Black Red White - opinie o meblach, dodatkach ... - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-02-18, 17:51   #391
ANKA20
Wtajemniczenie

GG do ANKA20
Dot.: Black Red White - opinie o meblach, dodatkach ...

Cytat:
Napisane przez aram55 Pokaż wiadomość
ANKA20, dzięki, pocieszyłaś mnie trochę. Mnie też podoba się largo ale jest droższy trochę, no i chciałam jakiejś odmiany w pokoju. Ja też długo myślałam, wybierałam, przeczytałam wszystkie mozliwe nformacje na ten temat, ale salsa to stosunkowo nowy model i informacji jet niewiele. Ja na razie mam dość ciemnych mebli, ale niewykluczone, że kiedyś do nich wrócę
Jzumi też mówi, że nie są to złe meble ta salsa, ale była na forum kiedyś jeszcze Magda77 i chciałabym poznać też jej opinię. Nie odzywa sie ostatnio
Pamiętam, że przy salsie napisała, że jest ok

arte infantil

R jak Remont
ANKA20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-18, 18:11   #392
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Ja mam z BRW serię ELIPPE, bardzo zadowolona jestem Są to mebelki pojemne - głębokie, co mnie zdziwiło bo oglądałam meble różnych firm i drażniła mnie mała głębokość - jak tam pochować pościel, ręczniki???

W ogóle elippe mają taki klimat lat '60 Wiele elementów, jest w czym wybierać.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-18, 19:06   #393
aram55
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ANKA20 Pokaż wiadomość
Pamiętam, że przy salsie napisała, że jest ok
Ale nie napisała nic konkretnego
Co do pojemności mebli to każdy wie, jakie maja gabaryty i łatwo przewidzieć czy będa pakowne. Najbardziej niepokoi mnie jakość tych mebli.
Oglądałam w salonie wszystkie zestawy i nawet te "z górnej półki" plecy mają byle jakie - cienkie i wiotkie. Może pomyślę o dodatkowym zabezpieczeniu z tyłu. Martwi mnie najbardziej czy w wysokich szafkach będę mogła trzymać książki, czy nic się nie zawali Półki są niby z płyty a nie szklane ale nie wiem, jak to będzie. No i ciekawa jestem, czy salsa jest wykonana z grubszej płyty niż reset? O meblach reset było wiele złych opinii właśnie z powodu cienkiej płyty.
aram55 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-19, 07:54   #394
Izumi
Wtajemniczenie

aram, nie są podobne do resetu, re-set to w ogóle "specyficzna" kolekcja Chyba wszystko jest lepsze od re-set i tip-top Nie bój się więc. Czemak na wieści jak mebelki przyjdą
Tak, salsa jest wykonana z płyty solidniejszej niż re_set (Główną wadą resetu jest to że ma miękkie płyty, więc to są raczej "dekoracyjne" meble niż użytkowe). Jeśli chodzi o tył mebli do BRW w prawie każdej kolekcji ma tylko taką cienką płytę. Jednak jeśli do przymocowania jej zużyjesz wszystkie gwoździki dostępne w komplecie powinna trzymać dość dobrze Tak czy inaczej, jeśli masz możliwość zabezpieczenia w jakiś dodatkowy sposób tych tyłów, to myślę że nie zaszkodzi, chociaż ja osobiście nie pamiętam sytuacji kiedy by coś się stało - jedyne co to jeśli byś przybiła tylko paroma gwożdzikami tył, to później pakując coś na siłę (ja tak robie w szafce stojącej z Largo ... ciuchy upucham na h*** bo nigdy mi się składać nie chce :P ) może tył po prostu odejść i trzeba będzie znów go przybijać. Poza tym ta tylnia płyta może jest i cieńska, ale to ma sowje plusy, bo jest np. przez to bardziej elestyczna, więc ciężej będzie ją połamać .
Co do książek ... Ja w Largo nie mam problemu z trzymaniem ciężkich rzeczy na górnych półkach, natomiast nie wiem jak ędzie z salsą. Prawdopodobnie dopiero w domu się przekonasz niestety :/.

Edytowane przez Izumi
Czas edycji: 2009-02-19 o 08:03
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-19, 08:09   #395
sunshain
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale nie napisała nic konkretnego
Co do pojemności mebli to każdy wie, jakie maja gabaryty i łatwo przewidzieć czy będa pakowne. Najbardziej niepokoi mnie jakość tych mebli.
Oglądałam w salonie wszystkie zestawy i nawet te "z górnej półki" plecy mają byle jakie - cienkie i wiotkie. Może pomyślę o dodatkowym zabezpieczeniu z tyłu. Martwi mnie najbardziej czy w wysokich szafkach będę mogła trzymać książki, czy nic się nie zawali Półki są niby z płyty a nie szklane ale nie wiem, jak to będzie. No i ciekawa jestem, czy salsa jest wykonana z grubszej płyty niż reset? O meblach reset było wiele złych opinii właśnie z powodu cienkiej płyty.

zawsze możesz podbić inna cienka płytą do kupienia w sklepach meblarskich - płyty, blaty lub dla wzomcnienia dac co jakiś czas pas w poprzek

wiele osób ma BRW i nie narzeka, ja mieszkam blisko Kalwarii Zebrzydowskiej i moje meble moge Tobie napisac ceny z wrzesnia 2007 roku:
meble duży pokój długość 4m40cm wysokie na 2m40cm z pólką podwójną na ścianę, stolikiem i szafką (coś w styly RTV gabarytowo) 3400zł meble miękkie narożnik + 2 fotele na metalowej konstrukcji i 2 pufy 1775 zł

mały pokój, meble długie na 3m20cm, wysokie na 2m20cm z półką podwójną 2100zł
wysokość podana w najwyższym miejscu
meble oszkolne tam gdzie potrzeba reszta plyta (imitacja drewna ze słojami - jak ktoś przychodzi do nas to mysli, że są w 100% drewniane)
ceny po negocjacji

kuchnia robiona na wymiar i przedpokój tez - zabudowa ale to juz u kogoś innego

Edytowane przez sunshain
Czas edycji: 2009-02-19 o 08:36
sunshain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-19, 08:39   #396
justynek
Raczkowanie

Ja upatrzyłam sobie stolik na tv taki półtorametrowy z szufladami,witryne,szafke metrową i coś wiszącego..no i jeszcze stolik...ale tak jak napisałam narazie urządzam sypialnie i z Salsą musze zaczekać conajmniej do lata(niestety) aram55 jak dojdą Twoje mebelki to zrób pare fotek i wrzuć na forum
justynek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-19, 08:42   #397
madzia.a
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

ja wczoraj zamówiłam Largo Classic Prawdopodobnie będe miała meble za tydzień
madzia.a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-19, 09:41   #398
aram55
Raczkowanie

Izumi, jeszcze raz wielkie dzięki Pożyjemy, zobaczymy
Sunshain, gdybym mieszkała w Twoich okolicach to może bym się skusiła na meble takie. Ale z drugiej strony zawsze boję się zamówień, bo nigdy nie wiadomo co wyjdzie. Tak jak u krawcowej Okazuje się później, że ciuszek miał wyglądać trochę inaczej, hehe.
Kupując gotowe rzeczy widzę co to jest. A jakość zawsze może spłatać figla. Zawsze jest jakieś ryzyko.

---------- Napisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
Napisane przez justynek Pokaż wiadomość
Ja upatrzyłam sobie stolik na tv taki półtorametrowy z szufladami,witryne,szafke metrową i coś wiszącego..no i jeszcze stolik...ale tak jak napisałam narazie urządzam sypialnie i z Salsą musze zaczekać conajmniej do lata(niestety) aram55 jak dojdą Twoje mebelki to zrób pare fotek i wrzuć na forum
Ja tą salsą mebluję cały pokój. Pod tv zamówiłam stolik 97,5 z dziurą na coś tam Pokoj jest mały i podchodzę do tego bardziej praktycznie Też mi się podoba ten długi stolik pod tv, ale cóż........Nad stolikiem będzie półka tej samej długości. Poza tym szafa, 2 witrynki, 2 szafki wysokie i komoda 5 szuflad/wąska/ W ogóle mam małe mieszkanie i w tym pokoju musi być sypialnia, salon...wszystko razem
Gdybym miała większy metraż...........mogę sobie tylko pomażyć

---------- Napisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

UPS.....miało być "pomarzyć", sory:p
Stary 2009-02-19, 09:48   #399
sunshain
Wtajemniczenie

Cytat:
Izumi, jeszcze raz wielkie dzięki Pożyjemy, zobaczymy
Sunshain, gdybym mieszkała w Twoich okolicach to może bym się skusiła na meble takie. Ale z drugiej strony zawsze boję się zamówień, bo nigdy nie wiadomo co wyjdzie. Tak jak u krawcowej Okazuje się później, że ciuszek miał wyglądać trochę inaczej, hehe.
Kupując gotowe rzeczy widzę co to jest. A jakość zawsze może spłatać figla. Zawsze jest jakieś ryzyko.
jedziesz do zakładu gdzie robią meble oglądasz i wybierasz materiał i kolor i przywoża do domu złożone a potem w mieszkaniu pomagają ze skompletowaniem, decydujesz o zmianie wymiarów, np. dłuższe szersze, półka na takiej wysokości itd (niektóre przeróbki zwłaszcza wymiarów na większe pociągają koszty - tak było w moim przypadku)

to tak jak w sklepie, tylko tu już masz złozone poszczególne części, mnie wkurzyło w BRW to, że musielismy sami skąłdać komplet do przedpokoju i np. brakowało śrub, sklejka z lustrem była uszkodzona fabrycznie (ktos próbował to zamskować chyba juz u producenta) - opakowanie nie bylo uszkodzone; reklamacja i wymiana jednego elementu. W BEW tez nie zawsze wychodzi - nie neguje tej firmy dla mnie to masówka (miałam z nimi przejścia i trochę się zraziłam)

i jak widac musielismy zamaskować łaczenie górnej części z dolną - pomógł nam facet od montażu mebli w kuchni (byął szcelina ok 2 mm) a niby ściany proste

teraz mam wymienione uchwyty na inne (metalowe) widać na zdjęciu z drzwiami wejściowymi, tak aby pasowaly do pozostalych mebli w przedpokoju
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01180.jpg (69,2 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg granki_gliniane__dwojaki_kupione_w_kazimierzy_nad_wis_158.jpg (10,7 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg przedpokj__wski_ale_bardzo_dugi_160.jpg (13,0 KB, 53 załadowań)

Edytowane przez sunshain
Czas edycji: 2009-02-19 o 10:00
Stary 2009-02-19, 09:53   #400
madzia.a

Cytat:

Ja tą salsą mebluję cały pokój. Pod tv zamówiłam stolik 97,5 z dziurą na coś tam Pokoj jest mały i podchodzę do tego bardziej praktycznie Też mi się podoba ten długi stolik pod tv, ale cóż........Nad stolikiem będzie półka tej samej długości. Poza tym szafa, 2 witrynki, 2 szafki wysokie i komoda 5 szuflad/wąska/ W ogóle mam małe mieszkanie i w tym pokoju musi być sypialnia, salon...wszystko razem
Gdybym miała większy metraż...........mogę sobie tylko pomażyć

---------- Napisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

UPS.....miało być "pomarzyć", sory:p
O jejku, strasznie dużo tych segmentów zamawiasz, zwłaszcza, ze piszesz, ze masz mały pokój Ja również mam tylko dwa pokoje mieszkanie 50 m2 i pokój dzienny równiez pełni funkcje 2 in1 czyli salon i sypialnia i zamówiłam, tylko szafke pod tv i komode w pokoju będzie jeszcze stało duże akwarium, wiec zaliczam to jako trzeci mebel.
Stary 2009-02-19, 10:30   #401
aram55
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madzia.a Pokaż wiadomość
O jejku, strasznie dużo tych segmentów zamawiasz, zwłaszcza, ze piszesz, ze masz mały pokój Ja również mam tylko dwa pokoje mieszkanie 50 m2 i pokój dzienny równiez pełni funkcje 2 in1 czyli salon i sypialnia i zamówiłam, tylko szafke pod tv i komode w pokoju będzie jeszcze stało duże akwarium, wiec zaliczam to jako trzeci mebel.
Skoro zamawiasz tylko tyle tzn, że masz jeszcze jakieś miejsce na ciuchy, a ja musze w tym pokoju mieć WSZYSTKO. Nie położe ubrań i ksiazek na podłodze.
A gdzie masz szafę na ciuszki? Jest jeszcze pościel itp.....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-19, 10:33   #402
madzia.a

Cytat:
Skoro zamawiasz tylko tyle tzn, że masz jeszcze jakieś miejsce na ciuchy, a ja musze w tym pokoju mieć WSZYSTKO. Nie położe ubrań i ksiazek na podłodze.
A gdzie masz szafę na ciuszki? Jest jeszcze pościel itp.....
w drugim pokoju mam maleńką szafe 60x30 cm w której trzymamy z mężem ubrania i w przedpokoju szafe szeroką na 150 cm w której trzymam buty, płaszcze, torebki, odkurzacz, suszarke stojącą, deske do prasowania, ręczniki a nawet bobmki chonikowe A moja nowa komoda będzie miała 1 metr długości, a to całkiem sporo
Myśle, że dwie komody na dwie osoby są wystarczające, nawet jesli ma się dużo ubrań!
Tez miałam dużą meblościane w mieszkaniu ktorą wywaliłam razem z połową rzeczy, ktore okazały sie niepotrzebne.

Edytowane przez madzia.a
Czas edycji: 2009-02-19 o 10:35
Stary 2009-02-19, 10:39   #403
aram55
Raczkowanie

Aaa i napisz jeśli możesz jakie meble masz w tym pokoju, bo jestem ciekawa jak sie miescisz ze wszystkim?
Stary 2009-02-19, 10:40   #404
madzia.a

Cytat:
Aaa i napisz jeśli możesz jakie meble masz w tym pokoju, bo jestem ciekawa jak sie miescisz ze wszystkim?
w tym drugim- mniejszym? ?czy pokoju dziennym?
Stary 2009-02-19, 10:46   #405
aram55
Raczkowanie

Cytat:
w drugim pokoju mam maleńką szafe 60x30 cm w której trzymamy z mężem ubrania i w przedpokoju szafe szeroką na 150 cm w której trzymam buty, płaszcze, torebki, odkurzacz, suszarke stojącą, deske do prasowania, ręczniki a nawet bobmki chonikowe A moja nowa komoda będzie miała 1 metr długości, a to całkiem sporo
Myśle, że dwie komody na dwie osoby są wystarczające, nawet jesli ma się dużo ubrań!
Tez miałam dużą meblościane w mieszkaniu ktorą wywaliłam razem z połową rzeczy, ktore okazały sie niepotrzebne.
Madziu, no własnie........ Ty masz 50 m na 2 osoby, a ja 39 na 4
Mniejszy pokój mają dzieci i też jest im ciasno.
Masz większe mieszkanie od mojego o 11 metrow, a mój mniejszy pokoik ma 9m Gdybym miała Twoj metraż to byłabym szczęśliwa

---------- Napisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Chodziło mi o większy pokój

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-19, 10:49   #406
madzia.a

rozumiem, tylko weź pod uwagę, że dzisiaj kupuje się znacznie mniejsze meble niż kilka, czy kilkanaście lat temu. Taki arsenał nie wyglądałby dobrze w dużym salonie, a co dopiero w małym pokoju. Zastanów się jeszcze. Może część rzeczy nie używasz, może da się je wynieśc do piwnicy lub wyrzucić?
Stary 2009-02-19, 11:03   #407
aram55
Raczkowanie

Cytat:
rozumiem, tylko weź pod uwagę, że dzisiaj kupuje się znacznie mniejsze meble niż kilka, czy kilkanaście lat temu. Taki arsenał nie wyglądałby dobrze w dużym salonie, a co dopiero w małym pokoju. Zastanów się jeszcze. Może część rzeczy nie używasz, może da się je wynieśc do piwnicy lub wyrzucić?
Nie uważam, że 1 szafa na ubrania wiszace, 2 witrynki /na ksiażki i jakies kieliszki/ i 2 szafki wysokie z półkami na ciuchy to dużo. Te 2 szafki i 2 witrynki maja w sumie niecałe 2 metry długości. Gdzies to musze trzymać
No i jak każdy mam w domu wiele drobiazgów, których nie da się wyrzucic.
Są to zdjecia, dokumenty itp. Poza tym robię na drutach, czasem coś uszyję, a więc mam tych rupieci trochę. I wierz mi, ja co kilka miesięcy robie remanent i cos wyrzucam, ale wszystkiego się nie da.

---------- Napisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

No i ja nie mogę patrzeć tylko na wyglad, przede wszystkm muszę mieć wygodę
Stary 2009-02-19, 11:08   #408
madzia.a

Cytat:
Nie uważam, że 1 szafa na ubrania wiszace, 2 witrynki /na ksiażki i jakies kieliszki/ i 2 szafki wysokie z półkami na ciuchy to dużo. Te 2 szafki i 2 witrynki maja w sumie niecałe 2 metry długości. Gdzies to musze trzymać
No i jak każdy mam w domu wiele drobiazgów, których nie da się wyrzucic.
Są to zdjecia, dokumenty itp. Poza tym robię na drutach, czasem coś uszyję, a więc mam tych rupieci trochę. I wierz mi, ja co kilka miesięcy robie remanent i cos wyrzucam, ale wszystkiego się nie da.

---------- Napisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

No i ja nie mogę patrzeć tylko na wyglad, przede wszystkm muszę mieć wygodę
Kieliszki mozna trzymać w kuchni Książki na półkach, które mogą wisieć nad komodami, w których trzymałabyś ubrania.
Ogólnie odnosze wrażenie że masz dużo mniejsze mieszkanie niż przeciętna osoba, ale rzeczy dwa rzay więcej... Niestety
Stary 2009-02-19, 11:28   #409
sunshain
Wtajemniczenie

a ja mam kieliszki i takie tam w duzym pokoju w kuchni nie ma miejsca - sprzęt kuchenny, graki, talerze, szklanki, produkty spożywcze też gdzies trzeba trzymać

a ja lubię duże i masywne meble

a dość mam pojemne szafki w kuchni

nie dziwię się jak ktoś wybiera więcej elementów z mebli - sama mam duzo ciuchów: przykład 2 szafy o wymiarach 100 cm x 80 cm x 190 cm (ta ostatnia to wysokość) + nadstawki nad szafami na swetry jedna moja szafa a druga TŻ do tego każdy ma po małej komodzie z 2 półkami i po 1 dużej szufladzie, kurtki trzymamy w małym pokoju w szafie (dotąd dokąd nie będzie dziecka)a potem nie mam pojecia jak się zmieścimy

mieszkanie ma 48m2

Edytowane przez sunshain
Czas edycji: 2009-02-19 o 11:33
Stary 2009-02-19, 11:45   #410
aram55
Raczkowanie

Cytat:
Kieliszki mozna trzymać w kuchni Książki na półkach, które mogą wisieć nad komodami, w których trzymałabyś ubrania.
Ogólnie odnosze wrażenie że masz dużo mniejsze mieszkanie niż przeciętna osoba, ale rzeczy dwa rzay więcej... Niestety
Widzę, że niełatwo Cię przekonać Ile tych półek musiałabym zawiesić, aby zmieścić wszystkie książki? No i gdyby wisiały nad komodami to też miejsce by było zajęte przez komody Ja nie jestem pewna czy stojące meble utrzymaja ciężar tylu książek, a co dopiero półki
No i weź pod uwagę, że 4 osoby a 2 to jest jednak różnica
Pomniejsz sobie swoje mieszkanie o te 11 m, dołóż dwoje dzieci i wtedy pogadamy

---------- Napisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Kuchnię mam małą , a przedpokój całkiem do d....
Stary 2009-02-19, 11:48   #411
madzia.a

Cytat:
Widzę, że niełatwo Cię przekonać Ile tych półek musiałabym zawiesić, aby zmieścić wszystkie książki? No i gdyby wisiały nad komodami to też miejsce by było zajęte przez komody Ja nie jestem pewna czy stojące meble utrzymaja ciężar tylu książek, a co dopiero półki
No i weź pod uwagę, że 4 osoby a 2 to jest jednak różnica
Pomniejsz sobie swoje mieszkanie o te 11 m, dołóż dwoje dzieci i wtedy pogadamy

---------- Napisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Kuchnię mam małą , a przedpokój całkiem do d....
Aram, wiem o czym mówisz, bo wychowałam się na 38 m2. Też mieszkalismy w 4 osoby. różnica wieku między mną a bratem, to 8 lat. do tego moja mama jeszcze wtedy studiowała i nie miała nawet kąta, żeby się rozłożyć.
Stary 2009-02-19, 13:12   #412
Magda77
Raczkowanie

Witam po długiej przerwie
Salsa jest zdecydowanie lepsza od mebli re-set. Minus to marne szuflady - nie nadają się do przechowywania dużej ilości dokumentów, czy wielu ubrań. Nie mam też zaufania do wszelkich wiszących półek i szafek. Same są ciężkie, więc nie wiem czy wytrzymają ciężar książek.

A jeśli chodzi o Largo Classic, ostatnio bardzo popularny system w mojej okolicy - ładnie się prezentuje, ale wymaga delikatności i precyzji przy montażu. Gdybym miała czepiać się szczegółów... - nie podoba mi się nieestetyczne wykończenie blatów komód i szpary między drzwiczkami - ciężkie do regulacji.
Magda77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-19, 13:25   #413
madzia.a

Miałam system XXI z BRW i też były problemy z regulacją drzwiczek itp. Mam kuchnie z Bodzio i ten sam problem... Natomiast spotkałam się z samymi pozytywnymi opiniam dot. Largo Classic. Podobno sa porządnie wykonane, znacznie lepsze jakościowe niż Largo w kolorze wenge.

Edytowane przez madzia.a
Czas edycji: 2009-02-19 o 13:26
Stary 2009-02-19, 14:36   #414
Magda77
Raczkowanie

Cytat:
Natomiast spotkałam się z samymi pozytywnymi opiniam dot. Largo Classic. Podobno sa porządnie wykonane, znacznie lepsze jakościowe niż Largo w kolorze wenge.
Mają lepsze fronty
Stary 2009-02-19, 17:34   #415
aram55
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Magda77 Pokaż wiadomość
Witam po długiej przerwie
Salsa jest zdecydowanie lepsza od mebli re-set. Minus to marne szuflady - nie nadają się do przechowywania dużej ilości dokumentów, czy wielu ubrań. Nie mam też zaufania do wszelkich wiszących półek i szafek. Same są ciężkie, więc nie wiem czy wytrzymają ciężar książek.

A jeśli chodzi o Largo Classic, ostatnio bardzo popularny system w mojej okolicy - ładnie się prezentuje, ale wymaga delikatności i precyzji przy montażu. Gdybym miała czepiać się szczegółów... - nie podoba mi się nieestetyczne wykończenie blatów komód i szpary między drzwiczkami - ciężkie do regulacji.
Dzięki Magda77 za odpowiedź Czyli nie są najgorsze? Ale mam nadzieję, że chociaż stojące elementy będą ok

---------- Napisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

A złego dzieje się z tymi szufladami? Może skarpetki i bieliznę wytrzymają?
Stary 2009-02-19, 20:32   #416
przeeemek
Przyczajenie

Dużo opini o różnych systemach ale nikt nie pisze o DOORS. Co jest z tymi meblami? Ma je ktoś?
przeeemek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-21, 18:24   #417
Magda77
Raczkowanie

Doors.Fajny system. Gruba płyta - z pewnością nie rozsypią się po kilku latach jak na przykład re-set. Bardzo pakowne. Ciekawa kolorystyka. Przestrzegam tylko przed zakupem doorsa w kolorze wenge do małego pokoju. Meble są wysokie i masywne, więc ciemny kolor przytłoczy trochę małe pomieszczenie. Generalnie ok.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-21, 20:10   #418
aram55
Raczkowanie

[QUOTE=Magda77;11053723]Witam po długiej przerwie

Możesz mi powiedzieć, czy jest jakiś sposób na zabezpieczenie tych szufladek, żeby były bardziej wytrzymałe? Wiadomo że chciałabym coś tam upchać
I jeszcze jedno, czy salsa jest bardziej solidna od systemu XXI, czy to ten sam kaliber? Już zamówiłam salsę, ale trochę się martwię jednak czy będzie wszystko ok I ciekawi mnie czy szafa 2- drzwiowa wytrzyma mnóstwo wieszaków z ubraniami?
Stary 2009-02-22, 08:14   #419
Magda77
Raczkowanie

Jeśli chodzi o wzmocnienie szuflad - jest na to sposób. W paczce z akcesoriami do montażu powinny być podłużne blaszki, które montuje się od dołu szuflady, żeby dno się nie wybijało. Zazwyczaj na jedną szufladę przypada jedna blaszka. Poproś sprzedawcę w sklepie o dodatkowe, powinien Ci zamówić. Dwie w zupełności wystarczą.
Porównując Salsę i System XXi - jakościowo podobne. Salsa ma głębsze komody co zapisuje się na plus. System XXI ma solidniejsze fronty. No i salsa jest ładniejsza
Stary 2009-02-22, 08:51   #420
aram55
Raczkowanie

Magda77 - wielkie dzięki :

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Magda77 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o wzmocnienie szuflad - jest na to sposób. W paczce z akcesoriami do montażu powinny być podłużne blaszki, które montuje się od dołu szuflady, żeby dno się nie wybijało. Zazwyczaj na jedną szufladę przypada jedna blaszka. Poproś sprzedawcę w sklepie o dodatkowe, powinien Ci zamówić. Dwie w zupełności wystarczą.
Porównując Salsę i System XXi - jakościowo podobne. Salsa ma głębsze komody co zapisuje się na plus. System XXI ma solidniejsze fronty. No i salsa jest ładniejsza
Dlatego prosiłam o porównanie tych dwóch systemów, bo czytałam na forum, że ludzie maja po 10 lat system XXI i nic się nie dzieje, jakos się trzymają te meble Mnie się oczywiście bardziej podoba się salsa. Chciałam sie trochę pocieszyć, ze z salsą nie będzie źle
Dzieci małych już nie mam, może więć jakoś wytrzymają. A pytałam jeszcze o szafę 2-drzwiową. Czy mogę do nie zapakować tyle ciuchow ile się da, czy szafa może nie wytrzymać takiego ciężaru? Niby powinna, ale.....
Przeprasza, że tak Cię zamęczam, ale póki nie przekonam się o tym wszystkim osobiście, to już bym chciała wszystko wiedzieć, hehe. Ale to chyba każdy jest tego ciekawy.
Pozdrawiam serdecznie
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości