![]() |
#391 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 II
dzieki Joaasiu, to ide na tego solara
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
Zadomowienie
|
Dzięki Joasiu za link
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() My teraz też byliśmy w Kadzidłowie w parku dzikich zwierząt ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Wtajemniczenie
|
Kasiulko polecam |Enterol. przy ostaniej wirusowce Wiktorii sprawdzil sie lepiej niz smekta.
w solarium z makeupem to po prostu moze ci twarzy nie zlapac tak jak calego ciala przez wlasnie podklad, ale kazde dobre solarium ma mleczko do demakijazu w kazdym pomieszczeniu wiec bedziesz sie mogla zmyc. co do granicy na zdjeciu tojakies 10 minut samochodem od miejsca gdzie mieszka moja babcia jest zakole buga. po naszej stronie stoi sobie slupek a po drugiej stronie jest juz Bialorus. a podobno przez bug mozna spokojnie przejsc bo woda do pach. na szczescie nikomu nie przyszlo na mysl zeby wchodzic do wody, chociaz Wiktoria sie troszku czaila. mnie najbardziej podobaly sie wazki. w przybrzeznej trawie bylo ich kilkadziesiat. jak zawial wiatr to wyfruwaly z traw na chwile i potem znow sie chowaly. Agiko a jak szef na twoje wypowiedzenie, nie proponowal lepszych warunkow. czy przyjal je i tyle.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Zadomowienie
|
Hej baby
ależ ze mnie padaka ![]() ![]() Tiaara, fajne foty, ale rzeczywiście słabo cię widać. Jeśli chodzi o mowę WIki, to rzeczywiście poczekaj do 3 lat. Mojej koleżanki synek skończył w lipcu 3 lata i może jakies 3-4 msc temu zaczął dopiero mówić. A mój brat nie mówił do 4 roku życia i właściwie całej mowy nauczył go logopeda, chodził kilka lat, ale jak poszedł do zerówki to już mówił, choć niewyraźnie. Sama pamiętam jak z nim jeździłam. Zawsze logopeda zaczynał od ćwiczenia języka. Właśnie dlatego wygłupiam się tak z Kamilem. Mój brat na początku miał całkowicie sztywny język. Niewiarygodne ![]() Arbuza nie dawałam jeszcze Milkowi, nie wpadłam na to ![]() Czy wasze dzieciaki mówią do was mama? Bo Kamil ciągle mówi i do mnie i do męża tata ![]() ![]() JA poszłam na solarium w poniedziałek 8 min, nic mi nie było, wczoraj na 10 min i już trochę za mocno, bo się zaczerwieniłam, dziś nie poszłam. Chyba wyskoczę na chwilę w sobotę rano dopiero. Płatek chyba zagadany na śmierć ![]() A miałam jeszcze o szefie napisać, nie zaproponował mi lepszych warunków, bo to by godziło jego dumę po naszej rozmowie wcześniejszej o kasie, , trochę się zdenerwował, ale starał się tego nie okazać. Teraz ciągle ktoś przychodzi i mnie wypytuje dlaczego, co tak nagle itp. Ale sie cieszę, że odchodzę, choć to była bardzo dobra praca. Dużo się nauczyłam, ale czas na zmianę. Nie wiem jak wytrzymam do końca września. PAPA
#395 |
Zakorzenienie
|
Ja tez byłam na solarium pierwszy raz w życiu. Nic nie widać
![]() ![]() ![]() ![]() Agiko u nas na poczatku było tak ze Oliwka gadała tylko tata i tata, a potem nagle zaczęła i mnie dostrzegac i dużo czesciej mnie woła, choc tata czasami tez powie jak sie ją ładnie poprosi. Wiec u nas jest niejako na odwrót ![]() ![]() Moj chrzesniak nie mowił prawie nic do ukonczenia 3 roku życia, teraz nadrabia zaległosci ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Zakorzenienie
|
Agiko Twoj szef powinien schowac dume do kieszeni jak mu taki dobry pracownik chce uciec.... ale dla Ciebie na pewno lepiej, podziwiam Cie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Zadomowienie
|
Agiko -- Mateuszek mówi do Tż "tata" a do mnie "mama", chociaż często zdarza mu się mówić na odwrót. Ale ja wtedy wskazuję na siebie palcem i mówię: ja jestem mama a ty Mateuszek i na niego wtedy wskazuję; cieszy się przy tym i wskazuje na siebie mówiąc "mama"
![]() Dla dzieciaczków chorowitków dużo zdrówka życzę, a na odparzoną dupkę nam pomógł Clotrimazol. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#398 |
Zakorzenienie
|
U mnie wszystkie dzieci na około złapał wirus
![]()
![]() |
#399 |
Zakorzenienie
|
Re: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 II
![]() Nie mam sił, nie mam czasu. Dzieci pochłaniają cały mój czas, Mati bardzo źle sypia w nocy, dzisiaj z 15 razy zrywał się z płaczem, głowa mi peka z niewyspania ![]() Joasiu sliczne zdjęcia ![]() ![]() ![]() Acha pupa od Twoich batów jeszcze mnie piecze ![]() ![]() Tiaaro szkoda, że tak słabo widać na zdjęciach, ale są bardzo ładne i widoczki też ![]() Kociulku to trzymamy kciuki by Adrianka nic nie złapało ![]() Kasiulko a jak dzisiaj się czuje Oliwka? Agiko mati na wszystkich woła mama ![]() ![]() ![]() Wczoraj byłam z koleżankami na starym mieście i Mati wypatrzył fontanne, nie mogłam go odciągnąć w efekcie całe body mokre, dobrze że miałam bluzkę na przebranie |
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Zadomowienie
|
Płatku -- ale jaka to radość dla dziecka tak się zmoczyć
![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny!
Joasiu super zdjecia ale duzo ![]() ![]() Płatku na zdj nawet widać ze Mati zywioł jest...mysle ze z Natanem by sie dogadali bo obydwoje niezłe rozrabiaki są...ja ostatnio padam przy nim dosłownie, dzisiaj bylismy u chirurga na kontroli jest ok ![]() ![]() co do solarium to ja min na 8 min chodziłam kiedys kiedy zaczynałam...ale teraz nawet po przerwie chodze na 10,15...bo dla mnie 8 minut działa opala ale ja sie nigdy w solarium nie poparzyłam...mimo ze kiedys tam mi odbijało byłam czarna a chodziłam na 20 minut na leżace.. ![]() a myślałam ze to tylo moje dziecko mówi do mnie tata hahah zawsze mówił mama mama ma ma ama chodziłi gadał tak w kólko ![]() ![]() pozdrawiam ![]()
#402 |
Zakorzenienie
|
Kilkoro dzieci wylądowało dzisiaj w szpital z powodu odwodnienia, m.in. nasza Sylwia (córka brata męża - mieszkają w letniaku na tym samym podwórku)
![]() ![]() Płatku, fajniutkie zdjęcia ![]() ![]()
![]() |
#403 |
Wtajemniczenie
|
Kociulku bedzie dobrze. moze akurat nie zlapie bo przeciez nie kazde dziecko lapia konkretne bakterie. trzymam kciuki zeby minelo was szerokim lukiem i zeby wyjazd sie udal.
Agiko nie wiem czy akurat duma twojego szefa w tym wypadku stawia go w dobrym swietle. w kazdym razie ty wyjdziesz jak najlepiej z calej tej sytuacji. jeszcze niecaly miesiac i bedziesz zaznajamiac sie z nowym stanowiskiem. Platku Wiktoria tez zawsze piszczala na widok wody. teraz jest chlodno wiec nie wiem jak reaguje ale widze ze po tym wypadku nad jeziorkiem to juz nie taka zadowolona z kapieli. wczesniej mowilam tylko kapiu kapiu a ona z usmiechem leciala do lazienki a teraz moglaby sie wcale nie kapac. ale pomalu i stopniowo i delikatnie juz nie ma takiej nieciekawej miny. najgorsze ze traume przezywa jak przyjdzie myc wloski. a ja dzisiaj mialam sie zarejestrowac w urzedzie pracy jako bezrobotna ale ksiegowa nie wypelnila mi dokumentow wiec nie zdazylam juz dzisiaj. za to w poniedzialek musze znow sie zrywac o 6 zeby zdazyc pobrac numerek. wiecie myslalam ze to bedzie inaczej a ja nawet nie wiem jak zabrac sie za szukanie pracy. powiem szczerze ze mi sie nie chce. przyzwyczailam sie do domku i jakos nie wyobrazam sobie teraz takiej rutyny. ale w polowie wrzesnia musze juz miec porzsylane cv. mam nadzieje ze przez wrzesien Wiktoria sie przyzwyczai do zlobka i nie bedzie plakala kiedy bede ja tam zaprowadzac. ale po dziesiejszym dniu widze jak ona jest do mnie bardzo przyzwyczajona. rano nie chciala zjesc mleka ktore podala jej moja mama bo mnie nie bylo. a po poludniu jechalismy z TZtem na zakupy i dopoki ja nie zeszlam do samochodu i mnie nie zobaczyla to poplakiwala. nie wazne ze byl TZ ale nie bylo mnie.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Zakorzenienie
|
Mati jest boski
![]() ![]() Płatku Oliweira w zasadzie nie czuje sie źle, nawet jak biegunke miała (bo dzis juz nie ma ![]() ![]() ![]() ![]() Cos Kostka sie nie pokazuje, oblewa jeszcze prawko czy jak ? ![]() A Agika to pewnie szturcha ciasto na jutrzejszą imprezę ![]() Jutro ide znowu na solarium a potem do Silesia City Center na zakupy i o sama ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
Zakorzenienie
|
Kostka usprawiedliwona nie ma neta zapomniałam napisać
![]() Dziewczyny jak się spotkamy wszystkie w tym centrum o którym pisze Agika to nasze dzieci napewno zwrócą na siebie uwagę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kociulku jak nie macie kontaktu z chorymi to może Adrianka nie złapie, oby Tiaaro dobrze pisze będzie dobrze ![]() ![]() Ja dzisiaj kupiłam w lumpie spodenki dla Matiego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tiaaro nie dziwie Ci się że nie masz chęci iść do pracy, ja mam gdzie wrócić, ale jak pomyśle to wcale mi się nie uśmiecha pracować, choć z jednej strony trochę mi tego brak, kontaktów z ludźmi i pogaduszek z koleżankami ![]() Mati też najbardziej lubi banana ![]() ide czytać bajkę Olce, chcieliśy jutro ją odwieźć do domu, ale ona nie chce jeszcze wracać, a mi już uszy więdną od jej gadania, ratunku!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
Zadomowienie
|
kasiulka idz idz opal se dziewczyno
![]() ![]() a potem do znajomych bedzie oprocz nas kilka par jeszcze...i postanowiłam ze wezmiemy Natka...no cóz to niby na osiedlu...ale tydzien temu zostawilismy go na 5 godzin wiecozrem i poszlismy na rynek było superrr ze znajoma para ![]() ![]() Natan wogole nie chciał spac zasnął i to słabo o 12 a my przylismy cos po12 mmm ale jak sobie przypomne Malibu mmm tance NO super było! ![]() dzisiaj składałam ubranka dla maluszka siostry to dopiero poczatek ciazy a ja mam dla niej juz spodnie ciażaowe stniki do karmienia ksązki...kocyki szlafroczki buciki czapeczki zabawki dla dzidziusia fotelik samochodowy itd zawsze to ją jakos odciązy ale załuje troche bo wydałam juz sporo ubranek kilku znajomym dziewczynom a kazdej dałam po kilka siatek w sumie dla siostry mamz 8 siateka ale to sa rozne rozmiary...no cóz zawsze to cos Płatku to super...ja dla Natka mam super ciuszki ze szmateksów Tż na początku podchodził do z rezerwą i nie bardzo był przekonanya potem sam wydawał niezłe sumki dla ciuszki dla Natka nawet dla mnie udało mu sie kupic sliczna spódnice białą ja dzisiaj kupiłam super spodnie lniane obcisłe idealny rozmiar bezowe za 1zł ![]() i sweterek Carry za 4 zł tez bezowy fajnie wykrojony przylegajacy a wczoraj w sephorze super puder duo color kredke róz i błyszczyk do ust dostałam tez prózbki dolce&gabana b. fajne ale zdecydwaie bardziej wole j'adore i zamierzam kupić ![]() ![]() wczoraj wchodze do domu a tu nastepna siateczka z sephory pomyslałam sobie ze to Tz i prezent sprawił:p no bo jak;p ![]() a tu on sobie Hugo Bossa zakupił no ale przynajmniej bedzie ładnie pachniec ![]() ![]() ![]() Płatku z tyi ubrankami to ja mam to samo dzisiaj robiłam porzadki w szafach Natka i większosci to on bardzo dawno nie nosił albo wogole nie nosił... ![]() ![]() tiaro powodzenia zycze, mozna sie przyzwyczaic do takiego trybu zycia az zabardzo ![]() ![]() Dobranoc miłych snów , miłego odpoczynku i zabawy w weekend ![]() ![]() ![]()
#407 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam nadzieję,że macie rację
![]() Mi solarium marzy sie juz od dawna,ale teraz tym bardziej nie pójdę,zresztą jeszcze ani razu nie miałam okazji byc. Za to kupiłam sobie mleczko garniera do śniadej cery. Zostawia troszkę smugi (albo to ja nie umiem go dobrze rozprowadzić),ale juz po pirwszym uzyciu daje ładny kolor ![]()
![]() |
#408 |
Zakorzenienie
|
Agiko pisałaś że masz dzisiaj urodziny
![]() ![]() ![]() ![]() Gosiaczku fajnie, że tak pomagasz siostrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 II
Agika pewnie świętuje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oliwka ma nawrot biegunki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#410 |
Wtajemniczenie
|
Agiko ode mnie też wszystkiego najlepszego
![]() TŻ pojechał do mamusi i zniknął. Chyba mu przywale jak wróci. Do tego chyba zaczął palić fajki ![]() Kasiulka tak może być z biegunką ![]()
#411 |
Zakorzenienie
|
gdzie sie podziewacie ?
bylam dzis na zakupach, kupilam stanik, boze jakie ja mam ciagle wielkie cycki , szok. Jak zmierzylam z ta moja nowa sukienka to mam dekolt jak matrona, moge zabijac cycem, zle sie z tym czuje.... nie chce miec takich koszmarnych balonow. A kiecka calkowicie mi sie przestala podobac. |
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
Wtajemniczenie
|
Agiko najserdeczniejsze zyczenia w dniu twoich urodzin. aby kolejny rok byl jeszcze sympatyczniejszy, spotykaly cie same najpiekniejsze zeczy. no i przedewszystkim pociechy z rodzinki.
Kasiulko, Joasiu przykre ze choroba nie chce isc sobie. najwazniejsze by dzieci za bardzo tego nie odczuly. Oliwka jak czytam to na wesolo podchodzi do zycia mam nadzieje ze Julke tez choroba nie meczy za bardzo.
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Zakorzenienie
|
Ojej biedne maleństwa
![]() Ja wczoraj spadłam ze schodów z Matim ![]() ![]() ![]() Oglądałyscie wczoraj "Bez granic" z Angeliną Jolie? Spłakałam się trochę, bardzo mi się podobał film ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#414 |
Wtajemniczenie
|
Płatku najważniejsze że nic się nie stało. Buźka dla Ciebie i Matiego
![]() Kasiulka a gdzie obiecane fotki w kreacji? ![]() Ciekawe jak tam Agika po imprezie. Przyszły meble Julki, to co Wam kiedyś pokazywałam: zestaw Elmo. Jestem trochę zła bo kosztowały kupe kasy a wyglądają bardziej jak zabawki niż meble ![]() Julce na dobre przeszła biegunka ![]() ![]() Jutro przychodzi opiekunka. Raczej nie skacze z radości. Nie wiem co będe z nią robić, czy Julka nie będzie mieć dnia wścieklizny. Czy to dobry pomysł żebyśmy trochę posiedziały w domu a potem razem na spacer na plac zabaw i niech goni za Julką? Zobaczymy jak to będzie. Napewno będe spanikowana gdy pierwszy raz zostawie jej Julke.
#415 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Joasiu
![]() Ja myśle, że najpierw muszą się poznać ![]() ![]() ![]() My chyba pojedziemy nad jeziorko bo mamy dość tego siedzenia w domu, na placu zabaw, jak myslicie nie jest za zimna woda by dzieciaki się pluskały ![]() Kaśka pindo dawaj zdjęcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Zadomowienie
|
Agiko -- dużo szczęścia, zdrówka i pociechy z Twoich chłopaków
![]() ![]() Wczoraj cały dzień byliśmy na wsi, dziś też za chwilę wyjeżdżamy. Miłego dnia, Kobietki ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Re: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 II
![]() Ja sobie wypraszam to ja jestem wątkowa pinda, określenie ma być dla mnie zarezerwowane ![]() Płatku ja chce żeby opiekunka poszła razem z nami na ten spacer. Zostawie je same jak Julka poczuje się pewnie. Nie wyobrażam sobie takiego płaczu non-stop. To idzie sie wykończyć. największy szok to że moja mama w 100% popiera mój pomysł ![]() Płatku, mnie się wydaje że woda jest chłodna ale przcież zawsze można tam pograć w piłke , pobawić się w chowanego. Zawsze to jakaś odmiana.
#418 | |
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Re: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 II
Cytat:
Joasiu przeprasza, wybacz mi ![]() ![]() ![]() Chago miłego dnia fajnie macie my to w tym mieście to jedynie do Myślęcinka możemy sie wybrać, ale ile można ostatnio tam byliśmy. Dzisiaj jeziorko ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#419 |
Wtajemniczenie
|
Napisałam Wam że Julka nie ma biegunki i co? I znowu dupa
![]()
#420 |
Zadomowienie
|
cześć kobietki
![]() dziękuję wam wszystkim za życzenia ![]() ![]() Dla wszystkich dzieciaczków buziak ![]() Dzięki za życzenia, opijemy tą 30 na spotkaniu jeszcze ![]() PAPA
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:31.