![]() |
#391 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tajlandia
Cytat:
Przy okazji jak byłam na Filipinach to wzbudzałam zdziwienie wśród Japonek, mam porcelanową skórę i wychodziłam w kostiumie na plażę ... co je zakryte w całości i osłonięte parasolkami musiało mocno zastanawiać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#392 |
Zakorzenienie
|
a warto zaopatrzyć się w zapas kremu wcześniej czy spokojnie można wybrać coś na miejscu? i jakie ceny są średnio?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na miejscu w drogeriach, aptekach są kremy. W kwestii cen nie pomogę bo mając swój zapas nie interesowałam się cenami kosmetyków na miejscu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 |
Organizatorkaaa :)
|
no to trzeba się zaopatrzyć w filtry póki są teraz letnie promocje w sklepach
![]() a czym lepiej opłaca się płacić $ czy € ? bo wszędzie na stronach hoteli itp podają ceny w THB
![]() |
#395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dolce czy euro mozesz zabrac ale i tak bedziesz placila w tamtejszej walucie, wiec na miejscu musisz wymienic Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2012-07-26 o 23:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 | |
Organizatorkaaa :)
|
Cytat:
do tej pory wszędzie płaciliśmy w $
![]() |
![]() |
#397 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeżeli chcesz możesz płacić w innej walucie, wówczas usługodawca przeliczy kwotę po swoim kursie, który może się różnić od ogólnie obowiązującego w punktach wymiany walut. To akurat nie jest żadnym problemem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#398 |
Zakorzenienie
|
Jeśli dany kraj ma swoją walutę to tak jak pisze Fassionismypassion po prostu się nie kalkuluje płacenie w innej...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#399 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Sysiu, w takim razie rozglądnę się za biletami jeszcze w tym tygodniu.
Macie jeszcze jakieś praktyczne rady? Jeszcze 3 miesiące i 5 dni i lecę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 |
Zakorzenienie
|
Czy ktoś z w was wie jak najszybciej dostać się z Krabi na Koh Lipe??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#402 |
Raczkowanie
|
my jestesmy wlasnie po zakupie biletow do Tajlandii. Lecimy w listopadzie z Berlina do Pukhetu a potem do BKK i stamtad rozpoczynamy zwiedzanie
Malgos rozumiem Ciebie, bo my tez juz nie mozemy sie doczekac wyjazdu.
![]() |
#403 |
Zadomowienie
|
A ile zapłaciłaś jeśli można wiedziec? Jakie linie? Też lecę w listopadzie i szukam cały czas jakiejś promocji.
![]() |
#404 |
Raczkowanie
|
z Berlina do Abu Dhabi - linie Air Berlin
Abu Dhabi - Pukhet linie Etihad Airways p powrot tez przez Abu Dhabi Cena za 3 osoby z jednym noclegiem w Tajlandii - 1.328,40 EUR. Za lot z Pukhetu do BKK zaplacililismy okolo 490 zlotych (juz teraz jest wykupiona polowa samolotu).
![]() |
#405 |
Zakorzenienie
|
To wszystkie spotkamy się w Tajlandii w listopadzie
![]() Ja dwa dni temu kupiłam sobie ubezpieczenie na rok (bo kosztowało tyle co na 2 tygodnie, a że latam do PL czasami to się przyda) oraz kupiłam lot z BKK na Phuket i zapłaciłam 80 euro/2 osoby, rozglądam się za lotem jeszcze do BKK ale już z Hat Yai albo Trangu tez koło 40 euro za osobę Sonia a kiedy dokładniej lecisz? ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Powiem wam że ja bookowałam sobie noclegi gdzieś w styczniu i dobrze bo teraz np cena za nocleg na Phuket w tym samym miejscu i tym samym czasie wzrosła z 130 euro na 340 za osoby za 5 dni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#406 |
Raczkowanie
|
19 listopada.
no juz mamy zabookowane noclegi w 2 miejscach (m.i. Khoh Sok - domki na drzewach w okolicach Pukhet). Dzisiaj rozgladamy sie za noclegami w Kambodzy, bo jedziemy zobaczyc Swiatynie w Angkor.
![]() |
#407 |
Raczkowanie
|
Witam serdecznie, chcialam rezerwowac dzis wakacje w Tajlandii - Krabi - na listopad ale wstrzymalam sie bo widze tutaj na forum jakies wzmianki o seksturystyce, jedna z dziewczyn napisala nawet ze chce byc z dala od glownej plazy zeby na to nie patrzec - jak mam to rozumiec? Czy tam prostytutki chodza po plazy? Takie rzeczy sa w Tajlandii na porzadkju dziennym? Szukam w internecie informacji na ten temat ale znajduje tylko jakies oferty meskich wyjazdow a nie konretne spostrzezenia na ten temat. Bardzo prosze o pomoc bo teraz sama nie wiem co mam robic, a raczej nie podoba mi sie wizja takich wakacji...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#408 |
Rozeznanie
|
Jak ja dawno tu nie zaglądałam a wątek tak się rozkręcił
![]() Dziewczyny, ale Wam zazdroszczę tego wyjazdu. Ja muszę tam drugi raz polecieć, bo tak bardzo mi się podobało w Tajlandii ![]() ![]()
![]() |
#409 |
Zadomowienie
|
Myślę, że jaszczce chodziło ogólnie o to, że woli spokojniejsze miejsce. Tam gdzie jest dużo ludzi, są też kluby, bary itp. W takich okolicach prostytutki, to rzeczywiście typowy krajobraz. Po samej plaży, przynajmniej w dzień, raczej nie chodzą.
![]() |
#410 |
Raczkowanie
|
czy możecie powiedzieć jak jest z jedzeniem. Czy osoby, które nie jedzą ostrych potraw znajdą tam coś dla siebie (chodzi mi szczególnie o dziecko).
Co w ogóle możecie polecić aby spróbować
![]() |
#411 |
Zakorzenienie
|
jeszcze nie byłam ale słyszałam, że pieczone świerszcze są dobre - ja to taka jestem, że na pewno spróbuje
![]() a tak normalnie to chyba z jedzeniem nie ma problemów, za dużo tam Irlandczyków czy Anglików, a oni bez swojego jedzenia to ani rusz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#412 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja również nie lubię ostrego jedzenia, właściwie to nawet pieprzu nie używam, jest dla mnie za ostry, więc nawet nie ma mowy o papryce lub czymkolwiek takim. Myślę, że wystarczy w restauracji zapytac które danie nie jest ostre lub po prostu poprosic o słabe doprawianie, ja wcinałam w kółko ryż i owoce, da się przeżyc. Ewentualnie pozostaje stołowanie się w 7eleven(tak jak w moim przypadku). Mają różne gotowe przekąski, które podgrzewają na miejscu w mikrofali, bardzo dobre bułeczki z parówkami itd, ja najczęściej to jadłam.
![]() |
![]() |
#413 |
Zakorzenienie
|
Painka - z tymi świerszczami to wiadomo, że dzieciom lepiej nie...
ale czytałam, że są tam mcdonaldy itd więc nikt nie zginie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#414 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() wybieram się do Tajlandii 25 października -lot z Paryża do BKK ![]() Mam pytanie na co się szczepiłyście lub na co zamierzacie się zaszczepić ? ja myślałam na tężec i dur brzusznym ...
![]() |
#415 |
Zakorzenienie
|
z zalecanych to żółtaczka A i B, błonica, tężec, polio, wścieklizna - ale ja chyba daruję sobie szczepienia...
Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2012-08-15 o 17:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 |
Raczkowanie
|
Ja się zaszczepię na dur na pewno , mój brat wspominał ze po tym szczepieniu można jeść jak koza i nic człowieka nie ruszy
![]() Druga sprawa to to ze jadę do Tajlandii z 6-latkiem -wiec małego na bank zaszczepię Oj juz nie mogę się doczekać wyjazdu ![]() Moja znajoma z pracy jeździ do Tajlandii co wakacje z 3 dzieci i tez nigdy nie szczepiła ani dzieci ani siebie , zawsze było wszystko ok , kurcze ale zawsze jest obawa ze jakby co....
Zycie jest wyzwaniem , podejmij je Edytowane przez DAVIDKA Czas edycji: 2012-08-15 o 18:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 |
Zakorzenienie
|
myślę, że czy się zaszczepisz czy nie to i tak np na wodę trzeba uważać...
jeśli chodzi o dziecko to pewnie, że lepiej dmuchać na zimne jak to mówią... ja dopiero 8 listopada więc jeszcze później. A gdzie dokładnie lecisz i na jak długo? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#418 |
Raczkowanie
|
Przylatujemy do BKK tam zostajemy 4 dni a później wsiadamy w samolot i na jakąś wyspę(może dwie lub trzy
![]() ![]() w Tajlandii będziemy 18 dni raczej ominiemy Pukhet , chyba ze przejazdem tam będziemy , Krabi jak najbardziej ![]()
![]() |
#419 |
Zakorzenienie
|
radzę rezerwowac noclegi szybciej, ja ostatnio chciałam zmienić swoja rezerwację i przedlużyć pobyt w jedym hotelu i okazało się że musiałabym zapłacić za ten sam czas 340 euro a ja zapłaciłam 130 więc różnica jest znaczna i potem sprawdziłam resztę moich noclegów, ceny znacząco poszły w górę.
To samo z biletami lotniczymi, nie aż tak bardzo ale im bliżej tym rosną, a śledziłam je chyba od lutego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 |
Raczkowanie
|
Ja za 3 bilety zapłaciłam 1700 euro , juz niedługo zarezerwuje hotele w Bangkoku -wiesz my raczej poddamy się sytuacji i resztę będziemy szukać na miejscu
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:16.