|
|
#391 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Miłość od pierwszego niuchnięcia :)
Dolce Vita - miłość od pierwszego niuchnięcia już niezmiennie od 10 lat.
A od niedzieli Addict. Błagam dziewczyny rozbierzcie Addicta, bo spędza mi sen z powiek.
|
|
|
|
|
#392 |
|
Zakorzenienie
|
Moja zapachowa najwierniejsza z najwierniejszych miłości to Angel edp
Kolejny skrawek mojego serca zaskarbiły wszelakie Shalimar ![]() Z najnowszych natomiast, to bez wątpliwości Amouage Opus V I jeszcze trzy nowe miłostki, do których tęsknię i wzdycham * Frederic Malle Musc Ravageur * Nasomatto Duro * Amouage Opus IV Ale kochliwa jestem wyserduszkowałam się, jak na Walentynki
|
|
|
|
|
#393 |
|
Zakorzenienie
|
A żebyś wiedziała, jak na Walentynki
|
|
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
ale fajny wątek
też tak mam, że powącham i nawet jezeli od razu nie kupię, to wiem że prędzej czy później wrócę po niego jak byłam młodsza i ,,na utrzymaniu" mogłam zapomnieć o oryginałach. Przez kilka lat w liceum kupowałam Cold, czyli odpowiednik Cool Water Davidofa teraz całkowicie mi się nie podobają ![]() Kolejne zauroczonie- ale takie totalne to Dior Addict EDP, Givenchy Amarige Mariage i Giorgio Armani Emporio Diamonds a od paru tygodni zapach Rihanny Reb'l Fleur |
|
|
|
|
#395 |
|
Zakorzenienie
|
Zastanawiam się nad moich skromnym zbiorem - ale zawierającym tylko "must have". Od pierwszego niuchnięcia chyba tylko MDCH edp - pierwszy psik z próbki, poczułam coś jak coco M - i wiedziałam, że muszę mieć. Do reszty dojrzewałam, szybciej albo wolniej...
Ano nie, jeszcze Dolce Vita - kilkanaście lat temu Ciotka dostała ją na jakąś okazję, a ja uznałam, że muszę mieć. I mam ją z małymi przerwami od lat - jaka szkoda, że najnowsza wersja nie jest już dla mnie...Gaiac - w pierwszej chwili wydal mi się bardziej dla mężczyzny zapachem, więc potraktowałam nim (pomimo protestów) męża. I okazało się, że zbyt słodki jak na typowo męski - i zaczął mnie męczyć, w końcu wydałam koszmarną kwotę, ale mogę się cieszyć własną setką - starczy na długi czas. Nie żałuję ani chwili, za każdym razem podoba mi się coraz bardziej - i trwałość ma ma mnie, na przekór opiniom, bardzo dobrą... Frapin 1270 - testowany w czerwcu trafił do kuferka "mogę ponosić, bez szału" - a odkryłam go na nowo w jakiś zimny i deszczowy dzień. Coco M - w testach nadgarstkowych wydała mi się taka nie dla mnie - szalenie elegancka, a ja taka elegancka nie jestem. Ale podczas noszenia - cudo, okazało się, że bardzo mi z nią dobrze - i znów musiała się pojawić... |
|
|
|
|
#396 |
|
Panaroja
|
Zagorsk
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
|
#397 |
|
Konto usunięte
|
Ja w przeciągu ostatnich 2-3 miesięcy od pierwszego niucha pokochałem Allure Homme EDT i Fleur du Male EDT
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba tylko caron Nocturnes. Inne zapachy, nawet, jak podobały mi się przy pięrwszym niuchnięciu, potem już nie
![]() Ale największe miłości zapachowe mam nie od pierwszego, a od drugiego niuchnięcia (i drugi mąż też lepszy
|
|
#399 |
|
Panaroja
|
Wprawa czyni mistrza
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
|
#400 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też bardzo kochliwa jestem, ale takich miłości od pierwszego niucha tak wiele znowu nie było. Częściej musiałam się do czegoś przekonywać nieco dłużej
![]() Jako młode dziewczę zakochałam się od pierwszego dotknięcia koreczkiem w Opium, czystych perfumach i byłam mu wierna przez całe studia. Później była nowa wielka miłość od pierwszego psika czyli Theorema. Byłyśmy razem chyba 8 lat. Kolejne zauroczenie to klasyczna Prada. A zdecydowanie największa miłość i najsilniejsza fascynacja to Coromandel |
|
|
|
|
#401 |
|
Raczkowanie
|
Gucci PH2 przeszło dwa lata temu - pamiętam jak dziś
|
|
|
|
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
Thierry Mugler A*men
---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- |
|
|
|
|
#403 |
|
kosmita jakiś normalnie
|
Amber Sultan Lutens - najnowsze odkrycie/miłość od pierwszego niuchnięcia
|
|
|
#404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moją kolejną wielką miłością jest Chanel No.5,Paestum Rose i Rose Noir |
|
|
|
|
|
#405 |
|
Zakorzenienie
|
Dawno, dawno temu Mexx Woman i wierna im byłam przez kilka dobrych lat. Potem Angel, którego się pozbyłam jak mi się ciąża rzuciła na węch
, a teraz tęsknię.Innocent i Trussardi Skin, miłość od pierwszego niucha, ale taka z przejściami ( te rozstania i powroty). I Opium ph ![]() Zapomniałam o Theoremie, no, jak mogłam Taka dziwna miłość, wiosną przyprawia mnie o ból głowy, a jesienią znowu w sobie rozkochuje
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2011-11-11 o 21:36 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#406 |
|
Rozeznanie
|
Perły
bardzo mnie to zaskoczyło, bo to zupełnie "nie mój typ". Ale wędrują na listę muszmieciów
|
|
|
|
|
#407 |
|
Zakorzenienie
|
Crystal Noir - miłość od pierwszego niuchnięcia, od kilku lat niezmiennie, ale dopiero teraz czuję, ze do nich dojrzałam
Orange Boss - także miłość od samego początku, z tym, że co jakiś czas mi się nudzą. Potem jednak uczucie do nich wraca ![]() Chopard Casmir - nabyłam odlewkę i mnie oświeciło - tak, to ten zapach, który czuje się na wielu kobietach, a jednak nie można go odkryć stojąc w perfumerii. Śliczny!
|
|
#408 |
|
spin doctor
|
Moja ostatnia miłość: Forbidden Euphoria
|
|
#409 |
|
Zakorzenienie
|
oj i ja mam ochotę na forbidden euphoria,może za miesiąc?...
klasyczna mnie jakoś nie rusza,wersję blossom b. lubię,a forbidden to chyba mój must have
|
|
|
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
Z randki w ciemno
narodziła się kolejna miłość Designer Shaik Blue Opulent Shaik No. 33 |
|
|
|
|
#411 |
|
Rozeznanie
|
U mnie wiele lat temu na pierwszymi miłościami były:
Eau de Dolce Vita Diora oraz Le Monde Est Beau Kenzo poźniej poznałam inne zapachy i się zaczęło... teraz prym wiodą kadzidłowce i drewna w postaci: Chene, Odin 03 Century, Black Cashmere, Pure Oud,oraz bracia Black Tourmaline i Rock Crystal ewentualnie ambra w postaci: Ambre Extreme wszystko to moje miłości od pierwszego niucha
|
|
|
|
|
#412 |
|
Zakorzenienie
|
Boudoir, Byzance, Lou Lou, Anglomania, Histoire D'Eau, Poeme, Broadway Nite, Maroussia.
|
|
|
|
|
#413 |
|
Zadomowienie
|
Oto moja perfumiasta 'trójca swieta'
![]() Od lat Mexx Woman W 2 kolejności: Trussardi Skin i Burberry, Burberry of London Original / Classic for Woman EDP![]() Wszystkie powyższe zauroczenie od pierwszego niucha Kiedyś,dawnooooo temu byłam zafascynowana Cerruti, 1881 EDP,Laura Biagiotti, Tempore Donna EDP,Lolita Lempicka, Lolita Lempicka,Cacharel, Noa EDT,Angel T.M.-do tego ostatniego wracam tylko jak są silne mrozy bo nic innego mnie tak nie otula i nie ogrzewa jak on
|
|
|
|
|
#414 |
|
Raczkowanie
|
Chyba jedynym zapachem, który mnie oczarował od pierwszego dosłownie niuchnięcia, od stóp po końcówki włosów na głowie, był So Elixir YR. No powąchałam i przepadłam....(a byłam wtedy z TŻ w jakiejś galerii handlowej i ot tak weszliśmy do sklepiku YR).
TŻ chyba wyczuł, że "to jest to", bo po jakiś 20 min. gdzieś mi nagle zniknął, by po chwili pojawić się z buteleczką So Elixir... Edytowane przez Agamtb Czas edycji: 2011-11-14 o 14:28 |
|
|
|
|
#415 |
|
Zakorzenienie
|
Bylo tego troche
![]() Niestety, w wiekszosci przypadkow byly to romanse przelotne ledwie... Jednak kilka zapachow od pierwszego niucha porwalo mnie na maxa i te zostaly ze mna, i pewnie zostana az po grob [tylko czyj?]Sa to: O.Durbano - Jade CdG - Jaisalmer i Avignon Lubin - Idole Gucci - PH i EdP YR - Nature Millenaire PH, Cedre Bleu i Cocon D.Karan - BC |
|
|
|
|
#416 |
|
Zakorzenienie
|
Tak się właśnie zastanawiałam nad swoimi flaszkami
- większość jest po porządnych testach i przemyśleniach, dwie kupione bez żadnych przemyśleń i raptem tylko cztery które zachwyciły mnie od pierwszego psika i miłość trwa :- Histoire D'Eau - wystarczył jeden mały psiczek na rękę i wiedziałam że muszę mieć flaszkę, - Paestum Rose - ze cztery pierwsze psiki z nowo-przybyłej odlewki i sie zakochałam, byłam wtedy na wystawie kwiatów i sie zastanawiałam co tak pieknie pachnie na tej wystawie ![]() - Chergui - z przybyłej próbki zlałam się od razu globalnie i już wiedziałam że skończy się flaszką - Eau des Merveilles - kilka pierwszych psików dopłynęły do mojego nosa słonym powiewem i już byłam zauroczona. Ach zapomniałabym o Shaal Nur - tu wystarczyło tylko niuchnięcie z przybyłej próbki i moje zmysły stanęły na baczność
|
|
#417 |
|
Marszałkini II RP
|
Moją największą miłością od pierwszego powąchania był Narciso Rodriguez For Her EDT. Oczarował mnie jak żaden inny zapach do tej pory i nasz miłość po wielu latach nadal kwitnie
Uważam, że to najbardziej rasowy, elegancki, wyrazisty i charakterystyczny zapach z istniejących.
|
|
|
|
|
#418 |
|
Wtajemniczenie
|
Było kilka zapachów, które zauroczyły mnie po pierwszym psiknięciu, ale najbardziej wyraźne szybsze bicie serca odnotowałam przy Alienie - klasycznym jak i EA
|
|
|
|
|
#419 |
|
Raczkowanie
|
Tylko trzy zapachy zawładnęły moim nosem i sercem od razu:
Dolce Vita Diora ( stało się to jakieś 15 lat temu i miłość ta trwa aż do dziś - tzn mam taką nadzieję gdyż jeszcze nie wąchałam nowej wersji) Oud Royal Armaniego Dark Aoud Montale
Edytowane przez karolkowa Czas edycji: 2013-04-09 o 14:09 |
|
|
|
|
#420 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Milosc od pierwszego niuchniecia :)
Dior Jadore to moja miłość od kilku lat.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:35.

wyserduszkowałam się, jak na Walentynki

teraz całkowicie mi się nie podobają