![]() |
#391 | |
mad lad
|
Dot.: on nie płaci za mnie na randkach, czy to normalne?
Cytat:
Niepokoi mnie jednak to, że potrzebę bycia adorowanym/uszczęśliwianym przypisujesz tylko kobietom - obie płcie lubią to i potrzebują tego jednakowo. ![]()
Edytowane przez OldWorldBlues Czas edycji: 2018-04-17 o 17:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#392 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 |
sentimental animal
|
[1=f4dc90dff2e2b615c19266a 8122ebdaa1aaf3285_639bb50 290b9a;82999116]Autorko w ogóle nie idziesz z duchem czasu. Wymagać takich gestów od mężczyzny!? Oburzające!!! Następnym razem po pierwsze na randkę przyjdź z bukietem kwiatów (od razu pokażesz mężczyźnie że jesteś nowoczesną kobietą, która nie przywiązuje większej wagi do konwenansów).
Podczas randki siądź na przeciwko Twojego potencjalnego partnera, koniecznie w szerokim rozkroku patrząc mu ciągle w oczy (niech wie że się nie boisz). Następnie przejdź do rozmowy. I tu z innych wątków dowiesz się że nie może być to rozmowa o byle czym. Nie! Normalnie wyciągasz listę pytań. Przede wszystkim dopytuj o stan zdrowia, relacje z matką, dzieci (ile i kiedy) ślub (po jakim czasie), zarobki, stosunek do zdrady (tutaj dopytaj KONIECZNIE czy aby przypadkiem nie spotyka się z kimś jeszcze lub czy nie ma żony, a jeżeli tego nie zrobisz samaś sobie winna, facet nie musi Cię informować o takich rzeczach). Jeżeli facet jeszcze nie uciekł nadszedł czas płacenia. Szczegółowo przeanalizuj rachunek i rozlicz się dokładnie. Tutaj proponuję mieć w portfelu trochę drobnych żebyś miała jak wydać, inaczej będziesz narażona na późniejsze upominanie się o dług w wysokości 1,5 zł. Koniecznie po zakończonej randce zaproponuj że odprowadzisz faceta do domu! Absolutnie nie przyjmuj odmowy a w trakcie spaceru uraczaj mężczyznę opowieściami o swojej zaradności (np. jak wniosłaś pralkę na 6 piętro) oraz niezależności (np. odkąd skończyłaś przedszkole utrzymujesz się sama). To wszystko powinno zrobić piorunujące wrażenie na Twoim wybranku i możesz być pewna że na długo Cię zapamięta ![]() ![]() ![]() Ile emocji w tym wątki ![]() Ja też lubię kiedy mężczyzna na randce za mnie płaci, odsuwa mi krzesło, otwiera drzwi etc. Po prostu jest to miłe. Ale spotykałam się też z takimi, którzy tego nie robili; nie ma to dla mnie AŻ TAKIEGO znaczenia, no ale uważam takie zachowania za plus. W bardziej zaawansowanym stopniu znajomości on zapłaci za nas w knajpie, a ja potem postawię gofry, czy kupię piwko na wieczór i jest ok, mi taki układ najbardziej pasuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Co powinna kobieta na randce? Teraz to już w ogóle wyjdę na księżniczke ale jeżeli mężczyzna zabiega o to spotkanie jakis czas, w końcu kobieta się zgadza to powinno wystarczyć to, że jest, że ładnie dla niego wygląda, że miło spędzają czas,a na koniec powiedzieć, że następnym razem chce się zrewanzowac za kolacje, kino. I to powinno wystarczyć. MOIM ZDANIEM. I w drugą stronę tak samo, chociaż jakoś ciężko mi sobie wyobrazić kobietę, która zabiega o tą pierwszą randkę. I chcoiaz przeczytałam tyle postów, to dalej uważam że nie mam dużych wymagan, serio nie mam. Edytowane przez teoretycznaa Czas edycji: 2018-04-17 o 17:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#395 |
Zakorzenienie
|
w zasadzie to tego się spodziewałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 |
Raczkowanie
|
Eh. I tak z tej mąki chleba nie będzie. Ja też osobiście preferuję typ mężczyzny, który pomoże mi wnieść ciężkie siaty, który otworzy przede mną drzwi, zaproponuje, że ureguluje rachunek. I tak, jestem niezależną kobietą, ale we 2 żyje się ... łatwiej (a przynajmniej powinno tak się żyć). A jeśli gość od razu wychodzi z tym, że MOJE to moje a TWOJE to Twoje i się nie wpitalaj, bo to MOJE pieniądze i MOJE przyjemności. Ty na swoje zarób i koniec. I jak będzie Ci gorzej finansowo, to Ci nie postawię tej kawy i nie zrobię przyjemności, bo musisz sama o nią sobie zadbać. - Nie ma w tym jakiegoś, nie wiem ... partnerstwa, o którym tak niektóre z Was tu piszą i które tak jest zachwalane.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 |
Raczkowanie
|
Ale chętnie poczytam, co Waszym zdaniem kobieta powinna robić na randce. Serio. Może ta wiedza mi się kiedyś przyda.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#398 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#399 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 |
Raczkowanie
|
No a ja oprócz tego wymagam jeszcze tych drobnych gestów i cóż na to poradzić, tak już mam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 |
Rozeznanie
|
Z ciekawości zapytałam mojego męża dlaczego on płacił na naszych randkach. Odpowiedział, że głównie dlatego, by dac mi do zrozumienia, że jestem dla niego bardzo ważna i dbanie o mój komfort i dobre samopoczucie jest dla niego czystą przyjemnością. Do dziś, kiedy zaprasza mnie na kawę np. i płaci, sprawia mu to radość.
Ogólnie lubi zapraszać swoich znajomych na obiad czy kawę i płacić, bo w ten sposób pokazuje im, jak bardzo ceni ich towarzystwo i jaką przyjemność sprawia mu przebywanie z nimi, a gest zapłacenia rachunku to taki gest zadbania o przyjaźń i relacje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#403 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie to nienormalne i nie ze względu na płeć. Jestem szczodrą osobą i lubię ludzi, którzy też posiadają tą cechę. Jeśli kogoś gdzieś zapraszam - platonicznie - to jako osoba zapraszająca stawiam tej osobie drinka albo kawę i lubię, gdy ludzie traktują mnie w ten sam sposób. To dla mnie powiedzenie "doceniam, że znalazła/eś dla mnie czas". Skner nie znoszę.
![]() |
#404 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#405 | |||
Konto usunięte
|
on nie płaci za mnie na randkach, czy to normalne?
Cytat:
Jesli uzywa tych jakże banalnych słow w odpowiednim momencie - dziękuje, proszę, przepraszam. U mnie facet który jest oczytany, kocha zwierzęta zyskuje na atrakcyjności ![]() A jak wiem, ze sam ugotował itd. To jestem uradowana. ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Leżeć i pachnieć 🤣a sorry nie leżeć, siedzieć 🤣 ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
Brawo! ![]() Edytowane przez f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0 Czas edycji: 2018-04-17 o 18:16 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#406 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście, że ci taki układ pasuje, bo wychodzisz na swoje i tak. I jeśli facet jest dużo zamożniejszy od ciebie, to dobra opcja. Ale w innym przypadku to łachę mu robisz, że się z nim spotykasz, jak rozumiem? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#407 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja tez tak robie. Ale Ty w ogóle nie zaprosiłas go oni razu na randkę! Dlaczego? Tu nasuwa sie mysl - pewnie aby nie płacić. Ty jesteś z tych co musza być zapraszane i rozpieszczane. Facet to ma farta, ze go pogoniłas 🤣 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#408 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=teoretycznaa;830007 56 ale jeżeli mężczyzna zabiega o to spotkanie jakis czas, w końcu kobieta się zgadza to powinno wystarczyć to, że jest, że ładnie dla niego wygląda, że miło spędzają czas,a na koniec powiedzieć, że następnym razem chce się zrewanzowac za kolacje, kino. I to powinno wystarczyć. MOIM ZDANIEM. I w drugą stronę tak samo, chociaż jakoś ciężko mi sobie wyobrazić kobietę, która zabiega o tą pierwszą randkę. I chcoiaz przeczytałam tyle postów, to dalej uważam że nie mam dużych wymagan, serio nie mam.[/QUOTE]
![]() Urodziłaś się jakieś dwa wieki za późno. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
NIC. Nikt niczego nie powinien. Bajer, nie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#409 |
Raczkowanie
|
Hehehehe, ale Wy jesteście fajne i takie nowoczesne, naprawdę 😁
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo mężczyzna powinien zabiegać o kobietę. A ona ma być ładna. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Ano. Też możesz być fajna tak jak my. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#411 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#412 |
Raczkowanie
|
No jakbym ja na kogos czekała i tygodniami zabiegała o spotkanie, to serio wystarczyłoby mi to, że ta osoba jest, przyszła i chce spędzić ze mną czas.
Nie, nie chce, wolę być fajna na swój sposób 😁 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 | |
Konto usunięte
|
A potem sie dziwia, ze faceci narzekają iz kobiety chcą leżeć i pachnieć. Tylko dlatego, ze ma pipe
---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Chyba masz mało do zaoferowania skoro facet ma pokłony robic... bo łaskawa pani przyszła na randkę 🤣 Koty sa bardzo fajne. Mam nadzieje, ze lubisz 🤪 ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Cytat:
Dlatego mozna go poniżać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#414 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- [1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;83002316] Dlatego mozna go poniżać ![]() Jak go poniża? Strasznie nadinterpretujesz i siejesz dramę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#415 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#417 | |
Konto usunięte
|
on nie płaci za mnie na randkach, czy to normalne?
Cytat:
Tutaj ![]() ![]() Edytowane przez f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0 Czas edycji: 2018-04-17 o 18:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#418 |
Raczkowanie
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;83002501]Autorka napisała, ze tego nie liczy jako randki
![]() Bo to nie była randka, nie spędziliśmy tam czasu tylko we 2. Ale według Was to ja ani razu z żadną inicjatywą nie wyszłam, więc nie chce mi się tutaj licytować z Wami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#419 |
Rozeznanie
|
Czyli ty Mon chery, nie czujesz, że jesteś warta tych 10 zł?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 |
Zakorzenienie
|
Ja mam dużo więcej do zaoferowania niż to, że jestem ładna (mało powiedziane, jestem zjawiskowa!) i jestem. A, no i dam za siebie zapłacić.
Więc przykro mi, jeśli to wszystko, co masz do zaoferowania partnerowi to niestety, do fajności ci daleko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:01.