![]() |
#391 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: WARSZAWA - szkoły jazdy, instruktorzy - wątek zbiorczy
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#392 |
Przyczajenie
|
Podobnie jak MagdulaAk najpierw przeczytałam książkę i dopiero udałam się na teorię. Książkę miałam po starszej siostrze, która rok temu robiła kurs. Jestem po zajęciach teoretycznych i muszę powiedzieć, że jestem pozytywnie zaskoczona. Na kursie u siostry instruktor czytał z książki jakieś regułki i rozwiązywali testy. Ponoć było nudno. Na moich zajęciach było całkiem fajnie. Zajęcia z pierwszej pomocy również były ciekawe. Teraz czekam na jazdy. Jestem ciekawa czy wyjadę na pierwszych zajęciach na miasto, ponoć z tym różnie bywa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() doti9090 pomogło Tobie przeczytanie książki przed zajęciami? Edytowane przez MagdulaAk Czas edycji: 2016-12-04 o 15:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 |
Zakorzenienie
|
Wracając do tematu wątku, chciałam gorąco polecić wspominaną tu wcześniej szkołę jazdy Gazelka przy Polu Mokotowskim. Dzięki anielskiej cierpliwości p. Radka mimo kilkuletniej przerwy w nauce jazdy przeszłam przez kurs i egzamin praktycznie bezboleśnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#395 |
Przyczajenie
|
Miałam dzisiaj pierwsze jazdy. Było strasznie lecz całkiem fajnie. Jeździłam całe dwie godziny po placu. Ruszanie, zmiana biegów, kręcenie kierownicą i na początek tłumaczenie co i jak ... Było sympatycznie instruktor nie stresował mnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już jestem po kursie i po państwowym egzaminie teoretycznym, czekam teraz na praktyczny, jeszcze w grudniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 |
Przyczajenie
|
doti powodzenia jak pójdę na jazdy to napiszę jak się rusza tzn jak tłumaczy instruktor
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#398 |
Przyczajenie
|
Dokładnie takim jeździłam jak na egzaminie przynajmniej tak instruktor mówił
![]() ps. dziękuję MagdulaAk ![]() ![]() Edytowane przez doti9090 Czas edycji: 2016-12-08 o 19:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#399 |
Przyczajenie
|
doti napisz wrażenia po pierwszych jazdach na mieście. hej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 |
Przyczajenie
|
pewnie, że napiszę. Kolejne jazdy mam już jutro i w sobotę potem przerwa do środy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#402 |
Przyczajenie
|
u tak dzień po dniu, fajnie
![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- visionAM ile wyjeździłaś godzin? jeździsz jeszcze? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#403 |
Zakorzenienie
|
30 godzin standardowe
go kursu, ale teraz kupiłam 10 godzin doszkalających, żeby nie wypaść z rytmu czekając na egzamin. Jednak trzy tygodnie to dla mnie było za dużo żeby nie jeździć. I ogólnie ja często jeździłam dzień po dniu, a pracuje 9-17, więc osobom z takim trybem życia jak mój, nie polecam takiej intensywności jazd. Lepiej jednak jeździć co drugi dzień. Mnie to bardzo zmęczyło i czasami miałam problemy ze skupieniem się. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#404 |
Przyczajenie
|
Mi na pierwszym egzaminie egzaminator powiedział, żeby ruszać z gazem, ponieważ tak jest bezpieczniej. Tak mi zostało i ruszam z gazem i rzeczywiście jest bezpiecznie. Ruszajcie z gazem bo inaczej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#405 |
Zakorzenienie
|
Czemu bezpieczniej? Jakie jest tego wyjaśnienie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#406 |
Przyczajenie
|
jestem po pierwszych jazdach na mieście
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 |
Przyczajenie
|
Bezpieczniej, ponieważ ruszanie bez gazu powoduje częstsze gaśnięcie silnika. Możesz ruszać bez gazu pod warunkiem, że umiesz ruszać z gazem. Bez gazu można ruszać tam gdzie jest bezpiecznie w korku itp. Ruszając bez gazu np przed przejazdem kolejowym lub na torach nie trzeb wyobrażać sobie co się może stać.
---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Może trochę się mądrzę ![]() Miałam pierwszego instruktora, który tak mi kazał ruszać. Najlepsze, że po jednym nieudanym egzaminie egzaminator również mi prezentował ruszanie pod górkę bez gazu. Warto czytać i pytać się u źródła o taktyczne sprawy związane z jazdą samochodem ( kogoś kto ma prawo jazdy i trochę już jeździ ). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#408 |
Zakorzenienie
|
Ok, ale akurat Hyundai i20, na którym zdaje się prawo jazdy, ma asystenta ruszania właśnie po to aby gazu nie używać. I nie ma możliwości aby ten samochód zgasł podczas ruszania w wymienionych przez Ciebie sytuacjach. Nie wiem co trzeba byłoby zrobić, serio. Wg mnie w tych samochodach ruszanie jest banalne i da się to zrobić zawsze i wszędzie bez żadnego problemu.
W samochodach "normalnych", gdzie standardowo rusza się z gazem, bardzo ciężko jest ruszyć na samym sprzęgle, więc te zasady też nie mają znaczenia. Bo tak czy siak ludzie używają sprzęgła i gazu do ruszania za każdym razem jak ruszają. Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2016-12-10 o 08:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#409 |
Przyczajenie
|
Oj oj oj nie opowiadaj ludziom bajek
![]() Egzaminator mi powiedział: niech pani znajdzie książkę, w której jest opisane ruszanie bez gazu. Ruszając bez gazu Hyundaiem egzaminacyjnym i20 na nierównym terenie np tory kolejowe również jest duża szansa, że zgaśnie silnik. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#410 |
Zakorzenienie
|
Ale jak w samochodzie normalnym szybko puścisz sprzęgło to też Ci zgaśnie. To była Twoja wina, bo źle ruszyłaś
![]() Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2016-12-10 o 09:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 |
Przyczajenie
|
Cudotwórcy! Przyszłam do szkoły MILA przerażona sama myślą siedzenia za kierownica. Jakbym nie musiała robić prawa jazdy do pracy, to bym pewnie nigdy do tego nie podeszła. Zależało mi na czasie i pan Tomek bardzo poszedł mi na rękę i szybko zorganizował mój kurs który ukończyłam w miesiąc. Jazdy miałam głównie z wspaniałym instruktorem Andrzejem który był w stanie zamienić osobę która do samochodu by się nie zbliżyła, na osobę dla której jazda stała się przyjemnością.......w mniej niż miesiąc! Egzamin praktyczny zaliczyłam za pierwszym razem, w zasadzie bezbłędnie i uważam, że jest to zasługa instruktora Andrzeja i Tomka którzy mnie tak dobrze do tego egzaminu przygotowali. Jestem bardzo wdzięczna za tak dobrze zorganizowany kurs i baaardzo polecam ta szkole wszystkim którzy chcą się nauczyć lub doszkolić jazdę. Świetna szkoła jazdy na wysokim poziomie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#412 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, przyszłam się pochwalić, że zdałam
![]() Egzamin był na Radarowej, udało się za drugim razem. Uważam, że egzaminatorzy z tego ośrodka są bardzo mili i przyjaźnie nastawieni, więc nie ma się czym stresować. Trzymam kciuki za Wasze egzaminy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#414 |
Kawaii strona mocy
|
Super, gratuluję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#415 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 |
Przyczajenie
|
@charlotte89 Mam pytanie o tę szkołę Gazelka na Polu Mokotowskim. Trochę o nich poczytałam i wszystko fajnie, lokalizacja spoko i ceny też. Pytanie w jakich godzinach prowadzą jazdy, to znaczy czy da się umówić wieczorem albo w weekend. Niestety praca na etacie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bez problemu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#419 |
Przyczajenie
|
no to ja ze swojej strony moge polecic szkole autojar na kabatac xxxx wielka profeska, super podejscie i ogromne poklady cierpliwosci.. to szkola na medal pod kazdym wzgledem.. kazdy kursant traktowany jest indywidualnie bez wywyzszania sie itd.. ja chozilam do pana Mariusza i zawdzieczam mu bardzo duzo :P
Edytowane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 Czas edycji: 2017-08-01 o 04:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 |
Przyczajenie
|
Słuchajcie, chciałam baaaardzo polecić szkole nauki jazdy Ledwo jade na Zoliborzu 😃 Wczesniej robilam kurs na pradze i to byla tragedia, instruktor na mnie ciagle krzyczal, myslalam, ze juz nigdy nie wsiade do samochodu... Zrobilam przerwe i dopiero kilka lat po tamtym kursie odwazylam sie po poleceniu przez znajomych isc do Ledwo jade. Maja tam chyba jednego instruktora - Roberta. Nigdy nie traci cierpliwosci, przez caly czas jazd UCZY! Tam sie nie "wyjezdza" godzin byle minely, on caly czas podpowiada, co nalezy zrobic, jaka technika bedzie prawidlowa, co sie sprawdzi na egzaminie. Atmosfera... genialna! Niedawno poszla tam moja znajoma, ktora jeszcze studiuje i we wrzesniu maja dodatkowa promocje dla stiludentow i kurs jest tanszy. Nie ma problemu z umowieniem jazd nawet przy pelnym etacie w pracy, bo mozna jezdzic nawet do 22 i przez cala sobote i niedziele, ogolnie da sie dogadac nawet jesli ma sie jakies nietypowe pory... Tylko to juz z samym instruktorem. Bardzo bardzo polecam!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.