|
|
#391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: zapachowe bliźnięta
Oczywiście, że NR są ciekawsze i głębsze od Lovely, ale podobieństwo nut dla mnie zauważalne
|
|
|
|
|
#392 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#393 |
|
Zakorzenienie
|
madziczka zgadzam sie.
|
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#395 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
Czytałam, czytałam na innym wątku... I już wiem, dlaczego też nie lubię Allure Sensuellle- tam też ona wyłazi, mimo fanatastycznego ziołowego, gorzkiego początku... Brzydka paczula
|
|
|
|
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
Ja np zauważyłam, ze moja skóra bardzo ładnie łyka paczulę w upały - wtedy spodobało mi się Patchouli Micallef i Vanilia z Paczulą Sephory, to samo z Perles de Lalique - natomiast zimą staje się zbyt cierpka, aż czuję niesmak w ustach. Wnerwia mnie to - bo zapach wciąż mi siepodoba - tylko nie lubię tego niesmaku
![]() Natomiast Smok pięknie się układa w deszczowe dni - też letnie letnie, takie dżdżyste. co do podobieństw to Perles de Lalique sa u mnie baaardzo podobne do Diamonds Amaniego - zwłaszcza w ostatniej nucie. |
|
|
|
|
#398 | |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
(Znaczy: jeszcze piękniej niż zwykle )
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
|
#399 |
|
Raczkowanie
|
Guerlain Linstant Magic i krem Multi Active Clarins
|
|
|
|
|
#400 |
|
Wtajemniczenie
|
Insolence Guerlaina i Iris Noir YR - na mnie identyczne...
|
|
#401 |
|
Przyczajenie
|
Dostałem próbkę Code Armaniego i jest strasznie podobny do 212 Sexy Men jak ja nie lubie tych zapachów
|
|
|
|
|
#402 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja dopisuję moje dzisiejsze odkrycie bliźniakowe - Boucheron Jaipur Saphir i Cerruti 1881 - po prostu identyczne (na mnie oczywiście).
|
|
#403 |
|
Zadomowienie
|
dzisiaj padłam
![]() Kenzo Amour i Guerlain L'instant Magic [jak dla mnie] niemal identyczne! z czasem to podobieństwo się rozmywa, ale pierwsze parę godzin z Guerlain - zadziwiająco podobne.
|
|
#404 |
|
BAN stały
|
Moa ciotka wąchając Manię Armaniego powiedziała, że jest podobna do Jennifer Lopez
|
|
|
|
|
#405 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj odkryłam, że Perły Lalique pachną na mnie niemal identycznie jak L'Or.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#406 |
|
Rozeznanie
|
Nie są to bliźnięta, ale na mojej skórze łączy je bliskie pokrewieństwo:
Idole i Padparadscha. Czuję w nich tę samą przysypaną przyprawami pomarańczową cielesność. Tyle, że Idole tonie w alkoholu, a Padparadscha ma coś z leniwie miękkiej bazy OI. |
|
|
|
|
#407 |
|
BAN stały
|
Moze nie bliznieta... ale podobnie pachna:
Aigner Too Feminin - Paris Hilton eau de parfum Kenzo Amour - Dior Addict -Guerlain L'instand magic (podobne trojaki ) Jennifer Lopez Live - Kanneth Cole Reaktion Wish - Angel (na poczatku) Eskada Magnetizm - Trussardi inside(Troche delikatniejsze) Sarah Jessica Parker Lovely - Avon (Chyba) today Eskada letnia(co roku inna, ale zawsze podobna) - Davodoff Cool Water GAME Ps.: Flowerbomb nie ma blizniaköw. |
|
|
|
|
#408 |
|
Zadomowienie
|
Stella In Two Peony - Elle YSL
Edytowane przez Blonde_Stranger Czas edycji: 2008-01-11 o 19:39 |
|
|
|
|
#409 |
|
Przyczajenie
|
Szukam zastępstwa dla B.U.Tease Orange!!
Tak jak w temacie-tej wody toaletowej już nie ma w sklepach od jakiegoś czasu,a bardzo mi ten zapach przypadł do gustu
Może ktoś z Was wynalazł coś na podobieństwo w/w ??byłabym wdzięczna za podpowiedź..PS.Z tej samej bajki są Kookai Qui Non, ale tu już porzuciłam nadzieję..
|
|
#410 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szukam zastępstwa dla B.U.Tease Orange!!
Ja też miałam kiedyś wodę toaletową B.U.Tease Orange. Uważam, że to bliźniak zapachu Naomi Campbell Exult, które też miałam. Są identyczne. Niestety, Exult też nie produkują. Innych podobnych nie kojarzę.
Różowe B.U. było podobne do klasycznej Naomi Campbell. |
|
|
|
|
#411 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, Exult widuję jeszcze w Douglasach, warto poszukać
|
|
#412 |
|
Wtajemniczenie
|
I na Allegro też czasem bywają - obserwuję taki "wysyp" Exult -jednocześnie, a potem znów zastój. Obecnie jest kilka ofert.
Parę miesięcy temu upolowałam 50- tkę, jeszcze mam. Edytowane przez iwona-jk Czas edycji: 2008-01-15 o 23:17 |
|
|
|
|
#413 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki
postaram się upolować i przetestować Gdybyście odkryły coś co jest na półkach sklepowych w tym klimacie to koniecznie dajcie znać!!
|
|
#414 |
|
Zakorzenienie
|
L de Lolita Lempicka= Sephora, insoumise? (vanille caramel)
jak dla mnie łudzaco podobne, ten drugi nawet przyjemniejszy bo Lolita rozwija się blizej skóry. Nosiłam się z zamiarem kupna tej pierwszej, ale stoi u mnei na półceczce sephora. I próbka lolity
|
|
#415 |
|
Zadomowienie
|
Może nie bliźnięta, ale dam sobie rękę uciąć, że Dune ma na początku coś z Angela
|
|
|
|
|
#416 |
|
Zakorzenienie
|
raving etro i słoń - toż to przepiękne bliźniaki, nie mogłam skojarzyć ale tak - to jest to!
|
|
|
|
|
#417 |
|
Zakorzenienie
|
Amour - bardzo "smaczny" Addict - skutecznie odbiera apetyt ![]() --- Wyczaiłam podobną, musującą słodką nutę w Miss Dior Cherie i Just Me Montany. Czy Wy też tak macie?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#418 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#419 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja do tej dwójki dorzuciłabym trzeciego bliźniaka w "osobie" Spirit of Africa L'Occitane. /edit/ "Spirit of Africa" oczywiście marki I Coloniali J&E Atkinsons, a nie jak nieszczęśliwie podałam L'Occitane... Sorki, za wprowadzenie w błąd Cytat:
![]() ) odrzuciło, gdy wąchałam toto z koreczka... ![]() Ale... jak przetestuję i będę tak miała, to dam migaczkiem znać ![]() Cytat:
"Są takie chwile, gdy się nie śmie badać swej własnej duszy, bo się człowiek lęknie, że ani jednej nie znajdzie w niej struny, co potrącona, jeszcze czysto dźwięknie." Edytowane przez Szara Róża Czas edycji: 2008-01-26 o 15:21 Powód: poprawka firmy :) |
|||
|
|
|
|
#420 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio po testach L'or przyszło mi do głowy, że jest podobne do Le Feu. Może nie są to bliźniaki ale jakaś nuta wspólna zdecydowanie je łączy
![]() Belle de Minuit bardzo podobne do Theoremy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

Oczywiście, pewnie nie we wszystkich kompozycjach, ale teraz jestem świadoma czemu owe 3 perfumy nie przypadają mi do gustu.

(Znaczy: jeszcze piękniej niż zwykle