![]() |
#391 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7
mój mały lubi się kapać, ale woda musi być odpowiednio ciepła, jak się zdazy za zimna to jest płacz straszliwy. a te termometry wanienkowe to sa o d... rozbić. mamy dwa i każdy pokazuje inna temp. najlepiej pomacać samemu i sprawdzić w jakiej temp dziecku najlepiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#392 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Aranka 50 ml to Olaf ma na pierwsze danie. Tak mi sie wydaje bo jeszcze nie sprawdziłam ale z jednej piersi tyle mi zejdzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Zadomowienie
|
Taiko Marysia fajowa dziewczynka,jaka opalona
![]() Jak tam u Was po wietrznej nocce?dzis dzien jest ladny i sloneczny i takberdzo nie wieje,wiec chyba wydluze malemu weradowanie i nie zrezygnuje z niego,wczoraj odpuscilam bo maly poakal caly czas a bardzo wialo wiec na pewno mialby otwqarta od krzyku buzke..
#394 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jaś dziś ma miesiąc ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny sliczne maluszki
![]() ja tylko na moment, otoz ja sciagam te 30-40 ml aby sobie ulzyc(jka mam bardzo nabite piersi) lub po to aby mala sie nie krztusila(wtedy 20ml wystarczy) a jak mialam zapalenie to 70-90ml to spoko i nigdy nie odciagalam do konca bo dawalam malej piers zeby potemnie bylo problemu ze lewa chce a prawej nie. moja mala ma wieczorne kolki ![]() Taiko wspolczuje.mojamala spi jak aniol i mozna przy niej gadac sluchac muzyki wszytsko.jak sie urodzila to w szpitalu caly czas mialam tv wlaczony i sie tak przzwyczaila ze ja tam nic nie rusza.wrecz potrzebuje jakis szumow bo w nocy jak nie wlacze radiato ona sie budzi ![]() ![]() Ana trzymam kciuki za lutowo-marcowa mausie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Zakorzenienie
|
wszystkiego naj naj dla Jasia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Wtajemniczenie
|
Hej kobitki.
Ta ilość pokarmu to jednak chyba nie zalezy od rozmiaru piersi.Ja mam pokaźnych rozmiarów cyc(75 F) i po karmieniu to tylko kilka kropelek i tak ciężko wyisnąć.A i wogule nie mam za dużo pokarmu, nigdy nic mi nie wycieka(wkładek laktacyjnych nie używam wcale).Więc to chyba nie rozmiar jednak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Zadomowienie
|
Marti to szybko chwycila Twoja mala kolka,bo ja slyszalam,ze dopiero od miesiaca do trzeciego dzieci przechodza kolki..
Taiko ja mysle,ze jesli mala jest spokojna przy cycu,to nie jest kolka, bo gdyby byla,to nie byloby cyca tylko placz..Moze to sa jakkies problemy jelitowe,problemy z gazami i kupka?Dajesz jej cos np plantex,bo mojemu malemu po plantexie ulzylo troszke..A slyszalam,ze to co zjemy i dziecku nie sluzy trzyma do dwoch dni,potem juz nie ma problemu.. Nie wiem ,czy mozna jesc zwykle chrupki ,czy tam czegos w skladzie dziwnego nie ma,bo wczoraj sie dorwalam a maly ma dzis kilka krosteczek na buziaku:/ Nasz Macius tez moze spac w dyskotece ![]() ![]() ![]() ![]()
#400 |
Konto usunięte
|
Anita, była dzis u nas położna i na te pleśniawki kazała kupić jeszcze Cebion i podawać po 1 kropli 5x dziennie na język lub afitnem i cebionem skraplac gazę i pędzlować. Pleśniawki nie lubią kwaśnego srodowiska i powinny zniknąć nawet te z tyłu języka.
Marti, polecam wkładki Chicco. Są droższe coprawda ale bardziej ekonomiczne, nie przeciekają i nie trzeba po nocy prać biustonosza. Mam takie: http://www.allegro.pl/item157245544_..._szt_nowe.html i takie http://www.allegro.pl/item157246094_...vent_nowe.html innych juz nie kupię bo nie sprawdzają się ![]() Edytowane przez 1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 Czas edycji: 2007-01-19 o 15:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#401 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też entuzjastką nie jestem, ale zawsze otwarta na nowe pomysły ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też mam sentyment do Elkowego Jaśka, co w moje urodzinki przyszedł na świat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Wtajemniczenie
|
co do wkłądek to ja mam:
http://www.allegro.pl/item140595230_140595230.html nie przeciekają i mają dużą pojemność ![]() a z Aventu też mam te wielorazowe. Jak się u CIebie Elu sprawdzają? bo mnie w tym staniku do karmienia strasznie się przesuwają, i w sumie czasem coś bokiem pocieknie ![]() zazdroszcze tym, którym nic z cycków nie cieknie, ja jak karmię z jednej to z drugiej najczęściej potop, a jak mały się bawi jedzeniem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Zakorzenienie
|
Wpadłam tylko na chwilę, żeby pogratulować Rzabbie z okazji narodzin jej córeczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
Rozeznanie
|
eeee jaki tam rozmiar...przed ciaza miala 75b jak utylam to 75c a teraz stanik kupowalam na 80c wiec nie jest tak zle...ale ja nawaly pokarmu mialam juz w szpitalu pozatym sobie sama rozchulalam bo nikt mi na poczatku nie mowil ze sciagnac tylko troche..ja sciagaam wszystko i moje piersi myslaly ze Zuzka je duzooooo i skonczylo sie zapaleniem piersi...ale nadal sa momety zwlaszcza po nocy ze musze sciagnac bo tak to Zuzka w ciagu dnia wypije wszystko
#406 |
Wtajemniczenie
|
A ja byłam dziś z Colinkiem na kontroli i mały ma już60 cm i wazy 5300
![]() Wszystko dobrze tylko jdno bioderko jest bardziej rozwinięte niż drugie i musze go podwójnie pieluchować.Tylko jak ? Jak na pampersa zaloze jeszcze jedna tetrową pieluche to to nic nie daje, rozstaw nog caly czas taki sam.Chyba że ją sie jakoś inaczej zakłada.Wie ktoś coś na ten temat??? |
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
Konto usunięte
|
zakladam je po karmieniu zazwyczaj, jak juz nie wiele wyleci, ale nie przesuwaja się. Są mniej chłonne to fakt, ale wole je przepłukac niż co chwila kupowac nowe pudło kolejnych wkładek. A całą noc wytrzymuja mi te Chicco.
|
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Zakorzenienie
|
Co do podwójnego pieluchowania - to jak byłam w szpitalu takie pytanie zadała pediatrze jedna z mam. Sama była po operacji biodra bo urodziła się z wadą i bojąc się o to aby córeczka uniknęła jej losu spytała lekarkę o to podwójne pieluchowanie. A lekarka jej odpowiedziała, że to stara szkoła - z czasów pieluch tetrowych. Bo tetra po zsiusianiu w kroku się zgniatała i dlatego dodatkowo pieluchowali. A w pampersach nie trzeba bo pampers pod pwływem siuśków pęcznieje i powoduje, że dziecko ma szerzej między nóżkami i dodatkowa pielucha jest totalnie zbędna...
Co do lejących cycków to moje tak jak i marti - non stop mokre! Może to przez to, że mam kijowe, tanie wkładki Baby Dream? Jutro idę na uczelnię na egzamin to wypróbuję te wkłądki Chicco bo gratis w szpitalu dostałam. Dziewczyny czy wy też tak się pocicie w nocy? Bo ja rano to prysznic biorę taka mokra jestem...koszmar! Laura dziś super spała! 3,4 i znów 3 godzinki! Wyczytałam, że u mam biorących żelazo nasila się płaczliwość, drażliwość i niepokój u niemowlaków więc dla sprawdzenia odstawiam moje żelazo na tydzień...Wiem, że moja hemoglobina woła o pomstę do nieba ale moje nerwy z niewyspania róz\wnież a chyba komfort matki jest tu bardziej ważny od jakiej krwi...
#409 |
Wtajemniczenie
|
Aranka ja mam to samo z tym poceniem.Masakra jakaś, czasami w nocy musze zmieniac koszulke taka mokra.Dzień zaczyna sie od prysznica.Mam nadzieje że to wkrótce minie u mnie to juz 5 tygodni trwa.Ale to chyba sa hormony,czy to coś innego????
A z tym pieluchowaniem to pokombinuje,bo nie chce by mały potem musiał jakieś specjalne sprzęty nosic. Ale dziwne bo lekarka zrobiła USG, kazała pieluchować, ale nie zaleciła nastepnej kontroli po 4 tyg(tak wszedzie pisze ze to powinno tak wyglądać) tylko pod koniec marca.Coś mi nie pasuje ta doktorka, chyba ją zmienie. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#410 |
Wtajemniczenie
|
Aranka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#411 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
Raczkowanie
|
Aranko dużo zdrówka i spełnienia marzeń
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Raczkowanie
|
Marti tylko pozazdościć tak grzeczną pocieszkę masz
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#414 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Co do szczepionek, to nie będę szalała tylko tak jak w przypadku Julii - Laurę dodatkowow tylko HiBem zaszczepię.
#415 |
Zadomowienie
|
Hehe ale sie kobiety rozpisalyscie, zaraz widac, ze Styczniowki dolaczyly, bo one to maja spust do skrobania
![]() Schatzsi ale sie zmienilas ![]() ![]() A co do pokarmu to ja tez mam duzy biust 75D a teraz E, a z pokarmem jest roznie, raz wiecej raz mniej, ale nie jakos kosmicznie duzo!! Wiec Schatzsi chyba ma racje, ze to nie od rozmiaru zalezy. Marti z tego co pamietam martwilas sie w ciazy, ze bedziesz miec malo pokarmu, a tu prosze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Zakorzenienie
|
Aranko dołączam się do życzeń!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Zadomowienie
|
Aranko wszystkiego naj naj naj
Co do piersi to rozmiar chyba faktycznie nie ma znaczenia. Ja mam normalnie male B a teraz D!!! I dzisiaj na przecenach kupiłam sobie ładny staniczek bo na te typowe dla karmiących to patrzeć nie moge brr. Tak tak chodze sobie na przeceny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#418 |
Zadomowienie
|
dziewczyny, jak Wy karmicie? Na żądanie, czy same ustalacie godziny karmienia? Ja karmię co 3 godz. , ale w nocy na żądanie. Oczywiście jak mała chce jeść wcześniej niż za 3 godz, to ją przystawiam wcześniej.
Kiedy dziecku wydłużają się przerwy między posiłakmi?
#419 |
Konto usunięte
|
Ja karmie niby na żadanie, niby-bo wychodzi jak przepisy każą co 2-3 godz w dzień, 3-4 godz w nocy
Aranko-Jubilatko, zdowka i powodzenia na uczelni! |
![]() ![]() |
![]() |
#420 |
Zakorzenienie
|
moja jeszcze malutka i ma pomieszany dzień z nocą, więc w dzień karmię co 3-4 godziny, bo więcej śpi, w nocy częściej (co 2-2,5), bo się budzi i bardzo domaga
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:23.