Dieta 1000 kcal - wątek zbiorczy - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-01-01, 22:44   #391
aada0
Rozeznanie

Dot.: Czy dieta 1000 kcal przynosi wam efekty?

Ja chciałabym zacząć od jutra, jako realizacja mojego postanowienia noworocznego. Może któraś jest chętna zacząc ze mną, wymieniac sie przepisami i jadlospisem? W gre wchodza rowniez cwiczenia
aada0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-02, 10:16   #392
paooolka23
Raczkowanie

witam ja jestem na diecie 1000 kcal - rozpisala mi ja dietetyczka!w ciagu miesciaca schudlam ok 4 kg wiec to sporo ale i zdrowo!mam fo schudniecia ok 14 kg i dokonam tego dzieki tej diecie-oczywiscie wazne tez jest wyjscie z diety (podwyzszanie kalorycznosci itp)
a jesli chodzi o mięśne-niby ta dieta je spala- ale bez przesady!!!! jesli ktos ma do zrzucenia ok 10 kg to ma gdzies te miesnie - poprostu chce schudnac a ta dieta naprawde pomaga. wiec nie uzalajcie sie nad tymi miesniami bo wszystko mozna nadrobić. moj trenerka stwierdzila zebym czasem az tak sie tym nie martwila bo pod warstwa tluszczu moich miesni i tak nie widac a jak schudne to ladnie sie wyrzeźbie! a z silowni w czasie diety i tak nie rezygnuje bo silowni + aeroby + dieta to 100% efektów!
mam juz drugi zestwa jedzonka i jest w nim nawet pączek wazne zeby robić wszystko z głowa dlatego oddalam sie w rece dobrej dietetyczki, naprawde polecam !
paooolka23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-02, 13:54   #393
aada0
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paooolka23 Pokaż wiadomość
witam ja jestem na diecie 1000 kcal - rozpisala mi ja dietetyczka!w ciagu miesciaca schudlam ok 4 kg wiec to sporo ale i zdrowo!

mogłabyś i nam rozpisać swoją diete ? ja kompletnie nie wiem jak sie zabrac do planowania posilków
aada0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-02, 16:10   #394
Superchic(k)
Zakorzenienie

Dziewczyny!!!
Dlaczego chcecie psuć sobie zdrowie i metabolizm na własne życzenie? Myślicie, że dzięki diecie 1000 kcal schudniecie szybko i trwale? Nie! Ta dieta tylko spowalnia przemianę materii - i co za tym idzie chudniecie dużo wolnej - oraz spala mięśnie i wodę - NIE TŁUSZCZ . Wiem to po sobie, ponieważ sama jadłam po 1000 kcal jeszcze nie tak dawno temu. Teraz rzeczywiście ważę o wiele mniej, ale nie poprzez spalony tłuszcz, a właśnie wodę i mięśnie. Do tego teraz widać mi szpecące kości, a stopień tkanki tłuszczowej nie uległ praktycznie zmianie. Wyobraźcie więc sobie jak okropnie muszę wyglądać...

A z resztą mnóstwo postów było na ten temat, róbcie co chcecie, ale potem nie przychodźcie po pomoc jak będziecie jadły 1000 kcal lub mniej, a waga ani drgnie (a tak się stanie).

Superchic(k) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-02, 16:43   #395
Ather
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Superchic(k) Pokaż wiadomość
Dziewczyny!!!
Dlaczego chcecie psuć sobie zdrowie i metabolizm na własne życzenie? Myślicie, że dzięki diecie 1000 kcal schudniecie szybko i trwale? Nie! Ta dieta tylko spowalnia przemianę materii - i co za tym idzie chudniecie dużo wolnej - oraz spala mięśnie i wodę - NIE TŁUSZCZ . Wiem to po sobie, ponieważ sama jadłam po 1000 kcal jeszcze nie tak dawno temu. Teraz rzeczywiście ważę o wiele mniej, ale nie poprzez spalony tłuszcz, a właśnie wodę i mięśnie. Do tego teraz widać mi szpecące kości, a stopień tkanki tłuszczowej nie uległ praktycznie zmianie. Wyobraźcie więc sobie jak okropnie muszę wyglądać...

A z resztą mnóstwo postów było na ten temat, róbcie co chcecie, ale potem nie przychodźcie po pomoc jak będziecie jadły 1000 kcal lub mniej, a waga ani drgnie (a tak się stanie).
wszystko zależy od okoliczności. Przy otyłości i dużej nadwadze stosuje się diety 1000 kcal. Układane przez dietetyków oczywiście.

Co innego gdy ma się do zrzucenia np. 3 - 4 kg
Ather jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-02, 17:07   #396
Superchic(k)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ather Pokaż wiadomość
wszystko zależy od okoliczności. Przy otyłości i dużej nadwadze stosuje się diety 1000 kcal. Układane przez dietetyków oczywiście.

Co innego gdy ma się do zrzucenia np. 3 - 4 kg
Przepraszam - źle się wyraziłam. Wiadomo, że przy prawdziwych zbędnych kilogramach waga zawsze szybko leci na początku .

Superchic(k) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-03, 09:41   #397
paooolka23
Raczkowanie

[quote=Superchic(k);618103 5]Ta dieta tylko spowalnia przemianę materii - i co za tym idzie chudniecie dużo wolnej - oraz spala mięśnie i wodę - NIE TŁUSZCZ . Wiem to po sobie, ponieważ sama jadłam po 1000 kcal jeszcze nie tak dawno temu. Teraz rzeczywiście ważę o wiele mniej, ale nie poprzez spalony tłuszcz, a właśnie wodę i mięśnie. Do tego teraz widać mi szpecące kości, a stopień tkanki tłuszczowej nie uległ praktycznie zmianie. Wyobraźcie więc sobie jak okropnie muszę wyglądać...[quote]

czy robilas to pod okiem lekarza?? ja mam co miesieczne wizyty kontrolne- wazenie, mierzenie, badania czy wszystko ok z moim organizmem itp mam za kazdym razem zmieniany zestaw jedzonka na kolejne dni. do tego mam liste warzyw i przekasek ktore moge jesc do woli nawet po godzinie 19.

mysle ze przy regularnym spozywaniu posilkow, dobrze dobranych pod wzgedem wartosci odzywczych przemiana materii razcej si nie spowolni a wrecz ureguluje!!

nawiazujac do miesni- jesli ktos ma do zrzucenia ponad 10 kg to zastanowmy sie - tych miesni praktycznie nie ma - jest tłuszcz! - bo raczej osoba ktora ma taka nadwage, nie ukrywajmy, najaktywniejszych nie należy!oprocz wizyt u dietetyczki od dluzszego czasu duzo cwicze-mam silownie z indyw. trenerka i to wlasnie ona stwierdzila zebym sie teraz tym tak bardzo nie pzejmowala-bo fakt starce tez miesnie, ktore sobie wypracowalam, ale to wszystko odbuduje!i bez tłuszczu wreszcie bedzie cos widac!!a poza tym silownia + fitness nie pozwalaja na to zeby moje ciało zwiotczało i sie wyniszczylo.

duzo dziewczyn korzysta z diet niskokalorycznych podpatrzonych w necie - czy wiadomo kto je ukladal??? zreszta nie wyobrazam sobie trwac na takim jednym menu przez caly okres odchudzania. wiec nie dziwie sie ze takie opinie o diecie 1000 kcal kraza!
poprostu osoba z duzo nadwaga, słaba przemiana materii (mam to zbadane) musi miec ujemny bilans energetyczny i tyle. i to spory! bo nie ukrywajmy-nie da sie przezyc bez malych odstepst typu ciasteczko, cukiereczek itp bo nie da sie zmienic swoich nawykow w 100% przez pare tygodni!

Edytowane przez paooolka23
Czas edycji: 2008-01-03 o 13:24
Stary 2008-01-11, 18:54   #398
Pheebs
Przyczajenie

Dot.: kto ze mną na diecie 1000 kl od jutra czyli 24 lipca? razem rażniej!!

Cytat:
Napisane przez Milka19 Pokaż wiadomość
Oj chyba takim nie jedzeniem po 18 jeszcze sobie zaszkodzisz No chyba, że o 20 już śpisz
Mam już mętlik w głowie... Wszyscy mówią przecież, że ostatni posiłek powinno się jeść 0 18, najpóźniej o 19... Czyli jak to w końcu powinno być z tą kolacją?
Pheebs jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-11, 20:01   #399
Ather
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pheebs Pokaż wiadomość
Mam już mętlik w głowie... Wszyscy mówią przecież, że ostatni posiłek powinno się jeść 0 18, najpóźniej o 19... Czyli jak to w końcu powinno być z tą kolacją?
lekka kolacja 2 - 3 h przed snem, lub czysto białkowa na ok. 1 h przed snem.
Stary 2008-01-11, 21:22   #400
galeczka83
Raczkowanie

[quote=paooolka23;6187789][quote=Superchic(k);618103 5]Ta dieta tylko spowalnia przemianę materii - i co za tym idzie chudniecie dużo wolnej - oraz spala mięśnie i wodę - NIE TŁUSZCZ . Wiem to po sobie, ponieważ sama jadłam po 1000 kcal jeszcze nie tak dawno temu. Teraz rzeczywiście ważę o wiele mniej, ale nie poprzez spalony tłuszcz, a właśnie wodę i mięśnie. Do tego teraz widać mi szpecące kości, a stopień tkanki tłuszczowej nie uległ praktycznie zmianie. Wyobraźcie więc sobie jak okropnie muszę wyglądać...
Cytat:

czy robilas to pod okiem lekarza?? ja mam co miesieczne wizyty kontrolne- wazenie, mierzenie, badania czy wszystko ok z moim organizmem itp mam za kazdym razem zmieniany zestaw jedzonka na kolejne dni. do tego mam liste warzyw i przekasek ktore moge jesc do woli nawet po godzinie 19.

mysle ze przy regularnym spozywaniu posilkow, dobrze dobranych pod wzgedem wartosci odzywczych przemiana materii razcej si nie spowolni a wrecz ureguluje!!

nawiazujac do miesni- jesli ktos ma do zrzucenia ponad 10 kg to zastanowmy sie - tych miesni praktycznie nie ma - jest tłuszcz! - bo raczej osoba ktora ma taka nadwage, nie ukrywajmy, najaktywniejszych nie należy!oprocz wizyt u dietetyczki od dluzszego czasu duzo cwicze-mam silownie z indyw. trenerka i to wlasnie ona stwierdzila zebym sie teraz tym tak bardzo nie pzejmowala-bo fakt starce tez miesnie, ktore sobie wypracowalam, ale to wszystko odbuduje!i bez tłuszczu wreszcie bedzie cos widac!!a poza tym silownia + fitness nie pozwalaja na to zeby moje ciało zwiotczało i sie wyniszczylo.

duzo dziewczyn korzysta z diet niskokalorycznych podpatrzonych w necie - czy wiadomo kto je ukladal??? zreszta nie wyobrazam sobie trwac na takim jednym menu przez caly okres odchudzania. wiec nie dziwie sie ze takie opinie o diecie 1000 kcal kraza!
poprostu osoba z duzo nadwaga, słaba przemiana materii (mam to zbadane) musi miec ujemny bilans energetyczny i tyle. i to spory! bo nie ukrywajmy-nie da sie przezyc bez malych odstepst typu ciasteczko, cukiereczek itp bo nie da sie zmienic swoich nawykow w 100% przez pare tygodni!
rowniez stosuje diete 1000 kcl . Diete skomponowala mi dietetyczka. Jednak zwykle nie wytrzymuje i cos tam podjem sobie

Ja ma do zrzucenia 19 kg a i tak bede wazyla58 kg ( wiem dla wiekszosci z was i tak bede grubaska , ale mnie to bedzie zadawalalo ) wzrost 167.
Paooolka23 ja tez mam przekaski ktore moge jesc do woli ale wygladaj srednio zachecakaca poza ogorkiem ( ktory mi odpowiada) natka pietruszki koperek grzyby. Co ty mozesz jesc do woli.
Daj znac jak efekty . Ja diete rozpoczelam 7.01.08 Wytrwalosci zycze
galeczka83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-12, 15:52   #401
Arax163
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez gothika Pokaż wiadomość
Mam do zrzucenia ze 4 kilo, ogólnie to więcej ale ale na razie taką sobie stawiam poprzeczkę. Sama nie mogę się zmotywować, zawsze próbuje być na diecie i po pierwszym dniu rezygnuje bo nie daję rady... , więc pomyslałam że może ktoś ze mną by był chętny to by mi lepiej poszło. Mam zamiar to zrzucić we ...no... w niecałe 2 tygodnie, no może całe dwa. Dieta 1000 kalorii, najlepsza. Po prostu liczymy kalorie, ograniczamy słodycze ( co dla mnie jest katorgą). Jak tutaj będziemy pokazywały nasze efekty, czasami się żaliły że nie dajemy rady to zawsze ktoś nam pomoże "wyjśc na prostą", będzie raźniej!!!!Co wy na to? Damy radę!
tez bym chciała schudnąć wiesz uwież mi i tak samo mi jest ciężko zrezygnować ze słodkiego moze jakos razem bedziemy siebie wspomagac i moze akurat nam sie uda co ty na to ? pozdrawiam buzka
Arax163 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-12, 20:00   #402
_diabolique_
Raczkowanie

GG do _diabolique_

Cytat:
Napisane przez Pheebs Pokaż wiadomość
też to słyszałam i tego będę się trzymać
kiedyś kiedyś odchudzałam się 1000-cem ale było jojo bo mam ogromną słabość do słodyczy

włosy->teraz 'połowa pleców'->>cel 'do pasa' i jeszcze dalej
za bardzo lubię jeść............
_diabolique_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-14, 13:17   #403
paooolka23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez galeczka83 Pokaż wiadomość
rowniez stosuje diete 1000 kcl . Diete skomponowala mi dietetyczka. Jednak zwykle nie wytrzymuje i cos tam podjem sobie

Ja ma do zrzucenia 19 kg a i tak bede wazyla58 kg ( wiem dla wiekszosci z was i tak bede grubaska , ale mnie to bedzie zadawalalo ) wzrost 167.
Paooolka23 ja tez mam przekaski ktore moge jesc do woli ale wygladaj srednio zachecakaca poza ogorkiem ( ktory mi odpowiada) natka pietruszki koperek grzyby. Co ty mozesz jesc do woli.
Daj znac jak efekty . Ja diete rozpoczelam 7.01.08 Wytrwalosci zycze
ja jestem od poczatki grudnia-ale przez swieta...same wiecie. moge ci wypisac co mogę jesc do woli, umiescilam to nawet w "zdrowych zapychaczach) ja tez czasami coś podjem ale staram sie to spalic. a poza tym unikam baaaardzo kalorycznych rzeczy

a to lista moich przekasek:.
1.buraczki np 5 gotowanych + chrzan (zawsze myslalam ze buraczki sa kaloryczne, ale diete mam od dietetyczki wiec jej wierze)
2. kalafior
3. brokuły
4. ogorki kiszone
5. kapusta gotowana + koperek
6. kapusta kiszona
7. marchew tarta
8. seler tarty + jabłko
9, rzodkiewka
10. kalarepka
11. dynia
12. kabaczek, cukinia (uwielbiam!!)
13. szparagi (mhm)
14. szpinak z czosnkiem

poza tym mam książeczke z przepisami warzyw na ciepło bez tłuszczu i zup.

Edytowane przez paooolka23
Czas edycji: 2008-01-14 o 13:21 Powód: dodanie
Stary 2008-01-14, 18:26   #404
galeczka83
Raczkowanie

Dzięki bardzo. Ja swoją listę miałam bardziej ubogą o czym juz wspominalam Ale chyba nie beda wprowadzala modyfikacji do swojej diety. Skoro tez układała mi ja kosmetyczka to ma ona jakies znaczenie dlaczego tak a nie inaczej
Dziekuje jeszcze raz powodzenia
Stary 2008-01-16, 21:02   #405
angel1221
Raczkowanie

galeczko,mam do Ciebie prośbę ,moglabys podac mi maila ?
angel1221 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-16, 21:06   #406
Ather
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez galeczka83 Pokaż wiadomość
Dzięki bardzo. Ja swoją listę miałam bardziej ubogą o czym juz wspominalam Ale chyba nie beda wprowadzala modyfikacji do swojej diety. Skoro tez układała mi ja kosmetyczka to ma ona jakies znaczenie dlaczego tak a nie inaczej
Dziekuje jeszcze raz powodzenia
A co ma kosmetyczka do układania diet ?
Stary 2008-01-16, 23:04   #407
galeczka83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ather Pokaż wiadomość
A co ma kosmetyczka do układania diet ?
Oczywiscie dietetyczka... to chyba podswiadomosc bo wiem ze musze sie wybrac do kosmetyczki ale brak czasu
Stary 2008-01-21, 21:00   #408
angel1221
Raczkowanie

Galeczko,skorzystam z forum by Ci bardzo podziękować.Tyle mi pomogłaś,podzieliłaś sie ze mną czyms,za co musiałas zapłacic.Doprawdy jestem Ci bardzo wdziecznadziekuję
angel1221 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-22, 15:54   #409
vanilia1
Raczkowanie

Moim zdaniem dieta 1000 kcal. to za mało - taka dieta nie dostarcza odpowiedniej ilości witamin i minerałów.
vanilia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-24, 00:07   #410
Sylwusia0077
Przyczajenie

GG do Sylwusia0077
Dot.: Czy to prawda... (dieta 1000 kcal)

Hej! Ja stosuje ta diete od jakiś 3 tygodni i efekty powoli zaczynają byc widoczne. Na początku wazyłam 58 kg przy wzroscie 159cm, teraz jest to 56 - 55.5 Zjadam chyba mniej niz 1000 kalori ale nie zapisuje ale zaczne... Moj największy problem to psychika kiedy tlyko zjem np o 1 jabło czy jogurt light za duzo panikuje... jesli mogłybyscie podac mi jakie robicie skuteczne ćwiczenia bo jak narazie ja robie ok 200-300 brzuszków dziennie, a cche cos urozmaicić
Pozdrawiam! i licze na szybką odpowiedz
Sylwusia0077 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-24, 00:19   #411
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Przy diecie 1000 kcal raczej nie powinno sie ćwiczyć bo można osiągnąć odwrotny skutek.
Radzę pomyśleć o jakiejś racjonalnej diecie i wtedy dopiero o ćwiczeniach
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-24, 13:50   #412
paooolka23
Raczkowanie

nie powinno sie cwiczyc?? dlaczego?
zaskakujace stwierdzenie!powiem nawet że mnie lekko rozbawilo! ja jestem na tysiącu, zalecona przez lekarza-dieta wymaga min 30 min ruchu dziennie! i to kazda dieta wymaga cwiczen!nie chcialabym wiedziec co stalo by sie z moim cialem po stracie tylu kg bez cwiczeń.
na jakiej podstawie tak twierdzisz?
i niby dlaczego dieta 1000 kcal jest nieracjonalna? przepisują i ukladaja ja lekarze (na wlasna reke bym jej nie stosowała) wiec nie rozumiem o co chodzi. ludzie jesli ktos ma do starcenia duzo (powyzej 10kg) to raczej doeta wysokobialkowa mu nie pomoze. skoro jadl tyle zeby doszlo mu 10 kg tluszczu to sam sobie diety nie ulozy a juz napewno nie bedzie jej stosowal. grozi to tylko jojo i niczym wiecej!
Sylwusia007 w watku o 1000 kcal opisalam pare moich przykladowych jadlospisów, potem wrzuce wiecej

israel boycott ...
www.viva-palestyna.pl

Jestem Twoją klątwą i przekleństwem
niedokończoną przyjemnością
przegryziona wargą do krwi

poszukuje zapachów:
Serge Lutens
Stary 2008-02-24, 15:02   #413
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Ponieważ dieta 1000 kcal jest dietą o bardzo dużym deficycie kalorycznym. Podaż kalorii jest poniżej poziomu podstawowej przemiany materii co zwalnia metabolizm. Dołożenie ćwiczeń do tej diety jeszcze bardziej zwiększa ten deficyt oraz prowadzi do utraty głownie masy miesniowej, która jest najbardziej kosztowna energetycznie dla organizmu, zamiast tkanki tłuszczowej, którą organizm w obliczu "klęski głodu" trzyma w zapasach na "czarną godzinę"
Dieta 1000 kcal owszem jest zalecana ale nie dla ludzi w wyimaginowaną nadwagą ani też z rzeczywistą nadwagą, tylko dla tych z otyłością i to sporą, kiedy korzyści z szybkiego schudnięcia przewyższają negatywne skutki takiej diety (niedobory składników odżywczych, spowolnienie przemiany materii) lub kiedy utrata wagi musi nastąpić w jak najkrótszym czasie np. do operacji.

10 kg spokojnie można zrzucić na jakiejś racjonalnej diecie o deficycie kalorycznym nie przekraczającym 15% zapotrzebowania
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-24, 15:55   #414
paooolka23
Raczkowanie

wszystko zalezy od przemiany materii. mi badaniu wyszlo ok 1483 kcal. wiec duzego wyboru nie mialam a do schudniecia 13 kg.

israel boycott ...
www.viva-palestyna.pl

Jestem Twoją klątwą i przekleństwem
niedokończoną przyjemnością
przegryziona wargą do krwi

poszukuje zapachów:
Serge Lutens
Stary 2008-02-27, 17:37   #415
Sylwusia0077
Przyczajenie

GG do Sylwusia0077

Witam
przy wzroście 159cm waże 56kg od 3 tygodni zaczełam stosowac dietę i schudłam juz 3kg miała to byc dieta 1000 kcal, ale niestety zjadalam mniej ok 600-700 teraz staram sie jest wiecej (800-900) czy mogę spokojnie zjadac 1000 kcal czy taki wzrost kalorii nie bedzie przyczyna efektu jojo lub moja waga nie stanie w miejscu, bo chciałabym schudnąc jeszcze z 5kg
Stary 2008-02-27, 20:43   #416
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sylwusia0077 Pokaż wiadomość
Hej! Ja stosuje ta diete od jakiś 3 tygodni i efekty powoli zaczynają byc widoczne. Na początku wazyłam 58 kg przy wzroscie 159cm, teraz jest to 56 - 55.5 Zjadam chyba mniej niz 1000 kalori ale nie zapisuje ale zaczne... Moj największy problem to psychika kiedy tlyko zjem np o 1 jabło czy jogurt light za duzo panikuje... jesli mogłybyscie podac mi jakie robicie skuteczne ćwiczenia bo jak narazie ja robie ok 200-300 brzuszków dziennie, a cche cos urozmaicić
Pozdrawiam! i licze na szybką odpowiedz
Dieta typu 1000kcal bardzo wyniszcza organizm,tym bardziej,że z tego co widziałam masz 15 lat,więc jesteś jeszcze bardzo młoda,niepotrzebne Ci takie restrekcyjne diety.
Poza tym nie masz nadwagi,więc jeśli koniecznie chcesz schudnąć,to ćwicz,a nie obcinaj tak radykalnie kalorie.
Propagujemy co prawda diety 1000 kcal i powyżej,ale wyraźnie napisałaś,że jadasz mniej,więc to nie jest dobre.
Radzę się poważnie zastanowić nad wyborem odpowiedniej diety.

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-27, 21:19   #417
Sylwusia0077
Przyczajenie

GG do Sylwusia0077

ja teraz jem wiecej i nie czuje sie zle... wrecz przeciwnie cera mi sie poprawila i w ogole czuje sie lepiej niz normalnie bo nie zapycham sie slodyczami i tlustymi produktami..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-27, 21:24   #418
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sylwusia0077 Pokaż wiadomość
ja teraz jem wiecej i nie czuje sie zle... wrecz przeciwnie cera mi sie poprawila i w ogole czuje sie lepiej niz normalnie bo nie zapycham sie slodyczami i tlustymi produktami..
Ale jesz więcej niż 1000kcal ?

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-27, 22:18   #419
Sylwusia0077
Przyczajenie

GG do Sylwusia0077

jem do 1000kcal
a w swoim ciele nie czuje sie dobrze bo moje wymiary to 84/71/92 przy wzroście 159...
dlatego balam sie czy jesli teraz nie zwieksze to moja waga nie skoczy albo zatrzyma sie w miejscu bo cche jeszcze zrzucic pare cm i kg
a tyle ile jem teraz na prawde mi wystarczy jem wszystkiego po troszku
Stary 2008-02-28, 13:04   #420
miss90
Zadomowienie

ja mam pytanie, na 1000kcal jestem od mniej więcej października
i od ok. 3 tygodni waga stoi
już nie wiem co mam robić
miss90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości