Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz.3 - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-09-13, 14:59   #391
Kizia Mizia19
Zadomowienie

Dot.: ciąza czy zatrucie??

napewno to wszystko z tego stresu,, i paniki !! wiec uspokój się
Stary 2006-09-13, 16:18   #392
novakia
Zakorzenienie

Dot.: ciąza czy zatrucie??

bez przesady-przez majtki...
Stary 2006-09-13, 17:07   #393
foox
Przyczajenie

Dot.: Ciąża

Hehe.. ostatnio "kłóciłam się" o to z moim chłopakiem ja twierdze ze ginekolog moze to zobaczyć dopiero na USG i to po pewnym czasie gdy zarodek się rozwinie, on twierdzi ze nawet jak nie zrobi usg to bedzie wiedział, pytanie tylko skąd? Nie wydaje mi się że pochwa (bo tam jeszcze moze on zajrzeć) jakoś wyraźnie się zmieniła, wiec mysle ze jeśli chces ziśc do lekarza to poproś o zrobienie usg, chyba ze wprost zapytasz ze miałas taką a taką sytuację i obawiasz się ciąży - no chyba że twoje pytanie jest tylko rutynowe:P A poza tym to zgadzam się z poprzedniczkami - zrób test Tyle ze mozesz go zrobić dopiero po dwóch tygodniach,bo wtedy jest to do wykrycia i najlepiej rano gdy jesteś naczczo
foox jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-13, 17:11   #394
Weronisia
Zakorzenienie

Przed spodziewaną miasiączką lekarz nie wykryje ciąży. Może to zrobic USG i też nie zawsze jest widac.

Ja byłam u ginekologa tuż przed spodziewanym okresem, byłam badana itp. bez USG i ciąży nie zauważył, mimo że skarżyłam się na ogólne osłabienie, sennośc i dziwny ból piersi.

Po tygodniu zrobiłam test i wyszedł pozytywnie.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-13, 17:19   #395
foox
Przyczajenie

Dot.: Moja ciąża...błagam pomóżcie...:(

Owszem, takie historie się słyszy, ale myślę ze to przypadek jeden na milion. A jeśli chodzi o zapładnianie to facet po coś chyba ma to swoje długie(?!) NARZĘDZIE by nasienie wprowadzic bezpośrednio do pochwy i później ułatwić drogę z macicy do jajeczka bo gdyby płodzenie dzieci polegało na wytrysnieciu przykładowo na kolano, pępek, łokieć to połowa kobiet naszego polskiego społeczeństwa byłaby w ciąży hehe.. pozdrawiam Aha..i rzeczywiście jeśli ktoś Ci wmawia ze jesteś w ciąży to dla świętego spokoju zrób ten test
foox jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-13, 20:52   #396
asia26
Zadomowienie

GG do asia26 Send a message via Skype™ to asia26

od 4 tygodnia a wczesniej test !

asia27
asia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-14, 21:41   #397
kate_rossi
Zadomowienie

GG do kate_rossi
Dot.: Moja ciąża...błagam pomóżcie...:(

smiejcie sie smiejcie. ja od czasu gdy moja kolezanka zaszla w ciaze poprzez niepokalane poczecie juz sie ni smieje z takich rzeczy.byc dziewica w ciazy -hymm:/.
to co napisalam nie znaczy ze nikusia jest w ciazy, bo najprawdopodobniej nie jest. po prostu chcialam sie podielic ta dziwna historia
Stary 2006-12-16, 21:58   #398
iskiereczka007
Przyczajenie

Dot.: Spóźniający się okres - wątek zbiorczy

Witam !! Ja z takim zapytaniem...Fakt że okres spóźnia mi się tylko 6 dni i podobno do 7 może ale ja, jak to kobieta panikuję już. Zdarzało mi się, że kilka razy wcześniej też spóźnił mi się własnie o 7 dni. Od niedawna zmieniłam sposób jedzenia (nie jem mięsa) i miałam trochę stresów, ale żeby nie było tak różowo to w ciągu ostaniego miesiaca kochałam się kilka razy z moim mężczyzną...ale się zabezpieczaliśmy(prezerwa tywy) i on nie kończył nigdy we mnie. Czy jakimś cudem, mimo to mogło być tak, że jednak doszło do zapłodnienia, czy mogę w spokoju czekać na okres...??
iskiereczka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-16, 22:42   #399
aniaxxx
Przyczajenie

Witam mam pytanie okolo 7.11.2006 zazylam postinor duo okres dostalam pod koniec spodziewanego terminu mianowicie 15.11.2006 i wszystko bylo ok po tym okresie kilka razy uprawaialam sex z partnerem i on twierdzi ze wszystko bylo OK mnie tez sie tak zdaje , teraz przyszedl moj termin i nic jest juz 16.12 .2006 i nie ma okresu :-( czy zazycie postinoru moze wplynac na przesuniecie czy tez opoznienei sie okresu o kilka dni w nastepnym cyklu ??
aniaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-16, 22:44   #400
anuleńka
Rozeznanie

Mogło zajść, jeśli np prezerwatywa by pękła,bądź sie zsunęła..to moim zdaniem zalicza sie do 'cudów'jak to nazwałas...
Ale moim zdaniem zmiana diety i jak sama piszesz stresujące sytuacje w ost czasie mają badzo duży wpływ na opóźnienie okresu.Bądź zatem cierpliwa kochana,trzymam kciuki i pozdrawiam

Mnie sie spóźniał pierwszy oraz drugi okres po zarzyciu Postinoru,pamiętam,ze też bardzo sie stresowałam( na drugi czekałam ok 2 tyg)Wiem jakie to straszne uczucie.Pamietaj jednak,że Postinor silnie wpływa na organizm i może być skutkiem problemow,takich jak braku okresu przez jakis czas.Polecam lekturke na temat leku.Pozdrawiam

Edytowane przez jaga_2001
Czas edycji: 2008-02-23 o 18:41 Powód: post pod postem
anuleńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-17, 00:23   #401
aniaxxx
Przyczajenie

Jesli bedzie opoznieni okolo tygodnia czy zrobic test ??? Jak wiecie takei oczekiwanie na krwawienei jest najgorsze i przy tym jest wiele stresu wiedza o tym osoby ktore to przezyly
pzodro
Stary 2006-12-17, 07:40   #402
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez aniaxxx Pokaż wiadomość
Witam mam pytanie okolo 7.11.2006 zazylam postinor duo okres dostalam pod koniec spodziewanego terminu mianowicie 15.11.2006 i wszystko bylo ok po tym okresie kilka razy uprawaialam sex z partnerem i on twierdzi ze wszystko bylo OK mnie tez sie tak zdaje , teraz przyszedl moj termin i nic jest juz 16.12 .2006 i nie ma okresu :-( czy zazycie postinoru moze wplynac na przesuniecie czy tez opoznienei sie okresu o kilka dni w nastepnym cyklu ??
aniaxxx
może, Postinor wszystko może i nigdy więcej bym go nie wzięła, choć są dziewczyny, które właśnie nie zauważyły u siebie żadnych skutków ubocznych. Oczywiście że zrobić test jeśli będzie takie opóźnienie. A tak z innej beczki. Czym ty się zapezpieczasz jeśli partner mówi, że wszystko było ok? Wnioskuję że niczym i Postinor to koło ratunkowe. Ale jeśli tak jest, to ręce mi opadają. Obym się myliła

iskiereczka007
nie trzeba jakiegoś cudu, żeby do zapłodnienia doszło. Prezerwatywa wcale nie ma takiego wysokiego wskaźnika skuteczności, a nie trzeba kończyć w środku żeby mieć doczynienia z plemnikami. Myślę jednak, że lepiej nie panikować, bo to rzadki przypadek (aczkolwiek spotykany) więc najzwyczajniej w świecie zrób test. Myślę jednak że to przez zmianę odżywiania
Stary 2006-12-17, 12:23   #403
r-o
Raczkowanie

pisze bo chyba zwariuje do jutra mam zamiar zrobić test a pojutrze do gina sie upewnić. okres spoznia sie około 2 tygodnie (około ponieważ mam troche nieregularne cykle) ale nigdy az tyle mi sie nie spóźniał. na dodatek nic nie wskazuje na to zebym go dostała w ciagu najblizszych dni- zazwyczaj przxed okresem mogłam cały dzien jesc i spać, miałam fatalny humor, byłam rozdrażniona, no i wszystko mnie bolało a w szczególności brzuch, im blizej okresu tym bardziej.

a dzis kompletnie nic nie moge zjesc bo mi nie przechodzi przez gardło. czuje ze gdybym cos zjadła to bym zwymiotowała. nic mnie nie boli i mam humor raczej dobry, oprócz tego ze obawiam sie ze moge być w ciąży.

ale to przecież niemożliwe!! miesiac temu uprawialiśmy petting ale byliśmy w bieliznie!!! co prawda dotykaliśmy swoich narządów rękami (nie wiem czy miał wytrysk). gdybym była w ciąży to by było największe chamstwo świata, oboje marzyliśmy zeby sie kochać do konca alke nie chciałam zeby nie zajść w ciąze. nie przekonywały mnie wogóle skuteczne metody anty.

najgorsze jest to ze juz z 2 tygodnie nie jestem z tamtym chłopakiem, poznałam kogoś innego i nigdy do tamtego nie wróce. jesli to by była prawdqa to chyba popełnie samobójstwo bo moje zycie nie bedzie miec sensu.
r-o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-17, 14:00   #404
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

nie panikuj. dziewczyno! oczekujesz tutaj chyba żebyśmy wszystkie powiedziały ci że wszystko będzie dobrze, ale nie musimy bo wszystko będzie dobrze. Zobaczysz. a okresu nie masz bo się stresujesz; zdarza się najlepszym przy wielkim stresie wywołać objawy ciążowe. Kup ten test i go zrób a się uspokoisz. I nie mów że się zabijesz, bo jakby tak każda kobieta myślała to byśmy na świat nie przyszły. Uważam, że nie powinnyśmy cię pocieszać bo nic z tego nie ma. Powinnaś tak teraz dostać ostre lanie za to i koniec.
Stary 2006-12-17, 14:13   #405
r-o
Raczkowanie

a mógł mi sie spóźnic przez tą grzybice? w sumie to miałam sporo stresów związanych z nia, i z głupimi lekarzami na których natrafiałam, z zerwaniem...
ale chyba wiem o co chodzi. zawsze dostaje okresu jak mam jakiś ważny wyjazd, wycieczke lub impreze wiec pewnie dostane na świeta albo na sylwestra ale taki kompletny brak apetytu moze wogole oznaczac ciaze? czy moze nie chce mi sie jesc bo jestem zakochana

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-12-17, 14:36   #406
aniaxxx
Przyczajenie

moj partner zabezpiecza sie prezerwatywa to wlasnie ona pelkla ponad miesiac temu dlatego tez wzielam postinor , tak jak napisalam wyzej po kilku dniach w oczekiwanym terminie mialam okres a terz po miesiacu i kilku stosunkach oczywiscie z zabezpieczeniem (twierdzi ze wszystko OK a jest bardzo wyczulony na tym punkcie) i spoznia sie okres juz 2 dni niepokoi mnie to bardzo poczekam jeszcze kilka dni i bede zmuczona zrobic test bo stresuje sie bardzo tym opoznieniem.
Stary 2006-12-17, 15:14   #407
anuleńka
Rozeznanie

Powiem tak; Nie drrramatyzujcie,będzie dobrze
anuleńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-17, 18:15   #408
iskiereczka007
Przyczajenie

Prezerwatywa nam nigdy nie pękła i zsunąć się raczej tez nie zsunęła...Naprawdę bardzo uważaliśmy, więc mam nadzieję ze to nie przez to ten okres mi się spóźnia...Fakt piersi mi już zaczęły pobolewać więc może jutro dostanę...Oby bo chyba zwariuję. No a jak nie to zrobię test...Ale nie sądzę żebym miała aż tak wielkiego pecha...Się zobaczy.Dzięki za rady i słowa otuchy
iskiereczka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-17, 23:00   #409
aniaxxx
Przyczajenie

a ja caly czas czekam na @ jak dostane to chyba w niebiose bede skakac :P

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-12-17, 23:22   #410
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

Aniaxxx, może lepiej zrobić test? wtedy pewnie od razu przyjdzie

Dyskretnej troski trzeba mi..
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-18, 12:59   #411
perdita
Przyczajenie

ja mam podobny problem
jakieś 2 miesiace temu okres przesunął mi się o 7 dni w przód, no i oczekiwałam go tydzień temu, jednak bez echa....Jednak mam wszystkie objawy "nadejścia" - bolą mnie piersi, bóle lędźwi, huśtawka nastrojów, pogorszenie się cery...ciążę raczej skreślam,dla pewności dziś mam zamiar zrobić test, a jutro wybieram się do lekarza. Nie wiem, czy opoóźnienie to może wynikać z figli jakie płata nam pogoda, oraz ze zmiany trybu życia (pracowałam do końca listopada w klubie, zrezygnowałam więc noce spędzam w większościw domu).
iskiereczka007 i aniaxxx trzymam za Was mocno kciuki dziewczyny
perdita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-18, 14:01   #412
sylwia36
Przyczajenie

problemy z miesiączkowaniem

Mam 37 lat, chciałabym urodzić jeszcze jedno dziecko / mam już dwójkę/
do tej pory miesiączkowałam co 26-28 dni. Okres ostatnio opóźnił mi się o 7 dni myślałam już że jestem w upragnionej ciąży, niestety.Staramy się z mężem już drugi miesiąc i nic,muszę dodać że mam znaczną nadwagę, ale znam dużo kobiet które były grube i rodziły dzieci.Proszę o pomoc nie wiem co mam robić i jakie badania powinnam przeprowadzić
sylwia36 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-18, 15:20   #413
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka
Dot.: problemy z miesiączkowaniem

Sylwia, to dopiero 2 miesiące, a przecież sa kobiety, które starają się dużodużo dłużej na wizażu są wątki o kobietach starających się o dziecko. podczytaj tam. pewnie znajdziesz odpowiedź na wszystkie pytania

Stary 2006-12-18, 23:23   #414
aniaxxx
Przyczajenie

no to juz 4 dzien mi sie @ spoznia zaczynam byc coraz bardziej przygnębiona na mysl ze to moze byc ciaza zyc az sie nie chce jutro ide zrobic test i bez wzgledu na wynik powtorze go po 3 dniach zeby miec pewnosc 3mcie kciuki na wynik NEGATYWNY
Stary 2006-12-19, 18:20   #415
r-o
Raczkowanie

: D
robiłam dzis test i negatywny...
czy wyobrażacie sobie tą ulgę?
moje życie nadal ma sens... tylko znowu kurrrrrrrde trafiłam na olewczego doktora. nawet mnie nie badał, ale to nawet dobrze bo nie lubie tego badania. Tylko co mogą oznaczać te ciemnobrązowe palmienia (które wogóle nie przypominaja miesiączki którą powinnam dostać juz 2 tygodnie temu)
Stary 2006-12-19, 23:20   #416
aniaxxx
Przyczajenie

życz mi tego samego rano
Stary 2006-12-20, 08:13   #417
r-o
Raczkowanie

życze Ci z całego serca i koniecznie napisz co Ci wyszło. że jedna belka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-12-20, 09:05   #418
aniaxxx
Przyczajenie

wlasnie jestem po tescie wyszla jedna blekka - brak ciazy , ale w sobote wole zrobic jeszcze jeden test tak dla pewnosci a pozniej tylko czekac na @ ktory spoznia sie juz tydzien :/
Stary 2006-12-20, 14:32   #419
przytulka
Raczkowanie

GG do przytulka

przepraszam ze tak tutaj zapytam,ale mam problem,otoz odstawilam tabletki antykoncepcyjne i prawie 2 ntygodnie temu mialam dostac okres ale go nie ma,wspolzylam 2 razy tylko z prezerwatywa(nie pekla) czy mozliwe jest ze jestem w ciazy czy normalne ze po tabletkach tak jest?
przytulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-20, 14:35   #420
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

normalne po odstawieniu tabletek.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości