Suknie Maggie Sottero - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-11-02, 10:10   #391
sosenka26
Raczkowanie

Dot.: Suknie Maggie Sottero

Cytat:
Napisane przez lorenza84 Pokaż wiadomość
I mnie się podoba model Milana Od jutra zaczynam poszukiwania
lorenza, ja już powoli straciłam nadzieję, że będę miała możliwość choć przymierzyć "Milanę". Jestem ze śląska i obdzwoniłam wszystkie salony z sukniami ślubnymi na południu Polski, których adresy i numery telefonu znalazłam na stronie maggi sottero i nigdzie nie ma Milany w jednym salonie powiedziano mi, że ten model został wycofany z produkcji gdybyś go gdzieś jednak znalazła, daj mi znać proszę
sosenka26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-02, 18:26   #392
lorenza84
Przyczajenie

Ja ją muszę mieć Wszystko mi w niej pasuje A jestem potwornie wybredna. 6-7 listopada są targi ślubne w Krakowie Może tam warto będzie popytać wystawców Jeśli nie tam to z przyjaciółka wybieramy się do Czech lub Słowacji. Możemy zabrać się razem Jaki rozmiar sukni nosisz ?
lorenza84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-04, 14:37   #393
sosenka26
Raczkowanie

Cytat:
Ja ją muszę mieć Wszystko mi w niej pasuje A jestem potwornie wybredna. 6-7 listopada są targi ślubne w Krakowie Może tam warto będzie popytać wystawców Jeśli nie tam to z przyjaciółka wybieramy się do Czech lub Słowacji. Możemy zabrać się razem Jaki rozmiar sukni nosisz ?

lorenza, noszę rozmiar 36 i jeśli gdzieś będzie można dostać "nasz" model będę wziębowzięta od kiedy ja zobaczyłam zakochałam się w każdym jej elemencie wczesniej miałam upatrzoną suknię, ale odkąd zobaczyłam milanę już nic innego mi się nie podoba
Stary 2010-11-05, 07:47   #394
lorenza84
Przyczajenie

ja noszę ubrań 38 ale suknie ślubną pani proponowały mi 40 Albo bardzo schudnę albo troszkę przytyjesz :P Pamiętasz do jakich salonów dzwoniłaś żebyśmy się nie dublowały.
Tak jak mówiłam jutro jestem na targach i będę wypatrywać a jak nie będzie to pozostaje wycieczka do Czech bądź Słowacji . No i zaraz sprawdzę Ebaya. Znalazłam tez na jakiejś stronie za 890 $ Pozdrawiam
Stary 2010-11-08, 08:00   #395
sosenka26
Raczkowanie

Cytat:
ja noszę ubrań 38 ale suknie ślubną pani proponowały mi 40 Albo bardzo schudnę albo troszkę przytyjesz :P Pamiętasz do jakich salonów dzwoniłaś żebyśmy się nie dublowały.
Tak jak mówiłam jutro jestem na targach i będę wypatrywać a jak nie będzie to pozostaje wycieczka do Czech bądź Słowacji . No i zaraz sprawdzę Ebaya. Znalazłam tez na jakiejś stronie za 890 $ Pozdrawiam

lorenza, ja planuję jeszcze troszkę schudnąć :p i pewnie przez tą bieganinę przedślubną tak własnie będzie udało Ci się znaleźć coś na targach ? było by super ja dzowniłam na pewno do salonu w Katowicach, Tychach, Krakowie (2 salony), w Opolu, w Łodzi i we Wrocławiu :/ nigdzie ani śladu po milanie
Stary 2010-11-08, 21:11   #396
lorenza84
Przyczajenie

U mnie tez ani widu ani słuchu Natomiast na targach znalazłam suknię bardzo podobna do milany. Salon Nabla szyje na podstawie wzoru Powiem szczerze ze suknia z ich salonu zrobiła na mnie pozytywne wrażenie. Wiec jak do konca grudnia nie dostane Milany to bede ja szyć
Stary 2010-11-09, 07:35   #397
sosenka26
Raczkowanie

Cytat:
U mnie tez ani widu ani słuchu Natomiast na targach znalazłam suknię bardzo podobna do milany. Salon Nabla szyje na podstawie wzoru Powiem szczerze ze suknia z ich salonu zrobiła na mnie pozytywne wrażenie. Wiec jak do konca grudnia nie dostane Milany to bede ja szyć

lorenza, a gdzie znajduje się ten salon Nabla ? może też powinnam pomyśleć o szyciu sukienki choć przyznam szczerze, boję się :/

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-12, 11:45   #398
stokocoto
Raczkowanie

Witam! Właśnie dołączyłam do forum, by móc komentować z Wami sukienki. Także jestem zachwycona Maggie Sottero. W tej chwili mieszkam w Anglii i już znalazłam adresy najbliższych salonów. Wkrótce sie wybiorę mierzyć i zdam Wam relacje choćby z cen, bo z tego, co słyszałam są powalające.
A czy któraś z Was zamawiała może na ebayu lub allegro te chińskie za ok 1000 zł? Co o tym sądzicie, bo ja się osobiście bardzo obawiam.
stokocoto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-13, 06:30   #399
edytkadan
Raczkowanie

Ja wypożyczam , juz jest zaklepana i do mnie leci :P mierzyłam wiele modeli w tym czułam się najlepiej. Suknie MG są wyjatkowe.

edytkadan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-13, 20:52   #400
stokocoto
Raczkowanie

A gdzie wypożyczasz?
Stary 2010-11-14, 09:36   #401
edytkadan
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez stokocoto Pokaż wiadomość
A gdzie wypożyczasz?
Białystok

edytkadan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-14, 22:58   #402
Paulia_1987
Przyczajenie

Dziewczyny wiecie gdzie można kupić suknię Maggie Soterro NORA w Warszawie?

Możecie podać link gdzie wypożyczasz suknię Maggie i za ile?
Paulia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-16, 12:02   #403
marta_cassia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Kinga_Cassia Pokaż wiadomość
wydaje mi się ze taką suknię (Reese) widziałam w salonie TYLKO ONA w Warszawie na ul. Nowolipie. możesz zadzwonić i zapytać. tam też kupowałam sukienkę CAssia Maggie Sottero wiec moze maja i Reese.
Cześć Kinga,
mam pytanie, ile zapłaciłaś w salonie Tylko Ona w Warszawie za sprowadzenie sukni Cassia? I jeśli odebrałaś, to czy była dobra?
Bardzo mi się podoba ten model i jeśli któraś z Was chciałaby sprzedać, to jestem zainteresowana, natomiast na pewno będę miała problem, ponieważ mam 176 cm wzrostu, do tego obcas... Dlatego też chyba będę musiała kupić nową.
Ponadto mam pytanie czy któraś z Was zamawiała może któryś z modeli na allegro, bo ceny są bardzo konkurencyjne...
Będę wdzięczna za wszelkie informacje, pozdrawiam.
marta_cassia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-16, 23:17   #404
stokocoto
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marta_cassia Pokaż wiadomość
Ponadto mam pytanie czy któraś z Was zamawiała może któryś z modeli na allegro, bo ceny są bardzo konkurencyjne...
Będę wdzięczna za wszelkie informacje, pozdrawiam.
Dowiedziałam się, że te na allegro są szyte w Chinach. Podobno porażka. Osobiście nie widziałam, ale czytałam na innym forum i tam dziewczyny przestrzegały. Podobno sukienka nie przypomina tej ze zdjęcia.
Też się nad tym zastanawiałam, ale po przeczytaniu tamtych wypowiedzi chyba zdecyduję sie na oryginał. Z certyfikatem może uda mi się sprzedać. (ja poluję na Milanę)
Stary 2010-11-17, 07:37   #405
sosenka26
Raczkowanie

Cytat:
Dowiedziałam się, że te na allegro są szyte w Chinach. Podobno porażka. Osobiście nie widziałam, ale czytałam na innym forum i tam dziewczyny przestrzegały. Podobno sukienka nie przypomina tej ze zdjęcia.
Też się nad tym zastanawiałam, ale po przeczytaniu tamtych wypowiedzi chyba zdecyduję sie na oryginał. Z certyfikatem może uda mi się sprzedać. (ja poluję na Milanę)

stokocoto, widzę, ze i Ty polujesz na "naszą" Milanę jesteśmy już lorenza i ja. Czy wiesz może, gdzie można dostać tę sukienkę ? ona naprawde jest najpiękniejsza
Stary 2010-11-17, 08:31   #406
Kinga_Cassia
Przyczajenie

Marta!
za Cassia zapłaciłam ok 3500 (dokladnie nie pamietam bo dochodzil do tego welon i cos tam jeszcze, ale za sama sukienke wlasnie ok 3,5tys)

Była dobra, konieczna byla tylko poprawka dlugosci ramiączek, ale zrobili to juz na miejscu bezplatnie.

Cena jest powalajaca, ale bylam w salonie który szyje suknie i na tyle im sie spodobal model Cassia ze bez koniecznosci zakupu uszyli mi suknie na wzor Cassia, ale to juz zupelnie nie bylo to samo. Wiec wolałam kupic oryginał.
Kinga_Cassia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-17, 12:47   #407
stokocoto
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sosenka26 Pokaż wiadomość
stokocoto, widzę, ze i Ty polujesz na "naszą" Milanę jesteśmy już lorenza i ja. Czy wiesz może, gdzie można dostać tę sukienkę ? ona naprawde jest najpiękniejsza
Grono miłośników Milany się powiększa
Jestem teraz w Anglii i próbuję szukać tutaj. Mam jeden sklep na oku, napisałam im maila czy mają ją w salonie i czy da się przymierzyć, ale coraz poważniej myślę o kupnie bez przymiarki. W Polsce pisałam do salonu w Lublinie i powiedzieli, że kosztuje 4200zł bez ramiączek i 4400 z ramiączkami, ale w ekspozycji jej nie mają.
A kiedy masz ślub?
Stary 2010-11-18, 07:00   #408
sosenka26
Raczkowanie

stokocoto mój ślub 11 czerwca martwię się trochę, bo z innego wątku wiem, że inne czerwcówki mają już pozamawiane sukienki a ja nadal w kropce :/ boję się, że nie zdążę :/
Stary 2010-11-18, 10:18   #409
stokocoto
Raczkowanie

Unhappy Dot.: Suknie Maggie Sottero

Cytat:
Napisane przez sosenka26 Pokaż wiadomość
stokocoto mój ślub 11 czerwca martwię się trochę, bo z innego wątku wiem, że inne czerwcówki mają już pozamawiane sukienki a ja nadal w kropce :/ boję się, że nie zdążę :/
No jeśli chodzi o oryginalną Maggie to musisz już się decydować. Mi odpisali, że jak zamówię jeszcze w listopadzie, to będzie na kwiecień. Ale napisali mi również, że nie mają Milany Poza tym mam wrażenie, i z bólem serca to przyznaję, że owa Milana jest taka śliczna jedynie na modelce. Trafiłam przypadkiem na forum ze Stanów i tam były zdjęcia dziewczyn w niej. Góra układa się ślicznie, ale dół wcale mi sie nie podobał. Gdybym nie widziała zdjęcia modelki, to nie zwróciłabym uwagi na tę sukienkę. Mam nieodparte wrażenie, że mi nie bedzie w niej ładnie, bo nie mam tak długich nóg jak dziewczyna na zdjęciu
Stary 2010-11-18, 11:33   #410
olla83
Rozeznanie

prosze oto real zdjecia Milany
http://www.maggiesottero.com/maggieB...ny&pageSize=15

nie jest wcale tak zle, ale trzeba mieć zgrabną figurę do takiego fasonu!

a oto real foty mojej Reese: http://www.maggiesottero.com/maggieB...ny&pageSize=15

btw . reese to bardzo popularny model....matko az 4 strony zdjec!

Edytowane przez olla83
Czas edycji: 2010-11-18 o 11:35
olla83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-19, 12:58   #411
stokocoto
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olla83 Pokaż wiadomość

a oto real foty mojej Reese: http://www.maggiesottero.com/maggieB...ny&pageSize=15

btw . reese to bardzo popularny model....matko az 4 strony zdjec!
To do Twojej trzeba mieć dopiero figurę, ale na zdjęciach prezentuję się ślicznie. A to, że jest popularnym modelem, to plus, bo łatwiej ją dostać zapewne. Widziałam na allegro używaną, akurat mój rozmiar Myślałam nad nią, ale to nie na moją figurę... :/
A Ty ją mierzyłaś? Już zamówiona czy dopiero marzysz?
Stary 2010-11-19, 13:23   #412
olla83
Rozeznanie

Cytat:
To do Twojej trzeba mieć dopiero figurę, ale na zdjęciach prezentuję się ślicznie. A to, że jest popularnym modelem, to plus, bo łatwiej ją dostać zapewne. Widziałam na allegro używaną, akurat mój rozmiar Myślałam nad nią, ale to nie na moją figurę... :/
A Ty ją mierzyłaś? Już zamówiona czy dopiero marzysz?
mierzyłam
mama twierdzi że wyglądam zjawiskowo ale to mama.... ja uważam że mogłoby byc lepiej.... ze mnie taka typowa kolumna, ale mam dośc wystającą pupę jak na kolumnę.... w tym fasobie to akurat nie przeszkadza. szczupłe plecy i ramiona są moim atutem i dlatego chciałam je wyeksponować.....pozatym moj TŻ ma fetysz na punkcie pleców

problem w tym że Sottero ma pojechaną rozmiarówkę, rozmiar 38 z Madonny był o jakieś 2 rozmiary za duży! To było jakieś 42!

Planuję kupić używaną. Cały czas szukam.

jestem dośc wysoka 175 cm i mam ogromny problem ze znalezieniem uzywanej Reese..... poluje na allegro i w komisach internetowych .

niestety rezygnuję z wyższego obcasa ...175 cm + minimalny obcas 2-3cm , rozmiar 36/34.

jak dobrze pojdzie to w weekend pojade przymierzyc jedną na wzrost 175 cm... może akurat będzie ok

już prawie kupiłam jedną. rozmiar 38- hmmm na nasze to pewnie jakies 42,

dziewczyna sama znalazła mnie na wizażu, zaproponowała cenę, przesyłała zdjęcia, pisałyśmy przez 2 tygodnie, przez ten czas suknia podobno była na czyszczeniu....
potem cisza.... zwodziła mnie prawie miesiąc, twierdząc , że sukienka jest na czyszczeniu. Na moje ponaglenia , że chcę ją przymierzyć, bo bardzo mi zależy, po półtora miesiącu wypaliła, że sprzedała ją innej osobie, bo dostała lepszą cenę, a pilnie potrzebowała pieniędzy....
bez komentarza.
po prostu mogła dać znać wcześniej...

ale dobrze się stało.... bo musiałabym zmniejszać suknię o jakieś 2 rozmiary.... dziewczyna najzwyczajniej była mocno tęga. Wielkie cyce, tłuste ramiona i plecy itp... a co! obsmaruję francę, bo mnie wkurzyła

Edytowane przez olla83
Czas edycji: 2010-11-19 o 13:26
Stary 2010-11-20, 00:10   #413
stokocoto
Raczkowanie

Olla 83 zobacz tą:
http://cgi.ebay.co.uk/Maggie-Sottero...d#ht_500wt_950
Nie ma podanych dokładnych wymiarów. Mogę Ci wysłać tabele z rozmiatówką Maggie, ale tam nie ma wzrostu (oni to nazywają standart). Tylko nie wiem czy tu podany jest rozmiar angielski czy amerykański. Sama mam z tym problem, bo znalazłam sobie sukienke na ebay UK i nie wiem wg jakiej tabeli czytać rozmiar.
UK 8 = Euro 36
Będzie dobra?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-20, 17:57   #414
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Olla 83 zobacz tą:
http://cgi.ebay.co.uk/Maggie-Sottero...d#ht_500wt_950
Nie ma podanych dokładnych wymiarów. Mogę Ci wysłać tabele z rozmiatówką Maggie, ale tam nie ma wzrostu (oni to nazywają standart). Tylko nie wiem czy tu podany jest rozmiar angielski czy amerykański. Sama mam z tym problem, bo znalazłam sobie sukienke na ebay UK i nie wiem wg jakiej tabeli czytać rozmiar.
UK 8 = Euro 36
Będzie dobra?
Hej, ja miałam na swoim ślubie Maggie, model Layne. Rozmiar z mojej sukni to 8 a ja na co dzień noszę typowe 38, czy M. Wklejam zdjęcie na żywo jak wygląda moja 8mka - do tego była lekko zwężana na mnie w biodrach. Więc wydaje mi się, że Maggie ma typowo amerykańską rozmiarówkę, nieważne gdzie kupujesz i tak rozmiary są takie same na całym świecie. W UK na mnie pasuje 10
Mam nadzieję, że pomogłam

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-21, 19:14   #415
szyszorek
Przyczajenie

czesc dziewczyny. Ja również zakochałam się w sukniach od Maggie Soterro. Podobają mi się dwa modele:
http://www.maggiesottero.com/dress.aspx?style=A3444
http://www.maggiesottero.com/dress.aspx?style=J1372
wiem jedno, zakochałam się w nich i albo któraś z tych albo żadna.
Trochę czasu jeszcze przede mną i jestem raczej na początku drogi, także proszę o rady. Jak wcześnie zacząć oglądać suknie w salonach? Duży problem jest ze zdobyciem sukien MS? Czy salony, które mają suknie MS, moga zamówić suknię ktora chcemy a nie mają na stanie? Jak z cenami?
Liczę na pomoc.
Pozdrawiam i powodzenia w szukaniu tej jednej jedynej sukni.
szyszorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-24, 01:17   #416
stokocoto
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szyszorek Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny. Ja również zakochałam się w sukniach od Maggie Soterro. Podobają mi się dwa modele:
http://www.maggiesottero.com/dress.aspx?style=A3444
http://www.maggiesottero.com/dress.aspx?style=J1372
wiem jedno, zakochałam się w nich i albo któraś z tych albo żadna.
Trochę czasu jeszcze przede mną i jestem raczej na początku drogi, także proszę o rady. Jak wcześnie zacząć oglądać suknie w salonach? Duży problem jest ze zdobyciem sukien MS? Czy salony, które mają suknie MS, moga zamówić suknię ktora chcemy a nie mają na stanie? Jak z cenami?
Liczę na pomoc.
Pozdrawiam i powodzenia w szukaniu tej jednej jedynej sukni.
Tak więc odpowiadam
Rozglądać się za sukniami nigdy za wcześnie a za późno może być, więc lepiej zacznij już niezależnie kiedy masz ślub. Ze zdobyciem sukien nie ma żadnego problemu (nowych), ponieważ salon może Ci sprowadzić. Gorzej jest z przymiarką, bo w ekspozycji polskie salony zbyt wiele nie posiadają, a bez przymiarki nie radzę.
Co do cen jest różnie. Od 4000 zł w górę. Tu są ceny jednego z brytyjskich salonów. Polskie są identyczne. Przelicz sobie na złotówki i będziesz miała rozeznanie. Ale pamiętaj, że każdy salon ma inne ceny.
Powodzenia w poszukiwaniach!
http://www.justforyoubridal.co.uk/bridal?filter0[]=1
Stary 2010-11-24, 20:13   #417
olla83
Rozeznanie

no i stało się suknia kupiona, upolowana na allegro. niestety nie mam zdjęc na mnie, pojechała teraz do mojego rodzinnego miasta i tam będzie leżakować 8 miesięcy bo ślub dopiero w lipcu. kupiłam rozmiar 36, na wzrost 175cm+ wg mnie moge założyc nawet 5-6 cm obcasik!! , kolor śmietankowy, IDEALNIE Maggie Sottero Reese , kilkumiesięczne polowania opłaciły się
Stary 2010-11-25, 10:28   #418
stokocoto
Raczkowanie

Gratuluję Olla83!!!
Stary 2010-12-01, 21:46   #419
Fight
Przyczajenie

a za ile ją kupiłaś? Dobrzer na Tobie leży? też jestem nią zachwycona... szukama na allegro ale ceny są kosmiczne jak nie kupie to będę szyć )
"Ludzie mogą się ulokowac w jakiejs części Twojego ciała. Może w ten sposob probują się zbliżyć, kiedy nie radzą sobie ze zbliżeniem w prawdziwym świecie. A może próbują cię otruć. Nie wiem tylko czy czekaja na zaproszenie, czy pojawiaja się bez uprzedzenia, jak intruzi."
Fight jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-02, 06:29   #420
lorenza84
Przyczajenie

Aktualnie Milana dostepna jest w sklepie w Zielonej Górze a w tym tygoddniu ma byc dostawa w Katowicach
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości