on nie płaci za mnie na randkach, czy to normalne? - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-04-17, 17:19   #391
OldWorldBlues
mad lad

Dot.: on nie płaci za mnie na randkach, czy to normalne?

Cytat:
Napisane przez peopeo Pokaż wiadomość
To może napiszcie, jakie zachowania w mężczyznach, uwazacie za atrakcyjne, skoro nie lubicie być traktowane na randkach i w życiu jak "księżniczki". Chętnie poczytam, tylko nie mówcie, że ma zaimponować ciekawą konwersacja, bo to już wiadomo.
Nie zauważyłem żeby któraś z obecnych tu Wizażanek napisała, że nie lubi być traktowana jak księżniczka. Ja również chcę być czasami traktowany przez swoją kobietę jak książę, moim zdaniem nie ma w tym nic złego.
Niepokoi mnie jednak to, że potrzebę bycia adorowanym/uszczęśliwianym przypisujesz tylko kobietom - obie płcie lubią to i potrzebują tego jednakowo.

Edytowane przez OldWorldBlues
Czas edycji: 2018-04-17 o 17:21
OldWorldBlues jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-17, 17:21   #392
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez teoretycznaa Pokaż wiadomość
Tutaj mówiłam ogólnie o takim zachowaniu, nie o nim, bo on tak jak pisałam po prostu ma takie zasady. Jego pieniądze to jego pieniądze i tak samo podchodzi do tego w związku. Ma do tego prawo, tak samo jak ja mam prawo mieć inne podejście do tych spraw.
Nie no, chwila - przecież o jego zasadach usłyszałaś wczoraj, zatem do wczoraj mialas inne zdanie .
Stary 2018-04-17, 17:21   #393
natalcia250
sentimental animal

[1=f4dc90dff2e2b615c19266a 8122ebdaa1aaf3285_639bb50 290b9a;82999116]Autorko w ogóle nie idziesz z duchem czasu. Wymagać takich gestów od mężczyzny!? Oburzające!!! Następnym razem po pierwsze na randkę przyjdź z bukietem kwiatów (od razu pokażesz mężczyźnie że jesteś nowoczesną kobietą, która nie przywiązuje większej wagi do konwenansów).
Podczas randki siądź na przeciwko Twojego potencjalnego partnera, koniecznie w szerokim rozkroku patrząc mu ciągle w oczy (niech wie że się nie boisz).
Następnie przejdź do rozmowy. I tu z innych wątków dowiesz się że nie może być to rozmowa o byle czym. Nie! Normalnie wyciągasz listę pytań. Przede wszystkim dopytuj o stan zdrowia, relacje z matką, dzieci (ile i kiedy) ślub (po jakim czasie), zarobki, stosunek do zdrady (tutaj dopytaj KONIECZNIE czy aby przypadkiem nie spotyka się z kimś jeszcze lub czy nie ma żony, a jeżeli tego nie zrobisz samaś sobie winna, facet nie musi Cię informować o takich rzeczach).
Jeżeli facet jeszcze nie uciekł nadszedł czas płacenia. Szczegółowo przeanalizuj rachunek i rozlicz się dokładnie. Tutaj proponuję mieć w portfelu trochę drobnych żebyś miała jak wydać, inaczej będziesz narażona na późniejsze upominanie się o dług w wysokości 1,5 zł.
Koniecznie po zakończonej randce zaproponuj że odprowadzisz faceta do domu! Absolutnie nie przyjmuj odmowy a w trakcie spaceru uraczaj mężczyznę opowieściami o swojej zaradności (np. jak wniosłaś pralkę na 6 piętro) oraz niezależności (np. odkąd skończyłaś przedszkole utrzymujesz się sama).
To wszystko powinno zrobić piorunujące wrażenie na Twoim wybranku i możesz być pewna że na długo Cię zapamięta [/QUOTE]

Ile emocji w tym wątki
Ja też lubię kiedy mężczyzna na randce za mnie płaci, odsuwa mi krzesło, otwiera drzwi etc. Po prostu jest to miłe. Ale spotykałam się też z takimi, którzy tego nie robili; nie ma to dla mnie AŻ TAKIEGO znaczenia, no ale uważam takie zachowania za plus. W bardziej zaawansowanym stopniu znajomości on zapłaci za nas w knajpie, a ja potem postawię gofry, czy kupię piwko na wieczór i jest ok, mi taki układ najbardziej pasuje.
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-17, 17:30   #394
teoretycznaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
Nie no, chwila - przecież o jego zasadach usłyszałaś wczoraj, zatem do wczoraj mialas inne zdanie .
I nigdzie nie pisze, że nie miałam. Ale po co mam tutaj na niego psioczyc? Chyba wystarczająco już wczoraj napsioczylam, ��

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Co powinna kobieta na randce? Teraz to już w ogóle wyjdę na księżniczke �� ale jeżeli mężczyzna zabiega o to spotkanie jakis czas, w końcu kobieta się zgadza to powinno wystarczyć to, że jest, że ładnie dla niego wygląda, że miło spędzają czas,a na koniec powiedzieć, że następnym razem chce się zrewanzowac za kolacje, kino. I to powinno wystarczyć. MOIM ZDANIEM. I w drugą stronę tak samo, chociaż jakoś ciężko mi sobie wyobrazić kobietę, która zabiega o tą pierwszą randkę. I chcoiaz przeczytałam tyle postów, to dalej uważam że nie mam dużych wymagan, serio nie mam.

Edytowane przez teoretycznaa
Czas edycji: 2018-04-17 o 17:35
teoretycznaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-17, 17:34   #395
motyla
Zakorzenienie

w zasadzie to tego się spodziewałam.
motyla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-17, 17:35   #396
malwoz88
Raczkowanie

Eh. I tak z tej mąki chleba nie będzie. Ja też osobiście preferuję typ mężczyzny, który pomoże mi wnieść ciężkie siaty, który otworzy przede mną drzwi, zaproponuje, że ureguluje rachunek. I tak, jestem niezależną kobietą, ale we 2 żyje się ... łatwiej (a przynajmniej powinno tak się żyć). A jeśli gość od razu wychodzi z tym, że MOJE to moje a TWOJE to Twoje i się nie wpitalaj, bo to MOJE pieniądze i MOJE przyjemności. Ty na swoje zarób i koniec. I jak będzie Ci gorzej finansowo, to Ci nie postawię tej kawy i nie zrobię przyjemności, bo musisz sama o nią sobie zadbać. - Nie ma w tym jakiegoś, nie wiem ... partnerstwa, o którym tak niektóre z Was tu piszą i które tak jest zachwalane.
malwoz88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-17, 17:35   #397
teoretycznaa
Raczkowanie

Ale chętnie poczytam, co Waszym zdaniem kobieta powinna robić na randce. Serio. Może ta wiedza mi się kiedyś przyda.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-04-17, 17:36   #398
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Ale chętnie poczytam, co Waszym zdaniem kobieta powinna robić na randce. Serio. Może ta wiedza mi się kiedyś przyda.
moim zdaniem mężczyzna i kobieta powinni na randce dokładnie to samo - dobrze się bawić.
motyla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-17, 17:36   #399
trzyrazypiec
Zakorzenienie

Cytat:
Nic nie powinna, a może co chce.

(wiadomo że nie wliczamy w to zachowań opresyjnych i krzywdzących)
trzyrazypiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-17, 17:45   #400
teoretycznaa
Raczkowanie

No a ja oprócz tego wymagam jeszcze tych drobnych gestów i cóż na to poradzić, tak już mam.
Stary 2018-04-17, 17:54   #401
peopeo
Rozeznanie

Z ciekawości zapytałam mojego męża dlaczego on płacił na naszych randkach. Odpowiedział, że głównie dlatego, by dac mi do zrozumienia, że jestem dla niego bardzo ważna i dbanie o mój komfort i dobre samopoczucie jest dla niego czystą przyjemnością. Do dziś, kiedy zaprasza mnie na kawę np. i płaci, sprawia mu to radość.

Ogólnie lubi zapraszać swoich znajomych na obiad czy kawę i płacić, bo w ten sposób pokazuje im, jak bardzo ceni ich towarzystwo i jaką przyjemność sprawia mu przebywanie z nimi, a gest zapłacenia rachunku to taki gest zadbania o przyjaźń i relacje.
peopeo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-17, 17:56   #402
trzyrazypiec
Zakorzenienie

Cytat:
Z ciekawości zapytałam mojego męża dlaczego on płacił na naszych randkach. Odpowiedział, że głównie dlatego, by dac mi do zrozumienia, że jestem dla niego bardzo ważna i dbanie o mój komfort i dobre samopoczucie jest dla niego czystą przyjemnością. Do dziś, kiedy zaprasza mnie na kawę np. i płaci, sprawia mu to radość.

Ogólnie lubi zapraszać swoich znajomych na obiad czy kawę i płacić, bo w ten sposób pokazuje im, jak bardzo ceni ich towarzystwo i jaką przyjemność sprawia mu przebywanie z nimi, a gest zapłacenia rachunku to taki gest zadbania o przyjaźń i relacje.
Gratuluję, historia piękna, ale nadaje się bardziej na powiedz to tutaj.
trzyrazypiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-17, 18:02   #403
ruda_beksa
Zakorzenienie

Dla mnie to nienormalne i nie ze względu na płeć. Jestem szczodrą osobą i lubię ludzi, którzy też posiadają tą cechę. Jeśli kogoś gdzieś zapraszam - platonicznie - to jako osoba zapraszająca stawiam tej osobie drinka albo kawę i lubię, gdy ludzie traktują mnie w ten sam sposób. To dla mnie powiedzenie "doceniam, że znalazła/eś dla mnie czas". Skner nie znoszę.

https://www.youtube.com/watch?v=oHgCXhY6kZ0
ruda_beksa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-17, 18:07   #404
teoretycznaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ruda_beksa Pokaż wiadomość
Dla mnie to nienormalne i nie ze względu na płeć. Jestem szczodrą osobą i lubię ludzi, którzy też posiadają tą cechę. Jeśli kogoś gdzieś zapraszam - platonicznie - to jako osoba zapraszająca stawiam tej osobie drinka albo kawę i lubię, gdy ludzie traktują mnie w ten sam sposób. To dla mnie powiedzenie "doceniam, że znalazła/eś dla mnie czas". Skner nie znoszę.
Dokładnie. Ja też jak zapraszam siostrę, przyjaciółkę,przyjaciela, rodziców czy nawet mojego 16 letniego brata, to chcę ugoscic ich jak najlepiej. Jak zapraszam kogoś na lunch, to ja zapraszam więc ja place. Moja mama jest bardzo gościnna, mój tata zresztą też i wyniosłam to z domu. Nie będę udawać, że coś mi pasuje, gdy tak nie jest.
Stary 2018-04-17, 18:11   #405
f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0
Konto usunięte

on nie płaci za mnie na randkach, czy to normalne?

Cytat:
To może napiszcie, jakie zachowania w mężczyznach, uwazacie za atrakcyjne, skoro nie lubicie być traktowane na randkach i w życiu jak "księżniczki". Chętnie poczytam, tylko nie mówcie, że ma zaimponować ciekawą konwersacja, bo to już wiadomo.

Jesli uzywa tych jakże banalnych słow w odpowiednim momencie - dziękuje, proszę, przepraszam.

U mnie facet który jest oczytany, kocha zwierzęta zyskuje na atrakcyjności nie jakies tam płacenie, przepuszczanie w drzwiach.

A jak wiem, ze sam ugotował itd. To jestem uradowana.

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Cytat:
Napisane przez motyla Pokaż wiadomość
a tak z ciekawości - co powinna kobieta na randce (Twoim zdaniem)?

Leżeć i pachnieć 🤣a sorry nie leżeć, siedzieć 🤣

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Cytat:
I nigdzie nie pisze, że nie miałam. Ale po co mam tutaj na niego psioczyc? Chyba wystarczająco już wczoraj napsioczylam, ��

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Co powinna kobieta na randce? Teraz to już w ogóle wyjdę na księżniczke �� ale jeżeli mężczyzna zabiega o to spotkanie jakis czas, w końcu kobieta się zgadza to powinno wystarczyć to, że jest, że ładnie dla niego wygląda, że miło spędzają czas,a na koniec powiedzieć, że następnym razem chce się zrewanzowac za kolacje, kino. I to powinno wystarczyć. MOIM ZDANIEM. I w drugą stronę tak samo, chociaż jakoś ciężko mi sobie wyobrazić kobietę, która zabiega o tą pierwszą randkę. I chcoiaz przeczytałam tyle postów, to dalej uważam że nie mam dużych wymagan, serio nie mam.

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Cytat:
Napisane przez motyla Pokaż wiadomość
moim zdaniem mężczyzna i kobieta powinni na randce dokładnie to samo - dobrze się bawić.

Brawo!

Edytowane przez f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0
Czas edycji: 2018-04-17 o 18:16
f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-04-17, 18:12   #406
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość

Ile emocji w tym wątki
Ja też lubię kiedy mężczyzna na randce za mnie płaci, odsuwa mi krzesło, otwiera drzwi etc. Po prostu jest to miłe. Ale spotykałam się też z takimi, którzy tego nie robili; nie ma to dla mnie AŻ TAKIEGO znaczenia, no ale uważam takie zachowania za plus. W bardziej zaawansowanym stopniu znajomości on zapłaci za nas w knajpie, a ja potem postawię gofry, czy kupię piwko na wieczór i jest ok, mi taki układ najbardziej pasuje.
Czyli on płaci w knajpie, a ty za gofry albo piwo. Jak już się trochę znacie.

Oczywiście, że ci taki układ pasuje, bo wychodzisz na swoje i tak.

I jeśli facet jest dużo zamożniejszy od ciebie, to dobra opcja. Ale w innym przypadku to łachę mu robisz, że się z nim spotykasz, jak rozumiem?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-17, 18:14   #407
Konto usunięte

Cytat:
Dokładnie. Ja też jak zapraszam siostrę, przyjaciółkę,przyjaciela, rodziców czy nawet mojego 16 letniego brata, to chcę ugoscic ich jak najlepiej. Jak zapraszam kogoś na lunch, to ja zapraszam więc ja place. Moja mama jest bardzo gościnna, mój tata zresztą też i wyniosłam to z domu. Nie będę udawać, że coś mi pasuje, gdy tak nie jest.

Ja tez tak robie.

Ale Ty w ogóle nie zaprosiłas go oni razu na randkę! Dlaczego?

Tu nasuwa sie mysl - pewnie aby nie płacić.

Ty jesteś z tych co musza być zapraszane i rozpieszczane.

Facet to ma farta, ze go pogoniłas 🤣
f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-17, 18:15   #408
Limonka2738
Zakorzenienie

[QUOTE=teoretycznaa;830007 56 ale jeżeli mężczyzna zabiega o to spotkanie jakis czas, w końcu kobieta się zgadza to powinno wystarczyć to, że jest, że ładnie dla niego wygląda, że miło spędzają czas,a na koniec powiedzieć, że następnym razem chce się zrewanzowac za kolacje, kino. I to powinno wystarczyć. MOIM ZDANIEM. I w drugą stronę tak samo, chociaż jakoś ciężko mi sobie wyobrazić kobietę, która zabiega o tą pierwszą randkę. I chcoiaz przeczytałam tyle postów, to dalej uważam że nie mam dużych wymagan, serio nie mam.[/QUOTE]

Urodziłaś się jakieś dwa wieki za późno.

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Cytat:
I to jest magia XXIw.

NIC. Nikt niczego nie powinien.

Bajer, nie?

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Stary 2018-04-17, 18:20   #409
teoretycznaa
Raczkowanie

Hehehehe, ale Wy jesteście fajne i takie nowoczesne, naprawdę 😁

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-04-17, 18:24   #410
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
To czemu jego nigdzie nie zaprosiłaś, żeby mu okazać gest?

Bo mężczyzna powinien zabiegać o kobietę. A ona ma być ładna.

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Cytat:
Hehehehe, ale Wy jesteście fajne i takie nowoczesne, naprawdę
Ano. Też możesz być fajna tak jak my.

Stary 2018-04-17, 18:25   #411
7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Pokaż wiadomość
Ano. Też możesz być fajna tak jak my.

7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-17, 18:26   #412
teoretycznaa
Raczkowanie

No jakbym ja na kogos czekała i tygodniami zabiegała o spotkanie, to serio wystarczyłoby mi to, że ta osoba jest, przyszła i chce spędzić ze mną czas.
Nie, nie chce, wolę być fajna na swój sposób 😁
Stary 2018-04-17, 18:32   #413
Konto usunięte

A potem sie dziwia, ze faceci narzekają iz kobiety chcą leżeć i pachnieć. Tylko dlatego, ze ma pipe

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Chyba masz mało do zaoferowania skoro facet ma pokłony robic... bo łaskawa pani przyszła na randkę 🤣

Koty sa bardzo fajne. Mam nadzieje, ze lubisz 🤪

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Cytat:
No jakbym ja na kogos czekała i tygodniami zabiegała o spotkanie, to serio wystarczyłoby mi to, że ta osoba jest, przyszła i chce spędzić ze mną czas.

Nie, nie chce, wolę być fajna na swój sposób

Dlatego mozna go poniżać on ma sie płaszczyć. Kupować bo łaske mu zrobiłaś
Stary 2018-04-17, 18:36   #414
malwoz88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Pokaż wiadomość
To czemu jego nigdzie nie zaprosiłaś, żeby mu okazać gest?

Ej, jak nigdzie. Impreza firmowa się nie liczy? Dla mnie to i tak dużo jak na pierwsze spotkania, pokazała, że się go nie wstydzi i nie krępuje. To mało?

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;83002316]

Dlatego mozna go poniżać on ma sie płaszczyć. Kupować bo łaske mu zrobiłaś[/QUOTE]

Jak go poniża? Strasznie nadinterpretujesz i siejesz dramę.
malwoz88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-17, 18:37   #415
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez malwoz88 Pokaż wiadomość
Ej, jak nigdzie. Impreza firmowa się nie liczy? Dla mnie to i tak dużo jak na pierwsze spotkania, pokazała, że się go nie wstydzi i nie krępuje. To mało?

Autorka napisała, ze tego nie liczy jako randki
Stary 2018-04-17, 18:39   #416
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, nie chce, wolę być fajna na swój sposób
Nie jesteś fajna.

Stary 2018-04-17, 18:40   #417
Konto usunięte

on nie płaci za mnie na randkach, czy to normalne?

Cytat:
Malwoz88

Tutaj inaczej tego sie nie da skomentować jak on ma być wdzięczny, ze ona po tylu tygodniach starań o spotkanie łaskawie sie zgodziła

Edytowane przez f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0
Czas edycji: 2018-04-17 o 18:42
Stary 2018-04-17, 18:41   #418
teoretycznaa
Raczkowanie

[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;83002501]Autorka napisała, ze tego nie liczy jako randki [/QUOTE]

Bo to nie była randka, nie spędziliśmy tam czasu tylko we 2. Ale według Was to ja ani razu z żadną inicjatywą nie wyszłam, więc nie chce mi się tutaj licytować z Wami.
Stary 2018-04-17, 18:41   #419
peopeo
Rozeznanie

Czyli ty Mon chery, nie czujesz, że jesteś warta tych 10 zł?
peopeo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-17, 18:41   #420
Limonka2738
Zakorzenienie

Ja mam dużo więcej do zaoferowania niż to, że jestem ładna (mało powiedziane, jestem zjawiskowa!) i jestem. A, no i dam za siebie zapłacić.

Więc przykro mi, jeśli to wszystko, co masz do zaoferowania partnerowi to niestety, do fajności ci daleko.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości