Ugg Boots - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-09-23, 13:23   #391
kitten von mew
Raczkowanie

Dot.: Ugg Boots

Cytat:
Napisane przez kingusiaaaaa__95 Pokaż wiadomość
właśnie ta cena tez mnie obawia ale dostałam real foto butów i wszytsko jest ok. Jest R na podeszwie co muszą mieć orginalne UGGi. I na metce tez jest to wszytsko co musi. I futerko. To juz nie wiem
Jeżeli chcesz się ostatecznie utwierdzić w przekonaniu, że są to oryginalne buty, to "podręcz" trochę Sprzedawce i poproś go, aby wysłał Tobie zdjęcia pudełka. Może to zabrzmi dziwnie, ale to dość istotna kwestia, która ostatecznie może pokazać, czy buty nie są replikami. Dlaczego?

• Jeżeli zobaczysz, że obuwie jest opakowane w torebkę papierową lub materiałową, na której widnieje tekst pokroju "Buty zimowe", "Torebka antystatyczna", to są to podróbki. UGGi są pakowane w torebki z dość mocnego plastiku. Na oryginalnej torebce widnieje oczywiście logo firmy.
  • Opakowanie nie może być obklejone wieloma naklejkami informacyjnymi (lub nadrukami flagi australijskiej). Na bocznej ściance pudełka powinna być jedna, biała, naklejka z m.in. kodem kreskowym, małym nadrukiem buta, jego rodzajem, rozmiarem i krajem pochodzenia, a więc "Made in China".
  • Z boku pokrywy pudełka powinien być odnośnik do oficjalnej strony UGG Autralia.
W załączniku zobaczysz, jak wyglądają buty w oryginalnym opakowaniu "od środka".
kitten von mew jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-23, 14:58   #392
kingusiaaaaa__95
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kitten von mew Pokaż wiadomość
Jeżeli chcesz się ostatecznie utwierdzić w przekonaniu, że są to oryginalne buty, to "podręcz" trochę Sprzedawce i poproś go, aby wysłał Tobie zdjęcia pudełka. Może to zabrzmi dziwnie, ale to dość istotna kwestia, która ostatecznie może pokazać, czy buty nie są replikami. Dlaczego?

• Jeżeli zobaczysz, że obuwie jest opakowane w torebkę papierową lub materiałową, na której widnieje tekst pokroju "Buty zimowe", "Torebka antystatyczna", to są to podróbki. UGGi są pakowane w torebki z dość mocnego plastiku. Na oryginalnej torebce widnieje oczywiście logo firmy.
  • Opakowanie nie może być obklejone wieloma naklejkami informacyjnymi (lub nadrukami flagi australijskiej). Na bocznej ściance pudełka powinna być jedna, biała, naklejka z m.in. kodem kreskowym, małym nadrukiem buta, jego rodzajem, rozmiarem i krajem pochodzenia, a więc "Made in China".
  • Z boku pokrywy pudełka powinien być odnośnik do oficjalnej strony UGG Autralia.
W załączniku zobaczysz, jak wyglądają buty w oryginalnym opakowaniu "od środka".
aha dzieki. napewno mi to pomogło. mam zdjecie metki i wygląda tak.
kingusiaaaaa__95 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-23, 16:23   #393
HelloKittyHello
Rozeznanie

100 % podróbki!

Zastanawiam się z której strony to wyglądało dla Ciebie ok.. (?)
HelloKittyHello jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-23, 18:51   #394
kingusiaaaaa__95
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez HelloKittyHello Pokaż wiadomość
100 % podróbki!

Zastanawiam się z której strony to wyglądało dla Ciebie ok.. (?)
No moze sie nie znam, ale po czy poznałaś ze sa to podróby ?
To wiec w takim razie gdzie mam kupić buty zeby były orginalne ?

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

A tutaj ktoś zamawiał ? http://www.classicuggsaleboots.com/i...products_id=41
kingusiaaaaa__95 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-23, 19:19   #395
kitten von mew
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kingusiaaaaa__95 Pokaż wiadomość
No moze sie nie znam, ale po czy poznałaś ze sa to podróby ?
To wiec w takim razie gdzie mam kupić buty zeby były orginalne ?
W jednym z postów - wprawdzie w temacie poświęconym butom EMU, ale ktoś się tam pytał o UGGi - zamieściłam zdjęcia, na których widać m.in. czym się różnią oryginalne, a podrobione metki, o tutaj: LINK 1, zaś w LINK 2 możesz porównać sobie podeszwy.
Stary 2010-09-24, 08:29   #396
st_ella
Wtajemniczenie

Cześć dziewczęta

ja zaintersowana aukcją http://allegro.pl/show_item.php?item=1242162170 (i jeszcze kilkoma innymi) wysłałam maila do uzytkownika z zapytaniem o oryginalnosć butów (na to nie otzrymałam odpowiedzi )
ale mam kilka zdjęć od uzytkownika maandra

natomiast aukcja http://allegro.pl/show_item.php?item=1242495969
i uzytkownik wszystko od 1zł ograniczył się do odpowiedzi że "buty nie sa chińskie!!!!" sa made in ugg australia (to na pytanie gdzie są produkowane.

Edytowane przez st_ella
Czas edycji: 2010-09-24 o 08:35
st_ella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-24, 09:25   #397
kitten von mew
Raczkowanie

Exclamation Dot.: Ugg Boots

Cytat:
Napisane przez st_ella Pokaż wiadomość
Cześć dziewczęta

ja zaintersowana aukcją http://allegro.pl/show_item.php?item=1242162170 (i jeszcze kilkoma innymi) wysłałam maila do uzytkownika z zapytaniem o oryginalnosć butów (na to nie otzrymałam odpowiedzi )
ale mam kilka zdjęć od uzytkownika maandra

natomiast aukcja http://allegro.pl/show_item.php?item=1242495969
i uzytkownik wszystko od 1zł ograniczył się do odpowiedzi że "buty nie sa chińskie!!!!" sa made in ugg australia (to na pytanie gdzie są produkowane.
Zdjęcia, które zamieściłaś przedstawiają repliki. Tak wygląda oryginalna metka, a tak podrobiona. Zapamiętajcie, że w podrobionych UGGach rozmiar obuwia na metce zawsze jest podany w prostokącie.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-26, 18:31   #398
pauli88
Raczkowanie

Załącznik 3433527 dziewczyny jak załadować zdjęcie żeby wam tutaj je pokazać... bo coś mi nie wychodzi i nie wiem jak to zrobić;/
pauli88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-26, 18:36   #399
pauli88
Raczkowanie

oo widze że jednak się udało także zamierzam kupić ugg.. chcę oczywiście oryginalne. to są zdjęcia butów od sprzedawcy od którego chcę kupic. czekam jeszcze na zdjęcia metek i pudełka. do tej pory myślałam że w końcu trafiłam na oryginale ale ta podeszwa ma promyki słoneczka jakieś takie wklęsłe a na tym zdjęciu wyżej załączonym (porównującym oryginale podeszwy z replikami) promyki są wypukłe i pomiędzy nimi znaczek... więc jak to jest z tymi których zdjęcie załączyłam??
proszę o pomoc

http://allegro.pl/ugg-bailey-button-...235038633.html - buty chcę kupić od tego sprzedawcy. zdjęcie wyżej załączone mam właśnie od niego
Stary 2010-09-26, 20:47   #400
HelloKittyHello
Rozeznanie

Te ze zdjęcia są ok, ale wiesz .. sprzedający zawsze może Ci podrzucić zdjęcie jakiegoś sprzedawcy z eBaya.

Pomęcz trochę o potwierdzenia zakupu, rachunki itp.
Stary 2010-09-27, 09:11   #401
kitten von mew
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pauli88 Pokaż wiadomość
oo widze że jednak się udało także zamierzam kupić ugg.. chcę oczywiście oryginalne. to są zdjęcia butów od sprzedawcy od którego chcę kupic. czekam jeszcze na zdjęcia metek i pudełka. do tej pory myślałam że w końcu trafiłam na oryginale ale ta podeszwa ma promyki słoneczka jakieś takie wklęsłe a na tym zdjęciu wyżej załączonym (porównującym oryginale podeszwy z replikami) promyki są wypukłe i pomiędzy nimi znaczek... więc jak to jest z tymi których zdjęcie załączyłam??
proszę o pomoc

http://allegro.pl/ugg-bailey-button-...235038633.html - buty chcę kupić od tego sprzedawcy. zdjęcie wyżej załączone mam właśnie od niego
W oryginalnych butach z serii Bailey Button podeszwa jest wypukła. Na zamieszczonych przez Ciebie zdjęciach widać, że jest ona wklęsła... Śmiem twierdzić, iż może być to bardzo dobra replika. Nie chce jednak zawczasu wyrokować, więc poczekam na zdjęcia metek i pudełka. Wtedy ostatecznie będziemy mogli, ekhm, wydać werdykt, co do oryginalności obuwia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-27, 10:57   #402
aleksandrajoanna
Wtajemniczenie

Ja bym na all nie kupowała uggsów... Nie ma pewności, co do ich oryginalności.
aleksandrajoanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-27, 12:10   #403
pauli88
Raczkowanie

ok, super bardzo dziękuję. też bym nie chciała kupować na allegro ale gdzie indziej można kupić oryginalne?? czy w Londynie można kupić ten model za ok.500zł??
ta podeszwa właśnie była dla mnie podejrzana bo wklęsłe elementy ma.. no nic czekam na resztę zdj i pokażę jak będę miała.
paragonu niestety nie chce mi sprzedawca udostępnić;/ :
"Wszelkie dowody zakupów są tylko i wyłącznie do mojego wglądu.
Nie mam w zwyczaju wydawania takich rzeczy i nie muszę tłumaczyć z jakiego powodu.
Dziwne jest, że wszyscy proszę o zdjęcia dowodów zakupu a później widzę oglądam je na aukcjach innych użytkowników i na innych portalach aukcyjnych.
Od dwóch lat nie stosuję tej praktyki.
Klient ma prawo zwrócić towar w terminie 7 dni od zakupu, więc chyba nie robiłbym sobie problemów z wysyłaniem podróbek i przyjmowaniem zwrotów ?"
Stary 2010-09-27, 13:26   #404
kitten von mew
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pauli88 Pokaż wiadomość
ok, super bardzo dziękuję. też bym nie chciała kupować na allegro ale gdzie indziej można kupić oryginalne?? czy w Londynie można kupić ten model za ok.500zł??
ta podeszwa właśnie była dla mnie podejrzana bo wklęsłe elementy ma.. no nic czekam na resztę zdj i pokażę jak będę miała.
paragonu niestety nie chce mi sprzedawca udostępnić;/ :
"Wszelkie dowody zakupów są tylko i wyłącznie do mojego wglądu.
Nie mam w zwyczaju wydawania takich rzeczy i nie muszę tłumaczyć z jakiego powodu.
Dziwne jest, że wszyscy proszę o zdjęcia dowodów zakupu a później widzę oglądam je na aukcjach innych użytkowników i na innych portalach aukcyjnych.
Od dwóch lat nie stosuję tej praktyki.
Klient ma prawo zwrócić towar w terminie 7 dni od zakupu, więc chyba nie robiłbym sobie problemów z wysyłaniem podróbek i przyjmowaniem zwrotów ?"
Przede wszystkim wejdź na stronę producenta i poszukaj oficjalnych przedstawicieli firmy, u których możesz nabyć oryginalne obuwie zarówno w sklepie stacjonarnym, jak i w Internecie. Bez problemu kupisz te buty w Londynie (adresy sklepów dostępne są na stronie UGG Australia) za kwotę ok. 160 funtów (ok. 744 zł). Skup się jednak na przeglądaniu stron sklepów internetowych, które mają swoje przedstawicielstwa w Europie - przesyłka będzie tańsza niż ze Stanów (unikniesz kosztów odprawy celnej) i może trafisz na jakąś przecenę. Jednakże to już musisz zrobić sama.

Muszę Ciebie zmartwić, ale Sprzedawca nie ma obowiązku do przedstawiania Tobie dokumentów sprzedaży, czyli rachunków zawierających szczegółowe dane o transakcji - to jest tajemnica handlowa. Ma za to obowiązek odpowiedzieć na wszystkie Twoje pytania związane z opisem oferowanych przez siebie towarów i winien, choć nie zawsze się to zdarza, przystać na Twoje prośby i wysłać np. zdjęcia metek / podeszwy / opakowania, świadczącego o oryginalności konkretnych produktów.

Edytowane przez kitten von mew
Czas edycji: 2010-09-27 o 13:27
Stary 2010-09-28, 21:41   #405
pauli88
Raczkowanie

sprzedawca niestety do tej pory nie przesłał mi jeszcze zdj pudełka ani metek;/. ale klientka leci do londynu i ma mi zakupić buty. jej buty mają te oryginale metki ale jedne z podeszwą wyglądającą jak oryginał a inne jak repliki;/. czy to możliwe? jedne kupowała chyba ok.2lata temu a inne rok temu ale chyba wszystkie w jednym sklepie..
jak to jest z rozmiarami?? lepiej brać mniejsze czy taki jaki się nosi??
pozdrawiam i dziękuję
Stary 2010-09-29, 17:22   #406
pauli88
Raczkowanie

już kompletnie się pogubiłam jak to jest z wyborem rozmiaru w tych butach... dlatego proszę o pomoc. dziewczyny które maja taki sam rozmiar jak ja napiszcie jaki rozmiar ugg nosicie??
długość mojej wkładki z buta to ok.25cm, w niektórych 25.5. ale na ogół noszę 37, czasem 38 sie trafi ale rzadko (raczej adidasy jakieś)... a długość mojej stopy to 24.5cm. więc powinnam wybrać rozmiar 6 ugg?? powinno sie wybierać o rozmiar mniejsze uggi i nie są wtedy za małe??
dziękuję i pozdrawiam
Stary 2010-09-30, 08:18   #407
sara137
Raczkowanie

Ja Z innej beczki.
W moich Uggach chodziłam bardzo bardzo długo i podeszwa mi się rozwaliła. Jak myślicie mogę oddać je do szewca i próbować je ratować ?
sara137 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-30, 08:28   #408
rikola
Raczkowanie

Witam! Oszalałam ostatnio za ugg. Kupiłam sobie ma allegro. Strasznie sie cieszyłam ze dostałam taniutko bo za 120 zl. Jednak ku mojemu przerażeniu okazaly sie podrobione. Zadzwoniłam do kobiety i zarzadalam zwrotu pieniędzy. Teraz poluje na oryginalny bo dowiedzialam sie juz teraz na ich temat sporo. Mam pytanko do osób ktore je nosza. Czy one nie przeciekają na deszczu czy tez sniegu?
rikola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-30, 10:49   #409
kitten von mew
Raczkowanie

@pauli88:
1. Wzory podeszwy mogą się różnić w zależności od tego, kiedy buty były kupowane. Firma UGG Australia stosunkowo niedawno wprowadziła nowy model podeszwy, więc jeżeli ktoś kupił, jak wspomniałaś, kilka lat temu buty ze starym wzorem, to nie ma się czym przejmować. Pisałam już wcześniej o tym
2. Jest spora różnica między wkładką o długości 24,5 a 25,5 cm. Najlepiej zmierz długość wkładki w butach, w których czujesz się najlepiej i podaj jej wymiary. Pamiętaj, że w UGGach może się lekko ubić futerko, więc istnieje prawdopodobieństwo, że buty mogą być troszeczkę luźniejsze. W tej chwili różnica wynikająca z długości wkładki jest dość spora i waha się pomiędzy rozmiarem 6 i 7, oczywiście wg brytyjskiej rozmiarówki. Może postaw na kompromis i weź 6,5? Poza tym, miej na uwadze fakt, że przy wyborze butów nie ma uogólnień, bo każdy z nas ma inny kształt stopy i to, co dla jednego będzie dobre, nie znaczy, że dla drugiego również.

@sara137:

Oczywiście, że tak. Wszystko zależy od tego w jakim stanie jest podeszwa - czy da się coś z niej zrobić. Na to pytanie może jednak odpowiedzieć tylko i wyłącznie szewc.

@rikola:
Buty typu UGG czy EMU muszą być dobrze impregnowane. Przy odpowiednim dbaniu o nie, nie powinny przemakać pod wpływem deszczu, czy śniegu. Wiadomo jest jednak, że jak będziesz się w nich pluskała w kałużach, czy chodziła w zaspie, to nikt Ci nie da gwarancji, że nie przemokną, bo to nie jest obuwie na ekstremalne warunki

Czas edycji: 2010-09-30 o 10:51
Stary 2010-09-30, 12:27   #410
pauli88
Raczkowanie

dziękuję ci bardzo. zawsze tak dobrze potrafisz doradzić. buty w których dobrze się czuję maja długość wkładki 24.5cm (ale 0.5cm luzu mam) więc chyba 24cm w ugg byłoby dobrze?? bo były by idealnie dopasowane a po ubiciu futreka troszkę luzu??.. też zastanawiam się nad 6 a 7... 6 odpowiada chyba 23cm a 7 24cm?? no i skoro rozmiar mniejsze to chyba najlepiej wychodziło by 6.5 ale czy ugg posiada taką rozmiarówkę jak połówki??
odrysowałam swoją stopę więc znajoma będzie miała "wkładkę" ale czy to wystarczy aby wybrać odpowiedni rozmiar??
naprawdę ciężko trafić z tym rozmiarem... to futro aż tak się ubija że rozmiar mniejsze muszą być??
Stary 2010-09-30, 12:44   #411
kitten von mew
Raczkowanie

@pauli88:
1.
Buty UGG powinno się nosić na gołą stopę, bez skarpet czy rajstop - przynajmniej według ogólnej koncepcji. Wiadomo jednak, że z wielu względów ta nieszczęsna skarpetka musi być i basta Podczas normalnego użytkowania butów, nie da się uniknąć, aby futerko się troszeczkę nie ubiło, a skórka odrobinę nie rozciągnęła - szczególnie, że obuwie jest wyprodukowane z naturalnych, a nie sztucznych materiałów. Jak szybko jednak to nastąpi? Nie ma co do tego reguły. Jedni narzekają, że już po kilku dniach futerko się ubija, u innych następuje to po zdecydowanie dłuższym czasie. Przy stosowaniu odpowiedniej pielęgnacji, można spowolnić ten proces - po prostu o buty trzeba dbać, ot cała filozofia.

2. Jeżeli nadal masz wątpliwości, co do rozmiaru, to zrób tak: weź czystą kartę papieru, połóż na niej stopę i zmierz jej długość (jak na tym obrazku). Dla osiągnięcia idealnego rezultatu zmierz zarówno lewą, jak i prawą stopę. Kiedy już to zrobisz, zobacz, które wymiary są większe - która ze stóp jest dłuższa i jej miarą się kieruj przy wyborze obuwia. Jeżeli w Twoim modelu obuwia występują połówki, czyli np. 6,5 to jeżeli nie jesteś przekonana do rozmiaru, wybierz zawsze ten mniejszy. Przykładowo - wypada Tobie 7, to zdecyduj się na 6,5. Pamiętaj, że różnica jest mała, a but w miarę użytkowania może się, mówiąc brzydko, rozciągnąć.

Czas edycji: 2010-09-30 o 12:47
Stary 2010-09-30, 16:21   #412
pauli88
Raczkowanie

zmierzyłam i wyszło mi dł. stopy 24.5cm... ale jakoś nie bardzo to 38 (7) do mnie przemawia... dlatego że większość butów noszę 37 a w niektórych długość wkładki na metce mam podane 23.5cm..
także z tym rozmiarem jestem już naprawdę pogubiona;/
według butów jakbym wzięła 23cm czyli 37 (6) to byłyby o 0.5cm mniejsze czyli akurat na rozciągnięcie.
wkładka z butów które idealne są dla mnie ma 24,5cm czy w takim razie powinnam brać te co mają 24cm czy 23cm??
ja mam szczupłą stopę i nawet chodzę w butach mamy (kalosze) w rozmiarze 36... tylko odrobinę za małe (wkładka ma ok.23.5)
bardzo Ci dziękuję, że mi tak pomagasz bo ja już zwariowałam...;p
Stary 2010-09-30, 17:12   #413
HelloKittyHello
Rozeznanie

Jak myślicie? Firma UGG zareklamuje mi buty po roku używania?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-30, 20:03   #414
pauli88
Raczkowanie

nadal proszę o pomoc w wyborze rozmiaru butów choć po długich rozmyślaniach waham się nad tym rozmiarem 37 (6) bo w końcu taki noszę normalnie i w niektórych butach mam napisane że dł wkładki 23.5 lub 24 a jak mierzę to jest więcej więc może w ugg też tak jest.. może oni jakoś inaczej mierzą...
najlepsze było by 37.5 (6.5) chyba?? al podobno nie ma połówek w rozmiarach ugg??
Stary 2010-09-30, 21:14   #415
rikola
Raczkowanie

Na stronce www.mytheresa.com znalazłam śliczne laczuszki balerinki podobno ugg, ale na stronie www.uggaustralia.com nie ma tych balerinek. Czy to na pewno oryginały? A i jeszcze takie fajne nauszniki na jesienne chłody
Stary 2010-09-30, 21:17   #416
rikola
Raczkowanie

z tego co czytałam na ich stronce to reklamacje można złożyć do roku, ale warto spróbować.
A co się stało z twoimi ugg, że chcesz reklamować?
Stary 2010-09-30, 21:46   #417
kitten von mew
Raczkowanie

@pauli88:
Zmierzyłaś długość stopy tak jak sugerowałam, czyli za pomocą kartki? Jeżeli wyszła Ci długość 24,5 cm - co daje 6., to sugerowałabym buty o pół rozmiaru mniejsze - 5,5 (tak, istnieją "połówki"). Zawsze również możesz wziąć 6 i jeżeli będą odrobinę za duże, to możesz się ratować skarpetką... Pisałaś jednak, że masz szczupłą stopę, więc 5,5 powinno być dobre.

@HelloKittyHello:
Reklamacje możesz złożyć, to pewne. Nie wiadomo jednak, czy zostanie ona uwzględniona. Spróbuj, nic nie tracisz.

@rikola:
Ciężko stwierdzić... Coś mi się wydaje, że to chyba stara kolekcja. Na pewno w zeszłym roku widziałam te nauszniki na stronie producenta, ale kapci nie pamiętam. Nigdy nie zwracałam uwagi na tego typu obuwie.
Jeżeli chcesz mieć jednak pewność, czy buty ze sklepu XY są oryginalne, to odsyłam do strony UGG Australia i zakładki "oficjalni dystrybutorzy". Znajdziesz tam odnośniki do stron internetowych, a także adresy stacjonarnych sklepów, w których bez problemu dostaniesz markowe obuwie, a nie tandetne repliki.
Stary 2010-09-30, 22:05   #418
pauli88
Raczkowanie

tak, dokładnie tak jak na obrazku. a za drugim razem wyszło mi 23,3cm bo to trudno tak dokładnie wymierzyć... ale można uznać ze 24.5cm mam. choć jak mierzę niektóre wkładki z butów to mają 24cm ale mierzę je wyjmując więc nie wiem...
dostałam teraz wiadomość od sprzedawczyni z allegro że połówek podobno nie ma;/ ale pewnie się nie zna..
czemu mając stopę 24.5 wychodzi mi 37 (6)?? na stronie jest podane że długość rozmiaru 37 to 23cm a rozmiaru 38 to 24cm.. to jakoś inaczej się wylicza??
jestem Ci bardzo wdzięczna za pomoc
Stary 2010-09-30, 22:47   #419
aleksandrajoanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rikola Pokaż wiadomość
Na stronce www.mytheresa.com znalazłam śliczne laczuszki balerinki podobno ugg, ale na stronie www.uggaustralia.com nie ma tych balerinek. Czy to na pewno oryginały? A i jeszcze takie fajne nauszniki na jesienne chłody
Te nauszniki są świetne!
aleksandrajoanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-30, 23:04   #420
anna_syd
Przyczajenie

Mieszkam od paru lat w Australii i musze powiedziec ze ceny tych UGG boots sa tu chyba calkiem niskie w porownaniu z tym co czytam za ile je mozna kupic w Anglii albo w Polsce .no ale w sumie nie ma sie co dziwic tu jest tego tyle ze szkoda gadac noisa tu produkowane. Zaczelam sie tymi bucikami interesowac poniewaz wracam za pare miesiecy do Polski i marznac nie chce .Do tej pory mialam tylko takie na bardzo miekkiej podeszwie jako kapcie po domu musze przyznac ze mam je3 lata i nadal sa wdobrym stanie nic z nimi sie nie dzieje.Wlasnie sobie wczoraj kupilam super swietne z taka gumowa podeszwa kolor bezowo rudy takie dlugosc 3/4 zaznaczam ze na sto procent oryginalne bo tego tu jest w brud za jedyne 59 dollarow australijskich, czyli jakies 170 zlotych . Teraz jest wyprzedaz zimowa bo zaczyna sie tu lato . lece jeszcze dzis po dlugie czarne te kosztuja 89 dollarow czyli 250zlotych . sa niesamowicie wygodne . Pamietajcie dziewczyny zeby brac zawsze jak najbardziej dopasowane rozmiarowo nawet delikatnie przyciasnawe bo one sie rochodza. Ogladalam co niektore wasze zdjecia tych bucikow z allegro niestety wiekszosc znich to podroby Podrob tu w australii tez jest duzo kosztuja po 10 dolarowno i od razu widac ze to tandeta .
anna_syd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości