Suknie ślubne Firmy EMMI MARIAGE! - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-09-10, 09:13   #391
ewelina280412
Przyczajenie

Dot.: Suknie ślubne Firmy EMMI MARIAGE!

mirabell2- na pewno wszystko pójdzie po waszej myśli. Dobrze, że deszcz nie pada. Jak byś mogła mi podać do siebie emalia lub jakiś kontakt odnośnie sprzedania sukni. Ja mam ślub dopiero 28 kwietnia więc jeszcze sporo czasu, ale już chyba upatrzyłam Marabu Pozostaje mi tylko pojechać do salonu i ja przymierzyć jak w niej wyglądam.
ewelina280412 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-11, 13:55   #392
anula2313
Raczkowanie

Hej Dziewczyny a oto moja Poem Ślub byl cudwny, taki jak chciałam ..
pogoda tez sie udala, nie za gorąco nie za zimno
Suknia oczywiście do sprzedania, polecam !!!
Jesli bede mieć wiecej zdjęć to wkleje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pod kosciolem.jpg (71,5 KB, 316 załadowań)

Edytowane przez anula2313
Czas edycji: 2011-09-11 o 13:56
anula2313 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-11, 22:09   #393
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anula2313 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny a oto moja Poem Ślub byl cudwny, taki jak chciałam ..
pogoda tez sie udala, nie za gorąco nie za zimno
Suknia oczywiście do sprzedania, polecam !!!
Jesli bede mieć wiecej zdjęć to wkleje
Wyglądałaś prześlicznie!!!

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-12, 11:02   #394
JolaGaw
Przyczajenie

Naprawde fantastycznie.
JolaGaw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-28, 13:36   #395
kobietkaaaaa
Rozeznanie

Witam wszystkich.
Widzę że zagorzała dyskusja się rozwija, wiec mam prośbę, może któraś z Was zorientowała się już gdzie najtaniej można kupić suknie emmi mariage model flower. Nie wiem w którym salonie dokonać zakupu. I ewentualnie czy byłby potem problem ze sprzedażą tej sukni. Podobno nie ma zbyt dużego zainteresowania.
kobietkaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-28, 13:53   #396
mirabell2
Przyczajenie

Hej dziewczyny
Jaka szkoda, że już po wszystkim . To był najpiękniejszy dzień w moim zyciu Każdy zachwalał to jak wyglądam począwszy od sukienki a teraz sukienka marabu czeka na nową wlascicielkę
mirabell2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-29, 14:46   #397
anula2313
Raczkowanie

Prosiy o zdjecia )))

Noo flower chyba ciezko schodzi... polecam na Dlugiej salon EM w krk , najlepiej przedzwonic i zapytac o komisowa flower.... oni odkupuja tam suknie.
Pozdrawiam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-01, 07:49   #398
JolaGaw
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez asik2011 Pokaż wiadomość
Hej Aresa
Ja właśnie też jestem na etapie zakupu sukni ślubnych, widziałam ta suknie w salonie Evita w Tychach nie wiem jaka to ulica, ale kolo mc Donald's maja salon

Skad jestesz ?

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Cytat:
Napisane przez aresa Pokaż wiadomość
Helo helo
Poszukuję suknie ślubną właśnie z Emmi Mariage Vanilla oglądałam strony intern. i czy ktoś może mi powiedzieć gdzie na śląsku mogę ją znaleźć ?pozdrawiam

A skad jestesz ty?
Stary 2011-10-01, 10:11   #399
mirabell2
Przyczajenie

Hej
Jeśli poszukujecie salonów emmi mariage radze wejsc na ich strone
http://emmimariage.pl
w r4adomiu, w warszawie, kielcach i krakowie maja swoje salony firmowe ale oprócz tych miast można jeszcze kupić sukienkę w salonach współpracujących i tam właśnie sukienki mogą byc drozsze
http://emmimariage.pl/salony_wspolpracujace.html
W Tychach salon współpracujący jest na Mikołowskiej 64
Pozdrawiam

Edytowane przez mirabell2
Czas edycji: 2011-10-01 o 10:12
mirabell2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-03, 09:52   #400
Angel Eyes
Rozeznanie

GG do Angel Eyes

Cytat:
Napisane przez mirabell2 Pokaż wiadomość
Hej
Jeśli poszukujecie salonów emmi mariage radze wejsc na ich strone
http://emmimariage.pl
w r4adomiu, w warszawie, kielcach i krakowie maja swoje salony firmowe ale oprócz tych miast można jeszcze kupić sukienkę w salonach współpracujących i tam właśnie sukienki mogą byc drozsze
http://emmimariage.pl/salony_wspolpracujace.html
W Tychach salon współpracujący jest na Mikołowskiej 64
Pozdrawiam
Absolutnie nie polecam tego salonu! Sama tam kupiłam moja Poem ale cyrki jakie odprawiała obsługa przyprawiaja o zawrót głowy!Suknie źle wymierzyły na długosci i musiałam kupic druga pare butów na znacznie niższym obcasie-do sukni mierzone były 9 cm obcasy na przymiarce a okazało się że suknia była za krótka wobec czego musiałam zmienic wysokosc obcasa na 4 cm!!!To 5 cm róznicy!
Panie z obsługi kłamią nie wspominając,że próbuja wszystko Ci wcisnąć!(komplet bizuteri swarovskiego w salonie kosztował 600zł ja zamówiłam ta samą bizuterie u projektantki w sklepie internetowym-zapłaciłam 400zł-to samo z welonem ....)
Naprawde odradzam Wam ten salon...

Zdeklarowana kociara
Angel Eyes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-03, 14:12   #401
JolaGaw
Przyczajenie

I Czechy juz probowalas? Ja mysle ze najlepiej jest zajrzec do salonow firmowych, albo wyproboj w Czechach, jak ja.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-04, 05:52   #402
anula2313
Raczkowanie

Ja tez nie polecam Tych... drogo i te Panie.... ble... i cena ok 300-600zl roznicy na sukni z firmowego salonu, ja dla porownania bralam swoja tak jak Angel Eyes w krk, rowniez POEM , ze zmianami i bez zadnych problemow zamowilam za kilka set zlotych taniej ...
Stary 2011-10-24, 14:38   #403
salsasamba21
Przyczajenie

Ja zamówiłam niedawno model Vanilla! Suknia jest wspaniała, katalog nie oddaje jej uroku! Odkąd przymierzylam Vanillę po raz pierwszy żadna inna suknia jej nie przebiła Już się nie mogę doczekać kiedy będzie gotowa
salsasamba21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-25, 13:13   #404
kobietkaaaaa
Rozeznanie

Hey,
wie ktoś może kiedy wejdzie nowa kolekcja na 2012 rok? Na stronie EM pisze, że jest już w sprzedaży, ale fotek jeszcze nie można zobaczyć
Stary 2011-10-26, 11:28   #405
anula2313
Raczkowanie

Dziewczyny powiem wam tyle, ze jesli chcecie sukienke EMMI MARIAGE to sylko kupujcie w salonie firmowym, jest taki w KRK na ul. dlugiej 5, Moja POEM kosztowala w Tychach wlansie za Mikolowskiej w Evicie prawie pod 4000,- a ja w salonie firmowym za ta sama i jeszcze gratis halke dostalam dalam 3200,- tak ze roznica 800 zl jest duza.... juz jest na buty i welon anawet i dodatkowo na bizuterie.
Polecam KRK!
Stary 2011-10-27, 06:44   #406
JolaGaw
Przyczajenie

Smile Dot.: Suknie ślubne Firmy EMMI MARIAGE!

Cytat:
Napisane przez kobietkaaaaa Pokaż wiadomość
Hey,
wie ktoś może kiedy wejdzie nowa kolekcja na 2012 rok? Na stronie EM pisze, że jest już w sprzedaży, ale fotek jeszcze nie można zobaczyć
Nowa kolekcja juz jest.
Stary 2011-10-27, 16:16   #407
justiii87
Zakorzenienie

Kolekcja na 2012 jest dość interesująca ale nie ma tam mojej wymarzonej sukni którą mają w kolekcji 2011 Dobrze że nie czekałam na nową kolekcje tylko zamówiłam moją jedyną Carmen
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg jz1.jpg (84,8 KB, 68 załadowań)
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-28, 09:11   #408
anula2313
Raczkowanie

Mnie jedeynie z nowej kolekcji podoba sie Marynella czy jakos tak, ale to kopia mojej POEM widzialam ja na zywo , znacznie ladniejsza niz na tych zdjeciach...
W salonach jest juz oczywiscie nowa kolekcja. TZn w KRK jest , a jak inne salony to nie wiem .
Pozdrawiam
Stary 2011-11-04, 18:38   #409
gregia
Zakorzenienie

Dziewczyny widziałyscie kolekcje 2012? Jest po prostu boska, marzy mi się Jessica, ale pewnie będzie kosztowała z 3600-3800 zł, a że mam ślub w przyszłym roku w czerwcu to raczej mi sie nie uda kupić jej używanej i już sama nie wiem co robić.... jak to jest z tym szyciem w ich salonie za połowe ceny, kiedy sie potem oddaje suknię do ich komisu?? zawsze to jakies wyjscie dla dziewczyn, których nie stac na suknie za ponad 3 tyś zł.

Edytowane przez gregia
Czas edycji: 2011-11-04 o 18:45
gregia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-05, 10:19   #410
kobietkaaaaa
Rozeznanie

Gregia nie ma takiej możliwości. Wczoraj dzwoniłam do salonu w Krakowie i Radomiu, wcześniej pytałam w Warszawie i niestety za uszycie sukni trzeba zapłacić całą kwotę, a potem można oddać do komisu i jak się sprzeda dostaniesz pieniążki. Moja kosztuje ponad 4000, więc też mam dylemat. A ponieważ mam ślub na koniec sierpnia już jej pewnie nie odsprzedam.
Stary 2011-11-05, 23:11   #411
mylady21
Wtajemniczenie

Bo potem jest co? Koniec świata?
Stary 2011-11-06, 08:54   #412
gregia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kobietkaaaaa Pokaż wiadomość
Gregia nie ma takiej możliwości. Wczoraj dzwoniłam do salonu w Krakowie i Radomiu, wcześniej pytałam w Warszawie i niestety za uszycie sukni trzeba zapłacić całą kwotę, a potem można oddać do komisu i jak się sprzeda dostaniesz pieniążki. Moja kosztuje ponad 4000, więc też mam dylemat. A ponieważ mam ślub na koniec sierpnia już jej pewnie nie odsprzedam.
kobietko dziekuję za odpowiedz, tak myslałam, że byłoby to zbyt piękne, żeby takie suknie uszyć za połowę jaka Tobie się spodobała suknia EM? u mnie to jest najgorzej, że upodobałam sobie suknię z kolekcji 2012 i raczej nie uda mi sie znaleźć używanej do czerwca
Stary 2011-11-06, 10:14   #413
mylady21
Wtajemniczenie

Daj ogłoszenie pt " sprzedam". Np. na we-dwoje czy slubowisko Co się martwisz? Jest dopiero listopad. Zawsze możesz spokojnie czekać do końca lutego, a jeśli nie znajdziesz - zamówić nową.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Jestem dalej strasznie ciekawa czemu branie ślubu w sierpniu to taka przeszkoda ze sprzedaniem sukni.
Stary 2011-11-06, 12:06   #414
gregia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mylady21 Pokaż wiadomość
Daj ogłoszenie pt " sprzedam". Np. na we-dwoje czy slubowisko Co się martwisz? Jest dopiero listopad. Zawsze możesz spokojnie czekać do końca lutego, a jeśli nie znajdziesz - zamówić nową.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Jestem dalej strasznie ciekawa czemu branie ślubu w sierpniu to taka przeszkoda ze sprzedaniem sukni.
mylady jak mogę teraz szukać używanej sukni z kolekcji 2012 które dopiero teraz, jak nie w grudniu wejdą do sprzedaży od grudnia do lutego masz 2 m-ce to choćbym nawet chciała to nie znajdę używanej, gdyż pewnie szycie samej sukni zabiera 3- 4 m-ce
co do kupienia nowej, proste i logiczne, że jeżeli finanse, by nie stanowiły dla mnie problemu i mogłabym lekką ręką wydać na suknię 3500tyś. to bym się wcale nie martwiła, że nie znajdę używanej.

Edytowane przez gregia
Czas edycji: 2011-11-06 o 12:09
Stary 2011-11-06, 21:29   #415
mylady21
Wtajemniczenie

Po pierwsze już są, a po drugie, jeśli ktoś będzie potrzebował nowej sukni np. na luty czy marzec to mu uszyją. Poza tym dużo modeli powtarza się z tymi z ubiegłej kolekcji.

A tak a propos - zaraz zaraz - czy Ty napaliłaś się przypadkiem na suknie której nie mierzyłaś jeszcze?!
Stary 2011-11-07, 08:05   #416
gregia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mylady21 Pokaż wiadomość
Po pierwsze już są, a po drugie, jeśli ktoś będzie potrzebował nowej sukni np. na luty czy marzec to mu uszyją. Poza tym dużo modeli powtarza się z tymi z ubiegłej kolekcji.

A tak a propos - zaraz zaraz - czy Ty napaliłaś się przypadkiem na suknie której nie mierzyłaś jeszcze?!

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Może i są,ale dostępne w salonach firmowych do których mam daleko i muszę się ratować 2 salonami współpracującymi w których jeszcze modeli 2012 nie mają, gdyż dzwoniłam.
Po 2 skąd ty możesz wiedzieć co ja mierzyłam co nie? Chyba logiczne jest, że gdyby nie wiedziała jak wyglądam w podobnym modelu to bym nie chciała takiej sukni A poza tym to moja sprawa na co sie napalam. Wybacz, ale nie rozumiem Twojego toku myślenia. Mam wrażenie, że szukasz zaczepki, bo każdy Twój post tutaj ma zaczepny ton...

Edytowane przez gregia
Czas edycji: 2011-11-07 o 08:20
Stary 2011-11-07, 09:40   #417
mylady21
Wtajemniczenie

Skąd wnioskujesz że mam zaczepny ton? Ciekawe to. Po prostu myślę logicznie.
Jeśli się skarżysz, że nowa kolekcja dopiero w grudniu , to wnioskuję, że nie mierzyłaś.
Jeśli zaś nie mierzyłaś, to kompletnie nie ma sensu, rzeczywiście, czekac na tą sukienkę, bo może się okazać, że mimo podobieństwa do czegoś innego - to wcale nie jest to czego szukasz. Nie jestem zaczepna, tylko kiedy ktoś się skarży, to staram się jakoś pomóc. Chyba, że nie oczekujesz pomocy, tylko tak sobie narzekasz dla narzekania...

Ach i jeszcze : nie rozumiem pojęcia "mam za daleko". Polska to tak straszliwie mały kraj, że nie rozumiem, jak dla kogoś takie odległości może to być przeszkoda. Wiedząc jeszcze gdzie E.M. ma salony firmowe, zupełnie nie pojmuję że komuś może być strasznie daleko i do Kielc, i do Krakowa, i do Warszawy. Góra parę godzin jazdy - skądkolwiek bądź. Nie można siedzieć w kółko w jednym miejscu i nie wychylac nosa poza własną gminę.To takie stwierdzenie ogólne - nie tylko dotyczace sukienek.

Edytowane przez mylady21
Czas edycji: 2011-11-07 o 09:46
mylady21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-08, 07:27   #418
kobietkaaaaa
Rozeznanie

No to mnie pocieszyłyście
Wszyscy mi mówią, że to koniec sezonu i suknia się będzie kurzyc do następnego, a szkoda bo jest naprawdę śliczna i na pewno jakiejś innej Pannie Młodej by się przysłużyła, ale macie racje. Nie ma co się martwic na zapas
Tak swoją drogą, wiecie coś na temat zakupu dodatków w Emmi Mariage ? Warto czy zbyt drogo jednak?

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Cytat:
Napisane przez gregia Pokaż wiadomość
kobietko dziekuję za odpowiedz, tak myslałam, że byłoby to zbyt piękne, żeby takie suknie uszyć za połowę jaka Tobie się spodobała suknia EM? u mnie to jest najgorzej, że upodobałam sobie suknię z kolekcji 2012 i raczej nie uda mi sie znaleźć używanej do czerwca
Mi się spodobała Flower z kolekcji 2011. Ale ze względu na mój wzrost muszę niestety szyć.
Stary 2011-11-08, 08:17   #419
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gregia Pokaż wiadomość
zawsze to jakies wyjscie dla dziewczyn, których nie stac na suknie za ponad 3 tyś zł.
Jest jeszcze inne wyjście - kupić tańszą

Suknię kupiłam w komisie za 1400 zł (+ wypożyczenie 2 bolerek i szala, welonu nie miałam, ale też jego wypożyczenie jest w cenie) - nie tylko z oszczędności, ale mierząc ją był ten efekt "wow" Te nowe w salonach ... - owszem, ładnie wyglądałam w nich, ale właśnie ... tylko ładnie.

Co do tej sukni, która Ci się podoba - u siebie widziałam z identycznym dołem, też w komisie , też za 1400 zł.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-09, 11:18   #420
gregia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Jest jeszcze inne wyjście - kupić tańszą

Suknię kupiłam w komisie za 1400 zł (+ wypożyczenie 2 bolerek i szala, welonu nie miałam, ale też jego wypożyczenie jest w cenie) - nie tylko z oszczędności, ale mierząc ją był ten efekt "wow" Te nowe w salonach ... - owszem, ładnie wyglądałam w nich, ale właśnie ... tylko ładnie.

Co do tej sukni, która Ci się podoba - u siebie widziałam z identycznym dołem, też w komisie , też za 1400 zł.
Hosenko dziekuję Tobie za wiadomość. Znając życie pewnie mieszkasz w wiekszym mieście. W moim nie ma za ciekawych sukien i wszystkie najlepsze firmowe salony są w samych większych miastach niestety... A ta podobną do mojej widziałaś w komisie EM czy ,,zwykłym"? Myślałam, żeby uszyć podobną, ale sprawdzona krawcowa krzyknęła za uszycie jej 3400zł Mało zawału nie dostałam... Nie po to szyję, by zapłacić tylko 100-200zł mniej od oryginału... napisałam maila do EM po ile Jessica będzie w salonach, ale nic nie odpisali mnie do tej pory, jak będę w Polsce to do nich zadzwonię , bo tylko podali numer na komórkę. PS. Hosenko wychodziłaś za mąż w moje urodziny

Edytowane przez gregia
Czas edycji: 2011-11-09 o 11:28
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości