![]() |
#391 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Ugg Boots
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#392 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 |
Rozeznanie
|
100 % podróbki!
Zastanawiam się z której strony to wyglądało dla Ciebie ok.. (?) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To wiec w takim razie gdzie mam kupić buty zeby były orginalne ? ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- A tutaj ktoś zamawiał ? http://www.classicuggsaleboots.com/i...products_id=41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#395 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczęta
ja zaintersowana aukcją http://allegro.pl/show_item.php?item=1242162170 (i jeszcze kilkoma innymi) wysłałam maila do uzytkownika z zapytaniem o oryginalnosć butów (na to nie otzrymałam odpowiedzi ![]() ale mam kilka zdjęć od uzytkownika maandra natomiast aukcja http://allegro.pl/show_item.php?item=1242495969 i uzytkownik wszystko od 1zł ograniczył się do odpowiedzi że "buty nie sa chińskie!!!!" sa made in ugg australia (to na pytanie gdzie są produkowane. Edytowane przez st_ella Czas edycji: 2010-09-24 o 08:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#398 |
Raczkowanie
|
Załącznik 3433527 dziewczyny jak załadować zdjęcie żeby wam tutaj je pokazać... bo coś mi nie wychodzi i nie wiem jak to zrobić;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#399 |
Raczkowanie
|
oo widze że jednak się udało
![]() proszę o pomoc http://allegro.pl/ugg-bailey-button-...235038633.html - buty chcę kupić od tego sprzedawcy. zdjęcie wyżej załączone mam właśnie od niego |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 |
Rozeznanie
|
Te ze zdjęcia są ok, ale wiesz .. sprzedający zawsze może Ci podrzucić zdjęcie jakiegoś sprzedawcy z eBaya.
Pomęcz trochę o potwierdzenia zakupu, rachunki itp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#402 |
Wtajemniczenie
|
Ja bym na all nie kupowała uggsów... Nie ma pewności, co do ich oryginalności.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#403 |
Raczkowanie
|
ok, super bardzo dziękuję. też bym nie chciała kupować na allegro ale gdzie indziej można kupić oryginalne?? czy w Londynie można kupić ten model za ok.500zł??
ta podeszwa właśnie była dla mnie podejrzana bo wklęsłe elementy ma.. no nic czekam na resztę zdj i pokażę jak będę miała. paragonu niestety nie chce mi sprzedawca udostępnić;/ : "Wszelkie dowody zakupów są tylko i wyłącznie do mojego wglądu. Nie mam w zwyczaju wydawania takich rzeczy i nie muszę tłumaczyć z jakiego powodu. Dziwne jest, że wszyscy proszę o zdjęcia dowodów zakupu a później widzę oglądam je na aukcjach innych użytkowników i na innych portalach aukcyjnych. Od dwóch lat nie stosuję tej praktyki. Klient ma prawo zwrócić towar w terminie 7 dni od zakupu, więc chyba nie robiłbym sobie problemów z wysyłaniem podróbek i przyjmowaniem zwrotów ?" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#404 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Muszę Ciebie zmartwić, ale Sprzedawca nie ma obowiązku do przedstawiania Tobie dokumentów sprzedaży, czyli rachunków zawierających szczegółowe dane o transakcji - to jest tajemnica handlowa. Ma za to obowiązek odpowiedzieć na wszystkie Twoje pytania związane z opisem oferowanych przez siebie towarów i winien, choć nie zawsze się to zdarza, przystać na Twoje prośby i wysłać np. zdjęcia metek / podeszwy / opakowania, świadczącego o oryginalności konkretnych produktów. Edytowane przez kitten von mew Czas edycji: 2010-09-27 o 13:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#405 |
Raczkowanie
|
sprzedawca niestety do tej pory nie przesłał mi jeszcze zdj pudełka ani metek;/. ale klientka leci do londynu i ma mi zakupić buty. jej buty mają te oryginale metki ale jedne z podeszwą wyglądającą jak oryginał a inne jak repliki;/. czy to możliwe? jedne kupowała chyba ok.2lata temu a inne rok temu ale chyba wszystkie w jednym sklepie..
jak to jest z rozmiarami?? lepiej brać mniejsze czy taki jaki się nosi?? pozdrawiam i dziękuję |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#406 |
Raczkowanie
|
już kompletnie się pogubiłam jak to jest z wyborem rozmiaru w tych butach... dlatego proszę o pomoc. dziewczyny które maja taki sam rozmiar jak ja napiszcie jaki rozmiar ugg nosicie??
długość mojej wkładki z buta to ok.25cm, w niektórych 25.5. ale na ogół noszę 37, czasem 38 sie trafi ale rzadko (raczej adidasy jakieś)... a długość mojej stopy to 24.5cm. więc powinnam wybrać rozmiar 6 ugg?? powinno sie wybierać o rozmiar mniejsze uggi i nie są wtedy za małe?? dziękuję i pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 |
Raczkowanie
|
Ja Z innej beczki.
W moich Uggach chodziłam bardzo bardzo długo i podeszwa mi się rozwaliła. Jak myślicie mogę oddać je do szewca i próbować je ratować ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#408 |
Raczkowanie
|
Witam! Oszalałam ostatnio za ugg. Kupiłam sobie ma allegro. Strasznie sie cieszyłam ze dostałam taniutko bo za 120 zl. Jednak ku mojemu przerażeniu okazaly sie podrobione. Zadzwoniłam do kobiety i zarzadalam zwrotu pieniędzy. Teraz poluje na oryginalny bo dowiedzialam sie juz teraz na ich temat sporo. Mam pytanko do osób ktore je nosza. Czy one nie przeciekają na deszczu czy tez sniegu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#409 |
Raczkowanie
|
![]()
@pauli88:
1. Wzory podeszwy mogą się różnić w zależności od tego, kiedy buty były kupowane. Firma UGG Australia stosunkowo niedawno wprowadziła nowy model podeszwy, więc jeżeli ktoś kupił, jak wspomniałaś, kilka lat temu buty ze starym wzorem, to nie ma się czym przejmować. Pisałam już wcześniej o tym ![]() 2. Jest spora różnica między wkładką o długości 24,5 a 25,5 cm. Najlepiej zmierz długość wkładki w butach, w których czujesz się najlepiej i podaj jej wymiary. Pamiętaj, że w UGGach może się lekko ubić futerko, więc istnieje prawdopodobieństwo, że buty mogą być troszeczkę luźniejsze. W tej chwili różnica wynikająca z długości wkładki jest dość spora i waha się pomiędzy rozmiarem 6 i 7, oczywiście wg brytyjskiej rozmiarówki. Może postaw na kompromis i weź 6,5? Poza tym, miej na uwadze fakt, że przy wyborze butów nie ma uogólnień, bo każdy z nas ma inny kształt stopy i to, co dla jednego będzie dobre, nie znaczy, że dla drugiego również. @sara137: Oczywiście, że tak. Wszystko zależy od tego w jakim stanie jest podeszwa - czy da się coś z niej zrobić. Na to pytanie może jednak odpowiedzieć tylko i wyłącznie szewc. @rikola: Buty typu UGG czy EMU muszą być dobrze impregnowane. Przy odpowiednim dbaniu o nie, nie powinny przemakać pod wpływem deszczu, czy śniegu. Wiadomo jest jednak, że jak będziesz się w nich pluskała w kałużach, czy chodziła w zaspie, to nikt Ci nie da gwarancji, że nie przemokną, bo to nie jest obuwie na ekstremalne warunki ![]() Edytowane przez kitten von mew Czas edycji: 2010-09-30 o 10:51 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#410 |
Raczkowanie
|
dziękuję ci bardzo. zawsze tak dobrze potrafisz doradzić
![]() odrysowałam swoją stopę więc znajoma będzie miała "wkładkę" ale czy to wystarczy aby wybrać odpowiedni rozmiar?? naprawdę ciężko trafić z tym rozmiarem... to futro aż tak się ubija że rozmiar mniejsze muszą być?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 |
Raczkowanie
|
@pauli88:
1. Buty UGG powinno się nosić na gołą stopę, bez skarpet czy rajstop - przynajmniej według ogólnej koncepcji. Wiadomo jednak, że z wielu względów ta nieszczęsna skarpetka musi być i basta ![]() 2. Jeżeli nadal masz wątpliwości, co do rozmiaru, to zrób tak: weź czystą kartę papieru, połóż na niej stopę i zmierz jej długość (jak na tym obrazku). Dla osiągnięcia idealnego rezultatu zmierz zarówno lewą, jak i prawą stopę. Kiedy już to zrobisz, zobacz, które wymiary są większe - która ze stóp jest dłuższa i jej miarą się kieruj przy wyborze obuwia. Jeżeli w Twoim modelu obuwia występują połówki, czyli np. 6,5 to jeżeli nie jesteś przekonana do rozmiaru, wybierz zawsze ten mniejszy. Przykładowo - wypada Tobie 7, to zdecyduj się na 6,5. Pamiętaj, że różnica jest mała, a but w miarę użytkowania może się, mówiąc brzydko, rozciągnąć. Edytowane przez kitten von mew Czas edycji: 2010-09-30 o 12:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#412 |
Raczkowanie
|
zmierzyłam i wyszło mi dł. stopy 24.5cm... ale jakoś nie bardzo to 38 (7) do mnie przemawia... dlatego że większość butów noszę 37 a w niektórych długość wkładki na metce mam podane 23.5cm..
także z tym rozmiarem jestem już naprawdę pogubiona;/ według butów jakbym wzięła 23cm czyli 37 (6) to byłyby o 0.5cm mniejsze czyli akurat na rozciągnięcie. wkładka z butów które idealne są dla mnie ma 24,5cm czy w takim razie powinnam brać te co mają 24cm czy 23cm?? ja mam szczupłą stopę i nawet chodzę w butach mamy (kalosze) w rozmiarze 36... tylko odrobinę za małe (wkładka ma ok.23.5) bardzo Ci dziękuję, że mi tak pomagasz bo ja już zwariowałam... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 |
Rozeznanie
|
Jak myślicie? Firma UGG zareklamuje mi buty po roku używania?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#414 |
Raczkowanie
|
nadal proszę o pomoc w wyborze rozmiaru butów
![]() najlepsze było by 37.5 (6.5) chyba?? al podobno nie ma połówek w rozmiarach ugg?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#415 |
Raczkowanie
|
Na stronce www.mytheresa.com znalazłam śliczne laczuszki balerinki podobno ugg, ale na stronie www.uggaustralia.com nie ma tych balerinek. Czy to na pewno oryginały? A i jeszcze takie fajne nauszniki na jesienne chłody
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 |
Raczkowanie
|
z tego co czytałam na ich stronce to reklamacje można złożyć do roku, ale warto spróbować.
A co się stało z twoimi ugg, że chcesz reklamować? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 |
Raczkowanie
|
@pauli88:
Zmierzyłaś długość stopy tak jak sugerowałam, czyli za pomocą kartki? Jeżeli wyszła Ci długość 24,5 cm - co daje 6., to sugerowałabym buty o pół rozmiaru mniejsze - 5,5 (tak, istnieją "połówki"). Zawsze również możesz wziąć 6 i jeżeli będą odrobinę za duże, to możesz się ratować skarpetką... Pisałaś jednak, że masz szczupłą stopę, więc 5,5 powinno być dobre. @HelloKittyHello: Reklamacje możesz złożyć, to pewne. Nie wiadomo jednak, czy zostanie ona uwzględniona. Spróbuj, nic nie tracisz. @rikola: Ciężko stwierdzić... Coś mi się wydaje, że to chyba stara kolekcja. Na pewno w zeszłym roku widziałam te nauszniki na stronie producenta, ale kapci nie pamiętam. Nigdy nie zwracałam uwagi na tego typu obuwie. Jeżeli chcesz mieć jednak pewność, czy buty ze sklepu XY są oryginalne, to odsyłam do strony UGG Australia i zakładki "oficjalni dystrybutorzy". Znajdziesz tam odnośniki do stron internetowych, a także adresy stacjonarnych sklepów, w których bez problemu dostaniesz markowe obuwie, a nie tandetne repliki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#418 |
Raczkowanie
|
tak, dokładnie tak jak na obrazku. a za drugim razem wyszło mi 23,3cm bo to trudno tak dokładnie wymierzyć... ale można uznać ze 24.5cm mam. choć jak mierzę niektóre wkładki z butów to mają 24cm ale mierzę je wyjmując więc nie wiem...
dostałam teraz wiadomość od sprzedawczyni z allegro że połówek podobno nie ma;/ ale pewnie się nie zna.. czemu mając stopę 24.5 wychodzi mi 37 (6)?? na stronie jest podane że długość rozmiaru 37 to 23cm a rozmiaru 38 to 24cm.. to jakoś inaczej się wylicza?? jestem Ci bardzo wdzięczna za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#419 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 |
Przyczajenie
|
Mieszkam od paru lat w Australii i musze powiedziec ze ceny tych UGG boots sa tu chyba calkiem niskie w porownaniu z tym co czytam za ile je mozna kupic w Anglii albo w Polsce .no ale w sumie nie ma sie co dziwic tu jest tego tyle ze szkoda gadac noisa tu produkowane. Zaczelam sie tymi bucikami interesowac poniewaz wracam za pare miesiecy do Polski i marznac nie chce .Do tej pory mialam tylko takie na bardzo miekkiej podeszwie jako kapcie po domu musze przyznac ze mam je3 lata i nadal sa wdobrym stanie nic z nimi sie nie dzieje.Wlasnie sobie wczoraj kupilam super swietne z taka gumowa podeszwa kolor bezowo rudy takie dlugosc 3/4 zaznaczam ze na sto procent oryginalne bo tego tu jest w brud za jedyne 59 dollarow australijskich, czyli jakies 170 zlotych . Teraz jest wyprzedaz zimowa bo zaczyna sie tu lato . lece jeszcze dzis po dlugie czarne te kosztuja 89 dollarow czyli 250zlotych . sa niesamowicie wygodne . Pamietajcie dziewczyny zeby brac zawsze jak najbardziej dopasowane rozmiarowo nawet delikatnie przyciasnawe bo one sie rochodza. Ogladalam co niektore wasze zdjecia tych bucikow z allegro niestety wiekszosc znich to podroby
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:46.