![]() |
#391 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chce wybielić martwy ząb...
Cena korony zależy na jaką się zdecydujesz. Pełnoceramiczna ok. 1000 zł, licowane ok. 450 zł. Ale to zależy od gabinetu i miejsca zamieszkania (wiadomo w Warszawie, Krakowie itp. ceny na pewną są o wiele wyższe). Jeśli chodzi o wybielanie to sprawa jest taka- za każdym razem musisz zęba otworzyć tzn. usunąć wypełnienie, żeby założyć wkładkę ze środkiem wybielającym. Potem znowu zakładasz nowe wypełnienie, więc takie ciągłe zmiany na pewno w jakiś sposób osłabiają ząbek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#392 |
Rozeznanie
|
Dzięki
![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 |
Raczkowanie
|
Dot.: Szybkie pytanie o wybielanie zębow
..........
Edytowane przez Michał84 Czas edycji: 2014-08-12 o 13:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 |
Przyczajenie
|
putanie o wybielanie
miałam fluorozę na przednich zebach,pozbyłam się jej dzięki abrazji,jednak juz nie sa takie białe,czy można po abrazji zastosowac np.białą perłę i nie uszkodzić swoich zębów???chciałabym je jakos wybielić,prosze o poradę!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#395 |
Raczkowanie
|
A może spróbuj poszukać jakiegoś technika dentystycznego? Skoro są stomatolodzy, to muszą być i technicy. Może on by ci wykonał taką nakładkę, ja miałam ją robioną właśnie bezpośrednio u takiej osoby, tyle że to w dużym mieście. Idealnie dopasowana do twoich zębów na pewno lepiej by się spisałą niż ta standardowa - lepszy kontakt żelu z zębami. No ale nie namawiam na siłe
![]() A co do 22% żelu, to takie stężenie można stosować w domu, z tego co pamiętam to do noszenia 2-4 godz w ciągu dnia, a nie całą noc. Tylko nie wiem czy 22% też nie będzie zbyt silne w kontakcie z dziąsłami. Bo wyobrażam sobie ze co nieco tego żelu musi wypływać z tych nakładek, chyba że się mylę. Powodzenia! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Pasta wybielająca
Cytat:
No więc nie wiem czy będzieszmiała jakieś specjalne efekty, troche napewno bo trzeba stosować tą paste co najmniej 2 razy dziennie, koniecznie po każdym posiłku i przed snem. pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 |
Zakorzenienie
|
![]()
Nie mam zielonego pojęcia, gdzie wcisnąć ten wątek, więc tu go wrzucę, chyba ma więcej wspólnego z wizażem niż z fryzjerstwem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#398 |
Raczkowanie
|
Dot.: Sposoby na białe zęby
O wybielaniu ząbków przewijało się w wielu wątkach, słyszałam o paseczkach wybielających White Stripes, wiele osob zachwalało tez metode wybielania ząbków u specjalisty, ale ta metoda niestety jest bardzo kosztowna. Po przeczytaniu kilku wątków doszłam do wniosku ze jedna z dobrych sposobów na wybielanie ząbków jest pasta Diamond Email w złotym opakowaniu ok 18-20zł nie próbowałam jej na sobie, moze ktos wie czy naprawde jest skuteczna i czy efekty widoczne są po 1 myciu??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#399 |
Raczkowanie
|
Ja stosuję raz na jakiś czas wybialenie sokiem z cytrynki i sody oczyszczonej. Ten pierwszy sposób wygląda tak: kroję plasterek cytryny, wkładam go między zęby, trzymam kilkanaście sekund (15-20) i zjadam cytrynkę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 |
Zakorzenienie
|
Ulcia, hmm...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 |
Zakorzenienie
|
Też słyszałam sporo dobrego o sodzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#402 |
Zadomowienie
|
Dokładnie soda okropny smak ma, ale chyba się przmogę. A co do cytryny to nie zrobie tego za żadne skarby świata bo spróbowałam tylko raz. Cytrynkę połknęłam bo smaczna była, rzecz jasna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#403 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#404 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Jeśli moge Wam coś zasugerować- soda, kwasek cytrynowy/ cytryna owszem , wybielają szkliwo, ale także niestety je scierają i mogą naruszać,
osłabiać zęby i prowadzac do nadwrażliwości. W dobie naprawdę skutecznych i co ważne-w miarę bezpiecznych środków i nieagresywnych środków wybielających, past, warto się zastanowić czy warto szkodzić zębom? ![]() A forum to skarbnica opinii na ten temat i temat wielu skutecznych środków ![]()
![]() |
#405 |
Rozeznanie
|
a czy wiecie czy te metody skutkują ten na dorabiane zeby?
bo jestem załamana kolorem moich zebow a mam niestety kilka nieswoich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#406 |
Raczkowanie
|
podobno dluzsze uzywanie (a raczej wogole uzywanie) wybielajacych past do zebow sciera szkliwo i oslabia zeby byl kiedys program o tym w tv
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 |
Wtajemniczenie
|
ja ze swojej strony moge polecic biała perłe (w apteceok 50zl) daje ladne efekty, do tego elektryczna szczoteczka , mocno wybielajaca pasta (moim faworytem jest blendamed complete+white), i systematycznosc w dzialaniach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#408 |
BAN stały
|
Diamond Email: stosowalam i stosuje nadal doraznie. Efeklty byly rzeczywiscie juz po 1 umyciu.Pozniej 2 razy dziennie mylam nia ząbki i przy regularnym myciu po tygodniu mozna osiagnąć biały efekt. Polecam!! Co do sody to mam okropnie wrazliwe dziasla i ta opcja odpada zdecydowanie. auaa na sama mysl
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#409 |
Przyczajenie
|
Ja ma martwą jedyneczkę, już dwa razy ją wybielałam i ciągle mi żółknie po pewnym czasie a i od razu efekt nie jest zadowalający.Zastanawiam się teraz nad koronką(zwłaszcza, ze w nastepnym roku mam ślub i chcę ładnie wyglądać),ale jedna znajoma odradzała mi koronkę na jedynce, bo ponoć bardzo trudno dobrać idealnie takiego samego ząbka i kolor, i że moze powstać szpara między ząbkami, więc lepiej nie ryzykować przed ślubem. Teraz to sama nie wiem co robić. Jak uważasz jest to możliwe?Z góry dziękuję za informacje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#410 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 |
Raczkowanie
|
A ja mam pytanko, ile kosztuje takie wybielenia ząbka i jak często trzeba je robić?Bo mi denstystka proponowała tylko szlifowanie i koronkę która kosztowałaby mnie ok.300 zł a i nad tym sie zastanawiam,bo mam martwa "jedyneczkę"..
![]() |
#412 |
BAN stały
|
Wiem tylko jedno ze najlepszym wyjsciem na martwego zeba jest licowka porcelanowa .Zaplacisz raz i masz spokoj do konca , moja kuzynka miala tragiczne zeby jedynki dwojki i trojki polowa z nich wynerwiona a reszta pozakladana tragicznymi plombami ktore po 3 latach musiala wymieniac .Odlozyla kase i zrobila sobie licowki poprostu sa boskie az jej pozazdroscilam , sliczne rownotkie bielutkie zabki .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#414 |
Raczkowanie
|
ja stosuje colgate simply white to z pedzelkiem i diamant email. Rzeczywiscie troszke zabki sie rozjasnily, ale nie wiem od ktorego z tym preparatow bardziej. mam wrazenie ze po pasie diamant po prostu widac efekt, bo zabarwia usta i dziasla- zaraz po umyciu jest super, ale jesli przestaje sie z niej korzystac to chyba juz tak super nie jest. nom i nadal niektore moje zabki sa ciemniejsze i obawiam sie ze to ich natura
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#415 |
Zakorzenienie
|
Ja mieszkam w niewielkim mieście, ale u mnie wykonują w każdym gabinecie nakładki na wymiar, wybielanie obu łuków łącznie ze wszystkim kosztuje 500zł.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 |
Zakorzenienie
|
Dot.: CZYM WYBIELIC ZABKI????
Ja nosiłam aparat przez dwa lata, przez ten czas paliłam papierosy i wypiłam kilka kawek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 |
Zakorzenienie
|
Dot.: CZYM WYBIELIC ZABKI????
ja tez planuje załozyc sobie aparat
![]() i chyba warto zadbac żeby nie było odwapnień, ale z tego co wiem to większość ortodontów czyści później zeby bo wiadomo koło zamków nie da się dobrze wyczyścić zębów ![]()
![]() |
![]() |
#418 |
Zakorzenienie
|
Joey, dziękuję za linki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#419 |
Przyczajenie
|
mosticchio ma racje, na martwy zab tylko licówka i tu ja mam pytanie (bo tylko b.dobry stomatolog moze na martwy zab nalozyc taka licowke zeby nie zciemniala) kto zna w Poznaniu adres takiego stomatologa - sprawa dosyc pilna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:52.