sześćdziesiątki z plusem - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-10-31, 08:39   #391
starsza pani
Zadomowienie

Dot.: sześćdziesiątki z plusem

Cytat:
Napisane przez elsi Pokaż wiadomość
Doradztwo zawodowe można uzyskać w:

* poradniach psychologiczno-pedagogicznych
* centrach informacji i planowania kariery zawodowej przy woj. urzędach pracy
* u doradców zawodowych w powiatowych urzędach pracy
* prywatnych centrach doradztwa zawodowego
* instytucjach i placówkach związanych z edukacją i rynkiem pracy

Starsza Pani, Tomek powinien zostać skierowany tam przez psychologa, który się nim zajmuje. Nie mów mi tylko, że chłopak z takimi problemami i mający tyle lat nie ma swojego profesjonalnego opiekuna?!
Dziękuję Elsi, Twoje wskazówki pchnęły mnie w dobrym kierunku i pobudziły do działania.Narazie przygotowuję grunt do rozmowy (poprzez Elę) z matką chłopca.Przypomniałam sobie,że moja bratanica jest logopedą w poradni psychologiczno-pedagogicznej.Jestem po rozmowie z Nią.Obiecała ,że znajdzie namiary na odpowiednie osoby.Bardzo sie zresztą przejęła sprawą.Oczywiście,że Tomek nie ma żadnego profesjonalnego opiekuna.Chciałabym jak najpredzej przystąpić do działania ponieważ obawiam się,że nie ma czasu na czekanie. Tomek wcześniej mówił,o wstąpieniu do zakonu.Teraz wymyślił sobie inny pomysł na życie a właściwie na śmierć.Chciałby zostać terrorystą biorącym udział w akcji samobójczej.Wiem,wiem, to są mrzonki nieszczęśliwego człowieka ale zobaczcie do czego dochodzi Jego determinacja.Przepraszam, że od rana wprowadziłam taki smutny nastrój ale chyba się od Was uzależniłam.
Stary 2006-10-31, 13:36   #392
evitka21
Zakorzenienie

dobrz ci elsi doradziła-i jeszcze lepiej ,że w końcu zabieracie sie do działania

fakt,że "marzenia" chłopca sa smutne,ale wierzę ,że wasze działania zaowocują i na pewno znajdzie jakiś swój cel,coś co go pochłonie w pozytywnym znaczeniu. Trzymam mocno kciuki!!!!!

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-31, 18:50   #393
Toogra
Zadomowienie

Witam,,,dzis wypowiedzenia w pracy nie dostałam,nikt nie dostal,,,zagraniczny szef dzis wyjechal,,,i pewno zostawił nakazy co i jak dla polskiej dyrekcji.
Jutro taki szczegolny dzien,,,,a Ja mam tylko chęć na odespanie stresow.Kupiłam znicze ,pojde z synem na msze,,,,i postram się pojsc na cmentarz na groby tzw.opuszczone.....niech i tam zapłonie znicz.
Co do herbaty czerwonej piłam,,,,ok.2 miesięcy i nie bylo rezultatow,,wiec dalam spokoj....teraz probuje z ta herbatka slim herbapolu.
pozdrawiam wszystkie dziewczyny))trzymajcie sie cieplutko.....
Toogra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-31, 22:28   #394
starsza pani
Zadomowienie

carolinko i evitko, chciałyście abym wysłała wam swoje zdjęcie-proszę bardzo,same jesteście sobie winne.W razie szoku wywołanego podczas oglądania(wiek moje kochane robi swoje) przypominam;"po odejściu od kasy reklamacji nie uznaje się"
Stary 2006-10-31, 22:51   #395
MrsVargas
Wtajemniczenie

Dobry wieczór dziewczyny
Dotarłam dziś do zębologa. Mam już pięknie zrobiony ząbek ale i ta w ngrodę za cierpienia kupiłam sobie kolejną flaszkę perfum Później poszliśmy z TŻ do kina na "Statystów" - bez zachwytów.

Starsza pani mocno trzymam kciuki za Tomka.

Toogra teraz musimy iść na "Mężczyznę idealnego" podobno bardzo fajna czeska komedia

Mnie też widac na moim avatarku

Wybczcie, że tak mało i byle jak ale jutro dokładniej wczytam się w wątek i więcej napiszę. Pozdrawim Was serdecznie
MrsVargas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-01, 00:07   #396
starsza pani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Toogra Pokaż wiadomość
Witam,,,dzis wypowiedzenia w pracy nie dostałam,nikt nie dostal,,,zagraniczny szef dzis wyjechal,,,i pewno zostawił nakazy co i jak dla polskiej dyrekcji.
Czy to znaczy,że wogóle niebezpieczeństwo minęło?Jeśli tak,to
i ponadto:win ko:.Ja chcę się wybrać na polecany przez Ciebie film "Djabeł ubiera się u Prady.Szkoda,że wcześniej nie przeczytałam recenzji bo Mąż ciągnął mnie na "9 pluton"i narzekal,że On to ze mną chodzi na moje filmy a ja wypycham Go samego.A moglibyśmy razem spacerkiem powędrować do multikina i wejść do różnych sal.
MrsVargas, jakie perfumy kupiłas?A te pozostałe flaszki to co jest? Naprawdę nacierpiałaś się przy tym zębie?
Evitko, jesteś dzielna dziewczyna.Moje pokolenie nie miało tak ciężko jeśli chodzi o studiowanie.Och,to były czasy.
Oj,już po 24-tej? No to pora spać.Zyczę wszystkim aby jutro pogoda była na tyle łaskawa aby po powrocie nie trzeba było wyciągać butelki z rumem dla kurażu.
Stary 2006-11-01, 05:22   #397
Babygia
Zadomowienie

Carolinka-bylas w Kosowie?Respekt-mam przyjaciol Kosowarow-strasznie kochani ludzieale tam dzieja sie rzeczy,ktore u nas tylko w filmach zobaczysz.Np.koledze przed 3 tyg. zastrzelono na ulicy szwagra,musial wziac szybko urlop i jechac,a jego zona (wloszka,przyjaciolka,kto ra znam juz lata,serce czlowiek) drzala,zeby tylko nie popelnil jakiegos glupstwa(zemsta jest u nich chlebem powszednim,a oni maja 2 malych chlopcow).
Zwierzatka juz gdzies na poczatku watku wklejalam,ale wkleje jeszcze raz.
Pozniej napisze wiecej,dzis mam czas.Buziaczki
Na jednym zdjeciu maz mizia sie z papuga po pracy(dlatego taki zarosniety i upaprany),a na innym macie synka i "synowa" Kasie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Glabki.jpg (101,7 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg gruby.jpg (47,3 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg jörg bonelda.jpg (44,6 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kasia macius.jpg (59,6 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg micka.jpg (74,7 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Swinki.jpg (80,3 KB, 8 załadowań)

NASZA KLASA http://nasza-klasa.pl/card/11402382/e1546266ad

FACEBOOK http://www.facebook.com/Feline.Gia?ref=profile
Babygia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-01, 05:31   #398
Babygia
Zadomowienie

A teraz moja corcia w parku i moje smieszne zdjecie z roza,ktora trzymam jak zolnierz kalasznikowa!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Alina park.jpg (119,9 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Joanna3._edited.jpg (40,4 KB, 60 załadowań)

Stary 2006-11-01, 07:19   #399
starsza pani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Babygia Pokaż wiadomość
moje smieszne zdjecie z roza,ktora trzymam jak zolnierz kalasznikowa!
Nie dziwię się.Rakietnica też nie byłaby przesadą.
Patrząc na te zdjęcia myślę,że chociaż Twój "ukochany były mężuś"robił co mógł, to masz wbrew niemu (specjalnie małą literą) wyjątkową Rodzinę.
A ta kotka jakie niewiniątko-a skład pod kanapą kto zrobił???
Stary 2006-11-01, 08:14   #400
Toogra
Zadomowienie

Pozdrawiam z ranka
Babygia,,,,piękne foteczki,,,,no i "laska"z Ciebie.
Starasza Pani niestety niebezpieczenstwo narazie istnieje ale przesuneło się o miesiac.
Mrs Vargas,,,,jak w pracy opanuje cały bałagan,,,to pojdziemy na jakis film do kina,,,narazie byc Ci na seansie zasneła,,hiii Pochwal się jaike perfumiki kupiłas,,,wyczytalam na forum,,ze lubisz))Wiesz moze sie kiedys umowimy jak bede miala kase ,,,na ciuchowe zakupy potrzebuje aby ktos krytycznym okiem mnie ocenil.Pozdrawiam all.)

Edytowane przez Toogra
Czas edycji: 2006-11-01 o 16:56
Stary 2006-11-01, 08:47   #401
Babygia
Zadomowienie

Moj byly mezus byl i jest okropny,ale kiedys stwierdzilam,ze do bycia zlym czlowiekiem trzeba byc inteligentnym,a on jest po prostu prymitywny.Tyle ze mloda bylam i naiwna,zakochanie pomylilam z miloscia,a pozniej rodzina wmawiala"dzieci ojca potrzebuja"-ojca tak,ale tak jak Caro napisala-to byl tylko biologiczny dawca genow,bo do niczego innego sie nie nadawal i nie pisal.
Ale na razie pal go licho,sa lepsze tematy.
Mrsvargas,super,zrobilas zabek.Jakie perfumki kupilas?
Starsza Pani-moj syn jest tak bezrobociem sfrustrowany,ze tez juz marzy o terroryzmie...To taka faza,musza te emocje gdzies ujsc-Ja obejmuje mojego chlopca mocno,mocno,i mowie mu jak go kocham,ze czuje z nim i rozumiem,wiem jak ciezko i ze przyjedzie i jego czas.Mpze i Tomkowi by to troszke pomoglo???
Caro,co robilas w Kosowie?Opisz troche przezycia.Napewno nie bylo latwo.
Toogra-odwagi-wiem,siedzisz jak na beczce prochu,ale moze nie wybuchnie?Albo przynajmniej-nie pod Toba?
Evitka-jestes dzielna,inteligentna i pilna kobieta.Wierze,ze z Ciebie ktos wazny bedzie!Wiecej takich mlodych Dam!
Fafix-po burzy?U nas na poludniu niemiec leje i jest wiatr,ale na polnocy tez kataklizmy,akurat widzialam wiadomosci z Hamburga-katastrofa!Stoi Twoj domek???
Elsi-co Ty tak malo sie udzielasz.kochana?Duzo zajec?
Ja wczoraj bylam skonana-duzo pracy,zakupy,pierwszy dzien okresu...Bleeee...Chciala m wieczorny film obejrzec,ale-odplynelam w Nirwane.....

Stary 2006-11-01, 08:48   #402
Fafix
Rozeznanie

Kochane, dzisiaj krótko, bo mam gości, a jeszcze na cmentarz trzeba pójść. Dzisiaj mocno u nas wiatr wieje, ale słonko wyszło , więc może nie będzie tak żle. Ściskam mocno
Stary 2006-11-01, 09:10   #403
starsza pani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez starsza pani Pokaż wiadomość
carolinko i evitko, chciałyście abym wysłała wam swoje zdjęcia-proszę bardzo,same jesteście sobie winne.W razie szoku wywołanego podczas oglądania(wiek moje kochane robi swoje) przypominam;"po odejściu od kasy reklamacji nie uznaje się"
A może jeszcze komuś podesłać.To proszę o adres mailowy(może być na PW).
A może pocztą zwrotną i ja od Was dostanę fotki? Fajnie by było.
Stary 2006-11-01, 10:22   #404
MrsVargas
Wtajemniczenie

Dziewczęta witam
Właśnie wstałam. Na grób wujka (tylko Jego mam w Gdyni) idziemy później więc zaraz poleniuchuję sobie z książkami, bo w ostatnim czasie kliknęło mi się na Allegro z 10 i teraz leży taki stos na stoliku przy łóżku

Starsza pani w sumie to ból był tylko przy znieczuleniu w dziąsła i podniebienie a później poszło gładko. W tym wszystkim najgorsza jest ta myśl że może to co jakiś czas odpadać A dentyta to tylko pretekst do kupienia perfum W Rossmannie jest teraz promocja której jako początkująca perfumoholiczka nie mogłam przegapić - Nu Yves Saint Laurent 50 ml Edp tylko 79,99 zł pozostałych flaszek jest 9 plus miniaturki, ale już się ograniczam, poza dziesiątkę nie wyjdę
Chętnie Cię zobaczę, na priv wyślę adres mailowy postaram się wkleić tu coś swojego.

Toogra również miałam zaproponowac zakupy ciuchowe i lumpeksowe, właśnie wczoraj kupiłam sobie na Starowiejskiej nową czapkę patrolówkę HM . O perfumach napisałam już do starszej pani to nie będę się powtarzać ale ta promocja w Rossmannie jest naprawdę godna uwagi
Nadal trzymam mocno kciuki za pracę. Jak beziesz na gadu to daj znać

Babygia piękna, zmysłowa z Ciebie kobieta , która ma piękną rodzinę.

Pozadrawiam Was wszystkie w ten piękny, słoneczny i pełen zadumy dzień
Stary 2006-11-01, 13:48   #405
Luba
Zakorzenienie

AAAA, jak ja strasznie nie mam czasu!!!!

Mam go tylko tyle, zeby Wam powiedziec, ze mysle o WAS wszystkich, caluje mocno i tesknie za WAMi.
Brzmi to jak wyznanie milosne, ale coz, bardzo mi brakuje tych chwil kiedy moglam sobie spokojnie poczytac co piszecie i sama cos napisac.
Jak skoncze wszystko to od razu wracam

Nawet nie mam czasu czytac co napisalyscie, ale posylam Wam tyle pozytywnych mysli, ze z pewnoscia wszystko jest u Was w porzadku.

Do zobaczenia!!! Nawet dzisiaj nie mam wolnego i to mnie najbardziej smuci...

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-01, 14:03   #406
Babygia
Zadomowienie

Ach,MrsVargas,dziekuje za komplement,jak kazda kobieta raz wygladam lepiej a raz gorzej.Wybralam zdjecie z tej pierwszej kategorii,bo halloween juz za nami i co was bede straszyla....Zebys teraz mnie widziala-nastroszonego wyplosza przed klawiatura...Do tej pora laze w pizamie-niestety,tu nie mam nikogo,do kogo bym mogla na groby pojsc...Moj maz jedzie zaraz do Trier jutro tam ma zlecenie,zaczyna juz o 4:30,wiec jak dzis wyjedzie to chociaz sie wyspi do jutra.Zobacze go znowu w weekend...Czyli wieczor bylby samotny,ale przyjechala cora,no i jest Mlody.poogladamy filmy.napiszemy znowu pare podan.Zajrze tu do Was. juz nie bede taka sama!

Stary 2006-11-01, 14:04   #407
Babygia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość

Mam go tylko tyle, zeby Wam powiedziec, ze mysle o WAS wszystkich, caluje mocno i tesknie za WAMi.
Brzmi to jak wyznanie milosne, ale coz, bardzo mi brakuje tych chwil kiedy moglam sobie spokojnie poczytac co piszecie i sama cos napisac.
Jak skoncze wszystko to od razu wracam

Nawet nie mam czasu czytac co napisalyscie, ale posylam Wam tyle pozytywnych mysli, ze z pewnoscia wszystko jest u Was w porzadku.

Lubcia,wazne ze dalas znak zycia-a dojdziesz,jak bedziesz miala czas!

Stary 2006-11-01, 15:04   #408
starsza pani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość

Jak byłam kilku letnim dzieckiem moja Mama pracowała w Żydowcach koło Szczecina w
P aństwowej
F abryce
S ztucznego
J edwabiu
N umer
4 cztery
Do dzisiaj pamiętam wierszyk,który ułożyli pracownicy.
P -pracuj więcej niż sie godzi
F -fabryce to nie zaszkodzi
S -sześć dni pracy to nie wiele
J -jeszcze dodaj i niedziele
N -nagrodę za to dostaniesz najlepszą
4 -cztery razy na dzień tęgo cię opieprzą.
Z Zyczeniami dla wszystkich zapracowanych-bardzo szczęśliwa,że ten wierszyk to nie do niej emerytka St.P.
PS 1.BabygiaCórka jest chyba podobna (fizycznie)do Ciebie a Syn do męża? Udały Ci się Dzieciaki.
PS 2.Carolina, już 3 blacha ciasta znika.Biore mniej cukru.A czy można wziąć więcej kaszy i mąki bo mąż chciałby więcej ciasta w cieście?

Edytowane przez starsza pani
Czas edycji: 2006-11-01 o 16:05
starsza pani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-01, 16:29   #409
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
carolinko i evitko, chciałyście abym wysłała wam swoje zdjęcie-proszę bardzo,same jesteście sobie winne.W razie szoku wywołanego podczas oglądania(wiek moje kochane robi swoje) przypominam;"po odejściu od kasy reklamacji nie uznaje się"
ja ci dam reklamacje!!!!! super babeczka z ciebie,naprawdę kochana.
Tez ci wyslę pare swoich foteczek,

Cytat:
Później poszliśmy z TŻ do kina na "Statystów" - bez zachwytów.
dobrze wiedzieć,że bez.

Cytat:
Evitko, jesteś dzielna dziewczyna.Moje pokolenie nie miało tak ciężko jeśli chodzi o studiowanie.Och,to były czasy.
Cytat:
Evitka-jestes dzielna,inteligentna i pilna kobieta.Wierze,ze z Ciebie ktos wazny bedzie!Wiecej takich mlodych Dam!
starsza pani, babygia
w ogóle nie mam poczucia ,że jestem dzielna-wręcz przeciwnie-mam wrażenie że że sobie z niczym nie radzę......szczególnie w takie dni jak dziś....

babygia-fotki super,a juz ta z różą....mniam....
Cytat:
Moj byly mezus byl i jest okropny,ale kiedys stwierdzilam,ze do bycia zlym czlowiekiem trzeba byc inteligentnym,a on jest po prostu prymitywny.Tyle ze mloda bylam i naiwna,zakochanie pomylilam z miloscia,a pozniej rodzina wmawiala"dzieci ojca potrzebuja"-ojca tak,ale tak jak Caro napisala-to byl tylko biologiczny dawca genow,bo do niczego innego sie nie nadawal i nie pisal
.
zawsze sie tak mówi,jak sie jest "z boku" lub 'po".Ale coś w tym musi być ,że tak wiele kobiet tkwi w takich związkach.Bo kobieta,to czasem taki syzyf....

Cytat:
a jeszcze na cmentarz trzeba pójść. Dzisiaj mocno u nas wiatr wieje, ale słonko wyszło , więc może nie będzie tak żle.
ja byłam na cmentarzu i to było koszmar-zimno,wiatr,wszystko zakorkowane lub polcja pozamykała drogi,w tramwajach jak w puszcze sardynek....(ale mi sie maruda włączyła,sorki)

mrsvargas, ja 9.11 ide na wyrwanie(ostatniej,na szczęście) ósemki......brrr....i 230zł lżej w portfelu....

starsza pani,fajny ten wierszyk. Ja tez chce byc na emeryturze!

I chciałam was starsza pani,lubcia,mrsvargas,car olina,babygia,fafix,toogr a, jeszcze mocno pozdrwic i ...dziekuje ,że jesteście

mam zły dzień,pokłóciłam sie z mężem,własnie gdzies wybył...i w ogóle mam smutki...fajnie że moge sobie do naszego wąteczku zjrzeć i poczytac co u was...

Stary 2006-11-01, 16:55   #410
Toogra
Zadomowienie

Mrs Vargas,,,,lubie zakupy w ciucholandach,,,,ale przewaznie zagladam po pracy to jest mały wybor,,,,,i tak wogole jak na poczatku wpadłam w ten nawyk,,,kupowłam bez zastanowienia,,,,chyba tak byle więcej bo tanio,,,,albo pod hasłem moze schudne)Efekt duzo ciuchow w szafach ,a na siebie nie ma co włozyc.
Evitka,,,,,kochanie nie denerwuj się,,,,,pogodzicie się i bedzie dobrze.
Lubka ,hej ,hej fajnie ,że do nas zajrzałas....
St.Pani,,,,ja jestem chetna na fotki...zaraz podam adres na pw.
Pozdrawiam wszytskich,,,,
Stary 2006-11-01, 17:42   #411
MrsVargas
Wtajemniczenie

Dziewczyny kochane słucham ścieżki dźwiękowej z "Samotności w sieci" na słuchawkach, piję gorącą herbatę i tak mi dobrze
Plany nam się zmieniły i pojechałam z mamą na cmentarz za dnia . Piękna pogoda, słońce. Wysiadłyśmy kilka przystanków wcześniej i szłyśmy sobie gawędząc . I w pewnym momencie moim oczom ukazała się piękna kicia, nie mogłam jej nie pogłaskać. To był raczej domowy kot, wypielęgnowany, grubiutki i taki skory do pieszczot, ach żal było się rozstawać. Wyglądał jak taki tygrys, naprawdę był duży . Dotarłyśmy na cmentarz, mnóóstwo ludzi i tez zapach zniczy...uwielbiam. W ogóle bardzo lubię ten dzień, ta atmosfera. Obok nas szedł Donald Tusk. Biedny, wzbudzał taką sensację.

Evitko jesteś bardzo dzielna i bardzo zorganizowana, czego zazdroszczę.
A mąż zaraz na pewno przyjdzie, porozmawiacie i będzie dobrze zobaczysz w każdym razie wspieram Cię duchowo.
Ja na następną wizytę do zębologa idę 7 więc łączę się z Tobą w bólu, powiedziano mi że źle z moimi ósemkami.

Babygia leniwe dni w pidżamie są super Dobrze że spędzisz dzień z dzieciakami. Ach i masz piękny zwierzyniec, dopiero przed chwilką spjrzałam dokładnie. Kot piękny, ptaki boskie no i królik . Też miałam świnkę morską, niestety musieliśmy ją uśpić bo okazało się że ma raka .

Toogra ja mam trochę rzeczy z lumpeksów, jedne mniej udane, inne stałysię jednymi z ulubionych, ale zaglądam tam jak mnie napadnie, tak na codzień nie chce mi się. A w poniedziałki to nie mam nerwów Ale z Tobą chętnie pobuszuję.

Starsza pani genialny werszyk

Buziaki dla Wszystkich

Edytowane przez MrsVargas
Czas edycji: 2006-11-02 o 07:59
Stary 2006-11-01, 19:38   #412
Fafix
Rozeznanie

Ale , znów się napisałam i mi zniknęło buuuuu . Podzielę sie z wami tylko historią, która mi się dzisiaj przydarzyła. Idąc na cmentarz, spadła by na mnie gruba gałąż. Usłyszałam trzask i spojżałam w górę, gdybym nie odskoczyła , kurcze, nie znasz ani dnia, ani godziny .
Stary 2006-11-01, 19:57   #413
Toogra
Zadomowienie

FafixAnioły czuwały nad Tobą.......

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-11-01, 23:38   #414
starsza pani
Zadomowienie

No i kończy się ten 1-szo listopadowy dzień.Czas zadumy,wspomnień, migoczących ogników na grobach Tych,którzy odeszli .Nie wiem czy do innego świata ,nie wiem czy pożegnaliśmy Ich na zawsze czy spotkamy się kiedy przyjdzie kres naszej wędrowki.Nie wiem czy będzie czekać na mnie to światełko w tunelu ,czy nie będzie czekać nic, bo nic tam nie ma.A jednak, kiedy stoję przy grobach najbliższych mi Osób, proszę by wstawili się do Najwyższego za nami,by wiedząc już wszystko ,chronili nas przed złem.I wiecie,wydaje mi się,że Oni to robią.
Evitko,myśle,że już się pogodziliście.Rzuca się niepotrzebnie jakieś słowa,jedno trzaska drzwiami i wychodzi,drugie zostaje ze swym smutkiem w domu.A mógł być taki miły,spokojny wieczór.Warto było?
Fafix, skóra mi ścierpła jak przeczytałam o tym co mogło Cię spotkać. Masz Toogra rację. No i widzicie jaka to sprawiedliwość?Jedni spotykaja na swej drodze spadający na głowę konar a inni grubiutkiego kotka czy nawet p.Tuska.
Ciekawe co powie nam jutro(po dniu milczenia) Carolina.A może wreszcie odezwie się Elsi,Tooma,Robótka,Damure k ,.....Mona Lisa...Nutka... .....czy inna miła Osóbka. W naszym(jak to któraś powiedziała"klubie zielonych pomidorów".
No i proszę,jak tu nie wierzyć w dobre moce.W chwili kiedy wysyłałam ten post Mona Lisa napisala,że spełni moją prośbę o nowy avatarek!!!!!!!!!
Stary 2006-11-01, 23:45   #415
Mona Lisa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez starsza pani Pokaż wiadomość
A może wreszcie odezwie się Elsi,Tooma,Robótka,Damure k ,.....Mona Lisa...Nutka... .....czy inna miła Osóbka. W naszym(jak to któraś powiedziała"klubie zielonych pomidorow".
To powiedziałam ja, Mona Lisa
PS. I mam na to dowody na piśmie

EDIT: Starsza Pani, czekam na Twoją fotkę
W zamian przesyłam widok dzisiejszego Bałtyku - sztorm to bez wątpienia jeden z najpiękniejszych widoków na świecie. Zdjęcia są słabej jakości, bo robione komórką, przy piekielnym wietrze Na jednym ze zdjęć - Mój Mąż
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sztorm 1.jpg (15,4 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sztorm 2.jpg (14,7 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sztorm 3.jpg (13,1 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sztorm 4.jpg (17,7 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sztorm 5.jpg (14,2 KB, 2 załadowań)

Edytowane przez Mona Lisa
Czas edycji: 2006-11-02 o 00:39
Mona Lisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-02, 01:32   #416
carolinascotties
Zakorzenienie

Witam wszystkie Panie
Byłam wczoraj u mojej Mamy i Babci - oglądałyśmy film Almodovara _"porozmawiaj z nią" - oglądałam go chyba z piaty raz
Ale do rzeczy... zdałam sobie sprawę, że ...od kilku miesięcy nie mam z kim porozmawiać... przyznam się Wam szczerze, ze zamknęłam się w domu...rozsupłałam kontakty z e znajomymi..albo i same się rozsupłały...nie wiem... Oglądając film pomyślałam o Was.. o tym jak jest tu miło...jak naturalnie...i od razu przestraszyłam się tego, że jest to kontakt internetowy....że w każdej chwili może się zerwać ... na zawsze. Przyznam Was, że byłoby mi przykro - bardzo przykro... dobrze już kończę smucić

Starsza Pani - kiedy z bijącym sercem otwierałam Twoje zdjęcia - minę miałam taką - jesteś Piękną Kobietą, wyglądasz FANTASTYCZNIE!!! Bije od ciebie ciepło i optymizm... masz takie dobre oczy...
Twoi synowie...hmmm - ja takie typy nazywam : "cukiereczkami" Jesteś Mamą prawdziwych przystojniaków! Zdjęcie młodszego syna z "owieczką" - bardzo mi się podoba

Mam dziś wyrzuty sumienia... O godzinie 13.30 wyszłyśmy na cmentarz- Moja Babcia, Mama i Ja - było bardzo zimno- 3 stopnie, zaczynało padać i wiał wiatr...dochodząc do miejsca, w którym jest mój Dziadek - zaczął padac śnieg, zrobiło się jeszcze zimniej...wiało jak w czasie sztormu...
Ludzi było o wiele mniej, niż zazwyczaj tego dnia ... Po moim Dziadku poszliśmy do mojej Prababci... i to wszystko - podjęłyśmy decyzję o powrocie do domu... miałam całe mokre spodnie, które będąc długie wciągały wodę z każdej kałuży...Mama - tydzień po wyjściu ze szpitala ( wycięcie migdałków ),a Babcia moja kochana w spódnicy, pod którą wiatr wdzierał się co chwilę
Popędziłam do domu...nasz dom jest niedaleko cmentarza ( Starsza Pani - Świerczewo - małe osiedle domków - między Derdowskiego, a Zielonogórską)... i mimo tego, że było to jedyne wyjście w moim przypadku...bo nóg już nie czułam - to miałam i mam poczucie tego, ze ten dzień nie był...nie był taki jak zwykle...Mama powiedziała, że pójdziemy na spokojnie do wszystkich przyjaciół, znajomych- kiedy będzie ładniejsza pogoda ...ale mi jest przykro, ze tak krótko byłam u Dziadka...że nie mogłam sobie z Nim pogadać...wiem - mogę to zrobić zawsze...ale same rozumiecie -TEN dzień... nie przypominam sobie, żeby kiedyś w dniu 1 listopada była taka okropna pogoda jak dziś...

MrVargas przypomniałaś mi, ze musze umówić się na wizytę u dentysty...Lubie chodzić do dentysty- a raczej lubię siedzieć na fotelu...jednak cały proces umawiania się, dojeżdżania - tego nie lubię

Zastanawiam się nad aparatem ortodontycznym...stałym mam lekko przesuniętą środową linię górnej szczęki i ścisk w zębach usunięcie WSZYSTKICH ósemek nie przyniosło oczekiwanych przez mego ortodontę efektów, czyli rozsunięcia się zębów

Starsza Pani
- z tym ciastem to trzeba kombinować- myślę, że jeśli dodasz po połowie ze składników ciasta i nie zmienisz nic w owocach to będize ciasto bardziej ciastowe

Babygia - byłam w Kosowie w ubiegłym roku...Pracowałam w Sztabie Generalnym KFORu w Pristinie( Kosovo Forces-siły międyznarodowe należące do NATO - które są tam od czerwca 1999roku)

Jadąc tam - posiadałam wiedzę akademicką, oraz "prasową" na temat całego konfliktu, jego przebiegu i skutkach...
Już po kilku dniach zaczęłam wyrabiać sobie inne zdanie...na fundamentach tego, co widziałam, tego co słyszałam i tego co sama przeżyłam ...

Moje najpiękniejsze chwile to chwile spędzone po pracy w średniowiecznych Monastyrach...przyznam się szczerze, że żadne miejsce nie działało na mego ducha tak, jak Monastyr w Decany ( Wysokie Deczany - wzniesiony w 1327 roku)...
Nigdy nie byłam bliżej tego, co możemy nazwać Stwórcą - jak właśnie wtedy...
Było mnóstwo miejsc, które odwiedziłam - a które dla zwykłych turystów nie są i nie wiadomoczy będą stać otworem...jako cywilny pracownik KFORu mogłam poruszac się "swobodnie" po Kosovie...Bezpośrednio na międzynarodowców nikt nie podniesie ręki - siły międzynarodowe, a szczególnie NATO są tam mile widziane...gorzej z ONZ...
Są jednak chwile i miejsca, w które można przypadkiem trafić i wtedy może być ...niebezpiecznie;

Przeżyłam chwile grozy...kiedy o pierwszej w nocy, wysoko w górach, na górskich serpentynach siedziałam sama w wielkim Jeepie, przede mną stał samochód KFORu - a przed nim żółto białe taśmy rozpięte przez międzynarodową policję, które powiewały na wietrze...droga była zamknieta...bo 30 minut przed moim przyjazdem ...zastrzelono tam kilku Serbskich chłopców...którzy jechali na ostatnią wakacyjną dyskotekę...z jednej enklawy serbskiej do drugiej...
Siedziałam w tym samochodzie..przed maską przebiegali żołnierze, policjanci...a ja myślałam o tych chłopcach, którzy tam...tak blisko mnie leżeli w trawie...myślałam o tym, który to zrobił, że pewnie jeszcze nie uciekł daleko...
Myślałam o tym, ze pewnych rzeczy, zdarzeń NIE DA SIĘ WYBACZYĆ...że bracia i siostry tych chłopców do końca życia będą nienawidzić...
że żadna decyzja, żaden podpis - szefów Państw, organizacji Międzynarodowych nie zmieni NIC w sercach tych ludzi...Że jest to bez sensu - nie wolno nam teoretyzować, kiwać głowami nad artykułami w gazetach...musimy poczuć to blisko nas..aby móc się nad tym zastanawiać...aby móc PRÓBOWAĆ zrozumieć ...
Tam po raz pierwszy w życiu tak naprawdę się bałam...bałam się tak bardzo, że nie mogłam oddychać...

Poruszając się po Kosowie trzeba było pamiętać, że jego obszar jest porządnie zaminowany -a miny "żyją" nawet do 100 lat!

Serce krwawiło, kiedy rozmawiało się z ludźmi pozamykanymi w enklawach...z ludźmi którzy dla własnego bezpieczeństwa mogą 2 razy w tygodniu pod eskortą KFORu jeździć do innych takich enklaw, do Monastyrów, do Cerkwi...kiedy wybuchały bomby pod samochodami, a my dostawaliśmy komunikat z zaleceniami pozostania w Obozie...

Cieszyłam się, jak dziecko i rozkoszowałam każdą chwilą jeżdżac samochodem wśród ogromnych łańcuchów górskich, wzdłuż sztucznego jeziora Gazivoda, odwiedzając większe miasta i wioski...rozmawiajac z ich mieszkańcami,
otrzymując zaproszenie na uroczystość Dnia Patrona Monastyru...w czasie którego ceremonia odbywała się na jego gruzach...a nad głową latały helikoptery...bo zaproszeni byli również wysoko postawieni pracownicy OBWE, ONZ, KFORu i inni wazni ludzie...

Byłam radosna i czułam swoją wartość, kiedy za wykonywaną pracę otrzymywałam pochwały od wysokich rangą, starszych, doświadczonych Oficerów... kiedy traktowano mnie poważnie i z szacunkiem...
Kiedy po pracy mogłam iść do polskiego, niemieckiego, irlandzkiego, amerykańskiego, węgierskiego i nnych NSE - miejsca które każda nacja miała na swój użytek- po pracy -w którym spotykali się Oficerowie i pracownicy cywilni KFORu.

Nauczyłam się ludzi...pracowałam i kolegowałam się z wieloma nacjami...w ogromnej większości byli to mężczyźni co było dla mnie o tyle komfortowe, że wszelkie objawy zazdrości, zawiśći i plotkarstwa były poza mną

Ale jedno jest dziwne...nie mogę jakoś odnaleźć dawnej siebie...sprzed wyjazdu...nadal jestem uśmiechnięta, ale coś tam zostawiłam...może trochę wiary w człowieka...wiary w to, że prawda jest najcenniejsza... nie wiem.

Ha! ależ się rozpisałam - koniec na dziś Jestem zarażona "syndromem Kosowa" misje uzależniają- więc wrócę tam na pewno!

Babygia - piękne zdjęcia!!! podobasz mi się z tą różą
Papuga ma obłędny kolor - jak jabłkowa Hubba Bubba

Evitko21 - pisz o swoich smutkach...na pewno coś poradzimy!

Idę spać z Uszkiem- bo już na mnie dziwnie patrzy ...
Pozdrawiam Was i przytulam!!!

ELSI , ROBÓTKO- DZiewczyny napiszcie coś - proszę!

Dobranoc.

Toksyczny związek? https://youtu.be/5bw4jeTxHGA

Edytowane przez carolinascotties
Czas edycji: 2006-11-02 o 02:29
carolinascotties jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-02, 01:47   #417
robótka
Zadomowienie

Damurek i robótka szaleją na innych wątkach - typowo robótkowych.Damurek aktualnie robi choinkę -zabawkę, a mnie już po nocach śnią się aniołki- nie mogę zdążyć, a spodziewam się większego zamówienia.Robię też w międzyczasie poduchę , która może być prezentem dla panów,a jeszcze nie zaczęłam dzwoneczków, brakuje mi gwiazdek.Oj czasu brakuje.Siedzę do 2,30 i podglądam co słychać w wątkach, ale z pisaniem gorzej.Wybaczcie maniaczkom robótkowym - nie mają czasu. Tylko w wątkach świątecznych jeszcze nas widać, bo pokazujemy swoje prace i służymy sobie wzorkami.Całuski dla wszystkich
robótka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-02, 02:32   #418
carolinascotties
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez robótka Pokaż wiadomość
Damurek i robótka szaleją na innych wątkach - typowo robótkowych.Damurek aktualnie robi choinkę -zabawkę, a mnie już po nocach śnią się aniołki- nie mogę zdążyć, a spodziewam się większego zamówienia.Robię też w międzyczasie poduchę , która może być prezentem dla panów,a jeszcze nie zaczęłam dzwoneczków, brakuje mi gwiazdek.Oj czasu brakuje.Siedzę do 2,30 i podglądam co słychać w wątkach, ale z pisaniem gorzej.Wybaczcie maniaczkom robótkowym - nie mają czasu. Tylko w wątkach świątecznych jeszcze nas widać, bo pokazujemy swoje prace i służymy sobie wzorkami.Całuski dla wszystkich
Witaj Robótko
Musze wyszpiegowac owe wątki nie jestem pełnym talentem manualnym - jestem raczej ćwierć-talentem - ale chciałabym mieć satysfakcję, jaką daje świadomość, że dany przedmiot jest wynikiem mojej pracy i że jest w nim kawałek mojego serca
Życzę miłej nocy!

Toksyczny związek? https://youtu.be/5bw4jeTxHGA
carolinascotties jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-02, 09:14   #419
starsza pani
Zadomowienie

A mówiłam,że życzenia się spełniają?!!!! ---
---Mona Lisa,
pół nocy przesiedziala nad nowym avatarkiem dla mnie.Jak wam się podoba? Mnie bardzo ale już mi szkoda poprzedniego.A jeszcze w zanadrzu mam damę pik.Mogę więc szastać na prawo i lewo i z radością bede to robić.Dzięki Mona.W jaki sposób mogę Ci się odwdzięczyć? Pewnie napiszesz -nie zarywaj mi więcej nocy.
---Robótka wróciła do nasJa jestem zupełny anty talent robótkowy.Nie gniewaj się ,nie chcę Cię tym pytaniem urazić,nie ma w nim podtekstów :po co tak dużo siedzicie nad tymi pracami,o jakim dużym zamówieniu piszesz, czy te poduchy,aniołki,dzwoneczk i to na prezenty czy pewna forma pracy zarobkowej?Przepraszam jeśli pytanie bylo nie taktowne-nie musisz na nie odpowiadać.
---Carolina biedna,zmoknieta i zziębnięta mimo głębokiej nocy(1.32)lała miód na moją próżną matczyną duszę.
---A może i reszta życzeń się spełni?
W każdym razie dzień rozpoczął się dla mnie obiecująco.Czego wszystkim "zielonym pomidorkom"życzę.Tak, rzeczywiście,Mona Lisa ma prawa autorskie do tej nazwy.
PS.Czy drogą zwrotną dostanę zdjęcia od Dziewcząt,które wczoraj nie miały czasu aby zapełnić pocztę mailową starszej pani?Całusy.

Edytowane przez starsza pani
Czas edycji: 2006-11-02 o 09:19 Powód: PS.
starsza pani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-02, 10:27   #420
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Evitka,,,,,kochanie nie denerwuj się,,,,,pogodzicie się i bedzie dobrze
Cytat:
Evitko jesteś bardzo dzielna i bardzo zorganizowana, czego zazdroszczę.
A mąż zaraz na pewno przyjdzie, porozmawiacie i będzie dobrze zobaczysz w każdym razie wspieram Cię duchowo.
Cytat:
Evitko,myśle,że już się pogodziliście.Rzuca się niepotrzebnie jakieś słowa,jedno trzaska drzwiami i wychodzi,drugie zostaje ze swym smutkiem w domu.A mógł być taki miły,spokojny wieczór.Warto było?
dziekuje kochane za miłe słowa starsza pani,pewnie że nie było warto-nigdy nie jest,ale my oboje jestesmy wybuchowymi cholerykami i czasem to wychodzi....i najgorsze jest to ,że na ogół sa to po prostu pierdoły,rzeczy nieistotne....A ja do tego jestem okropnie złosliwa jak mi coś (tudzież ktoś) za skórę zalezie,i zawzięta strasznie (tylko nie wiadomo po co...).Ale już sobie wyjaśliniliśmy i jest ok.

robóko,witaj u nas! pamietaj, że ZAWSZE jestes mile widziana
Zazdroszczę wam tej pasji,ja bym bardzo chciała umiec np.na szydełku ozdoby rózne umiec robić...tak mi sie podobają takie na choinkęi sweterki i...100 innych rzeczy...kiedys miałam sie wząść za krzyzyki,ale tak mi tego czasu brak....czasem robię mezowi jakieś ładne karteczki (juz sie całe pudełko po butach uzbierało),i innym członkom rodziny (szczególnie tesciowej-najwiekszej fance moich karteczek).
a może podałabys linka to wątku gdzie pokazujecie swoje prace-chociż bysmy podoglądały.....

mona lisa,bałtyk cudo!!!

carola,w sprawie tego kosova,moge powiedziec tylko jedno :WOW
to dopiero szkoła życia....w takim miejscu to sobie chyba dopiero mozna uswiadomić jak mało ważne są nasze problemy dnia codziennego...

Cytat:
PS.Czy drogą zwrotną dostanę zdjęcia od Dziewcząt,które wczoraj nie miały czasu aby zapełnić pocztę mailową starszej pani?Całusy.
starsza pani kochana,jutro oniecuje że wyslę (bo teraz jestem w szkole i nie mam dostepu do kompa,nawet juz wczoraj zaczęłam wyszukiwać na kompie,ale potem sie zaczęłam przepraszać z mężem i wyłączyłam kompa).
Ale pamietam, pamiętam kochana

musze to napisać: DZIEWCZYNY,JESTESCIE PRZEKOCHANE!!!!!
Jak czytam wasze posty,to mi sie z automatu lepiej i cieplej robi

i ciesze sie że juz sie 1 listopda skończył,bo dla mnie to jest zawsze smutny dzień.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości