Dziewczęta,chodzicie w spódnicach ? - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Pokaż wyniki sondy: Spodnie czy spódnica/sukienka ?
spódnica/sukienka 15 17,05%
spodnie 73 82,95%
Głosujący: 88. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-03-17, 11:55   #391
suszarka
Buc

Dot.: Kobietki, nosicie spodnice, sukienki? Jeśli nie- dlaczego nie?

często chodzę, głównie sukienki, do tego buty sportowe.
Stary 2014-03-17, 12:00   #392
201803090921
Konto usunięte

Jesienią / zimą zdecydowanie wolę nosić spodnie - po prostu nienawidzę rajstop, moim zdaniem są koszmarnie niewygodne, czuję się w nich niekomfortowo.
Wiosną, latem częściej zakładam sukienki - jeśli długie, do ziemi, to nawet do płaskich sandałów, inne raczej do butów na obcasach.
Właściwie jedyne, czego nie noszę to legginsy i balerinki - serdecznie nie cierpię jednych i drugich.
201803090921 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-17, 12:37   #393
bessens
Raczkowanie

Ja noszę spodnie, sukienki i spódnice (mini oraz ołówkowe, długich nie lubię bo nie eksponują nóg). Najbardziej z tego zestawu lubię sukienki ponieważ sądzę że wyglądam w nich najlepiej i eksponuję wszystkie walory w spodniach czuję się raczej taka "niewidzialna", ale nie powiem, mają swoje plusy Spódnice są troszkę trudne w obsłudze jak dla mnie (trzeba dobrać bluzkę, zapiąć z tyłu itp)-na randkę nie ma problemu żeby je ubrać ale rano kiedy liczy się każda sekunda jest to już z lekka problematyczne :P

Ogólnie dość trudno jest mi znaleźć sukienki na moją figurę (rozm. 40, klepsydrowo-gruszkowa :P) nad czym ubolewam ale tez nie zaprzestaję poszukiwań popieram, pretty girl świetna firma, lubię też sukienki z...Tesco (florence and fred) są proste i wyglądają super

A rajstop ze spodniami od zawsze nienawidziłam nawet w zimie noszę stosunkowo cienkie rajstopy bo jest mi wiecznie gorąco a co dopiero upchnąć je pod spodnie, no ale to ja tak mam, rozumiem że ktoś może mieć inaczej

Edytowane przez bessens
Czas edycji: 2014-03-17 o 12:45
bessens jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-17, 13:17   #394
Azmika88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hanayome Pokaż wiadomość
Ooo, fajna sprawa te pseudorajstopki, przy czym no niestety właśnie za długie, przydałyby się takie tyle że niewiele poniżej połowy uda. Dziękuję, może mi się uda znaleźć coś w tym guście

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

http://www.ullapopken.pl/pl/wzor/maj...rofaza/686859/ Ooo, te już by były całkiem OK. Muszę zastanowić się poważnie nad taką inwestycją. Dziękuję za polecenie stronki i podpowiedź
proszę
Też się nad nimi zastanawiam, ale noszę spódnice bardzo rzadko i na razie wystarczają mi te legginsy. A tegginsy kupiłam w terranowie za 10 zł, były sprzedawane jako spodenki na w-f o ile dobrze pamiętam
Azmika88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-17, 13:38   #395
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

spodnice lubie tylko latem, tak samo sukienki, a dlaczego, bo nie cierpie rajstop

zdarzy mi sie zalozyc od czasu do czasu juz do czółenek i wtedy rajstopy ida w rcuh, ale to musi byc chyba świeto lasu

Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ...

-Żyj!- krzyknęła Miłość
-Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995(14.12.1996)

Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi
groszek75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-17, 13:50   #396
meesha
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to meesha

ja zawsze mam problem z butami pasujacymi do spodnic,wiec nosze glownie zima- z grubymi rajstopami i kozakami, i ciepla wiosna i jesienia- ponczochy i do balerinek, i latem- do sandalek. Cienkie rajstopy nosze baaaardzo rzadko zazwyczaj mam je schowane w szafce w pracy jako zapas,gdyby cos sie stalo z ponczochami
Mam problem z taka pogoda jak teraz- za cieplo na kozaki, na zimno na balerinki, jakos nie moge znalezc pasujacych botkow
Stary 2014-03-17, 13:51   #397
Aimee_J
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mome Pokaż wiadomość
Wczoraj spędziłam pół dnia na mierzeniu takich, nic nie pasowało no, może z odrobinę niższej półki (takich w cenie 200-250 zł). Zdradzisz, jaki to sklep? Może jakimś cudem też mi podpasuje... Z eleganckich butów mam jedną parę takich, w których jestem w stanie wytrzymać cały wieczór, ale już nie tańczyć niestety. A latem noszę wyłącznie sandały - mam jedną parę dobrych - i japonki, balerinki też nie działają. Właściwie jedyne rozwiązanie, jakie widzę, to przeprowadzka na Bahamy i chodzenie boso do końca życia... Swoją drogą, takie problemy mam dopiero od 2-3 lat i doprawdy nie wiem, co się wtedy zmieniło w moim życiu
Ja kupuję u Ryłki.
W Necie czytałam różne opinie, ale wśród moich znajomych ich buty biją jednak rekordy popularności.
Pierwsze buty jakie u nich kupiłam, były naprawdę z musu. Bo potrzebowałam takie o konkretnym wyglądzie [powołali mnie do grupy reprezentacyjnej z pracy i musiałyśmy mieć wszystkie z góry określone]. Naprawdę bolał mnie portfel i serce, gdy wydawałam 300 złotych na buty, o których byłam przekonana, że znowu nie wytrzymam w nich dłużej niż godzinę - dwie. Ale o dziwo, wytrzymałam cały dzień, nic mi nie było, były niesamowicie wygodne. Nad następnymi myślałam parę miesięcy, mierzyłam w sklepie prawie 40 minut zanim się zdecydowałam Teraz mam od nich trzy pary w sumie [w tym te reprezentacyjne]. Biegam w nich po 12 godzin [bo tyle czasu spędzam np. w pracy] i jestem zadowolona.
Prawdopodobnie jest to kwestia tego, że skóra jest dość miękka i do mojej stopy buty się dopasowują. Jest też szansa kupić u nich tzw. połówki.

Przypuszczam, że buty od jeszcze droższych producentów, też mogą się nieźle sprawdzać. Ja się przekonałam, że niestety w wypadku butów cena idzie w parze z jakością :/ I zamiast kolekcji róznych butów, wolę mieć dwie pary, nazwijmy to neutralnych i móc w nich chodzić.
Nigdy wiecej CCC, Deichamnów itd. Raz kupiłam w Deichmanie buty za 200 złotych i leża w szafce, bo nie mogę w nich chodzić :/
Aimee_J jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-17, 14:02   #398
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Aimee_J Pokaż wiadomość
Mam ten sam problem. Latem często się u mnie sprawdzają balerinki, ale też nie każde.
A co do eleganckich butów: próbowałaś takich z prawdziwej skóry? Takich niestety cenowo idących już w rejony od 300 zł w górę?
Raz przyparta do muru [potrzebowałam konkretny fason i nigdzie nie było poza jednym sklepem] musiałam takie kupić i od tamtej pory jeśli potrzebuje nowe buty kupuję tylko u jednego producenta. W moim wypadku cena przekłada się na to, że mogę w nich chodzic całymi dniami i nic mi nie jest. Wytrzymuję nawet całą noc tańca

Tapnięte z mojego HTC ONE V
ano, dokładnie to samo chciałam napisać

dopóki kupowałam buty w sieciówkach czy sklepach no name, też praktycznie wszystkie były niedopasowane, obcierały itp
kupiłam skórzane szpilki w Ryłko i mogę w nich latać jak w balerinach

edit: doczytałam, że Twoje też z Ryłko coś w nich jest

Edytowane przez af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Czas edycji: 2014-03-17 o 14:03
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-17, 14:12   #399
IvoryRose
Raczkowanie

Cytat:
A rajstop ze spodniami od zawsze nienawidziłam nawet w zimie noszę stosunkowo cienkie rajstopy bo jest mi wiecznie gorąco a co dopiero upchnąć je pod spodnie, no ale to ja tak mam, rozumiem że ktoś może mieć inaczej
Ja też nienawidzę szczerze zestawu spodnie + rajstopy. :P Musi być naprawdę mróz -20, żebym ubrała rajstopy pod spodnie. W pracy mam tak ciepło, że przez osiem godzin chyba bym się ugotowała.
IvoryRose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-17, 14:18   #400
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

Cytat:
Napisane przez IvoryRose Pokaż wiadomość
Ja też nienawidzę szczerze zestawu spodnie + rajstopy. :P Musi być naprawdę mróz -20, żebym ubrała rajstopy pod spodnie. W pracy mam tak ciepło, że przez osiem godzin chyba bym się ugotowała.
oj ja to samo, wcale tak nie chodze, ocieplane legginsy mi starczaja

Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ...

-Żyj!- krzyknęła Miłość
-Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995(14.12.1996)

Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi
groszek75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-17, 14:29   #401
Felis pardina
Raczkowanie

Być może nie jest to odpowiedni wątek, ale skoro jest mowa o sukienkach to zapytam. Jaki fason, kolor sukienki jest odpowiedni dla osoby dosyć wysokiej i bardzo szczupłej?
Felis pardina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-17, 14:39   #402
Angel_00
Zakorzenienie

Piszecie, że w spódnicach eksponujecie swoje walory, a ja wręcz odwrotnie. W spodniach eksponuje się u mnie pupa, nogi

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Angel_00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-17, 14:42   #403
Niebieskooka arystokratka
Marszałkini II RP

Avatar Niebieskooka arystokratka

Ja bardzo lubię nosić sukienki i spódnice. Ale w zimie noszę spodnie jeśli jest śnieg, bo wtedy chodzę tylko w uggach, a takowe do spódnicy nie pasują. Poza tym lubię też nosić szorty, nie tylko wtedy kiedy jest ciepło, ale też kiedy jest chłodniej, choć oczywiście wtedy rajstopy są konieczne. Jednym słowem - lubię odsłaniać nogi
Niebieskooka arystokratka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-17, 15:44   #404
83monia
Zakorzenienie

spodnie lubie bo sa wygodne. mam 3 dzieci i co chwile jakies sie mnie czepia - w spodniach łatwiej no i jak sie schyle do ktoregos to nie ma tyłka na wierzchu a ponadto wiatr nie spowoduje efektu marylin ale latem lubie i mam mase kiecek. mam tylko problem - buty. lubie wygodne i nie na obcasie. a do neiwielu sukienek czy spodniczek pasuja płaskie buty. na spacer w szpilach nie pojde przeciez

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-17, 15:49   #405
Aimee_J
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Angel_00 Pokaż wiadomość
Piszecie, że w spódnicach eksponujecie swoje walory, a ja wręcz odwrotnie. W spodniach eksponuje się u mnie pupa, nogi

Wiele zależy od spodni.
Jak przyszłam do pracy w bardzo dopasowanych jeansach, dobrze skrojonych, które były jak szyte dla mnie na miarę, i w szpilkach to koledzy mi wprost powiedzieli, że mam w nich więcej nie przychodzić, bo mój tyłek za ładnie się prezentuje i się skupić nie mogą.
Ale gdybym miała ich słuchac, to chodziłabym do pracy w workowatych dresach mojego TŻeta, bo w sukience ponoć też ich rozpraszam, bo mam za krótką. Ot, deficyt bab u nas
Stary 2014-03-17, 16:39   #406
kaledonia
zielony stworek

Dot.: Kobietki, nosicie spódnice, sukienki? Jeśli nie- dlaczego nie?

O nawet sama zakładałam kilka lat temu podobny temat
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=231769
Obecnie nie noszę zbyt często spódnic i sukienek,ale jak uda się wrócić do mniejszego rozmiaru to pewnie znowu zacznę.
Tradycyjnie nosiłam spódnice jeansowe,a latem długie w stylu boho.
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-17, 17:06   #407
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Spódnice i sukienki noszę jesienią i zimą, gdy mogę do nich założyć grube rajstopy oraz późną wiosną i latem gdy mogę mieć gołe nogi. Nienawidzę cienkich rajstop
Więcej mam spódnic niż sukienek a wynika to z tego, że mam mniejszą górę i większy dół przez co ciężko mi znaleźć sukienkę, która będzie pasować :/

Ale lubię zarówno spodnie jak i sukienki/spódnice. Spodnie są na pewno łatwiejsze do zestawienia z górą niż spódnice i łatwiej dobrać buty.
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-17, 17:51   #408
evanaeve
Zadomowienie

GG do evanaeve

Ja zazwyczaj nosze spodnie niestety. Spodnice tylko kupuje a jak co do czego przyjdzie to zakladam spodnie. Bo szybciej. Bo latwiej dobrac gore, buty itp.
Chcialabym nosic spodnice i sukienki ale nosze od swieta.
Raz kupilam rajstopy na polarze z Gatty, kupilam taki rozmiar jaki zawsze nosze a zsuwaly mi sie ciagle i sie zniechecilam.
Jakij firmy Wy wybieracie rajstopy na polarze.

Życie takie ma klimaty, że co dobre to na raty
Jacek Kaczmarski
evanaeve jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-17, 18:04   #409
roseblue
wasza koleżanka

noszę sukienki i spódnice latem a to dlatego, że wtedy zawsze jest mi za gorąco, więc pasuje mi taki "przewiew" . Mam powiedzmy w miarę zgrabne nogi i nie lubię gwizdów i innych podśmiechujków facetów, więc ogólnie preferuję spodnie. Rajstop cielistych nie cierpię.
roseblue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-17, 18:13   #410
muzeumolbrzymuf
Rozeznanie

Zimą zawsze mi za zimno na założenie spódnicy/sukienki.
Za to latem lubię. Bardzo.

Sukienki mają ten plus, że nie trzeba do nich dobierać pasującej bluzki. Wystarczy jakaś fajna biżuteria, buty, torebka i outfit jak ta lala
muzeumolbrzymuf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-17, 18:18   #411
201607050913
Konto usunięte

Noszę tylko zimą do kozaków, bo mam kompleks na punkcie łydek Latem dopiero jak mam bardzo opalone nogi, wtedy to jakoś wygląda
201607050913 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-17, 18:24   #412
_Matilde_
Biała Dama

Cytat:
Ja kupuję u Ryłki.
W Necie czytałam różne opinie, ale wśród moich znajomych ich buty biją jednak rekordy popularności.
Pierwsze buty jakie u nich kupiłam, były naprawdę z musu. Bo potrzebowałam takie o konkretnym wyglądzie [powołali mnie do grupy reprezentacyjnej z pracy i musiałyśmy mieć wszystkie z góry określone]. Naprawdę bolał mnie portfel i serce, gdy wydawałam 300 złotych na buty, o których byłam przekonana, że znowu nie wytrzymam w nich dłużej niż godzinę - dwie. Ale o dziwo, wytrzymałam cały dzień, nic mi nie było, były niesamowicie wygodne. Nad następnymi myślałam parę miesięcy, mierzyłam w sklepie prawie 40 minut zanim się zdecydowałam Teraz mam od nich trzy pary w sumie [w tym te reprezentacyjne]. Biegam w nich po 12 godzin [bo tyle czasu spędzam np. w pracy] i jestem zadowolona.
Prawdopodobnie jest to kwestia tego, że skóra jest dość miękka i do mojej stopy buty się dopasowują. Jest też szansa kupić u nich tzw. połówki.

Przypuszczam, że buty od jeszcze droższych producentów, też mogą się nieźle sprawdzać. Ja się przekonałam, że niestety w wypadku butów cena idzie w parze z jakością :/ I zamiast kolekcji róznych butów, wolę mieć dwie pary, nazwijmy to neutralnych i móc w nich chodzić.
Nigdy wiecej CCC, Deichamnów itd. Raz kupiłam w Deichmanie buty za 200 złotych i leża w szafce, bo nie mogę w nich chodzić :/
A ja polecam buty Tamaris, też bardzo porządne i rozkosznie wygodne

Webook
Filmweb
Last.fm
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-17, 21:19   #413
Aimee_J
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Matilde_ Pokaż wiadomość
A ja polecam buty Tamaris, też bardzo porządne i rozkosznie wygodne
Przymierzam się. Tylko się boję
Stary 2014-03-17, 22:04   #414
Azmika88
Zadomowienie

Cytat:
Przymierzam się. Tylko się boję
Ale one nie są ze skóry... Mam od nich jedną parę szpilek, skórę mają tylko w środku, na zewnątrz tworzywo.
Chciałam wam je pokazac i natknełam się na taką ofertę:
http://tablica.pl/oferta/sliczne-sko...7-ID1teSW.html
pieknie sprzedająca kłamie, bo ani one skórzane nie są, ani na pewno nie kosztowały 180 zł, ja za swoje dałam 120 zł albo 110 zł i to dwa lata temu...
Azmika88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-18, 00:37   #415
Mome
Raczkowanie

Cytat:
Ja kupuję u Ryłki.

Dzięki, przejdę się do Ryłki i popróbuję Słyszałam do tej pory wyłącznie złe opinie o tym sklepie i jakoś omijałam. Do sieciówek nawet nie zaglądam, w ogóle już zapomniałam, co to są buty za 50 zł (chyba że tenisówki - te kupuję za dychę na allegro :P). Za to akurat małomiasteczkowe sklepy no name sobie chwalę, parę miesięcy temu kupiłam w takim bardzo wygodne oficerki (produkcji polskiej) i była to chyba trzecia przymierzona para podczas poszukiwań. Ale skończmy może offtop buciany w wątku z sukienkami
Mome jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-18, 01:18   #416
Laurelindorenan
Rozeznanie

Przez większą część roku chodzę w spodniach, bo nie toleruję rajstop. Po prostu żadnych. Nie ma dla mnie czegoś takiego jak "wygodne rajstopy". Za to lubię spódnice latem, wyłącznie do gołych nóg. Noszę takie dłuższe, do kolan lub do kostek, bo moje uda niestety nie pozwalają na mini. Uwielbiam długie, powiewne spódnice, bo tuszują wspomniane zbyt szerokie uda. Sukienki noszę rzadko, bo przy mojej figurze trudno mi dobrać takie, w których nie będę wyglądała gruszkowato i które nie mają fasonu jak dla starszej pani. Nie mam problemu z obuwiem do spódnic, bo uwielbiam wszelkie balerinki. Buty na wysokich obcasach mi się podobają, ale na innych - sama nigdy nie trafiłam na takie, w których nie bolały mnie stopy. Na szczęście mam niezłe proporcje i nie muszę sobie dodawać wzrostu.

Edytowane przez Laurelindorenan
Czas edycji: 2014-03-18 o 01:20
Laurelindorenan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-18, 09:09   #417
j_ka
Rozeznanie

Uwielbiam spódnice i sukienki latem. Jak jest chłodno nie noszę, bo strasznie nie lubię rajstop.
j_ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-18, 09:15   #418
wika82
Zakorzenienie

Uwielbiam sukienki i spódnice.
Wiosną i latem noszę praktycznie non stop, do pracy długość "w kolanko"' a poza pracą krótkie. Mam bardzo zgrabne nogi, w spodniach wyglądam dobrze, ale spódnica, to jednak spódnica, zwłaszcza w pracy dodaje elegancji i sprawia, że wygląda się bardziej profesjonalnie. Lubię biurowe sukienki, do tego jakiś żakiecik, albo bez, nie trzeba dużo myśleć nad doborem bluzki, etc.
Zimą noszę nie tak często, ale nie rzadziej niż raz w tygodniu.

Stary 2014-03-18, 09:19   #419
m000
Wtajemniczenie

Dawniej spódniczki nosiłam cały czas, teraz jak założę to święto szkoda, chciałabym do tego wrócić, zupełnie inaczej sie czułam, tak mega kobieco, ale teraz jakoś mi wygodniej chodzić w spodniach

m000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-18, 09:47   #420
_Matilde_
Biała Dama

Cytat:
Napisane przez Azmika88 Pokaż wiadomość
Ale one nie są ze skóry... Mam od nich jedną parę szpilek, skórę mają tylko w środku, na zewnątrz tworzywo.
Chciałam wam je pokazac i natknełam się na taką ofertę:
http://tablica.pl/oferta/sliczne-sko...7-ID1teSW.html
pieknie sprzedająca kłamie, bo ani one skórzane nie są, ani na pewno nie kosztowały 180 zł, ja za swoje dałam 120 zł albo 110 zł i to dwa lata temu...
Ale to chyba zależy od modelu, nieprawdaż?

Webook
Filmweb
Last.fm
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości