Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 II - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-08-02, 13:01   #391
kasiulka
Zakorzenienie

Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 II

dzieki Joaasiu, to ide na tego solara ja tez przed chwilą dzwoniłam do lekarza- zaleciła Smecte, jakis Enterol i reszte to samo co Tobie. Jak do jutra nie bedzie poprawy mamy przyjsc.

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-02, 13:13   #392
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

Dzięki Joasiu za link super miejse szkoda że nie wiedziałam wcześniej o tym miejscu bo właśnie zobaczyłam na ich mapce że jest niedaleko Hradec Kralove a tam jest siedziba męża firmy byłam tam z nim kiedyś po jakiś sprzęt i raz na imprezie No nic następnym razem napewno pojdziemy

My teraz też byliśmy w Kadzidłowie w parku dzikich zwierząt ale to jest wogóle bez porównania, tam całość obejdzie się z 1,5 godziny, ale lepsze to niż nic
hania024 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-02, 14:05   #393
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

Kasiulko polecam |Enterol. przy ostaniej wirusowce Wiktorii sprawdzil sie lepiej niz smekta.

w solarium z makeupem to po prostu moze ci twarzy nie zlapac tak jak calego ciala przez wlasnie podklad, ale kazde dobre solarium ma mleczko do demakijazu w kazdym pomieszczeniu wiec bedziesz sie mogla zmyc.

co do granicy na zdjeciu tojakies 10 minut samochodem od miejsca gdzie mieszka moja babcia jest zakole buga. po naszej stronie stoi sobie slupek a po drugiej stronie jest juz Bialorus. a podobno przez bug mozna spokojnie przejsc bo woda do pach. na szczescie nikomu nie przyszlo na mysl zeby wchodzic do wody, chociaz Wiktoria sie troszku czaila. mnie najbardziej podobaly sie wazki. w przybrzeznej trawie bylo ich kilkadziesiat. jak zawial wiatr to wyfruwaly z traw na chwile i potem znow sie chowaly.

Agiko a jak szef na twoje wypowiedzenie, nie proponowal lepszych warunkow. czy przyjal je i tyle.
-i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli.

http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png
tiaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-02, 19:24   #394
agika11
Zadomowienie

Hej baby
ależ ze mnie padaka właśnie wróciliśmy z zakupów. Normalnie porażka. W sobotę mam urodziny 30 i tak jak kiedyś pisałam robię party. A że jutro idę na grilla mojego działu więc nie wiem kiedy wszystko przygotuję . NIby osób niewiele, bo 13-15 ale zawsze robota jest. Się zobaczy.
Tiaara, fajne foty, ale rzeczywiście słabo cię widać. Jeśli chodzi o mowę WIki, to rzeczywiście poczekaj do 3 lat. Mojej koleżanki synek skończył w lipcu 3 lata i może jakies 3-4 msc temu zaczął dopiero mówić. A mój brat nie mówił do 4 roku życia i właściwie całej mowy nauczył go logopeda, chodził kilka lat, ale jak poszedł do zerówki to już mówił, choć niewyraźnie. Sama pamiętam jak z nim jeździłam. Zawsze logopeda zaczynał od ćwiczenia języka. Właśnie dlatego wygłupiam się tak z Kamilem. Mój brat na początku miał całkowicie sztywny język. Niewiarygodne
Arbuza nie dawałam jeszcze Milkowi, nie wpadłam na to
Czy wasze dzieciaki mówią do was mama? Bo Kamil ciągle mówi i do mnie i do męża tata Trochę mi przykro , bo jak do mnie biegnie jak wracam z pracy, to woła tata i nie wiem, czy dlatego że czeka, aż tata przyjdzie, czy nie rozumie różnicy. Mama umie powiedzieć, ale tylko jak ja mu mówię ja jestem mama, to on mama?? Jak u was jest?
JA poszłam na solarium w poniedziałek 8 min, nic mi nie było, wczoraj na 10 min i już trochę za mocno, bo się zaczerwieniłam, dziś nie poszłam. Chyba wyskoczę na chwilę w sobotę rano dopiero.
Płatek chyba zagadany na śmierć
A miałam jeszcze o szefie napisać, nie zaproponował mi lepszych warunków, bo to by godziło jego dumę po naszej rozmowie wcześniejszej o kasie, , trochę się zdenerwował, ale starał się tego nie okazać. Teraz ciągle ktoś przychodzi i mnie wypytuje dlaczego, co tak nagle itp. Ale sie cieszę, że odchodzę, choć to była bardzo dobra praca. Dużo się nauczyłam, ale czas na zmianę. Nie wiem jak wytrzymam do końca września.
PAPA
Stary 2007-08-02, 19:36   #395
kasiulka
Zakorzenienie

Ja tez byłam na solarium pierwszy raz w życiu. Nic nie widać , dalej jestem biała. Solarium super, turbo stojące i z radiem , wziełam sobie aktywator opalania dodatkowo ale chyba mnie nie zaktywował , w sobote ide znowu
Agiko u nas na poczatku było tak ze Oliwka gadała tylko tata i tata, a potem nagle zaczęła i mnie dostrzegac i dużo czesciej mnie woła, choc tata czasami tez powie jak sie ją ładnie poprosi. Wiec u nas jest niejako na odwrót . Mysle ze nie masz sie czym martwic, choc fajnie jest słyszec jak Twoje dziecko Cie przyzywa - mysle ze wkrótce Kamilek tez zacznie

Moj chrzesniak nie mowił prawie nic do ukonczenia 3 roku życia, teraz nadrabia zaległosci , kazde dziecko jest inne. Chrzestny Oliwki ma 3 synów i ostatnio mowił ze jak dzieci były małe to tylko sie z żoną niecierpliwili kiedy wreszcie zaczna gadac, a jak juz zaczęły to stwierdzili - ale było fajnie jak nie gadały

Oliwka
Stary 2007-08-02, 19:42   #396
kasiulka
Zakorzenienie

Agiko Twoj szef powinien schowac dume do kieszeni jak mu taki dobry pracownik chce uciec.... ale dla Ciebie na pewno lepiej, podziwiam Cie , ja bym czasem tak chciała odejsc ale nic nie robie w tym kierunku, boje sie zmian, ryzyka, no i jestem leń - nie da sie ukryc. CHoc obecnie pracuje mi sie naprawde dobrze, mam nowego szefa i jest super - jednak od przelożonego bardzo wiele zależy, w sumie od jakis 3 miesiecy chodze do pracy bez stresu, nawet z przyjemnoscią i nie mam niedzielnego doła ze jutro poniedziałek i zaś trzeba isc do roboty. Spox

Oliwka
Stary 2007-08-02, 21:23   #397
ch_aga
Zadomowienie

Agiko -- Mateuszek mówi do Tż "tata" a do mnie "mama", chociaż często zdarza mu się mówić na odwrót. Ale ja wtedy wskazuję na siebie palcem i mówię: ja jestem mama a ty Mateuszek i na niego wtedy wskazuję; cieszy się przy tym i wskazuje na siebie mówiąc "mama"
Dla dzieciaczków chorowitków dużo zdrówka życzę, a na odparzoną dupkę nam pomógł Clotrimazol.
Pozdrawiam
ch_aga jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-08-02, 23:07   #398
kociulek
Zakorzenienie

U mnie wszystkie dzieci na około złapał wirus Adrianuś jeszcze nie ma zadnych objawów,ale boję się,bo jak to dzieci - przytulają się, busiają. Narazie tamte siedzą w domu i mój też. W niedzielę mamy wyjazd do Żelechowa na chrzciny i strasznie sie boję,żeby właśnie wtedy go coś nie złapało...

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-03, 07:24   #399
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1
Re: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 II

Nie mam sił, nie mam czasu. Dzieci pochłaniają cały mój czas, Mati bardzo źle sypia w nocy, dzisiaj z 15 razy zrywał się z płaczem, głowa mi peka z niewyspania.

Joasiu sliczne zdjęcia, a zoo imponujące. Szkoda, że u nas nie ma takiego. przejrzałam tylko 270zdjęć mam nadzieje, że nie wykasujesz linka jak znajde chwile to przejrze jeszcze nastepne.
Acha pupa od Twoich batów jeszcze mnie piecze.

Tiaaro szkoda, że tak słabo widać na zdjęciach, ale są bardzo ładne i widoczki też.

Kociulku to trzymamy kciuki by Adrianka nic nie złapało.

Kasiulko a jak dzisiaj się czuje Oliwka?

Agiko mati na wszystkich woła mamana tate, babcie, kuzynów, ciocietata powie jak na nim wymusimy, to raczej mu wychodzi"Kaka".

Wczoraj byłam z koleżankami na starym mieście i Mati wypatrzył fontanne, nie mogłam go odciągnąć w efekcie całe body mokre, dobrze że miałam bluzkę na przebranie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC06522.JPG (82,6 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06523.JPG (86,9 KB, 26 załadowań)
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-03, 07:44   #400
ch_aga
Zadomowienie

Płatku -- ale jaka to radość dla dziecka tak się zmoczyć Ja też zawsze biorę ze sobą drugie ubranka na wrazie czego
Pozdrawiam
Stary 2007-08-03, 12:54   #401
gosiaczek94@buziaczek.pl
Zadomowienie

czesc dziewczyny!

Joasiu super zdjecia ale duzo obejrzałam sporo ale juz i sie eni chce klikac

Płatku na zdj nawet widać ze Mati zywioł jest...mysle ze z Natanem by sie dogadali bo obydwoje niezłe rozrabiaki są...ja ostatnio padam przy nim dosłownie,

dzisiaj bylismy u chirurga na kontroli jest ok tylko teraz musze dbac o to zbey znowu nie przyrosło...

co do solarium to ja min na 8 min chodziłam kiedys kiedy zaczynałam...ale teraz nawet po przerwie chodze na 10,15...bo dla mnie 8 minut działa opala ale ja sie nigdy w solarium nie poparzyłam...mimo ze kiedys tam mi odbijało byłam czarna a chodziłam na 20 minut na leżace..teraz bym tak w zyciu nie poszła ale głupota robi swoje...tyle ze na skóre naprawd emi to nie szkodziło...tzn byłam jak mulatka ...mam bardzo ciemna karnacje wiec moge tyle ze po dłuzszym czasie mogłabym raka sie nabawic...teraz wybieram sie...tzn moze jutro i juz na 15 minut bo lubie widziec efekt...ale w tym miesiacu chce sie zdzarac porzadnie bo lubie byc opalona mocno a juz dawno nie byłam

a myślałam ze to tylo moje dziecko mówi do mnie tata hahah

zawsze mówił mama mama ma ma ama chodziłi gadał tak w kólko a teraz nagle mu sie odwidział i ciągle tate woła...zauwazyłam ze od kiedy rzadziej chodze do mie do mamy i przebywam u tesciów tak sie dzieje bo oni mu robia pranie mózgu i ciągle mówia mu mów tata Ta Ta taaaa ta noi co biedne dziecko- Mówi tak

pozdrawiam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-08-03, 13:26   #402
kociulek
Zakorzenienie

Kilkoro dzieci wylądowało dzisiaj w szpital z powodu odwodnienia, m.in. nasza Sylwia (córka brata męża - mieszkają w letniaku na tym samym podwórku) Jestem cała w strachu

Płatku, fajniutkie zdjęcia Widać,że woda to żywioł takich malców

My + A + K +
Stary 2007-08-03, 19:04   #403
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

Kociulku bedzie dobrze. moze akurat nie zlapie bo przeciez nie kazde dziecko lapia konkretne bakterie. trzymam kciuki zeby minelo was szerokim lukiem i zeby wyjazd sie udal.

Agiko nie wiem czy akurat duma twojego szefa w tym wypadku stawia go w dobrym swietle. w kazdym razie ty wyjdziesz jak najlepiej z calej tej sytuacji. jeszcze niecaly miesiac i bedziesz zaznajamiac sie z nowym stanowiskiem.

Platku Wiktoria tez zawsze piszczala na widok wody. teraz jest chlodno wiec nie wiem jak reaguje ale widze ze po tym wypadku nad jeziorkiem to juz nie taka zadowolona z kapieli. wczesniej mowilam tylko kapiu kapiu a ona z usmiechem leciala do lazienki a teraz moglaby sie wcale nie kapac. ale pomalu i stopniowo i delikatnie juz nie ma takiej nieciekawej miny. najgorsze ze traume przezywa jak przyjdzie myc wloski.

a ja dzisiaj mialam sie zarejestrowac w urzedzie pracy jako bezrobotna ale ksiegowa nie wypelnila mi dokumentow wiec nie zdazylam juz dzisiaj. za to w poniedzialek musze znow sie zrywac o 6 zeby zdazyc pobrac numerek. wiecie myslalam ze to bedzie inaczej a ja nawet nie wiem jak zabrac sie za szukanie pracy. powiem szczerze ze mi sie nie chce. przyzwyczailam sie do domku i jakos nie wyobrazam sobie teraz takiej rutyny. ale w polowie wrzesnia musze juz miec porzsylane cv. mam nadzieje ze przez wrzesien Wiktoria sie przyzwyczai do zlobka i nie bedzie plakala kiedy bede ja tam zaprowadzac. ale po dziesiejszym dniu widze jak ona jest do mnie bardzo przyzwyczajona. rano nie chciala zjesc mleka ktore podala jej moja mama bo mnie nie bylo. a po poludniu jechalismy z TZtem na zakupy i dopoki ja nie zeszlam do samochodu i mnie nie zobaczyla to poplakiwala. nie wazne ze byl TZ ale nie bylo mnie.

Stary 2007-08-03, 19:41   #404
kasiulka
Zakorzenienie

Mati jest boski , alez z niego mały rozrabiaka, z Oliwka tez by sie dogadali

Płatku Oliweira w zasadzie nie czuje sie źle, nawet jak biegunke miała (bo dzis juz nie ma ) to humor dopisywał . Mam naprawde bardzo wesołe dziecko, ona non stop sie smieje. Ostatnio uwielbia słówko "nie", opanowała do perfekcji i mam wrazenie ze naprawde rozumie co sie do niej gada. Mowie - Oliweczko idziemy spać, albo choc do mamy a ona z usmiechem: nieee i kręci głową , a jak mowie chcesz banana to juz nie powie nie... tylko leci do kuchni .

Cos Kostka sie nie pokazuje, oblewa jeszcze prawko czy jak ?

A Agika to pewnie szturcha ciasto na jutrzejszą imprezę

Jutro ide znowu na solarium a potem do Silesia City Center na zakupy i o sama , małż z Oliwka zostanie. Rety jak sie ciesze ze juz weekend, chałupa obstprzątana, 2 dni luzu przede mną

Oliwka
Stary 2007-08-03, 20:09   #405
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Kostka usprawiedliwona nie ma neta zapomniałam napisać.

Dziewczyny jak się spotkamy wszystkie w tym centrum o którym pisze Agika to nasze dzieci napewno zwrócą na siebie uwagęale bedzie rozruba mam nadzieje, ze nas stamtąd nie przepędząpisk wrzask i nasze trajkotanie. Ja to mysle by wieczorkiem w tym zajeżdzie też jakieś spotkankoale tym razem na piwko urządzićnajpierw babeczki, a później możemy chłopów póścićc Wy na to? Acha ja jestem tak za godziną 14.00 w sobotę albo później bo my jak pewnie i większość osób będzie miało długą podróż.

Kociulku jak nie macie kontaktu z chorymi to może Adrianka nie złapie, oby Tiaaro dobrze pisze będzie dobrze.

Ja dzisiaj kupiłam w lumpie spodenki dla Matiegonigdy nie mogłam nic znaleźć(poprostu nie potrafie) dzisiaj przechodzę i patrze takie ładne brązowe spodenki sztruksowe za 9zł, kupiłam ale tż miał nieciekawą minę. Potem w tesko kupiłam spiochy do spania bo wyrósł i spodenki dresowe, ale nie takie tanie bo 15złtyle super ciuszków, dobre ceny ale na latoa te lato takie bylejakie nawet wszystkiego Mati nie wynosił co kupiłam mu w tym roku.

Tiaaro nie dziwie Ci się że nie masz chęci iść do pracy, ja mam gdzie wrócić, ale jak pomyśle to wcale mi się nie uśmiecha pracować, choć z jednej strony trochę mi tego brak, kontaktów z ludźmi i pogaduszek z koleżankami.

Mati też najbardziej lubi bananadaje mu do rączki i siedzi w wózku i zajada, arbuza, gruszki, jabłko bardzo, ale inne owoce nie podchodzą mu jeszcze nie próbowaliśmy winogrona.

ide czytać bajkę Olce, chcieliśy jutro ją odwieźć do domu, ale ona nie chce jeszcze wracać, a mi już uszy więdną od jej gadania, ratunku!!!
Stary 2007-08-03, 21:14   #406
gosiaczek94@buziaczek.pl
Zadomowienie

kasiulka idz idz opal se dziewczyno...nie mozemy blade chodzic i straszyc;P(chcoiac ja nigdy blada nie jestem)ja koniecznie jutro na solare ide...sie smazyc;p
a potem do znajomych bedzie oprocz nas kilka par jeszcze...i postanowiłam ze wezmiemy Natka...no cóz to niby na osiedlu...ale tydzien temu zostawilismy go na 5 godzin wiecozrem i poszlismy na rynek było superrr ze znajoma para tak się wytańczyłam i wogole odpoczełam od małego ale znowu dał popalic dziadkom i jak znowu mam słuchac zrzedzenia przez nastepny tydzien to dziekuje...wole go wziasc uspic tam u znajomych bedzie spał obok w pokoju i bede wiedziała ze jest ok

Natan wogole nie chciał spac zasnął i to słabo o 12 a my przylismy cos po12
mmm ale jak sobie przypomne Malibu mmm tance NO super było!

dzisiaj składałam ubranka dla maluszka siostry to dopiero poczatek ciazy a ja mam dla niej juz spodnie ciażaowe stniki do karmienia ksązki...kocyki szlafroczki buciki czapeczki zabawki dla dzidziusia fotelik samochodowy itd
zawsze to ją jakos odciązy ale załuje troche bo wydałam juz sporo ubranek kilku znajomym dziewczynom a kazdej dałam po kilka siatek
w sumie dla siostry mamz 8 siateka ale to sa rozne rozmiary...no cóz zawsze to cos

Płatku to super...ja dla Natka mam super ciuszki ze szmateksów Tż na początku podchodził do z rezerwą i nie bardzo był przekonanya potem sam wydawał niezłe sumki dla ciuszki dla Natka nawet dla mnie udało mu sie kupic sliczna spódnice białą

ja dzisiaj kupiłam super spodnie lniane obcisłe idealny rozmiar bezowe za 1zł hah tesciowa była w szoku ja takze
i sweterek Carry za 4 zł tez bezowy fajnie wykrojony przylegajacy

a wczoraj w sephorze super puder duo color kredke róz i błyszczyk do ust dostałam tez prózbki dolce&gabana b. fajne ale zdecydwaie bardziej wole j'adore i zamierzam kupić
wczoraj wchodze do domu a tu nastepna siateczka z sephory pomyslałam sobie ze to Tz i prezent sprawił:p no bo jak;p
a tu on sobie Hugo Bossa zakupił no ale przynajmniej bedzie ładnie pachnieczreszta ja juz sobie cos kupiłam więc nie ejst tak zle

Płatku z tyi ubrankami to ja mam to samo dzisiaj robiłam porzadki w szafach Natka i większosci to on bardzo dawno nie nosił albo wogole nie nosił...ma mnóstwo ciuchów i to niezłych firm a w wiekszości zgadnij skąd

tiaro powodzenia zycze, mozna sie przyzwyczaic do takiego trybu zycia az zabardzo biedne są nasze maluchy bo wkonce kazde z nich czeka taka chwila w kótórej musi sie rozstac z mamcia na dłuzszy czas...i przywyknac do tego

Dobranoc miłych snów , miłego odpoczynku i zabawy w weekend
Stary 2007-08-03, 22:32   #407
kociulek
Zakorzenienie

Dziewczyny, mam nadzieję,że macie rację

Mi solarium marzy sie juz od dawna,ale teraz tym bardziej nie pójdę,zresztą jeszcze ani razu nie miałam okazji byc. Za to kupiłam sobie mleczko garniera do śniadej cery. Zostawia troszkę smugi (albo to ja nie umiem go dobrze rozprowadzić),ale juz po pirwszym uzyciu daje ładny kolor

My + A + K +
Stary 2007-08-04, 13:26   #408
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Agiko pisałaś że masz dzisiaj urodzinyKochana wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka, pieniędzy, sukcesów w pracy i przede wszystkim zdrówka dla Twojej małej pociechywszy stkiego naj...naj...naj...: pijemy:.

Gosiaczku fajnie, że tak pomagasz siostrzesporo wydatków jej odejdzie.
Stary 2007-08-04, 18:37   #409
kasiulka
Zakorzenienie

Dot.: Re: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 II

Agika pewnie świętuje - ode mnie tez kochana - samych sukcesów w nowej pracy, usmiechu, radosci, zebys nie musiała sie juz wiecej z Kamilkiem rozstawać, wszytskiego naj naj i pamietaj ze zycie zaczyna sie po 30-stce

Oliwka ma nawrot biegunki

Oliwka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-08-04, 18:46   #410
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Agiko ode mnie też wszystkiego najlepszego sukcesów w życiu zawodowym i miłości w gronie rodzinnym.

TŻ pojechał do mamusi i zniknął. Chyba mu przywale jak wróci. Do tego chyba zaczął palić fajki tłumaczy się że w pracy palą, ale ja coraz mniej w to wierze.

Kasiulka tak może być z biegunką Julka też tak miała, jeden dzień dobrze i znowu nawrót. Mam nadzieje że jej wreszcie przejdzie.

"Ludzie nie zdają sobie sprawy jak mało istnieją" Leo Lipski
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-04, 19:53   #411
kasiulka
Zakorzenienie

gdzie sie podziewacie ?

bylam dzis na zakupach, kupilam stanik, boze jakie ja mam ciagle wielkie cycki , szok. Jak zmierzylam z ta moja nowa sukienka to mam dekolt jak matrona, moge zabijac cycem, zle sie z tym czuje.... nie chce miec takich koszmarnych balonow. A kiecka calkowicie mi sie przestala podobac.

Oliwka
Stary 2007-08-04, 20:43   #412
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

Agiko najserdeczniejsze zyczenia w dniu twoich urodzin. aby kolejny rok byl jeszcze sympatyczniejszy, spotykaly cie same najpiekniejsze zeczy. no i przedewszystkim pociechy z rodzinki.

Kasiulko, Joasiu przykre ze choroba nie chce isc sobie. najwazniejsze by dzieci za bardzo tego nie odczuly. Oliwka jak czytam to na wesolo podchodzi do zycia mam nadzieje ze Julke tez choroba nie meczy za bardzo.

Stary 2007-08-05, 06:29   #413
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Ojej biedne maleństważeby szybko mineło i choroba już nie wróciła.

Ja wczoraj spadłam ze schodów z Matimwłaściwie zjechałam pupą po paru schodkach, obiłam sobie tylko łopatkę i cały ten jeden bok, ale Mati bardzo się przestraszył i splakał. Ale jest ok
Oglądałyscie wczoraj "Bez granic" z Angeliną Jolie? Spłakałam się trochę, bardzo mi się podobał film.
Stary 2007-08-05, 08:15   #414
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Płatku najważniejsze że nic się nie stało. Buźka dla Ciebie i Matiego

Kasiulka a gdzie obiecane fotki w kreacji?

Ciekawe jak tam Agika po imprezie.

Przyszły meble Julki, to co Wam kiedyś pokazywałam: zestaw Elmo. Jestem trochę zła bo kosztowały kupe kasy a wyglądają bardziej jak zabawki niż meble stolik jest ok, Julka przy nim je, rysuje. Łóżko też może być ale szafka na zabawki porażka - malutka, weszło kilka zabawek i koniec. Meble są śliczne ale nie polecam, cóż urok zamawiania w ciemno. Już od dawna obiecuję fotki mieszkania, ale jeszcze mają mi robić bibliotekę i parę rzeczy w kuchni. Wtedy dopiero pokaże co zrobiliśmy.

Julce na dobre przeszła biegunka Kasiulka pamiętaj o diecie Oliwki, zero owoców i soków, dużo ryżu. Powinno być dobrze, u nas trwało to dwa tygodnie

Jutro przychodzi opiekunka. Raczej nie skacze z radości. Nie wiem co będe z nią robić, czy Julka nie będzie mieć dnia wścieklizny. Czy to dobry pomysł żebyśmy trochę posiedziały w domu a potem razem na spacer na plac zabaw i niech goni za Julką? Zobaczymy jak to będzie. Napewno będe spanikowana gdy pierwszy raz zostawie jej Julke.

Stary 2007-08-05, 08:26   #415
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Dzięki Joasiu.

Ja myśle, że najpierw muszą się poznaćJulka musi się z nianią oswoić, zaufać jej i polubić, a wtedy je puścić już same na spacerek by zobaczyc reakcję małej. Wczoraj rozmawiałam z dawną sąsiadką i opowiadała mi że raz jak podjeła się opieki dziecka w wieku naszych skarbów to ta mała jej płakała przez tydzień, ona już prosiła sama by ta matka z nią została, ale ona była konsekwetna i nie ulegała, ostatecznie mała się przyzwyczaiłabędzie dobrze Joasiudobrze, że Ty będziesz na początku z obok, Julka będzie czuła się bezpiecznie i napewno przyzwyczai się do niani.

My chyba pojedziemy nad jeziorko bo mamy dość tego siedzenia w domu, na placu zabaw, jak myslicie nie jest za zimna woda by dzieciaki się pluskały.

Kaśka pindo dawaj zdjęcia.
Stary 2007-08-05, 08:38   #416
ch_aga
Zadomowienie

Agiko -- dużo szczęścia, zdrówka i pociechy z Twoich chłopaków

Wczoraj cały dzień byliśmy na wsi, dziś też za chwilę wyjeżdżamy.
Miłego dnia, Kobietki
Pozdrawiam
Stary 2007-08-05, 08:51   #417
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa
Dot.: Re: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 II

Cytat:
Napisane przez płatek1 Pokaż wiadomość

Kaśka pindo dawaj zdjęcia.

posikałam się
Ja sobie wypraszam to ja jestem wątkowa pinda, określenie ma być dla mnie zarezerwowane

Płatku ja chce żeby opiekunka poszła razem z nami na ten spacer. Zostawie je same jak Julka poczuje się pewnie. Nie wyobrażam sobie takiego płaczu non-stop. To idzie sie wykończyć.
największy szok to że moja mama w 100% popiera mój pomysł przyznaje że żałuje że siedziała z nami ciągle w domu. Zawsze mi się wydowało że ma o to żal. Ona miała późno dzieci, szczególnie jak na tamte czasy. Teraz macierzyństwo po 30 to norma, kiedyś nie była to typowa rzecz. Ona od urodzenia mojego brata w wieku 36 lat praktycznie wogóle już nie pracowała.

Płatku, mnie się wydaje że woda jest chłodna ale przcież zawsze można tam pograć w piłke , pobawić się w chowanego. Zawsze to jakaś odmiana.

Stary 2007-08-05, 09:46   #418
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1
Re: Dot.: Re: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 II

Cytat:
Napisane przez Joasiaa Pokaż wiadomość
posikałam się
Ja sobie wypraszam to ja jestem wątkowa pinda, określenie ma być dla mnie zarezerwowane

.

Joasiu przeprasza, wybacz mi od dzisiaj tylko do Ciebie będe tak ładnie się zwracać.

Chago miłego dnia fajnie macie my to w tym mieście to jedynie do Myślęcinka możemy sie wybrać, ale ile można ostatnio tam byliśmy. Dzisiaj jeziorkopo obiadku jedziemy.
Stary 2007-08-05, 11:12   #419
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Napisałam Wam że Julka nie ma biegunki i co? I znowu dupa a raczej kupa. Co to może do cholery być? Raz jest dobrze, a raz znowu rzadkie kupska. Kurde ile mam czekać? Zobaczymy do jutra, jak nie to znowu dzwonie do lekarza.

Stary 2007-08-05, 17:59   #420
agika11
Zadomowienie

cześć kobietki
dziękuję wam wszystkim za życzenia . Impreza się udała, cały dzisiejszy dzień mnie głowa strasznie łupie , wiec chyba była udana . Dziś miała jeszcze rodzinkę na obiedzie więc sajgon. Ale wpadłam by się pożegnać na tydzień, bo dziś nad ranem około trzeciej, wyjeżdżamy nad morze. Mieliśmy jechać później, ale jest pogoda i zapowiadają upały i każdego dnia nam szkoda. Noclegów nie mamy, załatwimy coś na miejscu. Idę kończyć pakowanie, wykąpać MIlcia i spać. aha jedziemy do Łeby.

Dla wszystkich dzieciaczków buziak . Oby szybko biegunki przeszły.

Dzięki za życzenia, opijemy tą 30 na spotkaniu jeszcze
PAPA

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości