![]() |
#391 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mężatki, co tam u Was słychać?
Uuups, o tym chyba pisała Yoolia
![]() Brak edytora ![]() Zuzaneczka, nie martw się, ja nie mogę wcisnąć na siebie nic sprzed ciąży,ale ostatnio kupiłam sobie spodnie o numer mniejsze i obiecałam sobie założyć je na święta ![]() ![]()
![]() |
#392 |
Zakorzenienie
|
Mój mąż przy 176 cm waży ok 75 kilo więc też chyba za mało, ale niestety on w przeciwiństwie do mnie mimo iż piwko pije brzuszka nie ma, tylko mięśnie i ma zapał do tego by machać tymi swoim hantlami prawie co dzień, a ja no cóż
![]() Ja sama często robię sałatki bo je poprostu uwielbiam zwłaszcza z fetą. ![]() Zuzaneczko stranie duża ta Twoja rata ![]()
#393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kindzia co do mieska i mezow mamy podobnie moj tz strasznie dzis zbulwesowany byl "bo jak to obiad dzis bez miesa " ![]() My tez jedziemy na kredycie ale tylko 20 tys i rata to 416 zl wiekszego nam nie przyznali ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Zakorzenienie
|
Ooo.., my myślimy aby wziąść dwa razy tyle,ale 600zł. do spłacania, to jeszcze nie jest tak tragicznie dużo. A to są raty stałe, czy tak jak u Zuzaneczki malejące? I potrzebny jest do tego jakiś wkład własny??
![]() |
#395 |
Wtajemniczenie
|
My tez włśnie chcielibyśmy wziąś ok 50 tys. i troszkę włożyc swojego (ale ile włożyć to sie okaże do konkretnej decyzji o kredycie bo zależy ile uda nam się doskładać- to wszystko zależy od pensji męża bo on zarabia różnie), a spłacać ok. 500 zł/ms z możliwością większych wpłat i szybszej spłaty
#396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Wtajemniczenie
|
A powiedzcie mi kobitki jak to jest z tymi odsetkami? Przy kredycie 50 tys, splacie ok. 500 zł/ms na 10 lat. Macie może dostęp do jakiegoś pożądnego kalkulatora? Chciałabym wiedzieć ile mi wyjdzie odsetek przy tej kwocie spłaty
#398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale sama w ten sposób sprawdzałam i zdolność kredytową i rozkład rat i odsetek.
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Raczkowanie
|
Co do obiadów to u mnie tak samo jak nie ma mięcha to nie obiad...
![]() ![]() Edytowane przez Moniska84 Czas edycji: 2007-03-20 o 17:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Zuzaneczka. Ja kiedyś znalazłam fajny kalkulator ale mi go gdzieś wcięło
![]()
#401 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#402 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#403 |
Zakorzenienie
|
Na dzień brania kredytu oprocentowanie wynosiło 5,17%
![]() A wiecie nie zapomne tego dnia jak kupiliśmy mieszkanie - tzn. podpisaliśmy umowę kupna-sprzedarzy u notariusza. Byliśmy tacy przeszczęsliwi, a potem oczywiście poszliśmy do banku dokończyć załatwianie papierków kredytowych ![]() To było jeszcze przed ślubem - smialiśmy się że już nie ma odwrotu bo taka umowa nas wiąże ![]() No a jak odebraliśmy klucze i przyszliśmy po raz pierwszy oglądać puste mieszkanie już nasze - to się załamałam. BYło w tak opłakanym stanie, że nie było wyboru - musieliśmy wymienić wszystko. Tak więc było kucie i zdzieranie do betonu. I dobrze się stało. ![]() ![]() Teraz powolutku je urządzamy ![]()
![]() |
#404 |
Zakorzenienie
|
jak ja bym chciala wlasne mieszkanko
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#405 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#406 |
Zakorzenienie
|
My tez cały czas cos remontujemy w mieszkaniu, ale tak na raty. W jednym roku jedno, w drugim drugie. Wiekszość jest już zrobiona. Troche kasy poszło, a i tak robiliśmy jak najmniejszym kosztem często tylko własnymi siłami. TŻ nauczyła sie kłaść glazure i terakote, razem z tesciem zrobili hydraulike i centralne ogrzewanie, razem składaliśmy meble kuchenne. Na szczęście na koszt administracji udało się wymienić okna, TŻ u szefa w firmie zamówił fajne rolety z duuużym rabatem - i tak kombinujemy zeby było ciut taniej
![]() Ostatnio wzięliśmy się za duży pokój, kupiliśmy nowy wielki narożnik i konieczne bedzie przemeblowanie, w tą sobotę TZ razem z moim tatą bedą malować pokoj, żeby można było spokojnie przemeblować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Zakorzenienie
|
Koszty trudno podsumować bo bardzo pomogł nam teściu (ma firmę budowlaną
![]() My w sumie płaciliśmy za drzwi, okna, panele, farby i płytki i różne kleje itp. Zdzieranie wszystkiego załatwił TŻ z kolegą. Szacuję że w sumie byłoby to (wszystko łączne z tym "sponsorwanym") ok 30 -35 tys. A i teść zafundował nam kuchnię (mebelki i sprzęt) ![]() Tak z perspektywy to teraz parę rzeczy bym zmieniła ale i tak jest fajnie. Inspiracyjnych zdjęć na razie nie mam bo nic nie jest do końca urządzone. Ale dla porównania wklejam wc przed w trakcie i po. Fota "po" tragiczna ale o dziwo nie mam lepszej a teraz za duży bałagan żeby zrobić w tej chwili zdjęcie ![]() ps. kociulek ja też najbardziej marzyłam o urządzaniu, a teraz jakoś się nie spieszę z tym, choć ogólny zarys tego co chcę osiągnąć mam. Na razie kaski brakuje na większe zakupy meblowe.
![]() |
#409 |
Raczkowanie
|
Kibelek według mnie ok
![]() ![]() My mieszkamy w domu teściów, w sumie dom po remoncie itd ale firma która robiła remont położyła mokre drewno na podłogi.. ![]() ![]() A jeśli chodzi o umeblowanie mieszkania to kuchnię wybierałam razem z teściem, a meble do salonu niestety zostały zakupione bez względu na moje i mojej teściowej zdanie..Mebelki ogólnie super ale nie w moim stylu.. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#410 |
Zakorzenienie
|
Zuzaneczko różnica kolosalna. Bardzo fajne kolorki właśnie takie mi się podobają w łazience, lub ciemny brąz-czekoladka i piaskowy. A wracając jeszcze do kredytu nie myśleliście o zmianie kredytu na tańszy bo oprocentowanie bardzo poszło w dół.
Kindziu niestety w tym co ja mam w domku nie mam takiej rozpiski dokładnej co do rozpisek, natomiast znalazłam to co miałam na myśli w necie. No więc przy tak jak my chcemy brać kredyt w wysokosci 50 tys. przy ratach stałych trzeba spłacić 30 828.04 a przy ratach malejących 26 322.92 różnica jest dość spora, aczkolwiek bardziej się opłaca przy założeniu wcześniejszej spłaty brać raty równe. Wklejam tu link do kalkulatora byś mogła sama się przekonać jak to wygląda http://www.money.pl/banki/kalkulatory/kredytowy/# My mielismy isć do kina na 19:15, ale mój mąż nie czuł się najlepiej chyba go jakieś choróbsko rozkłada, więc zostaliśmy w domku trudno bileciki straciliśmy ale zdrowie jest ważniejsze.
#411 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Początkowo miały być czekoladowe płytki zamiast tego pomarańczu ale się bałam że przy tak malusim pomieszczeniu wyjdzie za ciemno i przytłaczająco. W ogól u nas w mieszkanku panują ciepłe kolory żółty, pomarańcz i czerwony, ale też zielony ![]() Co do zmiany kredytu nawet do głowy mi nie przyszło że jest taka możliwość. Muszę sprawdzić umowę. No a co do chorowania, ja od poniedziałku siedzę w domu ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, ale się dzisiaj poważnie zrobiło. Same kredyty i raty niestety.....
![]() Ale nas też to czeka, teraz mieszkam u teściów - wejście osobne i konfliktów brak. Ale wydaje mi się że to nie jest rozwiązanie na całe życie. Teraz jestem bardzo zadowolona z naszego mieszkanka, sami wszystko zrobiliśmy i jest tak jak chciałam. Ale wiadomo, też marzy mi się mały domek przy lesie ![]() ![]() ![]() Misia ale masz świetny avatarek, podoba mi się zdjęcie. Kociulek wielkie dzięki za gratulacje. Trochę mi się ostatnio pozmieniało w życiu ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#413 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#414 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ale się rozmarzyłam.............
![]() misia dziękuję za kalkulatorek. Ale jestes już obyta w tych kredytach. Ja, aż się boję jak zacznę za tym chodzić bo zostanę chyba z tym sama. Niestety mój mąż nie lubi papierkowych spraw dlatego nie wtrąca się w to ![]() Fajnie, że weszłysmy na ten temat bo dużo można się dowiedzieć ![]()
#415 |
Wtajemniczenie
|
Falkulator fajny
![]() ![]()
#416 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() wczoraj odebrałam wyniki badań, które potwerdziły że jestem w ciąży ![]() ![]() To 2-3 tydzień, za 2 tygodnie ide na USG. |
![]() ![]() |
![]() |
#417 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#418 |
Wtajemniczenie
|
Yoolia kochanie jak się cieszę
![]() ![]()
#419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tam coś czuję że na wiosnę obwieścisz nam nowinę, że będziemy miec nową czerwcóweczkową dziecinę a dziś pierwszy dzień wiosny aha!!! MIałam rację ![]() ![]() Gratuluję gratuluję i jeszcze raz gratuluję ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale miałas nosa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:52.