiązki.

Kan. 873 - Należy wybrać jednego tylko chrzestnego lub chrzestną, albo dwoje chrzestnych.

Kan. 874 -
§ 1.
Do przyjęcia zadania chrzestnego może być dopuszczony ten, kto:
1° jest wyznaczony przez przyjmującego chrzest albo przez jego rodziców, albo przez tego, kto ich zastępuje, a gdy tych nie ma, przez proboszcza lub szafarza chrztu, i posiada wymagane do tego kwalifikacje oraz intencję pełnienia tego zadania;
2° ukończył szesnaście lat, chyba że biskup diecezjalny określił inny wiek albo proboszcz lub szafarz jest zdania, że słuszna przyczyna zaleca dopuszczenie wyjątku;
3° jest katolikiem, bierzmowanym i przyjął już sakrament Najświętszej Eucharystii oraz prowadzi życie zgodne z wiarą i odpowiadające funkcji, jaką ma pełnić;

4° jest wolny od jakiejkolwiek kary kanonicznej, zgodnie z prawem wymierzonej lub deklarowanej;
5° nie jest ojcem lub matką przyjmującego chrzest.
§ 2.
Ochrzczony, należący do niekatolickiej wspólnoty kościelnej, może być dopuszczony tylko razem z chrzestnym katolikiem i to jedynie jako świadek chrztu.

Twój brat nie spełnia tego punktu, który podkreśliłam; aczkolwiek życie często pokazuje, że KPK sobie, a probosz sobie-wiec może spytaj też swojego księdza, zwłaszcza że ten zapis można przecież różnie zinterpretować (Dla jednego księdza wystarczy, ze brat jest dobrym człowiekim)
primavera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-13, 13:44   #403
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez płatek1
Joasiu nie rozumiem dlaczego Twoj brat nie mając ślubu nie może być chrzesnym . Nam sam proboszcz ochrzcił małego mimo, że nie mamy ślubu, fakt swoje trzy grosze wcisnął, ale my mamy zamiar się pobrać w przyszłym roku. Obydwoje byliśmy u spowiedzi i dostaliśmy rozgrzeszenie dlaczego dziecko miałoby ucierpieć przez nasze grzechy . Przecież nie świadczy to o tym że nie wychowamy go po chrześcijańsku, nasz kociół bywa mało wyrozumiały.
Płatku, ale w KPK nie ma wymagań odnośnie rodziców dziecka (chociaż, jak już napisałam, niektórzy księża się "czepiaja" - bo właśnie dlaczego obwiniać dziecko o postępowanie rodziców?) natomiast wymagania odnośnie chrzestnych są szczegółowo wypisane.
primavera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-13, 13:56   #404
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Ok. zgadza się Primavera i fakt, że powinniśmy i my rodzice i chrześni żyć po chrześcijańsku i być dla dziecka pod tym względem(i nie tylko ) przykładem, ale teraz i mój TŻ trzymał też dziecko do chrztu i dla księdza nie było to przeszkodą, że nie ma ślubu, a ma nieślubne dziecko. Moim zdaniem nie powinno być tak jak w kościele Joasi. Każde dziecko ma prawo być ochrzczone jeżeli rodzice tego chcą, bez względu na to jak żyją chrześni .
Stary 2006-06-13, 14:00   #405
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Joasiu, nie pzrejumuj sie i pogadaj, ale na spokojnie z waszym ksiedzem. Prawda jest taka, jak pisze Primavera, życie sobie a kodeks sobie. A poza tym to z każdym księdzem można sie dogadać, wiem o tym na właśnej skórze. mój TŻ jest ewnagelikiem, mamy ślub kościelny,ajajestem katolczką. Trafiliśmy na rewelacynego ksiedza, kótry jeszcze mnie do komunii, prowadził, pomógł załatwic wszystkie formalnosci, odstępstwa i nne takie zwiazane ze ślubem "2 wyznań", i tu niepsodzianka, to nie kościól katolicki tylko sie "czepia", jakiego wyznania jest małżonek, czy małżonka, takie same formalnosci i "odstępstwa od reguł" musieliśmy załatwiać w kosciele tż. Jeśli chodzi o chrzest, - robimy 2.07 - to jeden z chrzestnych to mój brat, drugi , siostra tż. TŻ pytał ksiedza, który dawał nam słub, czy to jakis kłopot, powiedział, że raczej nie. Naprawdę, kochana nie martw się, to nie aż taki duży kłopot, wszystko da sie załatwić i wcale to nie znaczy, ze musisz ksiedzu "dać w łapę" albo cuś...myśmy nie dali ani pzry załatwianai ślubu, ani teraz. Papierów i formalnosć pzry mieszanych małzenstwach jest sporo a nam to "poszło jak po maśle", wszystko kwestia ksiedza, na ile "ludzki", nie martw sie. Na pewno nie będzie robił problemów

FILIPEK
http://tickers.baby-gaga.com/t/squsq...pek+ma+już.png

MADZIA
http://tickers.baby-gaga.com/t/bunbu...+Madzia+ma.png
Meme jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-06-13, 14:13   #406
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Primavera jesteś niezastąpiona
Małe sprostowanie: mój brat nie ma nawet dziewczyny, "numer" o którym pisałam jest z czymś innym związany. Mam brata który kocha kłopoty i który rodziców do grobu wpedzi przez swoje wybryki. Ślubu kościelnego nie ma za to siostra TŻ.
Pójde się zapytać ale u mnie są takie zagrywki że nawet ślubu nie brałam u siebie w Kaliszu. A o dawaniu w łapę to już nawet nie wspomnę... no nic jakoś to załatwię. Dziecko będzie ochrzczone w tym kościele czy innym, z chrzestnymi czy bez liczy się sakrament.

Stary 2006-06-13, 14:15   #407
kasiulka
Zakorzenienie

Oj Meme nie z każdym ksiedzem mozna sie dogadac - Primavera ma dużo racji w tym co pisze, my to przetestowalismy na własnej skórze i to bardzo dokladnie. Moj brat miał byc chrzestnym Oliwki ale tez nie ma slubu koscielnego tylko cywilny i ksiadz sie kategorycznie nie zgodził, próbowalismy w innym kosciele - to samo . Prawda jest taka ze rodziców sie nie wybiera a chrzestnych i owszem i dlatego tak sie czepiają - dziecku chrztu nikt nie odmówi, nawet jak rodzice żyją bez slubu, ale bycia chrzestnym odmówią jesli sie żyje w związku niesakramentalnym (czyli slub cywilny, bo jak ktos wcale nie ma slubu i zyje na kocią lape to o dziwo nikt sie nie czepia). Moj brat zyjąc w zwiazku niesakramentalnym może isc do spowiedzi ale ksiadz mu nie da rozgrzeszenia i do komunii isc nie może . Jest to troche niesprawiedliwe bo moj brat to super facet, dobry człowiek i normalnie chodzi do koscioła co tydzien, byłby idealnym chrzestnym dla Oliwki ale kosciól dal szlaban . A przykladowo jakbysmy przyprowadzili jakiego ostatniego skurczybyka co to bije żone, do kosciola chodzi raz w roku ale slub koscielny ma to by było wszystko ok

Oliwka
Stary 2006-06-14, 13:31   #408
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Gdzie jesteście mamusie? Upał Was wywiał? U nas jest tak gorąco że wytrzymałam tylko godzine w parku. Zaraz wyprowadze Julcie na balkon niech się dotlenia.

Stary 2006-06-14, 14:23   #409
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Ja wytrzymałam prawie dwie, aż głowa mnie rozbolałam i wróciliśmy do domu. Ostatnio coś Mati zaczął grzej sypiać w wózku na spacerku i kończy się to szybszym powrotem do domu . Teraz mam z nim urwanie głowy non stop chce aby przy nim być i do niego mówić, a tak krzyczy, że słychać go na korytarzu . Teraz postawiłam mu miśka w łóżeczku i gada do niego . Wszystko by było dobrze, ale ja nic przez to nie mogę robić, a najgorsze, że nawet mi sie nie chce, a w domu bajzel i oczywiście obiad do zrobienia. To chyba przez ten upał.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-06-14, 19:12   #410
kasiulka
Zakorzenienie

witajcie mamuski - zauważyłyscie ze zabrali na karme? Szkoda , najbardziej mi zal tych komentarzy od Was, w sumie miłe to było i fajne.
dla rozweselenia wklejam smieszny link - pytanie : Jak sie nazywa mieszkaniec Wybrzeża Kosci Słoniowej?
http://mundial.onet.pl/1,16,11,20639...3,0,forum.html
Joasiu Ty jestes polonistka to moze zapodasz jakąs wersje ?

a tak z innej beczki - wydaje mi sie ze trace pokarm , praktycznie nie umiem juz nic odciągnac, a wieczorem Oliwka ma problem sie najesc (w ciągu dnia jeszcze spoko ale tak mnie doi ze chyba nie nadążam z produkcją ). A moze to ze zmęczenia? No w każdym razie jest problem bo mala nie chce jesc sztucznego mleka jak chce ją dokarmic - krzywi sie, wypluwa smoczek i płacze

Oliwka
Stary 2006-06-14, 19:32   #411
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Cytat:
Napisane przez kasiulka
witajcie mamuski - zauważyłyscie ze zabrali na karme? Szkoda , najbardziej mi zal tych komentarzy od Was, w sumie miłe to było i fajne.
dla rozweselenia wklejam smieszny link - pytanie : Jak sie nazywa mieszkaniec Wybrzeża Kosci Słoniowej?
[url]http://mundial.onet.pl/1,16,11,20639521,57616628 ,2296543,0,forum.html
Ja proponuje Słoniowy Kostek Wybrzeżny albo skrótowo Słoniańczyk Uśmiałam się.
Karme nam zabrali bo dziewczyny skakały sobie i Adze do oczu za zmiany jakie wprowadziła. Bzdurna kłótnia.
Kasiulka może z tym karmieniem to przejściowy kryzys? Jutro pewnie TŻ ma wolne to odpocznij troszkę, może bedzie lepiej.
Julka dzisiaj była bardzo spokojna a ja się wynudziłam. Nie miałam nic konkretnego do roboty i cały dzień snuje się bez sensu. Wogóle jestem w jakimś dziwnym stanie. Non-stop chce mi się spać, na nic nie mam ochoty. Koszmar.

Stary 2006-06-14, 19:55   #412
kasiulka
Zakorzenienie

A ja proponuje Skostniały Słoń Wybrzeżny

Poczytałam wątek o karmie - Joasia bardzo trafnie to podsumowałas , nie wiedzialam ze wzbudzała az tyle emocji - rzeczywiscie dyskusja jak w przedszkolu .
Co do karmienia to mam nadzieje ze to tylko chwilowe bo mam lekki dół z tego powodu. Wmusiłam w małą 40 ml Enfamilu ale krzywiła sie strasznie, a cycki dalej puste .

Oliwka
Stary 2006-06-14, 20:18   #413
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Kasiulka Enfamil jest super reklamowany ale podobno wstrętny w smaku. Znam wiele dzieci które nie chciały go jeść. Julka też się krzywiła więc szybko z niego zrezygnowałam. Może awaryjnie spróbuj inne mleko bo jak rzeczywiście masz puste piersi i bedziesz musiała dokarmiać to przecież coś musisz jej dać. Nie poddawaj się. Podobno po jakiś czasie przychodzi kryzys ale potem napływ mleka się zwiększa.

Stary 2006-06-14, 20:24   #414
kasiulka
Zakorzenienie

no za dobry to on nie jest, taki "plastikowy", w ogole te sztuczne mleka są paskudne, Nan z kolei był taki jakis chemiczny, nie wiem jak te dzieciaki mogą to jeść . . Enfamil polecała lekarka, ale chyba faktycznie zmienię na inne (i tansze) - my nawet nie zużywamy jednej puszki w miesiac wiec bez sensu takie drogie mleko kupowac, ale awaryjnie trzeba cos miec. A jakie mleczka dzieci lubią? Bebilon?

Oliwka
Stary 2006-06-14, 20:36   #415
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Kasiulka wszystkie te dziecięce wynalazki są koszmarne. Najpopularniejsze mleka to Bebilon i Bebiko. Dużo osób poleca też Humanę. Musisz zobaczyć co Oliwce podpasuje. Moja akurat jest taka że praktycznie wszystko toleruje. Na początku jak miałam wyrzuty sumienia że nie będe karmić piersią też chciałam dawać Enfamil (ah ta siła reklamy). Dobrze wyszło że Julce nie smakowało bo poszłabym z torbami. Teraz to puszka 900g Bebilonu starcza jej na tydzień. Może spróbuj Bebilon. Ja i Meme go dajemy i widzisz jakie upasione dzieciaki są (i to nie za sprawą karmy wizażowej ) Ale lepiej nie wąchaj po może Cię z nóg zwalić.

Stary 2006-06-14, 21:09   #416
ch_aga
Zadomowienie

Kasiulko -- z tego co wiem, to piersi nigdy nie są puste bo produkcja jest na bieżąco dostosowana do potrzeb dziecka. Muszę Ci powiedzieć, że moje w dzień są bardzo miękkie a mleka w nich coniemiara bo widzę jak Mateuszek pije. Tylko w nocy twarde jak skały. Jak masz ochotę to poczytaj sobie to: http://www.bonamater.waw.pl/poradnia...yjna_warto.php i to: http://dzieci.lunar.pl/go.php?page=PiersioweFAQ
Pozdrawiam
ch_aga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-14, 21:53   #417
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Kasiulko, jak pisała Joasia, używam Bebilonu i Bebiko, filip bardzi oba bardzo lubi. Bebilon ma Prebiotyki, takie positive bakterie, które pomagaja dziecku wykształcic odpornosć, to co ma w mleku matki. W Bebiko, nie wiem czy są, ale ja Bebiko stosuje dodtkowow jako zapychac na noc. Jeśli mam być szczera, to i Bebilon i Bebiko mi osobiscie smakują, takie słodkie jak śmietanka do kawy w proszku, tyle , ze zapach faktycznie zwala z nóg.

A propos chrztu jeszcze i dogadywania sie. TŻ był dzis dogadywać resztę kewstii z naszym "szfarzem", okazało sie ,ze chrzestni nawet na nauki nie muszą pzrychodzić, ksiadz powiedział ,ze to w sumie tylko dla rodziców. Żadnych katrek o spowidzi ani ja, ani chrzestni nie musimy donosic. Myslę ,ze to wszystko kwestia księdza, na ile jest z ludźmi blisko i na ile rozumie życie i dzieli z ludźmi ich problemy.

A co do karmy, to jestem bardzo zawiedziona. Nie rozumiem problemu. ale chcę zebyście wszystkie wiedziały, że bardzo bardzo wam dziękuje, za wszystkie miłe słowa, nie raz były mi bardzo pomocne. Buźka dla wszystkich!

FILIPEK
http://tickers.baby-gaga.com/t/squsq...pek+ma+już.png

MADZIA
http://tickers.baby-gaga.com/t/bunbu...+Madzia+ma.png
Meme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-15, 06:13   #418
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Mi też jest przykro z powodu karmy i nie rozumiem komu ona przeszkadzała i dlaczego . Kasiulko moja siostra dawała pierwszemu dziecku Nan, ale na ile on jest dobry to nie wiem , ale Kacper je chętnie pił. Enfamil jest polecany gdzy dziecko ulewa, ale ja naszczęście nie musze dokarmiać małego sztucznym mlekiem więc kompletnie nie wiem co Ci radzić .

Moje dziecko poszło wczoraj spać przed 23.00 i wstało już o 5.30 , gdzie na jedzenie obudził się po 4.00, nie mam na niego sposobu . Proszę TŻ, aby choć raz w jego wolny dzień zajął się rano małym, a ja bym pospała, a on to w sobotę normalnie najchętniej bym mu .

Wczoraj kupiłam małemy krem z filtrem z Nivea Baby, bo z Ziaji był od 6 miesiąca. W ogóle ja wszystko używam z Nivea Baby oliwke, szampon, mydełko i chusteczki i jestem bardzo zadowolona z tyh kosmetyków . Przez długi czas używałam chusteczki pampersa, ale po nich pupa była mokra i osuszałam pieluchą, a po tych jest sucha , naprawde polecam.
Stary 2006-06-15, 06:53   #419
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Dziewczyny zapomniałam zapytać czy macie jakiś sposób na te natrętne muszki, które tak paskudnie gryzą? Pamiętam, że kiedyś smarowałam się z koleżanką olejkiem waniliowym do ciast , ale nie wiem czy to dobry pomysł .
Stary 2006-06-15, 10:45   #420
kasiulka
Zakorzenienie

Ch aga to prawda ze zawsze cos sie tam z nich wycisnie i ngdy do konca nie są puste, tyle ze Oliwce to nie wystarcza zeby sie najesc . W sumie to ja tez nie chce dokarmiac sztucznym, tylko w sytuacjach awaryjnych takich jak wczoraj i przedwczoraj - mam nadzieje ze dzis juz bedzie lepiej. Jutro kupimy ten Bebilon
Qrcze ja na mojego małża nie moge narzekac - dużo zajmuje sie małą, jak wraca z pracy to ją zagarnia dla siebie, w weekendy przejmuje nocne karmienie a ja mogę odespac.

Oliwka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości