|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz V
Cytat:
|
|
|
#392 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nawet jeśli miałabym jeden wsad pralki dzielić na dwa suszenia to i tak jest to dla mnie lepsza opcja niż obijanie się o rozkładane suszarki. Popatrzyłam na ceny i są różne. Będziemy celować w średnią półkę cenową. Mamy jeszcze czas więc zobaczymy jak będą się ceny zachowywać, może uda nam się trafić na promocję. Pewnie i tak weźmiemy na raty, bo większe sumy aktualnie mamy na co wydawać.
Ilsa Lund jak już jesteś na finiszu ciąży to powiedz proszę dużo Was wyniosła wyprawka? I jak do tego podeszliście - kupowaliście faktycznie rzeczy konieczne czy w amoku zakupów pokupiliście różne bajery? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#393 |
|
Zakorzenienie
|
Podczytuję Was od dłuższego czasu i chyba pora się odezwać i włączać w dyskusje. Krótko o mnie - z TŻ prowadzimy dwuosobowe gospodarstwo domowe, żyjemy wg nas oszczędnie, ale pewnie są takie aspekty, gdzie bylibyśmy w stanie zaoszczędzić jeszcze bardziej. Może uda się to zrobić będąc aktywnym uczestnikiem wątku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miło że się ujawniłas ![]() Jakie masz patenty na oszczędzanie? |
|
|
|
|
|
#395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za wózek 2w1 daliśmy 2200, za fotelik z bazą 1200 (ale kupiliśmy niby najlepszy w testach i można go rozkładać na płasko w razie szybkiego wyjścia z auta do sklepu - to zdrowsze dla kręgosłupa )Za łóżeczko co prawda 1320 ale potem się wkłada dodatkowe szczebelki, wymienia materac na dłuższy i według obietnic może służyć do 10 lat https://gotowewnetrza.pl/sklep/lozec...nette-bellamy/ Za cały zestaw wanienka z korkiem + odpływ + stojak 118 ale dla mnie to było ważne bo mamy ten modny niski brodzik i syfon nie wyrabiał jak np. po psie wylałam na raz całą wanienkę To co dopiero codziennie po dziecku. Więc z takiej wanienki z korkiem można przez rurkę wylać do wc i nie nosić przy tym ciężkiej wanienki Parę miesięcy temu wylewanie wody do wc po myciu psa przypłaciłam tygodniowym bólem kręgosłupa Meble (szafę, regał i regał z szufladami) do synka robimy u stolarza za 4200 - mieliśmy kogoś tańszego ale zaczął coś przebąkiwać o końcówce lutego jak ja mam termin na 9. marca A ten nam robi na koniec stycznia, i tak się nie mogę doczekać bo bez mebli nie mogę wyprać ciuszkówKupiłam nowy laktator i podgrzewacz bo jak przeczytałam w recenzjach że kobiety zostawiają np. podgrzewacz włączony na całą noc to mi się odechciało używanych - stwierdziłam że może się przepalić ze zużycia czy coś :/ No i wydałam co prawda na laktator 383 a na podgrzewacz do mleka 229 ale te kwoty się w większości zwrócą na olx za jakiś czas. Jak masz jeszcze dużo czasu to możesz pochodzić po warsztatach dla kobiet w ciąży - ostatnio dziewczyna na takim evencie wygrała laktator Lovi a wystarczyło wypełnić ankietę jak się podobały zajęcia
|
|
|
|
|
|
#396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja ostatnio rzadko się udzielam, ale czytam cały czas. Niestety, wydatki planowane na najbliższy czas i w ogóle na ten rok spowodują, że z oszczędzaniem może być kiepsko... trzyma mnie przy życiu zapowiedziana podwyżka po zadanym egzaminie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Ilsa za informację
![]() aktogimka witaj Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
Ilsa to Twoje pierwsze dziecko? Pytam, bo wydatki jak dla mnie bardzo duże. Jestem na finiszu 3 ciąży (przy czym po 2 wszystkiego się pozbyłam) i wyjdzie mnie sporo mniej.
Za to doszła mi wymiana auta, żeby zmieścić 3 foteliki :/ Co do suszarki to susze wszystko jak leci z pralki. Skarpetki i odzież 2 latki razem z odzieżą tz (1,9m xxl). Nie chciałoby mi się sortować czy dzielić wsadów. 2 wsady pralki tez susze. Nie susze tylko np. pościeli i ubrań na 1 raz. |
|
|
|
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie będzie też pewnie mniej kosztów, bo na start kupimy łóżeczko i przewijak. Nie będe robić całego pokoiku. Mam u siebie w szafie puste szuflady i przeznacze je na dzieciaczka. Z biegiem czasu zrobimy pokoik. Natomiast jak ktoś odrazu ma fundusze i chce sobie fajnie zrobić cały pokoik to bardzo fajnie
Czy np to łóżeczko, które potem może być dla starszego dziecka też, fakt drogie, ale ma fajny długoterminowy potencjał. Ja na start wybiore chyba zwykłe.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#400 |
|
Zakorzenienie
|
Przewijak jako taki w sumie wg mnie zbędny - dziecko krótko się na nim mieści - my kupiliśmy spore biurko w zestawie z kallaxem z ikei i choć nieco niższe niż standardowy przewijak z racji miejsca było to bardzo wygodne rozwiązanie. Wylądowało w piwnicy jak skończyły się pieluchy i wróci do łask jak mała pójdzie do szkoły.
---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- My byliśmy na etapie urządzania mieszkania i w sumie robiliśmy cały pokoik, bo nie mieliśmy mebli zbyt wiele, a już w ogóle takich, które mogłyby posłużyć dziecku. Zgodnie z zasadą, że prowizorki trwają najdłużej nadal nie mamy wszystkiego zrobionego w mieszkaniu, za to gdy mała miała 3,5 roku to pokój dla przedszkolaczka urządzaliśmy na nowo - pozbyliśmy się łóżeczka i komody, zbudowaliśmy łóżko piętrowe i szafę wnękową.
|
|
#401 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wyobrażam sobie życia bez przewijaka. Miałam używany z neta za 10zl. Przeżył dwoje dzieci, sprzedałam dalej i jeszcze zarobiłam.
Kładlam go na biurku. Mam problemy ze schylaniem się, kucaniem, a potem podnoszeniem, wiec przewijanie na podlodze nie wchodziło w grę. ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Meble w pokoju dzieciecym nadal mam że starego mieszkania. Wtedy były po prostu wyposażeniem pustego pokoju, najtańsze z abry. Urządzać będę dopiero pokoje dzieciom za rok dwa jak starszy do szkoły pójdzie. Najważniejsze to nje zwariować, nie kupować wszystkiego co jest na tych listach wyprawkowych, a kupić z głową to, co jest potrzebne nam żeby wygodnie z noworodkiem funkcjonować, Ostatnio u dziewczyny z rodziny widziałam jakiś kosmiczny sprzęt. Pytam co to. Sterylizator do butelek. Dwoje dzieci na butelce miałam, a czegoś takiego jeszcze nie widziałam. |
|
|
|
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w ogóle nie kupuje łóżeczka, 2 dzieci spała ze mna, wiec z 3 już się nawet nie wygłupiam w takie zabawy
na dzienne drzemki kupiłam używany kosz Mojżesza (250), potem zobaczę. Wózek kupiłam używana gondole (250), spacerówki z wózków 2w1 w większości mi się nie podobają, wiec i tak po kilku miesiącach kupowałam zwinna spacerówkę. Pokoje zakładam urządzać właśnie dla przedszkolaka. Sporo mi poszło na ubranka, inne tekstylia oraz rzeczy apteczne. Z dwulatka nadal używam przewijaka (ten z ikei za 89zl), wiem ze to ewenement ale skoro się mieści i nie ucieka to dla mnie wygodniej ![]() Nie musiałam kupować fotelika, bo dostałam od siostry, tak to wydałabym pewnie koło 1k i wanienki. Nie kupowałam tez podgrzewaczy, butelek itp (zakładam, ze skoro przy poprzedniej 2 nie potrzebowałam, to teraz tez dam radę). Czeka mnie jeszcze zakup biustonosza do karmienia. |
|
|
|
|
#403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też nie wyobrażam sobie na podłodze przewijać w naszym przypadku nie było czegoś takiego jak poprzednie mieszkanie hehe, to Ty kosmicznych sprzętów nie widziałaś - sterylizatora nie miałam, gotowałam butelki w garnku, ale kosmiczne sprzęty to na przykład to http://mamaplus.pl/products/podgrzew...ionheart-szary ![]() ![]() ![]() albo to https://bezpiecznydzieciak.pl/produc...uard-lili.html ![]() ![]()
|
|
|
#404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem że w niektórych rzeczach przesadzamy ale trochę pieniędzy odzyskamy a trochę robimy to bo walka była długa i raczej zostanie jedynakiem Autem zamienilismy się z moją Mamą więc tu oszczedzilismy 20 tys. a przewijak jako mebel oddaje mi brat, wystarczy dokupić ten plastik na którym leży dziecko Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#405 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i da się żyć bez chusteczek nawilżających. Ulatwiaja zycie, ale waciki moczone w wodzie też dają radę w wiadomym celu. Cytat:
---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Czy nadal na olx da się odzyskać tyle peiniedzy z wyprawki? Jak pewnie pamiętacie, ja na tym zarobiłam. Teraz już mało wystawiam, bo dzieci starsze i ciuchy niszczą, le coś tam jeszcze wystawiam i odzew zerowy. Nigdy tak jeszcze nie miałam. Czy to efekt 500, wzrostu dochodow czy sprzedaje niechodliwe rzeczy? |
||
|
|
|
|
#406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez przy pierwszym najwiecej wydałam
|
|
|
|
|
|
#407 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
co do innych rzeczy to nie wiem, bo wszystko oddaję
|
|
|
#408 |
|
Zakorzenienie
|
Zamyślona zarobić może nie, ale bez większych problemów wyprzedałam wszystkie akcesoria i ubranka po średniej córce. Tylko to było wszystko dla maluchów (ubranka do rozmiaru 74). Po starszej schodzą mi buty i kombinezony oraz kurtki zimowe. Zwykle ubrania zdąży już wyniszczyć.
|
|
|
|
|
#409 |
|
Zakorzenienie
|
Z ciekawości sprawdziłam olx w moim mieście i generalnie mało tam rzeczy. Patrzyłam mi. na łóżeczka. Myślałam że w dużym mieście będzie dużo ofert.
Swoją drogą ciekawi mnie moja wypłata w tym miesiącu (za grudzień), zero nadgodzin a do tego 2 dni bezpłatne wolne. W lutym powinnam dostać jakąś premie kwartalną. Eh a teraz będzie chyba lipka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8023346 6]Cerujecie skarpetki czy wyrzucacie jak się zrobi mała dziurka?[/QUOTE] Wrzucam. Tylko mój mąż takie dziury robi ze nie da rady tego cerowac Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#411 |
|
Zakorzenienie
|
A co ile zmieniacie pościel?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ręczniki co 2-3 dni
|
|
|
#413 |
|
Konto usunięte
|
Ja tez posciel raz w tygodniu, ale wiem, ze sa ludzie, ktorzy potrafia zmieniac duuuzo rzadziej.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#414 |
|
Zakorzenienie
|
Pościel co piątek ręczniki przynajmniej 2 razy w tygodniu chyba że widzę potrzebę częściej
|
|
|
|
#415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Reczniki 2 x w tygodniu. Macie jakis patent by reczniki nie byly szorstkie w dotyku ? Piore je w 90 st (tak jak posciel).
|
|
|
|
#416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#417 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedzi, ja więc chyba zbyt rzadko tę pościel zmieniam.
|
|
#418 |
|
Zakorzenienie
|
Posciel raz na dwa tygodnie, ręczniki co tydzień czasem częściej. Z tym ze ręczniki po użyciu lądują na grzejniku w łazience.
|
|
|
|
#419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.

Może uda się to zrobić będąc aktywnym uczestnikiem wątku. 
A ten nam robi na koniec stycznia, i tak się nie mogę doczekać bo bez mebli nie mogę wyprać ciuszków
13.03.2008
na dzienne drzemki kupiłam używany kosz Mojżesza (250), potem zobaczę. Wózek kupiłam używana gondole (250), spacerówki z wózków 2w1 w większości mi się nie podobają, wiec i tak po kilku miesiącach kupowałam zwinna spacerówkę. Pokoje zakładam urządzać właśnie dla przedszkolaka. Sporo mi poszło na ubranka, inne tekstylia oraz rzeczy apteczne. Z dwulatka nadal używam przewijaka (ten z ikei za 89zl), wiem ze to ewenement ale skoro się mieści i nie ucieka to dla mnie wygodniej